Überrascht nicht, ist normal seit über 10 Jahren. Alle Kriminelle laufen frei herum, im Deutschen System der Auslands Politik, vor allem Drogen Bosse und Mörder.

 

21 Nëntor, 10:33 | Përditësimi i fundit: 11:10 1 Aktualitet

Policia sulmon gjykatën e Elbasanit: Liroi dhe u dha pafajësi Florenc Çapjes dhe Suel Çelës, dy drejtues grupesh kriminale

Policia e Shtetit ka reaguar duke shprehur shqetësimin dhe zhgënjimin e thellë nga gjykata e Elbasanit që ditën e djeshme vendosi që të rrëzonte akuzat për Florenc Çapjan dhe Suel Çelës për dy dy cështje të…

21 Nëntor, 08:50 | Përditësimi i fundit: 09:22

SSA, Die Staatsaufsicht stellt fest, das der gesamt Vertrag, für die Schnellstrasse Milot-Balldren, die Firmen die Auftragsvergabe und Ausgaben wie Finanzierung ein reines Betrugsgeschäft ist von Phantom Firmen und Nichts gebaut oder finanziert wurde. PPP Programme, Deutschland war der Lehrmeister des Betruges in Albanien

Katrahura e Milot-Balldren, del raporti: Falsifikime dhe zero investime

November 19, 2019 08:20

Katrahura e Milot-Balldren, del raporti: Falsifikime dhe zero investime

Të dhënat për kontratën koncesionare me Partneritet -Publik -Privat për ndërtimin e rrugës, Milot -Balldren nga kompania ANK janë falsifikuar.

Kontrolli i Lartë i Shtetit në një audit të thelluar mbi procesin e kontraktimit me PPP të projektit ka gjetur të dhëna të ndryshme në një tabelë që ka të njëjtin numër regjistrimi, ku vërehen qartë se si kanë ndryshuar shumat dhe afatet e financimit të segmentit nga furnitorët.

Në draft kontratën e protokolluar nga Ministria e Financave me shkresë nr. 8415 me datë 07.05.2019, sipas regjistrimeve me nr.1801 Rep, nr. 469 Kol, konstatohet diferenca në anekset e kësaj kontrate me kontratën e botuar në faqen zyrtare të Kuvendit……….ö.

Kontrata e Milot-Balldren

Kontrata e koncesionit/PPP ndërmjet Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë, si Autoriteti Kontraktor, shoqërisë “ANK” sh.p.k., si koncesionari, dhe shoqërisë “Bardh Konstruksion” sh.p.k., si shoqëria koncesionare, për projektimin, ndërtimin dhe mirëmbajtjen e segmentit rrugor Milot–Balldren u miratua nga Kuvendi në fund të muajit korrik.

Kjo kontratë ngjalli debate për koston e lartë të saj, 256 milionë euro me TVSh, ose 15 milionë euro për kilometër, rishikimin në rritje të saj në raport me ofertën fillestare që ishte 161 milionë euro, rinegocimin pa garë të interesave.

Kompania deklaroi se do të merrte një kredi prej 70 milionë eurosh, do të përdorte financiame nga furnitorët prej 19.5 milionë eurosh dhe do të investonte 52 mln euro nga kapitali i vet.

Të dhënat e bilancit treguan se kompania nuk kishte kapacitetet financiare që të ndërtonte një projekt të tillë.

Ndërsa ANK premton të financojë 52 milionë euro nga kapitali i vet, të dhënat zyrtare nga bilanci 2017 tregojnë se totali i aktiveve të saj është vetëm 16 milionë euro (2 miliardë lekë), ndërsa totali i kapitalit është 3.2 milionë euro.

Kompania kishte të ardhura prej 16 milionë eurosh në 2017-n dhe një fitim minimal prej më pak se 1 milion euro.

 

Katrahura e Milot-Balldren, del raporti: Falsifikime dhe zero investime