Schlagwort-Archive: Edi Rama

EU finanziert „Camorra“ Stile: Titel Story über über die Politik Lügen und dem Betrug: Pse gënjejnë politikanët?

Wo Ilir Meta dabei ist, wurde noch jeder Staat, jedes Gesetz ausgeschaltet. Identisch mit Edi Rama schon vor über 15 Jahren. Identisch auch bei Salih Berisha und Lulzim Basha, oder im Kosovo.

Ilir Meta acarohet dhe kërcënon, shkaku i vërtetë është humbja e rëndë financiare e kompanisë së tij të arit, diamanteve dhe zinkut në Afrikë

Die einzige Möglichkeit für Albanien wäre, das man

A) alle unnützen Mafia Aufbauorganisationen aus dem Lande wirft, vor allem die EU Botschaft, KfW, Weltbank, OSCE, Tausende von NGO’s, welche Mafiös finanziert werden vor allem Open Society und jede Georg Soros Organisation.

A) Einreise Verbot für praktisch alle Albanischen Mafia Politik Familien und das sind 90 % in die EU

B) Übernahme der Anti Mafia Gesetze in Deutschland, Österreich, England, und Albanien, das nicht erklärbaren Vermögen beschlagnahmt wird, wo der Beschuldigte den Nachweis führen muss, woher das Geld kommt.

 

Das komplette Partei und Regierung Programm, alle Versprechungen der Edi Rama aus 2013 wurden nicht realisiert.

Edi Rama (die dümmste Regierung aller Zeiten in Albanien, finanziert mit hohen Millionen Summen, durch die EU-Mafia, welche Klientel Politik mit der Albaner Mafia von Edi Rama, zuvor Salih Berisha betreibt, identisch die Weltbank mit Jamaber Malltezi)gab schon nach Durres die Anweisung, das man nicht mehr mit der LSI Partei eine neue Regierung bilden will, denn das Verbrecher Kartell der Null Implementierung eines Staates, hat Abkommen mit dem DP Verbrecher Kartell für eine neue Regierung geschlossen, wie die vielen Entlassungen von LSI Direktoren ebenso aufzeigt. Gemeinsames Ziel der EU Mafia, gemeinsam möglischst hohe Geldsummen stehlen in Tradition, wie bei der GIZ, KfW, Weltbank, denn praktisch haben nie Projekte inklusive Justiz, eine Nachhaltigkeit.

 

 

Die einzigen Regierungs Fakten: Übernahme mit kriminellen Clans der Staatsorgane, darunter das Innenministerium um eigene Cannabis Monopole aufzubauen, inklusive Show, wenn max. 5 % durch die Polizei vernichtet wurde, der Rest wurde von Polizei Direktoren und der Politik Mafia, die sich ins Parlament und die Regierung eingekauft hatte, vertrieben. Identich Zoll- Bildung-, Gesundheit-,  Forst und Umwelt Behörden wie immer.

Albanien wurden durch kriminelle Minister wie Ex-Innenminister Samir Tahiri, mit Edi Rama und der LSI Bande mit Ilir Meta, in einen „failed state“ umgewandelt, wo nur noch Verbrecher und extrem dumme Gestalten Direktoren wurden. Klientel Wirtschaft, Verbrecher Staat vor allem von der Weltbank, KFW, der EU finanziert mit Non-Stop Betrugs Phantom Projekten, ohne jede Nachhaltigkeit im Stile der „Camorra“ inklusive den Justiz Missionen wie immer.

Man hat das Betrugs System in vielen Teilen von den Deutschen kopiert.

Shqipëria që duam! Bilanc i paautorizuar i Programit të Rilindjes

Postuar në 14 Qershor, 2017 20:43

Me afrimin e ditës së zgjedhjeve përfundon edhe mandati i parë i qeverisë Rama-Meta, ku peshën kryesore e kishin socialistët. Pa asnjë skrupull të dyja partitë që qeverisën Shqipërinë për 4 vjet nuk kanë bërë asnjë bilanc të programit që premtuan para 4 vitesh dhe realizimin e tyre. Programi i emërtuar Rilindja Kombëtarja u shpalos në Konventën Kombëtare të Partisë Socialiste në 20 Maj 2013 dhe përmbante disa objekteve, shumica e të cilave nuk janë realizuar.

Premtimet

Vënia e drejtësisë për 21 Janarin                                   i parealizuar
Packetë për reformën në drejtësi                                   i realizuar
Kthimi i remdit dhe sigurisë në 300 ditët e para             pjesërisht i realizuar
Hapjen e 300 mijë vendeve të punës                             i parelizuar
Ulje e taksave për 95% të shqiptarëve                           i parealizuar
Vendosje e taksës progresive                                         i realizuar
Formalizimi i Ekonomisë                                                 i parealizuar
Heqje e taksës për biznesin e vogël                                i realizuar
Heqja e referencave doganore                                        i parealizuar
Ndryshimi i modelit per rimbursimin e tvsh-së                 pjesërisht i realizuar
Përmirësimi i klimës së biznesit                                       pjesërisht i realizuar
Heqje e tvsh-së për produktet e shportës                        i parealizuar
5- fishim i subvencioneve në bujqësi.                              i parealizuar
Heqja e akcizës për naften për peshkim.                         i parealizuar
Ulje e tvsh-së për energjinë elektrike                               i parealizuar
Shëndetësi falas                                                               i parealizuar
Asnjë mungesë barnash në spitale                                  i paralizuar
10-fishimim i mikrokredive për të rinjtë                             i parealizuar
Ndërtimi i Korridorit të Kaltër                                            i parealizuar
Fillimi i ndërtimit të Rrugës së Arbrit                                 i parealizuar
Ndërtimi i By Pass-eve të Fierit e Vlorës.                         i parealizuar
Përfundimi i Rrugës së Elbasanit                                     i parealizuar
Rilindje Urbane e shesheve të qyteteve.                         pjesërisht i realizuar
Përfundimi i procesit të legalizimeve                                pjesërisht i realizuar
Dhënia e çertifikatave për pronësinë e tokës                   i parealizuar
Dhënia e të drejtës së votës për emigrantët                    i parealizuar
Fond Kombëtar për Shërbimet Sociale                            i parealizuar
Akses i plotë në dokumentacionin Shtetëror                    i parealizuar
Goditja e monopoleve                                                      i parealizuar
Anullim i Llotarisë Kombëtare                                          i parealizuar
Anullim i koncesionit të skanimit                                      i parealizuar
Transparencë për çdo konçesion të dhënë                      i parealizuar
Depolitizimi i RTSH-së                                                    i parealizuar
Hapja e një stacioni televiziv për punimet e kuvendit     i parealizuar

Pse gënjejnë politikanët?

June 12, 2017 10:17

Prof. Fatos Tarifa

Pse gënjejnë politikanët? Përgjigjja e kësaj pyetjeje mund të ishte një fjali e vetme: Sepse është vështirë të jesh politikan dhe të mos gënjesh. Gënjeshtra duket se është pothuajse një kërkesë e domosdoshme, apo pjesë e asaj çka mund të quhej “job description” për një politikan që kërkon të zgjidhet në krye të një institucioni, ose në organe vendimmarrëse të shoqërisë. Pothuajse të gjithë politikanët, veçanërisht në kohë fushatash elektorale, kur kërkojnë të zgjidhen, gënjejnë. “Askush nuk mund të zgjidhet, nëse thua të vërtetën”, shkruante pak kohë më parë revista konservatore amerikane National Review. Natyrisht, disa politikanë gënjejnë më shumë se të tjerët, por pothuajse të gjithë gënjejnë. Pse?

 

 1. Të gënjesh është njerëzore (To lie is human). Ky titull i një libri të njohur, që ka për autor psikologun amerikan Christopher Hyatt, shpreh një të vërtetë të përhershme. Vëzhgimet eksperimentale në psikologjinë kognitive dëshmojnë se fëmijët fillojnë të gënjejnë qysh në moshën 2 vjeç dhe prirja e tyre për të gënjyer, siç ka argumentuar kohë më parë Jean Piagget, zhvillohet dukshëm deri sa ata arrijnë moshën e adoleshencës. Në moshën 2 vjeç, 30 për qind e fëmijëve gënjejnë; në moshën 3 vjeç gënjejnë gjysma e fëmijëve; ndërsa në moshën 5 dhe 6 vjeç gënjejnë thuajse 90 për qind e fëmijëve (shih U.S. News and World Report, 18 prill 2016). Në vitin 1996, psikologia amerikane Bella DePaulo, duke regjistruar bisedat e studentëve përgjatë një jave, erdhi në përfundimin se ata gënjenin, mesatarisht, në çdo tre biseda që zgjasnin për 10 minuta ose më shumë. DePaulo vërejti, gjithashtu, se të rriturit gënjejnë një herë në çdo pesë biseda që bëjnë.

