Die Kanadier sind gegen Edi Rama, weil die Verbrecher um Wesely Clark, Georg Soros, Bankers Petroleum und andere Minen Firmen, einen enormen Umweltschaden in Albanien und anderen Ländern hinterliessen, oft die Trinkwasser verseuchten. Dann wird mit dem ICSID Verfahren gedroht, einem Erpressungs Instrument der Weltbank, der Globalisierungs Mafia, die ohne Rücksicht auf die Bevölkerung, Gesetze, oft das Grundwasser verseuchen, Wälder abholzen und Deutschen macht ganz Vorne mit auch bei der Finanzierung der Abholzung von Urwäldern, für den Palmöl Müll, Soja und Fleisch Importe, weil Deutschland von Dumm Kriminellen regiert wird, wie Albanien. Bankers Petroleum ist eine Offshore Firma, mit Kanadischer Börsen Notierung, einem Betrugs Konzept, wie am „Neuen Markt“ in Deutschland, mit Phantom Firmen. Die Deutsche Regierung beauftragt Betrugs Consults, welche nicht einmal in den USA Regierung Aufträge erhält; Offshore Firmen in Delaware, wie Blackrock, sind Gesprächspartner der gefährlich dummen Regierungs Banden in Deutschland, mit der Banken Mafia und Finanz Mafia. Steinmeier, der Profi Kriminelle, dessen Scheckbuch Diplomatie scon 2009 schwer kritisiert wurde, einen ungeheuren Schaden anrichtete in der Welt. Berufsbetrüger sie Southerland, Frank Wisner jun. sind seine Partner.
Fracking in Albanien, wo Anklagen wegen Umweltschäden Zerstörung der Wasser Quellen, Umwelt, direkt durch den korrupten US Botschafter Donald Lu verhindert wurden, der im Solde von Georg Soros steht.

Aktuell: totale Wasser Verseuchung, wo Ermittlungen von dem US Botschafter Donald Lu verhindert wurden gegen die Georg Soros, Wesley Clark, Offshore Firmen Inhaber wo die Öl Lizenz erpresst wurde und Phantom Ausgaben nie zu Gewinnen führten

Hoch kriminell, das man in nur 500 Metern Tiefe, das hochgiftige Spezial Hydralik Öl in den Boden presst, um Erdöl zu gewinnen, wo die „Grünen“ Mafia im Bundestag, für den Import von Fracking Gas und Öl im Bundestag stimmte, die Fracking Industrie in den USA inzwischen im üblichen Börsen Betrug, bereits insolvent ist.

„Unfälle“ dieser Art gab es schon einige – zu allem Überfluss leugnet das kanadische Unternehmen „Bankers Petroleum“ offenbar seine Schuld. Die Polizei von Fier eröffnete ein Strafverfahren. 50 Familien mussten evakuiert werden, Häuser wurden unbewohnbar.

AAEF, US Consults, USAID: McKinsey, Accenture, PwH: Betrugs Motor im Balkan, Albanien, Europa und Deutschland

2001: AAEF Reklame Tafeln an der damaligen National Strasse nach Tirana, wo man Tausende von illegalen Grundstücken verkaufte. ca. auf der Ostseite wo heute Mercedes illegal gebaut hat

Die Betrugs PPP Projekte in Deutschland – Wie aus Steuergeldern Gewinne werden

Die Weltbank als Partner Berufs krimineller Zirkel reguliert nicht die ICSID Verfahren

Weltbank, IMF, IFC, EBRD Bank finanzieren nun die Organisierte Krimininalität in der UkraineHow ISDS corporate privileges risk to undermine community struggles

In spring 2019, Corporate Europe Observatory toured around Europe to find out more about the impact of corporate courts on community struggles against corporate power. We met inspiring people who fought toxic gold mines, dirty oil drilling and greedy luxury real estate projects. Now, costly investor-state dispute settlement (ISDS) lawsuits risk to reverse their community victories.

Suing to force through the toxic Roşia Montană goldmine

For 20 years, residents of the beautiful Romanian town „Roşia Montană“ have fought plans to build a toxic gold mine, which would have destroyed their home and the environment. They stopped the project in court, where the mine was declared illegal. But now Canadian company Gabriel Resources is suing Romania in an international tribunal, seeking US$5.7 billion in compensation – nearly 3% of Romania’s GDP.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=SwWGXbV5XIk]

Dirty oil vs beautiful Abruzzo

After a decade-long inspiring fight, the citizens of the Italian region of Abruzzo won an important battle against the oil industry: they stopped the Ombrina Mare oil project, which would have had a huge impact on the environment and the climate. The government agreed to pass a new law banning oil drilling near the Italian coast. But now, Big Oil is fighting back, suing Italy for up to 350 million dollars in compensation.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=OluZrHWzyx8]

Dubrovnik Golf Wars

For 13 years, the citizens of Dubrovnik have opposed the construction of a luxury resort on the hill overlooking their city. Ultimately, the project was stopped by Croatian courts. But the company behind it is now suing Croatia in the ISDS parallel justice system for corporations, seeking $500 million in compensation – and trying to silence the community in local courts.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=MvcQ4WuL3rM]

If you want to learn more about these and other ISDS corporate attacks on local communities, check our Red Carpet Courts report.

