Schlagwort-Archive: Durres

Durres Abwässer: Milliarden für Strom, Wasser, Abwasser versinken im „Schwarzen Loch“ der Infrastruktur Aufbau Mafia

Ausser Bauschrott, korrupte Betrugs Strukturen hat die „Westliche Wertegemeinschaft“ Nichts zustande gebraucht und private Privatisierungs Gewinne. Hinzu kommt, der von der Mafia besetzte neue Fischereihafen von Durres, und Nichts passiert. Phantom Projekte sind in der korrupten Entwicklungshilfe heute Standard.
Abwässer wird nun durch eine alte Regen Rinne in den Hafen geleitet, was noch idiotischer ist, weil der Hafen sowieso verlandet und heute schon zu wenig Tiefgang hat, weil Millionen an Lehm, Bauschutt und Dreck ins Meer geleitet wird. Negativ Rekord: Kein Wasser in Tirana im Parlament :: Internationale Infrastruktur Mafia zerstörte das Land

Durch den Bau der „Segel“ Projektes des Bürgermeisters, leitet man halt die Abwässer in den Hafen, was ein Skandal von Tausenden ist, was diese Taliban Kriminellen des Rathauses dauernd produzieren.

Proteste wegen dem korrupten Infrastruktur Chaos der Weltbank, Bean Gruppe, PWT Firma, und Vangjush Dako: S’ka plazh privat, pa paguar taksat e 2015-s! (Video)

Deutsche Korruptions Firmen aus den Beständen von RWE, aus der Betrugs Berlinwasser Privatisierung vor Ort.

Weltbank Korruptions Sumpf mit Ardian Alushi, David Michaud, Ellen Goldstein: bei der Auftrags Vergabe an die Deutsche Firma PWT im Besitz der Saudis PWT

Situatë alarmante në portin e Durrësit, shpërthejnë ujërat e zeza

Postuar: 05/04/2017 – 14:43

*Ujërat e zeza janë shkarkuar brenda akuariumit të portit duke sjellë ndotje masive të ujit!

Ajo çfarë ka ndodhur në portin e Durrësit mëngjesin e sotëm është një situatë e paprecedentë.

Nëpërmjet një tubacioni i cili nuk dihet prej ku e ka pikën e nisjes në det kanë përfunduar mijëra litra mbetje urbane duke krijuar ndotje masive brenda basenit ujor.

Ishin peshkatarët të cilët ngritën alarmin se gjatë mëngjesit të sotëm ishin bërë shkarkime masive nëpërmjet tubacionit të kanalizimeve të ujrave të zeza brenda portit të Durrësit, duke shkaktuar ndotje dhe një erë kutërbuese në të gjithë portin.

Një prej peshkatarëve, tha për “DurrësLajm” se shpeshherë ka patur shkarkime por mëngjesin e sotëm shkarkimet kanë qenë shumë të larta e të paprecedenta. Madje peshkatarët thonë se u është dashur të braktisin anijet për shkak të erës së rëndë dhe ndotjes së ujit të detit.

Ndjekim deklaratën.

 

 

Durres fishermen noticed today a massive pollution of the main port’s water. They immediately notified the Port Authorities.

Public Health and Environment inspectors rushed to the scene and started investigations for finding the source of this pollution.

Preliminary investigation suggest the pollution comes from illegal discharge of sewerage water from hotels by the beach.

/portali DurresLajm/

Video:

Wildwest Siedlungen in Burrel, oft auch aus dem Kosovo: Abwasser ohne Ende, wo überall einmal saubere Flüsse waren

Chaos Stadt Durres, wo keine Gesetze je implementiert wurden und Wildwest Bauten und Ausschreibungen

Das Skandal Projekt des Rathaus Platzes vor Jahren, wo über das Resultat schon mehrfach berichtet wurde. Wasser Sperre in Durres, praktisch fast den ganzen Tag, trotz hoher Millionen Summen seit über 20  Jahren, der Aufbau Gangster und Weltbank.

Wildwest Beton Blöcke* landen im Meer, nun wird wie immer verspätet das Umwelt MInisterium aktiv, von Bau- und Stadt Polizei ist Nichts zusehen. Deutsche Wasser Berater waren auch mal in Durres, bis man die Gestalten der Inkompetenz in 2005 raufwarf.

