Elona Caushi, Gjin Gjoni, das berüchtigste Betrugs Ehepaar, auch in der Justiz. Neue Ermittlungen

ein unglaublicher Justiz Gangster un die totale Korruption auch mit seiner Ehefrau

 

die Bande Gjin, Gjoni kontrollierte einmal die Justiz in Albanien, was zum EU, Deutschen Desaster mit dem Justiz Aufbau führte

Washington Times, über die gekaufte Justiz Mission EURALIUS, IRZ-Stiftung durch die Albaner Mafia

Vieles hat sich gebessert in den letzten 3 Jahren, aber Niemand kann einen Staat, ohne Bildung, ohne gut ausgebildete Administration, noch reparieren, wo nur Bestechung, Raub und Fälschung bis hin zum Mord: die einzige Wirtschaft sind und waren

Erneut gefälschte Dokumente, wie real bei über 100.000 Grundstücken, was korrupte Beamte und Gestalten nur an der Küste ausgestellt haben.

Artan Lame: 80 % aller Grundstücke Registrierungen sind gefälscht, oder falsch

Nachbar bei dem EU Mafia Geschäft eines Villen Kaufes, total überteuert, denn die angegebene Adresse von Gjin Gjoni bei der Justiz ist: ‘Rolling Hills’, Vila nr. 69, Farkë, Tiranë.

Die Obdachlosen traten in die Justiz ein und der „Scheich“ kam heraus, der sagenhafte Reichtum von Gjin Gjon, dem neuen „Gesicht“ der Neugründung! Wie er die Staatsanwälte wegen der 700.000-Euro-Villa belogen hat Der ehemalige Richter Gjin Gjoni, der mit seinem Vermögen vom Scheich zum Symbol der alten Justiz wurde und vor der Überprüfung zurücktrat, ist jetzt Vorsitzender von Berisha für die Reestablishment-Zweigstelle in Lezhë

Firma Heinemann: Werner Mehlber, Gjin Gjoni, Elona Caushi ein Betrugs Geldwäsche, Bestechungs Imperium der Deutschen in Albanien

Interview über ihren Duty Free Shop, wie sie die Vertragsgebühren senkte.

Das Ehepaar Elona Caushi, Gjin Gjoni auch Vertragspartner mit Deutschen und plötzlich war man Alleineigentümer. Der Deutsche war ein seniler Hamburg Mann Helmut Heinemann, 35 Jahre älter, welche man im Albanischen Betrugs Modell heirate, ausplünderte und wie in Thailand dann umbrachte. So kamen viele Albaner Familien zu Reichtum, als Prostituierten auch Deutsche Politiker heirateten. Da Kurdische Modell in Hamburg ist identisch. Aydan Özoğuz ist ein typisches Beispiel in Hamburg, man verkauft komplette Institutionen auch den Innensenat an kriminelle Clans in Hamburg, wo der Osmani Clan, schon Schleuser System mit Flüchtlingsheim in 1996 hatte. Heute die Hamburger Bordell Mafia mit dem Dollhouse das Sagen hat.

 

Hyri i pastrehë në drejtësi e doli ‘sheik’, pasuria përrallore e Gjin Gjonit, ‘fytyrës’ së re të Rithemelimit! Si i gënjeu prokurorët për vilën 700 mijë €

Hyri i pastrehë në drejtësi e doli ‘sheik’, pasuria përrallore e Gjin Gjonit, ‘fytyrës’ së re të Rithemelimit! Si i gënjeu prokurorët për vilën 700 mijë €

Gjin Gjoni dhe vila

Ish gjyqtari Gjin Gjoni, i cili u bë simbol i drejtësisë së vjetër me pasurinë e tij prej sheiku dhe që u dorëhoq para vettingut, është tashmë kryetari i Berishës për degën e Rithemelimit në Lezhë.

Një veteriner që u bë miliarder, por tani synon “politikanin”, ky është profili i personazhit kontravers të drejtësisë shqiptare, i cili tani ka vendosur t’i futet politikës.

Shqiptarja.com risjell një profil të Gjonit: Nga padia e ILDKP për fshehje të mbi 2 milionë eurove pasuri, te mbyllja e hetimeve, dorëheqja para vetingut dhe deklarimet pasurore prej sheiku…

Ylli Pata: Pse Gjin Gjoni u bë kryetar i Foltores në Lezhë e jo në Shkodër?