Prof. Fatos Tarifa

Natyrisht, jo të gjithë njerëzit gënjejnë në të njëjtën masë dhe për të njëjtat motive. Ka njerëz, një pakicë, që gënjejnë tërë ditën dhe për çdo gjë; gënjeshtra mund të konsiderohet pjesë e natyrës së tyre. Shumica e njerëzve, sidoqoftë, gënjejnë më rrallë dhe më pak. Këtu vihet re një tendencë e ngjashme me atë të sjelljeve devijante e kriminale në shoqëri: një përqindje e vogël e popullsisë mashtron, vjedh, ose vret, pra kryen krime, nga të cilat viktimizohet e tërë shoqëria. Ky fakt, sidoqoftë, nuk e ndryshon të vërtetën se të gjitha qëniet njerëzore gënjejnë. Kujtoni Diogjenin, filozofin e lashtë grek të shkollës së cinikëve, i cili, edhe pse tërë jetën e tij e kaloi duke kërkuar një njeri të ndershëm, i cili të mos gënjente, vdiq pa gjetur një të tillë……………………………... http://www.gazetadita.al/pse-genjejne-politikanet/

Edi Rama, feiert bei dem Drogen Boss von Elbasan: Edmond Stafa, Bruder des Bezirks Präsidenten: Bukurosh Stafa seinen Wahlkampf

Festgenommen (Video) auf Grund eines Internationalen Haftbefehles: Edmond Stafa, Prominenz der SP Partei Mafia

Das Drogen Imperium, des Bürgermeisters von Elbasan: Qazim SEJDINI der Ehefrau: Xhuljana Sejdini mit der Firma: „Ujori“

Vollkommen von Verbrecher Clans kontrollierte Städte, sind vor allem Elbasan, Durres, Fiere, Lezhe, Korce, Shiak, Kavaje, Sarande und die Kamze.

Geschaffen von einer kriminellen Deutschen Aussen- und Entwicklungspolitik, krimineller Deutscher Minister, Pseudo Betrugs Consults der Inkompetenz: rund um Visa Skandal und dem PPP Projekt: Berlinwasser – Elber Sh.P.K. / KfW  vor 15 Jahren.

Wie auch UN Berichte schon schrieben, sind es überwiegend Schläger, ohne Bildung, heute Prominenz, als Mafia Bosse.

In einem illegal gebauten Mafia Hotel, Restaurant, wo alle Baugesetze ignoriert wurden, eines Bauverbotes in Antiken Zonen, hier in der Burg von Elbasan, inklusive gefälschter Grundstücks Urkunden wie so oft. Genau bei dem verhafteten Gross Drogen Schmuggler der in Bergamo Italien verurteilt wurde, feiert im System Edi Rama man seinen Wahlkampf, beleidigt jedes Gesetz im Sinne der „Taliban“ Verbrechen Banden aus dem Regierungs Apparat mit Edi Rama.

VIDEO – GALLERY/ Premier Rama, electoral meeting in the restaurant of the international drugs trafficker

Arrestohet në Elbasan i kërkuari për trafik kokaine në Itali

Edmond Stafa, an Albanian businessman from Elbasan, arrested yesterday evening for international drugs traffic, has strong connections with the Socialist Party (PS). His brother, Bukurosh Stafa, a member of PS, has been elected as chair of the Council of the County of Elbasan for the mandate…

19/05/2017 Edmond Stafa, an Albanian businessman from Elbasan, arrested yesterday evening for international drugs traffic, has strong connections with the Socialist Party (PS).

His brother, Bukurosh Stafa, a member of PS, has been elected as chair of the Council of the County of Elbasan for the mandate 2015 – 2019. Earlier, Stafa was a Member of the Parliament for the Socialist Party, for the period 2005 – 2009.

Edmond Stafa is the owner of hotel-bar-restaurant “Skampini”, which is in located in the area of Elbasani’s castle, a famous attraction in the city.

A few days ago, Edmond Stafas restaurant welcomed Albanian Premier Edi Rama. Two days earlier, Rama had a meeting with Elbasani women in the area nearby.

The location for the meeting was chosen from the Elbasani branch of PS, chaired by Taulant Balla, also vice chairman of the Socialist Party parliamentary group.

1 / 8

Arrestimi i Stafës

Drogen abhängig, Gross Drogen Dealer, wie ein Phristina Professor erklärt und jeder weiß es seit langem, nur von der EU Mafia ignoriert, mit gefälschten Berichten erneut vertuscht.
Nur durch die totale Korruption der Internationalen und Inkompetenz, kommen ständig solche Verbrecher Gestalten an die Macht. Wir schrieben schon am 1.7. 2013, das es Nichts zum feiern gibt, wenn Edi Rama an die Macht kommt, weil er bei der EU ein best dokumentierter Drogen Gross Dealer und Verteiler ist und war, Geldwäsche Experte Nr. 1, der ebenso überall illegales Bauern förderte, seine Unterschrift für Giftmüll Importe mit der Internationalen Mafia aus Italien, war in 2004 ebenso ein Skandal.

One can tell that the genie is fully out of the bottle when even the neo-liberal Financial Times admits that half of Albania’s GDP comes from drug sales and cultivation.

Prishtina Professor: Edi Rama snorts Cocaine then rants about great Albania

0

Prishtina University professor Nedzmedin Spahiju in an interview with RTS publicly accused Albania’s PM Edi Rama that he is on heavy drugs daily, adding everyone in Albania and Kosovo is aware that Rama has major problems with cocaine.

– I’m quite convinced PM Rama was on cocaine when he talked of unification between Albania and Kosovo. He doesn’t want unification, that’s very dangerous. He was likely on drugs when he said that, wishing to blackmail the US and EU” says Spahiju for RTS.

His statement caused quite the controversy, so numerous journalists have contacted him to repeat the statement he gave for RTS.

– And why is this so strange? Just about everyone in Albania and Kosovo knows that Rama has problems with drugs. His cocaine addiction is quite bad and he often gives statements under drugs. This is well documented by foreign intel services. So yes, everyone is aware of Rama’s cocaine addiction. Idiotic statements by Rama and Thaci should not be taken seriouisly, – says Spahiu adding – There is very concerning connection of narco mafia and politics in Albania. In Parliament, in mayoral positions seat people who have never been in politics. Their only thing in common is that they have all spent prison time in various European capitals for drug trafficking, weapons and human trafficking, prostitution, murder etc. Today, 95% of Albania’s Parliament are criminals with large police records behind their names – says Spahiu.

Last year, Spahiu continues – the entire country (Albania) was transformed into a marijuana farm. Through this, criminals and politicians hold hundreds of millions of euros in their hands. This is precisely what Albania’s opposition leader Basha warned about.

EU and US are aware of this, however numerous politicians in Brussels and Washington get a percent from the drug trafficking through dozens of NGO channels, and as a result do not have an official comment on the situation.

As for Spahiu’s statements, this is one brave professor in Prishtina, discussing Albanian and Kosovo politicians as openly as he has. Considering the fact 19 Albanians who were scheduled to testify against Ramush Haradinaj, one of Kosovo top crime boss/politician, have all ended up dead.

Prof. Fabian Zhilla über die Albanische „Mafia-Kratie“ mit Grundstücken und 10,7 Millionen € in 3 Monaten Entschädigung muss nun gezahlt werden

Wenn Al-Capone noch ein Ehrenmann war: Regierungs Beteiligung der DP Verbrecher und am 25. Juni gibt es nun Wahlen

Die Medien schreiben, das gegen diese Leute (Berisha, Basha, Meta, Edi Rama) selbst Al-Capone noch ein Ehrenmann war.

Die EU beklatscht die Übereinkunft, den Verfassungsbruch, denn nur der Staatspräsident (Nishani) kann den Wahl Termin festlegen und nicht ein Edi Rama und Lulzim Basha, wie auch Gjiunshi nochmal erklärt.  Die Festlegung der Parlamentswahlen, auf den 25. Juni ist vollkommen absurd, ein klarer Rechtsbruch, bei den Justiz Bringern der EU Mafia und Banken Betrügern. Nur der Präsident kann einen Wahl Termin bestimmen und das Monate vorher.

Die schweren Fehler der EU, NATO, USA und Peinlichkeit der Deutschen Aussenpolitik, durch Hirnlose Kriminelle in Brüssel, Bonn und Berlin, war schon 1999 zusehen und die Folgen leicht erkennbar, was schon im Visa Skandal, den Mafia Geschäften des Rezzo Schlauch, Ludgar Vollmer gut sichtbar wurde.

Jetzt planen die beiden Parteien, erneut eine Verfassungsänderung, um die eigenen kriminellen Konstrukte Straffrei zustellen, was an das EU Debakel mit der Verfassungsänderung in 2008 erinnert, zum Wahl des Präsidenten, die korrupten EU und Hirnlosen US Wichtigtuer schwiegen damals.

Fortsetzung folgte auch in Libyen mit Deutschen Bestechungsgeschäften um Wintershall und Martin Kobler, als System dreister Verbrecher Banden. Bekannt als „Scheckbuch Diplomatie“ = Bestechungs des Frank-Walter Steinmeier.

Die Justiz wurde beerdigt, jede Ansatz einer Rechtsstaatlichkeit erneut mit den korrupten EU und IRZ Banden gestoppt, welche in Tradition schlimmer wie die „Camorra“ ist, sogar „Nghradeta“ Milliarden Projekte in Albanien direkt finanzieren, wie die TAP Pipeline. Die Banden werden sogar für Gelddiebstahl in Milliarden Höhe und Bauschrott noch belohnt, mit Phantom Projekten ohne Kontrollen.

