Wo sind die Grundstücke, Gebäude der Gewerkschaften verschwunden?

Unverkäufliches Staatseigentum, und trotzdem ist heute ein 2 Milliarden € Vermögen von Gangstern, Familien Angehörigen von Ministern, Ex-Gewerkschafts Funktionären besetzt und oft verkauft worden.

„Tatsächlich sind diese Verkaufs Verträge rechtswidrig, da ein noch in Kraft befindliches Gesetz von 1998 die Veräußerung von Vermögenswerten verbietet, die im Besitz von Gewerkschaften sind, aber bis 2020 in öffentlichem Besitz sind.“

“Santa Quaranta”/ Pronat e Balilit, historia e tokës së ish Kampit të Punëtorëve që u dha kur qeveriste “Berisha”
15 Dhjetor, 2017 20:25

Ales wurde zusammen gefälscht, oft schnell verkauft.

 • Mafia e pronave të sindikatave, drejtësia të ndëshkojë krimin 2 miliardë euro

Yesterday

Krerët e sindikatave të arsimit dhe BSPSH, të bëhen objekt i hetimit të SPAK dhe Lustracionit për pronat dhe dosjet

Përparim HALILI

Gazeta Telegraf/

Ç’bëhet me pronat e SPASH shtëpi pushimi, të cilat kanë qenë të regjistruara si pronë hipotekore private e ish-kryetarit të Bajram Kruja, sot “Kryetar Nderi i SPASH” me pension pleqërie dhe me pagë mujore sa një zyrtar i MAS? Ç’bëhet me pronat e BSPSH e të KSSH? Ku kanë përfunduar, si shfrytëzohen pronat e mbetura ende në “thonjtë” e pisët të krerëve të këtyre dy “çetave sindikale”? ka një raport kontrolli shtetëror të fatit dhe gjendjes së këtyre pronave që nuk janë pasuri e sindikatave, por objekte në funksion të lëvizjes sindikale dhe të pushimit vjetor të punonjësve anëtarë të sindikatave e jo si burim pasurimi të bejlerëve të BSPSH e KSSH. Një avokate suflere histerike e shefit të saj në BSPSH, telefonoi dhe bëri presion të mos hapim më letrat e pista të pronave të sindikatave,  mbasi sipas saj ato “… i ka mbyllur drejtësia”! ndaj dhe ne i kërkojmë drejtësisë, të rihapë këto letra pronash të sindikatave, me vlerë mbi 2 miliardë euro, disa prej të cilave janë rrafshuar për sheshe kullash e resortesh, për vila private, për fshatra turistikë, për  rezidenca fetare me qera e të shitura tek priftërinj grekë e serbë. Disa janë shitur tek familjarët dhe ortakët e tyre, disa janë ende në aktivitet hotelesh e motelesh me mbiemra e pronësi shefash të sindikatave, disa janë falur, disa janë tjetërsuar si pasuri familjarësh dhe krushqish në 3 breza e në 10-15 emra të ndryshëm! Gazeta “Telegraf”, i bën thirrje drejtësisë të hapë kapakun e “pusetës së qelbur” të krimit ekonomik-financiar e fizik, bërë me pronat e sindikatave, mbasi ajo është pasuri kombëtare. Ky proces “Vetingu” me pronat në Shqipëri, të cilin e paralajmëroi edhe kryeministri Edi Rama,. duke shpallur nisjen e operacionit të verifikimit të titujve të pronësisë  për çdo objekt e truall, duhet të nis nga pasuritë e sindikatave, të cilat janë rekord krimi i bërë në këto 24 vite prej disa individëve që prezantohen me “çallmë” drejtuesish sindikalë!

Sindikatat nuk janë pronare të objekteve, por përdoruese të tyre

 

Sipas ligjit, sindikatat i kanë marrë pronat në vitin 1992 me Dekret Presidencial nr. 204, datë 05. 05. 1992, që rezulton dekret antikushtetues, mbasi nuk pa kaluar për votim në parlament, por është një dokument shkresor i lëshuar personalisht nga ish-presidenti Sali Berisha, si të ishte një medalje e jo një dekret për administrimin e një pasurie kombëtare që në atë kohë ishte e vlerësuar si investim shtetëror e “popullor” në vlerën e afro 97 milionë dollarëve. Sindikatat edhe me këtë dekret, kishin të drejtë të administronin pasuritë shtetërore deri në vitin 2020, por pa qenë pronare të tyre, sepse sindikatave si shoqata u mungonte një prej “tagrave” të pronësisë, që është e drejta e disponimit/tjetërsimit, parashikuar e përcaktuar në tekstin e Nenit 6 të Ligjit Nr. 8340/1, datë 06. 05. 1998, ku përdoret shprehimisht termi “administrimi i pasurive”, Sipas ligjit, shteti është pronar i vetëm i pasurive të administruara nga sindikatat, të cilat përgjatë kohës së administrimit, kapërcyen në mënyrë abuzive “tagrin” e të drejtave reale të dhëna. Ligji Nr. 8340/1, datë 06. 05. 1998, shpreh qartë dhe pa ekuivok, përcaktimin kushtetues, për mos kalimin e pronësisë mbi këto pasuri nëpërmjet mosmiratimit të dekretit Nr. 204, datë 05. 06. 1992.

