2 Ex-Direktoren und 20 Ex-Mitarbeiter der Grundstücks Agentur Durres wurden verhaftet

2 Ex-Direktoren und 20 Mitarbeiter der Grundstücks Agentur Durres wurden verhaftet, die ab 2013 mit System falsche Karten ausstellten, Grundstücks Urkunden fälschten. Atike dabei die gestern zurück getretene Gerichtspräsidentin, welche Anzeigen im Papierkorb ablegte, was jeder wusste in Durres,und die Mafia Richterin: Dhurata Bilo!  Origoinal Edi Rama, Ilir Meta Stile schon im Jahre 2.000! Derr am 2. Oktober verhaftete aktuelle Grundstücks Direktor: Liridon Pulo, kam wieder frei, obwohl er dem Mafiosi: Dod Doci, grosse Grundstücke gab. Polizei Aktion „Rodoni“ Und noch eine Polizei Aktion, gegen den Treibstoff Schmuggel angeblicher Fischerei Kutter, welche Zollfrei im Ausland den Treibstoff kaufen und einschmuggeln, wie die Firma „Rozafa“. vom GIZ geförderten Berufs Verbrecher: Gjergi Luka, mit seiner illegale gebauten „Fish City“. Nun auch die Verhaftung des Geschäftsmannes: :Lush Osmani einem der Drahtzieher, der Grundstücks Fälschungen und Begünstiger, mit zahlreichen Firmen

In der „Pista Illyria“ Tummelplatz des gesamten Albaner, Kosovare, Tetova Abschaumes wurde das Vermögen eines verurteilten „Camorra“ Mannes beschlagnahmt im Werte von 750.000 €

Durres: Camorra: Ferdinando Muollo

Drahtzieher, die Bau-, Transport Firma, eigene Restaurants, Wasserkraftwerke, Computer IT Firma

Mafiosi:Lush Osmani

Auto und Bussfirmen usw. und überall illegal gebaut.

Shpresa AL GROUP

Im Fall „rodoni“, wurden die Unterlagen am 8.Mai 2019 von der Staatsanwalt Durres nach Tirana gesandt, aber vor der Post, durch Überfall gestohlen. Bei Einbruch in der Staatsanwaltschaft, wurden Server ebenso gestohlen im Sumpf von Durres. Die Mafia Gerichtspräsidentin: „Joana Qeleshi“ trat 2 Tage voher zurück,, hat selbst dort Profi Verbrecher Clans Grundstücke bestätigt, obwohl man nicht einmal dazu Kompetenz hat und natürlich als Einzelrichterin.

Der Grundstücks Skandal in 2004, als Vasil Hila Skandal bekannt

2009, abholzen der letzten Bäume mit Null Dokumenten durch die Kazazi und Hoxha Mafia in der Currila Durres, wo heute ein illegales Hochhaus steht

Auch der von der Justiz Ministerin des Nichts und von den Georg Soros Zivilen Gesellschaft ernannte Durres Grundtücks Direktor wurde verhaftet. Was jeder weiß, systeatische Urkunden Fäslchungen und auch sogenannte Vermesser wurden verhaftet, die Grundstücke irgendwo wie in einer Kinder Maleei verteilten.

verhaftet, ehemaliger Grundstücks Direktor von Durres

Die erste Aktion der Staatsanwaltschaft Durres, seit real 10 Jahren, gegen illegales Bauen. Wo erneut das zustaendige Justiz Ministerin in Kurzer Zeit einen Kriminellen als Direktor eingesetzt hat, im kriminellen der „Camorra“ identischen Deutsche IRZ-Stiftung, Abteilung VI, des Deutschen Justiz Ministerium, wo der Abteilungleiter schon ein Kinderheim in Moldawien betreibt, was Alles ueber die peinliche Weisungs gebundene Jusitz in Berlin sagt, mit Mafia Klentel Politik mit Margarete Kopper und Co. Vangjush Dako und die Drogen Kartelle, rund um Geldwaesche Bauten.