Arsimi si veteriner dhe katapultimi në drejtësi

Gjin Gjoni është arsimuar fillimisht në Universitetin Bujqësor i Tiranës, dega Veterinari, fakt të cilin është kujdesur për ta fshehur gjithmonë.  Në vitin 1993, Gjin Gjoni bën një kurs disamujor në Durrës, i quajtur kursi i ‘Plepave’ dhe katapultohet në sistemin e drejtësisë shqiptare. Pa një diplomë juristi, Gjin Gjoni u ngjit me shpejtësi në nivelet më të larta të drejtësisë shqiptare.

Gjin Gjoni nga data 04.06.2013 deri në fund të vitit 2018, ishte anëtar i Këshillit të Lartë të Drejtësisë, organit më të lartë të drejtësisë për emërimin, shkarkimin, vlerësimin dhe masat disiplinore të gjyqtarëve në Shqipëri. Pra, deri kur KLD u shkri për shkak të reformës në drejtësi, Gjin Gjoni, ishte pjesë e çetës që kontrollonte gjyqtarët, përmes emërimit dhe ndëshkimit të tyre në rast nevoje. Por kur erdhi puna të përballej me Vetingun, ai u tregua frikacak. Sapo u njoh me akte e KPK dha dorëheqjen, pasi pasuria e tij kapte shifra të frikshme.

Dosja e pasurisë së Gjin Gjonit

Gjin Gjoni është një ndër gjyqtarët më të pasur të drejtësisë shqiptare, ndonëse kur ka deklaruar pasurinë për herë të parë në vitin 2003, rezultonte i pastrehë. 9 vjet më pas, në vitin 2012, deklaruar blerjen e një rezidence me vlerë 700 mijë euro si dhe një dyqan me vlerë 150 mijë euro, së bashku me bashkëshorten Elona Çaushi. Në vitin 2010 kanë deklaruar makinë 62 000 euro. Në vitin 2011, deklarojnë blerje apartamenti në Tiranë me vlerë 53 200 000 lekë ose rreth 500 mijë USD etj. Gjin Gjoni ka deklaruar se pasuria e tij buron nga bashkëshortja, Elona Çaushi, pasi është e pasur.

Padia e ILDKP

Por, në vitin 2014, Inspektorati i Lartë i Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive i kallëzoi penalisht Gjin Gjonin dhe Elona Çaushit, me pretendimin se deri në atë kohë ata nuk justifikonin një pasuri me vlerë 2.4 milionë euro, ndërsa i akuzoi për falsifikim dokumentesh, pastrim parash, mashtrim me pasurinë etj.

Historia e vilës luksoze

Në dosjen e siguruar nga Shqiptarja.com, ILDKP pretendonte se Gjin Gjoni, përpos pasurive të tjera, kishte blerë edhe një vilë me vlerë 700 mijë euro në Farkë, në vitin 2012, me burim të dyshimtë.  Në maj të 2014, dosja e bujshme i kaloi Prokurorisë së Elbasanit, e cila regjistroi procedimin penal me nr: 1098 për dy vepra penale: “falsifikim të dokumenteve” dhe “fshehje të pasurisë”.

Gjin Gjoni e bllokoi prokurorinë me disa lëvizje procedurale dhe arriti ta mbyllte çështjen. Megjithatë, në kuadër procedimit penal, Prokuroria e Elbasanit pyeti Gjin Gjonin dhe Elona Çaushin rreth pretendimeve të ILDKP për pasurinë e tyre.

Sipas dosjes, Gjin Gjoni deklaroi para prokurorit se, së bashku me bashkëshorten kanë realizuar kontratën për blerjen e vilës në Farkë, por më pas e ka anuluar kontratën, pasi nuk ka pasur para për të paguar këstet dhe se nuk i ka pëlqyer çmimi.

Pra, Gjin Gjoni, tha se nuk kishte vilë.