Das Idiotie Projekt der Korruption, der neue Durres Rathaus Platz wird zur rutschigen Gefahr für die Bevölkerung

Besonders auffallend, das in diesem Mafia Geschäft rund um den Rathaus Platz Durres, ausdrücklich nur bestimmte Baum Sorten genehmigt wurden, aber dann Palmen gepflanzt wurden, welche in zwischen überwiegend zerstört wurden, wie der gesamte Platz. Eine technische Überprüfung des Planes fand ebenso nicht statt.

Genc Alizoti 8.1.20

Lefter Koka 2006 3 Hochhäuser Park Villa Zogu
Neuer Rathaus Platz durch die Firma Bean Group: ohne Palmen Real durch die Albaner Durres Mafia: teure sinnlose Palmen ohne Schatten Möglichkeiten

Der Architekten Plan, einer kriminellen Gruppe aus Pescara und mit Adrian Cela, Luka Zevin und damals immer dabei: Adrian Cela, der Pate im Rathaus Durres.

Luka Zevin und der hoch kriminelle Adrian Cela, mehrfach angeklagt, hatten dieses Desaster organisiert im Stadtrat von Durres, wie andere Betrugs Desaster, Promenade Bau, illegale Küsten Besiedlung der Öffentlichen Strände, mit Duldung von dem Bau illegaler Lokale, Anzapfung der Wasser und Strom Leitungen und Abwasser Entsorgung im Meer. Durres in 1928, ein verschlafenes Dorf, wo die Italiener erst einmal den Hafen bauen mussten.

Durres 1928

Blloqe betoni në bregdetin e Durrësit, reagon Inspektoriati i Mjedisit (FOTO & VIDEO)

Postuar: 28/03/2017 – 18:15

Rreth dy javë më parë, DurrësLajm denoncoi me foto betonizimin e bregdetit të Durrësit nga disa subjekte private, që në tentativë për të frenuar fenomenin e erozionit hidhnin natën në det blloqe betoni (lexo këtu).

Paraditen e sotme, inspektoriati i mjedisit në Durrës ka pezulluar punimet.

Kreu i këtij inspektoriati, Jurgen Dashi, bën të ditur për DurrësLajm se pezullimi i punimeve do të vazhdojë, derisa institucioni i drejtuar prej tij të shqyrtojë dokumentacionin e paraqitur nga këto subjekte private, që kanë ndërmarrë këtë nismë.

Sipas Dashit, për të bërë punime në det duket marrë leje pranë Ministrisë së Mjedisit, Autoriteti Kombëtar i Bregdetit, Bashkia e Durrësit dhe Kapitaneria e portit.

“Deri sa ne të shqyrtojmë dokumentacionin, punimet këtu nuk do të vazhdojnë” thotë Dashi.

Gjithsesi, Inspektoriati i Mjedisit u kujtua të pezullojë punimet, pasi një sasi e madhe blloqesh betoni u hodhën në bregdetin e Durrësit, gjatë netëve të dy jave më parë.

M.P.

/portali DurresLajm/

Video:
Na bëni like në facebook!:

 

Blloqe betoni në bregdetin e Durrësit, reagon Inspektoriati i Mjedisit (FOTO & VIDEO)

Postuar: 28/03/2017 – 18:15

Rreth dy javë më parë, DurrësLajm denoncoi me foto betonizimin e bregdetit të Durrësit nga disa subjekte private, që në tentativë për të frenuar fenomenin e erozionit hidhnin natën në det blloqe betoni (lexo këtu).

Paraditen e sotme, inspektoriati i mjedisit në Durrës ka pezulluar punimet.

Kreu i këtij inspektoriati, Jurgen Dashi, bën të ditur për DurrësLajm se pezullimi i punimeve do të vazhdojë, derisa institucioni i drejtuar prej tij të shqyrtojë dokumentacionin e paraqitur nga këto subjekte private, që kanë ndërmarrë këtë nismë.

Sipas Dashit, për të bërë punime në det duket marrë leje pranë Ministrisë së Mjedisit, Autoriteti Kombëtar i Bregdetit, Bashkia e Durrësit dhe Kapitaneria e portit.

“Deri sa ne të shqyrtojmë dokumentacionin, punimet këtu nuk do të vazhdojnë” thotë Dashi.

Gjithsesi, Inspektoriati i Mjedisit u kujtua të pezullojë punimet, pasi një sasi e madhe blloqesh betoni u hodhën në bregdetin e Durrësit, gjatë netëve të dy jave më parë.

