Schlagwort-Archive: ICSID

Regierungs Memo, warnt vor Forderungen, von bis 2 Milliarden € aus ICSID, Abitrage Verfahren und Staatsgarantien

Folgen oft einer Betrugs Privatisierung, der sogenannten „Internationalen Wertegemeinschaft“ und totaler Inkompetenz, der Albanischen Regierungen.

Ein Dokument, vom Ex-Justizminister Petrit Vasili, unterschrieben, erstellt durch die Regierungs Beauftragte, für Abitrage Verfahren, warnt vor einer Finanz Kathastrophe, weil nie Verträge eingehalten werden, Grundlage des Bestechungs Motoren überall.

Die Entschädigungs Summen, können durch diverse Ansprüche auch bei bis zu 2 Milliarden € liegen, vertrauliche Dokumente belegen und auch warnen. Einige Verfahren konnte Albanien gewinnen, vor allem gegen Profi Betrüger wie Kastriot Ismailaj, oder Vergleiche im CEZ Debakel erreichen.

Zu 70 Millionen € ist bereits Albanien verurteilt worden, nur in Abitrage Verfahren. Hinzu kommen hohe Millionen Summen, über Urteile des EU Menschenrechtshofes, für besetzte, verkaufte Immobilien der Albaner Mafia, was sich Regierung nennt. Die meisten Verfahren sind noch offen, überwiegend Verfahren, welche Edi Rama verursacht hat, durch seine Langzeit Verbrecherischen Partner, auch weil er jedes Gesetzt, wie Ilir Meta, die Ehefrau Monika ignorieren.

Jeder Ministerpräsident (Ausnahme Pantelji Majko) hat die Verantwortung für das Desaster, wie Investoren terrorisiert werden, trotz Staatsverträge, was ein Eprressungs System ist, auf Teilhaberschaft, oder Verkauf.

ICSID, Abitrage Verfahren sind extrem teuer, die Albanische Regierung verlor Etliche inzwischen, denn einige Investoren, haben derartige Garantien per Vertrag: Einer sogar per Gesetz. Das Staatsgarantien vorliegen, ignoriert praktisch die korrupten und inkompetenden Präfekten, Minister, Ministerpräsidenten total. Und nun haben inkompetende  Esotheriker, ohne Kompetenz auch noch Justiz Ministerium unter Kontrolle.

Abitrage Verfahren des Staates: Reiner Betrug und Interessenkonflikte: Envi Hicka, Alma Hicka: Haxhia & Hajdari

Dokumenti konfidencial i MD: Shqipëria rrezikon të humbasë 2 miliardë euro në arbitrazh

Shqipëria rrezikon të humbasë 2 miliardë euro nga gjyqet në Arbitrazhin Ndërkombëtar. Një dokument konfidencial që Ministria e Drejtësisë i dërgon kryeministrit Edi Rama zbulon fakte tronditëse mbi rreziqet financiare që po i kanosen vendin nga paditë e kompanive të huaja kundër qeverisë.

Dokumenti, i cili mban datën 10 prill të këtij viti, zbulon se aktualisht në Arbitrazhin Ndërkombëtar po zhvillohen katër procese kundër Shqipërisë. “Vlera totale e dëmshpërblimit që kërkohet nga palët, vetëm për këto katër procese shkon mbi 2 miliardë euro” thuhet në shkresën konfidenciale që Ministria e Drejtësisë i dërgon Kryeministrit.

Këto padi janë rrjedhojë e prishjes së njëanshme të kontratave nga qeveria shqiptare me kompanitë e huaja, edhe pse disa prej tyre kanë qenë të miratuara nga Parlamenti, çka u jep paditësve pozita shumë të forta në gjyq.

Situatë alarmante

Edhe pse në shkresë nuk zbulohen emrat e kompanive, që kanë paditur Shqipërinë, burime nga Ministria e Drejtësisë, thonë se një prej çështjeve është ajo e biznesmenit italian Francesco Beccheti, i cili ka paditur qeverinë shqiptare për hidrocentalin e Kalivaçit, por edhe disa çështje të tjera.

Me tone alarmuese Ministria e Drejtësisë kërkon nga Kryeministri që të marrë masa urgjente për të parandaluar një krizë, e cila do të kishte pasoja të rënda për financat e shtetit.

‘Sipas komunikimeve me Avokaten e Përgjithshme të Shtetit ka shumë çështje të tjera në ministritë e linjës, kur kontratat janë zgjidhur në mënyrë të njëanshme nga pala shtetërore,” thuhet në shkresën e Ministrisë së Drejtësisë.

Sipas të dhënave konfidenciale nga Avokatura e Shtetit, vetëm vitin e kaluar Shqipëria u dënua me 70 milionë euro në Gjykatën Ndërkombëtare të Arbitrazhit.

“Një situatë e tillë është shumë shqetësuese dhe me pasoja tepër të rënda, të paparashikuara për financat e shtetit dhe pasurinë publike, e cila kërkon një analizë të thellë për çdo institucion shtetëror,” sugjeron Ministria e Drejtësisë.

Rekomandimet

Për shkak të situatës tepër të rënduar dhe pasojave katastrofike që i kanosen ekonomisë kombëtare nga humbja e këtyre gjyqeve, Ministria e Drejtësisë i kërkon qeverisë marrjen e një sërë masave.

“Kjo situatë kërkon analizë të thellë dhe nxjerrjen e përgjegjësive, sidomos në rastin e humbjes së proceseve të arbitrazhit, pasi mund të përbëjnë elementë të veprave penale dhe personat përgjegjës duhet të vihen para përgjegjësisë,” propozon Ministria e Drejtësisë.

Po kështu ajo i rekomandon kryeministrit që të mos lejojë asnjë kontratë të zgjidhet në mënyrë të njëanshme, pa u konsultuar më parë me Avokaten e Shtetit.

Për ato kontrata për të cilat ka filluar zgjidhja, Ministria rekomandon pezullimin e menjëhershme dhe hartimin e një plani specifik të koordinuar, ndërsa koncesionet e reja që lidhen të trajtohen me kujdes të shtuar.

“Sa më sipër është urgjente marrja e masave dhe adresimi i situatës për angazhimin me përgjegjshmëri jo vetëm të Avokaturës së Shtetit dhe ministrive të linjës për përfaqësimin dhe mbrojtjen e interesave të shtetit shqiptar,” përfundon dokumenti konfidencial. /Syri.net