 

 “Veting” dhe Lustracion për abuzimet dhe “profilin” e krerëve sindikalë

Referuar dosjeve që kemi investiguar e disponojmë, mbështetur në faktin, që dy krerët e “kioskë” sindikatave private të arsimit shqiptar, konkretisht Nevrus Kaptelli i SPASH dhe Xhafer Dobrushi i FSASH, por edhe referuar dosjeve faktike të krimit ekonomik-financiar të bërë me pronat miliardëshe të sindikatave, të cilat janë bërë “rrush e kumbulla” prej agallarëve uzurpatorë të BSPSH e KSSH në këto 24 vite, këta abuzues duhen përfshirë në procesin e “Veting”-ut dhe të ligjit të Lustracionit, pra të verifikimit të krimeve me pronat dhe të publikimit të dosjeve, nëse janë ose jo ish-spiunë të sigurimit të shtetit, të desantuar në lëvizjen sindikale me mision prej atij shërbimi famëkeq e të përbindshëm, siç janë shumë mostra të tilla në kupolat e BSPSH e KSSH, përfshirë në këtë verifikim edhe dy “lolot” e SPASH dhe FSASH! Prej disa ditësh, gazeta “Telegraf” denoncoi publikisht me fakte shkresore zyrtare e bankare, skandalin e zhvatjes së dhunshme të pagave të mësuesve nëpërmjet një termi hajdutëror “kuota sindikale” me vlerë 100 lekë të reja në muaj dhe nëpërmjet një “gjobe” vjetore banditeske me vlerë 400 lekë të reja në vit, që mësuesve shqiptarë u grabiten pa asnjë frenim,  sekuestruar me dhunë nëpërmjet bankës prej dy individëve me urdhër të Ministres së Arsimit, dhënë gjithë drejtorive arsimore rajonale (DAR).

Krimi me kuotat dhe pasuritë e sindikatave, nuk mund të blihet e shitet me heshtje