M.P.

/portali DurresLajm/

Video:
Na bëni like në facebook!:

A është zbatuar i plotë projekti?

Sot në sheshin “Liria” kemi të pranishëm vetëm palma, ndryshe nga maketi i projektit që parashikonte disa lloje pemësh e bimësh, si dhe disa lloje pllakash e gurësh për shtrim.

Për “të kënaqur ata që u mërzitën nga heqja e shatërvanit”, nga aty ku ngrihej ai, e deri tek shkallët e teatrit “Aleksandër Moisiu”, me një gjatësi 230 metër linear, u shtua një konstruksion inoksi. Ky investim kushtoi rreth 140 milion lekë dhe u mbulua nga të ardhurat e bashkisë. www.ishull.com/dritehijet-e-rivitalizimit-te-sheshit-liria-dhe-shporrja-e-shatervanit-85-vjecar/  

 

“3W”, projekti i së cilës u rendit në vendin e dytë.

A ka pasur shkelje ligjore zbatimi i projektit?

Në Raportin Përfundimtar të Auditimit, të kryer në Bashkinë Durrës nga Kontrolli i Lartë i Shtetit, për periudhën e veprimtarisë 1 janar 2013, deri më 31 dhjetor 2014, konstatohet dhe rekomandohet;

Gjetje: Për 4 prokurime me vlerë mbi 100 milion lekë (të reja) secili, për objektet…“Rikualifikim i sheshit “Iliria”, (sheshi “Liria” faza II), nuk ka kryer oponencë teknike, në kundërshtim me ligjin nr. 8402, datë 10.09.1998, i ndryshuar, neni 6;

A është zbatuar i plotë projekti?

Sot në sheshin “Liria” kemi të pranishëm vetëm palma, ndryshe nga maketi i projektit që parashikonte disa lloje pemësh e bimësh, si dhe disa lloje pllakash e gurësh për shtrim.

Për “të kënaqur ata që u mërzitën nga heqja e shatërvanit”, nga aty ku ngrihej ai, e deri tek shkallët e teatrit “Aleksandër Moisiu”, me një gjatësi 230 metër linear, u shtua një konstruksion inoksi. Ky investim kushtoi rreth 140 milion lekë dhe u mbulua nga të ardhurat e bashkisë.

Pak muaj pas inagurimit të sheshit, “Amfora.al” evidentoi se një pjesë e pllakave prej mermeri ishin thyer, si dhe kufizueset anësore ishin dëmtuar nga automjetet.

Ndërsa pusi antik që u zbulua gjatë punimeve, me diametër 80 cm dhe rreth 20 metra i thellë, si për çudi u ruajt dhe mbi të u vendos një mbulesë prej xhami, por që nuk është funksionale, pasi është e mbuluar nga avujt.

Qarkullimi i mjeteve pësoi një “ngushtim”, duke i dërguar vetëm në dy rrugë të qytetit, e duke e orientuar një numër të madh të tyre në bulevardin “Dyrrah”, që përgjatë verës e vështirësonte lëvizjen e qytetarëve të shumtë dhe turistëve përgjatë tij.

Për nostaligjikët e shatërvanit, mund ta shohin atë se si ishte kur u krijua, në ambientet e bashkisë Durrës, ku foto e shatërvanit gjendet e varur.

Vangjush Dako, der Profi Kriminelle von Durres: schlimmer wie die Taliban und vollkommen inkompetend

Die von der Regierung genehmigten Masterpläne für Durres in 2007, u.a. total Bauverbot in der Zone A, eingeschränktes Bauverbot in der Zone B, kamen bei Vangjush Dako, obwohl er die Pläne selbst vorstellte, der Uni Peruga, in die Müll Tonne, weil er einfach als „Taliban“ von Durres zu dumm ist, aber dafür Weltbank und EU finanziert, wo man sich die Beute teilt. Gjorokastre Zerstörung, EU finanziert.  An Exit for the Gjirokastra Bypass

Gjiro_5

6 Jahre alte Doku, Null Baupolizei, weil man die Posten an Hirnlose Kriminelle nur verkaufte, welche umgehend Erpressungs Kartelle, mit Hilfe des Innenministers aufbauten. EU und Weltbank finanziert sind vor allem diese Verbrecher Netzwerke, wobei die EU Gestalten inzwischen wohl 1 Milliarde € schon stahlen, vor allem rund um die EIB, EBRD Bank.

