Idiotie Projekt in Fortsetzung in Durres. Der „Neue Markt“ heizt sich selber auf

Schräge Fenster im Dach, ein Wärme Motor, die totale Idiotie wie bei allen Projekten

Elektronische Waagen, Geräte haben total Ausfall wegen der Hitze dort.

 

Schlagwörter: ,

KOMMENTAR(E) (1)

  • BuckZiehsMutter
    Jun 10, 2022., 07:04 •

    Absatz von OBST ist zusammen gebrochen, mangels Absatz. Kirschen können nicht verkauft werden Ekonomi Qershitë e Dibrës mbeten pa vjelë, fermerët: S'ka treg, dalim në Peshkopi dhe kthehemi mbrapsht, nuk e shesim dot gjithë mallin Dibra, që njihet për kultivimin e qershive, me një prodhim vjetor prej 2700 ton përballet me mungesën e tregut dhe të fuqisë punëtore. Për pasojë prodhimi po shkon dëm dhe fermerët nuk arrijnë ta shesin as me çmimin minimal 30 lek/kg. Mahir Jangulli Mahir Jangulli 9 Qershor, 21:18 | Përditesimi i fundit: 9 Qershor, 21:36 [Rrit madhesinë e shkrimit] [Zvogëlo madhesinë e shkrimit] Prodhimi i qershive këtë vit është i mbarë në Dibër, por fermerët përballen me mungesën e tregut dhe fuqisë punëtore. Plantacionet me qershi kanë mbetur pa vjelë dhe po kalben pasi fruti kalon në tej pjekje. Fermerët ankohen se tregtarët nga Tirana e Durrësi e blejnë qershinë në Dibër me 30 lek për kg, ndërsa në tregjet e pakicës e shesin me 180 lek/kg. "Sivjet kam shitur 6 kuintal dhe 20 kuintal janë në pemë. Çmimi tani është me 30 lek për km, dalim në Peshkopi dhe kthejmë mbrapsht se nuk e shesim dot gjithë mallin. Shteti nuk është kurrkund këtu, me investime në tregje apo me fabrika se po shkon dëm. Ne pemët e qershisë i kemi kot se nuk shitet ka mbetur ti fusim motosharrën", thanë fermerët. https://shqiptarja.com/lajm/qershite-e-dibres-mbeten-pa-vjelw-fermeret-ska-treg-dalim-ne-peshkopi-dhe-kthehemi-mbrapsht-nuk-e-shesim-dot-gjithe-mallin

Wird geladen
×