Die „Vetting“ Experten: Suela Zhegu und Valbona Sanxhaktari, reine Betrügerinnen, mit Verbrechern verheiratet

Die zuständige Vetting Expertin Suela Zhegu, hat 8 Jahre keinen Strom bezahlt, hätte wie 650 andere Staatsangestellte, entlassen werden müssen, wie ihr Ehemann, In 3 Jahren kaufte diese Betrügerin, 4 Immobilien.

EU „Vetting“ Expertin: Valbona Sanxhaktari und der Ehemann „Arten“ ein Berufsverbrecher, die auch noch illegal bauten

Dokumenti/ Komisionerja e Vetingut, 8 vjet pa paguar dritat. Borxhi, 3 mln lekë

Nga Boldnews.al

Komisionerja e Vetingut, Suela Zhegu, rezulton se është borxhlie me mbi 3 milionë lekë të vjetra energji elektrike, të papaguara pranë OSHEE-së për periudhën 2011-2019, në një prej katër apartamenteve në pronësi të saj.

Zhegu, ish-zyrtare në Inspektoratin e Këshillit të Lartë të Drejtësisë, i shpëtoi shkarkimit nga detyra në vitin 2015, kur nisi fushata e largimeve nga administrata të punonjësve, të cilët rezultonin debitorë nga Operatorit të Shpërndarjes së Energjisë Elektrike.

Përkundrazi, juristja Zhegu u promovua fuqishëm kur, në vitin 2017, u zgjodh një prej 12 Komisionerëve që kryejnë aktualisht vetingun e gjyqtarëve dhe prokurorëve të Republikës së Shqipërisë.

“Boldnews.al” ka siguruar një faturë të energjisë elektrike të muajit Shkurt 2019, të një apartamenti të regjistruar në emrin e Idi Zhegu, bashkëshort dhe bashkëpronar me 50% të kësaj pasurie të paluajtshme me Suela Zhegun, komisionere e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit.

Në këtë faturë, rezulton se Idi Zhegu (dhe Suela Zhegu) kanë një detyrim në vlerë 312 mijë lekë të reja (mbi 3 milionë lekë të vjetra).

Po sipas kësaj fature, për apartamentin e ndodhur në rr. ‘Hodo Beg” në Tiranë, detyrimi është i mbartur që prej vitit 2011. Konkretisht, në vitin 2011, detyrimi ka qenë 153 mijë lekë të reja. Deri në Shkurt 2019, këtij detyrimi i janë shtuar edhe 23 mijë lekë të reja konsum energjie elektrike.

Së bashku me kamatë-vonesat, detyrimi i Idi dhe Suela Zhegut arrin në rreth 3.2 milionë lekë të vjetra në fillim të vitit 2019.

Akulimi i kwsaj shume përkon pikërisht me fushatën agresive të ndjekur nga qeveria e Edi Ramës për detyrimin e debitorëve të shlyenin faturat e dritave.

Në fund të vitit 2014 dhe në fillim të vitit 2015, mbi 650 punonjës të administratës publike u larguan nga detyrat e tyre, për shkak se rezultonin debitorë të energjisë elektrike.

LEXO EDHE  ‘Shenjtori’ i Fevziut zbulon mashtrimin e Gurusë së Gjiknurit

Të shkarkuarit ishin nga të gjithë degët e institucioneve publike, përfshirë edhe në administratën e lartë shtetërore.

Pjesa më e madhe e të larguarve për mos-pagim të energjisë elektrike ishin punonjës të administratës së burgjeve, tatimore, doganore, të vetë OSHEE-së, në arsim e shëndetësi.

Në bazë të një vendimi të posaçëm të Këshillit të Ministrave të Dhjetorit 2014, rreth 90 mijë punonjës të administratës u detyruan që të dorëzonin pranë sektorëve të Burimeve Njerëzore librezat e energjisë elektrike.