Sinn und Zweck ausländischer Botschaften, Institutionen, Geldgeber kann die Albanische Bevölkerung schon lange nicht mehr verstehen, wandert aus. Die korrupte und aufgeblähte EU Botschaft, OSCE Botschaft zeigen ein Langzeit Desaster.

7 Millionen € Reisespesen in wenigen Monaten, um private Bilder Galerien zu besuchen, eigene Bilder zu promoten und fast nie in Tirana zu sein. Verfassungsbruch, man hat das Reise Betrugs System der EU, Berlin kopiert und übernommen.

Justiz Minister Ylli Manjani zur Durres Justiz Mafia: „Ihr stehlt Tausende von Hektar mit gefälschten, falschen Dokumenten als Partner der Mafia“

Nun gibt es am 25. Juni Parlamentswahlen, für ein kriminelles Spektakel rund um die EU Pseudo Demokratie eines NATO Staates, wo es nur um die Kontrolle von Verbrecher Clans geht, wer welchen Anteil als Partner der korrupten EU vor allem erhält. Wichtigste für Korruptions besonders bevorzugte Minister Posten, Institutionen erhält das kriminelle Enterprise der DP Partei, nur um den Schein einer „Demokratie“ zuwahren.

Es wird in Tirana gemunkelt, das Alles so geplant war um mit Hilfe der vollkommen korrupten EU Botschafterin, welche die Verbrecher Kartelle erneut zementiert, finanziert mit den EU Commission Banden. Alles bekannt vor Jahren: OSCE Report outet Ilir Meta, Salih Berisha, Edi Rama als Motor der Kriminalität in Albanien

Warum die Leute auswandern, bei dem kriminellen Construct, der USA, EU, auch wenn beide Elternteile einen guten Job haben in Tirana, aber keine Zukunft für ihre Kinder sehen, bei den Mafiösen Umtrieben der Internationalen. Martin Schulz finanzierte aus „Schwarzen Kassen“ (100.000 €) direkt das Verbrecher Imperium der LSI mit Ilir Meta, Dritan Prifti vor Jahren, wo es ein vom FBI wieder hergestelltes Video gibt.Die Medien schreiben, das gegen diese Leute (Berisha, Basha, Meta, Edi Rama) selbst Al-Capone noch ein Ehrenmann war.

Generalsekretär des Europarates: fordert unabhängige Ermittlungen in das Mafia Projekt der TAP Pipeline auch gegen die EU-Commission

Verbotene Wahlkampf Hilfe nach der Genver Konvention: Europa Tag in Gjorokastre 8.5.2017: Edi Rama

auch jede Art von Justiz Erneuerung zu verhindern

Salih Berisha, Tropoja Neanderthaler

Nun gibt es die Pseudo Phantom Parlamentswahlen am 25. Juni 2017, wo die wichtigsten Posten im Staate, der jeweiligen Institutionen direkt von Berisha Leuten erneut übernommen werden, um sich zubereichern, inklusive Innenminister, Gefängnisdirektor, Grundstücks Agentur, Strom Verteilung, Bildung, Finanz, Justiz und Gesundheits Ministerium usw.

Über 30 verurteilte Kriminelle kaufen sich Staats Posten und kommen frei, mit Bürgschaft des Durres Bürgermeister: Vangjush Dako

Aus und von Deutschland aufgebaut, die Mafia Justiz u.a. mit Gjin Gjoni, inklusive Flugplatz Geschäfte von Rezzo Schlauch.

Al Capone der Albanischen Justiz: Gjin Gjoni

Rund um die Beteiligung an Straffreien Verbrechen, gibt und gab es nur Verteilungs Kämpfe um Regierungs und Kommunale Posten, wo man die EU, KfW, Weltbank Gelder dann in diesem maroden Verbrecher System plündert und sogar immer wieder neue Milliarden erhält, welche ohne jede technische, finanzielle Kontrolle spurlos im Bauschrott, kriminellen Projekten verschwinden, inklusive direkter Finanzierung der Geldwäsche Projekt der Umwelt Zerstörung überall, was als Tourismus- und Infrastrukur Aufbauhilfen verkauft wird.

Main Points of the Rama–Basha Agreement

9 hours ago

Main Points of the Rama–Basha AgreementPD leader Lulzim Basha and Prime Minister Edi Rama after reaching the agreement. Photo by A. Rama.

After the negotiations of yesterday evening and night, Prime Minister Edi Rama and opposition leader Lulzim Basha have reached an agreement, with the following main points:

 • Elections will be postponed a week and held on June 25, 2017;
 • No pre-electoral coalitions will be allowed, all parties will run on their own;
 • Creation of a semi-caretaker government, which will include the following figures proposed by the opposition:
  • Deputy Prime Minister
  • Minister of Interior Affairs
  • Minister of Education
  • Minister of Health
  • Minister of Social Welfare and Youth
  • Minister of Finance
  • Minister of Justice
  • Director of the OShEE
  • General Director of Aluizni
  • General Director of the Cadaster
  • General Director of Prisons
  • General Director of the Agency of Rural and Agricultural Development
 • Chair of the Central Election Commission proposed by the opposition;
 • National Ombudsman proposed by the opposition;
 • Immediate approval of the parliamentary ad-hoc committees for the judicial reform;
 • Limitation of campaign financing and improvement of the Electoral Code, including heavier penalties for vote buying;
 • Thorough implementation of the decriminalization law, to clean up criminals from candidate lists;
 • After the elections, the parties promise to collaborate on drafting:

FT: Albania Is Turning into Unpredictable Narco-State

In an analysis for the Financial Times, David Clark writes that Albania is entering an unpredictable state as the opposition continue to boycott the elections, while the country is turning into a narco-state and Prime Minister plays the nationalist card with unforeseen consequences in the region.

http://www.gazetadita.al/wp-content/uploads/2017/05/1-17-724x1024.jpg

Votuam për t’i futur në burg, i futëm në qeveri

May 19, 2017 01:18

Votuam për t’i futur në burg, i futëm në qeveriDie Italiener starten neue Aufklärungs Flüge über Albanien um die „Cannabis“ Plantagen und Mafia Wege zu dokumentieren

 

DITA-Shënim

 

Katër vite më parë, mbi një milion njerëz dolën në zgjedhje dhe gjëja e parë që menduan të bëjnë ishte të heqin qafe një qeveri, e cila, edhe pas tetë viteve, nuk ishte asgjë tjetër veçse trajta çnjerëzore e regjimit despotik, dhe që, në memorien e saj kishte ngjarje të llahtarshme, si Gërdeci, 21 Janari, vjedhja masive në Rrugën e Kombit, krijimin e një Die Italiener starten neue Aufklärungs Flüge über Albanien um die „Cannabis“ Plantagen und Mafia Wege zu dokumentierenoligarkie politike e financiare njëkohësisht, aktin e turpshëm të shitjes së trojeve shqiptare, një korrupsion të paimagjinueshëm. Në tetë vite qeveria Berisha, përmes zënies në çark të gjyqësorit në të gjitha hallkat, kishte mposhtur shtetin.

Në fakt, njerëzit kur votuan kishin në bindjen e tyre se qeveria Rama njërin ndër aktet më themelore do të ishte pikërisht ndëshkimi i së keqes që kishte zaptuar vendin, dhe ky, si ishte pritur, do të ishte njëri ndër ndëshkimet për të cilat nuk do i vinte keq askujt që kishte mend në kokë dhe që e donte vendin e tij.

Thuajse katër vite pritje, e gjatë, e lodhshme dhe e zvarritur. Në katër vite të qeverisjes Rama jo vetëm që nuk u ndëshkua asnjëra nga aferat e mëdha dhe bartësit e tyre, por tani, si pa të keq, në një bisedë nate, shefi i qeverisë, ata, për të cilët votuam se duhet të ishin në burg, i bën pjesë të qeverisë dhe ndan me to tortën e pushtetit.

Është folur kaq shumë për një paketë të dërguar nga Evropa dhe të përforcuar nga Departamenti i Shtetit. Është thënë e stërthënë nga opozita për mjerimin e kësaj qeverie, e cila duhej përmbysur me dhunë dhe shefi i saj duhej hedhur në ujërat e Lanës. Në secilën ditë janë hedhur nga një çadër në bulevard aq shumë llum e baltë mbi Shqipërinë, sa nuk kanë hedhur as armiqtë më të egër të këtij vendi. Nuk është lënë gjë pa thënë për një shtet, para të cilit Kamorra të dukej lule, për qeveritarë ndaj të cilëve Al Kapone dukej i ndershëm; shembujt të më zinj të botës së krimit janë paraqitur përmes qeveritarëve shqiptarë. Katër vite në parlament dhe 90 ditë në një çadër, e cila as që nuk duhej lënë të ishte ngritur, por që u bë kasneci i së keqes.

Tani, për hir të një tekeje qeveritare, të shefit të qeverisë, këto tellallë të së keqes, që dje, në pushtet ishin vjedhës kolosalë, vrasës, mashtrues, hajdutë votash e zgjedhjesh, cinikë dhe hedhës në erë të fabrikave të vdekjes, që paratë i nxirrnin edhe duke shfrytëzuar gjakun e fëmijëve, u bënë “burra” të mirë, po harrohet se çfarë ka ndodhur, përse u votuan. Ndëshkimi që njerëzit prisnin u kthye në shpërblimin e së keqes.

