Die korrupte Super Justiz aus Deutschland, will Justiz bringen, noch perverser konnte es nicht werden. Lehrmeister für Justiz Betrug und Bestechung Deutschland, wo die IRZ-Stiftung, die EU Banden, bestensfalls, als Commara identische Organisationen Justiz bringen wollen.  Geschäftsmodell von Betrügern, wo man hohe Millionen Summen jedes Jahr stehlen kann. Man betreibt Mafiös eine Klientel Justiz, predigt im Ausland, eine angebliche unabhängige Justiz: Perverser geht es nicht mehr, im Banditen Betrugs Verrein, der Deutschen und EU Politik.

Der Ruin der Albaner Justiz durch die „Camorra“ Organisation: IRZ-Stiftung der Deutschen

Through the vetting the judge with two lawsuits; Flamur Kapllani, with “night school”, illegal decisions and asset problems

09/10/2020 15:48

After the Courts of Appeal, verifications of the vetting process have descended to the first instance and to the Court of the capital, where the biggest number of lawsuits are deposited.

In the list of problematic judges is also Flamur Kapllani, denounced twice only in 2020, with both files under investigation for abuse of office in the Durrës prosecutor’s office.

The case is that of a report against him after with an unfounded decision he transferred shares without taking into account the arbitration tribunal.

Flamur Kapllani is on the list of suspicious judges, while during his time as a member of the HCJ, various civil society organizations listed him among judges with largest unjustified assets.

But in addition to assets, the other two criteria being checked on the judge are the fact that he graduated ‘part time’ as a lawyer and the KPC investigation is expected to shed light on his connections that catapulted him to direction of HCJ.

Top Channel

 

Die gefährlichen Voll Idioten der IRZ-Stiftung, der EU, haben nicht nur viele Staaten ruiniert u.a. mit der Dezentralisierung, auf jeden Fall hat Albanien heute auch kein Verfassungsgericht mehr, weil die Posten nicht besetzt sind, viele wichtige Gerichte, haben auch keine Richter mehr. Blöd und dumm: Quoten Frau hat übernommen

Marija Pejčinović Burić und Gjonja

Genoveva Ruiz Calavera der IOM, schwafelt nur noch herum, weil die Justiz Null Funktion hat! Studium von Philologie

Not only the Supreme Court of Albania, but already the Courts of Appeal are facing accumulation of files and delayed trials.

A recent study informs that during 2016 -2019, the six Courts of Appeal are facing an influx of cases as judges are dismissed from the vetting process.

“We are about to close the Court of Appeal in Korça, Vlora, Shkodra, this is intolerable, it is not possible that a judge reviewing security measures, to review the foundation, ”stated lawyer Saimir Visha.

“Mechanisms need to be found for replacing the judges, this should be done by the School of Magistrates. Prior to the start of the process, Albania had about 12 judges per 100,000 inhabitants, while the European average is 21 judges per 100,000 inhabitants, ”stated Gert Shella, head of the public information center.

The decisions of the two stages of the vetting process have dismissed so far 98 judges and prosecutors while 91 of them have been confirmed to their roles. This has happened during the two-year vetting process that began in March 2018, while another 600 expected to undergo the process.

So far the dismissals have had an effect on the Constitutional Court, the Prosecutor’s Office and the Supreme Court, where over 34,000 files are accumulated.

Top Channel

Edi Rama Betrugs Show, auch gegen die Verantwortlichen des Bauschrottes geschieht Nichts, vor allem nicht gegen Vangjush Dako. Alles Edi Rama Financier des Verbrechens, oft schon in 2000

“Që të jesh i qartë ti…” / Gjushi dhe pak ‘matematikë gjykatash’ (nga ajo KÇK-ja që kryeministri nuk e ‘shikon’)

February 15, 2020 21:37

“Që të jesh i qartë ti…” / Gjushi dhe pak ‘matematikë gjykatash’ (nga ajo KÇK-ja që kryeministri nuk e ‘shikon’)

Pas tërmetit të 26 nëntorit ishin të shumtë ata që prisnin hetimin e kryebashkiakut Vangjush Dako. Përvec se kryetar i Bashkisë që prej 2007 ai është dhe biznesmeni furnitor kryesor me beton i ndërtuesve të Durrësit. Por asgjë nuk ndodhi.