Die Mafia Gerichtspräsidentin von Durres: „Joana Qeleshi“ Partnerin der Berisha Bande, trat nun zurück

Mafia Richterin Dhurata Bilo, ohne Kenntnisse von Gesetzes

Kadastra në Durrës, arrest me burg për dy ish-drejtorë dhe 18 punonjësv

 

Gjykata e Durrësit ka dhënë masën arrest me burg për 20 persona, punonjës dhe ish-punonjës të Kadastrës së Durrësit, mes të cilëve edhe ish-drejtori Ardjan Iljazi dhe ish-drejtoresha Edlira Nova.

Mbi ta rëndojnë akuzat “shpërdorim detyre”, “falsifikim të dokumenteve”, “përvetësim i parave ose mallrave që rrjedhin nga vepra penale ose veprimtaria kriminale”.

Policia nga veprimet hetimore ka arritur në përfundimin se këta shtetas, në bashkëpunim me njëri-tjetrin, në kuadër të grupit të strukturuar kriminal, kanë tjetërsuar sipërfaqe toke prej  68 000 m2, nga tokë shtetërore pa frut në tokë are dhe ua kanë shpërndarë personave të ndryshëm kundrejt përfitimit.

“Këtë aktivitet e kanë realizuar nëpërmjet falsifikimit të dokumenteve, si të akteve të marrjes së tokës në pronësi, kartelave të pasurive në Regjistrat e Zyrës Vendore të Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme Durrës. Këtë sipërfaqe toke ua kanë shpërndarë personave me banim në Durrës, të cilëve nuk u takonte të merrnin tokë në pronësi sipas ligjit. Në këtë veprimtari kriminale janë përfshirë ish-punonjës të  ish-komunës Ishëm dhe ish-punonjës të  Zyrës së Regjistrimit të  Pasurisë së Paluajtshme  Durrës, të  cilët  duke shpërdoruar detyrën kanë kryer veprime korruptive kundrejt shumave monetare, në periudha  kohore të ndryshme nga vitit 2013 – 2018, si dhe kanë ndihmuar pjesëtarët e këtij grupi kriminal duke shfrytëzuar të dhënat që dispononin për shkak të detyrës në përpilimin e dokumenteve të falsifikuara”, ka bërë të ditur policia.

Gjykata ka dhënë arrest me burg për personat:

Tjetërsuan 68 mijë m2 tokë shtetërore në Durrës/ Pranga 20 ish-zyrtarëve të Kadastrës, pjesë e grupit të strukturuar kriminal

DURRËS– 20 ish-punonjës të Kadastrës në Durrës janë arrestuar ditën e sotme e ndërsa 3 të tjerë janë shpallur në kërkim pasi kanë tjetërsuar 68 mijë m2 tokë shtetërore në Durrës.

Gjashtë persona të tjerë janë me masë detyrim paraqitje sipas vendimit të gjykatës, kurse tre të tjerë janë shpallur në kërkim. Në një deklaratë për mediat nga Drejtoria e Policisë së Durrësit, u bë me dije se të gjithë personat janë përfshirë në një skemë kriminale të tjetërsimit të tokave.
Nga hetimet që kanë zgjatur për rreth një vit, mësohet se këta punonjës, mes tyre drejtues, juristë, hartograf, topograf, specialist duke shpërdoruar detyrën kanë tjetërsuar këtë hapësirë nga tokë shtetërore pa frut në tokë are, ua kanë shpërndarë personave të ndryshëm kundrejt përfitimit. Burime zyrtare bëjnë me dije se këta ish-punonjës, këtë sipërfaqe toke ua kanë shpërndarë personave me banim në Durrës, të cilëve nuk u takonte të merrnin tokë në pronësi sipas ligjit. Gjithçka është zbuluar nga një kontroll që është kryer në vitin 2018, ku janë vërejtur paligjshmëri në regjistrimin e dokumenteve që shërbeu si pikënisje për të çelur hetimet. 

