Schlagwort-Archive: Korce

6 Präfekte kanditieren für das Parlament und der Chef der Finanzen in Korce: Mirjeta Setallari, versteigert Tender zu 90 % Anteil

Made by Germany, die absolute Korruption in Korce, wo viele Botschafter, hohe Reise Spesen ständig absetzen konnten und der GTZ, KFW Tross als Bestechungs Lehrmeister, über viele Jahre. Vize Vize-Präsident Peleshi, kommt aus Korce, was seine Finanz Quelle ist. Verfassungswidrig, leitet Peleshi die Regierungs Sitzungen, auf Grund von Absprachen mit dem Gangster Edi Rama. Jede Stadt, wo die GTZ, KfW, BMZ aktiv sind und waren, ist in Folge zu 100 % korrupt, von Kriminellen übernommen worden.

Am 4. Mai wurde auch per Regierungs Beschluß der vollkommen korrupte Präfekt von Korce: Ardit Konomi (bekannte Politik und Richter Mafia) abesetzt, weil er für die Regierungs Partei SP des Edi Rama, als Kandidat bei den Parlmaents Wahlen am 18.6..2017 antritt. Dann drehte der Chef der Finanzen der Präfektur Mirjeta Setallari (50 Jahre)vollkommen durch, verlangte nicht mehr 10-20 % Anteil für die Präfektur als Bestechungsgeld bei Tender Vergabe, sondern 90 % im voraus, weil er jeden Augenblick, spätesdens im September mit Antritt der neuen Regierung, seinen Posten verliert.
V E N D I M PËR
LIRIMIN NGA DETYRA TË PREFEKTIT TË QARKUT TË KORÇËS

Në mbështetje të neneve 100 e 114, të Kushtetutës dhe të nenit 5, të ligjit nr.107/2016, “Për prefektin e qarkut”, me propozimin e ministrit të Punëve të Brendshme, Këshilli i Ministrave

V E N D O S I: Z. Ardit Konomi, prefekt i Qarkut të Korçës, lirohet nga kjo detyrë.

Chef der Finanzen: Mirjeta Setallari Korce Präfektur, hier im abgehörten Telefon Gespräch, wie er den Rekord Anteil von 90 % Mirjeta SetallariMirjeta Setallarieiner Tender Vergabe am Telefon versteigert und fordert. Eine Folge der korrupten Desaster Politik der EU, von Berlin (die GTZ, KFW waren dort sehr aktiv mit Wasser Projekten, Phantom Betrugs Flüchtlings Camps in 1999 usw.). Weitere Präfekte mit dem selben korrupten Chaos System des Edi Rama aus Dibre, Durres, Tirana, Berat, Elbasan wurden ebenso abgesetzt, weil die Gestalten nun Parlaments Kandidaten sind, was es zuvor noch nie gab, weil es sich um die Funktion der Gesetze, eigentlich vor Ort handelt sollte, was Edi Rama, ebenso vollständig zerstört hat Landesweit.

Deutschland war dort sehr aktiv, mit Wasser Projekten, was die absolute Korruption, den System Betrug erklärt**

Die Dumm Reklame der BMZ über angebliche Projekte!

Fakt ist, worüber die Österreicher sich halt tod lachten: Das A) Nie etwas funktionert, nur die PR des BMZ B) In Pogeradec, schwatzte man dem Rathaus eine neue teure Kanalisation auf,welche eingeweiht wurde. Danach, haben die Bürgermeister die alte Mirjeta SetallariKanalisation wieder in Betrieb genommen, weil dort die meisten Haushalte schon angeschlossen waren C) Kavaja, ist sowieso das absolute Desaster.
cool cool cool cool
Die Bundesrepublik unterstützt Albanien bei der Reform des Wassersektors.

Mit deutscher Unterstützung wurde erstmalig in einigen Städten Albaniens eine ganztägige Wasserversorgung sichergestellt, indem neue Wasserwerke gebaut, Versorgungsnetze repariert und Verantwortliche im Management beraten wurden. In Kavaja wurde 2007 die erste Kläranlage Albaniens in Betrieb genommen, die zweite wurde Anfang 2009 in Pogradec fertig gestellt. Weitere Programme zur Abwasserentsorgung werden in Zusammenarbeit mit der Schweiz und Österreich verwirklicht.

http://www.bmz.de/de/was_wir_machen/laender_regionen/europa_udssr/albanien/zusammenarbeit.html

 

“Fiks Fare”, skandal në Prefekturën e Korçës. Ryshfeti, 90% e vlerës së tenderit
04/05/2017
“Fiks Fare”, skandal në Prefekturën e Korçës. Ryshfeti, 90% e vlerës së tenderit

“Fiks Fare” denoncoi këtë të enjte një tjetër skandal me tenderët e qeverisjes vendore, ku shefja e Financës së Prefektit të Korçës, Mirjeta Setallari kërkon një shumë marramendëse parash si ryshfet nga një kompani, me qëllim që ta shpallte fituese.

Ndryshe nga rastet e dëgjuara më parë, ku për një tender kërkohet 10 apo 20 për qind e vlerëssë tij, madje ka drejtorë që kërkojnë edhe 30 për qind, Setallari ka kërkuar 90 për qind të vlerës së tenderit nga kompania që ajo do të shpallte fituese.

