GETAGGTE BEITRÄGE / Ferdinando Muollo

Das Vermögen des gesuchten „Camorra“ Mitgliedes Ferdinando Muollo, wurde in Durres beschlagnahmt

Albanien ist schon lange Geldwäsche Land, für Camorra und Co., meist in Vlore

Die 5 Wohnungen und sieben Garagen in Durres werden beschlagnahmt! Staatsanwaltschaft fordert 7 Jahre Haft für Ferdinando Muollo

Die Staatsanwaltschaft von Durres beschlagnahmte das Vermögen des italienischen Camorra-Italieners Ferdinando Muollo und forderte 6 Jahre Gefängnis für den Vorwurf der Geldwäsche von Produkten krimineller Aktivitäten oder krimineller Aktivitäten. Während des Prozesses wurde vollständig bewiesen, dass der Angeklagte Muollo die ihm vorgeworfene Straftat begangen hat. Genauer gesagt wurde er in Durres mit 5 Wohnungen, 7 Garagen, 1 Fahrzeugtyp „Daimler Chrysler“ und 1 Bankkonto mit niedrigem Wert in Euro beschlagnahmt.

Im Zusammenhang mit den Ermittlungen, die seit 2018 gegen ihn in der Staatsanwaltschaft Durres eingeleitet wurden, wurden die italienischen Justizbehörden verwaltet, was dazu führt, dass Ferdinando Muollo auf Beschluss des Berufungsgerichts für schwere Verbrechen von Salerno wegen Mordes an seinem Mitarbeiter zu 12 Jahren und 6 Monaten Gefängnis verurteilt wurde Im Geschäft Salvatore Ridosso für einen Konflikt geboren für 150 Millionen Lireta, in Zusammenarbeit mit 2 anderen, Valentino Mansi und Luigi Muollo. Ferdinando Muollo war der Schulleiter. Nach der Tat reiste er bis 2019 mehrmals nach Albanien, in dieser Zeit unterzeichnete er zahlreiche Verträge über den Kauf zahlreicher Vermögenswerte, die bereits beschlagnahmt wurden.

Muollo wird in Italien wegen anderer kleinerer Straftaten verurteilt, hauptsächlich wegen Finanzdelikten in den Jahren 1984, zweimal im Jahr 1991 und später in den Jahren 1998, 2009, 2011, 2012, 2013 und 2014. Nach Angaben der Staatsanwaltschaft wurde aufgrund dieser Tatsachen der italienischen Justiz ein Wirtschaftsgutachter seines Vermögens in Albanien durchgeführt.

Ferdinando Muollo hat seit Jahren mit dem Kauf von Immobilien begonnen und der Gesamtbetrag nach dem während des Prozesses durchgeführten Sachverständigenakt beläuft sich auf 217.709 Euro. Für den Kauf dieser Vermögenswerte nutzte er keine Bankgeschäfte, sondern Bargeld, um die Herkunft des illegal erworbenen Geldes zu verschleiern.

Beschlagnahmte Vermögenswerte

 1. Grundstück, Sip.86,538 m2 Wohnung in Durres (Sip. Das Miteigentum beträgt 11.495 m2 + 72,7141 m2 Terrasse;
 2. Grundstück, Sip.69,9 m2 Wohnung in Durres (sip. Der Miteigentümer ist 7.684 m2);
 3. Grundstück, Sip.86,025 m2 Wohnung in Durres;
 4. Grundstück, 8518, Sip.80,05 m2 Wohnung in Durres;
 5. Grundstück, Sip.91,294 m2 Wohnung in Durres;
 6. Grundstück, Sip.13.525 m2 Garage in Durres;
 7. Grundstück, Sip.13.525 m2 Garage in Durres;
 8. Grundstück, Sip.32.33 m2 Garage in Durres;
 9. Grundstück, Sip.30.5 m2 Garage in Durres;
 10. Grundstück, Sip.15.25 m2 Garage in Durres;
 11. Grundstück, Sip.17.08 m2 Garage in Durres;
 12. Grundstück, Sip.285.22 m2 Garage in Durres;
 13. Fahrzeug vom Typ Daimler Chrysler, Modell ML 320 CDI, Durrës im Besitz von F.M. Bürger.
 14. Betrag von EUR 389,67 auf dem Bankkonto im Namen von F.M.

Mafiozit të Camorras i konfiskohen 5 apartamente e 7 garazhe në Durrës! Prokuroria kërkon 6 vite burg për Ferdinando Muollo

Prokuroria e Durrësit konfiskon pasuritë e italianit të Camorras Ferdinando Muollo dhe kërkoi 6 vite burg për akuzën e pastrimi të produkteve të veprës penale ose veprimtarisë kriminale. Gjatë gjykimit, rezultoi plotësisht e provuar se i pandehuri Muollo e ka kryer veprën penale për të cilën akuzohet. Më konkretisht, atij i konfiskohen në Durrës 5 apartamente, 7 garazhe, 1 automjet tip “Daimler Chrysler” dhe 1 llogari bankare me vlerë të ulët në euro.

Në lidhje me hetimet që kanë nisur për të që në vitin 2018 në Prokurorinë e Durrësit, janë administruar nga ana e Autoriteteve të Drejtësisë Italiane të dhëna nga të cilat rezulton se Ferdinando Muollo, me vendim të Gjykatës së Apelit të Krimeve të Rënda të Salerno, është dënuar me 12 vjet e 6 muaj burg për vrasjen e ortakut të tij në biznes Salvatore Ridosso për një konflikt të lindur për 150 milion lireta, në bashkëpunim edhe me 2 të tjerë, Valentino Mansi dhe Luigi Muollo. Ferdinando Muollo ka qenë në rolin e porositësit. Pas kryerjes së krimit vizitoi disa herë Shqipërinë deri në 2019-ën, periudhë në të cilën ai ka firmosur kontratat e shumta të blerjeve të pasurive të shumta që tashmë i janë konfiskuar.