Report Tv ka mësuar se në pranga kanë rënë: Ardian Iljazaj, Ardi Kona, Bledar Zerba, Rovin Zeqja, Malvina Deçka, Enver Shima, Sulejman Ibrahimi, Lafit Mullai, Algert Rapi, Gjon Proja, Albert Doda, Lekë Ndoj, Ledi Bushi, Gjon Bushi, Anila Çunaj, Shaqir Aruçi, Dorian Gollaj. Mbi ta rëndojnë akuzat për veprat penale: Korrupsioni pasiv i personave që ushtrojne funksione publike”, “Shpërdorimi i detyrës”, “Falsifikimi i dokumenteve”, “Mashtrimi”, “Grupi i strukturuar kriminal, të kryer në bashkëpunim”.

Drejtori i Policisë së Durrësit Lorenc Shehu bëri të ditur se për këtë rast janë sekuestruar shumë prova materiale, ka përgjime telefonike, filmime përgjime ambientale dhe vëzhgime, e ndërsa tha se ndaj të gjithë personave të arrestuar ka filluar hetim pasuror.

Personat e arrestuar, të shpallur në kërkim dhe të vënë nën hetim
Ardian lIjazaj ish-Drejtori i Zyrës Vendore të Regjistrimit të Pasurisë së Paluajtshme Durrës, i dyshuarpër veprat penale “Shpërdorimi i detyrës”  dhe “Falsifikimi i dokumenteve”.
Edlira Nova ish-Drejtoreshë e Zyrës Vendore të Regjistrimit të Pasurisë së Paluajtshme Durrës, e dyshuar për veprat penale “Shpërdorimi i detyrës” dhe “Falsifikimi i dokumenteve”.
Adrian Kona ish-Drejtori i Zyrës Vendore të Regjistrimit të Pasurisë së Paluajtshme Durrës,i dyshuar për veprat penale “Shpërdorimi i detyrës” dhe “Falsifikimi i dokumenteve”.
Sulejman Ibrahimi ish-Kryetari i Komunës Ishëm, i dyshuar për veprën penale “Shpërdorimi i detyrës”.
Gjon Beshi ish-Kryetari i Komisionit të Ndarjes së Tokës në fshatin Bizë, i dyshuar për veprat penale “Shpërdorimi i detyrës” dhe “Falsifikimi i dokumenteve”.
Bledar Zerba ish-jurist në Zyrën Vendore të Regjistrimit të Pasurisë së Paluajtshme Durrës, i dyshuar për veprat penale “Falsifikimi i dokumenteve” dhe “Shpërdorimi i detyrës” (e kryer në bashkëpunim dhe më shumë se një herë).
Malvina Deçka ish-jurist në Zyrën Vendore të Regjistrimit të Pasurisë së Paluajtshme Durrës, i dyshuar për veprat penale “Falsifikimi i dokumenteve” dhe “Shpërdorimi i detyrës” (e kryer në bashkëpunim).
Renaldo Pastërma ish-jurist në Zyrën Vendore të Regjistrimit të Pasurisë së Paluajtshme Durrës, i dyshuar për veprat penale “Falsifikimi i dokumenteve” dhe “Shpërdorimi i detyrës” (e kryer në bashkëpunim).
Mikel Zaho, jurist në Zyrën Vendore të Regjistrimit të Pasurisë së Paluajtshme Durrës, i dyshuar për veprat penale “Shpërdorimi i detyrës” dhe “Falsifikimi i dokumenteve”.
Rovin Meqja, ish-hartograf në Zyrën Vendore të Regjistrimit të Pasurisë së Paluajtshme Durrës, i dyshuar për veprat penale “Falsifikimi i dokumenteve” dhe “Shpërdorimi i detyrës” (e kryer në bashkëpunim dhe më shumë se njëherë).
Dorian Kollaj ish-hartograf në Zyrën Vendore të Regjistrimit të Pasurisë së Paluajtshme Durrës, i dyshuar për veprat penale  “Shpërdorimi i detyrës”  dhe “Falsifikimi i dokumenteve”.
Enver SHima, anëtar i Komisionit të Ndarjes së Tokave në fshatin Bizë, i dyshuar për veprat penale “Shpërdorimi i detyrës” dhe “Falsifikimi i dokumenteve”.
Latif Mullai, anëtar i Komisionit të Ndarjes së Tokave në fshatin Bizë, i dyshuar për veprat penale “Shpërdorimi i detyrës” dhe “Falsifikimi i dokumenteve”.
Luigj Bushaj, përfitues toke, i dyshuar për veprën penale “Mashtrimi”.
Gjon Proja, përfitues, i dyshuar për veprat penale “Mashtrimi” paragrafi 2, 3 dhe “Falsifikimi i dokumenteve” i  kryer në bashkëpunim.
Gjergj Bushaj, përfitues, i dyshuar për veprën penale “Falsifikimi i dokumenteve” i  kryer në bashkëpunim.
Albert Doda, përfitues, i dyshuar për veprat penale “Falsifikimi i dokumenteve” i  kryer në bashkëpunim.
Lek Ndoji, përfitues, i dyshuar për veprat penale “Mashtrimi” paragrafi 2, 3 dhe “Falsifikimi i dokumenteve” i kryer në bashkëpunim.