Në rastet e konstatuara me detyrime të mbartura për energjinë elektrike, titullarët e institucioneve kanë urdhëruar menjëherë ndërprerjen e marrëdhënieve të punës.

Avokati i Popullit i asaj kohe, Igli Totozani, në një komunikim zyrtar, konstatonte largimin nga detyra të rreth 650 punonjësve për shkak të debive pranë Operatorit të Energjisë Elektrike. Ndërkohë, kjo shifër ishte edhe më e lartë……

https://boldnews.al/2019/05/01/dokumenti-komisionerja-e-vetingut-8-vjet-pa-paguar-dritat-borxhi-3-mln-leke/

 

Schlagwörter: ,

KOMMENTAR(E) (7)

 • Balkansurfer
  Mai 03, 2019., 18:32 •

  Dumm, korrupt und billige Betrüger: SPD. Lehrmeister des Betruges auch mit Katharina Barley Die Plagiatsexperten der Internetplattform VroniPlag Wiki haben die Prüfung der Dissertation von Bundesfamilienministerin Franziska Giffey abgeschlossen. Sie werfen der SPD-Politikerin nach SPIEGEL-Informationen "zahlreiche wörtliche und sinngemäße Textübernahmen" vor, "die nicht als solche kenntlich gemacht sind". Insgesamt wollen die VroniPlag-Prüfer in Giffeys Doktorarbeit mit dem Titel "Europas Weg zum Bürger" auf 37 Prozent der gut 200 Seiten wissenschaftliche Regelverstöße gefunden haben. In den kommenden Tagen soll der Abschlussbericht auf der Plattform veröffentlicht werden. Auf elf Seiten der Arbeit gebe es "50 bis 75 Prozent Plagiatstext", berichtet VroniPlag, auf einer Seite sogar mehr als 75 Prozent. Doch diese Verstöße seien im Vergleich zu anderen Plagiatsfällen eher mittelschwer, sagt der Jurist und VroniPlag-Aktivist Gerhard Dannemann, Professor an der Humboldt-Universität zu Berlin. "Gravierender ist, wie unsorgfältig die Autorin mit Quellen umgeht." Giffey habe in großem Umfang gegen die wissenschaftlichen Zitierregeln verstoßen, etwa durch "Blind- und Fehlzitate", bei denen sie auch Belege in Fußnoten ungeprüft übernommen habe. "Diese Zitierweise ist besonders gefährlich, da sich auf diese Weise Fehler perpetuieren", sagt Dannemann. https://www.spiegel.de/politik/deutschland/franziska-giffey-vroniplag-findet-gravierende-verstoesse-in-ihrer-dissertation-a-1265602.html

