Schlagwort-Archive: Barbara Hendricks

Das Aufforstungs Projekt des National Parks Lure, das Betrugs System Debakel des Ministeriums

Das Aufforstungs Projekt des National Parks Lure.

Westliche Politik ist, das man nur die kriminellesten und korruptesten Gestalten, oft Minister als Parnter nimmt, um ungehindert hohe Millionen Summen zustehlen und wo Inkompetenz ebenso Programm ist.

Volkommenes Versagen der Westlichen Wertegemeinschaft, weil man immer noch nicht, zu den früheren Förstereien, Bezirks Baum Schulen und jährlichen Anpflanzungs und Baum Tagen zurück gegangen ist. Eine private Öko und Wald- Natur Schutz Organisation pflanzte bereits in 2016: 8.000 neue Kiefer Sämlinge und nun kommen nochmal 10.000 dazu.

Idiotie Projekte der Aufforstung EU finanziert.

Lefter Koka, Rodung der Haenge, als Aufforstung verkauft
Lefter Koka, Rodung der Haenge, als Aufforstung verkauft

Versprochen war vom Umwelt- Forst Ministerium, 2 Millionen Bäume mit vielen Millionen finanziert und mit der promineten Mafia Familie 2014 „Trashaj“: der  Firma„Alb Garden“!

Real zerstört direkt die Minister Familie Lefter Koka Wälder Erosion Hände, alte Parks in Durres mit illegalen Bauten.

Die Millionen sind weg, „Strategische Millionen Projekte“ sind Lachnummern der Idiotie wie in der Currilla.

Was macht Deutschland: man versenckt Milliarden in kriminellen Kreisen, schickt Millionen an die Verbrecherin Hillary Clinton, Luxus Reisen ohne Ende, dämliche Bioversitat Konferenzen, zur Befriedigung krimineller Personen mit Profil Neurose und jeder Verbrecher, kann sich Millionen abholen, bei den Geistig umnachteten Deutschen Umwelt Ministerin Barbars Hendricks (SPD Lehrerin in NRW, wo es keine Bildung mehr gibt)

Lefter Koka, Barbara Hendricks Umwelt Minister unter sich
Lefter Koka, Barbara Hendricks Umwelt Minister unter sich

Umwelt Kathastrophen ohne Ende (in der Lagune „Kunes), weil ein Ministerium, nur Sammelplatz für Dumm Kriminelle ist, was den Neanderthaler Status noch nicht kapiert ha

Ender Trashaj, uralte Gangster Familie rund um Lefter Koka ist verantwortlicher Direktor im Umwelt Ministerium, Forst Behörde und der Adminstrator der Gewinner Firma: „Alb Garden“, für die Aufforstung ist: Pjetër Trashaj: 2 Millionen Bäume wurde versprochen anzupflanzen.

Barbara Hendriks, Lefter Koka Mafia Delegation
Barbara Hendriks, Lefter Koka Mafia Delegation
28 Nentor 2016 – 22:41 | përditesuar në 22:53
Shpresë për Lurën, „EcoVolis“ mbjell 10 mijë fidanë pishash

Aktivistët e EcoVolis kanë mbjellë afro 10 mijë fidanë pishash në parkun natyror të Lurës. Nën slloganin “lura për të gjithë”, përfaqësues të shoqërisë civile, me iniciativa personale po tentojnë rikthimin e këtij parku në një destinacion turistik.

Në 25 vite Lura vetë u pre dhe u masakrua. Trupa pishash 100 vjeçarë dergjeshishn si kufomat pas lufte. Vetëm park kombëtar nuk i thoje dot më.

"EcoVolis", Park Lure
„EcoVolis“, Park Lure

8 muaj më parë nisi fushatën “Të gjithë për Lurën”. Misioni i aktivistëve të mbillnin 5.000 pisha e të rikthenin shpresën për Lurën, një dhurate e natyrës.

Sot të gjithë bashkë arritën të mbjellin 10.000 fidanë. 3 Bashki u bënë bashkë për të mbrojtur Lurën. Ndërkohë që vijon rikonstruksioni i rrugës automobilistike që shkon drejt Lurës. Nga 6 orë që duheshin dikur, sot Lura mbërrihet në më pak se tre orë.

Nga Lura e masakruar, tani duket një rreze shprese, për Lurën e turizmit dhe mrekullisë natyrore.

Redaksia Online

Ein 10-jähriges Moratorium der Bäume zufällen.