E nuk bëhet fjalë për një tender, por për 4 të tillë, të cilët janë realizuar të enjten nga institucioni i Prefektit të Korçës, me qëllim blerjen e pjesëve të këmbimit dhe mirëmbajtjen e dy makinave. Madje, shefja e Financës e justifikon kërkesën e saj me faktin se shërbimet dhe mallrat për këto dy mjete janë kryer dhe blerë më parë, duke të lënë të mendosh se tenderët janë thjesht fiktivë.

Vlera totale e këtyre tenderëve të shpallur nga Prefektura e Korçës është 450.400 lekë për blerje pjesësh këmbimi dhe riparim të dy makinave në përdorim të këtij institucioni. Sipas informacioneve zyrtare, në Agjencinë e Prokurimeve Publike, njoftimi për hapjen e tenderëve ishte dhënë një ditë më parë, pikërisht më 3 maj, ndërkohë që data e mbylljes ishte sot.

Dy nga tenderët ishin futur si një i vetëm. Por ky tender ishte ndarë me dy zëra, përkatësisht 200.700 lekë dhe 161.500 lekë, pikërisht për blerje pjesësh këmbimi për automjetet e institucionit. Këto dy tenderë u zhvilluan në orën 12 të ditës së sotme dhe fitues u shpall subjekti Arben Abasllari.Spastiker

Sipas APP-së, ky subjekt ka paraqitur ofertën prej 168.000 lekësh për tenderin e parë, ku vlera limit për blerjen e pjesëve të këmbimit të dy mjeteve “Jeep” dhe “Mercedes Benz” ishte 200.700 lekë. Ndërsa për tenderin e dytë, ku fondi limit ishte 161.500 lekë, nuk ka informacion sesa ka qenë oferta e subjektit Arben Abasllari, duke qenë se ende nuk janë publikuar dokumentet e fituesit.

Tenderi i tretë, i realizuar po sot për të njëjtat makina, u mbyll në orën 12:30 dhe fitues u shpall subjekti “Tech Invest”. Ky tender me fond limit 38.200 lekë kishte objekt blerjeje vajin për dy automjetet e përmendura më lart të institucionit. Oferta fituese e “Tech Invest” për këtë tender ishte 17.750 lekë.

Spastiker Tenderi i katërt u mbyll në orën 13:30 dhe fitues u shpall subjekti “NOVAKTI”. Ky tender kishte objekt riparimin dhe mirëmbajtjen për dy automjetet e institucionit, me një fond limit prej 50.000 lekësh. Subjekti fitues paraqiti një ofertë prej 48.000 lekësh.

Pra të katërt tenderët për dy makina janë realizuar brenda 24 orëve dhe tashmë fituesit duhet të plotësojnë kushtet e kërkuara nga autoriteti kontraktues, kundrejt shpërblimit për realizimin e të gjithë shërbimeve dhe blerjen e mallrave sipas specifikimeve teknike.

Pas publikimit të këtyre tenderëve në faqen zyrtare të APP-së, “Fiksi” kontaktoi edhe me shefen e Financës së Prefektit të Korçës, e cila konfirmoi se “sot janë hapur zarfet dhe është shpallur fituesi”.

Por Mirjeta Setallari, vetëm një ditë më parë kishte bërë pazaret për këta tenderë me biznesmenë, të cilëve u kishte shpjeguar që tenderi është fiktiv, pasi punimet për të cilat është shpallur procedura janë kryer më parë.

“Fiks Fare” transmetoi dy nga bisedat telefonike të saj me një nga biznesmenët e ofruar për të marrë pjesë në tender, ku ajo shprehet se 90% të vlerës totale të fituesit e donte për vete, ndërsa 10 për qind do i kalonte atij, pasi nuk kishte nevojë për të kryer shërbime për dy mjetet. Madje, ajo thotë se nëse do të ketë ofertues të tjerë, me kushte më të favorshme, ajo do të bisedonte me ta për të shpallur fitues biznesmenin me të cilin kishte rënë dakord më parë për vlerën e ryshfetit.

Emisioni investigativ transmetoi bisedat korruptive, ndërkohë që sot, para hapjes së ofertave, shefja e Financës, për të arritur qëllimin e saj, i ka dërguar SMS biznesmenit që foli në telefon me të, duke i kërkuar emrin e subjektit të tij.

Telefonata e parë ndërmjet biznesmenit dhe shefes së Financës në Prefekturën Korçë, Mirjeta Setallari