Hetimet në Kadastrën e Durrësit ishin paralajmëruar nga kreu i Agjencisë Shtetërore të Kadastrës, Artan Lame. Në një proncim që ka pasur më herët,  Lame paralajmëroi se Vlora nuk është qyteti i vetëm, teksa përmendi Shkodrën, Sarandën, Lezhën, si dhe Elbasani.

Sitzt unveränderet in seinem Lokal, vollkommen illegal gebaut, auf fremden Grundstück: der Berufsverbrecher: Bledi Shuapi

Hintergrund, Eines wenigen absoluten Grundstuecks Dokumente in Albanien, die einzige private Hafen Lizenz in Albanien

Mafia Bledi Shuapi, komplett gefälschte Dokumente der Durres Mafia, erneut Deutsch Albanische Drogen Mafai auch in Bari verurteilt, mehrfach in Deutschland festgenommen

Ministerin Anila Denaj, beschlagnahmt das illegale Mafia Lokal des „Bledi Shuapi“

Die Ilir Meta, Lefter Koka Mafia, welche den „Tomorri National Park“ zerstört mit Genehmigungen und korrupten Richtern, des Verwaltungs Gerichthof

Bau Mafia und 2004, war sogar ein Haftbefehl von dem Staatsanwalt Ferdinand Elezi aufgestellt, wo dann einer Vorladung, Lefter Koka, Abgeordente, Politiker beschuldigte in Durres illegal zu Bauen und schon damals die SP Prtei der Fatos Nano, mit Edi Rama! der Vasil Hila Skandal und dann wurde es Berisha und Co. noch schlimmer

 

 

des Lush Osmani, einem der grössten Grundstücks Räüber, Betrüger und Verbrecher in Albanien

 

Schlagwörter: , , , , ,

KOMMENTAR(E) (23)

 • Wann wird Vangjush Dako, und sein „Ex-Direktor! „Adhurim Qehajaj“ in Durres verhaftet? – Marina Durres – Albanien
  Dez 08, 2019., 20:49 •

  […] Desaster ist ja sehr gut dokumentiert worden im Falle von dem Gangster Bledi Shuapi, wo alle Grundstücks Direktoren umgehend gefeuert […]

