2,6 Tonnen Cannabis dabei und wollen die Fahrer des LKws nicht gewusst haben, die in 2019 in Montenegro verhaftet wurden.

 

Der Präsident gibt das von der Edi Rama Mafia neue Grundstücks Gesetz zurück, was den Prozeß der Legalsierung, des Grundstücks Raubes, neu bearbeiten würde. Ab April 2006, kann kein illegaler Bau mehr nachträglich genehmigt werden, ist eine Straftat, aber geschehen ist praktisch Nichts, weil die EU die KfW mit krimineller Energie die illegalen Geldwäsche Bauten auch noch mit Infrastruktur versorgte, die Zerstörung des Landes organisierten.


Das Gesetz eröffnet den Prozess der Legalisierung illegaler Bauwerke wieder, der nach Juni 2014 abgeschlossen wurde. Dies ist eine Frist für die Annahme der Behandlung illegal errichteter Gebäude bis zu diesem Datum. Genau dieses „Fenster“ richtet sich an Bauunternehmen und Investoren, die möglicherweise gegen die Baugenehmigung verstoßen haben.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας επιστρέφει το «νόμο περί ιδιοκτησίας» λόγω συνταγματικών παραβάσεων

Μάρτιος 26, 2020. 20:04

Τίρανα.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, επέστρεψε στο Κοινοβούλιο τον νόμο «Περί περάτωσης των μεταβατικών διαδικασιών ιδιοκτησίας στη Δημοκρατία της Αλβανίας» καθώς παραβιάζει την αρχή της ασφάλειας του δικαίου, τις συνταγματικές διατάξεις, διατρέχει τον κίνδυνο δημιουργίας συνταγματικής έντασης και δεν συμφωνούν με τη νομολογία του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Ο Μέτα για το λόγο αυτό, σημειώνει ότι ο εν λόγω νόμος πρέπει να βελτιωθεί με την αναθεώρηση ορισμένων άρθρων του.

Ένα σημαντικό πρόβλημα, που τονίζει ο πρόεδρος Μέτα, είναι ότι αυτός ο νόμος νομιμοποιεί ή κρύβει μια σειρά προβλημάτων ή παράνομων ενεργειών που διεξάγονται από κρατικούς θεσμούς σε θέματα ιδιοκτησίας ή καταχώρησης με την πάροδο του χρόνου για σκοπούς παράνομης απόκτησης.

Ο νόμος ανοίγει ξανά τη διαδικασία νομιμοποίησης παράνομων κατασκευών που ολοκληρώθηκε μετά τον Ιούνιο του 2014, μια προθεσμία που έχει οριστεί για την αποδοχή της επεξεργασίας παράνομων κατασκευασμένων κτιρίων μέχρι την ημερομηνία αυτή. Ακριβώς αυτό το «παράθυρο» απευθύνεται σε κατασκευαστικές εταιρείες και επενδυτές που ενδέχεται να έχουν παραβιάσει την άδεια κατασκευής.

Shqiptarja

Die Ksmali Bauschrott Mafia, einer Ansammlung von Berufs Kriminellen, rund um die Politik, die auch ihre besetzten Grundstücke nicht registrieren lassen

Die Strassen sind alle zerstört

1582128303_rrugetneksamil.jpg

Ksamili, perla e natyrës, por me rrugë të shkatërruara: Ecim përmes baltës, asnjë zgjidhje nga Bashkia (VIDEO)

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7O5thFgyK8o?rel=0&loop=1&showinfo=0&autoplay=1&mute=1]
Ksmali

KSAMIL– Pavarësisht se është një qytezë turistike, problemet me infrastrukturën dhe urbanizimin në Ksamil janë të shumta. Rruga „Peshkatari“ në hyrje të Ksamilit është tërësisht e shkatërruar. Në rrugët e brendshme mungon ndriçimi, trotuaret dhe gjelbërimi. Me këto probleme hasen çdo ditë në Ksamil banorët, por edhe turistët që nuk janë të paktë në këtë vend që natyra i ka falur bukuri përrallore.

Pavarësisht se për këto problematika banorët shprehen se i janë drejtuar edhe Bashkisë Sarandë disa herë, deri tani nuk është bërë asnjë ndërhyrje.ksmali

https://shqiptarja.com/lajm/ksamili-perla-e-natyres-por-me-rruge-te-shkaterruara-ecim-permes-baltes-asnje-zgjidhje-nga-bashkia

RAI TV über die Zustände ab Albaniens Küste, wie Kriminelle an Küsten Grundstücke kommen, was lange bekannt ist. Darab sind Tausende beteiligt, wie die jüngsten Festnahmen zeigen, oder vor 20 Jahren.

Kronika e transmetuar nga “RAI3”:

Ky dokument është një akt pronësie e dhuruar prej 30 mijë hektarë në një nga vendet më të bukura të bregdetit të Vlorës, një vend shumë i mrekullueshëm me turizëm gjithnjë e në rritje. Ai që përfiton nga kjo dhuratë është një fondacion i lindur për të mbështetur shkëmbimet kulturore mes Shqipërisë e Italisë me emrin vëllezërve Luca .M Eftimiadhi e Marco M. Eftimiadhi që janë larguar nga Shqipëria e sot janë shtetas italianë.

President i këtij Fondacioni është Gjenerali i Guardia Di Finanza që pak kohë më parë ka dalë në pension. Gjëja e çuditshme është se dhuruesi është Artur Shehu, një narkotrafikant i njohur i lidhur me mafian Sacra Corona Unita, i kërkuar për vrasje në Shqipëri dhe që aktualisht ndodhet në Florida.

Kioskën abuzive në plazhin e Vlorës e kujton mjaft mirë Artur Shehu dhe Pëllumb Petritaj i cili ka firmosur për Shehun aktpronësinë e dhuratës për plazhin e Vlorës e i arrestuar pas disa investigimesh mediatike për mashtrim me tokat pikërisht në këtë territor në vitet 2018.

Emrin e Artur Shehut në Prokurorinë e Leces e kujtojnë mjaft mirë.

“Artur Shehu është një person i hetuar nga Prokuroria e Lecces në vitin 2012 e i lidhur me italianin Prodentino Albino, ish-i dënuar, një narkotrafik i njohur me të cilin kishte krijuar marrëdhënie për të riinvestuar parà dhe të Sacra Corona Unita në territorin shqiptar”, thotë prokurori i antimafias së Lecces.