Biznesmeni: Më fal, si e ke emrin ti, se ta harrova
Shefja e Financës: Mirjeta.
Biznesmeni:  Mirjeta.
Shefja e Financës: Po
Biznesmeni:  Unë mund, kam qejf të marr pjesë në atë tenderin e juaj.
Shefja e Financës: Ja një sekondë se ka shumë zhurmë, edhe njëherë.
Biznesmeni: Kam qejf të marr në atë tenderin që folëm, që të thashë nuk do marr pjesë. Mund të marr pjesë.
Shefja e Financës: Ehë.
Biznesmeni:  Dhe jam dakord që ju të merrni 90 për qind, ne të marrim 10 përqindëshin.
Shefja e Financës: Po në rregull atëherë.
Biznesmeni:  Në rregull ë?
Shefja e Financës: Në rregull.
Biznesmeni: Po mirë, po vlera është 400 mijë lekë të reja, unë sa ta nxjerr vlerën se mos nuk fitoj unë dhe atëherë çfarë kuptimi kot? Sa ta çoj vlerën unë dmth, ta lë te 300 mijë të reja, apo ta shtoj një çikë.
Shefja e Financës: Po ti shtoje edhe një çikë, por kam hall mos…
Biznesmeni: Se mos nuk e fitoj unë ë?
Shefja e Financës: Eee, del ndonjë tjetër.
Biznesmeni:  E megjithatë unë po e çoj ke 350 mijë të reja…
Shefja e Financës: Ok
Biznesmeni: Edhe pastaj 90 përqindëshin e lekëve do t’i marrësh ti, se meqë ti, ti thua që mjetet i ke riparuar, se mos më thua pastaj do riparosh mjetet.
Shefja e Financës: Po pra po, ajo është tërë vitin.
Biznesmeni: Pa më thuaj, mjetet i ke riparuar?
Shefja e Financës: Po janë me riparime, janë bërë të gjitha.
Biznesmeni: I ke bërë dmth, s’kanë defekte të tjera dmth mjetet.
Shefja e Financës: Jooo, asgjë.
Biznesmeni: Dmth, çdo gjë është në rregull?
Shefja e Financës: Është në rregull
Biznesmeni:  Atëherë shumë mirë, unë do të jap 90 për qind të shumës të lekëve kur t’i marr unë, atëherë ti do më ashtu (japësh) 10 përqindëshin. Ok?

Shefja e Financës: Ok.
Biznesmeni: Hajde ia kalofsh mirë.
Shefja e Financës: Në rregull, mirupafshim.

Telefonata e dytë ndërmjet biznesmenit dhe shefes së Financës në Prefekturën Korçë, Mirjeta Setallari

Biznesmeni: Më dëgjon se ke çik zhurmë aty, më dëgjon?
Shefja e Financës: Po ja dola jashtë me.
Biznesmeni: Po
Shefja e Financës: Më thuaj?
Biznesmeni: Se mos ka dhënë ndonjëri 95% dhe unë vij vërdallë kot, bëj dokumente…
Shefja e Financës: Jo jo jo, s’kam folur me asnjë njeri, përveç teje. Unë të thashë që në fillim, të fola drejt, me 10 për qind të kemi llogaritur, që kur bëmë llogaritjet. Jo nuk kam fol me asnjë.
Biznesmeni: Sa e ke llogaritur?
Shefja e Financës: Me 10 % dmth, siç e folëm bashkë.
Biznesmeni: Po. Me tjetër njeri nuk ke folur e?
Shefja e Financës: Jo nuk kam komunikuar, vetëm në ardhshin nesër, më kupton? Nesër kur të…
Biznesmeni: Epo…
Shefja e Financës: Kur të dali.
Biznesmeni: Po në rast se e fiton dikush tjetër? Si do bëhet?. Ti e ke në dorë atë punë se lekët i ke ti apo jo, s’i kam unë lekët.
Shefja e Financës: Po jo, lekët unë i kam.
Biznesmeni: Po……………………..
http://top-channel.tv/lajme/artikull.php?id=354386

 

** Rehabilitierung des Kanalnetzes

Das Vorhaben knüpft an verschiedene von der Bundesregierung finanzierte Wasserversorgungsvorhaben an, die in den Jahren 1998 bis 2003 durchgeführt wurden und Korça zur ersten albanischen Stadt mit einer „Rund-um-die-Uhr“ Wasserversorgung gemacht haben. Inzwischen werden jedoch auch die Abwassermaßnahmen in Angriff genommen, teilweise in Kooperation mit der Europäischen Investitionsbank (EIB) und LuxDevelopment .
Für die Abwasservorhaben Korca stellt die Bunderregierung insgesamt 20 Mio EUR über die KfW Entwicklungsbank zur Verfügung. In einer ersten Phase rund 5 Millionen Euro für die Rehabilitierung des Kanalnetzes, den Anschluss neuer Stadtteile an das Kanalnetz, den Bau eines Ringsammlers sowie einer Kläranlage zur Verfügung, In einer weiteren Phase rd. 15 Mio EUR für die Erweiterung der Kläranlage, die Vervollständigung des Systems der Mischwasserbehandlung durch einen Regenüberlauf, den Bau eines Hauptsammlers und die Erhöhung des Anschlussgrades an die Kläranlage.
Abwasserentsorgung Korca
Land Albanien
Sektor / BMZ-Förderbereich Trinkwasser u. Abwasser – Grundlegende Versorgung
BMZ-Projektnummer 2003 66 609 und 2007 65 958
Status Durchführung
FZ-Mittel in Mio. Euro 5 und 15

http://www.kfw-entwicklungsbank.de/DE_Home/Laender_Programme_und_Projekte/Europa/Albanien/Leuchtturmprojekt_1.jsp

Urbanistic Pläne, von Deutschland bezahlt, nie umgesetzt

Man spricht auf der Website der Stadt Korce von einer idee

http://www.bashkiakorce.gov.al/frontend/index.php

In Korce ist der Not Stand ausgerufen, wegen Umwelt Verseuchung durch die hoch gefährliche Müll Deponie! Gut das 11 Jahre dort die GTZ Spinner und Betrüger tätig sind.

Korcë, alarm për mbeturinat

http://www.youtube.com/watch?v=kcLu6h9et1A&playnext=1&videos=8N-vXm1g8v0

siehe auch Afghanistan!

Heute ist es Standard Wissen, das nicht nur der angebliche Zivile Aufbau deströs gescheitert ist, sondern ein Milliarden Betrug der Profi Verbrecher aus Berlin ist, wie im Kosovo ebenso! Dumm und kriminelle, das kann Nichts werden! Es trägt vor allem Rot-Grünes Partei Buch!