 • pixelschubser
  Dez 18, 2019., 04:31 •

  Auffällig ist, das Arian Ndoja, selbst Grundstücke hat im Golf von Laze, die vielen Festnahmen, auch rund um die Gangster Braur Joana Qeleshi eine Argita Berisha Berufs Kriminelle, die schon Damir Fazllic, illegal Grundstücke mit gefälschten Dokumenten dort andrehte. Arian Ndoja, steht nun auf der Liste, der Staatsanwalte, welche als nächste dem Vetting unterzogen werden, wo 70.000 € bei einer Durchsuchung in seinem Büro gefunden wurden in 2011, angeblich aus seiner Tätigkeit als Anwalt, wo er Zeitgleich Staatsanwalt war in Durres. Gemäß der Entscheidung des Prüfungsausschusses wird Ndoja auf Rechtmäßigkeit des Eigentums, Reinheit des Images und berufliche Qualifikationen überprüft. Infolgedessen muss der Staatsanwalt Ndoja mit einem gesetzlichen Einkommen 23 in den Jahren 2008 und 2016 gemeldete Wohnungen rechtfertigen. Der Staatsanwalt muss auch den Kauf von zwei Autos im Wert von 34 Tausend Euro und 20 Tausend Euro rechtfertigen. Der Staatsanwalt muss dem Veterinärausschuss auch zwei weitere Räumlichkeiten im Wert von 114 600 Euro und 159 520 Euro, in denen der Staatsanwalt zu 100% Eigentümer ist, unter den Bedingungen, unter denen er zu Beginn seiner Laufbahn in der Justiz keine Immobilien ergibt, vorlegen. Das Thema der Überprüfung wird auch eine wesentliche Veränderung des Vermögens des Ehepartners sein. Ehefrau Elderina Frrok Ndoja, die als Anwältin eine Bürgerin vertreten hat, um auf Beschluss von Durres-Oberrichterin Joana Qeleshi 45.000 Quadratmeter Staatsland in der Lalzit-Bucht zu erwerben, spendete 2013 6 Liegenschaften in 196 Durres-Gebiet. 211 Quadratfuß. http://www.gazetadita.al/ne-siten-e-vettingut-prokurori-qe-ishte-shenjester-e-atentatit/

 • Alban Yhillari und die gefälschten Grundstücks Dokumente in unzähligen Skandalen – Marina Durres – Albanien
  Dez 26, 2019., 06:13 •

  […] 2 Ex-Direktoren und 20 Ex-Mitarbeiter der Grundstücks Agentur Durres wurden verhaftet […] vor 10 Jahren die Super Skandale schon in Golem, die EU und KfW Mafia finanzierten weiter die Verbrecher Clan aus dem Kosovo. aucher auch der Vasil Hila Skandal ist sogar mit Vangjush Dako, Lefeter Koka: 15 Jahre alt

 • Gjoka
  Jan 05, 2020., 19:00 •

  uralte Verbrecher Kartelle, hier in einer Dokumentation in 2009. Trotzdem finanzieren die kriminellen KfW, EU Kader diese Verbrechen weiter Edi Rama, kündet Sonder Gesetze an(übliches Show Theater, denn er ist das Problem, wie zuvor Salih Berisha), für den Bezirk Durres, wegen über 3.500 Hektar Grundstücksraub, mit Richter, Anwälten, Notaren, Staatsanwälten und vor allem Politiker und Drogen Bossen. Das war aber vor 15 Jahren auch schon bekannt. aus 2011 schon, was die Banden, die aus dem Kosovo, Mazedonien, Nord Albanien kommen, nie interessierte! NATO Stile bis Berlin nur Verbrechern Uralt bekannt,