 • Balkansurfer
  Mai 05, 2019., 17:07 •

  Diese Richter und Staatsanwälte wurde bis jetzt entlassen, wegen undurchsichtiger Vermögensverhältnisse Të shkarkuar nga KPK, por që i kërkojnë Kolegjit të rikthen në detyrë Alma Liçaj, kryetare e Gjykatës së Apelit Vlorë Admir Belishta, kryetar i Gjykatës së Tiranës Luan Dervishi, gjyqtar në Gjykatën e Apelit Shkodër Agron Vavla, kryetar i Gjykatës së Beratit Alltun Çela, kryetar i Gjykatës së Sarandës Arben Zefi, kryetar i Gjykatës së Shkodrës Alfred Gjoni, kryetar i Gjykatës se Rrethit Gjyqësor Kurbin Artan Bajrami, drejtues i Prokurorisë së Apelit për Krime të Rënda Rovena Gashi, prokurore Bledar Abdullai, gjyqtar Elsion Sadiku, prokuror Artan Broci, anëtar i Gjykatës së Lartë Arben Nela, prokuror Bujar Hoti, prokuror Ervin Metalla, gjyqtar Dritan Rreshka, prokuror Ahmet Jangulli gjyqtar Sotiraq Lubonja gjyqtar Ramadan Troci prokuror Entela Prifti, gjyqtare Artor Ylli ndihmës ligjor Shpëtim Kurti, prokuror Artur Selmani, prokuror Fatos Qato, gjyqtar Izet Kadana, gjyqtar Ana Golloshi, ndihmëse ligjore Të konfirmuar në detyrë nga KPK, por që Komisioneri Publik kërkon t’i shkarkojë nga detyra Donika Prela, drejtuese e Prokurorisë së Krimeve të Rënda Adnand Kosova, prokuror në Prokurorinë e Përgjithshme Besnik Cani, anëtar i Këshillit të Lartë të Prokurorisë Arben Dollapaj, anëtar i Këshillit të Lartë të Prokurorisë Gentjan Osmani, anëtar i Këshillit të Lartë të Prokurorisë Alma Kolgjoka, kryetare e Gjykatës së Krujës Edmond Islamaj, anëtar i Gjykatës së Lartë Xhezair Zaganjori, kryetar i Gjykatës së Lartë Besnik Muçi, Prokuror i Krimeve të Rënda Artur Malaj, gjyqtar i Administratives Tiranë. Nertina Kosova, gjyqtare e Krimeve të Rënda Gentian Medja, gjyqtar i Administratives Tiranë. Astrit Faqolli, gjyqtar në Gjykatën e Tiranës Alma Brati, gjyqtare në Gjykatën e Tiranës Kërkojnë t’i nënshtrohen procesit të Vetingut Valbona Bala, këshilltare pranë Kushtetueses, KPK ka vendosur të ndërpresë Vetingun, i kërkon Kolegjit ndryshimin e vendimit. Genci Sinjari, gjyqtar, KPK ka vendosur ndërprerjen e Vetingut sepse ka dhënë dorëheqjen. Sinjari i kërkon Kolegjit vijim e Vetingut.

 • BuckZiehsMutter
  Mai 17, 2019., 17:41 •

  Noch ein hoch korrupter Mafia Vetting Richter, der real in 1997 von Präsident Rexhep Meidani aud dem Amt entfernt wurde, was vertuscht wurde. Nur die schlimmsten Richter wurden damals entlassen, von Edi Rama, der EURALIUS Mission, wurden die Idioten der Korruption wieder eingesetzt. Luan Daci EU „Vetting“ Expertin: Valbona Sanxhaktari und der Ehemann „Arten“ ein Berufsverbrecher, die auch noch illegal bauten/a> Suela Zhegu Suela Zhegu „Panorama“ hat zu diesem Zeitpunkt der Entscheidung des Hohen Justizrat vorgesehen, wonach Herr Luan Daci aus dem Amt entfernt , um den Status eines Richters wegen Verstoß gegen das Gesetz und Unfähigkeit im Amt zu verletzen. Die Entscheidung, das 24/12/1997 datiert wurde, trägt die Unterschrift des Präsidenten, wenn der Vorsitzende des Obersten Justizrat zu diesem Zeitpunkt, Rexhep Meidani. Luan Daci 2 Kopieren von Dokumenten Inzwischen hat die Versammlung Daci bei der Auswahl der Richter fragte vettingut, sagte Daci er aus dem Amt entfernt wurde, trat zu haben. \ LESEN SIE AUCH Kollision President / Nishani zu brechen Bamir Topi: Buffon, der Rama verwendet! kopieren von Dokumenten Inzwischen im Jahr 2016 hat der Hohe Justizrat ausgeschlossen vom Wettbewerb vor Gericht, mit dem Argumente, dass die Kriterien nicht, weil im Jahr 1997 erfüllt hat von seiner Position „für schwere Verletzungen verdrängt wurde. Daci belogen auch an dem Parlament und sagte, dass seit dem Jahr 2000 als Rechtsanwalt gearbeitet, während registriert wird, um die Bar im Jahr 2007, während der Ausschusssitzung im Parlament Daci zu lizenzieren, sagte, dass diese Lizenz auf 20.03.2000 stattgefunden hat . 1 Kopieren von Dokumenten https://boldnews.al/2019/05/17/tjeter-skandal-me-vetingun-ja-anetare-i-kpa-qe-ka-fshehur-shkarkimin-nga-puna-ne-97/ https://boldnews.al/2019/05/17/tjeter-skandal-me-vetingun-ja-anetare-i-kpa-qe-ka-fshehur-shkarkimin-nga-puna-ne-97/ Und noch eine dubiose Figur dort: Sokol Como mit den übelsten Verbrechern als Anwalt, rund um gefälschte Dokumente Im Jahr 2009 startete die Staatsanwaltschaft Tirana Untersuchungen in eine Gruppe von Personen, darunter dem ehemaligen Leiter der Agentur für die Rückgabe von Eigentum und Entschädigung, Messing Vatnikaj des Alban Xhillari Geschäftsmann, die Veränderung bestimmte Eigenschaften in Kavaja Küste vorgeworfen. Diese Aktionen zeugen von der engen Zusammenarbeit zwischen Rechtsanwalt und Sokol Como Fatjona Duke. Erscheinen „Execution Büro Tirana“ Die Zusammenarbeit zwischen den beiden Anwälte offiziell am Ende des Jahres 2012 Sokol Como als Leiter der Rechtsabteilung in Form von Darlehen Intesa San Paolo Bank ernannt beendet. Er verkauft Aktien „Veritas Legal Services“ Anwalt Torad Stadt. Der Hauptsitz von „Veritas“ war der ehemalige Blockbereich in Tirana. https://boldnews.al/2019/05/15/ekskluzive-hije-dyshimi-mbi-pasurine-e-sokol-comos-dokumentet/