Pas publikimit të këtij abuzimi me objekt “grabitje me dhunë e manipulime shkresore dhe në bashkëpunim i të ardhurave personale duke përdorur institucione, emërtesa e vula zyrtare dhe shoqatash”, nuk kemi heshtur se (gjoja) jemi blerë e as do të blihemi, por do të vazhdojmë të kërkojmë ndëshkimin e këtij krimi. Prej afro 1 jave, kemi pritur sqarime e argumente zyrtare prej dy agallarëve të SPASH e FSASH, por edhe prej krerëve të BSPSH e KSSH. Jo vetëm nuk kanë paraqitur asnjë përgjigje për akuzat që u kanë bërë mësuesit e zhvatur në paga dhe të cënuar në dinjitet. Madje edhe kanë kërcënuar banalisht e komikisht me ndonjë copë letër defter bakalli dhe më ndonjë avokate që nuk ka mbrojtur dot as familjarët e vet përballë akuzave për ca punë qejfi të miturish! Mësuesit pyesin, por Nokja i SPAASH dhe Xhafa i FSASH, nuk po përgjigjen publikisht se ku kanë përfunduar 360 milionë lekët e grabitura nën logon “kuota anëtarësie për SPASH e FSASH” dhe 120 milionë lekët e gjobës pirateske e hajdutërore prej 400 lekësh të reja në vit, ndalur në pagat e mësuesve me urdhër të MAS e arkëtuar po me urdhër të drejtorëve të arsimit, në favor të këtyre sindikatave që hapin e mbyllin gojën si kukulla, vetëm kur i komandon dhe i instrukton kupola e MAS! Kemi dëgjuar, por nuk mund të besojmë edhe ndonjë deklaratë të disa “urithëve” brenda “gropave të zeza” me logot SPASH e FSASH, që thonë se dyshja Kaptelli-Dobrushi, me këto miliona kanë “sajdisur” me ndonjë “çek shoqëror” drejtues arsimi në qarqe e rrethe për kuotat e ndalura në bankë, për nënshkrimin e kontratave fiktive me tekst të përpara 20 viteve, madje edhe sikur janë dhënë shpërblime për shefa në MAS, si “dhurata” për shkollimin e fëmijëve jashtë vendit, apo për blerje të ndonjë makine e dhome gjumi për fëmijët, për mbesat dhëndurët e rinj shefa arsimi në MAS e në Këshillin Kombëtar të Punës! Mësuesit nuk duan të dinë se kur fle e kur zgjidhet Nokja i SPASH, apo nëse takohet me ish-shefat e sigurimit të viteve të rinisë e të karrierës si kryesindikalist të nisur në Gramsh, por duan të dinë fatin e kuotave të tyre, duan përgjigje, se përse këto kuota u sekuestrohen në mënyrë kolektive me listë bankare në pagën mujore, kur Neni 181, pika Ç e Kodit të Punës, thotë kështu: “Punëdhënësi të lejojë dhe të krijojë lehtësi për grumbullimin e kuotizacioneve brenda dhe jashtë vendit të punës”. Por nuk thotë të ndalen nga paga në bankë, me urdhër të MAS e me kamxhik shkresorë të drejtorëve rajonalë. Për me keq akoma, nuk ka asnjë ligj as në Somali e Ugandë, që drejtorët e DAR të kthehen në përmbarues dhe urdhërojnë Thesarin e Shtetit, që t’u sekuestrohen lekët mësuesve, sikur këta janë dënuar me vendim gjykate apo që lekët e sekuestruara nga pagat e mësuesve, të arkëtohen në llogaritë bankare të dy batakçinjve të këtyre sindikatave e të shumë horave të tjerë analfabetë e të zhytur në pisllëqe me punët dhe pronat e sindikatave! Por ja që ndodh dhe ky abuzim duhet ndëshkuar ligjërisht, duke u rikthyer milionat mësuesve. Mirëpo krimi ekonomik-financiar me bazë hajdutërinë nuk janë vetëm kuotat që u grabiten mësuesve, punonjësve të ujësjellësin e Tiranës e të rretheve, administratave të bashkive e ministrive, të shëndetësisë, të OSHE, KESH, ushtrisë, policisë e deri minatorëve dhe pastrueseve të institucioneve, të spitaleve, çerdheve, kopshteve e shkollave! Vetëm një pyetje: Po Nokja e Xhafa, a paguajnë kuota sindikale? Sa e kanë pagën mujore? Kush ua cakton këtë pagë? Sa udhëtime kanë kryer jashtë shtetit dhe me çfarë klasi biletash? Ku e tërheqin pagën? Përse i kanë tërhequr milionat e lekëve nga bankat përpara e pas Vitit të Ri ose në prag pushimesh verore e pas kthimit nga relaksimet në plazhet e huaja? Çfarë lidhje kanë me oktapodin anti-shqiptar “Soros”, që janë ngritur me të së bashku, në protestë për punët e arsimit?

Vijon

http://telegraf.al/kulture/sindikata

 

4 Gedanken zu „Wo sind die Grundstücke, Gebäude der Gewerkschaften verschwunden?“

 1. Eine erfundene Ausrede, das der

  Ylvi Beqja

  Gangster Ylvi Beqja erpresst wurde, 30 % am Hotel Vollga dem Auftragakiller E. Shullazi zugeben. Die angebliche Vollmacht der Saudi Brother Commerial Sh.P.K., ist von 1993, mit vollkommen ungültigen Kauf Verträgen von angeblichen Hotel „Vollga“, weil privater Grundstücks Erwerb, damals nicht möglich war. Die kriminelle Gerichts Präsidentin Joana Qeleshi, Durres verteilte noch in 2016, derartige Mafia Grundstücks Geschencke, ohne jede Zuständigkeit.

  Das Geldwäsche, Betrugs, Erpressungs Kartell mit den Richtern in Durres: Dhurata Bilo, Vladimir Skënderi und Ndue Gjura. der „Emijlano Shullazi“ Skandal

  Die Raiffeisenbank machte vor einigen Jahren alle Vollmachten ungültig und verlangten neue notariell beglaubte Vollmachten, wobei die Pässe im Original mit Kopie der Bank vorglegt werden mussten.

  Edi Rama, Innenminister Samir Tahiri, Polizei Präsident von Durres: „Plerurat Çullhaj“ Schutzherren des Verbrecher Clans: Emijlano Shullazi

  VIDEO/ Ylvi Beqja u detyrua nën kërcënimin me armë që t’i jepte Shullazit 30 % të hotel “Vollga”


  VIDEO/ Ylvi Beqja u detyrua nën kërcënimin me armë që t’i jepte Shullazit 30 % të hotel “Vollga”

  Ylvi Beqja biznesmeni që ka dëshmuar kundër Emiljano Shullazit dhe grupit të tij, përveç 550 mijë eurove të paguara kesh është detyruar që t’i falë Shullazit edhe 30 % të ish-hotel Vollgës.