Das Ende der Geschichte kann man jetzt schon lesen und hören: dass Afghanistan einfach nicht zu befrieden sei, die Afghanen einfach nicht zu modernisieren seien. Diese Geschichtsklitterung ignoriert geflissentlich, dass eine andere, erfolgreichere Entwicklung möglich war. Der so oft besungene zivile Aufbau des Landes stellt das traurigste Kapitel des Afghanistankrieges dar. In den entscheidenden Jahren unmittelbar nach dem Sturz der Taliban passierte fast nichts, später dann kamen mehr Versprechen als Gelder, und die landeten zu einem großen Teil in den Taschen ausländischer Berater und korrupter Behörden.
…………………………………..
http://www.zeit.de/2010/31/01-Afghanistan-WikiLeaks?page=2

Der Verfassungbruch geht weiter, denn erneut werden Regierungs Entscheidungen wie seit Monaten getroffen, obwohl Peleshi lt. Verfassung nicht dazu berechtigt ist, denn Edi Rama ist gesund und Einsatz fähig. Die korrupte Mafiös operierende EU, Berlin finanzieren mit Infrastruktur Projekten Non-Stop die Verbrecher Kartelle, ihre Geldwäsche, und das über 50 % der Gelder für Bauschrott gestohlen wird,. Vorsätzlich werden von den Hirnlosen EU und Berliner Banden rund um die KfW, BMZ, GIZ nur noch Verbrecher Kartelle finanziert, in Deutschland etabliert, auch als Wirtschafts Programm, für Geistig behinderte SPD, Grünen, CDU Parteigänger.
Etliche Präfekte werden entlassen, weil sie als Abgeordnete kanditieren und so kann man verstehen, das diese Banden illegale Bauten, Grundstücks Raub, Bebauung Antiker Stätten, Zerstörung der Küste dulden, weil diese Banden den Wahlkampf der jeweiligen Präfekte finanzieren.
25 Jahre keine Justiz, Betrug und Mafia Politiker: Letter from Albania: Why I want to leave

***
Vendimet e qeverisë për lirimin nga detyra të 6 prefektëve

LIRIMIN NGA DETYRA TË PREFEKTIT TË QARKUT TË ELBASANIT

Në mbështetje të neneve 100 e 114, të Kushtetutës dhe të nenit 5, të ligjit nr.107/2016, “Për prefektin e qarkut”, me propozimin e ministrit të Punëve të Brendshme, Këshilli i Ministrave

V E N D O S I:

Z. Arben Kamami, prefekt i Qarkut të Elbasanit, lirohet nga kjo detyrë.

Ky vendim hyn në fuqi menjëherë.

K R Y E M I N I S T R I

EDI RAMA

Në mungesë dhe me porosi
ZËVENDËSKRYEMINISTRI
NIKO PELESHI

***

V E N D I M

PËR

LIRIMIN NGA DETYRA TË PREFEKTIT TË QARKUT TË KORÇËS

Në mbështetje të neneve 100 e 114, të Kushtetutës dhe të nenit 5, të ligjit nr.107/2016, “Për prefektin e qarkut”, me propozimin e ministrit të Punëve të Brendshme, Këshilli i Ministrave

V E N D O S I:

Z. Ardit Konomi, prefekt i Qarkut të Korçës, lirohet nga kjo detyrë.

Ky vendim hyn në fuqi menjëherë.

K R Y E M I N I S T R I

EDI RAMA

Në mungesë dhe me porosi
ZËVENDËSKRYEMINISTRI
NIKO PELESHI

***

V E N D I M

PËR

LIRIMIN NGA DETYRA TË PREFEKTIT TË QARKUT TË BERATIT

Në mbështetje të neneve 100 e 114, të Kushtetutës dhe të nenit 5, të ligjit nr.107/2016, “Për prefektin e qarkut”, me propozimin e ministrit të Punëve të Brendshme, Këshilli i Ministrave

V E N D O S I:

Z. Fadil Nasufi, prefekt i Qarkut të Beratit, lirohet nga kjo detyrë.

Ky vendim hyn në fuqi menjëherë.

K R Y E M I N I S T R I

EDI RAMA

Në mungesë dhe me porosi
ZËVENDËSKRYEMINISTRI
NIKO PELESHI

***

V E N D I M

PËR

LIRIMIN NGA DETYRA TË PREFEKTIT TË QARKUT TË DIBRËS

Në mbështetje të neneve 100 e 114, të Kushtetutës dhe të nenit 5, të ligjit nr.107/2016, “Për prefektin e qarkut”, me propozimin e ministrit të Punëve të Brendshme, Këshilli i Ministrave

V E N D O S I:

Z. Halit Palamani, prefekt i Qarkut të Dibrës, lirohet nga kjo detyrë.

Ky vendim hyn në fuqi menjëherë.

K R Y E M I N I S T R I

EDI RAMA

Në mungesë dhe me porosi
ZËVENDËSKRYEMINISTRI
NIKO PELESHI

***

V E N D I M

PËR

LIRIMIN NGA DETYRA TË PREFEKTIT TË QARKUT TË DURRËSIT

Në mbështetje të neneve 100 e 114, të Kushtetutës dhe të nenit 5, të ligjit nr.107/2016, “Për prefektin e qarkut”, me propozimin e ministrit të Punëve të Brendshme, Këshilli i Ministrave

V E N D O S I:

Z. Rolant Xhelilaj, prefekt i Qarkut të Durrësit, lirohet nga kjo detyrë.

Ky vendim hyn në fuqi menjëherë.