Paketa e dërguar dhe e shumë përfolur shkoi më tej se gjithçka ishte menduar. U bë një superpaketë, ku pluset e saj përfshinë edhe gjëra që nuk ishin menduar.

Çfarë lidhje me ALUIZNI me kauzën e votave të lira? Po OSHEE dhe një drejtori Bujqësore? Si do të jetë një ditë të ardhshme dekriminalizimi përmes çështjeve sociale dhe rinisë? Një herë, për hir të çadrës, budallshëm, u hoqën katër ministra, tani edhe gjashtë të tjerë, plus zëvendëskryeministri.. kush mbeti?

Përralla se ata do të jenë teknikë është për një natë të gjatë dimri, por zgjedhjet bëhen në qershor dhe qershori i ka netët e shkurtra.

Dekriminalizimi e ka gjithnjë një fillesë: ndëshkimin e së keqes që ka ndodhur. Nga shkaku i këtij dekriminalizimi mund të largohet nga parlamenti një deputet sepse ka një gjobë për tejkalim shpejtësie, por qëndron deputet një njeri si Berisha, i cili, veç të tjerave, mban mbi kurrizin e tij dy nga ngjarjet më makabër të tetë viteve pushtet – Gërdecin dhe 21 Janarin. Mund të largohet një deputet se kur ishte ushtar është zënë me një shok të tij, por Rama bën krushqi me një njeri, i cili, në tri herët e provuara si ministër ka lënë pas vetes tri gjëma të mëdha, si ndodhi me Bashën.

Njerëzit në katër vite pritën ndëshkimin e së keqes që ajo të mos përsëritet. Që të mos vijë përsëri në jetën e tyre, qoftë në trajtën e së majtës, qoftë në formën e së djathtës.

Kjo nuk ndodhi.

Lodhja është rraskapitëse. Në kufirin e asaj që nuk mund të bartë përtej vetes.

Hajdutëve dhe vrasësve Rama, me një tre orësh bisedë të tej mbushur me enigmën e përballjes sy ndër sy, u dha thuajse gjysmën e qeverisë, kur shumë nga ne prisnim durueshëm dhe me shpresë se do ia jepte drejtësisë. http://www.gazetadita.al/votuam-per-ti-futur-ne-burg-i-futem-ne-qeveri/

Alles wird sabotiert umgehend und sofort, als die Italiener erneut die Drogen Anbau Gebiete dokumentieren wollen

Die Italiener starten neue Aufklärungs Flüge über Albanien um die „Cannabis“ Plantagen und Mafia Wege zu dokumentieren

10-jähriges Monopol von Laboratorien in den öffentlichen Krankenhäusern des Landes, im Betrugs System

Ein fester Familien Club bedient sich wieder mal, wobei der jetzige Justizminister Petri Vasili, das System etabliert und implementiert hat. Titel Story’s, weil der Betrug im Gesundheits System natürlich so weiter ging, mit der neuen Ministerin: Ogerta Manastirliu

Neue Monopol Verträge rund um die Edi Rama Klientel Mafia, uralte Betrugs Systeme auch des heutigen Justiz Minister Petri Vasili, wo die Weltbank Finanzierungen schon stoppte, als er Gesundheits Mininster war, mit den Firmen: Pegasus Sh.P.K. und ‘Labopharma Sh.P.K. wo Janis Karathano, bzw. Ortaku, oder Vilma Nushi, die Gewinner der Lizenzen sind, 100 % Firmen Eigentümer, Null Komptenz, Berufs Erfahrung als reine Betrugs- und Geldwäsche Firmen für Lizensen der Politiker schon unter Petrit Vasili: LSI Partei.*

Edi Rama’s Freunde, erhalten auch Millionen schwere Aufträge des Staates, für ihre Phantom Firmen.
1 Mann Firma mit Ilir Rrapaj, ohne Kompetenz gewann 100 Millionen $ Auftrag für die Sterilisierung von Krankenhaus Material

Korrupte Idiotie Experten de KAS, waren auch in Aktion, sahen nun „entscheidende Fortschritte“: „“Der deutsche Experte, Holger Thies, arbeitete 40 Arbeitsfelder heraus, die durch bestimmte Verordnungen noch eindeutig geregelt werden müssen. „““ Mit Vorsatz, u..a mit dem Profi Gangster, Skandal Verbrecher: Tritan Shehu, der vor Mord auch nicht zurückschreckte in 1997.

beqja

Nazife Bello, ist Direktorion der Pegasus Sh.P.K.,aktiv dabei erhält nun mit dieser Phantom Gruppe, diese Lizensen, ist Mutter der Direktion Shpresa Bell,m Gesundheits Ministerium, unter dem vollkommen korrupten Gesundheitsminister Ilir  Bequi, langzeit berüchtigt, zur Show entlassen wurde.  Seine Betrugs Firma: Intech Plus eine Legende.

Die neue Gesundheits Ministerin: Ogerta Manastirliu, macht da weiter wo Edi Rama und sein Minister zuvor waren, in einer vollkommen korrupten Klientel Politik, mit Phantom Ausschreibungen, wo die Ausschreibung, auf den Gewinner zugeschnitten ist, im Modell der Weltbank, IMF, VW und Co. Vieles ist gefälscht, inklusive bestellter Computer. Betrugs Methoden wurden im Westen kopiert. siehe auch Schweine Grippe Betrug der Deutschen Ministerin Ulla Schmidt, mit GlaxoSmithKline. Die Firma musste Milliarden Geldbusse, wegen Betrug und Bestechung bezahlen in den USA und China, in Deutschland ist Alles wie Politiker Bestechung und Geldwäsche Straffrei.

„Fortschritte“ im Gesundheitswesen: Patienten legen Feuer mit Benzin, 2 Tode

Monopol Verträge ohne Ende und immer ohne Ausschreibung, wo die Weltbank schon Millionen strich, wegen Null Transparenz.

Das 2 älteste Mafia Geschäft in Albanien: Das Gesundheitswesen mit Phantom Kliniken und „Schwarzen Löchern“

4 neue Minister, darunter 2 Tradionelle Betrügerinnen: Olta Xhacka, Ogerta Manastirliu

FOTO/ Laboratorët jepen me koncesion. Kompania me zero shitje merr kontratën 100 mln euro

FOTO/ Laboratorët jepen me koncesion. Kompania me zero shitje merr kontratën 100 mln euro

16:32, 24/04/2017 Vetëm një muaj para përfundimit të mandatit, qeveria ka zyrtarizuar pa zhurmë konçesionin e shumëpërfolur me vlerë 100 milionë euro, që kalon laboratorët spitalor publik në administrim privat. Ministria e Shëndetësisë shpalli zyrtarisht fitues në tender, një konsorcium të përbërë nga tre shoqëri; shqiptarja Labopharma, kompania franceze Exalab dhe ajo hollandeze AB Laboratory Solutions.

Zyrtarisht objekti i koncesionit është financimi, projektimi, rinovimi, pajisja, riorganizimi dhe funksionimi i Koncesionit/Partneritetit Publik Privat për ofrimin e shërbimit laboratorik të spitaleve universitare, rajonale, dhe atyre bashkiake të Sarandës e Lushnjës. Por praktikisht ai i jep privatit monopolin 10 vjeçar të laboratorëve në spitalet publike të vendit, madje me infrastrukturë të gatshme.

Me zyrtarizimin e këtij koncesioni qeveria kompleton një tjetër akt në çmontimin dhe privatizimin total të shërbimit shëndetësor në vend.

Nuk fiton çmimi më i ulët

Sipas njoftimit të publikuar në faqen zyrtare të Agjencisë së Prokurimeve, në tenderin për dhënien me koncesion të laboratorëve kanë marrë pjesë 9 shoqëri ose bashkime shoqërish. Por 5 prej tyre nuk kanë paraqitur asnjë ofertë financiare dhe rrjedhimisht janë shpallur të pavlefshme.

Si rezultat në garë kanë qene vetëm katër oferta të vlefshme. Oferta më e favorshme financiare është dhënë nga një kompani shqiptare e quajtur Genius sh.p.k. Kjo kompani ka ofruar t’i kryejë analizat për pacientët me një kosto 15 % më të ulët nga çmimi i listës së testeve.

Por kjo ofertë është skualifikuar nga Ministria e Shëndetësisë, pasi sipas saj kompania ka pasur mangësi në dokumentacion. Si rezultat, fituese është përzgjedhur oferta e dytë më e ulët. Ajo e Labopharma Sh.p.k & Exalab France & AB Laboratory Solutions, të cilat kanë ofruar një çmim 10.7 për qind më të ulët se sa çmimet e listës së testeve.

Sipas Ministrisë së Shëndetësisë për kryerjen e këtij shërbimi qeveria do t’i  paguajë kësaj kompanie 13 miliardë lekë ose 100 milionë euro në 10 vitet e ardhshme përmes buxhetit.

Dy ofertat e tjera kanë qenë të Acibadem Saglik & Acibadem Labmed si dhe Intermedica Center Sh.p.k  & Bioiatriki Greqi, të cilat kanë ofruar respektivisht çmime 4.8 dhe 5.7 për qind më të ulëta nga limiti.

1 / 2

Kush është Labopharma?

