und jetzt kommt der NATO Hampelmann

 

NATO-Chef beginnt Reise in die westlichen Balkanstaaten – EurActiv

Am Dienstag wird Stoltenberg nach Serbien reisen. Das Land wurde 1999 von der NATO bombardiert, um die ethnische Säuberung der Albaner in Kosovo zu …

 

 

Der Super Skanal des Staates, des jetzigen Praesidenten, als Generalstabschef.

Das Verfassungsgericht, lehnte die Freigabe der gestohlenen  Grundstuecke, der Langzeit Kastriati Mafia ab.

Einfach Haefen, Grundstuecke stehlen

siehe im Maerz 2023. in der Sache die Drehtzieherin. Olta Xhacka, mit ihrer kriminellen Mutter schon im Kinderhandel mit Edi Rama und ihrem Ex Mann, einem Vlore Mafiosi

 

Beschlagnahme des gestohlenen Marina Hafens, bei Sarande vor wenigen Tagen, der Kastriati Gruppe, bekannt für illegales Bauen und Öl Schmuggel

„Der Marinestützpunkt der Armee in Sarande, wird beschlagnahmt“ Ein Mafia Geschäft von „Kastrati Group“ sh.a. Army naval base under seizure, VOA: SPAK investigates the privatization of Limion in Saranda Alle Dokumente gefälscht, gerade rund um die „Kastrati Group“ sh.a. und Phantasie Firmen. Die Sonderstaatsanwalt, beschlagnahmt Alles dort. Die Kastriati Brüder betrieben für Berisha, Ridvan Bode schon … Beschlagnahme des gestohlenen Marina Hafens, bei Sarande vor wenigen Tagen, der Kastriati Gruppe, bekannt für illegales Bauen und Öl Schmuggelweiterlesen

AKTUALITET

Nën sekuestro baza detare e ushtrisë, VOA: SPAK heton privatizimin e Limionit në Sarandë

Nën sekuestro baza detare e ushtrisë, VOA: SPAK heton privatizimin e

Gjykata e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar, ka pranuar kërkesën e Prokurorisë së Posaçme për vënien nën sekuestro preventive të “Bazës Ndihmëse, Limion, Sarandë”.

Bazë e Forcave Detare e cila është  pronë e ushtrisë shqiptare që nga korriku i vitit 2020, me vendim të qeverisë.

Ajo i është dhënë me qira, si pjesë e një territori shumë më të madh, prej mbi 265 mijë metrash katrorë bashkimit të shoqërive “Concord Investment” sh.p.k. dhe “Kastrati Group” sh.a., përfaqësuar nga shoqëria “Marina Bay Saranda” shpk.

Sipas vendimit të Gjykatës, të cilin Zëri i Amerikës ka mundur ta shohë, vlerësohet “i drejtë parashtrimi i prokurorit se duhet të ndërpritet kryerja e investimit në fushën e turizmit, apo dhe ndërtime të tjera nga investitori, mbi pronën 696 (Baza Ndihmëse, Limion), për arsye se disponimi lirisht i kësaj prone nga subjektet private, cënon gatishmërinë dhe operacionalitetin e Forcës Detare, operacionalitet i cili duhet të vazhdojë të kryhet nga organi kompetent që është Komanda e Forcës Detare, pa ndërhyrje të subjekteve private”.

Hetimi për këtë çështje ka nisur pas një kallëzimi të ish Zv.Komandantit të Forcës Detare Artur Meçollari, sipas të cilit, dhënia me qera është bërë në shkelje, pasi kjo bazë është pjesë e Planit të Vendosjes dhe të Përhapjes së ushtrisë, e për këtë arsye do duhej marrë dhe miratimi i Presidentit të Republikës, në cilësinë e Komandatit të Përgjithshëm të Forcave të armatosura.

Bajram Begaj shet në SPAK Belinda Ballukun, ja kontrata e jashtëligjshme që dorëzoi presidenti në “duart” e prokurorëve specialë që pritet të shkaktojë “tërmet” në politikë, ish-drejtuesi i Forcave Detare, Artur Meçollari nxjerr detajet e forta