Gjin Gjoni ka pohuar në prokurori ndër të tjera se “Për sa i përket pikës 7 të kallëzimit penal që ILDKPKI pretendon se është deklarim i rremë nuk qëndron, pasi nga ana ime dhe bashkëshortes sime rezulton se është deklaruar kontrata e sipërmarrjes dhe e porosisë me nr. 1416 Rep dhe nr. 167 datë 24.04.2012 sipas deklarimeve të realizuara në deklaratën e pasurisë së vitit 2013… Kontrata me vlerë 700 000 euro është zgjidhur duke u anuluar me kontratën e dytë të lidhur pas saj. Zgjidhja e kontratës është bërë për shkak të mospëlqimit të çmimit”.

Gjin Gjoni e dha dorëheqjen në përfundim të lejes dyvjeçare prindërore që mori nga ish-KLD-ja në vitin 2018, ku ishte anëtar edhe vetë, ndërsa Ilir Meta ishte kryetar.

Në tetor të vitit 2020, Gjin Gjoni regjistroi në QKR studion e avokatisë “G&G LAW FIRM”. Në dokumentet e regjistrimit, ish-gjyqtari deklaron edhe adresën e banimit, që është pikërisht; ‘Rolling Hills’, Vila nr. 69, Farkë, Tiranë.

Nuk marrim përsipër të themi nëse është apo nuk është e njëjta vilë, por ka dyshime të forta se Gjin Gjoni mund të ketë gënjyer prokurorinë në 2014, për t’i shpëtuar përgjegjësisë penale. Njëri nga bashkëshortët deklaroi në 2014 se kontrata për blerjen e vilës është anuluar për mungesë parash, ndërsa tjetri deklaron se kontrata për vilën është anuluar pasi nuk i pëlqen qetësia! Gjashtë vjet më vonë, deklarojnë se banojnë pikërisht në një vilë, në Farkë.

Ndërkaq, edhe sikur Gjin Gjoni ta ketë anuluar vërtetë kontratën për blerjen e vilës, është i dyshimtë fakti që në deklaratën e pasurisë në vitin 2013, ish gjyqtari nuk e deklaron vlerën e kontratës, por vetëm pagesën e këstit 81 mijë euro. Në prokurori ka thënë se “është e vërtetë që në pikën 2.2 të saj thuhet se kësti i parë prej 90 000 euro dhe shuma prej 1 498 euro për sistemin e vaditjes duhej të paguheshin në momentin e nënshkrimit të kësaj kontrate, por në realitet në marrëveshje midis palëve kjo shumë nuk është paguar”.

Të gjitha këto kontradikta dhe paradokse janë një sfidë për SPAK.

Dokumenti që vërteton se Gjin Gjoni deklaron se banon në një vilë në Farkë

Deklarimi i Gjin Gjonit për vilën në vitin 2013

Raporti i DSIK për Gjin Gjonin

Pjesë nga deklarimi i Gjin Gjonit ne prokurori

https://shqiptarja.com/lajm/hyri-i-pastrehe-ne-drejtesi-dhe-doli-sheik-pasuria-perrallore-e-gjin-gjonit-fytyres-se-re-te-rithemelimit-si-genjeu-pre-vilen-700-mije-ne-rolling-hills

 

Schlagwörter: ,

KOMMENTAR(E) (2)