Labopharma është një shoqëri me përgjegjësi të kufizuar e themeluar në vitin 2007 nga një qytetar grek me emrin Janis Koraras dhe një shqiptar i quajtur Janis Karathano. Shoqëria ka një kapital themeltar prej 100 mijë lekësh, ndërsa sipas ekstraktit të QKR objekti i saj është import-eksporti i produkteve farmaceutike.

Në vitin 2015 kompania është vënë nën sekuestro nga Tatimet për shkak të mospagimit të detyrimeve tatimore. Madje nga Janari deri në Gusht të vitit 2015 kjo kompani ka qenë me status pasiv, të pezulluar.

Dy vitet e fundit kompania Labopharma, nuk ka raportuar asnjë të ardhur nga aktiviteti. Në bilancet e dorëzuara në QKR kompania ka raportuar zero shitje si për 2014-ën ashtu dhe për vitin 2015. Por duket se fati i saj ka ndryshuar në mënyrë rrënjësore, pasi nga një kompania me shitje zero, tashmë Labopharma është aksioneria më e madhe në një koncesion me vlerë 100 milionë euro.

http://www.syri.net/politike/58978/foto-laboratoret-jepen-me-koncesion-kompania-me-zero-shitje-merr-kontraten-100-mln-euro/

SYRI.net

In 2015

Der Gesundheits Minister: Ilir Beqaj, der Vermögen verschleierte erneut in der Kritik rund um Pharma Geschäfte

Original Deutschen System kopiert

Wegen Betrug wird gegen Klodjan Allajbeu, dem Direktor des American Hospitals ermittelt, der zugleich Verwaltungs Direktor des Mutter Theresa Krankenhaus ist, Phantom Patienten abrechnet. Er bläht die Patienten auf, ist mit der Betrugs Universität EPOKA ebenso verbunden.
Dr. Allajbeu: Students and labour market
Klodjan Allajbeu

Ortaku i Vilma Nushit fiton koncesionin e laboratorëve prej 130 milion dollarësh

nushi

Koncesioni i laboratorëve është fituar nga kompania ‘Labopharma’. Kjo kompani sipas ekstraktit të saj në QKB është krijuar në vitin 2007 dhe pronari i saj me 100% të aksioneve është shtetasi Janis Karathano.

I njëjti shtetas, Janis Karathano, është pronar me 100% të aksioneve edhe i kompanisë ‘Pegasus’ shpk….http://boldnews.al/2017/04/24/ortaku-vilma-nushit-fiton-koncesionin-e-laboratoreve-prej-130-milion-dollaresh/

Vollkommen kontrolliert im von der Pharma Mafia kontrollierten Betrugs System der WHO, stellte man Alles auf Betrug um. Die Schweine Grippe Erfinder u.a.

WHO

Der albanische Gesundheitsminister Ilir Beqaj bei seinem Zusammentreffen mit WHO-Regionaldirektorin Zsuzsanna Jakab am 24. Februar 2014

Die dümmsten Erpresser in Europa: Edi Rama – Hashim Thaci im Wettlauf der Dummheit

Ein bekannter Kosovo Journalist schreibt diesen Artikel, denn soviel Dummheit kann man kaum noch glauben. Made by Georg Soros. Identisch warum ein korruptes Europa, Weltbank, KfW diese Banditen Clans finanziert.

The Empty Rhetoric of Unification: “Accept Us in the EU or We Will Go Crazy”

The Empty Rhetoric of Unification: “Accept Us in the EU or We Will Go Crazy”When the Italian football team Juventus isn’t playing, Edi Rama dabbles in politics. When he is not threatening that he will resign as president if the draft law for the establishment of Kosovo’s army doesn’t pass, Kosovo’s president joins Rama’s rhetoric, who recently told Politico that Kosovo and Albania would create “a little union” if they are not accepted by the “big union,”  the EU. According to Rama, Balkan people may “go crazy” and Europe will be confronted with a “nightmare” if hopes for membership are lost.Does anybody take these threats seriously? If Balkan people really want to go crazy, no one will be able to stand in their way. They proved this in the ‘90s – during the former Yugoslavia’s disintegration into pools of blood, and in Albania with fraudulent financial pyramids, during which even Zani Caushi, a bandit from Vlora, became an important political factor. The price of that craziness is still being paid by today’s generations, young and old.

Edi Rama spent most of the ‘90s away from the Balkans as a wandering painter, and that is why the words “accept us or we Balkan people may go crazy” slip out of his mouth so easily.  Really? This sounds like an anecdote about a Croat and a Serb.  Seriously preoccupied with his nationalism, the Serb constantly tells the Croat: “I’m a Serb.” At some point, the Croat responds: “Who’s to blame?” EU diplomats and leaders of large Western countries can ask Rama and other Balkan populists: “Who is to blame if you yourselves have decided to go crazy?”

The situation becomes even more comical when Hashim Thaci joins the fray after Rama, using even bigger words: “If the EU does not accept us, all Albanians will live in one state.” When you have a lot of free time like Thaci does, when your initiatives consecutively fail, when you have not made any important official visits abroad, then all that is left to do is to comment on Rama’s statements. The threats issued by this political duo are unlikely to be taken seriously by someone in the West. The quality of these threats is similar to a lost rabbit’s demeanor that tries to scare a lion.

First off, no one can stop the creation of a “little union” between Albania and Kosovo, if by union they mean close economic, inter-institutional, and cultural cooperation for mutual benefit. The problem is that the political elites of Tirana and Prishtina are so controlled by the oligarchs of the Albanian and Serbian economy and by the intersection of underworld interests, that even though Rama and Thaci have been talking about “unification” for many years, they only deepen the divide. What would the oligarchs of the Serbian economy do if there was a regulated power market between Kosovo and Albania? What would hundreds of companies from Serbia that cover the Albanian cookie market do, if Albanians weren’t consumers with little social and national awareness?

How well-coordinated the two governments are in their political approach is made visible by the recent debate about creating a customs union in the Balkans, initiated by Serbian Prime Minister Aleksandar Vucic. This idea seems to have been received well by Rama’s government, while only a weeping choir was heard in Prishtina: we do not accept it, said the prime minister; we will never accept it, said the minister of foreign affairs. So, what meaning do all of the joint meetings between the two governments have, when after every summit of the Balkans states, Prishtina only issues complaints towards Rama’s cabinet for ‘falling into Vucic’s trap?’ What became of the “historic meeting” of the two governments in Prizren in early 2014 except for Thaci’s famously asking Rama, “do you feel cold?”

With their recent threats, Rama and Thaci want to pass the blame to the EU for the stagnation of the process of integration for the Balkan countries, especially with regards to Kosovo and Albania. Truly, the EU is going through the toughest crisis since its establishment, and if Marine Le Pen, the far-right candidate in the French elections, wins the second round of voting in May, then the project of the EU will end, at least the way we know it. Apart from high politics, it must be said that it is the Albanian political elite in Tirana – the one which has behaved irresponsibly and almost criminally since the fall of communism more than 25 years ago – that have been closely followed and imitated by their political partners in Prishtina since 1999.

In 2017, international reports said that the collection and smuggling of cannabis has tripled during Rama’s administration (other experts argue that it has quadrupled). Albanian police officials flee to Western countries and some of them are even granted asylum with the justification that they are persecuted by the government because they were investigating drug lords. Just now they have started talking about creating a justice system, which since the 1990s served as an instrument to protect the interests of corrupt politicians and their underworld partners.

It is not Europe’s fault that ships full of cannabis are intercepted in the Adriatic sea. It is not Europe’s fault that they discovered a drug laboratory in Elbasan in 2015 or that the arrested smugglers have not yet been sentenced (among which was Enver Hoxha’s grandson and two Colombians).

It is not Europe’s fault that Albania’s beaches are polluted and provide landing spots for Italian retirees with their small planes who come to load ‘the goods.’  Albania is a candidate to join the EU and for now, it is entirely in the hands of Albanian politicians if they want their country to progress in this regard. When all chapters of EU membership are negotiated and if then a country blocks Albania, then Edi Rama or whoever is the prime minister then will have the right to criticize Europe. Not today though, because some criteria have to be fulfilled to join the EU.

As far as Kosovo’s stagnation goes: it is the political parties, especially those that have been in power for a long time, that brought the country to this state. They’ve done so through senseless negotiations in Brussels, innumerable political affairs, criminal privatizations, the destruction of the education system, and nepotism. The result of these politics is the exodus of over 100 thousand people from Kosovo in the last two-three years.

Albanian politicians, like Thaci and Rama (and other rogues in power before them), look over this precipice and make empty threats to the EU: “Accept us or we’ll go crazy.”

This article was first published by Prishtina Insight.

Edi Rama, findet neue US Lobby Partner, wo er Straffreiheit sich erkauft: “Ballard Partners”

Demokratie Modell, real ein Erpressungs Modell, wo man hohe Geldsummen an US Politiker bezahlt, vor allem auch die Saudi Terroristen, Drogen Barone an die Hillary Clinton Stiftung.

NATO Land, wo man korrupte US Politiker schmiert, welche oft wie Frank Wisner (Partner des Frank Walter Steinmeier) billige Betrüger sind.

Zuerst bezahlte er 80.000 $ für ein Foto mit Obama in 2012, dann finanzierte er das Verbrecher Kartell der „Hillary Clinton“, andere Gangster u.a. Frank Wisner usw..

