Nichts Neues, ein Langzeit Problem, oft gekaufte Botschafter Titel, von Kriminellen, die komplette Clans, in den Botschaften ansiedeln. Lukrative Posten, denn man lebrt von der Besorgung gefälschter Dokumente. Der Albansiche Botschafter in Berlin, Artan Kuco, ist Langzeit Partner des bei wikileaks des Lefter, Nard Koku (Ilir Meta) Clans, des wohl grössten Albanischen Verbrecher Clans, was auch 2000 schon bekannt war. Die Amtszeit ist 2017 abgelaufen.

Mord Drohungen von „Nard Koka“ gegen den Journalisten „Carlo Bollino, weil Fotos von Ilir Meta, mit Super Drogen Gangstern wie Altin Hajri und Xhevdet Troplini publik wurden

Die meisten dieser Gestalten, sind heftig verblödet, Ex-Sigurime Leute, Profi Kriminelle


https://media.defense.gov/2020/Aug/04/2002469874/-1/-1/0/CSI_LIMITING_LOCATION_DATA_EXPOSURE_FINAL.PDF

Das Verbrecher Kartell des Ilir Meta, Ehefrau: Monika Kryemadhi mit Al Qaida, den Drogen Kartellen Teil II

Shqiptarja.com sjell ekskluzivisht listën me emrat 30 ambasadorëve, të cilët vijojnë të drejtojnë selitë diplomatike të Shqipërisë në vende të ndryshme të botës në kushtet kur u ka mbaruar mandati 3-vjeçar. Diplomatët ma pa mandat përbëjnë 42% e totalit të ambasadorëve, ndërsa duhet të ishin kthyer në Shqipëri. 30 diplomatët janë emëruar gjatë periudhës 2014-2016, ndërsa mandati i dytë ka mbaruar në periudhën 2017-2019. Lista nis me ambasadorin shqiptar në Abu-Dhabi, Ermal Dredha, ambasadorin në Beograd, Ilir Boçka, kryediplomatin në Berlin, Artur Kuko, ambasadorin në Zvicër, Ilir Gjoni dhe Enkeleda Merkuri në Bratislavë.

Gjithashtu qëndrojnë në detyrë jashtë mandatit ambasadorët Arjan Spasse në Budapest,  Ilir Tepelena në Bukuresht, Adia Sakiqi në Hagë, Bardhyl Canaj në Izrael, Besiana Kadare në SHBA, Arben Gazioni në Rusi, Dritan Tola në Francë, Qirjako Qirko në Londër, Qemal Minxhozi në Kosovë, Fatos Reka në Maqedoni, Roland Bimo në Vjenë, Majlinda Dodaj në Vatikan, Eduard Sulo në Kajro, Saimir Bala në Kuvajt, Selim Belortaja në Kinë etj.

LEXO EDHE:

Ambasadorët që u ka mbaruar mandati janë emëruar në bazë të nenit 31/3 të ligjit për shërbimin e jashtëm, i cili parashikon që ministri i Jashtëm mund të emërojë në misionet diplomatike dhe postet konsullore, në raste të veçanta, ekspertë jashtë shërbimit të jashtëm, të cilët zotërojnë njohuri dhe ekspertizë, sipas specifikave të pozicionit të emërimit. Kontrolli i Lartë i Shtetit, përmes një raporti të posaçëm, i ka kërkuar Ministrisë së Jashtme, të marrë masa për kthimin e ambasadorëve pa mandat.

https://shqiptarja.com/lajm/ekskluzive-emrat-e-30-ambasadoreve-pa-mandat-drejtojne-ambasadat-shqiptare-ne-shba-rusi-kine-serbi-kosove-maqedoni-dhe-france

Geheimnis Verrat, für Kriminelle, Deutscher Behörden Informationen und Anwaltskanzleien,  der Vize Chef, der Neuen Sonder Behörde OFL, wo dann Kriminelle rechtzeitig sich neue Identitäten besorgen können.

Suspended from duty deputy director of OFL, Artan Shkëmbi for state secret disclosure and abuse of office

Dubai, ist immer dabei, bei den Deutschen, der NATO und Drogen Mafia