Ylvi Beqaj, der grosse Betrüger, Fälscher und Partner von E. Shullazi

Ylvi Bequaj, besorgte sich über einen längst entlassenen Albanischen Mafia Botschafter in Riad, ein gefälschte Vollmacht einer einmal vor über 20 Jahren in Albanien gegründeten Saudi Firma, fälschte dann die Dokumente zusammen, was man das Traditions Hotel „Vollga“ erworben hätte, was vor über 20 Jahren, für ausländische Firmen nicht möglich war, mit Ausnahme über Regierungs Dokumente nachdem Gesetz 7665 Tourismus Prioirity Zone.

 

Start Immobilien Untersuchung Emiliano Shullazi, Ylvi Beqaj 40 Minuten, um Staatsanwaltschaft Beweise

Ylvi Beqaj, von Leibwächtern begleitet

 • Ylvi Beqja

Mit dem Status eines geschützten Zeugen Ylbi Beqaj, der Geschäftsmann, der sein Zeugnis in das Gefängnis Emiliano Shullazi und seine Band geführt, an diesem Donnerstag in Tirana Staatsanwaltschaft präsentieren Aussagen über Immobilien Untersuchung gegen Shullazi ins Leben gerufen zu geben.

In Begleitung von zwei Leibwächter, kam Beqaj mittags an die Staatsanwaltschaft. Für ca. 40 Minuten stand er auf dem Gelände der Strafverfolgung, wo nach Quellen, wurde er von Staatsanwalt Elizabeth Imeraj im Zusammenhang mit bestimmten Transaktionen und Geldtransfers gefragt.

Ylvi Beqaj beschuldigt Shullazi, dass er Geld und die Bedrohung für das Leben erhalten hatte, war er gezwungen, den ehemaligen Besitzer des Hotels „Wolga“ zu tun. Während selbst Emiliano Shullazi und vier weitere Angeklagte während des Prozesses der Schwerverbrechen erklärt, dass Beqaj manipuliert wurde und belogen zu bezeugen.

Laut Quellen hat er auf Untersuchungen zeigten Ervis Martinaj Beteiligung nach einer Schlägerei verhaftet mit einer getötet und zwei am Abend des Oktober verwundet 4 ehemaligen Block ( lesen Sie hier) .

http://shqiptarja.com/lajm/nis-hetimi-pasuror-per-emiliano-shullazin-ylvi-beqaj-40-minuta-deshmi-ne-prokurori

 

Schlagwörter: ,

KOMMENTAR(E) (2)

 • Balkansurfer
  Dez 19, 2018., 01:08 •

  reine Verbrecher und Tausende von aus Europa abgeschobene Berufs Verbrecher tummeln sich in Albanien Knut Fleckenstein die grosse Ratte System Betrug des Ministers: Damian Gjiknuri mit GF: Avdjol Dobi “ der Firma „DH-Albanien“ Bildschirmfoto vom 2018-12-18 07-44-24 Shenda Kruje, Ex-Schönheits Königin, Angestellt bei dem Mafia Boss: Bashim Ulaj, Gener-2 Shenda Kruje, war die Übersetzerin, der gefälschten US Firmen Anmeldung und US Staats Dokumente, ohne Übersetzer Lizenz,ehemalige Schönheits Königin. Angestellt, bei Gener-2 [youtube https://www.youtube.com/watch?v=OJTJLMGp8Os&w=560&h=315]