 Die Bezirks Direktoren der Forst Behörde von Durres, Mallakastre wurden gerade verhaftet, welche die Wälder abholzen liessen, und zugleich ds Holz verkaufte, identisch bei Fiere.

Një projekt i ministrisë së Mjedisit për rehabilitimin e Lurës, i shoqëruar nga akuza për nepotizëm dhe abuzime me fondet, ka dështuar t’i ndryshojë pamjen parkut kombëtar – skenë e një masakre mjedisore të konsumuar gjatë dy dekadave të fundit.

……..

Një projekt i ministrisë së Mjedisit për rehabilitimin e Lurës, i shoqëruar nga akuza për nepotizëm dhe abuzime me fondet, ka dështuar t’i ndryshojë pamjen parkut kombëtar – skenë e një masakre mjedisore të konsumuar gjatë dy dekadave të fundit.

Autor:Lindita Çela Tiranë

Parku kombëtar Lurë | Foto nga : Lindita Çela

Liqeni i Luleve në parkun kombëtar Lurë | Foto nga : Lindita Çela

Parku kombëtar i Lurës-dikur një nga zonat më të bukura të Shqipërisë së Veriut ngjan sot me fushë-betejën e një shfarosjeje masive. Në shpatin e zverdhur të malit dergjen mijëra trungje pemësh, të djegura shkrumb ose të prera dhunshëm përgjatë dekadës së fundit,  ndërsa liqenjtë akullnajorë janë kthyer në moçale pa jetë.

I shtrirë rreth malit Kurona e Lurës në qarkun e Dibrës dhe me një largësi prej 137 kilometrash nga Tirana, parku kombëtar arrihet pas gjashtë orësh të mundimshme udhëtimi, vetëm me një automjet fuoristradë.

Megjithatë, 18 kilometrat e fundit që nisin prej lartësisë 1600 metra mbi nivelin e detit mund të përshkohen vetëm nga një ZIS i vjetër, i mbijetuar prej kohës së komunizmit.

Rruga gjithashtu është trashëgimi e asaj kohe, ndërsa banorët ankohen se në të nuk është vënë dorë prej dekadash.

Mijëra hektarë pyje, të përbërë nga ahu, pisha e zezë, pisha e bardhë apo arneni janë zhdukur.

“Është një masakër e kryer 10 vitet e fundit e për fat të keq, nuk u mjaftuan me rrënimin e Lurës, por tani edhe po e zhvasin,” ankohet Hasan Hoti, administratori i Fushë-Lurës.

Me zhvatje, Hoti nënkupton një projekt të ri të Ministrisë së Mjedisit, të nisur prej vitit 2014 për rigjallërimin e parkut kombëtar të Lurës përmes premtimit për mbjelljen e 2 milionë fidanëve të rinj.

Megjithatë, projekti është shoqëruar nga akuzat për nepotizëm në përzgjedhjen e kompanisë zbatuese, abuzim me fondet dhe mbjellje fidanësh të papërshtatshëm për klimën e zonës.

Përfaqësues të shoqërisë civile, të angazhuar me çështjet mjedisore i thanë BIRN se përgjatë 2 viteve të projektit në Lurë janë mbjellë një numër i kufizuar  fidanësh. Ata pretendojnë se edhe në këto raste, fidanët e blerë në Holandë nuk kanë zënë, pasi janë të papërshtatshëm me klimën e zonës.

Ened Mato, i cili ka drejtuar një sërë fushatash vullnetare për mbjelljen e fidanëve në Lurë i tha BIRN se nuk ka parë pisha të mbjella rishtazi. Ai kritikon gjithashtu se nuk është vënë dorë në pastrimin e trungjeve të prera apo në ndërtim rrugësh, siç thuhej në projekt.

“Këto pisha do dalloheshin kollaj, se nuk janë pisha të vendit por të ardhura nga Hollanda që sipas specialisteve ishte gabim të mbilleshin. Nuk pamë as të ishte pastruar nga trungjet dhe degët e pishave të prera për t’u mbrojtur nga zjarri, për të cilën janë paguar rreth 100.000 euro,” thotë Mato.

Kompania fituese e tenderit, Albgarden i hedh poshtë këto pretendime.

Administratori Pjetër Trashaj i tha BIRN se kompania e tij ka mbjellë mijëra fidanë në Lurë, 90 për qind e të cilëve sipas tij janë në gjendje të mirë.