Eine Ärztin, welche in München an einem Forschungs Institut arbeitet, vor 8 Jahren Albanien verlassen hat, wegen den Zuständen dort einer kriminellen Kaste. Ihr Foto benutzte der Diaspora Minister Pandeli Majko für eine Werbung für sich Selber, der als ehemaliger Ministerpräsident, längst zur Comedy Figur verkommen ist.

Mjekja reagon ashpër ndaj Ministrisë së Majkos: Dyfytyrësi, zhgënjim i thellë

Jana Nano, mjekja shqiptare e cila është pjesë e grupit kërkues “Epidemiologjia e Diabetit” pranë Institutit të Epidemiologjisë në Helmholtz Zentrum München në Gjermani ka reaguar ashpër ndaj Ministrisë së Diasporës, të drejtuar nga Pandeli Majko.

Ministria kishte publikuar foton e mjekes shqiptare dhe një “CV” të shkurtër të saj, si formë promovimi, por veprimi është kundërshtuar ashpër nga Nano.

Sipas saj, “kjo strategji e Ministrisë së Diasporës me promovimin e Shqiptarëve në botë me duket e dyfytyrë dhe e cekët”.

Postimi i mjekes Nano

Thjesht rastësisht, në fakt nga urimet e miqve, vura re që në profilin e Ministrisë së Diasporës, ndër shumë profileve promovimi shqiptarësh në botë, ndodhej edhe imi (me një foto).

Ky akt është bërë totalisht pa marrë asnjë lloj aprovimi nga ana ime. Përvec shfryrjes së momentit sesi një faqe zyrtare e shtetit nuk njeh konceptet bazë të privatësisë individuale dhe nuk denjon as të dërgojë një mesazh aprovimi, një ulërimë e brendshme, e papërkufizueshme që më zgjati gjatë gjithë mbasdites më detyroi të ndaj me ju këto rreshta.

Kam rreth 8 vjet që kam ikur nga Shqipëria. Në atë kohë (studente në vitin e fundit të mjekësisë), kisha një entuziazem dhe kuriozitet të përjetoja sa më shumë alternativa të tjera organizimi (më së shumti ne kontekstin e arsimit, se ai ka qenë aktiviteti im kryesor), larg botës ku isha rrethuar. Në atë kohë, në statusin e studentit, ishim përpjekur të artikuloheshim kundër fillesave të kalbëzimit të sistemit. Por me një përqasje tmerrsisht naive, pa kuptuar sa të thella i paska patur rrënjët gangrena e arsimit shqiptar. Sot, nga skandalet e herëpashershme, protestat e studentëve, emigrimi masiv i të kualifikuarve, kuptoj që vendi ka ecur veç mbrapsht!

Ky është një zhgënjim i thellë dhe i trishtë!

Në këtë kontekst, kjo strategjia e Ministrisë së Diasporës me promovimin e “Shqiptarëve në botë”, me duket e dyfytyrë dhe e cekët!

E dyfytyrë, sepse shumë prej këtyre njerezve u larguan pasi nuk patën mundësi tjetër për të patur një jetë të denjë dhe të sigurtë. U larguan pasi vendi i tyre nuk ishte një opsion! Vendi i tyre nuk u dha as edhe një mundësi për të shprehur veten. Është shumë normale që njerëzit të lëvizin përgjatë jetës së tyre për të bërë eksperienca të reja pune a për të shijuar kultura të ndryshme jetese. Por ka një ndryshim të madh kur e bën këtë, sepse vendi yt nuk të siguron nevojat bazike të nje jete normale. Situata aktuale e Shqipërisë është reflektim i drejtpërdrejtë i politikave keqmenaxhuese dhe paaftesisë së drejtuesve.

E cekët, sepse aktivizon dhe stimulon ndjenjat demotivuese tek njerëzit, duke i bërë të mendojnë që andej jashtë Shqipërisë, është toka e premtuar. Të vendosesh si i huaj në një vend të ri ka vështirësite e veta. Nuk ke problemet primitive si në Shqiperi, por forma të tjera si p.sh. duhet të punosh shumë për të fituar besimin e njerëzve, kërkon kohë të krijosh komunitetin tënd të njerëzve ku mund të mbështetesh pasi je totalisht vetëm, diferencat kulturore ose gjuha etj, gjëra që në vendin tënd i merr të mirqena. Të kërkohet të të rregjet lëkura, me pak fjale! Përse gjithe këtë energji te mos e japësh në vendin tend? He pra, pse nuk krijoni kushtet që këta të rinj e të reja të lulëzojne në vendin e tyre e jo gjetkë?

Prandaj, shut the f*** up!!!, kur promovoni njerëz, të cilët u larguan prej politikave tuaja të këqija! Ndihem e turpëruar për ju, që në padyfytyrësinë tuaj, krenoheni për një punë që nuk dhatë asnjë kontribut. Përkundrazi, vendi im është sot edhe me keq seç e kam lënë! Ju jeni arsyeja kryesore pse shqiptarët sot ndihen të palumtur në vendin e tyre dhe ndërmarrin kalvarin e mundimeve të pafundme të “kurbetit” me fëmijët backpak në shpatulla!

Të vetmet që duhen të ndihen krenarë janë Shqiptarët, të cilët kontribuan nga njera anë me gjenet luftarake, e nga ana tjetër, me sakrificat e djersën e familjeve, me zemrat e copëtuara ndër kontinente!

https://www.kohajone.com/2019/08/31/mjekja-reagon-ashper-ndaj-ministrise-se-majkos-dyfytyresi-zhgenjim-i-thelle/