Das Deutsche Null Kompetenz Modell wurde kopiert: die Generalstaatanwaltschaft in Albanien

Beide leitenden Damen der Generalstaatsanwalt in Albanien nun mit Donika Prela (war kurze Zeit in Durres Chefin, machte dort Nichts) und Arta Marku, sind bekannt für Null Kompetenz, erreichten nie eine erfolgreiche Anklage. Einzige Kompetenz von Donika Prela, Freundin der illegalen temporäen Mafia identischen Generalstaatsanwältin von Albanien, ein kriminelles Construkt, nach eine Idee der dümmsten EU Banden.

Die Millionen teure EU Justiz Missionen, IRZ-Stiftung: 25 Jahre und die Justiz existiert nicht in Albanien, nicht einmal Ansätze einer Justiz Ausbildung. Eines der vielen Betrugs Projekte der Deutschen, welche Alles korrumpierten und Verbrecher nach Albanien brachten, vor allem ab Ende 1998, wie schon der Visa Skandal zeigte und die Vernetzung nach Deutschland. Verbrecher Imperium USA; wollen Justiz bringen, was ebenso absurd ist, denn man brachte die Bin Laden Leute schon vor 25 Jahren nach Albanien, war Motor im Betrug in Albanien u.a. mit dem AAEF Fund und für die Geldwäsche mit der USAID Bank: American Bank of Albania.

Erinnert an die Peinlichkeit der Berliner Generalstaatsanwältin Margarete Kopper: Null Erfahrung, Mafia Parteibuch Klientel der SPD in Berlin. Kaum zuglauben, wer auch wie mit Heiko Maas, komplette Ministerien in kriminelle Enterprise von Inkomptenden Kriminellen umwandelt, was mit der IRZ-Stiftung Original „CAMORRA“ Stile.

Tropoje Staatsanwalt „Besim Hajdarmataj“ wurde in Albanien gefeuert

Kreu i ri i Krimeve të Rënda/ Kush është Donika Prela, prokurorja që ka në dorë dosjen e Adriatik Llallës

Donika Prela dhe Arta Marku

Donika Prela, një prokurore karriere, nga sot do të drejtojë Prokurorinë e Krimeve të Rënda, e njohur edhe si SPAK-u.

Prela njihet si mikeshë e kryeprokurores Arta Marku dhe vjen në këtë post pasi prej 5 muajsh drejtoi Prokurorinë e Durrësit.

Para këtij posti, Prela ka qenë edhe numri dy i akuzës në Durrës, kohë në të cilën kjo prokurori drejtohej nga Agron Gjanaj dhe kryeprokuror ishte Adriatik Llalla.

Ndër dosjet kur Prela ka qenë prokurore është dhe ajo e djalit të kryeparlamentarit Gramoz Ruçi, Ledio Ruçi , në vitin 2012. Çështja e këtij të fundit, një aksident me pasojë vdekjen e një vajze, ishte mbyllur nga Prela.

Gjatë kohës që Prela drejtoi prokuroinë e Durrësit kjo prokurori nisi dhe hetimet ndaj ish kryeprokurorit Llalla, dosje e cila tashmë është transferuar tek Krimet e Rënda, të cilat do të drejtohen nga Donika Prela.

s.k.

 

Schlagwörter: ,

KOMMENTAR(E) (3)

 • navy
  Mai 09, 2018., 22:37 •

  Rauswurf, als ein Staatsanwalt die Schlüsselfigur des Mafia Innenministers Samir Tahiri vorlud. Sein Fahrer Gentian Ceka, leitete das kriminelle Enteprise des Innenministers Krimet e Rënda regjistrojnë procedimin penal ndaj deputetit të PS/ Ja tre akuzat ndaj tij... Hajdarmataj is the prosecutor that is investigating the former Interior Minister Saimir Tahiri and his implication in the international drugs traffic. His dismissal comes one day after interviewing Gentian Ceka, Tahiri’s chauffer during his tenure as Interior Minister. Lexo edhe: Krimet e Rënda regjistrojnë procedimin penal ndaj deputetit të PS/ Ja tre akuzat ndaj tij... Hajdarmataj is the prosecutor that is investigating the former Interior Minister Saimir Tahiri and his implication in the international drugs traffic. His dismissal comes one day after interviewing Gentian Ceka, Tahiri’s chauffer during his tenure as Interior Minister. 1 / 1 https://www.syri.net/kronike/160016/arta-marku-shkarkon-prokurorin-e-dosjes-se-saimir-tahirit/?gjuha=Enö