Madje me një veprim të papritur dhe me sa duket të detyruar, kryetarja e Bashkisë së Durrësit, e cila kohët e fundit kishte fërkime me Dakon dha dorëheqjen në kulmin e krizës së tërmetit. Publikisht u tha se gaboi me një deklaratë publike, përmbajtja e së cilës në fakt ishte e njëjtë me atë që thoshte disa herë në ditë, vetë kryeministri Rama. Në vend të Sakos u emërua siç pritej njeriu më i afërt i Dakos gjatë kohës që ai drejtonte bashkinë.

Kjo mbylli të gjitha mundësitë e një hetimi të pavarur të dokumentacionit bashkiak. Dako faktikisht u rikthye në krye të Bashkisë.

Por veç ndërtimeve ku ka vulën dhe firmën, kryebashkiaku i Durrësit ka një njollë tjetër të errët në karrierën e tij. Ai ndihmoi lirimin nga burgu të Lulzim Berishës, i dënuar fillimisht me burg përjetyë për vrasje dhe krime të rënda. Bileta e parakohshme e lirimit nga burgu për ish-kreun e bandës së Durrësit, u vulos më 5 dhjetor nga Gjykata e Apelit, pas një serie vendimesh të diskutueshme gjyqësore për ulje dënimi, raporteve që e përshkruajnë atë si “të  dënuar shembullor” dhe një garancie për punësim të ofruar nga kryebashkiaku Vangjush Dako.

Në vendimin e Gjykatës së Apelit të Durrësit trupa gjyqësore e kryesuar nga Arben Vrioni dhe me anëtarë Petrit Çenon dhe Anita Micin rendit nëntë argumente në favor të lirimit të Berishës. [Kiko këtu për vendimin]

I arrestuar më 6 prill 2006, Lulzim Berisha ka qëndruar fizikisht 10 vjet e tetë muaj në burg. Por çuditërisht në vendimin e Gjykatës së Apelit llogaritet se ai ka shlyer 18 vjet, 9 muaj e 22 ditë nga dënimi i tij prej 25 vjetësh, pasi ka përfituar 3 ulje të mëparshme dënimi, një ulje të katërt nga amnistia e vitit 2012 dhe nga koha e gjatë e qëndruar në paraburgim.

Përveç matematikës së ditëve të burgut, Lulzim Berisha ka bindur Gjykatën e Apelit të Durrësit se “është arritur qëllimi për edukimin dhe riintegrimin e tij në shoqëri”. Për këtë gjykim, treshja e gjyqtarëve është bazuar tek raportet pozitive të administratës së burgjeve si dhe një karakteristikë familje të lëshuar nga kryebashkiaku i Durrësit, Vangjush Dako më 8 korrik 2016.

L.Berisha

“Bashkia Durrës, duke vlerësuar gjendjen e kësaj familjeje, sjelljen e tyre në komunitet, si dhe mundësinë e lirimit të të dënuarit, garanton punësimin e të dënuarit Lulzim Berisha, në pamundësi për t’u punësuar në ndonjë subjekt privat,” citohet shkresa e Dakos në vendimin e lirimit.

Gjyqtarët argumentojnë se “pozitiv vlerësohet fakti se aktualisht kërkuesi Lulzim Berisha ka një mundësi punësimi të garantuar nga Bashkia Durrës”.

Në vendimin e saj, Gjykata e Apelit ka marrë gjithashtu vlerësimin se Lulzim Berisha “shfaq një gjendje shumë të rënduar psikologjike për shkak të kohës së gjatë të dënimit të vuajtur”, pendesën e tij për krimet dhe faktin se dy prindërit e tij janë të sëmurë rëndë dhe jetojnë vetëm.

………………………………………………..

http://www.gazetadita.al/qe-te-jesh-i-qarte-ti-gjushi-dhe-pak-matematike-gjykatash-nga-ajo-kck-ja-qe-kryeministri-nuk-e-shikon/