 

US Politik Gangster erpressten als Lobbyisten 2,4 Millionen € von der Albanischen Politikern

Das ist die einzige US Politik und dann kann man Waffen-, Kinder-, Drogen Handel Straffrei betreiben, wie es Albanische Regierungs Leute schon in 2000 erklärten. Ilir Meta, finanziert auch eine Lobby Firma. Tom Ridge zockte ab, und die MEK Terroristen sind auch nur mit viel Geld in Albanien, wurden für Millionen von der Internationalen Terroristen Liste gestrichen.

Lobbying, Lobbying and only Lobbying!… US Mafia in Tirana: „Diplomatic Mission Peace and Prosperity“

Socialist Party of Prime Minister of Albania Edi Rama, lobbies with people close to Trump

Image result for edi rama, usa

Although the opposition accused the government of Rama, for that it has created an economy of drug money, than  they will be used not only for elections, but also to lobby at the potency persons near of the President Trump.

This system, have used by all governments in Albania, to obtain support from the USA. According to US media, tow years ago, Rama had privately paid 80 thousand dollars, to meet with Obama.

“Ballard Partners”, a US firm tied to US President Donald Trump, has registered a second foreign government as their client.

“The Socialist Party of Albania is requesting the services of this Florida company for consultation and assistance with the US administration”, say the documents filed at the US Department of Justice. The 1-year-long agreement foresees payments of 20.000 USD a month.

The Albanian Parliament is preparing to vote the new President, a process which might take five rounds. On the other hand, there is a political crisis with the Albanian opposition refusing to be part of the elections.

In this situation, an American company is being contracted for matters that need to be addressed, such as increasing the US-Albanian relations, reinforcing the democratic institutions and rule of law, promoting the Judiciary Reform, implementing the bilateral efforts about military cooperation and fight against terrorism, and advancing with initiatives which help Albania’s integrity in the Euro-Atlantic Structures.

The founder of this firm, Brian Ballard, lobbied for Trump at the Florida legislature. He has served as Finance Chief for Trump during his campaign, and was an important element for collecting funds about the presidential oath taking ceremony.

Ballard Partners has recently opened an office in Washington. Trump has established strict rules against former officials who lobby for foreign governments. In his first week at the Oval Office, he signed an executive order on this topic, but it doesn’t apply for people who have worked with him during the electoral campaign and for the transition period.

19 Apr 2017
Megjithëse një vend i vogël, me ekonomi të prapambetur dhe në dukje, pa ndonjë interes ekonomik në SHBA, Shqipëria e vogël ka aktualisht gjashtë dosje aktive në zyrën e regjistrimit të agjentëve të huaj në Departamentin e Drejtësisë të SHBA-së, ndërkohë që vende si Britania e Madhe e India kanë nga pesë secila.
Autor:Gjergj Erebara BIRN Tiranë

Printo

Kryeministri Edi Ram gjatë një takimi me homologun e tij malazez | Foto nga : EPA/ Boris Pejovic

Partia Socialiste punësoi një lobist në Shtetet e Bashkuara të Amerikës më 13 prill, duke e rritur numrin e agjentëve të huaj që përfaqësojnë interesa ‘shqiptare’ në gjashtë, në listën e Departamentit të Drejtësisë për agjentët e huaj. Sipas kontratës së publikuar, Partia Socialiste do t’i paguajë kompanisë Ballard Partners 20 mijë dollarë në muaj për 12 muaj rradhazi, gjithsej mbi 240 mijë dollarë. Kjo është një shumë e majme dhe dukshëm disproporcionale me buxhetin që Partia Socialiste pretendon se ka në një vit normal. Për shembull, socialistët deklaruan se për vitin 2016 kishin 86 milionë lekë të ardhura dhe 73 milionë lekë shpenzime. Por e njëjta parti, ka vendosur të shpenzojë 240 mijë dollarë, (plot 30 milionë lekë) ose sa 40 për qind e të ardhurave të deklaruara vjetore të vitit 2016, për të përmirësuar marrëdhëniet që ka me Shtetet e Bashkuara.

Para Partisë Socialiste, qenë Partia Demokratike dhe Lëvizja Socialiste për Integrim që paguan shuma të majme për të lobuar në Shtetet e Bashkuara.

Partia Demokratike ka aktualisht tre dosje në regjistrin e lobuesve. Dosja e parë i përket kontratës me kompaninë Muzin, në bazë të së cilës, PD angazhohet të paguajë 75 mijë dollarë për tre muaj. PD ka aktualisht edhe dy kontrata të tjera aktive, një me kompaninë Barnes & Thornburg, me vlerë 150 mijë dollarë dhe një tjetër me kompaninë Baron Public Affairs me vlerë 45 mijë dollarë. Në total, PD duket se po shpenzon mbi 270 mijë dollarë për lobim. PD ka deklaruar të ardhura totale për vitin e kaluar prej 57 milionë lekësh kështu që pagesa e 270 mijë dollarëvë, e barazvlefshme me gati 34 milionë lekë për lobim në SHBA tregon se çfarë peshe disproporcionale një parti politike shqiptare i jep lobimit.

Lëvizja Socialiste për Integrim ka qenë më aktivja gjatë vitit të fundit në lobim në SHBA. Sipas një investigimi të mëparshëm të BIRN, LSI ka paguar mbi 300 mijë dollarë për lobim, ndërsa deklaroi tre herë më pak në Shqipëri.

Në listën e lobuesve janë edhe dy qytetarë privatë, Albert Sino dhe Aurel Baçi, të cilët, sipas dokumenteve të dorëzuara në Departamentin Amerikan të Drejtësisë, kanë paguar 50 mijë dollarë për të lobuar për pozicionin e tyre si aksionerë në Top Channel “në SHBA dhe në rang ndërkombëtar”.

Në total, vetëm kontratat aktualisht aktive të lobimit në Uashington kanë kosto të përgjithshme prej 800 mijë dollarësh. Këto nuk janë paratë e vetme të shpenzuara nga partitë politike shqiptare për lobim në SHBA. Përgjatë viteve 2009, 2010, partitë politike shqiptare dhe qeveria shqiptare e kohës shpenzuan së bashku afro 1.4 milionë dollarë për këtë arsye.

Verbrecher Imperium Albanien: finanziert von der korrupten EU Mafia, mit dem Langzeit Drogen Boss Edi Rama: 8 Tonnen Cannabis Polizei und Zoll Skandal

Wieder eine Bande aufgeflogen. Im Transport Geschäft unterwegs, was Standard ist. Die korrupten EU Gestalten könne nur Millionen stehlen, wenn Albanien den EU Kandidaten Status hat, denn dann gibt es hohe Millionen Summen, welche einfach gestohlen werden können. Das US-EU „Failed-States-Building-Programm“

Ein Neu Anfang der Justiz, wird in einem geheimen Report von PAMECA angezweifelt, denn die Verbrecher Spitze, fängt mit dem Staatspräsidenten Bujar Nishani, allen Partei Chefs an: vor allem mit Salih Berisha, Edi Rama und Ilir Meta.

US und EU Politik System

Alles von der EU, den USA gelernt: Schön reden, um  die eigene Korruption und eigenen Betrugs Motor zuverdecken.

Schwerst Verbrecher der alten Super Mafia Polizei Skandale erhielten neue Posten, welche in Haft sitzen müssten.

EUROPOL Bericht, über den Skandal der Albanischen Polizei, als Verbrecher Imperium

Bildergebnis für Artur RrokajArtur Rrokaj

Karaburun tragedy, also known as 9 January tragedy in 2004 was the fatal trip of 36 people from north Albania,…………………………….

Investigations and aftermath

The two dinghy drivers were firstly sent to the hospital and then taken into custody. One of them, A. Rrokaj, was the son of the chief of Antiterrorist Police Department:  Ilir Rokaj in Shkodër and nephew of Vlorë Seaport’ s vice director, while this last one’s brother was the owner of the boat.[7]

Artur Rrokaj, Mitglied im Verbrecher Club der Profi Verbrecher Banden der Polizei

Die EU finanziert sogar den Import von Cannabis Samen, über Besa und mit der Albaner Mafia mit Edmond Panariti, fördert jede Art von krimineller Aktivität und die Reform der Justiz war erneut nur Show. Wir warnten als Einzige am 1.7.2013 schon vor Edi Rama, dessen dunkle Vergangenheit gut bekannt waren. Heute treibt sich Edi Rama, mit Drittklassigen Verbrechern vor allem herum.

Durch die Überwachungs Kameras der Grenzübergänge flog nun die Mafiösen Partnerschaften auf, das LKW’s praktisch nicht kontrolliert wurden. Komplettes Versagen, bzw. Beteiligung der Albanichen Zoll- und Grenzschutz Behörden, wobei der LKW ohne Problem wohl in Albanien die 8 Tonnen Cannabis laden konnte, ohne jede Kontrolle bereits quer durch Albanien fahren konnte, ohne im Polizei TIMS Erfassung System an der Grenze, oder im Hafen Durres erfasst worden zu sein. Das vollständige Versagen der US Firma RapisScan, welche aber längst an die Albanische Mafia verkauft wurde. Die Manager wie Edmond Hysko, waren schon einmal verhaftet.