 • BuckZiehsMutter
  Apr 09, 2024., 08:48 •

  Gruppe von Kriminellen in Albanien im Staats Apparat   za”, pasuri e bosëve të “Unionit Shtetarë-Biznese-Banda-Krimi”, ku kryesojnë Sali Berisha, Ilir Meta, Monika Kryemadhi, Edi Rama, Lulzim Basha, Arben Ahmteaj, Klodian Allajbeu, Tom Doshi, Genc Ruli, Anastas Angjeli, Sadri Abazi, Genc Pollo, Rakip Suli, Fatmir Mediu, Ardian Fullani, Gjin Gjoni, Argita Malltezi, Ilir Beqaj, Shkëlzen Berisha, Vasil Naçi, Bashkim Ulaj e shumë të tjerë. Nga kjo “gjurmë” e zbuluar dhe e provuar tashmë, do hidhet hapi i parë, drejt “shpellave” të parave e pasurive të konvertuara në vlera financiare, të cilat u janë plaçkitur e vjedhur shqiptarëve dhe Shqipërisë, gjë të cilën, me sa kemi informacion e di shumë mirë dhe Christina Gold, Presidente e “Western Union Financial Services Inc” e cila, në vitin 2004 vizitoi Shqipërinë, pikërisht sepse kishte sinjal, që Leka i sponsorizimeve të PD, PS, LSI e PR, kishte nisur ta përdorte këtë biznes, si “tunel” për transerfimin e parave të pista të shtetarëve, bizneseve e bandave kriminale shqiptare. Ndërkohë që ky opeacion, nis në shtator 2018, kujtojmë se më 19 shtator 2015, “administrator” sekseri Edmond Leka i “shtëpisë së verdhë” të parave të pista, u publikua në Raportin Sekret të OSBE, si “distributor” i pastrim-kalimit matanë kufirit shqiptar, të këtyre miliardave, duke i çuar në shtetet dhe ishujt e ofshoreve të krimit. Shtatori, do të jetë nisja e goditjes ndërkombëtare e sipas informacionit që disponon “PAMFLETI”, hetimi ka shkuar dhe do të veprojë, deri tek “vrima” e brezit të dhjetë familjar e miqësor, ku shtetarët, biznesmenët dhe kriminelët, kanë fshehur me tjetërsime, pasuritë dhe llogaritë bankare, emrat dhe vlerat konkrete të cilëve do të bëhen publik, madje dhe me letra përfaqësimi avokatore, të lëshuara nga “shtëpia e verdhë” me emrin “Western Union”, gjurmë që mund të çojnë edhe tek “lingotat e verdha” të Thesarit të Krrabës…   Raporti Sekret i OSBE, 19 shtator 2015, për Edmond Lekën dhe ““Western Union” “Edmond Leka është Drejtor Ekzekutiv dhe pronar i “Union Bank”, përfaqësues i “Western Union” për Shqipërinë, Kosovën dhe Maqedoninë. Kompanitë e tij, dyshohet se kanë shërbyer për të transferuar shuma marramendëse parash, në shumë raste nga burime të paligjshme, njihet si sponsor i financiar i fushatave elektorale të PD”. – (VIJON) – https://pamfleti.net/western-union-i-edmond-lekes-shtepia-e-verdhe-e-lekeve-te-pista-te-shtetareve-dhe-botes-se-krimit-1132-transferta-ne-10-vite-dosja-ne-dore-te-shba/

 • Insider
  Mai 14, 2024., 13:14 •

  ehemaligen Direktor der ASHK Saranda durch. Aida Demi, 40 Jahre alt, sowie die Sicherheitsmaßnahmen „Hausarrest“ für die ehemaligen Beamten derselben Institution, Erald Lika, 33 Jahre alt, und Ermen Stroka, 34 Jahre alt, und den ehemaligen Abgeordneten der Demokratischen Partei Gani Hoxha.

  Haftbefehle für Ex-Kadaster Beamte von Sarande, Gefälschte Dokumente wurden Legalisiert

  Sie legalisierten das Gebäude mit gefälschten Dokumenten für den ehemaligen PD-Abgeordneten Gani Hoxha, einer Erscheinenspflicht für den ehemaligen Direktor des Saranda Katasters und Hausarrest für zwei Beamte! Zur Verhandlung geschickt

