Die Verbrecher Stadt Vlore, ist natürlich unverändert das Magnet, für EU Kriminelle, mit neuen Ausschreibungen ebenso. trotz des Fiasko mit dem EU „Lungomare“ Projekt. Mafiöse Ausschreibgungen im Lande Albanien, wo eine identische Welle mit Urbanistik Plänen, von den Städten und der Regierung umgehend in der Müll Tonne landeten und der Land Diebstahl und die Illegale Bebauung gingen weiter. Die Chefin des Adminstrativen Gerichtes von Durres wurde gefeuert: Marjana-Velcani. Die Frau kennt weder Gesetze, ignoriert alle Gesetze und Fakten, ebenso höhere Gerichts Entscheidungen und hat unerklärliches Vermögeen mit Immobilien, und auch Auto Käufen
Die ehemalige Gerichts Sekretärin von Vlore: Edlira Shehu , des Adminstrativen Gerichtes: Edlira Shehu wurde festgenommen. Sie fälschte die Unterschrift des Richters, änderte Gerichts Entscheidungen, vernichtete und fälschte Gerichtsakten, damit es niemand merkt. Gesetze kennen die Frauen nicht, von Verwaĺtungs Abläufen keine Ahnung, was an Deutsche Ministerinnen, Politiker erinnert.

 

Original EU finanziert ist das Adminstrative Gericht, was überall nur Super korrupt war, mit Idioten/innen, ohne Jura Kenntnissen besetzt wurde

Arrestohet ish-sekretarja e Administratives në Vlorë! Dëshmia: Grisa dosjet dhe ndryshova vendimet për borxhet e familjes

VLORË – Edlira Shehu, që dikur ka shërbyer si sekretare gjyqësore pranë Gjykatës Administrative Vlorë, është arrestuar nga forcat e policisë së Vlorës, në zonën e liqenit të Thatë në Tiranë. Lokalizimi dhe më pas arrestimi i ish-sekretares gjyqësore është arritur të realizohet nëpërmjet përgjimeve telefonike të kryera. Edlira Shehu, nënë e dy fëmijëve të mitur rezulton të ketë abuzuar me detyrën e saj, duke ndryshuar dizpozitivët e vendimit të gjykatës, dhe për pasojë sillte konfuzion mes palëve dhe gjyqtares që kishte gjykuar çështjen administrative.

Më konkretisht Edlira Shehu, në cilësinë e sekretares gjyqësore të gjyqtares me iniciale G.Xh, ka falsifikuar në mënyrë të qëllimshme dhe të përsëritur disa vendime gjyqësore të kësaj gjyqtare. Në sallën e gjyqit gjyqtarja G.Xh ka vendosur rrëzimin me kërkesës për njërën palë, nga ana tjetër gjatë zbardhjes së vendimit, sekretarja e shkruante në dokument pranimin e kërkesë padisë. Një veprim i tillë ka ndodhur në disa raste, çka ka sjellë konfuzion mes palëve të përfshira në proces gjyqësor dhe vetë gjyqtares G.Xh, që kishte shqyrtuar dosjen.

https://shqiptarja.com/lajm/arrestohet-ishsekretarja-nw-gjykatwn-administrative-tw-vlorws

Betrugs Ausschreibungen von Projekte, durch die EU, das wird weiter finanziert, denn diese Peinlichkeiten brauchen Posten.

