2 Chefinnen des Administrativen Gerichtes von Vlore, bzw. Durres Gerichtes: Marjana Velcani wurde entlassen

Die Verbrecher Stadt Vlore, ist natürlich unverändert das Magnet, für EU Kriminelle, mit neuen Ausschreibungen ebenso. trotz des Fiasko mit dem EU „Lungomare“ Projekt. Mafiöse Ausschreibgungen im Lande Albanien, wo eine identische Welle mit Urbanistik Plänen, von den Städten und der Regierung umgehend in der Müll Tonne landeten und der Land Diebstahl und die Illegale Bebauung gingen weiter. Die Chefin des Adminstrativen Gerichtes von Durres wurde gefeuert: Marjana-Velcani. Die Frau kennt weder Gesetze, ignoriert alle Gesetze und Fakten, ebenso höhere Gerichts Entscheidungen und hat unerklärliches Vermögeen mit Immobilien, und auch Auto Käufen
Die ehemalige Gerichts Sekretärin von Vlore: Edlira Shehu , des Adminstrativen Gerichtes: Edlira Shehu wurde festgenommen. Sie fälschte die Unterschrift des Richters, änderte Gerichts Entscheidungen, vernichtete und fälschte Gerichtsakten, damit es niemand merkt. Gesetze kennen die Frauen nicht, von Verwaĺtungs Abläufen keine Ahnung, was an Deutsche Ministerinnen, Politiker erinnert.

 

Original EU finanziert ist das Adminstrative Gericht, was überall nur Super korrupt war, mit Idioten/innen, ohne Jura Kenntnissen besetzt wurde

Arrestohet ish-sekretarja e Administratives në Vlorë! Dëshmia: Grisa dosjet dhe ndryshova vendimet për borxhet e familjes

VLORË – Edlira Shehu, që dikur ka shërbyer si sekretare gjyqësore pranë Gjykatës Administrative Vlorë, është arrestuar nga forcat e policisë së Vlorës, në zonën e liqenit të Thatë në Tiranë. Lokalizimi dhe më pas arrestimi i ish-sekretares gjyqësore është arritur të realizohet nëpërmjet përgjimeve telefonike të kryera. Edlira Shehu, nënë e dy fëmijëve të mitur rezulton të ketë abuzuar me detyrën e saj, duke ndryshuar dizpozitivët e vendimit të gjykatës, dhe për pasojë sillte konfuzion mes palëve dhe gjyqtares që kishte gjykuar çështjen administrative.

Më konkretisht Edlira Shehu, në cilësinë e sekretares gjyqësore të gjyqtares me iniciale G.Xh, ka falsifikuar në mënyrë të qëllimshme dhe të përsëritur disa vendime gjyqësore të kësaj gjyqtare. Në sallën e gjyqit gjyqtarja G.Xh ka vendosur rrëzimin me kërkesës për njërën palë, nga ana tjetër gjatë zbardhjes së vendimit, sekretarja e shkruante në dokument pranimin e kërkesë padisë. Një veprim i tillë ka ndodhur në disa raste, çka ka sjellë konfuzion mes palëve të përfshira në proces gjyqësor dhe vetë gjyqtares G.Xh, që kishte shqyrtuar dosjen.

https://shqiptarja.com/lajm/arrestohet-ishsekretarja-nw-gjykatwn-administrative-tw-vlorws

Betrugs Ausschreibungen von Projekte, durch die EU, das wird weiter finanziert, denn diese Peinlichkeiten brauchen Posten.

„Lungomare“ Beton Wüste

Das Gewinner Projekt, ignoriert das Projekt der EU „lungomare“, wo es dann so weiter geht, das immer Gesetze, Antike Stätten, vorhandene Projekte ignoriert werden. Typisce Betrugs Projekte, wo 2 nahezu identische Projekte, vorhandene Projekte ignorieren, weil es immer um Geld Diebstahl geht, die EU MAFIÖSE Doppel Projekte finanziert und Ausschreibungen. Was der jeweiligen Mafia in der Stadt passt, wird dann angeblich umgesetzt und zum Teil realisiert. Typisch das hoch kriminelle „Veliere“ Projekt in Durres, der Rathaus Platz in Durres usw..

vlora

Pesë studio të huaja, në garë për bregdetin e Vlorës

Edlira Shehu February 16, 2014 22:06

Pesë studio të huaja, në garë për bregdetin e Vlorës

Vija bregdetare e Vlorës do të ketë një projekt. Janë pesë kompani të huaja që janë në garë për bregdetin tonë. Lajmi është bërë i ditur në një konferencë për shtyp nga kreu i Agjencisë Kombëtare të Planifikimit të Territorit, Adelina Greca. Projektet u përzgjodhën nga një juri ndërkombëtare, në mesin e 45 projekt-propozimeve shqiptare dhe të huaja, për zhvillimin e vijës bregdetare me gjatësi 5 kilometra dhe shtrirje nga Pylli i Sodës deri tek tuneli i Ujit të Ftohtë.