Gjatë vizitës në Lurë, BIRN identifikoi vetëm një parcelë të mbjellë me pisha pranë liqenit të Luleve.  Megjithatë, fidanët ende të brishtë ngjallnin pak shpresë për mundësinë e rigjallërimit të parkut të Lurës pas përfundimit të këtij projekti.

Debatet për projektin

Malësia e Lurës, e shtrirë në 1300 hektarë tokë u shpall park kombëtar me një vendim të Këshillit të Ministrave në vitin 1966.  Statusi për mbrojtjen e tij u trashëgua edhe gjatë 2 dekadave e gjysmë tranzicion, por që nuk shërbeu realisht për ta mbrojtur Lurën nga shkretimi.

Në ndjekje të premtimeve elektorale të vitit 2013 që e sollën në pushtet, qeveria e majtë prezantoi një plan ambicioz për rikthimin në gjendjen e mëparshme të parkut kombëtar të Lurës.

Në qershor 2014, ministri i Mjedisit, Lefter Koka njoftoi nisjen e projektit që synonte rehabilitimin e 20 km rrugë të Parkut dhe ripyllëzimin e tij me 2 milionë fidanë si dhe ndriçim për rrugët e Parkun Kombëtar të Lurës.

“Projekti fillon me rehabilitimin e 20 km rrugë për ta bërë udhëtimin e çdo vizitori,  të qetë dhe të sigurtë…. Do të fillojë ripyllëzimi i Parkut Kombëtar gjatë të cilit do të mbillen 2 milionë fidanë,” tha në atë kohë ministri Koka.   “Rehabilitimi do të përfshijë edhe peizazhin natyror të 7 liqeneve të Lurës. Liqenit të Luleve do t’i kthehet pamja e dikurshme duke rehabilituar pasqyrën ujore të tij,” premtoi ai.

Në qershor 2014, u shpall edhe tenderi i parë për projektin e Lurës, që kushtoi 11.4 milionë lek dhe u fitua nga kompania “Alb Garden”.

Erald Buçi tregon një nga fidanët e mbjelluar nga Albgarden | Foto nga : Lindita Çela

Erald Buçi tregon një nga fidanët e mbjelluar nga Albgarden | Foto nga : Lindita Çela

Menjëherë pas shpalljes së fituesit, opozita denoncoi procedurat e tenderimit, duke akuzuar shpërdorim fondesh dhe konflikt interesi  drejtuesit e Ministrisë së Mjedisit.

Sipas akuzave të opozitës, kryetari i komisionit të tenderave për pyllëzimet në Ministrinë e Mjedisit, Ender Trashaj është i biri i administratorit të kompanisë fituese “Alb Garden”.

Administratori Pjetër Trashaj tha për BIRN se kompania e tij paraqiti ofertën më të ulët, ndaj u shpall fituese. Sipas Trashaj, asnjë nga konkurrentët në garë nuk kundërshtoi më pas procedurat.

“Nga shqyrtimi i ofertave është arritur në përfundimin që firma fituese të shpallet “Alb Garden” pasi ka ofruar ofertën më të ulët dhe ka paraqitur dokumentacionin përkatës me kapacitetin teknik, organizativ, financiar, teknologji e mjete si dhe bazën mbjellëse, (fidane pyjore),” shpjegon Trashaj.  Kontrata mes Alb Garden dhe Ministrisë së Mjedisit u lidh më 16 gusht të vitit 2014, me objekt  kryerjen e punimeve në  “Pyllëzimeve me ngastër nr 7/a në parkun kombetar Lurë”, me fond limit 11.457.471 lekë.

Trashaj i tha BIRN se punimet në një sipërfaqe prej 20.64 ha në parkun Kombëtar të Lurës kanë filluar në periudhën shtator-tetor 2014, ndërsa në nëntor ka filluar dhe përfunduar mbjellja e 45, 862 copë fidanëve pyjore .

“Me zbatimin rigoroz të teknikës së punimeve, gjendja e fidanit aktualisht paraqitet e mirë me  zënie 90%  të sasisë së mbjellë,” tregon Trashaj.

Hasan Hoti nuk është i një mendjeje me Trashajn për zbatimin e kontratës dhe efikasitetin e saj në Lurë.

“Në vitin 2014, këtu nisi një projekt për ripyllëzimin e zonës dhe shtrimin e rrugës.  Fakt është që rruga nuk ekziston, ndërsa punëtorët që punuan në mbjelljen e pemëve kanë pasur probleme me pagesat nga firmat zbatuese,” tregon administratori i Lurës.