K R Y E M I N I S T R I

EDI RAMA

Në mungesë dhe me porosi
ZËVENDËSKRYEMINISTRI
NIKO PELESHI

***

V E N D I M

PËR

LIRIMIN NGA DETYRA TË PREFEKTIT TË QARKUT TË TIRANËS

Në mbështetje të neneve 100 e 114, të Kushtetutës dhe të nenit 5, të ligjit nr.107/2016, “Për prefektin e qarkut”, me propozimin e ministrit të Punëve të Brendshme, Këshilli i Ministrave

V E N D O S I:

Z. Sadi Vorpsi, prefekt i Qarkut të Tiranës, lirohet nga kjo detyrë.

Ky vendim hyn në fuqi menjëherë.

/portali DurresLajm/
https://durreslajm.al/aktualitet/lajm-i-fundit-lirohet-nga-detyra-prefekti-i-durr%C3%ABsit-roland-xhelilaj

4 Banker in Korce verhaftet, welche mit falschen ID Karten Konten eröffneten und Geld wuschen

Uraltes System des Ex-Finanzminister Ridvan Bode, (bekannt als Wurzel Zwerg) der von der Korce Mafia schon vor 25 Jahren finanziert wurde, rund um den Berisha Schmuggel schon damals im Süd Balkan. Normal Zustand eines NATO Staates, von der EU und Weltbank Kriminellen finanziert.

10 % der Pässe und ID Karten gehen an Kriminelle mit falschen Identitäten: Der Skandal der „Sagem“ Druckerei

Deshalb gibt es keine Firmen Kredite mehr, denn mit 100 % gefälschten Dokumenten eröffnete man Konten, schmierte die Banker mit 10-20 % der Kredit Summe und dann ging das Projekt in die Insolvenz. Ein System der Berisha Regierungs Adviser vor allem

In diesem Falle wurden Bankkonten mit den üblichen falschen ID’s eröffnet, Gelder eingezahlt, von den Bankern dann abgehoben, was nur der Geldwäsche diente.

Vodhën 2.8 milionë euro kursime të klientëve, pranga 4 bankierëve në Korçë

Redaksia Online December 7, 2013 12:09

Vodhën 2.8 milionë euro kursime të klientëve, pranga 4 bankierëve në Korçë

Pesë persona kanë rënë në pranga pas hetimeve të policisë së Korçës, e cila zbuloi një skemë mashtrimi me llogaritë bankare. Abuzimi konsistonte në hapjen e llogarive të kursimit për qytetarët, të cilëve i jepeshin libreza false, pasi depozitonin paratë e tyre. Shumat shkonin më pas në xhepat e katër bankierëve të një filiali banke dhe një pronari lojërash fati, të përfshirë në mashtrim.

Sipas hetimeve të kryera përgjatë tre muajsh, me anë të kësaj skeme janë grabitur 2.8 milionë euro nga filial i “Raiffeisen Bank” në Bilisht të Korçës.


Të arrestuarit janë:

1 – Lorent Vladimir Ballco, 26 vjeç, banues në qytetin e Korçës, me detyrë bankier personal

2 – Kimet Selim Hoxha, 56 vieç, banues në Cangonj Devoll, me detyre arkëtar pranë filialit të bankës
3 – Fjoralba Koço Andrea, 29 vjeç, banuese në Korçë, me detyre arkëtare
4 – Julian Paskal Kosho, 39 vjeç, banues në Korçë, me detyrë përgjegjës agjencie
5 – Ervin Osman Xhaci, 32 vjeç, banues në Bilisht, i vetëpunësuar në një subjekt lojërash fati

Hetimet nisën më 4 shtator 2013, me arrestimin e drejtorit të filialit në Bilisht të Korçës, Blendi Andrea Topalli. Topalli u arrestua për akuzën e vjedhjes me anë të shpërdorimit të detyrës të 13 milionë lekëve nga llogaria e një klienti banke, të cilat sipas policisë thuhej se i kishte përdorur për blerjen e një pasurie të paluajtshme. Të gjithë punonjësit e filialit të bankës u vunë në hetim dhe u zbulua se me anë të falsifikimit shuma e vjedhur është 2.8 milionë euro. Të arrestuarit e sotëm dyshohet se ishin bashkëpunëtorë me drejtorin për fshehjen e kësaj megavjedhjeje. Ata akuzohen për “Pastrimi i produkteve te vepres penale” dhe “Vjedhja e kryer duke shpërdoruar detyrën”.

Vodhën 2.8 milionë euro kursime të klientëve, pranga 4 bankierëve në Korçë

Sicherheit „Hawai“ Komplex in Tirana und Durres und die Erfahrung eines US Albanischen Investors