Ministria e Zhvillimit Urban dhe Turizmit më 28 Nëntor të vitit që lamë pas, kishte shpallur Konkursin Ndërkombëtar për Vijën Bregdetare të këtij qyteti. Konkursi është organizuar për të mbledhur idetë më të mira të projektimit urban për një vijë bregdetare me gjatësi afërsisht 5 km dhe shtrirje nga Pylli i Sodës deri tek tuneli i Ujit të Ftohtë. Konkursi u publikua në një faqe të dedikuar interneti www.vlorawaterfront.al, por njoftimi i çeljes së tij u publikua edhe në disa faqe ndërkombëtare konkursesh shumë të frekuentuara nga mjaft arkitektë dhe urbanistë. Tema e konkursit, sikurse edhe vetë qyteti i Vlorës dhe Vija e tij Bregdetare tërhoqën interesin e shumë profesionistëve nga mbarë bota. Proçedura e konkursit kërkonte që të interesuarit të regjistroheshin fillimisht online, duke plotësuar një formular pjesëmarrje dhe më pas të dorëzonin projektet e tyre brenda datës 28 Janar 2014. Për shkak të kërkesave të shumta nga të interesuarit, organizatorët morën vendimin të shtyjnë datën e fundit të aplikimeve dhe u dhanë mundësi konkurentëve të punojnë deri më 12 Shkurt.

Regjistrimet online arritën një rekord krahasuar me konkurse të mëparshme të organizuara në vend. Në përfundim të afatit zyrtar, në faqen e Konkursit u regjistruan rreth 110 studio vendase e të huaja, mes të cilave kishte edhe grupime studentore.

Por sikurse ndodh shpesh në konkurse të kësaj natyre, me tematikë mjaft komplekse dhe me një shtrirje relativisht të madhe territoriale, jo të gjithë ata që regjistrohen dhe shprehin inters për pjesëmarrje arrijnë të finalizojnë propozimet e tyre. Por sidoqoftë, edhe në kushte të një detyre projektimi jo fort të thjeshtë dhe një vije bregdetare 5 km të gjatë, Konkursi Ndërkombëtar për Vijën Bregdetare të Qytetit të Vlorës arriti të marrë plot 45 projekt-propozime, të cilat janë vizione mjaft të mira për zhvillimin e këtij aseti urban të spikatur në bregdetin e Jugut.

Vendet nga erdhën projekt-propozimet

Itali (15), Shqipëri (13), Francë (3), SHBA (2), Belgjikë, Britani e Madhe, Gjermani, Greqi, Hollandë, Poloni, Spanjë, Zvicër, Kosovë, Maqedoni, Indi, Liban

Në përfundim të afatit të Fazës së parë të Konkursit, Juria ndërkombëtare e Short-listimit, ose shqipëruar si Juria e Zgjedhjes Paraprake, në tre ditët që pasuan, më 13, 14 dhe 15 Shkurt, punoi intensivisht për të vlerësuar 45 propozimet e mbërritura dhe për të përzgjedhur 5 propozimet më të mira.

Në përfundim të Fazës 1 të Konkursit, Studiot që kanë përgatitur 5 propozimet e përzgjedhura do të ftohen në Vlorë, më datë 21 Shkurt për të prezantuar projektet e tyre drejtpërsëdrejti përpara Jurisë Ndërkombëtare Finale dhe qytetarëve të Vlorës. Aty do të përzgjidhet edhe fituesi i konkursit dhe do të ndahen çmimet e paracaktuara. Do të ketë 3 Çmime për tre propozimet më të mira, si edhe një çmim special për studion më të mirë vendase (ju rikujtoj që ka 15 aplikime nga studio të trevave shqiptare).

Lista e 5 propozimeve më të mira, mes 45 propozimeve që aplikuan u vendos nga një Juri Ndërkombëtare e përbërë nga 5 anëtar, të cilët janë: Rainer Hehl, Andreas Ruby, Anne Charlotte Malterre Barthes, Johan Anrys dhe Daniel Gjoni.