Hamdi Buci, një prej 30 banorët që punuan për “Alb Garden” në këtë projekt i tha BIRN se fidanët e sjellë nuk mbinë fillimisht, sepse nuk ishin malorë. Për këtë fakt, banorët u përballën me vonesa pagash.

“Fillimisht na thanë se nuk do na paguanin, sepse nuk kishim bërë punë të mirë, por e vërteta është se fidanët që sollën nuk ishin malorë dhe nuk mbinë. Më pas sollën të rrinj, por për këtë na fajësuan ne, ndaj dhe nuk donin të na paguanin”, tregon Hamdiu.

Problematikën  me punëtorët e pranon edhe administratori i kompanisë ”Alb Garden”, por arsyet sipas tij janë të tjera. Trashaj i tha BIRN se punëtorët janë paguar 100 për qind pas përmirësimit të parcelave të mbjella.

“Me pagesat e punëtorëve, ata lokalë që janë përfshirë në këtë projekt, përjashtojmë ndonjë rast kur punimet janë kryer me cilësi të dobët dhe mbas  përmirësimit tyre janë marrë në dorëzim dhe janë likujduar 100%,” tha Trashaj.

Në kërkim të fidanëve

Përreth liqenit të Luleve në Lurë, është e pamundur që fidanët e mbjellë me pisha të dallohen me sy të lirë. Dy vjet pas mbjelljes, ata janë rritur vetëm pak centimetra nga toka.

Erald Buci, një 18 vjeçar i përfshirë në procesin e mbjelljes së fidanëve i tha BIRN se kompania punoi 40 ditë në këtë zonë, por pati edhe peripeci.

“Në disa vende u detyruam t’i mbillnim fidanë të rinj, pasi ata të parët nuk mbinë,” tregon 18 vjeçari.

Parku kombëtar Lurë | Foto nga : Lindita Çela

Parku kombëtar Lurë | Foto nga : Lindita Çela

Zona rreth liqenit të Luleve ka qenë mjaft e pasur me arnen dhe rrobull, pemë karakteristike për klimën. Megjithatë, ato u zevënduan vetëm nga fidanët e vegjël të pishës………………..

http://www.reporter.al/fidanet-e-brishte-te-projektit-per-rehabilitimin-e-lures-perndiqen-nga-akuza/

Ministrisë së Mjedisit për Lurën?

5

Parku Kombëtar i Lurës, dikur një nga zonat më të bukura të Shqipërisë së Veriut ngjan sot me fushë-betejën e një shfarosjeje masive. Në shpatin e zverdhur të malit dergjen mijëra trungje pemësh, të djegura shkrumb ose të prera dhunshëm përgjatë dekadës së fundit, ndërsa liqenet akullnajorë janë kthyer në moçale pa jetë.

http://www.rd.al/2016/06/ku-shkuan-2-milione-fidanet-e-ministrise-se-mjedisit-per-luren/

„SPAK“ und: Berufs Karrieren als Verbrecher fing mit Bau Polizist an, Grundstücks Direktor und dann: Bürgermeister oder Minister

Die Albaner Mafia, wird jede Implemtierung von Institutionen, Gesetzen verhindern, denn nicht einmal die Bau Gesetze, wichtige Grundstücks Gesetze wurden je implementiert, Ansätze hierfür, auch der Funktionen der Institutionen wurden durch den Bürgerkrieg in 1997 zunichte gemacht. Danach ging es immer weiter bergab, auch durch Auswanderung und eine extreme Idiotie Klientel und Nepotismus Politik, finanziert von den korrupten und inkompetenden Internationalen, die sich als „Wertegemeinschaft“ verkauft, womit Betrug, Korruptions, Raub der Aufbauhilfen gemeint ist, als EU und US Programm. Deutsche, EU, US Politiker als Partner der Prominenz der Verbrecher, ist Programm in Berlin: 2 Beispiel:

Lefter Koka, Barbara Hendricks Umwelt Minister unter sich
Lefter Koka, Barbara Hendricks Umwelt Minister (Geistig behinderte SPD Lehrerin schon wieder: unter sich
Manipulation und Lügen: http://www.heise.de/tp/bild/43/43237/43237_1x.jpg
Fatmir Mediu, Dr. Fatmir Mediu, Franz Jung. Agron Duka: Profi Korruptions und Betrugs Gangster unter sich, Drogen Handel, Betrug, Geldwäsche muss gefördert werden

SPAK soll die neue Schlüssel Institution sein, um Verfahren gegen Politiker, und Instituionen einzuleiten.