 • navy
  Nov 30, 2018., 22:27 •

  Donika Prela, war eindeutig reine Klientel Wirtschaft der illegalen temporären Generalstaatanwaltschaft: Arta Marku Klientelwirtschaft ohne Ende Prokurorja e çiftit Gashi-Gina, lidhje biznesi me deputetin e shkarkuar, Shkëlqim Selami May 16, 2018 http://boldnews.al/2018/05/16/prokurorja-e-ciftit-gashi-gina-lidhje-biznesi-me-deputetin-e-shkarkuar-shkelqim-selami/ Was jeder in Durres wusste, das auch diese Generalstaatsanwältin in Durres: Donika Prela nur vollkommen korrupt ist und war mit ihrem Man. Direkt von der Generalstaatsanwältin eingesetzt. Man kaufte für 25% des Wertes eine Eigentumswohnung direkt bei der Mafia südlich Durres, wo alle Mörder und Verbrecher Clans des Kosovo zu Hause sind in der Pista Illyria. Ergys Hoxha, Geldeintreiber des Edi Rama bei Verbrecher Clans, inklusive eigenem Hinrichtungs Team mit Ervin Dalipaj Noch im selben Jahr wurde die Wohnung für das 3 fache verkauft. 100.000 Wohnungen stehen bei Durres leer oft schon seit 10 Jahren und mehr. Goldene und teure Uhren bei Polizei Direktoren mit dem Super Mafia Boss: Samir Tahiri, identisch wie bei S. Ceblis, vom Auswärtigem Amte einem Club der Hirnlosen Wichtige Akten wurden in der Staatsanwaltschaft gestohlen unter der Tätigkeit von Donika Prela gestohlen. Gemacht hat die Frau Nichts, wohl identisch dumm, wie die Albanische Administration und die dumme Auslands Politik. Super Drogen Mafia bei Durres, der Aydilli Clan mit Hekuran Hoxha  

  Pastrim parash? Ja si shefja e Krimeve të Rënda, Donika Prela, arkëtoi 30 mln lekë brenda vitit

  Nga Boldnews.al Drejtuesja e Prokurorisë për Krime të Rënda, Donika Prela, rrezikon seriozisht karrierën e saj përballë Vetingut, për shkak të një transaksioni të dyshimtë financiar që ka realizuar në vitin 2014, duke arkëtuar plotë 3 milionë lekë të reja me një “goditje” të vetme. Në Shkurt të vitit 2014, kur Prela ishte prokurore e Njësisë Anti-korrupsion në Prokurorinë e Durrësit, blen një shtëpi me 59.2 m2 në këtë qytet, me vlerë 1.4 milionë lekë (të reja). Praktikisht, prokurorja Prela e ka blerë këtë apartament me çmim 23 mijë lekë të reja për metër katror. Kjo vlerë është disa herë më e vogël se sa çmimet e referencës, të përcaktuara nga Këshilli i Ministrave për shitjen e apartamenteve në Durrës. Në Udhëzimin nr. 1, dt. 8.5.2013 “Për miratimin e kostos mesatare të ndërtimit të banesave…”, Këshilli i Ministrave përcaktonte se vlera mesatare e shitjes së apartamenteve në Qarkun e Durrësit varion nga 74 mijë lekë në qytetin Durrës, deri në 41 mijë lekë në zonën e Sukthit. Donila Prela deklaron se apartamenti i blerë prej saj për 1.4 milionë lekë është në qytetin e Durrësit, konkretisht në Lagjen 13, Plazh, pra aty ky çmimi i referencës ka qenë 74 mijë lekë/m2, ndërkohë që prokurorja duket se ka rezultuar me fat, pasi ka blerë apartament për një vlerë 3 herë më të vogël se sa normalja. Çmimi, i cili është dukshëm anomalisht i ulët për vlerën e apartamenteve në Durrës në vitin 2014, gjithësesi, nuk është i vetmi problem i Donika Prelës me këtë apartament. Vetëm 10 muaj më pas, konkretisht në Dhjetor 2014, Donika Prela e shet këtë apartament për një vlerë 3 herë më të lartë, saktësisht 4 milion lekë (të reja). Pra, në Shkurt 2014 bleu apartamentin për vetëm 1.4 milionë lekë dhe e shiti në Dhjetor të të njëjtit vit, në vlerën 4 milion lekë, duke arkëtuar plot 2.6 milionë lekë të reja. Këto të dhëna janë deklaruar nga vetë prokurorja Donika Prela në deklaratën e pasurisë së vitit 2014, të dorëzuar në Inspektoratin e Lartë të Deklarimin e Kontrollit të Pasurive dhe Konfliktit të Interesave (ILDKPKI). “Boldnews.al” verifikoi deklarimet e prokurores Prela ndër vite, të cilat gjenden të publikuara në portalin “Opendata.al”, nga ku rezultoi se veprimet për blerjen dhe më pas shitjen brenda vitit 2014, lidhen me të njëjtin apartament, me sipërfaqe 59.2 m2, me adresë, Lagja 13, Plazh Durrës. E gjithë shuma e përfituar nga shitja e apartamentit është depozituar në një bankë të nivelit të dytë në llogarinë e bashkëshortit të prokurores, Vangjel Prela. Donika Prela aktualisht është nën verifikim nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit (KPK). Në një njoftim zyrtar të muajit Mars 2018, KPK njoftoi se ka nisur procedurat e rivlerësimit për disa subjekte, ndër të tjerët edhe për Donika Prelën, në atë kohë Drejtuese e Prokurorisë së Durrësit. Në bazë të vendimeve të zbardhura deri më tani nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, rezulton se për pjesën më të madhe të subjekteve janë kryer verifikime edhe lidhur me dyshimet e mundshme për pastrim parash. Drejtoria e Parandalimit të Pastrimit të Parave, në faqen e saj zyrtare të internetit, përshkruan mënyrat klasike se si realizohet pastrami i parave. Skema realizohet në tre faza; krijimin e parave në forma të paligjshme (korrupsion, etj), më pas realizimin e transaksioneve të ndryshme për të vështirësuar zbulimin e burimit real të parave (shit-blerje pronash, etj.) dhe faza e fundit është “ri-integrimi” i parave të pista, pra përfshirja e tyre në sistemin ligjor (bankar), me qëllim pastrimin e tyre (hapja e depozitave bankare, etj). Duke iu referuar skemës klasike të pastrimit të parave, është e lehtë të dallohen disa elementë ngjashmërie me transaksionet e kryera nga Donika Prela dhe bashkëshorti i saj për blerjen lirë dhe më pas shitjen me vlerë 3 herë më të lartë të apartamentit në Durrës, brenda një kohë shumë të shkurtër, rreth 10-mujore. Shuma e përfituar nga transaksioni është depozituar në llogari bankare. Donika Prela, zv.drejtuese në Prokurorinë e Durrësit deri në fund të vitit 2017, njohu një rritje të menjëhershme në karrierë, pas zgjedhjes të mikeshës së saj, Arta Marku, si Prokurore e Përgjithshme e Përkohshme. Në Janar 2018, Arta Marku e caktoi Donika Prelën në detyrën e drejtueses së Prokurorisë së Durrësit, nëpërmjet një procedure anti-ligjore. Rreth 5 muaj më pas, në Maj 2018, po nëpërmjet një procedure anti-ligjore, Arta Marku e cakton Donika Prelën në pozicionin e Drejtueses së Prokurorisë për Krime të Rënda, detyrë që vijon ta kryejë ende.
 • Insider
  Dez 31, 2019., 07:10 •