Ndërkohë që Juria Finale në datë 21 Shkurt do të ketë 9 anëtarë, mes tyre edhe arkitektin e mirënjohur dhe me një eksperiencë mjaft të spikatur praktike dhe akademike, Milanezin Stefano Boeri, shumë i njohur edhe për profesionistët shqiptarë.

5 të përzgjedhurit  për projektin e 21 shkurtit

1          L’AUC Paris Djamel Klouche  Francë

2          DOGMA Martino Tattara       Belgjikë

3          HFF Simon Hartmann                        Zvicër

4          MBAS Matthias Bauer           Gjermani

5          XDGA Xaveer de Geyter       Belgjikë
http://www.gazetadita.al/zgjidhen-5-projekte-per-lungomaren-e-vlores-fituesi-me-21-shkurt/

Die Chefin des Adminstrativen Gerichtes von Durres wurde gefeuert: Marjana-Velcani. Die Frau kennt weder Gesetze, ignoriert alle Gesetze und Fakten, ebenso höhere Gerichts Entscheidungen und hat unerklärliches Vermögeen mit Immobilien, und auch Auto Käufen
**

<h3class=“entry-title“>Shkarkohet nga detyra kryetarja e Gjykatës Administrative Durrës

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit dha vendimin ditën e sotme për kryetaren e Gjykatës Administrative Durrës, Marjana Velçanin.

Nga verifikimet e kryera në kuadër të procesit të vetingut, nga trupa gjykuese e përbërë nga Firdes Shuli, Brunilda Bekteshi dhe Roland Ilia, Velçani u gjet e papërshtatshme për të vijuar detyrën, duke ju komunikuar shkarkimi.

Ky vendim vjen pasi të mërkurën e 11 dhjetorit, ajo u përball me seancën dëgjimore ku u konstatuan probleme sa i takon pasurisë dhe anës profesionale.

Gjatë verifikimeve u krijuan dyshime lidhur me të ardhurat për blerjen e një apartamenti në Berat në vitin 2003, të blerë me kredi, për një apartament në Tiranë prej 45 mijë eurosh të blerë në vitin 2009, për të cilin janë konstatuar pasaktësi për të ardhurat.

Po ashtu paqartësi janë konstatuar edhe për blerjen e dy makinave prej saj në një shumë totale prej afro 20 mijë euro.

Probleme u konstatuan edhe për porfesionalizimin, kjo pasi Këshilli i Lartë Gjyqësor ka vlerësuar se Velçani aftësi mesatare në intepretimin e ligjit, si dhe janë konstatuar probleme në zbatimin e procedurës dhe se nuk përdor praktikat e gjykatave më të larta në vendimet e saj.

https://bulevardionline.com/shkarkohet-nga-detyra-kryetarja-e-gjykates-administrative-durres/

 

Schlagwörter: ,

KOMMENTAR(E) (5)

 • Gjoka
  Dez 13, 2019., 04:32 •

  Das Verbrecher System, was die Deutschen und EU Kaspars wieder aufgebaut haben, ist so peinlich, das die Amerikaner 35 Experten erneut entsenden, um die angeblichen Staatsanwälte im Georg Soros Spektakel der Dummen und korrupten Gestalten rund um SPAK, mit Staatsanwalt Bestellung mit Gent Ibrahimi entsenden werden.

 • Gjoka
  Dez 16, 2019., 17:19 •

  'Wichtigste Ermittlungs Akten wurden gestohlen, auch die Akte mit dem Drogen Schmuggel um Kokain, dem Bürgermeister von Elbasan: Sejdini, einer rein kriminellen Familie, wie 'Vangjush Dako" Verurteilt zu 7 Jahren Haft der Haupttäter: Besnik Bushin! Die Frage woher er Insider Wissen hatte, in Server einbrechen konnte, wusste wie die Dateiern und Akten zu finden waren, blieb unbeantwortet. Quazim Sejdini und Ehefrau Xhuljana Sejdini
  mit der Zoll bwicklungsfirma“Ujori” Mafia Bürgermeister Sejdini von Elbasan, Taulant Balla

  Robber of Prosecution Office Server and Dossiers Sentenced to 7 Years in Prison

  Robber of Prosecution Office Server and Dossiers Sentenced to 7 Years in Prison Besnik Bushin und Mittäter vor Gericht

  The Court of Tirana sentenced to 7 years in prison one of the people who robbed the main server of the Durres Prosecution Office and several dossiers under investigation in 2018. The court decision published by Reporter.al does not show which dossiers were stolen or if prosecutors have managed to get the server and dossiers back....