  Dokumenti dhe njerëzit pas DH Albania nxjerrin zbuluar kompaninë e Bashkim Ulajt

  http://www.tpz.al/wp-content/uploads/2018/12/bashkim-ulaj-birn-dok--e1545071878966-1024x576.jpg
  Një javë më parë, ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë, Damian Gjiknuri konfirmoi fillimin e hetimeve penale në Shqipëri dhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës kundër kompanisë Dunwell Haberman, e cila fitoi përmes dokumenteve të falsifikuara dy tendera me vlerë rreth 28 milionë euro nga institucionet në varësi të Gjiknurit. “Hetimet shumë shpejt do të nxjerrin kush janë aksionerët e vërtetë, kush e ka krijuar atë kompani apo lidhjet me persona të tjerë…” tha ministri në një konferencë për shtyp. Të dhënat e siguruara nga BIRN sugjerojnë se autoritetet shqiptare nuk kanë arsye të presin hetimet në Shtetet e Bashkuara për të zbuluar pronarët e vërtetë që fshihen pas kompanisë Dunwell Haberman, e regjistruar në Delawere të Shteteve të Bashkuara. “Gjurmët e gishtave” gjendet në Qendrën Kombëtare të Bizneseve dhe tregojnë kompaninë Gener 2 të biznesmenit Bashkim Ulaj. Më 3 dhjetor, pas lidhjes së kontratës me Autoritetin Rrugor Shqiptar për lotin e parë të Unazës së Re, DH Albania, dega në Shqipëri e Dunwell Haberman vendosi hapjen e një Nipti Sekondar me vendndodhje në sheshrrotullimin Shqiponja. Një mandat arkëtimi i depozituar në QKB tregon se aplikimi për hapjen e adresës së re në kantierin e punimeve është bërë nga Gener 2, përmes një juristeje të kësaj kompanie. Aplikimi i kryer nga Gener 2, i gjendur mes dokumenteve të dorëzuara në Qendrën Kombëtare të Bizneseve nga kompania DH Albania nuk është prova e vetme që ngre dyshime se pas DH Albania dhe dy tenderave të fituar prej saj qëndron biznesmeni Ulaj. Një rreth i ngushtë prej pesë personash, të cilët kanë kryer veprime për llogari të DH Albania janë ose punonjës të Gener 2, ose të lidhur me aksionerin e saj. Bashkim Ulaj është një ndër biznesmenët më të lakuar në Shqipëri dhe kompania e tij Gener 2 kryen aktivitete nga fusha e ndërtimit tek energjia. Në korrik 2018, ajo u shpall fituese e koncesionit për ndërtimin e rrugës Thumanë-Kashar për një vlerë prej 225 milionë euro. BIRN nuk mundi të kontaktonte me zotin Ulaj deri në botimin e këtij shkrimi. E pyetur nëse ishte në dijeni të lidhjeve të Ulajt me kompaninë DH Albania, Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë u përgjigj se këtë do ta zbulojë Prokuroria. “Çështja është në hetim nga Prokuroria, e cila do të zbulojë atë çka ka ndodhur, përgjegjësit për falsifikimin e kryer dhe gjithë transparencën e mundshme për kompaninë,” tha këshilltari për mediat Dardan Malaj. Kompania Dunwell Haberman u themelua më 25 qershor 2018 në Delawere të Shteteve të Bashkuara- e njohur si parajsë fiskale dhe një muaj më pas hapi degën e saj në Shqipëri, DH Albania. Ekstrakti i kompanisë në QKB tregon se përfaqësuesi në Shqipëri i saj është 26 vjeçari Avdjol Dobi. Vetëm katër muaj pas regjistrimit, DH Albania u shpall fituese e dy tenderave të njëpasnjëshëm. Ajo fitoi lotin e parë të Unazës së Re me vlerë 18 milionë euro si dhe një kontratë rreth 10 milionë euro nga Operatori i Sistemit të Transmetimit, OST për ndërtimin e një linje të transmetimit të energjisë për të lidhur Burrelin me Peshkopinë. Suksesi i shpejtë i kompanisë së trumbetuar si amerikane u