Man gräbt und findet uralte Stadt Mauern Strukturen erneut, auch in Mitten der unsinnigen Unterführung, welche sowieso bei jedem Regen unter Wasser stehen wird.

Rechts: Neue Antike Strukturen der Byzantischen Stadt Mauer wurden gefunden. Der Experte: Luan Përzhita. erklärt. Vor allem Lefter Koka, Vangjush Dako, korrupte Minister liessen 270 Antike Stätten zubetonieren.

Administrative Court Suspends Veliera Construction Work

Vollkommen krimineller Schwachsinn, wie man ein Antikes Stadtbild zerstören kann und erneut viele Bäume, Blumen Anlage, als Eintritts Tor zur Stadt. Und dann bei Regen.

EU finanziert: Vangjush Dako, Agim Xhelili, Cullaku die Taliban Truppe

Bau Polizist Vangjush Dako in 2000 dieser Skandal Bau, mit gefälschten Papieren des Bürgermeisters: A. Goreo
Identisch die Bauten der Murati Bande (hingerichtet in 2013 und von Agim Xhelili, Cullaku im Antiken Zentrum.

Rathaus Platz
2 illegale Bauten auf dem Tempel Gebiet von Durres, Rechts: IHK

Schön auf dem neuen Plan zu sehen ist, das die Verbrecherischen Hochhäuser direkt in der Grünen Zone von Durres errichtet werden. aus der Website der Stadt Durres der Plan.

Masterplani i qendres se Durresit PDF Print E-mail

Dokumentacioni i plote ne lidhje me masterplanin e qendres se Durresit.

Shkarko Masterplanin e Qendres se Durresit

Shkarko Normat Teknike te Projektimit

Shkarko Vizatimet e Planit

aus Alb.albania.de

Unzählige Anzeigen, Haftbefehle, fertige Anklageschriften gibt es seit übe 15 Jahren, wie der Vasil Hilla Skandal zeigte in 2004.

Der Kriminelle Vangjush Dako, kapiert wirklich NIchts, er schüttet mit den erneuten illegalen und verbotenen Entsorgungen vor allem von Lehm die sowieso kritische Hafen Zufahrt zu und zerstört die Küste. Eine Spezialität des dümmsten Bürgermeisters der Welt, wo Millionen Tonnen Lehm, Erde, Baufirmen Aushub der illegalen Bauten schon ins Meer wanderte.

“Veliera”, dheu dhe inertet hidhen në det

Auch Ende 2013, stand er vor der Festnahme. Edi Rama, hatte eine lautstarke Auseinandersetzung mit ihm, danach konnte Vangjush Dako, weiter machen nun unter dem Verbrecher: Edi Rama, der persönlich in illegal errichteten Mafia Lokalen an der Küste residierte.

Schwerpunkt von Festnahmen der Albanischen Staatsanwaltschaft: Vangjush Dako und Xhelal Mziu, stehen vor der Verhaftung

Postuar: 10/03/2017 – 20:28

Debati i fortë dhe akuzat e ndërsjellta një ditë më parë mes analistit Fatos Lubonja dhe kryebashkiakut të Durrësit, Vangjush Dako, të ftuar në një emision televiziv, duket se kanë shërbyer si kata

 

Lubonja sherr me Dakon: Je injorant, të kishte shtet do ishe në burg (VIDEO)

Postuar: 09/03/2017 – 22:21

Analisti Fatos Lubonja është përplasur ashpër me Vangjush Dakon sot në emisionin e Ylli Rakipit për çështjen e zbulimeve arkeologjike në Durrës.

Lubonja shpërtheu pasi Dako po tregonte fotografi të marra në internet të siteve arkeologjike nëpër botë ku ishte ndërtuar.

Në këtë moment ka shpërthyer Lubonja: “Shiko ti je një injorant, se ke një kryeministër injorant prandaj…”.

Pas kësaj ka ndërhyrë Dako, i cili i ka thënë: “Po ti ke pirë…”. Lubonja më p

as tha se Dakos i kishte bërë nder që i kishte dalë ne debat, se po të kishte shtet duhet të ishte në pranga. Për më tepër ndiqni videon.