 • navy
  Jun 27, 2019., 16:59 •

  Irma Balli, Korce Staatsanwältin, entlassen, unerklärliches Immobilillen Vermögen Irma Balli, https://shqiptarja.com/lajm/cudirat-e-drejtesise-prokurorja-me-karburant-me-p

 • Insider
  Dez 08, 2019., 20:19 •

  Die Männer sind sowieso Alles nur Komiker die sich Diplome kauften, nie als Anwalt gearbeitet haben, aber Georg Soros NGOs und andere dubiose Institute, wo man korrupte Dumme brauchte. Gezielt hat die Verbrecher Organisation: IRZ-Stiftung, die Mafiose EURALIUS Justiz kriminelle Berater, mit gefakten Diplomenen, ohne jede Berufungs Erfahrung angeheuert. Im Meer der Inkompetenz des Betruges, ist nun auch das Mitglied der Berufungs Instanz: Nastasha Mulaj aus krimineller Familie kommt, wie es Tradition ist. Der Bruder ist ein Verbrecher im Baugeschäft in Tirana: Admir Mulaj, verkaufte oder verpfändete mehrfach Appartments, welche direkt Mafiöse Investments sind, mit hoch kriminellen Partnern. Die IRZ-Banden, leben als Profi kriminelle Organisation von Betrug, was anfängt, das man Experten anheuerte, was nun mal überhaupt nicht stimmt, denn Kriminelle geben den Ton an, der einzige Experte, wurde gemobbt, durch die Georg Soros Berufs Kriminellen. Der einzige Experte, denn je die "Camorra" identische Organisation IRZ-Stiftung je entsandte: Rainer Deville, der im Meer der Dumm kriminellen Georg Soros Gestalten , weg gemobbt wurde. Dann kam die Super Idiotin: IOM Chefin die nur Sprachen gelernt hat. Rainer Deville, John Simbert der US OPDAT Justiz Mission[/caption]

  Paditet Admir Mulaj, vëllai i kryetares së KPA-së! Mashtroi biznesmenin, i shiti dy herë apartament në zonën e ish-bllokut