Petrit Xhelollari, war ein US Albanischer Investor, der illegal einmal Bauen anfing in Korce und so ging es immer weiter auch mit angeblichen Grundstücken. Man hat bis heute keine Papiere, weil man auch auf korrupte Beamte und dumme Verwandte hereinfiel, was Tradition ist. Bekannte Internationale Firmen, rund um den Chrom Abbau, verabschiedeten sich aus Albanien unter der Verbrecher Regierung von Salih Berisha, als man Erkundungs Bohrungen machte, aber keine Lizensen erhielt, nur durch hohe Geld Erpressungen und Zahlungen. Viele bekannte Firmen verabschiedeten sich aus Albanien, einige gingen in die Insolvenz. Immer verursacht durch kriminelle Partner und Bevollmächtige und alle beklagen: Keine Justiz und wer ein Urteil erreichte, konnte trotzdem Nichts erreichen. Sowas wird ignoriert, die Mafia lacht sogar in 1996, oder heute über Gerichts Urteile, weil korrupte Internationale die Verbrechen decken und die Deutsche KfW natürlich unbeirrt mit der Prominenz der Verbrecher wie am Prespa See, eigene Projekte organisiert. Man ist fester Partner der Internationalen Prominenz der OK.. Die KfW ist in viele Betrugs Fälle verwickelt, was offensichtlich Programm ist und fester Bestandteil ab 1999, der Albanischen – Deutschen OK bei der Geld Vernichtung.

Es gibt wohl 10.000 solcher Fälle, welche ohne Papiere irgendwo herum bauten und jetzt jammern, weil sich nicht alle Politiker bestechen lassen.

Biznesmeni shqiptaro-amerikan Petrit Xhelollari: Të investosh në Shqipëri është e vështirë, biznesmenët nëpërkëmben, vendimet e drejtësisë shpërfillen

Posted By Gazeta Telegraf On 28/01/2015 @ 11:32 In Kryesore,Sociale | No Comments

PETRIT XHELOLLARISotiraq Filo dhe Niko Peleshi atë që thonë sot e mohojnë nesër

Agjencia e Legalizimeve po më mban peng lejen e legalizimit.

 KORÇË – Të investosh në Shqipëri është mjaft e vështirë. Kështu mendon biznesmeni shqiptaro-amerikan Petrit Xhelollari. Të njëjtin mendim me të kanë edhe biznesmenët e tjerë emigrantë që jetojnë dhe punojnë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Së paku kështu mendojnë miqtë dhe të njohurit e Xhelollarit, me të cilët i duhet të takohet shpesh, pasi jetojnë në të njëjtin vend. Përvojat e tyre kanë qenë të hidhura dhe tejet dëshpëruese. Vetë Xhelollari e ka një përvojë të tillë, ku me ardhjen në Shqipëri, konkretisht në qytetin e Korçës, nuk i shpëtoi dot as arrestimit të paligjshëm. Arrestimi i tij u bë i mundur falë një kallëzimi të bërë nga ana e kryebashkiakut, Sotiraq Filo, e cila  nuk u provua si e vërtetë. Më në fund Prokuroria e rrethit Gjyqësor Korçë, e pushoi çështjen dhe tashmë Filo rrezikon të paditet për dëshmi të rremë, por dëmi moral ndaj Xhelollarit ka qenë mjaft i madh. Xhelollari mendon se tashmë emri i mirë i tij është njollosur dhe do t’i duhet kohë për të rikuperuar dëmin e shkaktuar. Këtë përvojë të hidhur të tij, në lidhje me Bashkinë e Korçës, ai dëshiron ta përcjellë edhe për lexuesin e gazetës “Telegraf”. Ajo çfarë ndodh në Korçë, thotë ai, është e pabesueshme, si kryebashkiaku Sotiraq Filo, si zëvendëskryeministri Niko Peleshi, atë që thonë sot e mohojnë nesër, që do të thotë se në këtë qytet nuk mund të zgjidhësh dot asnjë çështje.

Ju thoni se keni pasur një përvojë të hidhur me Bashkinë e Korçës dhe institucionet e tjera shtetërore, a mund të na thoni që nga cili moment e keni identifikuar këtë gjë?

Mund të them se gjithçka mori një drejtim tjetër me ardhjen në pushtet të socialistëve, dhe me sa shoh e njëjta praktikë do të ndiqet edhe në vijim. Biznesmenët do të nëpërkëmben, ndërsa vendimet e drejtësisë do të shpërfillen, për rrjedhojë investitorët shqiptarë që jetojnë në vende të ndryshme të botës nuk do të guxojnë të investojnë. Gjithçka që po ndodh sot është dekurajuese. Dhe kur mendon se një kryebashkiak mund të bëjë edhe një kallëzim të pavërtetë në Prokurori, atëherë kuptohet se me çfarë pasojash mund të përballen emigrantët tanë, që pas akumulimit të të ardhurave t’i investojnë në Shqipëri. Gjithë mundi i jetës në emigrim mund të humbasë brenda një sekonde, aq sa mund të zgjasë një shpërthim tritoli. Në një klimë të tillë nuk besoj se ka dëshirë të vijë kush në Shqipëri e të investojë dhe aq më pak në qytetin e Korçës, ku po ndodhin gjëra të çuditshme. Unë për vete ndihem i frikësuar, pres çdo ditë të kthehem në Shtetet e Bashkuara të Amerikës

Nëse ju keni investuar në qytetin e Korçës, a keni respektuar ligjet dhe rregullat e këtij shteti? Më konkretisht, a keni qenë të pajisur me leje ndërtimi nga Bashkia e qytetit?