ngrit mbi dokumente të falsifikuara. Sipas rekordeve të dorëzuara në QKB, Dunwell Haberman pretendonte se ishte themeluar në vitin 1998 dhe se kishte një aktivitet të dendur ekonomik prej qindra milionë dollarësh në tre vitet e fundit në Shtetet e Bashkuara. Por më 6 dhjetor, emisioni “Të Paekspozuarit” në News 24 denoncoi kompaninë “fantazmë” se kishte falsifikuar dokumentet për të fituar lotin e parë të tenderit të Unazës së Re. Një përgjigje e Departamentit të Shtetit të Delawere, e publikuar në këtë emision tregonte se dokumentet e dorëzuara në QKB ishin të falsifikuara dhe se kompania nuk mund të kishte bilanc të tre viteve të fundit, pasi nuk ekzistonte para 25 qershorit 2018. Ekspozimi i falsifikimit solli një ortek reagimesh, ndërkohë që ARRSH dhe OST deklaruan se kishin anuluar kontratat me DH Albania. Prokuroria e Tiranës në Shqipëri dhe autoritetet amerikane konfirmuan nisjen e hetimeve për të dokumentuar falsifikimet dhe zbuluar autorësinë e tyre. LEXO EDHE: Bildschirmfoto vom 2018-12-18 07-14-19 Por një dokument i dorëzuar në Qendrën Kombëtare tregon se njëra prej procedurave në emër të DH Albania është kryer dhe paguar nga kompania Gener 2. Më 3 dhjetor 2018, Avdjol Dobi si përfaqësues i kompanisë DH Albania vendosi hapjen e një Nipti Sekondar në kantierin e punimeve në Unazë të Re. Ai autorizoi znj. Ledi Hysenj për të regjistruar adresën e re në Qendrën Kombëtare të Bizneseve. Një ditë më pas, Ledi Hysenj u paraqit në Bankën Credins dhe pasi pagoi tarifën prej 150 lekësh, e dorëzoi mandatin bankar në QKB. Por në vend të kompanisë DH Albania, mandati bankar për hapjen e adresës në sheshrrotullimin Shqiponja mban përshkrimin “Aplikim Gener 2”. Avdjol Dobi është pjesë e rrethit familjar të Bashkim Ulajt, ndërkohë që e autorizuara prej tij, Ledi Hysenj është juriste në kompaninë Gener 2. Përveç Dobit dhe Hysenj, veprime në emër të kompanisë DH Albania kanë kryer edhe noterja Xhevahire Brahaj, përkthyesja Shenda Kruja dhe juristja Blerina Konçi. Të dhënat gjyqësore që BIRN siguroi tregojnë se Brahaj ka kryer një sërë noterizimesh për kompaninë Gener 2. Shenda Kruja rezulton punonjëse e Gener 2, ndërkohë që juristja Blerina Konçi ka kryer aplikime në QKB si për DH Albania ashtu edhe për kompaninë Gener 2. Hetimet mbi kompaninë Thuajse 10 ditë pas nisjes së hetimeve për falsifikimin e dokumenteve nga kompania DH Albania, Prokuroria e Tiranës nuk ka ende emra për personat që fshihen pas skandalit. Elisabeta Imeraj, drejtuese e Prokurorisë së Tiranës i tha BIRN se hetimi nisi kryesisht, pas denoncimit të rastit në media dhe më pas dorëzuan kallëzimet e tyre edhe OST dhe ARRSH. Prokuroria e Tiranës ka regjistruar kallëzimin penal për veprat e “falsifikimit të dokumenteve”, “shpërdorimit të detyrës”, “shkeljes së barazisë në tendera” dhe “mashtrimit”. Ajo i është drejtuar gjithashtu për ndihmë juridike Shteteve të Bashkuara për të vërtetuar falsifikimet. “Hetimi është i fokusuar në dy drejtime, kompania DH Albania dhe personat e lidhur me të dhe linja e dytë ka të bëjë me dyshimet dhe përgjegjësinë e institucioneve shtetërore. Aktualisht, Prokuroria po verifikon dokumentacionin e sekuestruar në OST dhe ARRSH,” tha Imeraj. E pyetur nëse garancia e kontratës ishte paguar nga Gener 2, Imeraj tha se nuk janë marrë ende dokumentet e sekuestrimeve nga institucionet