Ashpërsohet SPAK, strukturë speciale për politikanë e gjyqtarë

Elbasan – Arrestohet ish-drejtori i INUK-t
15/08/2016 – 13:48

Ish-drejtori i INUK-t në Elbasan ka përfunduar në prangat e policisë nën akuzën e shpërdorimit të detyrës. Në pranga përfundoi Neritan Zotaj, 45-vjeç, banues në Elbasan.

Ky shtetas, u ndalua nga efektivat e policisë, pasi  Gjykata e Rrethit Gjyqësor Elbasan,  më datë 22.07.2016, e ka dënuar me një vit burg për veprën penale “Shpërdorim detyre” parashikuar nga neni 248 i Kodit penal.

Ky shtetas, në 2011  duke qenë me detyrë  Drejtor i INUKUT në Elbasan dyshohet të ketë prishur objekte në kundërshtim me ligjin”, sqaron policia.

/Ora News/

Ohne Gesetz und Befugniss, will man illegale Bauten an der Küste legalisieren, denn Durres ist Haupt Stadt des Verbrechen. Langzeit in Hand von Kriminellen, die Grundstücks Agenturen in Tirana, Durres und Vlore ebenso.

Legalizmi i pallateve pa leje, në zonën bregdetare, i hiqet tagri agjencisë së Durrësit (VIDEO)

Postuar: 15/08/2016 – 14:59

Legalizmi i të gjitha ndërtimeve në vijën bregdetare të bëra pa leje ku përfshihen shtëpi banimi, vila hotele apo shtesa pallatesh, janë në dorë të Drejtorisë së Zonës së Bregdetit. Kreu i agjencisë së Legalizmit në Durrës, Flamur Gjuzi, thotë se procesi i legalizmit në ish- njësinë e Rrashbullit, një ndër më të mëdhatë në vend, për nga popullsia e sipërfaqja, është në përfundim të procesit të legalizmit. Por legalizimi i  vijës bregdetare nuk kryhet nga kjo agjenci. “ Në fshat ka përfunduar 100% procesi dhe tani vijon  në fshatrat e ish- komunës së Rrashbullit, në Vrinë dhe Xhafzotaj” .

Drejtoria e Përgjithshme ja ka hequr tagrin agjencisë së Durrësit, pikërisht në një zonë ku edhe ndërtimet pa leje, janë thembra e Akilit për bregdetin.

K.H.

 

/portali DurresLajm/

Video:

Skandal der Fischerei Gesetze: 1995, 2002, 2005, 2007 Albania: Fishery Directorate – DREJTORIA E POLITIKAVE TE PESHKIMIT

EU Hirnlos Politik, wo die Dümmsten eine Aufgabe erhalten, welche längst erledigt ist auch in Albanien. Die UN, Weltbank ist ebenso in dieser Theater Schule der Geld Unterschlagung dabei. Typische EU Reports (26 Seiten), rund um Fischen und Kueste, was man finanziert. Implemetierung Null und die Reports werden dann als neu verkauft, abgeschrieben von anderen Institutionen.

Marine and Coastal Biodiversity

Aktuelle Situation ist eine Kathastrophe, wobei di eSchlepp Netz Fischerei, vor allem in Italien den Laich Grund der Fische zerstören, ebenso bis heute: Dynamit fischen. Die korrupte EU Commission lässt sich gezielt von korrupten Personen aus den PACE Delegationen falsch berichten, fördert gefälschte Berichte, entpuppt sich als kriminelles Enterprise im Mafia Stile, wo man dem letzten Umwelt Minister, zuständig für Wald und Fischerei ebenso, 140 Millionen € gab, ohne jeden Effekt, welche in den Dumm kriminellen Zirkeln des Fatmir Mediu spurlos verschwanden.

20-Jahres-Bilanz: Im Mittelmeer schwinden die Fische

Schwertfische auf einem Markt: Die Überfischung bedroht die Bestände Zur Großansicht

Schwertfische auf einem Markt: Die Überfischung bedroht die Bestände

Die Fischbestände im Mittelmeer schrumpfen alarmierend, warnen Forscher. Besonders bedenklich: Viele Fische werden gefangen, bevor sie die Geschlechtsreife erreicht haben.

Die Situation in Albanien:

Nord Albanische Chaoten und Schmuggler,  ohne Bildung nennen sich heute Fischer, wo dann Dynamit, Elektro und Gift Fischerei auch in Flüssen durchaus normal ist. Sogar Delphine werden von den Gestalten wie die seltenen Meeres Schild Kröten nieder gemetzelt. Kühl Fisch nach Italien, oder Griechenland dient als Tarnung für Drogen usw.. Nichts Neues im EU Chaoten Land der Inkomptenz.