  Ohne Vetting, wird der frühere Ermittlungs Chef Thoma Jano, als Vize Generalstaatsanwalt eingesetzt, der das heute Desaster sehr aktiv verursachte, ein "Sigurime" Nachwuchs Mann, für jedes Verbrecher ist, nur Klüger als die Vorgängerin, aus uralter Mafia Familie: Rovenna Gashi. Das Parlament bestätigt „Olsian Çela“, als neuen General Staatsanwalt Thoma Jano zgjidhet zëvendës Prokuror i Përgjithshëm December 30, 2019 13:29 Thoma Jano, Vize Generalstaatsanwalt in Albanien Personi që vrau efektivin e FNSH-së 02.Sep Gjobë minorenes: 20 mijë lekë, ose të publikojmë fotot nudo 03.Sep Mashtrimi me ilaçet, merret i pandehur administratori i “Omega Pharma” 01.May Ditën e sotme është përmbyllur edhe procesi i përzgjedhjes në Prokurorinë e Përgjithshme ku Thoma Jano u zgjodh zëvendësi i Kryeprokurorit Olsian Çela. Vetë Çela është shprehur se sfida në 2020 është lufta për hetimin e pastrimit të parave. Ndër të tjera gjatë këtij viti Olsian Çela tha se do “dixhitalizojmë dosjet hetimore, ulim kostot e rrisim eficencën”. Jano ka mbajtur postin e Drejtorisë së Përgjimeve, ku këto përgjime janë akoma në dorën e tij dhe pritet të shqyrtohen në vijim. Jano ka prekur kupolën e Prokurorisë, pas vitit 1997, kur punoi si kreu i prokurorisë së Tiranës. Në kohën e qeverisë së Fatos Nanos, Jano u emërua zv.ministër të Rendit Publik për të drejtuar sektorin e hetimeve. Dhe në kohën kur Prokuroria e Përgjithshme drejtohej nga Theodhori Sollaku dhe Ina Rama, Jano ka punuar si prokuror në Prokurorinë e Përgjithshme, kurse më vonë ish-kryeprokurori Adriatik Llalla, e emëroi Janon në sektorin e përgjimeve. http://www.gazetadita.al/thoma-jano-zgjidhet-zevendes-prokuror-i-pergjithshem/

Wird geladen
×