Die Folge, wird wie 1001 mit dem Georg Soros Wirtschafts Chrash sein. Das noch mehr Familien, Geld verdienen wollen, in der Organisierten Kriminalität und u.a. im Drogen Handel. Einer der vielen hoch kriminellen Pläne, welche Amerikaner und die EU umsetzten, um privat Profite zumachen mit der Privatisierung und PPP Programmen, die nur Bestechung und Betrug brachten. Jetzt macht man auch noch die Bauern kaputt, denn die wichtige Abnahme im Tourismus, viel mit dem Corona Betrug auch noch weg. Die Mafiöse TAP Gas Pipeline, ist auch noch nicht in Betrieb genommen.

S‘ ka treg për rrushin në Gërmenj të Rrogozhinës, fermerët: Ka mbetur prodhimi pa shitur, na dëmton kontrabanda (VIDEO)

Në Gërmenj të Rrogozhinës janë prodhuar këtë vit rreth 70 mijë kuintal rrush, por ka mbetur pa u shitur. Fermerët ankohen se po dëmtohen nga konkurrenca e pandershme malli kontrabandë. Përmes medias, ata apelojnë që institucionet shtetërore t’i subvencionojnë dhe ti mbështesin.

Fermerët e Gërmenjit janë investuar në kultivimin e hardhive. Në këtë fshat të Rrogozhinës 80 % e tokës bujqësore është e mbjellë me vreshta. Këtë fillim shtatori prodhimi është i bollshëm dhe rrushi duket cilësor, por fermerët nuk arrijnë dot ta shesin. Në Gërmenj aktualisht rrushin mund ta gjesh me çmim shumice, 30 lek/kg.

„Ngelëm në majë të zetorit, edhe mollët mbetën pa shitur. 200 kuintal rrush i ka hy kalbëzimit. S’kemi ndonjë rrugë. Të ishte ndonjë kantinë vere. Jam pensioniste por nuk marr pension„, tha një fermere.

Sipas fermerëve problemi kryesor është konkurrenca e pandershme. Ata thonë se rrushi i Maqedonisë futet kontrabanda në vendin tonë dhe akuzojnë shtetin se po çon drejt falimentit prodhuesit vendas.

„Sa mirë e bën ai që ngrin traun doganës. I kam parë me sytë e mi. I bëj thirrje shtetit me një çmim të arsyeshëm, vetëm ta marrë. Ndonjë kantinë. Të lajmë helmet„, tha një fermer.

Ky prodhim i bollshëm nëse nuk shitet deri në fund të shtatorit është i destinuar të kalbet sepse ka nisur periudha e prishjes dhe dëmtimit nga insektet. Fermerët ndërkohë ankohen se nuk po nxjerrin dot as shpenzimet.

„13 dynym tokë,  nuk kam filluar asnjë shitje. Kam qenë në treg të Lushnjes e nuk ka asnjë shitje. Të vije shteti të shikoje fshatarët e shkretë. Ne po falimentojmë, po ngordhim“, u shprehën ca të tjerë.

Fshati Gërmenj me 1 340 banorë, prodhon çdo vit rreth 70 mijë kuintal rrush të varieteteve të ndryshme por nuk ka asnjë pikë grumbullimi apo kantinë vere

https://shqiptarja.com/lajm/nuk-ka-treg-per-rrushin-ne-germenj-te-rrogozhines-fermeret-ka-mbetur-prodhimi-pa-shitur-na-demton-kontrabanda

Das wäre eine glaubwürdige und nachvollziehbare journalistische Aussage. http://hinter-der-fichte.blogspot.de/2015/06/soros-die-ngos-des-spekulanten.html erklärt, wie Soros schon an den pausenlosen Mythen und Lügen des EuroMaidan mitgewirkt hat. Warum sollte er von den nun geförderten Redaktionen weniger verlangen als vom UCMC in Kiew?