Alaudin Malaj, und die Skandal Richterin: Arjana Fullani, wird für 15 Jahre, aus jeder Justiz Position ausgeschlossen

Ish-gjyqtarja Arjana Fullani kërkon rikthimin ‘nga dritarja’ në sistemin e drejtësisë

Ankimi i ish-anëtares së Gjykatës së Lartë, Arjana Fullani kundër vendimit që e përjashton atë për 15 vjet nga sistemi i drejtësisë do të shqyrtohet në seancë publike nga Kolegji i Posaçëm i Apelimit.

 

Autor:Vladimir Karaj BIRN Tiranë

Printo

 

Shpallje vendimi në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit.

Kolegji i Posaçëm i Apelimit njoftoi të premten rrëzimin me shumicë votash të një kërkese të ish-gjyqtares së Gjykatës së Lartë, Arjana Fullani për pezullim të gjykimit të ankimit të saj ndaj vendimit të KPK-së – i cili vendosi përjashtimin e saj nga sistemi i drejtësisë për 15 vjet.

Trupa e kryesuar nga Albana Shtylla, me relatore Natasha Mulaj dhe anëtarë Ina Rama, Rezarta Schuetz dhe Sokol Çomo vendosi po ashtu që ankimi i Fullanit të shqyrtohej në seancë gjyqësore publike. Seanca e parë pritet të mbahet në 4 nëntor 2020.

Njoftimi i shkurtër i KPA-së nuk bën me dije arsyet se pse Fullani ka kërkuar pezullimin e çështjes pas ankesës që i bëri vendimit të shkallës së parë të vetingut.

Në tetor 2017, Fullani dhe 4 anëtarë të tjerë të Gjykatës së Lartë njoftuan largimin nga detyra pas përfundimit të mandatit të tyre një vit më herët. Siç del nga vendimet e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, anëtarët e dorëhequr të Gjykatës së Lartë, Arjana Fullani, Guxim Zenelaj, Andi Çeliku, Aleksandër Muskaj dhe Evelina Qirjako refuzuan t’i nënshtrohen procesit të rivlerësimit me pretendimin se nuk e kishin më statusin e magjistratit.

Këshilli i Lartë Gjyqësor u ofroi atyre pozicione në Gjykata të Apelit, por më pas njoftoi KPK-në se pesë gjyqtarët e dorëhequr i kishin refuzuar pozicionet. Fullani citohet nga KPK të jetë shprehur se “nuk dëshiron të emërohet si gjyqtare në nivel Apeli, as tani dhe as në të ardhmen”.

Komisioni mori vendim duke e cilësuar këtë si dorëheqje dhe duke i përjashtuar të pestë nga sistemi i drejtësisë për 15 vite. Por ndërsa vendimet për Zenelajn dhe Çelikun morën formë të prerë, Fullani, Muskaj dhe Qirjako e apeluan vendimin e KPK. Ata pretendojnë se nuk kishin dhënë dorëheqjen dhe nuk duhej të përjashtoheshin nga sistemi për 15 vjet, siç parashikohet nga Kushtetuta. Nga ana tjetër, ata këmbëngulin se nuk duhet t’i nënshtrohen procesit të rivlerësimit, pasi nuk ishin më gjyqtarë dhe kishin humbur statusin e magjistratit.

Nëse do të pranohet ky arsyetim, Fullani dhe dy gjyqtarët e tjerë do të kishin mundësinë të ktheheshin në sistem në të ardhmen si të jashtëm, pa iu nënshtruar rivlerësimit kalimtar.

Por në të tre rastet, KPK ka arsyetuar se refuzimi i tyre për të pranuar një vend në Gjykatat e Apelit “as tani dhe as në të ardhmen” duhej të lexohej si një dorëheqje.

Komisioni arsyeton se ndryshe nga pretendimet e Fullanit se “statusi i saj si gjyqtare ka mbaruar për shkak të ligjit” me mbarimin e mandatit në Gjykatën e Lartë, ajo mbetej subjekt i ligjit 84/2016 për shkak se gëzonte të drejtën për t’u emëruar në Gjykatën e Apelit.

Të njëjtin arsyetim ka mbajtur edhe Këshilli i Lartë Gjyqësor, që ka vendosur se mbarimi i statusit të magjistratit për ish-gjyqtaren e Gjykatës së Lartë, Arjana Fullani bëhej “për shkak të heqjes dorë nga e drejta e caktimit në një pozicion në nivel Apeli”.