  Yesterday at 16:40
  The Court of Tirana sentenced to 7 years in prison one of the people who robbed the main server of the Durres Prosecution Office and several dossiers under investigation in 2018. The court decision published by Reporter.al does not show which dossiers were stolen or if prosecutors have managed to get the server and dossiers back. The Durres Prosecution office was robbed twice within a few days in May 2018. Laut den Quellen von Exit war Shehu zu dieser Zeit für Akten verantwortlich, die mit organisierter Kriminalität und Korruption von hohen Beamten zu tun hatten, nämlich:
   Das Ermittlungsdossier zur Auslieferung von Nazer Seiti, an dessen Auslieferung Arta Marku selbst beteiligt war. Diese Datei wurde im Januar 2018 an die Durrës Task Force übertragen.
  • Das Ermittlungsdossier über die im Februar 2018 in Maminas beschlagnahmte Kokainsendung von 613 kg. Dieses Dossier wurde im März 2018 an die Staatsanwaltschaft von Durrës weitergeleitet, als das Büro noch unter der Leitung von Donika Prela stand, einer der Vertrauten von Arta Marku.
  • Das in Italien beschlagnahmte Ermittlungsdossier über den Lastwagen mit acht Tonnen Cannabis, der zwei wichtige Grenzpatrouillen in Qafë Thana und Durrës unbeschadet überstanden hatte und dessen Zolldokumente von dem Unternehmen angefertigt worden waren, das sich im Besitz der Ehefrau des Unternehmens befand Elbasan Bürgermeister.
  • Das Ermittlungsdossier zur Haftentlassung von Lulzim Berisha, an der auch Durrës Bürgermeister Vangjush Dako beteiligt ist.
  • Das Ermittlungsdossier über die Richter, die über die Veruntreuung des Grundstücks entschieden haben, auf dem sich das Vollga-Gebäude befindet, an dem auch Emiljano Shullazi beteiligt war.
  • Das Ermittlungsdossier über die Veruntreuung von Immobilien am Meer in Ishëm, in dem vier Personen festgenommen wurden, darunter Sulejman Ibrahimi, ehemaliger Bürgermeister von Ishëm.
  • Additionally, Shehu was also investigating two important directors in the Durrës municipality regarding illegal construction permits and the work of the municipality’s Construction Inspectorate.
  Auch mit illegalen Construktionen am "Fels von Kavaja" dabei! 68 Schulen sind beschädigt, 38 müssen abgerissen werden, im Betrugs Spektakel der EU, KfW, welche gezielt diese Banden finanzieren. Wann wird Vangjush Dako, und sein „Ex-Direktor! „Adhurim Qehajaj“ in Durres verhaftet? Immer mit Verbrechern unterwegs: Edi Rama 3 mal Mafiosi. Vangjush Dako, Edi Rama, Elvis Rroshi Vangjush Dako und Familie Vangjush Dako Bau in Durres, ohne Bautafel und Spartak Braho

  Top Story: Fijet që lidhin vëllanë e Vangjush Dakos, me pallatet e dëmtuara në Durrës

