Niemand kontrolliert bis heute die Bäckereien in Albanien, vor allem das Gewicht des Brotes, was 500 Gramm sein muss. Aber Nichts wird kontrolliert, wie Speise Öl, wo eine 1 Liter Flasche oft nur 0,8 LIeter haben. Alles bekannt vor 10 und mehr Jahren.

Weltweit einmalig der System Betrug durch Lokale, Restaurnats, Hotels mit gefälschten uralt Lebensmitteln auch Gammelfleisch und Fisch. Weltrekord an Lebensmittelvergiftungen vertreiben die Touristen und Einheimischen Familien.

Nr. 19, 14. August 2018

Der Aufstand der Schafe gegen das Todesurteil der dominierenden Finanz- und Handelspolitik ist geboten!
Ernährungssicherheit muss auf die Ebene eines Menschenrechtes gehoben werden | von Prof. Dr. Heinrich Wohlmeyer

Mehl und Brot ist fest in Mafia Hand seitdem Kosovo Krieg, wo Kosten frei Mehl importiert werden. Heute warnt das Gesundheits Ministgerium, aufgeschnittenes Brot zukaufen weil die Schneide Maschinen verdreckt sind.

Nicht für den menschlichen Verzehr geeignetes Mehl wird importiert, als alternative das subventionierte und verseuchte EU Mehl um die Agrar Wirtschaft von Albanien zu zerstören, wie in Afrika.

Kosovo Bäckeien arbeiten praktisch alle Illegal in Albanien, erhalten aber von der korrupte OSHEE, dem Stromversorger mit Adrian Cela, Sonder Preise

Abuzim i dyfishtë me bukën e përditshme, kush përgjigjet?

Nga Arkiva

Asnjë institucion nuk kontrollon peshën e bukës!

Në Shqipëri, sipas të dhënave zyrtare, një buke e freskët 500 gramshe kushton 0,50 euro. Ky është çmimi më i lartë i bukës në rajon. Në Europë e njëjta bukë kushton nga 0,32 Euro deri në 0,64 euro. Ndërsa në Prishtinë, të njëjtën masë buke mund ta blesh për vetëm 0.29 Euro.

Në Beograd, 500 gramë bukë e bardhë kushton 0.40 euro, etj. Fakt i njohur është që Shqipëria është shteti që shpenzon më shumë për bukë dhe drithëra në Europë.

Sipas të dhënave nga Instituti Europian i Statistikave (Eurostat), shpenzimet nominale për bukë dhe drithëra, si përqindje e Prodhimit të Brendshëm Bruto (GDP) janë saktësisht 4.9%, më të lartat në Europë.

Sipas specialistëve dukshëm vihet re se biznesi i prodhimit të bukës na vjedh dy herë.

Së pari, nëpërmjet çmimit të subvencionuar të energjisë elektrike, energji që paguhet nga shqiptarët me synimin që të ruhet një çmim social.

Së dyti, me peshën e bukës. Kush e kontrollon këtë të fundit? AKU nuk është përgjegjëse për peshën. Drejtoria e Metrologjisë dhe Kalibrimit nuk merret me peshën, por me pajisjet peshëmatëse. Drejtoria e Mbrojtjes së Konsumatorit kontrollon vetëm peshën e produkteve të paketuara! Buka nuk është e paketuar në Shqipëri. Kush është përgjegjësi?

Sipas Radio Televizionit Shqiptar nuk është e mundur të mësohet nga asnjë prej institucioneve publike, që paguhen me paratë e taksapaguesve shqiptare se kush bën çfarë në kontrollin e produktit më të nevojshëm të shqiptarëve që është buka.

Ekspertë të pavarur jashtë mikrofonit të RTSH theksojnë se edhe tabelat e miratuara që lidhin peshën e bukës me çmimin e saj janë të tejkaluara dhe jo konform standardeve të Bashkimit Europian.

Këto çmime kanë të bëjnë me bukën masive, bukën e konsumit të përditshëm. Sot pothuajse në të gjitha qytetet kryesore të vendit as që prodhohet buka masive, sikundër njihet nga standardi shqiptar. Nomenklatura e produkteve dhe nënprodukteve të grurit, theksit, miellit etj, është aq e shumëllojshme sa vështirë se gjen në tabelat e produkteve të furrave të bukës të gjithë gamën e tregtimit të tyre.

Dhe kjo është një tjetër mundësi për abuzim në peshë, që duhet ta vërtetojnë veçanërisht inspektorët e Inspektoratit të Mbikëqyrjes së tregut në Shqipëri.
o.j/dita

10 Tonnen Mehl aus Griechenland hat man beschlagnahmt! Oft ist es minderwertiges Mehl aus der Ukraine, nicht für den menschlichen Verzehr geeignet, was Mafia Monopol ist

und nochmal

27 Tonnen Mehl ohne Zertifikate wurden beschlagnahmt, oft minderwertiges Mehl in Tradition
http://www.kohajone.com/2018/08/09/foto-aku-bllokon-27-ton-miell-gruri-ja-arsyeja-e-bllokimit-te-ngarkeses-se-trete/

Hunderte von Millionen € für Umweltschutz verschwanden spurlos, Aufforstungsgelder wurden ebenso gestohlen und Müll wird immer noch in die Wälder und Flüsse gekippt.

Die Deutsche Becker Müllkippe in Bushati ein Betrugsgeschäaft, mit gefälschten Verträgen der Gemeinden, wurde schnell aufgegeben, vor Jahren. IM Wald entsorgte Abfall Tonnen der ehmaligen Super Verbrecher Gemeinde Golem, einm Kosovo Verbrecher Zentrum mit gefälschten Anlagen und Hotels, schon vor fast 20 Jahren.

Kavaje: Müll Entsorgung in den Wäldern, welche zerstört werden