Fullani këmbënguli që procedura për të duhej të ndërpritej dhe KPK nuk duhej të dilte me vendim. Por Komisioni thotë se refuzimi prej saj për të zënë një vend në Apel ishte shfaqje vullneti për dorëheqje. Sipas KPK-së, Fullani dhe ngjashëm edhe ish-kolegët e saj, Qirko dhe Muskaj kanë “konsumuar në mënyrë indirekte aktin e dorëheqjes” dhe e ka cilësuar këtë vullnet të pavesuar. https://www.reporter.al/ish-gjyqtarja-arjana-fullani-kerkon-rikthimin-nga-dritarja-ne-sistemin-e-drejtesise/

3 Staatsverwaltungsangestellte festgenommen, dies wurde nach Razzien in Velipoja aufgedeckt

EMRAT/ Arrestohen 3 punonjës të administratës shtetërore, ja çfarë u zbulua pas kontrolleve në Velipojë

Refik Zagani, Vesel Tusha, Palë Keçi janë 3 punonjësit e administratës së Zonave të Mbrojtura që u arrestuan sot në Shkodër pasi akuzohen për „Shpërdorim detyre“….

Rainer Deville, John Simbert der US OPDAT Justiz Mission

Dokumenti tronditës/ Alaudin Malaj: “Më kërcënon banda kriminale e Fatmir Xhafaj”. KLGJ hesht

Alaudin Malaj’s assets year after year; the paradoxes and the gifts

 

Alaudin Malaj and Gjin Gjoni are not accidentally seen by the public as the two biggest “beasts” of corruption of the justice which is being destroyed by the Americans. Both have used their wives to justify their assets in relation to their legitimate incomes, and they have managed to escape justice which they are still part of. Only in Albania justice produces rich people. 

50% Owner of a 106 m2apartment, worth ALL 7 800 000. (2003)

Mercedes Benz 16 thousand euros. (2004)

Rent from apartment USD 8 100. (2005)

Apartment in Durrës, worth 21 thousand euros (2008)

Sold apartment in Durrës, 31 thousand euros (2009)

His wife, incomes from dividends worth ALL 3 600 000 as a 40% shareholder at Algan ltd (2009)

Wife, incomes from dividends ALL 2 667 712(2010)

Apartment bought for 100 000 euros (2010)

Apartment bought for 35 000 euros (2010)

His wife, loan in the name of Algan, worth 250 thousand euros (2010)

His wife, dividends worth ALL 2 943 145 as a shareholder (2011)

Mercedes Benz bought for 53 thousand euros (2011)

His wife, incomes from dividends worth ALL 2 940 000 (2012)

His wife, selling a car for 60 000 euros (2012)

Selling a BMW for 19 000 euros, earning 9000 euros (2012)

122 m2 apartment in Tirana, a gift to his wife from her father-in-law (2012)

96.6 m2 apartment in Tirana, a gift to his wife from her father-in-law (2012)

His wife, incomes as a notary, ALL 19 254 460(2013)

His wife, incomes from the rent, 7 020 euros (2013)

His wife, incomes from the rent, 219 600 euros (2013)

His wife, incomes from the rent, 7 560 euros (2013)

Other assets of Alaundin Malaj and his wife

 

His wife, incomes as a notary ALL 8 317 683.Incomes from the rent 5 400 euros, 7 560 euros and ALL 194 400.

His wife, incomes from selling 122 m2 apartmentin Tirana, 120 000 euros.

His wife, incomes from the selling the villa in Kavaja 150 000 euros.

His wife, account balance 9 786 euros, ALL 141 439, ALL 73 405, 60 330 euros, ALL 73 405 andALL 109 318

His wife, loan contract, financial outstanding liability worth 250 000 euros.

His wife, Mrs. Edlira Malaj, incomes from private activity “Notarial Service” ALL10 492 320

His wife, incomes from ‘Rigers” company ltd, net profit worth ALL 2 596 973

Income amounting to 60,000 euros from a citizen as a difference for buying a flat.

Cash balance, ALL 1 200 000 less due to travelling abroad.

Bank account balance, an additional 4 729 euros

His wife, deposit balance, 60 366 euros.

The apartment used as a notarial office is an asset reflected in the balance sheet of the “Notary” company.

His wife, loan to the Kosovo business company in the amount of 150 000 euros.

His wife, the capital of the company in Kosovo started with 1 000 euros in 2014.

His wife, account balance, 340 700 euros less.

A loan is settled to a citizen in the amount of 7 000 euros.

Alaudin Malaj salary income, ALL 1 429 659.

Net income from participation in ZABGJ, ALL 10 696.

Incomes from the rent of an apartment in Tirana, 10 200 euro.

His wife, Mrs. Edlira Malaj, incomes from private activity as a notary, ALL 14 955 430 or about USD 140 thousand.

Edlira Malaj, rental incomes of a. 96 m2 apartment in Tirana, 3 000 euros.

