Abgelehnt das Milliarden Projekt der UAE, der Scheichs

Wirtschaft
Arabischer Milliardär möchte 2 Mrd. Euro in Durrës investieren!
By Admin 13. Februar 2021 Keine Kommentare

Mohamed Alabbar ist Leiter des bekannten Immobilienunternehmens Emaar Properties PJSC aus Dubai. Zu den Grossprojekten dieses Unternehmens zählen u.a. die Dubai Mall und das grösste Gebäude der Welt, Burj Khalifa. In einem Interview mit dem albanischen Journalisten Blendi Fevziu, sagte Mohamed Alabbar, dass sein Unternehmen bis zu 2 Milliarden Euro in der albanischen Küstenstadt Durrës investieren möchte.

Blendi Fevziu möchte von Mohamed Alabbar wissen, was sein Unternehmen konkret in Durrës bauen möchte:

Arabischer Milliardär möchte 2 Mrd. Euro in Durrës investieren!

Orikum

 

Die Küste ist leer aktuell, ein kleiner Frachter bei Vlore

 

https://www.marinetraffic.com/de/ais/details/ports/19671?name=VLORE&country=Albania

Rama: Mbyllëm negociatat! Hapet rruga për fillimin e investimit në Portin Turistik të Durrësit! Alabbar: Do të ndërtojmë një mrekulli

TIRANË– Pas thuajse 3 vjet rrugëtimi me analiza e debate, qeveria shqiptare ka mbyllur negociatat për ndërtimin e portit turistik të Durrësit. Në praninë e investitorit dhe zhvilluesit me famë botërore Muhammed El Alabbar dhe kryeministrit Edi Rama, u nënshkrua memorandumi i bashkëpunimit për realizimin e projektit “Durrës Yachts & Marina“, që do të jetë porti më i madh turistik i Mesdheut.

Investimi për ndërtimin e këtij porti është 2 miliard dollarë. Në fjalën e tij, investitori El Albbar bëri të qartë se do ia dalin që të ndërtojë një mrekulli dhe tha me bindje se nuk do të zhgënjejë askënd, por do të punojnë për të marrë idetë më të mira nga zhvillues në mbarë botën për të sjellë një projekt të niveleve ndërkombëtare.

https://shqiptarja.com/lajm/ndertimi-i-portit-turistik-te-durresit-nenshkruhet-memorandumi-i-bashkepunimit-investimi-2-miliard-dollare?r=kh1

 

Vlore, ein neuer Yachthafen

Man hat den Yachthafen Orikum, der praktisch dicht ist, nicht genutzt wird, und für Wahlkampf Zwecke, wird wieder ein Yachthafen Projekt offeriert

Dank der Marine, die diese Stadt bald haben wird, wird erwartet, dass die Wirtschaft von Vlora um etwa 20 Millionen Euro an Einnahmen pro Jahr erhöht wird. Vlora Marina ist das Projekt, das den Industriehafen ersetzen und diese Realität radikal verändern wird. Die Designer haben sich eine Kapazität von etwa 450 Liegeplätzen vorgestellt, während der Premierminister des Landes eine moderne Marine versprochen hat, die Weltklasse-Standard bringen wird.

Wie in Durres, oder ein Containerhafen bei Vlore Fata Morganas.

Vende të reja punë dhe rreth 20 milion Euro të ardhura në vit nga ndërtimi i Vlora Marina

Vende të reja punë dhe rreth 20 milion Euro të ardhura në vit nga ndërtimi i Vlora Marina

Projekti i Vlora Marina

Rreth 20 milion Euro të ardhura në vit pritet që t’i shtohen ekonomisë së Vlorës kjo falë marinës që shumë shpejt do të ketë ky qytet. Vlora Marina është projekti që do të zëvendësojë portin industrial dhe do të ndryshojë rrënjësisht këtë realitet. Projektuesit kanë parashikuar një kapacitet prej rreth 450 vendesh ankorimi ndërsa Kryeministri i vendit ka premtuar një marinë moderne e cila do të sjellë standard të klasit botëror.

Jahte dhe mega jahte, anije turistike dhe krociera do të ankorohen në të sipas praktikave botërore, krahas shumëllojshmërisë së shërbimeve mbështetëse, si hoteleri, bar dhe restorant, gastronomi, palestër dhe sigurisht plazh, që do të ofrohen për ta plotësuar përvojën e turistëve që do të zgjedhin Vlorën për pushime. I gjithë ky investim do të përkthehet edhe në vende të reja pune dhe të ardhura të shtuara për zonën.

Aktualisht porti industrial i Vlorës është në gjendje të mjeruar, me infrastrukturë të prapambetur dhe volum minimal qarkullimi njerëzish dhe mallrash. Gjendja ekzistuese e tij është kthyer në pengesë për shfrytëzimin e potencialit të plotë turistik të bregdetit tonë.

Ndërsa me investimin më të ri, Vlora Marina do të bëhet shumë shpejt porta hyrëse e vendit tonë për itineraret më të njohura turistike duke e futur Shqipërinë në hartën e turizmit elitar.

K.T./Shqiptarja.com