/portali DurresLajm/

Video:
Na bëni like në facebook!:

Vangjush Dako, verweigert bis heute jeden Stopp der illegalen Bauten in Durres, denn 2014 wurde erneut weiter gebaut in der Rruga Taulantia usw.. Reine Show, wenn er hier erklärt, er hätte keine Genehmigungen gegeben!


In Durres erklärte vor über 2 Jahren der Präfekt Genc Alizoti, das Chaos der über 100 illegalen Bauten nur in der Rruga Taulantia und Currilla. Er organisierte Anzeigen gegen diese Leute, fast Alles PD Parteigänger der Durres Mafia und trat von seinem Posten zurück, aus der Partei aus und ist heute bei der LSI Partei.

Diebstahl: Ausfall der Innenstadt Beleuchtung in Durres, Antike Stadt Mauer wird betoniert

Die Durres Rathaus Mafia, darunter 40 % Kriminelle, die sich einen Posten erkauft habe und über 70 % vollkommen inkompetend, schlug wieder zu.

Ausfall der Innenstadt Beleuchtung in Durres.
20 Meter Elektro Kabel, im Orts Zentrum, am Kultur Palast und Römischen Tempel wurden in Durres gestohlen, was es nicht einmal in 1997 gab. Die Präfektur, das Rathaus, Gericht (mit Polizei Bewachung) Kultur Palast sind anliegend.

Beton, Zerstörung der Antiken Mauern, des Haupt Eingangs zur Stadt Durres und als System der Taliban Zerstörung in Durres, wo über 270 Antike Stätten zubetoniert wurden, darunter das Römische Dorf bei der Post, mehrfach genehmigte Bus Bahnhöfe nie gebaut wurden, plötzlich Alles in Privat Besitz ist. Ein verrückter extrem krimineller Durres Bürgermeister: Vangjush Dako, dümmer wie die Taliban, mit seinen Unfugs Projekten und enorme Umwelt Schäden erneut. Die peinlichsten und dümmsten Strategischen Projekte von Edi Rama, Lefter Koka, sind ebenso in Durres. Man hat das Steinmeier Show und Lügen Modell nur kopiert

Diebstahls Kommandos in Durres stehlen seit Jahren: Park Laternen, Lampen, Kabel

Öffentliche Grün Flächen in Durres Stadt Zentrum

Kriminelle Banden fluten Durres nun seit vielen Jahren, oft auch aus dem Kosovo und Partei Gänger und die Prominenz der Verbrecher und Mörder mit Hilfe korrupter Richter und Staatsanwälte: Wie in Deutschland halt, wo auch Nichts mehr funktioniert und „AMRI“ Attentäter von Berlin direkt von NRW Innenminister Ralf Jäger (SPD) aus dem Gefängnis von Kleve freigelassen wurde, trotz bekannter 8 Identitäten und Vorstrafen.

Vidhet kabulli, Termat Romake në Durrës pa drita (VIDEO)

Postuar: 23/01/2017 – 14:44

Persona të papërgjegjshëm kanë vjedhur gjatë natës kabullin që furnizon me energji elektrike sitin arkeologjik të Termeve Romake, i cili ndodhet në themelet e pallatit të kulturës “Aleksandër Moisiu” në Durrës.

Fillimisht ata kanë dëmtuar sahatin që ndodhet jashtë rrethimit dhe më pas kanë arritur të vjedhin kabullin prej rreth 20 metrash, me qëllim për ta shitur për skrap. Autoret ende të paidentifikuar, kanë përdorur sëpatë për të prerë kabullin dhe më pas e kanë tërhequr. Menjëherë pas konstatimit, në vendin e ngjarjes mbërriti policia, e cila nisi hetimet për identifikimin e autorëve.

Ky monument i rëndësishëm i qytetit që ndodhet në themelet e pallatit të kulturës “Aleksandër Moisiu”, u bë i vizitueshëm falë një investimi modest rreth një vit më parë. Por, pavarësisht se ndodhet në sheshin qendror të qytetit bregdetar, autorët nuk e kanë pasur të vështirë për të kryer vjedhjen dhe dëmtimin e rrjetit. Ky monument i rëndësishëm i qytetit, iu shtua verën e kaluar lashtësisë së Durrësit, si vlerë e turizmit kulturor, si destinacion i vizitueshëm nga çdo turist dhe vendas. Projekti u bë i mundur në kuadër të bashkëpunimit dhe një marrëveshjeje ndërmjet DRKK- Durrës, Universitetit Lumiere Lyon në Francë, Institutit të Arkeologjisë, Bashkisë së Durrësit.