Bajram Begaj shet në SPAK Belinda Ballukun, ja kontrata e

Ish-drejtuesi i Forcave Detare, Artur Meçollari ka nxjerrë detaje të forta për hetimet e SPAK pas padisë për pronat ushtarake. Sipas tij, ish-Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA ka shitur tek prokurorët specialë, Belinda Ballukun. Ai ka nxjerrë, faktet dhe dokumentet, se si një kontratë e jashtëligjshme mund të shkaktojë “tërmet” në politikën shqiptare. “Bajram Begaj shet në SPAK Belinda Ballukun. Paska nisur taktika “hiqja vetes, futja shokut”. Ish-Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA është kallëzuar në SPAK nga ana ime më 1 prill 2021, lidhur me ndërtimin e godinës 4-katëshe në bazën detare të Shëngjinit, kallëzim i cili është regjistruar në SPAK me nr. 109/2021. Ish-Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA, gjeneralmajor Bajram Begaj ka përgjegjësi për dorëzimin e bazës detare të Sarandës kompanisë “Marina Bay Saranda” më 30 mars 2022 nga Komanda e Forcës Detare si dhe i ka kërkuar zyrtarisht kësaj komande dorëzimin e bazës, procedim tashmë i regjistruan me nr.108/2021, mbas kallëzimit tim të 26 marsit 2021.  Por, gjithashtu Bajram Begaj, si Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA, nuk ka zbatuar ligjin për Policinë Ushtarake për nxjerrjen e urdhrit, deri ditën që la detyrën, për lirimin e pronës prej 5,2 ha në Porto Romano të zënë forcërisht nga Porti MBM”, shkruan Meçollari.

Zbardhen prapaskenat

Meçollari ka zbardhur detaje nga vendimi i Gjykatës së Lartë në qershor të këtij viti, e cila vendosi përfundimisht “sekuestron preventive” mbi bazën detare të Sarandës. Ai kap një detaj që nxjerr zbuluar Begajn dhe “gropën” që i ka bërë Belinda Ballukut. “Në Vendimin Gjykatës se Lartë Nr.00-2023- 1001, datë 15.06.2023, që vendosi përfundimisht “sekuestron preventive” mbi bazën detare të Sarandës ka tre paragrafe interesante, dhe ata janë paragrafët 4, 5 dhe 6. SPAK me shkresën nr. 10074 prot., datë 9.12.2021, i ka kërkuar informacion Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura mbi statusin e pronës së bazës detare Sarandë (prona nr. 696), si dhe praktikën shkresore të ndjekur për dhënien me qira të kësaj prone kompanisë private “Marina Bay Saranda” SHPK.  Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA, gjeneralmajor bajram Begaj, i jep informacion SPAK-ut, sipas kërkesë së tij, mbi çfarë i kërkon me shkresën nr. 8530/3 prot., datë 28.12.2021, por çuditërisht i përfshin në këtë praktikë edhe praktikën e një kontrate tjetër, të pakërkar nga SPAK.  Përfshinë në përgjigje praktikën e Shtabit të Përgjithshëm dhe Ministrisë së Mbrojtjes për dhënie mendimi për projekt vendimin për miratimin e kontratës së koncesionit të Portit Turistik dhe Shërbimeve “Marina Limion”, shkruan ish-drejtuesi i Forcave Detare.

Indiciet e SPAK

Berisha kraeht herum, verweigert die Vorladung der Sonderstaatsanwaltschaft

Berisha refuzon GJKKO dhe shkon në Kuvend: Nuk i bindem urdhërave të Ramës

Shkruar nga Pamfleti

Berisha refuzon GJKKO dhe shkon në Kuvend: Nuk i bindem urdhërave

Ish-kryeministri Sali Berisha ka mbërritur në Kuvend. Berisha ka refuzuar sërish të ballafaqohet me GJKKO-në me argumentin se zbatojnë urdhrat e kryeministrit Edi Rama.

„Sot unë jam paraqitur në parlament. Sot jam paraqitur në Parlament nuk mund të pranojë kurrë përvetësimin që bën Rama. Është urdhër i Edi Ramë si lëshuar nëpërmjet mercenarëve siç është Kraja, që qëndron në detyrë në shkelje të kushtetutës. Irena Gjoka fshihet parapa krimit. Ata janë shërbëtorë të mjetë që zbatojnë urdhrat e Edi Ramës ndërkohë marrin pushtetin e parlamentit”, tha Berisha.

Do ia thoni në sy Ramës që qëndron pas vendosjes së masës së arrestit ndaj jush?

“Nëse nuk ia mbath, do ia them”, u përgjigj ai.

Opozita, ajo e Sali Berishës dhe Gazment Bardhit, kanë paralajmëruar se në vazhdën e aksionit të tyre, nuk do të lejojnë zhvillimin e seancës. Formën nuk e kanë zbuluar, duke e lënë mister mënyrën që do të zgjedhin këtë herë për bllokimin e sallës së seancave plenare.Kryeministri Edi Rama dhe deputetët socialistë kanë mbërritur në Kuvend më herët. Po ashtu edhe deputetët e Rithemelimit, ndërsa në hyrje të Kuvendit Berisha tha se do jetë një aksion i fuqishëm.

https://pamfleti.net/politike/berisha-refuzon-gjkko-dhe-shkon-ne-kuvend-nuk-i-bindem-urdherave-te-ram-i198987