  Kryetarja e KPA-së, Natasha Mulaj dhe vëllai Admir Mulaj

  TIRANË- Një ndërtues pallatesh në Tiranë, i quajtur Admir Mulaj, vëllai i kryetares së Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, Natasha Mulaj, është përfshirë në një skemë mashtrimi, duke i rrëmbyer një biznesmeni nga Vlora, shumën prej 241 mijë e 600 euro. Admir Mulaj, rezulton të jetë pronari me aksione të plota i kompanisë së ndërtimit “Construction Management Allience-Albania”, që ka ndërtuar një pallat në ish-zonës së bllokut në Tiranë. Pikërisht ky pallat në ditët e sotme është përfunduar dhe shitur nga Admir Mulaj, por një nga kontraktuesit e tij, i është drejtuar prokurorisë dhe gjykatës së Tiranës, duke e akuzuar për akuzën e “Mashtrimit me pasoja të rënda”. Nga ana tjetër Mulaj është përballur në gjykatë me një padi civile të bërë nga biznesmeni i dëmtuar Eduart Dauti, ku ky i fundit kërkon nga gjykata e Tiranës, që të detyrojë Admir Mulaj për ta njohur si pronar të apartamentit me sipërfaqe 151 m2, në katin e 15 të pallatit të ndërtuar nga shoqëria ndërtimore “Construction Management Allience-Albania”.
  Biznesmeni Eduart Dauti, pretendon se ka rënë dakord dhe ka firmosur në prill 2013 një kontratë sipërmarrje me Admir Mulaj. Pikërisht në këtë kontratë, Mulaj garantonte shitjen e një apartamenti me sipërfaqe prej 151 m2 kundrejt një shumë prej 241 mijë e 600 euro. Apartamenti ndodhet në rrugën “Donika Kastrioti” në zonën e ish-bllokut, shumë pranë ambasadës Ruse në Tiranë. Kjo pagesë është kryer e plotë nga ana e biznesmenit Eduart Dauti, duke kryer një transaksion nëpërmjet një banke të nivelit të dytë në Tiranë. Por koha kaloi dhe apartamenti nuk është dorëzuar tek personi që kishte kontraktuar i pari shtëpinë. Nisur nga kjo situatë Eduart Dauti, filloi të kërkojë shpjegime lidhur me dorëzimin e apartamentit për të cilin ka paguar Admir Mulaj me shumën prej 241 mijë e 600 euro. Por Mulaj jo vetëm që apartamentin nuk ka dorëzuar por njëherësh nuk pranon të kthejë dhe sasinë e eurove, të cilat i ka marrë në llogarinë e tij në muajin prill 2013.
  https://shqiptarja.com/lajm/paditet-admir-mulaj-vellai-i-kryetares-se-kpase-mashtroi-biznesmenin-i-shiti-dy-here-apartament-ne-zonen-e-ishbllokut?r=kh1 Ky nuk është rasti i parë që vëllezërit e Kryetares së Kolegjit të Posaçëm të Apelimit përfshihen në kronika të zeza, pasi në 1 janar 2019, mesnatën e Vitit të Ri, në ambientet e shtëpisë së vëllait tjetër të Natasha Mulaj, Vladimir Mulaj, është hedhur një sasi tritoli. Nga shpërthimi i eksplozivit pati vetëm dëme materiale dhe jo në njerëz. Policia dhe prokuroria nisën një hetim penal për këtë çështje, por kur po mbushen gati 1 vit nga kjo ngjarje, asnjë person nuk është identifikuar dhe arrestuar.  

 • BuckZiehsMutter
  Dez 19, 2019., 14:44 •

  Martin Henze, sagt was jeder sieht, von anderen Botschaften, der New York Times schon schwer kritisiert wurde. Die angeblich neue Institution SPAK, manipuliert gezielt die Bestellung der neuen Staatsanwälte, wobei der Chef: Gent Imbrahimi, ein Dumm krimineller Georg Soros Man ist, ohne jede Erfahrung, als realer Anwalt, Richter, Staatsanwalt, oder in der Justiz Verwaltung. Die meisten Gestalten rund um Vetting, sind aus Familien von vorbestraften Kriminellen, änderten ihren eigenen Namen, haben gefakte Diplome und immer Null 'Erfahrung.