Muollo rezulton i dënuar në Itali edhe për vepra të tjera penale me të lehta, kryesisht financiare edhe në vitet 1984, dy herë në vitin 1991 dhe më vonë edhe në vitet 1998, 2009, 2011, 2012, 2013 dhe 2014. Sipas organit të akuzës, duke pasur këto fakte të drejtësisë italia, u krye një ekspertim ekonomik i pasurive të tij në Shqipëri.

Ferdinando Muollo në vite ka filluar të blejë pasuri të paluajtshme dhe shuma totale e sipas aktit të ekspertimit të kryer gjatë gjykimit rezulton të jetë 217.709 euro. Për blerjen e këtyre pasurive ai nuk ka përdorur transaksionet bankare por para CASH me qëllim fshehjen e origjinës së parave të fituar në mënyrë të paligjshme.

Pasuritë e konfiskuara

 1. Pasuria, Sip.86,538 m2 apartament në Durrës (sip. Në bashkëpronësi është 11,495 m2 + 72.7141 m2 tarracë),;
 2. Pasuria, Sip.69,9 m2 apartament në Durrës (sip. Në bashkëpronësi është 7,684 m2);
 3. Pasuria, Sip.86,025 m2 apartament në Durrës;
 4. Pasuria, 8518, Sip.80,05 m2 apartament në Durrës;
 5. Pasuria, Sip.91,294 m2 apartament në Durrës;
 6. Pasuria, Sip.13,525 m2 garazh në Durrës;
 7. Pasuria, Sip.13,525 m2 garazh në Durrës;
 8. Pasuria, Sip.32,33 m2 garazh në Durrës;
 9. Pasuria, Sip.30,5 m2 garazh në Durrës;
 10. Pasuria, Sip.15,25 m2 garazh në Durrës;
 11. Pasuria, Sip.17,08 m2 garazh në Durrës;
 12. Pasuria, Sip.285,22 m2 garazh në Durrës;
 13. Automjetin tip Daimler Chrysler, Model ML 320 CDI, Durrës në pronësi të shtetasit F.M.
 14. Shumës 389,67 euro në Llogarinë bankare në emër të F.M.

https://shqiptarja.com/lajm/te-vene-nga-veprimtaria-kriminale-prokuoria-e-durresit-i-sekuestron-pasurite-e-italianit-kwrkon-6-vite-burg

Der verurteilte „Camorra“ Killer: Ferdinando Muollo hatte in Zahnkliniken, Appartements in Durres 750.000 € angelegt

Das Vermögen des Italieners wurde heute in Durres beschlagnahmt und des ist nicht der Erste Italienische Mafia Boss, der sein Geld in Albanien anlegt

Durres: Camorra: Ferdinando Muollo

Vrau ortakun në Napoli, mafiozi i Camorras klinikë në Durrës, apartamente e makina! Kush janë 2 ortakët shqiptarë

TIRANE – Një hetim disa mujor i administruar nga policia dhe prokuroria e Durrësit, ka zbuluar në Shqipëri investimet në kompani dentare, apartamente, garazhe dhe automjete të një prej anëtarëve të rëndësishëm të organizatës mafioze “Camorra”. Ferdinando Muollo, një personazh që drejton një nëndegë kriminale të Camorras dhe që në Itali njihet ndryshe si klani “Tammaro di Lauro-Muollo”, është proceduar për akuzën e “Pastrimit të produkteve të veprës penale” dhe se pak ditë më parë policia dhe prokuroria shqiptare kanë sekuestruar pasuritë e paluajtshme që përllogariten me një vlerë prej 750 mijë euro. Këto pasuri ndodhen në Durrës dhe Tiranë, ndërkohë që Muollo rezulton i dënuar me 12 vjet e 6 muaj burgim për akuzën e vrasjes së ortakut të tij në biznes Salvatore Ridosso. Vrasja është kryer për një konflikt të lindur për 150 milion lireta. Ndërkohë hetimi pasuror është udhëhequr nga prokurori i Durrësit Pali Deçolli, i cili pasi është njohur dhe me materialet që kanë sjellë në Shqipëri autoritet italiane, ka vendosur të sekuestrojë pasuritë që dispononte në Shqipëri mafiozi Italian.

“Shqiptarja.com” ka hulumtuar me imtësi këtë rast, duke hedhur dritë mbi vrasjet e bëra në Napoli dhe investimet në Shqipëri.

Vrasja e ortakut e dënimi në Itali

Italiani i quajtur Ferdinando Muollo i dyshuar për disa vepra penale nga ana e drejtësisë italiane, është vënë nën hetim nga prokuroria e Durrësit. Nga ana e autoriteteve të drejtësisë italiane është dërguar në Shqipëri një letër-porosi ku jepen të dhëna konkrete mbi aktivitetin kriminal që ka kryer Ferdinando Muollo. Ka rezultuar se në datën 26 tetor 2018 gjykata e Apelit për Krime të Rënda në Salerno e ka dënuar Muollo me  12 vjet e 6 muaj burgim për akuzën e vrasjes së Salvatore Ridosso

https://shqiptarja.com/lajm/vrau-ortakun-ne-napoli-mafiozi-i-kamorras-investoi-leket-ne-shqiperi-dosja-e-plot-intrigat-mes-klaneve?r=kh1

Wird geladen
×