26 May 15 Montenegrins Battle to Save Endangered Dolphins

A group of Montenegrin scientists are battling to protect the habitat of dolphins in the Albanian part of the Adriatic Sea, warning that the species is vanishing at an alarming rate.

Das jetzige Umwelt Ministerin, hat zwar Abteilungen, aber niemand in zuständigen Institiution, für Fischerei kennt die Gesetze, ist auch zudumm, sich kundig zumachen, wie bei den Vorgängern und die Internationalen finden das normal. Nachs mit Lampen fischen, Schon Zeiten, geschütze Gebiete Nichts passiert. Nur ein paar Italiener kommen zu räubern ins Land. Identisch wie die Treibstoff Probleme, mit gigantischen Instituionen, wo zur Show mal ein paar Tankstellen kurz geschlossen werden.

“Failed State” Albanien: 23 Gross Handels Treibstoff Händler wird die Lizenz entzogen

Die OSCE ist und war so korrupt, das man eine Studie in 1998 finanzierte, welche feststellt: Dynamit fischen ist schädlich für die Unterwasser Welt. Es erinnert an sinnlose GTZ Studien, wie die GHH Studie, über den Tourismus in 2001. Deshalb funktioniert Nichts im Kosovo, oder Afghanistan. Mangels IQ, können die „Internationalen“ nicht so einfach denken, wenn man anreist: „wie bringe ich Etwas in Funktion“, sondern im NIemands Land der klassifizierten „functional illerate“ Gestalten, ist man im IQ schon bei Gestaltung des OK-Reporting stehen geblieben. Das fängt oft bei Aussenministern schon an, welche die Null Hirn Fraktion der Ratten anführen, oder Weltbank Direktoren.

Ständig werden neue Fischerei Gesetze von der Hirnlosen und korrupten Internationalen Aufbau Mafia produziert, wobei bis heute Nichts in Funktion ist, die Fischer oft nicht einmal einfachste Seemanns Knoten kennen, wie Marine Offiziere. Umwelt, Fischerei, Wald, National Parks gehören zu einem Ministerium, aktuell unter Leitung von Lefter Koka: LSI Mafia Partei.

Die Fischerei Gesetze, funktionieren in einem kleinen Umfeld seit über 15 Jahren, von ca. 6-7 Fischerei Booten, die Tauchclub Durres, interessierten privaten Fischern, Boots Besitzern, welche auch Angel und Tauch Ausflüge anbeiten und wo die Küsten Polizei auch aus privaten Gründen interessiert ist, für die eigenen Familien mit sauberen Strände. Mit System sabotieren durch ihre Korruptheit und Inkompetenz aber die Internationalen und lokale wie Tirana Politik Banditen Alles zerstören, weil keine Gesetze je funktionierten.

Digital Camera

Aufforstung auf Albanisch: Rodung total, damit die eigenen Bau Maschinen beschäftigt sind und die Gelder vernichtet werden.

Wettlauf der Idioten, für neue angebliche Fischerei Gesetze, denn das wird von den EU Idioten und korrupten Politikern gerne finanziert. Alle Gesetze wurden nie implemtiert, obwohl die Gesetze der Welt Bank ziemlich ausgereift sind und Alles berücksichtigen. Wenn Nichts implementiert wird, kann man aber Geld abzocken, weswegen der Super Gangster Lefter Koka (wikeleaks: „perhaps the most Albanian criminal), direkt bei der Deutschen Umwelt Ministerin Barbara Hendriks auftaucht.

EU Gelder werden in Millionen Höhe vernichtet, wo das Anpflanzen einer Palme, über 5.000 € kostete und Palmen die falschen Bäume sind, an Autobahnen, oder Rathaus Plätzen.

Die Frage ist, welcher korrupte Deutsche Diplomat und Politiker vermittelte solche Meeting. Der Vorgänger Langzeit Gangster Fatmir Mediu, erhielt von korrupten EU Gestalten 140 Millionen € für Nichts, als Umwelt Minister und taucht bei der CDU Gestalt Franz Jung in Berlin auf, was ein Profi kriminelles System dokumentiert. Fatmir Mediu ist eine Legende im Internationalen Verbrecher, Voraussetzung das man Partner der US und Deutschen Politiker wird.