„Lungomare“ Beton Wüste

Das Gewinner Projekt, ignoriert das Projekt der EU „lungomare“, wo es dann so weiter geht, das immer Gesetze, Antike Stätten, vorhandene Projekte ignoriert werden. Typisce Betrugs Projekte, wo 2 nahezu identische Projekte, vorhandene Projekte ignorieren, weil es immer um Geld Diebstahl geht, die EU MAFIÖSE Doppel Projekte finanziert und Ausschreibungen. Was der jeweiligen Mafia in der Stadt passt, wird dann angeblich umgesetzt und zum Teil realisiert. Typisch das hoch kriminelle „Veliere“ Projekt in Durres, der Rathaus Platz in Durres usw..

vlora

Pesë studio të huaja, në garë për bregdetin e Vlorës

Edlira Shehu February 16, 2014 22:06

Pesë studio të huaja, në garë për bregdetin e Vlorës

Vija bregdetare e Vlorës do të ketë një projekt. Janë pesë kompani të huaja që janë në garë për bregdetin tonë. Lajmi është bërë i ditur në një konferencë për shtyp nga kreu i Agjencisë Kombëtare të Planifikimit të Territorit, Adelina Greca. Projektet u përzgjodhën nga një juri ndërkombëtare, në mesin e 45 projekt-propozimeve shqiptare dhe të huaja, për zhvillimin e vijës bregdetare me gjatësi 5 kilometra dhe shtrirje nga Pylli i Sodës deri tek tuneli i Ujit të Ftohtë.

Ministria e Zhvillimit Urban dhe Turizmit më 28 Nëntor të vitit që lamë pas, kishte shpallur Konkursin Ndërkombëtar për Vijën Bregdetare të këtij qyteti. Konkursi është organizuar për të mbledhur idetë më të mira të projektimit urban për një vijë bregdetare me gjatësi afërsisht 5 km dhe shtrirje nga Pylli i Sodës deri tek tuneli i Ujit të Ftohtë. Konkursi u publikua në një faqe të dedikuar interneti www.vlorawaterfront.al, por njoftimi i çeljes së tij u publikua edhe në disa faqe ndërkombëtare konkursesh shumë të frekuentuara nga mjaft arkitektë dhe urbanistë. Tema e konkursit, sikurse edhe vetë qyteti i Vlorës dhe Vija e tij Bregdetare tërhoqën interesin e shumë profesionistëve nga mbarë bota. Proçedura e konkursit kërkonte që të interesuarit të regjistroheshin fillimisht online, duke plotësuar një formular pjesëmarrje dhe më pas të dorëzonin projektet e tyre brenda datës 28 Janar 2014. Për shkak të kërkesave të shumta nga të interesuarit, organizatorët morën vendimin të shtyjnë datën e fundit të aplikimeve dhe u dhanë mundësi konkurentëve të punojnë deri më 12 Shkurt.

Regjistrimet online arritën një rekord krahasuar me konkurse të mëparshme të organizuara në vend. Në përfundim të afatit zyrtar, në faqen e Konkursit u regjistruan rreth 110 studio vendase e të huaja, mes të cilave kishte edhe grupime studentore.

Por sikurse ndodh shpesh në konkurse të kësaj natyre, me tematikë mjaft komplekse dhe me një shtrirje relativisht të madhe territoriale, jo të gjithë ata që regjistrohen dhe shprehin inters për pjesëmarrje arrijnë të finalizojnë propozimet e tyre. Por sidoqoftë, edhe në kushte të një detyre projektimi jo fort të thjeshtë dhe një vije bregdetare 5 km të gjatë, Konkursi Ndërkombëtar për Vijën Bregdetare të Qytetit të Vlorës arriti të marrë plot 45 projekt-propozime, të cilat janë vizione mjaft të mira për zhvillimin e këtij aseti urban të spikatur në bregdetin e Jugut.

Vendet nga erdhën projekt-propozimet

Itali (15), Shqipëri (13), Francë (3), SHBA (2), Belgjikë, Britani e Madhe, Gjermani, Greqi, Hollandë, Poloni, Spanjë, Zvicër, Kosovë, Maqedoni, Indi, Liban

Në përfundim të afatit të Fazës së parë të Konkursit, Juria ndërkombëtare e Short-listimit, ose shqipëruar si Juria e Zgjedhjes Paraprake, në tre ditët që pasuan, më 13, 14 dhe 15 Shkurt, punoi intensivisht për të vlerësuar 45 propozimet e mbërritura dhe për të përzgjedhur 5 propozimet më të mira.