K.H.

/portali DurresLajm/

Video:

http://durreslajm.com/shtypi-dites/shtypi-i-dites-23-janar-2017

Umwelt Minister Lefter Koka, erkärt das er mit dem Bürgermeister Vangjush Dako keinerlei Zusammenarbeit hat

Kaum zu glauben: Phantom Baufirmen zerstören den beliebten Platz zur Stadt, und Hafen Einfahrt, zerstören alle Bäume, nur weil die Italienische Mafia und Aufbau Mafia, ein paar Millionen stehlen will, für ein kriminelles Unfugs Projekt, was auch in eine weitere technische Kathastrophe bei Regen, Sturm und Schnee führen wird.

„Vangjush Dako“ Mafia: neue Projekte, kein Stadtrats Beschluss und Phantom Firmen

Maestro 17 Jahre, seitdem er Bau Polizist war, für die Zerstörung eines Distriktes und der Stadt Durres: Vangjush Dako

Digital Camera
Splendid Mafia Durres, Abwässer Durres in Touristik Zones

FOTOT/ ‘Varroset’ nën beton muri antik i Durrësit

FOTOT/ ‘Varroset’ nën beton muri antik i Durrësit

Muri antik i Durrësit ka nisur të rrethohet me beton. Qindra qytetarë janë të shqetësuar për ‘varrosjen’ që po i bëhet këtij qyteti.

Burime për citynews bëjnë me dije se përpara 3 ditësh eshte hedhur cakulli i betonit ndersa pjesa tjeter eshte nen dhe.

Pak metra ne drejtimin jugperendimor nga kjo pike ndodhet monumenti shume i rendesishem publik i Dyrrachiumit antik te vone, Forumi Bizantin. Ndersa pak metra ne drejtimin tjeter veri-lindor njihen gjithashtu mbetjet e nje strukture tjeter te rendesishme te se njejtes periudhe.

Pra behet fjale per nje zone ku perqendrohen godinat me te rendesishme publike te qytetit romak te vone.

Zbulimi i sivjetem i shtoi ketyre te dhenave te deritanishme mbetjet strukturore te nje godine tjeter teper te rendesishme te se njejtes periudhe, qe mund te kete pasur funksion publik ose religjioz.

Behet fjale per mbetje muresh, te ruajtura deri ne 3.50m lartesi nga niveli i perdorimit te antikitetit te vone, ndertuar cileshisht me tulla te lidhura me llac dhe dekoruar me afresk mural. Teknika teper cilesore dhe precize e ndertimit si edhe detajet e shumta arkitektonike te dokumentuara flasin per nje ndermarrje ndertimore teper te kushtueshme per kohen ashtu si edhe rendesine strategjike te kryeqendres se provinces romake te fone Epirus Nova, Dyrrachiumit.

Teknika e ndertimit mund ta percaktoje kronologjikisht kete strukture ne gjysmen e dyte te shek.V ose gjysmen e pare te shek.VI. Studimi i materialit arkeologjik te perftuar nga germimi do krijoje mundesine te perfitojme te dhena me te mirepercaktuara datuese. Ndersa konfirmimi i funksionit te ketyre mbetjeve varet shume nga mundesia e kerkimeve te metejshme ne te ardhmen.

Ky është nje mur te ndertuar nga Justiniani dhe Anastasi.

Citynews ka mësuar se qytetaret e Durrësit kerkojne qe kjo veper te ndertohet por te integrohet me xham edhe muri antik i ndertuar nga Justiniani dhe Anastasi.

Sipas tyre nuk duhet të jesh arkitekt qe te vlersosh kaq gje sepse nuk ka mendim “specialisti” qe ska marr pjese me firmen e tij ne masakrimin e ketij vendi ne çdo fushe.