përgjegjëse. Ndërkohë, Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë i vuri në dispozicion BIRN formularin e garancisë së kontratës për tenderat e fituar në ARRSH dhe në OST, për të cilat tha se institucionet e mësipërme kanë filluar praktikën shkresore të konfiskimit. Sipas dokumenteve, kontrata për tenderin e Unazës së Re është siguruar nga Sigma Interalbanian VIG dhe Sigal Unica Group Austria në emër të DH Albania dhe Biba X në vlerën e 269 574 000 lekëve. Kontrata me OST është siguruar në vlerën e 144 769 317 lekëve në Sigma Interalbanian sërish në emër të DH Albania. Të dyja institucionet u kanë kërkuar kompanive të sigurimit që të depozitojnë shumat e mësipërme për shkak të zgjidhjes së kontratës. Megjithatë, është ende e paqartë se nga cila llogari kanë dalë paratë e garancisë së kontratës. Bashkim Ulaj, der Tropojaner produzierte mit 11 Notaren, gefälschte Dokumente für 26 Phantom Betrugs Firmen. Der Super Skandal, mit den gefälschten US Dokumenten rund um DH-Albania, der Mutter Phantom Firma im US Staat Delaware, war nur besonders dreist. Avdiol Dobi,, ist ein Verwandter von Bashkim Ulaj, der durch unzählige gefälschte Dokumente einschlägig bekannt ist und war, weil die die Phantom Firma: "DH-Albania" sogar in seinem illegalam Mafia Bau: dem ABBAS Centrum den sitzt hat, die die korrupte EU Botschaft, was auffiel. Vorgelegt wurden zur Firmen Registrierungen, die gefälschten Dokumente, durch Shenda Kruje, eine Mitarbeiterin des Bashkim Ulaj, der üblen Baufirma Gener-2, welche weitere weit überteuerte Bauprojekte von Edi Rama erhielt. Shenda Kruje, ehemalige Schönheits Königin, und Übersetzerin des Baskhim Ulaj Frau Shenda Kruje ehemalige Schönheits Königin, ohne jeden Beruf und Ausbildung in der Baufirma: Gener-2), hätte keinerlei Befugnis gehabt, vom Justiz Ministerium, als anerkannte Dolmetscherin, so das die Firmen Registrierung sogar mit eine "ungültigen" Übersetzung geschah, was aber durchaus oft vorkommt, weil es kaum noch Gerichts Dolmetscher gibt, weil die Meisten entlassen wurden, weil man gezielt, für Geld falsch übersetzte. Man hat seine eigenen Übersetzer, seine eigenen Notare, oft ohne jede Lizenz. Avdjol Dobi, 26 Jahre, der Geschäftsführer der Phantom Firma, hält sich im Ausland illegal auf seit 8 Monaten 1 : 1 kopiert von Deutschland, wo Kriminelle im Immoblien Bereich: Milliarden schwere Geldwäsche ungehindert betreiben können und jeder Gangster mit Offshore Firmen. Investigations against Dunwell Haberman for document forgery; Got $ 20 million tender in Albania indem man Staats Dokumente der USA einfach fälscht. Die Firma: “Apex Resident Agent Services” gründete die Stroh Firma: „Delaware Haberman“ in den USA, auch keine realen Teilhaber, oder Gründer. email ein proxy server: Bashkim Ulaj, dosje false dhe 26 firma hije, ja shkresa që provon, se ka “folur” me të vdekurit, për 9 HEC-et e Valbonës By on 12 Dhjetor, 2018 15:25
  Nis shkërrmoqja e “perandorisë” së krimit ekonomik-financiar Berisha, Rama, Metaj, që fshihet pas firmës “Gener-2”, SHBA nëpërmjet të cilës, prej 20 vitesh po zhvasin pasuritë dhe financat kombëtare, duke e përdorur, si mjet pasurimi e pastrimi parash të korrupsionit dhe trafiqeve, në vijim fakte të reja, për lojën që bënë me “kasnecët” e tij familjarë, të qeverisë e të botës së krimit