Në përfundim të Fazës 1 të Konkursit, Studiot që kanë përgatitur 5 propozimet e përzgjedhura do të ftohen në Vlorë, më datë 21 Shkurt për të prezantuar projektet e tyre drejtpërsëdrejti përpara Jurisë Ndërkombëtare Finale dhe qytetarëve të Vlorës. Aty do të përzgjidhet edhe fituesi i konkursit dhe do të ndahen çmimet e paracaktuara. Do të ketë 3 Çmime për tre propozimet më të mira, si edhe një çmim special për studion më të mirë vendase (ju rikujtoj që ka 15 aplikime nga studio të trevave shqiptare).

Lista e 5 propozimeve më të mira, mes 45 propozimeve që aplikuan u vendos nga një Juri Ndërkombëtare e përbërë nga 5 anëtar, të cilët janë: Rainer Hehl, Andreas Ruby, Anne Charlotte Malterre Barthes, Johan Anrys dhe Daniel Gjoni.

Ndërkohë që Juria Finale në datë 21 Shkurt do të ketë 9 anëtarë, mes tyre edhe arkitektin e mirënjohur dhe me një eksperiencë mjaft të spikatur praktike dhe akademike, Milanezin Stefano Boeri, shumë i njohur edhe për profesionistët shqiptarë.

5 të përzgjedhurit  për projektin e 21 shkurtit

1          L’AUC Paris Djamel Klouche  Francë

2          DOGMA Martino Tattara       Belgjikë

3          HFF Simon Hartmann                        Zvicër

4          MBAS Matthias Bauer           Gjermani

5          XDGA Xaveer de Geyter       Belgjikë
http://www.gazetadita.al/zgjidhen-5-projekte-per-lungomaren-e-vlores-fituesi-me-21-shkurt/

Die Chefin des Adminstrativen Gerichtes von Durres wurde gefeuert: Marjana-Velcani. Die Frau kennt weder Gesetze, ignoriert alle Gesetze und Fakten, ebenso höhere Gerichts Entscheidungen und hat unerklärliches Vermögeen mit Immobilien, und auch Auto Käufen
**

<h3class=“entry-title“>Shkarkohet nga detyra kryetarja e Gjykatës Administrative Durrës

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit dha vendimin ditën e sotme për kryetaren e Gjykatës Administrative Durrës, Marjana Velçanin.

Nga verifikimet e kryera në kuadër të procesit të vetingut, nga trupa gjykuese e përbërë nga Firdes Shuli, Brunilda Bekteshi dhe Roland Ilia, Velçani u gjet e papërshtatshme për të vijuar detyrën, duke ju komunikuar shkarkimi.

Ky vendim vjen pasi të mërkurën e 11 dhjetorit, ajo u përball me seancën dëgjimore ku u konstatuan probleme sa i takon pasurisë dhe anës profesionale.

Gjatë verifikimeve u krijuan dyshime lidhur me të ardhurat për blerjen e një apartamenti në Berat në vitin 2003, të blerë me kredi, për një apartament në Tiranë prej 45 mijë eurosh të blerë në vitin 2009, për të cilin janë konstatuar pasaktësi për të ardhurat.

Po ashtu paqartësi janë konstatuar edhe për blerjen e dy makinave prej saj në një shumë totale prej afro 20 mijë euro.

Probleme u konstatuan edhe për porfesionalizimin, kjo pasi Këshilli i Lartë Gjyqësor ka vlerësuar se Velçani aftësi mesatare në intepretimin e ligjit, si dhe janë konstatuar probleme në zbatimin e procedurës dhe se nuk përdor praktikat e gjykatave më të larta në vendimet e saj.

https://bulevardionline.com/shkarkohet-nga-detyra-kryetarja-e-gjykates-administrative-durres/