 • navy
  Jan 09, 2020., 20:45 •

  2012 gab es umfangreiche Verhaftungen, rund um kriminelle Grundstücks Direktoren, Bürgermeister wie den hoch kriminellen Sulaj. Kurz darauf waren wieder alle frei, die Mafia Justiz verhinderte Verfahren und wurden reich. er Mafia Clan Gjoka hat natürlich Standes gemäss, eigene selbst ernannte Juristen, zum herum fälschen! Kriminelle kaufen sich Juristen Diplome, wo heute die Jura Ausbildung Null ist: Richter kennen keine Gesetze, schreibt ein US Bericht im mai 2012. DHURATA GJOKA, ish-juriste në Hipotekën e Durrësit Zusammenstellung der Verhaftungen aus der Grundstücks Mafia vom 10. Juli 2008, wobei selbst diese hochrangigen Beamten und Bürgermeister nur Strohleute sind der Albanischen Politischen Mafia, welche solche Jobs einfach verkaufte, nach dem alten osmanischen System. Të arrestuar për abuzim me tokat 1. REZART SKRAPARI, ish-regjistrues në Hipotekën e Durrësit 2. ILIR VOGLI, ish-punonjës në Hipotekën e Durrësit 3. ALUSH XHIHANI, ish-kryeregjistrues në Hipotekën e Durrësit 4. DHURATA GJOKA, ish-juriste në Hipotekën e Durrësit 5. ELSA FERIZAJ, ish-juriste në Hipotekën e Durrësit 6. VASIL HILA, ish-drejtor në Hipotekën e Durrësit 7. BASHKIM SEFERI, ish-specialist hartograf në Hipotekën e Durrësit 8. STELA ZEQO, ish-juriste në Hipotekën e Durrësit 9. VIKTOR MATO, ish-kryetar i Bashkisë Himarë 10. THOMA CALI, ish-shef finance në Bashkinë Himarë 11. VASIL ÇAKALLI, ish-kryeplak i fshatit Vuno, Vlorë 12. DULE HARIZAJ, ish-zëvendëskryetar i Bashkisë Vlorë 13. VASO STRAKOSHA, ish-jurist në Bashkinë Vlorë 14. ODETA HALIRAJ, ish-specialiste në ZRPP Vlorë 15. ERVIN DEMIRAJ, ish-specialist në ZRPP Vlorë 16. DEMIR LIKA, kryetar komune i Golemit, Durrës 17. ARBEN GOLEMI, ish-drejtori i Turizmit Shqiptar, aktualisht i lirë 18. DEDË KAÇI, kryetar komune në Velipojë, Shkodër 19. ANDI GURASHI, ish-kryetar i Komisionit Vendor të Kthimit dhe Kompensimit të Pronave, Shkodër 20. FATMIR TEPELIA, ish-përgjegjës i Seksionit të Administrimit dhe Mbrojtjes së Tokës në Këshillin e Qarkut Shkodër 21. MARASH BORI (Gjoni), ish-kryetar i Komisionit të Ndarjes së Tokës për fshatin Velipojë-Sektor, Shkodër 22. HALIT RAMA, ish-kryeregjistrues në Hipotekën e Vlorës 23. DEVI TUSHA, ish-regjistrues në Hipotekën e Vlorës 24. ALFRED SULAJ, kryetar i komunës Kashar, Tiranë 25. FAIK FEJZO, ish-kryetar i komunës Kashar, Tiranë 2003-2007 26. NAIM KARAJ, ish-kryetar i komunës Kashar, Tiranë 2000-2003 27. ISLAM SHERA, ish-kryeplak i fshatit Katund i Ri, Tiranë 28. SHEFQET ALIKAJ, përgjegjës i Zyrës së Kadastrës në Kashar, Tiranë 29. ISMAIL SULAJ, Punonjës i Zyrës se Kadastrës së Kasharit, Tiranë 30. XHEVAHIR HYKA, punonjës i Zyrës së Kadastrës në Kashar, Tiranë 31. PJETËR MILOTI, ish-punonjës i Zyrës së Regjistrimit të Pasurive në Lezhë, tani avokat 32. ARTAN MEHMETI, specialist në Zyrën e Regjistrimit të Pasurisë së Paluajtshme, Hipoteka Tiranë 33. RAMIZ HYKAJ, specialist në Zyrën e Regjistrimit të Pasurisë së Paluajtshme, Hipoteka Tiranë 34. ENTON BABAMETO, specialist në Zyrën e Regjistrimit të Pasurisë së Paluajtshme, Hipoteka Tiranë 35. DALI HARKORJA, oficer i Shërbimit të Kontrollit të Brendshëm, aktualisht i lirë 36. DITOR FAHOLLI, ish-kryetar i komunës së Dardhasit në Pogradec Komunat ku janë abuzuar me tokat tIRANë ¨ Kashar ¨ Dajt ¨ Mullet ¨ Petrelë ¨ Farkë DURRES ¨ Golem ¨ Katund i Ri SHKODER ¨ Velipojë ¨ Shëngjin VLORE ¨ Orikum http://www.gazetashqiptare/