Sigurisht, që familja ime ka investuar në qytetin e Korçës. Ngritja e një ndërtese 5- katëshe kishte për qëllim strehimin e familjes, ndërsa pjesa tjetër, kryesisht katet e para do të viheshin në shërbim të biznesit, dhe kështu ka ndodhur. Pra mund të them se ky ishte një investim mjaft i rëndësishëm. Vlera e objektit, duke iu referuar tregut të sotshëm, shkon në 1 milionë e 300 mijë euro. Pra, në këtë investim është gjithë mundi i familjes dhe i qëndrimit për një kohë të gjatë në emigracion. Gjithë investimi u krye mbi pronën e familjes. Madje 10 metra katrorë na u dhanë nga Bashkia e Korçës, të cilat sigurisht që i blemë me çmimin e tregut. Më këtë dua të them se ne ishim të pajisur me leje ndërtimi dhe fillimisht me bashkinë kemi pasur një bashkëpunim korrekt. Kjo e fundit merrte çdo vit taksat për ambientet që kishim lëshuar me qira. Ndërtimi është kryer që nga viti 1999. Megjithatë me kalimin e kohës do të nisnin edhe problemet. Kohët e fundit u agravuan edhe më tepër dhe me sa shihet të tilla do të jenë edhe në vijim. Sigurisht familja ime është e vendosur t’u drejtohet organeve gjyqësore dhe do të kërkojë drejtësi. Përpara kësaj të drejte nuk ka për t’u ndaluar në asnjë rast.

Cilat janë arsyet që marrëdhëniet tuaja me Bashkinë e qytetit dhe konkretisht me drejtuesit e saj erdhën duke u acaruar?

Siç e thashë edhe më sipër, ndërtesa është pesëkatëshe, por bodrumin dhe katin e pestë na i konsideruan si ndërtim pa leje, nën pretendimin se në këtë zonë ndërtimet nuk do të jenë më të larta se katër kate. Për këtë arsye, në vitin 2005-2006, aplikuam pranë Agjencisë së Legalizimeve ashtu si shumë shqiptarë të tjerë. Procesi i legalizimit për ndërtimin e kryer nga ana jonë përfundoi në vitin 2012. Paguam të gjitha detyrimet financiare që rridhnin nga ky proces, rreth 400.000 lekë dhe pas kësaj gjithçka ishte në rregull sipas të gjitha ligjeve të shtetit shqiptar. Pra, më në fund, ishim tërësisht të ligjshëm. Por çfarë ndodhi në të vërtetë. Asnjëherë nuk u pajisëm me lejen e legalizimit. Zyra përgjegjëse nuk pajis me këtë dokument pasi pengohet nga bashkia e Korçës, nga kryebashkiaku Sotiraq Filo dhe nga zëvendëskryeministri Niko Peleshi.

Pse u refuzohet pajisja me lejen e legalizimit?

Ne nuk e morëm dot lejen e legalizimit në vitin 2012, sepse ndodheshim në Shtetet Bashkuara të Amerikës. Gjithsesi, vendosëm ta merrnim kur të vinim në Shqipëri, në një kohë më të favorshme edhe për ne, pasi nuk e kishim menduar kurrë që leja e miratuar dhe e firmosur do të na mbahej peng dhe nuk do të na jepej më. Ajo leje edhe sot figuron e miratuar, por ne ende nuk e kemi në dorë. Vijon refuzimi për të mos na pajisur me këtë leje, gjë që duket qartë që është një shkelje e hapur e ligjit. Kur erdhëm në Shqipëri, çuditërisht, u paditëm nga dikush që pretendonte se ballkonet e ndërtesës sonë nuk duhej të ishin vendosur nga ana e shtëpisë së tij. Shkuam në gjyq. Më 13 prill, Gjykata e Shkallës së Parë Korçë e pushoi çështjen, pasi paditësi ynë nuk kishte pasur certifikatë pronësie. Mungesa e certifikatës së pronësisë nga ana e tyre na la edhe më të befasuar. Megjithatë, që nga ky moment ne ishim në të drejtën tonë për t’u pajisur me lejen e legalizimit, pasi edhe gjykata e kishte pushuar çështjen, por përsëri refuzuan të na pajisnin me leje. Tashmë çështja është në Apel, sigurisht nuk ekziston asnjë mundësi që të fitojë paditësi, pasi përsëri ai është paraqitur në gjykatë pa certifikatën e pronësisë, por familje ime (si gjithnjë), sërish nuk do të pajiset më lejen e shumëkërkuar, pasi siç e thashë edhe më sipër nuk dëshirojnë drejtuesit e bashkisë Korçë

Cilat janë arsyet që ndodh kështu?

Siç është bërë e ditur edhe ne media, përgjatë rrugës “Gjon Buzuku”, do të prishen 28 shtëpi për shkak të një projekti nga ana e Bashkisë Korçës, ku kjo e fundit do të ndërtojë një rrugë më të gjerë nga sa është sot e kësaj dite. Një nga ndërtimet që do të prishet është dhe godina e ndërtuar nga familja ime. Siç e theksova edhe më sipër, vlera e saj shkon në 1 milionë e 300 mijë euro, por bashkia e Korçës po bën të gjitha përpjekjet për të më dëmshpërblyer sa më pak që të jetë e mundur.

Ku e bazoni këtë që sapo pohuat dhe pse bashkia dëshiron t’u dëmshpërblejë sa më pak?