  Nuk është rastësi dhe as “gabim njerëzor”, fakti që kryemafiozi me maskë “biznesmen”, Bashkim Ulaj, nëpërmjet firmës fantazmë “DH-Albania”, me urdhër të Ramës e mbikëqyrje të Damian Gjiknurit, u pranua me letra false e iu dha, Loti i Parë 18 milionë euro në tenderin Unaza e Re dhe 12 milionë euro nga Klodian Gradeci, në tenderin e OST. Firma “Gener-2” e oligarkut Bashkim Ulaj, ose “banka lavatriçe” e familjeve Berisha, Rama, Metaj, ka “përvojë“ 20 vjeçare në Shqipëri, për marrje trojesh, pyjesh, HEC-esh, rrugësh e deri tendera ushqimi presidencial, me dokumente të falsifikuara shtetërore e komunitare, të cilat i janë pranuar si pazar paraprak, nga ministrat e tyre Bode, Ruli, Olldashi, Dervishaj, Naço, Mima, Prifti, Haxhinasto, Ikonomi, Ahmetaj e Gjiknuri. Përveç letrave false, për firmën “DH Albania”, sektori i luftës kundër krimit ekonomik-financiar, nën presionin e SHBA, ka nisur hetimi në “themel”, për aktivitetin e firmës “Gener-2” dhe për 26 firmat fantazma, që ka hapur në Shqipëri, Mali i Zi, Maqedoni, Greqi, Qipro, Kosovë, Bullgari, Turqi e SHBA, Bosnjë e Kroaci, të cilat Bashkim Ulaj, i përdor si rivale fiktive, në tenderët që zhvat, me “Kasnecët” e tij familjarë. . Hetimi ka nisur nga Fabrika e Çimentos në Fushë-Krujë, ku Ulaj ka përlarë 238 hektarë sipëfaqe pyje e gurore, duke i bërë pronë të tij pa asnjë qindarkë pagesë, me vendime të qeverisë Berisha-Metaj, si dhe me dosjet false, të 9 HEC-ve në Valbonë, me kontratë të datës 27 korrik 2009, sipas vendimit “Berisha”, të datës 7.11.2007, finalizuar me VKM nr. 680, datë 15.08.2013. Nga hapja e kësaj dosjeve, ka dalë dokumenti fals, që Bashkim Ulaj ka pëdorur në tenderin e koncesionit të 9 HEC-ve në Valbonë, sikur gjoja ka marrë miratimin e banorëve, pro që në listë figurojnë persona të vdekur 13 vjet para koncesionit dhe firma false të gjallësh. Sipas Direktivës Mjedisore të BE, pa miratimin shkresor e noterial të banorëve të zonës Valbonë, për lejimin e ndërtimit të HEC-ve, nuk miratohet VKM-ja e për rrjedhojë, nuk firmoset as kontrata koncesionare. Mirëpo ky dokument bazë, u bë si “i rregullt”, mbasi Ulaj, nipërit dhe sekserët tij, kanë lidhje me 11 zyra noteriale në Shqipëri, të cilat certifikojnë dokumente false, të grupeve mafioze (do publikojmë një investigim special për këto zyra). Mafiozi Bashkim Ulaj, si financues i miliona eurove, për familjet Berisha-Metaj, prej 5 vitesh edhe për familjet Rama-Basha, ka falsifikuar firmat dhe deklarimin zyrtar të banorëve, ndërsa qeveria, me vetëdije, ia ka pranuar si “të rregullt” e i ka dhënë koncesionin. Është e njëjta skemë, siç vepruan me vetëdije edhe Edi Rama e Damian Gjiknuri, të cilët, i pranuan Bashkim Ulajt, letra false edhe amerikane, në tenderat 30 milionë euro tek Unaza e Re dhe OST, të përlara nëpërmjet firmës fantazmë “DH Albania”. Sot po publikojnë skandalin e parë zyrtar, që gjendet në dosjen hetimore të firmës “Gener-2”, një dokument zyrtar i falsifikuar, me datë 27.09.2013 e pa numër protokolli, firmosur e vulosur, nga nipi i tij Andri Kasneci sot drejtor i “TV-HEC-A2”, administrator i firmës “Valbona Projekt Company shpk”, me të cilin kryemafiozi Bashkim Ulaj, ka marrë koncesionin e 9 HEC-ve në lumin Valbonë. Në vijim do të mësoni, se cilat janë 26 firmat fantazma dhe firmat aktive shqiptare, me administratorë e pronarë “kasnesër, gjikuri, babasër, beso, hysa, viktoria, lulra, biba” e shumë të