His wife, Mrs. Edlira Malaj, rental income from the rent of the 59.7 m2 store in Vlora, 24 000 euros

Account balance at a second level bank, an additional 1 488.1 euros, 6 799.69 euros balance.

Loan received on 29.06.2011 in the amount of 100 000 euros, the outstanding liability – 68 500.96 euros.

Credit card at a second level bank, 5,000 euros.

His wife, Mrs. Edlira Malaj, account balance at a second level bank, an additional 15 905.16 euros, balance – 43 442 euro.

His wife, account balance – ALL 1 098 614.

His wife, Mrs. Edlira Malaj, a contract for buying a 59.7 m2 store worth ALL 7 200 000.

His wife, personal account balance, an additional ALL 780,000.

Nga Boldnews.al

Gjyqtari i Apelit të Tiranës, Alaudin Malaj, ndihet i kërcënuar personalish dhe familjarisht nga ajo që ai e konsideron si “banda kriminale e Fatmir Xhafaj”, ish-ministrit të Brendshëm.

Në një shkresë zyrtare drejtuar Këshillit të Lartë Gjyqësor në Tetor 2019 ku kërkonte mbrojtje fizike, ish-kryetari i Gjykatës së Apelit të kryeqytetit prezanton detaje tronditëse se si, zyrtarë të lartë policorë, nën drejtimin e Xhafajt, i cili në atë kohë ishte Ministër i Brendshëm, i kanë ushtruar atij dhe familjarëve të tij të afërt presion kriminal.

Rreth 2 muaj pas kësaj kërkese, Këshilli i Lartë Gjyqësor ende nuk ka vendosur mbi kërkesën e Alaudim Malaj, ndërkohë që gjyqtari Malaj vijon të jetë i kërcënuar edhe për shkak të mos-reagimit të institucioneve ligjzbatuese ndaj personave të kallëzuar prej tij.

Boldnews.al” ka siguruar, në mënyrë ekskluzive, shkresën që gjyqtari Alaudin Malaj i dërgon Këshillit të Lartë Gjyqësor, si edhe disa institucioneve të larta shtetërore e ambasadave kryesore në Tiranë, në të cilën kërkon marrjen e masave të menjëhershme për mbrojtjen e integritetit fizik të tij, familjarëve të tij dhe pasurisë së tyre.

Në dokument, gjyqtari Malaj jep detaje mbi ngjarjet kërcënuese dhe emrat e personave, duke përfshirë Fatmir Xhafajn, drejtorin e Policisë së Shtetit Ardi Veliu, disa zyrtarë të tjerë policorë dhe personazhe, të identifikuar prej tij si me rekorde kriminale.

Përplasja ndërmjet Alaudin Malaj dhe Fatmir Xhafaj ka ndodhur për shkak të vëllait trafikant të ish-ministrit të Brendshëm, Agron (Geron) Xhafaj. Gjyqtari Malaj, në një intervistë për “5 pyetje nga Babaramo”, në 25 Nëntor 2019, deklaroi se arrestimet e paligjshme të familjarëve të tij janë bërë nga Fatmir Xhafaj, pasi “…unë i nxora vendimin se vëllai i tij ishte dënuar në Itali. Dhe jam i bindur se kam bërë gjënë e duhur. Nuk mund të pranoja të drejtohesha nga një ministër i Brendshëm që vëllanë e ka të dënuar. Le të rrijë ministër Turizmi dhe jo i Brendshëm …”.

“Xhafaj, pjesë e grupit të strukturuar kriminal”
Alaudin Malaj informon Këshillin e Lartë Gjyqësor se, në datë 22 Tetor 2019, ai ka dorëzuar një kallëzim penal për “krijim të grupit të strukturuar kriminal” kundër Fatmir Xhafaj, ish-ministër i Brendshëm, kryepolicit Ardi Veliu, si edhe punonjësve të policisë Gentjan Shehu e Alket Sulejmani.

Sipas Malajt, vëllai i tij, Agroni, në maj 2019 kishte dorëzuar një kallëzim penal në Prokurorinë për Krime të Rënda. Për këtë kërkesë, prokuroria e drejtuar nga Donika Prela, nuk ka kryer asnjë veprim, çështja ishte pushuar dhe ajo që ishte më e rënda, dokumentat ishin zhdukur.

https://boldnews.al/2019/12/19/dokumenti-trondites-alaudin-malaj-me-kercenon-banda-kriminale-e-fatmir-xhafaj-klgj-hesht/

KOMMENTAR(E) (1)

  • Insider
    Okt 18, 2020., 14:31 •

    Vorzeige Banker und dann kam der Absturz, in ein kriminelles Enterprise auf allen Ebenen

Wird geladen
×