Tashmë e vërteta është në dritë të diellit. Fillimisht më thanë se dëmshpërblimi që do të më jepej ishte 17 milionë lekë, gjë që më la tejet të befasuar. Nuk mund ta besoja dot. Vlera e investimit të kryer nga ana e familjes time shkon në 1 milionë e 300 mijë euro. Ajo që po na ofronte bashkia nuk ishte as “një kockë”, siç thuhet në zhargonin e përditshëm. Të njëjtin fat do të kishin edhe 27 familjet e tjera, gjë që na detyroi të dilnim në protesta, por kur unë u vura në krye të tyre për të mos lejuar prishjen e 28 shtëpive në një nga lagjet më të vjetra të Korçës, mllefi i kryebashkiakut të sotëm, Sotiraq Filo, u bë edhe më i madh. Madje gjatë ditëve që protestohej më erdhi lajmi se dëmshpërblimi im kishte zbritur në 14 milionë. Dhe Sotiraq Filo nuk u mjaftua vetëm me kaq. Ai më paditi në Prokurori për kanosje duke sajuar një akuzë e cila nuk u vërtetua dhe Prokuroria e pushoi si çështje. Pra, gjithçka duket qartë se çfarë është duke ndodhur konkretisht.

A mund të na thoni nëse keni bërë edhe përpjekje të tjera për ta zgjidhur këtë çështje?

Këtu në Shqipëri dhe veçanërisht në Korçë çështje të caktuara janë shumë të vështira për t’u zgjidhur. Mund të them se ndërkohë jam takuar edhe me zëvendëskryeministrin Niko Peleshi, për të kuptuar më mirë se çfarë do të ndodhte më konkretisht me investimin e kryer nga ana e familjes time. Dhe përgjigja e tij ishte kjo: “Unë do ta prish shtëpinë tënde, por ju merrni një studio të specializuar të llogaritë vlerën e objektit dhe unë do t’ju dëmshpërblej”. Sigurisht, bëra ashtu siç më tha Peleshi. Pajtova një nga studiot më të mira të Tiranës, ku kjo e fundit, pas një studimi të mirëfilltë doli në përfundimin se një pjesë e shtëpive, përfshi edhe ndërtesën e familjes time, mund të mos prisheshin, por as mendimi i studios nuk u mor parasysh dhe as dëmshpërblimi nuk u rrit, ai mbeti në shkallën më minimale të mundshme, një shpërblim fyes dhe qesharak. Dhe kjo është arsyeja që nuk më pajisnin me lejen e legalizimit, sepse atëherë dëmshpërblimi do të ishte edhe më i lartë. Niko Peleshi dhe Sotiraq Filo dëshirojnë të më shohin të falimentuar. Ndaj atë që thonë sot e mohojnë nesër. Kjo është e vërteta e investitorëve në Korçë. Bëhet gjithçka për t’i shkelur me këmbë dhe gjithçka që ata të mos ngrijnë kokën. Për t’ia arritur kësaj, nuk përfillin as vendimet e organeve të drejtësisë. Historia ime është një dëshmi e qartë e asaj se çfarë ndodh në qytetin tim, ku gjithçka mund ta humbas brenda një fragmenti kohor, aq sa mund të zgjatë një shpërthim tritoli. Kam frike se historia ime do të trembë edhe mbesat e mia të vogla ne Amerikë.

 Nga Vepror Hasani


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/biznesmeni-shqiptaro-amerikan-petrit-xhelollari-te-investosh-ne-shqiperi-eshte-e-veshtire-biznesmenet-neperkemben-vendimet-e-drejtesise-shperfillen/

Das die illegalen Hawai Komplexe in Durres und Tirana legalisiert wurden, sind übelste illegale Bauten aus der Regierung Fatos Nano und vor allem in Tirana in der Verantwortung von Edi Rama. Die Bauten sind totaler Bauschrott, ohne Beton Rüttler wo auch Jahre lang niemand Strom und Wasser bezahlte.

Instituti i ndërtimit nis verifikimin për sigurinë e pallateve nga tërmetet

Postuar më: 18 Janar, 2015 tek Aktualitet

Legalizohen pallatet e Arabit 900 perfituesit ne Selite dhe Don Bosko Pallate-Hawai

Instituti i ndërtimit do të kalojë në sitë të gjitha ndërtimet në kryeqytet për të kuptuar se sa të rrezikuar janë apo jo, përballë lëkundjeve sizmike, siç janë tërmetet, por edhe për të verifikuar kriteret e sigurisë në të cilat janë ndërtuar.

Grupi i verifikimit ka nisur punën fillimisht me inspektimin në blloqet e pallatave arabe në lagjen “Don Bosko”.

Më pas do të kontrollohen të gjithë pallatet e ndërtuara nga i njëjti subjekt, jo vetëm për të testuar kushtet e qëndrueshmërisë, por edhe për të nisur një proces legalizimi i mbetur pezull tashmë prej kohësh.

Wer illegal baut, erhält Mindest Haft Strafen, welche das Gesetz aber schon seit Jahren vorschreibt, wenn man vor allem an der Küste, öffentlichen Grund in Städten, Parks, oder Antiken Stätten baut.

Der Witz ist dabei, das es zwei verantwortliche Bau und Tourismus Minister erklären: Fatmir Yhafai, der als Einziger jemals ernsthaft versuchte, diese Grundstücke die Zone Touristik nach Gesetz 7665 zuschützen. Fatos Nano sagte damals in einer Kabinetts Sitzung: Das erledigen wir später und der Nachfolger Baskhim Fini, erneut in der Juristischen Kommission, unternahm dann absolut Nichts gegen die Wild West Methoden und Fatmir Xhafai, wurde dann durchaus ein erfolgreicher Justiz Minister.

Der Berisha Verwandte der Botschaft in London Mal Berisha ist immer noch im Amte, obwohl seine Amtszeit seit langem abgelaufen ist.