  Një pjesë e mirë e ndërtimeve, kanë abuzuar edhe për shkak se kanë qënë të mbrojtur nga institucionet lokale. Tani do të fokusohemi te pallatet e një prej firmave më të mëdha ndërtuese që operon në zonë, me lidhje të forta politike. Bëhet fjalë për “Kristi Konstruksion” me aksioner Arkenad Gripshin.
  Në zonën e Plazhit, një prej pallateve të kësaj firme listohet ndër më të rrezikshmit. Aty, inxhinierët e huaj konstatuan mangësi të rënda strukturore dhe pallati u shpall me dëmtime të gradës D4, një shkallë larg gradës së fundit që është gjendja e shembur.
  “Kemi një rast që nuk ekziston bërthama e shkallës, janë në ajër duke rënë, kemi vënë shiritin komplet i pabanueshëm., Kemi kërkuar grup ekspertize për ta parë nëse duhet bërthamë e re apo duhet shembur se nuk mban, kjo kërkon skanim total të objektit për të parë kolonat ekzistuese, soletat ekzistuese dhe a do përshtaten me bërthamë të re apo jo”, tregon Loreta Hoxha, inxhiniere. Në këtë pallat, siç konstatuan inxhinierët francezë mungojnë strukturat antisizmike. Pra, e thënë ndryshe, për çdo tërmet që bie, ky pallat është i destinuar që të dëmtohet. “Kristi Konstruksion” është një prej firmave të shumta që janë furnizuar me beton nga kompania “3D” me administrator Edmond Dakon, vëllain e ish-kryebashkiakut Vangjush Dako. Në Durrës, flitet shumë për kompaninë e betonit të vëllait të Dakos. Pjesën kryesore të betonit në këtë qytet bregdetar, e ka derdhur pikërisht kompania “3 D”, emri i së cilës do të thotë “Tre Dakot”, që janë tre vëllezërit e kësaj familje. Kjo, kompani, është themeluar fillimisht ish – kryebashkiaku Vangjush Dako, por ai u largua nga drejtimi në vitin 2001 kur iu fut politikës. Në vitin 2003, ai ia transferoi të gjitha aksionet vëllait tjetër Artan Dako, i cili ndahet nga jeta pak kohë më vonë pas një aksidenti. Kështu, përfundimisht aksionet i kalojnë vëllait tjetër Edmond Dako. Në të gjitha rastet, kompania e vëllait të Vangjush Dakos, është përfshirë indirekt në betonizimin e qytetit. Skema ishte e tillë, pallatet që merrnin leje, duhej të furnizoheshin nga kompania “3D”.,,,, Top Story, ka zbuluar një rast të dokumentuar kur Edmond Dako, shfaqet si ortak me kompaninë “Kristi Konstruksion” për projektin e realizimit të një pallati 9-katësh te Shkëmbi i Kavajës. https://kohajone.com/top-story-fijet-qe-lidhin-vellane-e-vangjush-dakos-me-pallatet-e-demtuara-ne-durres/ Adriatic Firma, Vangjush Dako Neue Kanalisation des Vangjush Dako Berruges im September 2018 Nga 2017 deri më sot janë rreth 170 zyrtarë dhe ish zyrtarë shqiptarë të cilëve ambasada në Tiranë u ka refuzuar vizat. Emrat e tyre nuk janë bërë të njohur publikisht. /VOA

 • BuckZiehsMutter
  Dez 17, 2019., 21:58 •

  Zum kriminellen Enterprise, der Bau Mafia, der Manipulation mit der Justiz Reform gehört Edi Rama

 • Gjoka
  Jan 09, 2020., 12:00 •

  Gerichtsakten fälschen und vernichten: Urteil wurden geändert und vernichtet, wie in Durres [Erhöht die Schriftgröße] [Schrift verkleinern] Edlira Shehu , die ehemalige Sekretärin des Verwaltungsgerichts von Vlora, hat eine Reihe von Zivilakten vernichtet, von denen viele hätten abgerissen werden können, was zu ernsthaften Problemen beim Verschwinden der Gerichtsakten geführt hat. Edlira Shehu, die in Tirana wegen "Amtsmissbrauchs" und "Vernichtung von Gerichtsakten" verhaftet wurde, arbeitet seit vier Jahren als Justizsekretärin bei der Richterin Gentiana Xhelili. Dutzende von Urteilen dieser Richterin wurden ohne ihr Wissen manipuliert, wodurch sich der tatsächliche Bestimmungsort der an dem Rechtsstreit beteiligten Parteien änderte. "Shqiptarja.com" erfährt aus Quellen der Vloraer Polizei, dass Edlira Shehu am 31. Oktober 2019 mit dem Argument "... persönliche Gründe ..." zurückgetreten ist. Nach dem Ende ihres Arbeitsverhältnisses hat Edlira Shehu die Gerichtsakten nicht beim Kanzler eingereicht. Trotz andauernder Kommunikation durch die Kanzlerin, das Gericht und die verhaftete Edlira Shehu schien diese die Akteneinreichung nicht durchzuführen. Dies führte auch dazu, dass Edlira Shehu dem Gerichtssekretariat die Gerichtsakte mit den Klägern, der Firma „Kle ***“ und dem Ministerium für Tourismus und Umwelt in Tirana nicht vorlegte. Wo der Gegenstand der Klage in dieser Akte war: "... Ungültigkeit eines Verwaltungsakts ...". https://shqiptarja.com/lajm/dosjet-gjyqesore-te-dy-ministrive-qe-u-grisen-ne-vlore-nga-sekretarja-e-gjykates

 • Haft Befehle, für 17 Polizei Direktoren im Raum Durres, weil man Landräuberei, illegales Bauen duldete – Marina Durres – Albanien
  Jan 10, 2020., 15:31 •

  […] Hirnlosen Dezentralisierung diese Zustände schufen, ermöglichten und dann vertuschten. Gerichtsakten vernichten und fälschen, normal in Albanien. Identisch die Festnahmen der Grundstücks Direktoren, Bau Polizei Chefs, […]

Wird geladen
×