Alles Show, die Super Marine, ohne Marine Akademie, und Ausbildung, hat 4 Sclauchboote beschlagnahmt, mit 140 Migranten, denn noch nie wurde seit 2006 ein Schmuggler Schlauchboot Kapitän verurteilt und unter Edi Rama, wurden sogar die berüchtigsten verurteilten Verbrecher, aus der Karaburun Tragödie von 2004, wichtige Sicherheitsleute im Durres Hafen und für die Küste.

Korrupt und dumm vereint und feiert sich. Olta Xhacka

Xhaçka: Brenda 3 ditëve janë shpëtuar 4 gomone me 140 emigrantë, 30 prej tyre fëmijë (VIDEO)

4 Shtator, 11:05 |Përditësuar: 12:48

Anti-informaliteti mbyll kantierin e pallatit shumëkatësh në Tiranë, Denaj: Në shtator në sitë firmat e ndërtimit

Pallati i bllokuar te liqeni

TIRANE-Pas korrikut në vijën bregdetare dhe gushtit te karburantet, aksioni anti-informalitet në shtator do të jetë i fokusuar te firmat e ndërtimit. Kështu deklaroi ministrja e Ekonomisë dhe Financave Anila Denaj teksa mori pjesë në një inspektim nga Inspektorati i Punës te Rruga e Kosovarëve pranë Liqenit ku u bllokua një kantier ndërtimi. Drejtori i Inspektoratit, Arben Seferi deklaroi se kanteri i pallatit shumëkatësh do të qëndrojë i mbyllur deri në marrjen e masave për normalizimin e të gjithë procesit të punës, pasi nuk respektonte ligjin për sigurinë në punë. “Sa kemi mbaruar një proces inspektimi në të cilën kemi verifikuar shmangien në ligjin për sigurinë dhe shëndetin në punë, duke bërë pezullimin dhe mbylljen e kantierit të ndërtimit deri në marrjen e masave për normalizimn e të gjithë procesit„.

Kontrollet sipas ministres në shtator do të shtrihen në të gjithë vendin për të luftuar punën në të zezë, por edhe shmangien e aksidenteve. „Një fokus i veçantë po realizohet edhe nga inspektorati i punës në atë që eliminon aksidentet në punë. 30% e punonjës janë të paregjistruar në sektorin e punës, ne duhet ti vendosim fre këtij informaliteti. Gjobat janë 0-50 fish e rrogës bazë, por ky nuk është objektivi jonë. Procesi do të vijojë i fokusuar muajin shtator te firmat e ndërtimit për të eliminuar sidomos aksidentet në punë. Ne do të intensifikojmë bashkëpunimin me bashkitë të na vendosin në dijeni që t’u paraprijmë masave“ tha ajo.

Verhaftungen, darunter eine der übelsten Berisha nahen Verbrecher Familien von Albanien, welche sogar gefälschte Notar Urkunden produzieren, ohne das die Parteien real vor Ort waren, sie die Shullaku Richterin.
Aus Tropoja natürlich, mit gefälschten Urkunden, heute in Gjorokastre, Kandidatin, für das Parlament, für die DP Mafia. Ridvan Bode Mafia Original, von Schmuggel aller Art, gefälschten Rechnungen und Ausschreibungen, wie Dokumenten, bis zum Treibstoff Schmuggel während dem Jugoslawien Embargo.

 

Shpresa Joanidhi

Të arrestuarit
1.Shpresa Joanidhi- Kandidate e PD-së për deputete në qarkun e Gjirokastrës, bashkë-ortake te SHPRESA AL
2.Besnik Pelivani- Administrator i kompanisë së ndërtimit A.B.BE
3.Astrit Lala- Ortak i kompanisë ‘LEKSI SECURITY ’
4.Fatmir Firi- Administrator i kompanisë ARB & TRANS 2010
5.Paqsor Buzi- Pronar dhe administrator i firmës GPG Company (28 Millionen Betrugsschaden, Öffentliche Bauaufträge)
6.Vangjush Mbirce
7.Rabi Kurti
8.Riza Roshi
9.Haxhi Sala- Pronar i kompanisë ‘LEKSI SECURITY’
10.Ilia Dimo
11.Ardian Bejko
12.Mhill Ndreca
13.Rrapo Baduni
14.Vasil Korita
15.Shkëlqim Prodani
Hetim në gjendje të lirë
1.Përparim Hasani
2.Albert Ahmeti
https://shqiptarja.com/lajm/detaje-te-reja-nga-goditja-e-5-kompanive-fantazme-qe-mashtruan-me-tvshne

Ministrja kishte kritika edhe për inspektorët.Cilësia e inspektimeve nuk është e duhura, pasi kur shkon për inspektim një grup i dytë gjetjet janë të ndryshme, por ne nuk mund të kemi dy qasje. Nëse inspektojmë një kompani dhe më pas kuptojmë që para një viti ka ndodhur një inspektim dhe asnjë nga këto gjetje nuk është konstatuar do të thotë se dicka ka shkuar gabim. Pse është lejuar? Ose ka probleme operacionale ose integriteti“ theksoi Denaj. Në fund ministrja u shpreh se në ndihmë për aksionin ‚na ka ardhur aplikacioni stop informalitetit ku kemi 12 mijë denoncime„.

Now the US is expanding her palette of killing by impunity to subjugate nation after nation which they do not consider bending sufficiently to the dictate of their masters. Venezuela has been targeted for two decades, and Iran, ever since the US-imposed Shah was deposed in 1979 – exactly 40 years ago

Auch die Europäische Union – Despoten wie sie seit Hunderten von Jahren als Kolonialisten wurden in Afrika, Asien und Lateinamerika – und in einer modernen Kolonial Rolle durch wirtschaftliche Kontrolle von großen Teilen Afrikas weiter – diese sehr EU, Sanktionierung Venezuela ist seit Jahren auf Befehl von Washington, natürlich, wer sonst? – Jetzt verurteilen sie die Seeblockade, aber ihre Routine Sanktionen fortzusetzen.

Peter Koenig ist Ökonom und geopolitischer Analyst. Er ist auch ein Wasserressourcen und Umweltspezialisten. Er arbeitete seit über 30 Jahren mit der Weltbank und der Weltgesundheitsorganisation auf der ganzen Welt in den Bereichen Umwelt und Wasser. Er hält Vorträge an Universitäten in den USA, Europa und Südamerika. Er schreibt regelmäßig für Global Research; ICH; RT; Sputnik; PressTV; Der 21 st  Century; TeleSUR; Der Saker Blog, die New Eastern Outlook (NEO); und andere Internetseiten. Er ist der Autor von Implosion – ein wirtschaftlicher Thriller über Krieg, Umweltzerstörung und Unternehmenshabsuch – Fiktion beruht auf Fakten und auf 30 Jahre Weltbank Erfahrung rund um den Globus. Er ist auch ein Co-Autor der Weltordnung und Revolution! – Essays aus dem Widerstand. Er ist wissenschaftlicher Mitarbeiter des Zentrums für Forschung zur Globalisierung.

 

 

 

  • Im Wörterbuch speichern
    • Keine Wortliste für Albanisch -> Deutsch…
    • Eine neue Wortliste erstellen…
  • Kopieren