tjerë, që Bashkim Ulaj i përdor në tendera e koncesione, si rivalë fiktiv e si rivalë sa për numër, me oferta zero lekë. (Vijon)./Pamfleti Aufgebaut, Förderung durch die Deutsche Berufs Mafia des Betruges dem Auswärtigem Amte, mit uralten Heroin Produktion und Verteilern. Hekuran Hoxha und Co., heute mit dem Hotel Germany bei Durres, wo ein BKA Bericht damals schon Details berichtete. Die Deutschen Lobbyisten, Deutsche Diplomaten, Gangster Aussenminister bauten das System dann weiter aus. Erneut sind auch die Bank Garantien, welche DH Albanien bei der Regierung Hinterlegen musste, gefälscht. Der 26 jährige Geschäftsführer ist weiterhin verschwunden im Ausland. Der Vertreter der Versicherung: SIGMA, Avni Ponari, bekannt für gefälschte Dokumente, verweigert jede Bezahlung der Garantie Summen, fälscht ja mit seiner Firma auch Grundstücks Dokumente, versucht Grundstücke damit zustehlen. Typischer Österreich Vertreter. Avni Ponari ist somit bereits einer der aktiven Fälschungs Betrüger, denn er weiß was und wer das dreht und organisierte. *** nun erfolgte in den USA rund um die angebliche Mutter Gesellschaft! Avni Ponari, sein Bruder sind grosse Gangster: sie bezahlen Bestechungsgelder an die Polizei für falsche Gutachten u.a. Verkehrs Unfälle und schon braucht die Versicherung nicht, oder nur wenig bezahlen. Da wird Alles gefälscht [youtube https://www.youtube.com/watch?v=ThOnmtirJIg&w=560&h=315] Avni Ponari Vertreter einer der Versicherungsgesellschaften (Besitz Östereichische Versicherungen) zeigt, dass es nicht ihr Vorrecht Überprüfung der Dokumente ist ein Unternehmen, das eine Vereinbarung mit einer öffentlichen Stelle getreten ist. Institutionen, der Übertragungsnetzbetreiber und die Straßenaufsichtsbehörde haben sich an die Versicherungsgesellschaft wegen der Beschlagnahme der konstratura-Sicherheit durch DH Albania gewandt, die mit zwei erfolgreichen Ausschreibungen getäuscht hat, doch scheint das Verfahren vor Gericht zu enden , da die Versicherungsgesellschaft die Zahlung verweigert. Demnach sei der von der Gesellschaft DH Albania begangene Betrug nicht Teil der Autobahn, für die der Vertrag und das Angebot gesichert worden seien. Anovna Ponari, eine Vertreterin der Versicherungsgesellschaften, weist darauf hin, dass es nicht in ihrem Kennzeichen die Überprüfung der von einer Firmensignatur unterzeichneten Unterlagen sei Der Transmit Order Operator strebt die Beschlagnahme der Summe von 144 Millionen ALL an, während die ARDA 269 Millionen ALL fordert.Aber die Chancen stehen, dass dieser Prozess im Bereich der Justiz endet und der Hardcore-Staat jedem Penny zugute kommt. DH Albania konnte einen Monat nach seiner Gründung zwei öffentliche Ausschreibungen im Wert von rund 30 Millionen Euro gewinnen. Nach den Überprüfungen stellte sich jedoch heraus, dass sie eine gute Dokumentation geflogen hatte. Laut Voice of America versteckt diese Firma den bekannten Geschäftsmann Bashkim Ulaj. *** [youtube https://www.youtube.com/watch?v=howdhMsdLmU&w=560&h=315] siehe Betrug und Fälschungen sogar mit der Bau Polizei Chefin, Grundstücks Agenturen organisierte Ponani der Bruder. Grundsstücke mit gefälschten Dokumenten organisierte der Bruder, schmierte ein Staatsanwältin in Durres. Vor Gericht, verlor er dann, weil es zuviele Zeugen aus Durres und eindeutige Grundstücks Dokumente gab.