  • Gjoka
   Feb 19, 2020., 17:13 •

   Nur gegen Gegen Kaution frei, mit Meldepflicht, erhält der Verbrecher Lush Osmani, mit seiner Firma Drahtzieher, die Bau-, Transport Firma, eigene Restaurants, Wasserkraftwerke, Computer IT Firma Shpresa.al, eine Firmen Gründung in Tirana aus der Edi Rama Zeit, als Mafia Bürgermeister von Tirana, weiterhin Staatsaufträge, gewinnt als Einzel Teilnehmer an Ausschreibungen, Tender der Regierung. 68.000 qm Grundstücke am Cap Rodoni, hat er sich zusammen gefälscht, teilweise verkauft, ein echter Profi Verbrecher des Edi Rama, wo es Hunderte von Schwerverbrechern gibt.

   Mafiosi:Lush Osmani

   Auto und Bussfirmen usw. und überall illegal gebaut. Shpresa AL GROUP Im Fall „rodoni“, wurden die Unterlagen am 8.Mai 2019 von der Staatsanwalt Durres nach Tirana gesandt, aber vor der Post, durch Überfall gestohlen. Bei Einbruch in der Staatsanwaltschaft, wurden Server ebenso gestohlen im Sumpf von Durres. Die Mafia Gerichtspräsidentin: „Joana Qeleshi“ trat 2 Tage voher zurück,, hat selbst dort Profi Verbrecher Clans Grundstücke bestätigt, obwohl man nicht einmal dazu Kompetenz hat und natürlich als Einzelrichterin. Pronari i Shpresa.al Lush Osmani merr tendera pa garë, nën akuzë për grabitjen e pronës shtetërore, të fundit e mori me 30 janar
   Në 25 tetor të 2019, Policia e Durrësit shpalli në kërkim me urdhër të prokurorisë pronarin e kompanisë ‘Shpresa.al”, Lush Osmani, i dyshuar si organizator dhe përfitues si skemës së tjetërsimit të 68 mijë metrave katror tokë shtetërore pranë Kepit të Rodonit. Osmani u shpall në kërkim policor si i dyshuar edhe për përfitimin e një godine në mënyrë korruptive si pjesë e një grupi të strukturuar kriminal. Disa javë më pas, Osmani u vetëdorëzua në në Policinë e Durrësit. Fillimisht prokuroria kërkoi izolimin e tij, por më pas, kërkoi masën “Detyrim paraqitje”. Kundrejt garancisë pasurore, Gjykata e Durrësit i ka masën e sigurisë “Detyrim paraqitje”. Por, kjo llogari e hapur me drejtësinë, nuk e ka penguar Osmanin që të vijojë të përfitojë fonde publike, duke fituar tendera të rinj dhe zbatuar kontratat e mëparshme me institucione të ndryshme publike. Tenderin e fundit rezulton se ka marrë nga Drejtoria e Përgjithshme Nr. 1 e Punëtoreve të Qytetit Tiranë në datën 30 janar 2020, me objekt ‘blerje vaj’. Fondi limit ishte 9 833 332, ndërsa oferta fituese e kompanisë së Lush Osmanit është në vlerën 9 795 000....... https://shqiptarja.com/lajm/pronari-i-shpresaal-lush-osmani-merr-tendera-pa-gare-nen-akuze-per-grabitjen-e-prones-shteterore-te-fundit-e-mori-me-30-janar

 • Insider
  Apr 03, 2023., 14:55 •

  4 Kadaster Direktoren in 5 Monaten in Durres Ilir Gjinali wurde heute als kommandierender Leiter der staatlichen Katasterbehörde in Durrës vorgestellt. Letzterer arbeitete acht Jahre lang in dieser Institution. Durres, kadaster Zuvor wurde Xheni Agolli an die Spitze dieser Institution berufen, der nach dem unwiderruflichen Rücktritt von Risena Xhaja von der Position des kommandierenden Leiters in der Durrës-Direktion ernannt wurde. Der neue Leiter des Katasters von Durrës (NAME) wird ernannt 03/04/2023, 13:53 https://newsbomb.al/emerohet-kreu-i-ri-i-kadastres-se-durresit-emri/

Wird geladen
×