Skandale rund um EU Gelder bei der Aufforstung an der Autobahn und in Durres

Barbara Hendriks, Lefter Koka Delegation
Barbara Hendriks, Lefter Koka Delegation
Lefter Koka, Barbara Hendricks
Lefter Koka, Barbara Hendricks

Lefter Koka bei der Deutschen Umwelt Ministerin: Barbara Hendricks. Der Vorgänger der Gangster Fatmir Mediu, hat 140 Millionen € erhalten von der korrupten  EU erhalten, die spurlos verschwanden.

Die Betrugs und US Mafiöse Organisation “ICITAP”, Schutzschirm für kriminelle Geschäfte aller Art in der Welt

Die EU Botschafterin: Romana Vllahutin, fordert die Funktion der Gesetze, als Haupt Forderung

Sogar einen niedrigen Orden erhielt Doris Pack, obwohl ihre 20 jährige EU Tätigkeit Null Erfolg war, ein Desaster bei den Albanern. Abseits in Skhoder, weil die gute Frau, die Nase voll hat von den Albanern.

Bujar Nishani - Doris Pack Orden
Bujar Nishani – Doris Pack Orden

Albania: Fishery Directorate – DREJTORIA E POLITIKAVE TE PESHKIMIT

Legislation: record details

Country: Albania
Title of text: Regulation No. 2 on fishing and aquaculture licensing.
Date of text: 17 May 2007
Type of document: Regulation
Link to full text: alb83398.pdf
Language of document: Albanian
Abstract: This Regulation lays down rules and procedures governing the issue of fishing licences as well as related deadlines. It consists of the following four Chapters: (1) General Provisions; (2) Documents that must accompany applications; (3) Licensing procedure; and (4) Final provisions. The Regulation also lays down the following application forms: request for professional fishing licence and licence renewal; request for aquaculture licence; request for aquaculture licence renewal; request for recreational fishing licence and its renewal.
Subject(s): Fisheries
Keyword(s): marine fisheries; inland fisheries; aquaculture; fishing licence; legal proceedings/administrative proceedings
Legislation ID number: LEX-FAOC083398

References

Legislation
Implements: Law No. 7908 on Fishery and Aquaculture 1995. – 05 April 1995
Amended by: Regulation No. 3 amending and supplementing Regulation No. 2 on fishing and aquaculture licensing. – 20 June 2008

http://www.ecolex.org/ecolex/ledge

English!

http://www.lexadin.nl/wlg/legis/nofr/eur/arch/alb/Fisherylaw.pdf

The old regulation from 2005!

REPUBLIC OF ALBANIA
MINISTRY OF AGRICULTURE AND FOOD
FISHERY DIRECTORATE
Regulation No 1 date 29.03.2005
For application of the legislation on fishery and aquaculture

Based on article 102, point 4 of Albanian Constitution, of the law No 7908, date 5.4.1995 “For fishing and aquaculture”, changed by the Law Nr. 7780, date 21.3.2002, “For some supplements and changes in the law No 7908, date 5.4.1995 “For fishing and aquaculture”” by the proposal of Fishery Directorate, Minister of Agriculture and food
issues this regulation.

………………

ARTICLE 63

Prohibitions is sport fishing

1. in sport fishing:
a. it is not allowed to use more than five hooks (fishing poles) for a
fisherman in the sea water and three hooks (fishing poles) in other waters
different from marine waters;
b. it is not allowed to use a form of fishing with light sources, except of a hand light or lamp for underwater fishing;
http://www.dfishery.gov.al/EN/pdf/New%20regulation.pdf

REPUBLIKA E SHQIPERISE

MINISTRIA E MJEDISIT, PYJEVE DHE ADMINISTRIMIT TE UJERAVE

DREJTORIA E POLITIKAVE TE PESHKIMIT

R R E G U L L O R E

(Nr. 3, Date 20.6.2008) PER

DISA SHTESA DHE NDRYSHIME NE RREGULLOREN NR 2 DATE 17.5.2007

PER LIÇENSIMIN E PESHKIMIT DHE TE AKUAKULTURES

Ne mbeshtetje te nenit 102, pika 4, te Kushtetutes dhe te germave “ë” dhe “i” te nenit 32 te

Ligjit nr. 7908 date 5.4.1995 “Për Peshkimin dhe Akuakulturën”, i ndryshuar, Ministri i