Video über die Firmen Anteils Verschiebungen, einer Regierungs Erklärung. Einer der Geldwäsche Super Mafiosi Olti Pecini, wurde Haupt Anteils Eigner, kostenlose Container Scanner von China geschenckt, wurden natürlich technisch sabotiert. Für ein Trinkgeld wurde ein Klinik Inhaber, Eigentümer der Scanner Firma:

Bildergebnis für olti peciniSalus Klinik: Olti Pecini

Mafia e konçensionit të skanimit/ Si i bleu mjeku Olti Pecini 49% të aksioneve të një konçesioni me vlerë 316 milion USD për 490 lekë. Kush fshihet pas ICMS dhe spitalit “Salus”?!

„Mafia-Kratie“ Edi Rama

1.7.2013 schon vor Edi Rama,Edi Rama hatte schon vor über 10 Jahren eine extrem dunkle Vergangenheit mit Drogen Kartells und rund um Geldwäsche ohne Ende.

8 Tonnen Cannabis, wobei es keine Registrierung des Fahrers im TIMS Computer der Polizei erneut gibt, Polizei und Zoll Beamte, ohne Kontrolle den LKW für den Transit versiegelten, im Hafen Durres mit einem vollkommen kriminelle und korrupte Zoll und Polizei System die vorgeschriebene LKW Scanner ebenso nicht geschah und der LKW unbeanstandet so auf die Fähre kam, durch den Italienischen Zoll in Italien und erst in Verona gestoppt wurde, was der neuesten Super Skandal der Albanischen Polizei, Grenzschutz Behörden ist, wo wichtige Posten an Kriminelle vor über 2 Jahren verkauft wurden, durch Edi Rama, Ilir Meta, und Samir Tahiri.

Belinda Konomi, 1999 schon Beraterin für Edi Rama in Wirtschaftsfragen, 3 Jahre in den USA

Edi Rama hatte schon vor über 10 Jahren eine extrem dunkle Vergangenheit mit Drogen Kartells und rund um Geldwäsche ohne Ende.

Edi Rama’s Rechte Hand, seit über 15 Jahren, die heutige Direktorin der Zoll Inspektion Belinda Konomi, aus bekannter Verbrecher Familie, hat keine Unterlagen über einen Mazedonischen LKW mit 8 Tonnen Cannabis, der auch nicht kontrolliert wurde durch eine gesetzlich vorgeschriebene LKW“ Scanner“ Prozedur, wo die Amerikaner wieder technischen Müll verkaufen konnten mit RasiScan, mit einem Mafia Geschäftsführer: Edmond Hysko, Manager der US Firma RapiScan und Fatjon Trezhnjeva wurden verhaftet.

Prominente Politiker sind Verwandte, der 4 verhafteten Zöllner und Polizisten von dem Grenzübergang nach Mazedonien.

4 Polizisten wurden verhaftet, der Grenzkontrolle, welche direkt einen mit 8 Tonnen Cannabis beladenen LKW nach Mazedonien fahren lassen wollte, was darauf hinweist, das die Albaner Mafia auch in Mazedonien den Staat mit Zoran Zaev übernehmen sollen, im Sinne korrupter EU und US Diplomaten und Politiker.

1.Clirim Pepa, pergjegjes turninach

2.Ervin Kodra, kontrollor hyrje-dalje

3.Lirim Halili, kontrollor te kabina ne hyrje

4.Syrja Terziu, kontrollor ne hyrje

Identisch die Deutsche Sicherheitsfirma ICTS, fest in Hand von Edi Rama’s Berufs Kriminellen, mit Sicherheits Skandalen ohne Ende.

Technischer Schrott von der US Firma RapiScan im Hafen Durres: Anhaltende Unsicherheit in der Durres Hafen

Die korrupte EU, welche nur positive Berichte schreibt um dann die hohen Millionen Summen, für den EU Kandidaten Status zu

Edi Rama hatte schon vor über 10 Jahren eine extrem dunkle Vergangenheit mit Drogen Kartells und rund um Geldwäsche ohne Ende.

Foreign Policy: „Sexual favors, bribes and corruption dominate the current Albanian Foreign Ministry“

unterschlagen, kopiert die Amerikaner. „Alles ist erlaubt“, Hauptsache  man schwafelt was von Demokratie, gegen Russland und Donals Trump. Die EU, Berlin finanziert wieder einmal wie bei Palm Öl, hoch kriminelle Strukturen überall, im Moment vor allem die Georg Soros Betrugs Gestalt: Zoran Zaev, tief im Drogen Handel verstrickt *

„Rumpelstilzchen“ des EU Parlaments: Martin Schulz, der auch Schwarz Geld aus Bestechungs Kassen schon an Kollegen wie Dritan Pfriti der Tirana Mafia verteilten

Foreign Policy: „Sexual favors, bribes and corruption dominate the current Albanian Foreign Ministry“

Berlin hatte auch einmal ein massives Förderungs Programm für die dümmsten Kriminellen und Terroristen, was im Visa Skandal dokumentiert ist. Edi Rama, treibt sich überall nur mit der Prominenz der Krimienllen herum, wie vor 15 Jahren ebenso schon, was erneut in Kavaje sichtbar ist, wo ein neuer Bürgermeister gewählt werden muss am 7. Mai.

 

http://www.gazetatema.net/2017/03/14/

Arrestimi i katër punonjësve të policisë në Pikën e Kalimit Kufitar të Qafë-Thanës, si të dyshuar në trafikimin e 8 tonëve kanabis sativa drejt Italisë në shkurt të këtij viti, është bërë kryesisht në bazë të provave filmike.

Zbulohet si kaloi kamioni me 8 tonë drogë nga Durrësi në Itali pa kontroll në skaner

Postuar: 25/03/2017 – 10:26

Kur ka kaluar më shumë se një muaj nga sekuestrimi i 8 tonë kanabis sativa që po transportohej me kamion drejt Italisë, zbardhen detaje të reja. Policia italiane në bashkëpunimin me doganat bënë të mundur zbulimin e rastit të trafikut, ku lënda narkotike kishte kaluar nëpër Shqipëri dhe do të përfundonte në Ankona.

Das Langzeit Problem, heisst EU Commission, EU Botschaft vor allem, welche nur hoch korrupte Betrugs Projekte finanzieren, Ausschreibungen werden mit System manipuliert.

foreign policy: „have transformed Albania into a Banana Republic“ : Samir Tahiri, Arben Ahmeti, Ilir Meta, PM: Edi Rama

HETIMI

Me kërkesë të Prokurorisë për Krime të Rënda, gjykata ka vendosur masën e sigurisë “arrest me burg” për disa punonjës policie të Pikës së Kalimit Kufitar të Qafë Thanës, të dyshuar për kryerjen e veprës penale të “Trafikimit të lëndëve narkotike”, në vijim të hetimeve të nisura pas zbulimit të një sasie prej rreth 8 tonësh kanabis sativa në Itali, në një kamion maqedonas që kishte kaluar tranzit në Shqipëri.

Prokuroria për Krime të Rënda ka nisur hetimin, pasi në mediat në Shqipëri është publikuar fakti në lidhje me sekuestrimin e një sasie prej 8 (tetë) tonë lëndë narkotike të llojit marijuanë nga Autoritetet Policore Italiane dhe dyshohej se mjeti i transportit që kishte trafikuar këtë sasi lënde narkotike e kishte origjinën e tij nga Maqedonia dhe kishte kaluar tranzit nga Shqipëria në Itali.

KAMIONI ME DROGË

Gjatë hetimit ka rezultuar se kamioni i kapur në Itali, me drejtues shtetasin maqedonas Z.S, rezulton të ketë hyrë në Shqipëri më datë 04.02.2017 nëpërmjet Pikës së Kalimit Kufitar Qafë-Thanë, Pogradec, dhe pasi i është nënshtruar verifikimeve doganore të tij dhe dokumentacionit, është lënë i lirë për të udhëtuar tranzit në drejtim final të deklaruar, për në Belgjikë. Po më datë 05.02.2017, në orën 15:50, ky mjet me të njëjtin drejtues është paraqitur në dalje nga Shqipëria nëpërmjet Pikës së Kalimit Kufitar të Portit Durrës, i cili pasi i është nënshtruar procedurave të kontrollit të dokumentacionit shoqërues të tij, pa u kontrolluar në skanër, është lejuar të vazhdojë udhëtimin duke u mbingarkuar në tragetin, i cili ka udhëtuar në linjën Durrës-Ankona (Itali).

Autoritetet Italiane duke qenë se kanë dyshuar se kamioni kishte të ngarkuar lëndë narkotike kanë filluar menjëhërë hetimet proaktive. Gjatë transportimit të lëndës narkotike, shtetasi maqedonas Z.S. është munduar që ta shkëpusë karrocerinë e kamionit për ta lënë të parkuar atë te një parking, por kanë ndërhyrë Autoritetet Italiane dhe kanë bërë arrestimin e shtetasit maqedonas, si edhe kanë sekuestruar kamionin së bashku me sasinë e lëndës narkotike prej tetë tonë.