 • navy
  Jan 24, 2019., 12:06 •

  Er Ylvi Beqjan,lieh sich wohl auch noch Geld von dem Super Verbrecher, ebenso mit Mord Schwadronen: Eine ganze Batterie von Mördern, rund illegales Bauen, Geldwäsche, Drogen und Frauen Handel. Refuzon biznesmeni, Beqja thirret për herë të tretë në prokurori, nuk dëshmon për Ervis Martinajn Prokurori Kreshnik Ajazi, ai që ditën e martë ka zhvilluar një takim me Ylvi Beqjan, duke i kërkuar këtij të fundit që të dëshmojë në prokurori lidhur me këkrcënimet dhe kanosjet që ka pasur nga Ervis Martinaj. Ylvi Beqja Redaksia 24 Janar, 07:33 | Përditesimi i fundit: 24 Janar, 08:39 Share Tweet [Rrit madhesinë e shkrimit] [Zvogëlo madhesinë e shkrimit] Biznesmeni Ylvi Beqja që është vënë në mbrojtje nga shteti, pasi dha dëshmi në procesin penal kundër Emiljano Shullazit, është thirur dy ditë më parë në prokurorinë e Tiranës, për të dëshmuar për llogari të hetimit që po zhvillohet kundër Ervis Martinaj. Ka qënë prokurori Kreshnik Ajazi, ai që ditën e martë ka zhvilluar një takim me Ylvi Beqjan, duke i kërkuar këtij të fundit që të dëshmojë në prokurori lidhur me këkrcënimet dhe kanosjet që ka pasur nga Ervis Martinaj. Por nga sa mësohet, sërisht biznesmeni Ylvi Beqja, ka mbajtur një qëndrim asnjëanës, duke kërkuar kohë pasi nuk ishte i gatshëm të dëshmonte kundër Martinaj. Fill pas këtij takimi mësohet se Beqja ka lënë ambjentet e prokurorisë së Tiranës, duke mos dëshmuar për të tretën herë. Beqja në muajin Mars 2017, ka kallëzuar në prokurori Ervis Martinaj, duke e akuzuar se e ka kanosur me jetën e tij, me qëllim tërheqjen nga dëshmia kundër Emiljano Shullazit. Por kur kanë kaluar më shumë se një vit e gjysëm nga kallëzimi që Beqja ka bërë në prokurori, biznesmeni është thirur tre herë rradhazi të dëshmojë kundër Ervis Martinaj. Sipas videos që Report Tv ka transmetuar ekskluzivisht Alushi është i fundit që del nga grupi i Ervin Matës dhe nuk dallohet që të ketë armë në dorë. Fabjol Alushi ishte në grupin e Matës dhe Bilos në momentin që ndodhi përplasja me Ervis Martinajn në ish-bllok. Nga ngjarja në datë 4 tetor në ish-Bllok u vra,Fabjan Gaxha dhe u plagosën Ervis Martinaj e Eljo Hato. Për ngjarjen e 4 tetorit 2018 në kërkim vijojnë të jenë Ervin Mata, që dyshohet se është arratisur jashtë vendit, Merviol Bilo, i cili sipas burimeve policore, i ka shpëtuar një operacioni policor pak ditë më parë, biznesmeni Eldi Dizdari. Në datë 25 nëntor u dorëzua Ajaks Boshnjaku, miku i Ervin Matës, ndërkohë që në datë 27 nëntor u lirua nga burgu pas arrestimit Geldo Hoti, që ishte pjesë e grupit të Matës. Pronari i lokalit në ish-Bllok, Redi Popescu, u la nga gjykata në masën “arrest shtëpie” në datë 23 tetor pas arrestimit. https://shqiptarja.com/lajm/refuzon-biznesmeni-beqja-thirret-per-here-te-trete-ne-prokurori-nuk-deshmon-per-ervis-martinajn

Wird geladen
×