Mjedisit, Pyjeve dhe Administrimit te Ujerave miraton Rregulloren si me po

……………………………………………………Neni 9/2

Kushtet dhe kriteret ne peshkimin sportiv

1. Ne peshkimin sportiv zbatohen kriteret dhe kushtet e meposhteme: a. ndalohet perdorimi i me shume se pese grepave (kallamave) per nje peshkatar ne ujerat detare dhe tre grepave (kallamave) ne ujerat e tjera te ndryshme nga ujrat detare ;

b. ndalohet perdorimi i formes se peshkimit me burime drite, me perjashtim te nje drite ose llampe dore per peshkimin nenujor;

c. ndalohet perdorimi fushnjerit per peshkim ne te gjitha kategorite ujore;

d. ndalohet mbajtja ne mjetet lundruese te çdo lloj paisje e rrjete peshkimi, qeperdoren ne peshkimin profesional ose i rrjetave terheqese, me rrethim,

dragave, rrjetave grumbulluese dhe njicave, palangareve per peshkimin e peshqeve shume migrues; e. ndalohet te peshkohen moluske, krustace si edhe lloje te tjera qe ndalohen

nga aktet nenligjore te nxjerra nga ministria;

f. ndalohet te perdoren per peshkim si dhe te mbahen ne bordin e mjetit lundrues, te substancave toksike, narkotike, ose gerryese, te substancave qe ne rast se bashkohen me njera tjetren mund te shkaktojne shperthime si dhe te paisjeve qe krijojne shkarkime elektrike ose eksplozive;

g. ndalohet te perdoren per peshkim dhe te mbahen ne bordin e mjetit lundrues çekiçe pneumatike ose paisje te tjera me goditje per grumbullimin e specieve ne shkembinj;

h. ndalohet te perdoren per peshkim dhe te mbahen ne bordin e mjetit lundrues paisje per peshkimin e koraleve;

i. ndalohet tregtimi i organizmave ujore te zene gjate peshkimit sportiv;

j. sasia qe peshkohet ne dite nga nje person te mos jete me e madhe se 3 (tre)

kg peshk, pervec rastit kur pesha e nje ekzemplari te vetem e kalon kete kufi;

2. Ne peshkimin sportiv zbatohen te gjithe ndalimet e parashikuara per peshkimin profesional ne lidhje me zonat, sezonet e peshkimit, dimensionet e lejuara dhe kufizimet e grepave.

3. Ne peshkimin sportiv lejohet vetem perdorimi i grepave, pushkeve nenujore si dhe perdorimi i maskes dhe i tubit te frymemarrjes.

Neni 11

Kjo Rregullore hyn ne fuqi menjehere.

M I N I S T R

Lufter XHUVELI

http://faolex.fao.org/docs/pdf/alb83399.pdf

Hoch gefährlich ist, wenn Hirnlose nicht lernfähige Albaner Fischer und Lokal Besitzer sind im Tourismus, alle Hygiene Standards ignorieren und sogar giftigen Fisch in Lokalen anbieten.

Herz Lähmung ist die Folge, was einige Todesfälle pro Jahr erklären. Fisch der in den Speise Karten angeboten wird, enden im Betrugs Fall wie mit dem Korani Fisch in Pogradec. Oft ist reine Blödheit die Ursache und Todesfälle bei Hochzeits Feiern, durch Lebensmittel Vergiftung im Sommer ist norma.

Aktualitet

21 korrik 2015 – Një peshk helmues po shërbehet nëpër restorantet e bregdetit shqiptar. Bëhet fjalë për Lagocephalus sceleratus, peshk ekstremisht helmues, tani edhe në rrjetat e peshkatarëve ne…

Die Geld Vernichtungs Maschine der EU in Aktion mit Stefan Füle und UNDP: Fake Programme im System

Der erste Leiter der Albanischen Lebensmittel Kontrolle AKU, importierte Fleisch, für den menschlichen Verzehr nicht geeignet, packte es um: Genc Juka, er läuft wegen der Null Justiz frei herum. Klientel Politik ohne Ende, Jobs werden verkauft an die Dümmsten.

Heute das identische System in der Ukraine.

Bad Meat, Big Money

Bad Meat, Big Money

Businesses in Ukraine have been buying meat from companies abroad that have been guilty…

Inkompetenz als System, denn das Resultat, sind aufgeblähte Apparate, der Hirnlosen Inkompetenz und oft Mafiösen Partnern, wie in Kiew.

Hirnlose Pyschopatin Catherine Ashton auf dem Maidan, wo man Demonstrionen unterstützt, was ein Völkerrechts Verbrechen ist