  Martin Henze: Shqipëria në emergjencë Kushtetuese…

  Henze: Prokurorët e SPAK të hetojnë manipulimin e zgjedhjeve dhe shkeljen e Kushtetutës nga qeveria “Rama”

 • Insider
  Sep 22, 2022., 20:19 •

  Blöd Mafia Tussi, entlassen als Richterin KPK kam zu dem Schluss, dass die Rechtsassistentin Jurida Bajraktari berufliche Mängel aufwies Nach Angaben der Kommission wurden keine von der Rechtsassistentin Jurida Bajraktari erstellten Unterlagen gefunden, die eine Bewertung ihrer beruflichen Fähigkeiten ermöglichten, und sie von ihren Pflichten zur Teilnahme an der Ausbildung an der School of Magistrates suspendiert. Von Edmond Hoxhaj 16:51 | 09.09.2022 In Analyse , KPK , Veting Lesezeit: 4 Minuten oder oder 0 KPK kam zu dem Schluss, dass die Rechtsassistentin Jurida Bajraktari berufliche Mängel aufwies Jurida Bajrakti (rechts) verlässt die Sitzung bei KPK | Foto: BIRN Die Unabhängige Qualifikationskommission, KPK, entschied am 20. Juli 2022, die Rechtsassistentin am Verwaltungsberufungsgericht, Jurida Bajraktari, zu suspendieren, und zwang sie, das Ausbildungsprogramm an der Magistrate's School zu absolvieren, nachdem sie zu dem Schluss gekommen war, dass sie berufliche Mängel hatte. Das von Genta Tafa (Bungo) geleitete KPK-Gremium mit Berichterstatterin Valbona Sanxhaktari und Mitglied Lulzim Hamitaj beurteilt, dass Bajraktari keine professionelle Fähigkeit zur Rechtsinterpretation, zur Erkennung von Normenkollisionen, zur Anwendung allgemeiner rechtstheoretischer Prinzipien und zur Anwendung von Rechtsgrundsätzen zeige dass er nicht die Fähigkeit hat, Jurisprudenz zu analysieren. Ebenso wurde ein Mangel an fachlichem Engagement festgestellt. Bajraktari begann ihre Tätigkeit beim Oberverwaltungsgericht im April 2016 und schloss im Januar 2017 die Erklärungen zur Wirkung der Überprüfung ab. Zuvor war sie als Rechtsanwältin in einem Privatunternehmen tätig und gab an, freiwillig Rechtshilfe geleistet zu haben. Im begründeten Zwischenbescheid der KPK wird festgehalten, dass in den drei von der Neubeurteilung vorgelegten Rechtsdokumenten keine konkrete Stellungnahme von ihr zur Lösung des Falls zu finden sei. Auch in den fünf per Los ausgewählten Dokumenten wird festgestellt, dass es keine juristische Forschungsakte oder schriftliche Stellungnahme der Rechtsassistentin Jurida Bajraktari gibt. Nach Angaben der KPK wurde in den im Ermittlungsverfahren verifizierten Fällen keine vom Betroffenen vorbereitete Handlung festgestellt, sodass der Aspekt der Rechtskenntnis, der Fähigkeit zur Rechtsauslegung oder der Erkennung des Normenkonflikts bewertet werden konnte. KPK konkludoi se ndihmësja ligjore Jurida Bajraktari kishte mangësi profesionale Sipas Komisionit, nuk janë gjetur akte të përgatitura nga ndihëmsja ligjore Jurida Bajraktari që të bënin të mundur vlerësimin e aftësive profesionale të saj dhe e pezulloi nga detyra për të ndjekur trajnimin në Shkollën e Magjistraturës. https://www.reporter.al/2022/09/09/kpk-konkludoi-se-ndihmesja-ligjore-jurida-bajraktari-kishte-mangesi-profesionale/

Wird geladen
×