  1715674274_ganihoxha.jpg
  Die Staatsanwaltschaft von Saranda hat vier Versicherungsmaßnahmen für ehemalige Beamte der ASHK Saranda und einen ehemaligen Stellvertreter unterzeichnet, der zu Unrecht vom Legalisierungsverfahren profitiert hat und des „Pflichtmissbrauchs“ und der „Dokumentenfälschung“ verdächtigt wird. Nach der Entscheidung des Richters der vorläufigen Sitzung, die dem Antrag der Staatsanwaltschaft stattgab, führte die Polizei von Saranda die Sicherheitsmaßnahme „Erscheinungspflicht“ und „Ausreiseverbot“ für den ehemaligen Direktor der ASHK Saranda durch. Aida Demi, 40 Jahre alt, sowie die Sicherheitsmaßnahmen „Hausarrest“ für die ehemaligen Beamten derselben Institution, Erald Lika, 33 Jahre alt, und Ermen Stroka, 34 Jahre alt, und den ehemaligen Abgeordneten der Demokratischen Partei Gani Hoxha.
  Bei der Festlegung der leichten Sicherheitsmaßnahme gegen Demi wurde erfahren, dass auch ihre besonderen familiären Umstände als Mutter zweier minderjähriger Kinder berücksichtigt wurden.
  Für die oben genannten Bürger hat das Gericht erster Instanz der Generalgerichtsbarkeit von Sarandë mit Entscheidung Nr. 113 vom 13.5.2024 auf Antrag der Staatsanwaltschaft die Sicherheitsmaßnahme „Hausarrest“ gegen den ehemaligen Direktor verhängt der ASHK Saranda wurde aufgrund ihres Status „Mutter mit Kindern unter drei Jahren“ die Sicherheitsmaßnahme „Erscheinungspflicht“ bei der Kriminalpolizei und „Ausreiseverbot“ verhängt. Die Sicherheitsmaßnahme „Hausarrest“ wurde auch dem Bürger Gani Hoxha zugeteilt, da dieser zu Unrecht vom Legalisierungsverfahren profitiert hat und im Verdacht steht, gefälschte Dokumente verwendet zu haben.
  Gleichzeitig hat die Staatsanwaltschaft von Saranda den Fall der oben genannten vier Personen zur Verhandlung weitergeleitet. Es ist bekannt, dass die inhaftierten Beamten ein vierstöckiges Gebäude am Eingang der Stadt Saranda mit einer Wohnbaufläche von 1359 m2 und einer Fläche für soziale und wirtschaftliche Aktivitäten von 1056 m2 legalisiert haben, an das ein 1000 m2 großes Grundstück angeschlossen war . Das Gebäude und das Grundstück wurden dann mit einer Eigentumsurkunde auf den Namen des Bürgers Gani Hoxha versehen. Die Staatsanwaltschaft bezeichnet die Legalisierung und Registrierung des Eigentums als illegal, da dieses Eigentum tatsächlich auf den Namen der Familie Sejko registriert ist und von Hoxha mit gefälschten Dokumenten erworben wurde. Dieses Gebäude stand jahrelang zur Verfügung und wurde von den eigentlichen Eigentümern gemietet, einem im ganzen Land bekannten Handelsunternehmen, das auch während der Phase der Legalisierung aktiv war.
  Infolge dieser illegalen Handlungen der Spezialisten und des ehemaligen Direktors von ASHK Sarande wurde das Grundstück veräußert (1000 m2 Grundstück und ein vierstöckiges Gebäude mit 1359 m2 Wohnbau und 1056 m2 sozialer und wirtschaftlicher Aktivität). . „Dieses Gebäude stand jahrelang zur Verfügung und wurde von den eigentlichen Eigentümern gemietet, einem bekannten Handelsunternehmen im gesamten Land, das auch in der Zeit aktiv war, als die Legalisierungsverfahren durchgeführt wurden.“ Die Ankündigung folgt.
  Es wird erwartet, dass die drei Häftlinge innerhalb der nächsten drei Tage am Saranda-Gericht erscheinen, um sich mit den Sicherheitsmaßnahmen vertraut zu machen.
  Kreu i PL-së Ilir Meta është paraqitur ditën e sotme në Prokurorinë e Tiranës. Pas daljes nga ambientet e Prokurorisë ku dha sqarime në lidhje me kallëzimin e bërë prej tij për ndërhyrje në serverat e PL-së, Meta akuzoi kryeministrin Rama se po tenton... 14 Maj, 12:00 | Përditësimi i fundit: 12:19 1 Politikë
  Legalizuan godinën me dokumente false për ish-deputetin e PD, Gani Hoxha, detyrim paraqitje për ish-drejtoreshën e Kadastrës Sarandë, arrest shtëpie dy zyrtarëve! Dërgohen për gjykim Gani Hoxha dhe Aida Demi

  Legalizuan godinën me dokumente false për ish-deputetin e PD, Gani Hoxha, detyrim paraqitje për ish-drejtoreshën e Kadastrës Sarandë, arrest shtëpie dy zyrtarëve! Dërgohen për gjykim

  Prokuroria e Sarandës ka përfunduar hetimet për ish drejtoren e Kadastrës së Sarandës, Aida Demi dhe dy specialistëve, duke i dërguar për gjykim... 14 Maj, 09:32 | Përditësimi i fundit: 11:55

HINTERLASSE EINEN KOMMENTAR

Wird geladen
×