Nga veprimet e kryera nga autoritetet italiane, rezultoi se kamioni ka qenë në gjendje të rregullt, i plumbosur dhe i vulosur në gjendje të rregullt, siç kanë qenë të vendosura nga Autoritetet Doganore Shqiptare të Degës së Doganës Qafë Thanë, në kohën kur janë ndjekur procedurat doganore.

Në bazë të këtij informacioni, Prokuroria për Krime të Rënda ka kryer veprimet e saj proceduriale. Në bazë të tyre, rezulton se kamioni ka hyrë në Shqipëri në datën 04.02.2017 në Pikën Kufitare Qafë Thanë dhe i është nënshtruar një kontrolli sipërfaqësor. Rezulton se shoferi, ka ndaluar në të paktën 2-3 raste në zonën e kontrollit kufitar, ka komunikuar me punonjës policie për pak sekonda dhe më tej është larguar për në brendësi të territorit shqiptar.

FAVORIMIZMI NË KUFI

Nga këqyrja e sistemit TIMS, ka rezultuar se ky kamion nuk është i regjistruar nga punonjësi i policisë në hyrje të Pikës së Kalimit Kufitar Qafë Thanë. Ndërsa rezulton se është i regjistruar në dalje në Pikën e Kalimit Kufitar të Portit të Durrësit, më datë 05.02.2017, në orën 15:50, tranzit për në Itali.

Nga këqyrja e librit të planizimit të shërbimit ka rezultuar se me datë 04.02.2017 në kohën kur ka hyrë në Shqipëri automjeti kamion, kanë qenë me shërbim në Pikën e Kalimit Kufitar Qafë Thanë Pogradec disa punonjës policie, për të cilët Prokuroria për Krime të Rënda ka kërkuar caktimin e masës së sigurisë “arrest në burg”, e cila është pranuar nga ana e Gjykatës.

Në vijim, Prokuroria për Krime të Rënda ka angazhuar efektivët e Shërbimit për Çështjet e Brendshme dhe Ankesave (SHÇBA) për ekzekutimin e masave të sigurisë, për punonjësit e Policisë, të dyshuar për veprën penale të “Trafikimit të lëndëve narkotike”, si më poshtë:

Çlirim Pepa, me detyrë përgjegjës turni

Ervin Kodra me detyrë kontrollor hyrje dhe dalje

Lirim Halili me detyrë tek kabina në hyrje

Syrja Terziu si kontrollor në hyrje.

Sequestro di 8 tonnellate di droga a Venezia

In viaggio con nel tir un carico di 8 tonnellate di marijuana, trasportatore arrestato
Sequestro record in territorio veneziano mercoledì da parte della guardia di finanza. In manette un 38enne macedone sbarcato alcune ore prima da un traghetto al porto di Ancona
La redazione
10 febbraio 2017 11:22

Potrebbe interessarti: http://www.veneziatoday.it/cronaca/sequestro-droga-camion-venezia.html

Die Elite der Politik Verbrecher, wo jeder frägt, warum Edi Rama, Samir Tahiri nicht ebenso im Gefängnis sitzen, wie auch Salih Beriha und Ilir Meta.

Mehrfach verurteilt, Edi Rama mit Rechts Elvis Rroshi, Berufs Krimineller mit 5 ID Karten, Links der mehrfach verurteilte Drogen Boss und schon wieder Regional Direktor für Transporte, wie Klement Balili: Gentian Dajës, in Caserta – Italieni, Frankfurt, als Drogen Boss verurteilt.

 

PS kandidon në Kavajë bashkëshorten e kreut të PS-së, i akuzuar si trafikant droge

Partia Socialiste pritet te kandidoje një grua për kryetare te bashkinë e Kavajës për zgjedhjet e parakohshme që mbahen në 7 maj…

Another Drug Trafficker Tied to Zoran Zaev arrested
Friday, 24 March 2017
tetovo-3-640x489In the early hours this morning, police raided several locations and arrested Sami F. from the village of Odri (Tearce) known SDS activist who met and coordinated with SDS general secretary Petre Shilegov and Zaev during the elections and in the runoff voting in Tearce.

Ferit I. from Tetovo and Menduh A. from the village of Poroj were also arrested and brought in front of a judge.

All three were arrested for drug possession (700g heroin, 300g cocaine, 580 extasy pills and 10kg of marijuana). The SDS activist was arrested at his home while the other two were caught in the process of drug trafficking when a drop off was scheduled to be made in the village of Dzepchishte.

Just a week ago, another SDS activist and the brother of the head of the SDS Office in Arachinovo was arrested on similar drug trafficking chargers.

 

ABITRAGE Urteile gegen Albanien ohne Ende: Gjyqet e pronave, Strasburgu detyron qeverinë të paguajë 18 mln euro

Oft sind es Verbrechen, als Edi Rama, als Drogen Boss, Geldwäsche Stelle Nr. 1 in Albanien, jedem Verbrecher illegal Grundstücke in Albanien gab, vor allem in Tirana, die Rechte der Alt Eigentümer ignorierte, was er mit seiner inkompetenden Adviser Truppe bis heute macht und erneut EU finanziert.
15 Millionen € Bußgelder muss Albanien bezahlen, nach den EGMR Gerichts Entscheidungen, in den letzten Monaten.
Über 500 Verfahren gegen die Republik Albanien warten noch, weil keine Baupolizei, Justiz, Polizei, Institutionen funktionieren, nur an Kriminelle verkauft werden, seitdem die Amerikaner die Polizei angeblich aufbauen (seit 2008).
Die Deutschen – EU – Georg Soros Verbrecher Kartelle: Gut geschmiert Deutsche, EU und Albanische Politiker, wie geleakte Dokumente zeigen.

Daad-logo Ohne-schrift Osi-kl

Peinlichkeit der Deutschen Aussenpolitk, wo die Open Society, direkt durch ehemaligen Mitarbeiter, bestens bekannt ist für Betrug, Manipulationen.

DAAD und Open Society Institute vereinbaren strategische Allianz für zentralasiatische Länder

In der Welt hat es wohl noch nie einen solchen Idioten gegeben, der sich Regierung Chef nennt, nur mit Kriminellen unverändert, Grundstücke stiehlt, illegal herumbaut und die Beute, mit EU Kriminellen vor allem teilt.
„Mafia-Kratie“ Edi Rama
Jetzt sind die nächsten 18 Millionen € fällig, an Entschädigung, was die Republik Albanien zahlen muss.

OSCE Report outet Ilir Meta, Salih Berisha, Edi Rama als Motor der Kriminalität in Albanien

Nochmal durch den EU – Menschenrechtshof 7,5 Millionen € an durch die Albaner Mafia enteignete Alt Eigentümer, deren Grundstücke durch Wild West der Politik- und Justiz Mafia geraubt und bebaut wurden. Die vorherige EU Gerichts Entscheidung:   Albanische „Mafia-Kratie“ mit Grundstücken und 10,7 Millionen € in 3 Monaten Entschädigung muss nun gezahlt werden

Alle Internationalen Verbrecher Organisation, EIB, EBRD Bank, arbeiten in Albanien, wobei die Weltbank Organisation IFC, UN Behörden sogar mit Todesschwadronen arbeiten, wie nun eine Klage gegen den IFC in den USA zeigt. ZDF Doku, über die Entwicklungshilfe Mafia: Weltbank – IFC – BMZ Mafia und Palm Öl: Investoren über 100 %
Das BMZ, KfW, GIZ immer dabei.
Die Weltbank fälscht erneut alle Report, obwohl Justiz und die Institutionen ein Chaos sind.

Albanien muss nach EU Gerichten 1,3 Millionen € Entschädigung zahlen an die Valio Schiffahrts Gesellschaft und weitere 7,5 Millionen € an Alt-Eigentümer

Gjyqet e pronave, Strasburgu detyron qeverinë të paguajë 18 mln euro
18/03/2017

Vendimet e dhëna nga Gjykata Europiane e të Drejtave të Njeriut për kthimin e pronave i kushtuan buxhetit të shtetit 18.1 milionë euro gjatë vitit të kaluar.

Sipas dokumenteve të publikuar nga Avokatura e Shtetit, në vitin 2016 Gjykata e Strasburgut dha 5 vendime kundër Shqipërisë, duke e dënuar qeverinë të paguajë një faturë totale prej 2.5 miliardë lekë ose mbi 18.1 milionë euro, çka përbën një rekord historik

Por sipas qeverisë, kjo është hera e fundit që buxheti paguan një faturë të lartë për vendimet e Strasburgut.

Vitin e kaluar Parlamenti miratoi një ligj të ri për kthimin dhe kompesimin e pronave. Ligji, i cili përcakton një formulë të re, u kundërshtua nga pronarët. Por gjykata kushtetuese edhe pse rrëzoi disa pika të tij, nuk e preku formulën e kompensimit.

Sipas të dhënave nga Avokatura e Shtetit, deri vitin e kaluar, në Gjykatën e Strasburgut ishin 106 padi të ngritura kundër shtetit shqiptar. Pretendimet për kompensimin e tyre, arrinin në 556 milionë euro, një faturë e papërballueshme për financat publike.

Por sipas qeverisë, me hyrjen në fuqi të ligjit të ri, rreziku për financat është shmangur, pasi të gjitha paditë ndaj Shqipërisë kanë rënë dhe pronarët do të shpërblehen sipas ligjit të ri.

/ Top Channel

oldest albanian website