Qytetarët kërkojnë qe ne kete kantier duhet dora e arkeologeve qe nuk eshte, si dhe integrimi i murit me xham me vepren moderne./CityNews

Die Durres Justiz, als Erpressungs und Fälschungs Kartell im Falle der Familie: Arlind Kalaja

Einige kleinere Vermögen in Durres sind durchaus legal, wenn Immoblien gebaut, gekauft wurden aus einer Erbschaft in Europa, oder die Familie Kalaja, erhielt von einer Versicherung 450.000 € Entschädigung, weil die Mutter und Schwester bei einem tragischen Verkehrs Unfall in Verona umkamen, vor vielen Jahren und nach langen Gerichts Prozessen. Die Immobilien waren auf dem Sohn des Fatmir Kalaja :: Arlind Kalaja investiert worden, weil der Vater lieber in Italien blieb.

Die korrupten Richter in Durres, liessen das Vermögen 9 Appartments beschlagnahmen, ohne jede Vorladung und Überprüfung, weil man selbst nur vollkommen korrupt und inkompetend ist: In der Regel sind das Erpressungs Kartelle der durch die EU Justiz Aufbau Mafia eingesetzten und promoteten Justiz Verbrecher Banden und die Deutschen sind bei jedem Verbrecher Murks mit der IRZ-Stiftung,einem Haufen von unnützen und inkompetenden Gestalten, welche überall nur eine Negativ Entwicklung der Justiz einleiteten, Original „Camorra“Stile, was das Vorbild für die Banden ist. Hofschranzen der Dummheit, mit einer aufgeblähten EU Botschaft, haben heute in Berlin das Sagen.

Skandali në „Stop“, si u sekuestruan pa hetim 9 apartamentet në Durrës dhe historia e dhimbshme e pronarit (VIDEO)

Skandali në "Stop", si u sekuestruan pa hetim 9 apartamentet në Durrës dhe historia e dhimbshme e pronarit (VIDEO)

Postuar: 16/01/2017 – 21:16

Në nëntor 2016 programet informative transmetuan lajmin e sekuestrimit të 9 apartamenteve në Durrës, pas një indicie nga Drejtoria e Pastrimit të Parave. Në këtë lajm thuhej që nëntë apartamente në bulevarin kryesor të Durrësit janë sekuestruar me urdhër gjykate pas kërkesës së Prokurorisë së Krimeve të Rënda.
Prokuroria e Përgjithshme ka bërë me dije se apartamentet ishin në pronësi të 22-vjeçarit Arlind Kalaja. Kjo pasuri sipas Prokurorisë dyshohet se është vënë nga aktivitete kriminale të babait të të riut, Fatmir Kalaja, i cili jeton në Itali.
Pra ky ishte lajmi i bujshëm që qarkulloi në nëntor të 2016, por në fakt e vërteta duket se është krejtësisht ndryshe nga ajo që është transmetuar në media. Pronari i këtyre apartamenteve Arlind Kalaja, i cili jeton në Itali, i është drejtuar emisionit “STOP”, për të denoncuar këtë rast, përmes “Skype-t”. Ai shpjegon origjinën e parave, duke u kthyer në një pjesë të dhimbshme të jetës së tij. Në vitin 2003 mamaja dhe motra e Arlindit humbën jetën në një aksident tragjik në Verona. Pas procesit gjyqësor Arlind Kalaja dëmshpërblehet nga kompania e sigurimit me 450 mijë euro, gjë që e provon dhe avokati Roberto Bruzzesi. Vetë Arlindi ka frikë të niset drejt Shqipërisë, pasi mund ta lënë përgjithmonë këtu.
“Në 2003 kam humbur nënën dhe motrën për shkak të një aksidenti rrugor. Ndërsa unë u plagosa rëndë bashkë me babin tim. Jemi të vetmit të mbijetuar si pasojë e këtij aksidenti. Jeta jonë ndryshoi totalisht. Të humbësh nënën në moshën 9 – vjeçare nuk është një gjë e thjeshtë.”
Ndërkohë po në këtë lidhje Skype avokati Roberto Bruzzesi tregon për rastin e Arlind Kalasë.
“Unë bashkë me kolegun Andrea Brocalenti kemi ndjekur familjen Kalaja për praktikën e dëmshpërblimit, pas incidentit rrugor të ndodhur në 25 dhjetor 2003, ku humbën jetën motra dhe mamaja Arlind Kalasë. Kemi ndjekur procedurën e siguracionit dhe që kompania nuk pagoi për dëmet aq sa duhej, hapëm një çëshje gjyqësore. Praktikisht, kompania u detyrua t’i paguajë Arlindit 450 mijë euro nga të cilat 50 mijë për shpënzime gjyqësore.”……..