  Palët kanë rënë dakord që pasi prona të kalonte në emër të “Saudi Brothers”, Shullazi do të merrte 20 % të pronës.

  Por burime nga grupi hetimor bëjnë me dije se më pas Shullazi ka ndryshuar mendim, duke i kërkuar Beqajt 10 % më shumë nën kanosje dhe kërcënim.

  Në dosjen e Prokurorisë thuhet se biznesmeni nën kërcënimin e armës është detyruar që ta nënshkruajë kontratën përpara noterit, duke i dhuruar në shenjë mirënjohje 30 % të ish-hotel Vollgës.

  Gjithashtu në dosje sqarohet se përveç 5 të arrestuarve deri tani, Emiljano Shullazi, Gilmando Dani, Blerim Shullazi, Endrit Qyqja dhe Endrit Zela janë në hetim dhe disa persona të tjerë.

  Ylvi Beqja ka thënë para hetuesve se përveç të arrestuarve në momentet kur është kërcënuar kanë qenë dhe pjesëtarë të tjerë të grupit. Biznesmeni thotë në dëshmi se i ka paguar gjoba Shullazit rreth 550 mijë euro.

  400 mijë prej tyre i ka tërhequr vetë duke ua dorëzuar po vetë kërcënuesve. Ndërsa pjesën tjetër e ka lëshuar me 3 çeqe, të marra nga Qyqja dhe Zela./Tv Klan/

  SHPËRNDAJE NË:
 2. Tom Doshi verkaufte illegal ein altes Gewerkschaft Haus in Tirana an den Gangster Mark Frroku.

  Man baute ein neues Stockwerk dazu, und es läuft wegen illegalem ein Prozess. Vor Gericht sagt Tom Doshi, das man ein neues Dach nur baute, weil es oben hinein regnete.

  Albanische Show Prozesse für Nichts

 3. Eine Spende, was nicht einmal ein Gesetz je vorsah

  Edi Rama, legte inzwischen in mehreren Fällen gefälschte Übersetzungen vor, ebenso Samir Tahiri, um den Grundstücksraub mit Hilfe der korrupten Banden der EU Botschaft, EU Commission weiter zu entwickeln. Landraub, die einzige reale Wirtschaft und Dokumenten Fälschung, Drogen Handel, Geldwäsche in Albanien: Platur Nesturi erklärt, war im Kabinett der Generalstaatsanwältin Ina Rama, selber aktiv beim Grundstücks Diebstahl dabei,
  Gefälschte Grundstücks Dokumente durch den Buergermeister: Jorgo Goro : Klientel Politik fuer: Paskal Nesturi (Ex- Sprecher der Generalstaatsanwaeltin Ina Rama)

  Illegale Wald Nutzungs Dokumente, dann Verkauf der Grundstücke und Bebauung, auch in Durres, Sarande

  Typisch bei der Edi Rama Regierung:Verhaftungen im „Spille“, Betrugsfall darunter der Vize Praefekt von Tirana: Fatos Kaja, wegen Dokumenten Faelschungen

  Wednesday, December 13, 2017

  SKANDALI QË PARALAJMËROI NISHANI – ANALIZË NGA PLATOR NESTURI
  Plator Nesturi

  Ky artikull është shkruar posaçërisht për gazetën “Albanian Free Press”
  Der vom ehemaligen Präsidenten enthüllte Skandal

  Was den gesamten Prozess, der begonnen hat, einen dunkleren Anstrich zu geben, nach der letzten Abstimmung im Parlament mit den Tapies derer, die vom Gesetz 7501 profitieren, auszustatten, stammt aus der Erklärung des ehemaligen Präsidenten Nishani. Weder das Geringste noch das Geringste ist ein Skandal, bei dem das von der Venedig-Kommission genehmigte Eigentumsrecht sich von dem unterscheidet, was im Parlament angenommen wurde. Es ist also gefälscht, entspricht nicht den Normen des internationalen Eigentumsrechts und ist mit den Eigentümern selbst missbräuchlich. Wir haben immer noch keine offizielle Antwort auf dieses Problem, aber das alles ist sehr ernst, als die eklatante Verletzung des Rechts eines Teils der Bürger

  http://smarkos.blogspot.de/2017/12/skandali-qe-paralajmeroi-nishani.html

  Bis heute sind Gesetze, Justiz ein Mirakel für Bujar Nishani, der mit seinem Bruder Sokol NIshani, nur ein dummes kriminelles Enterprise für die eigenen Banden bildete in Durres, welche vor Mord auch nicht zurückschrecken. Er lief mit teuerste Armband Uhr schon 2006 herum.

  Ex-Staatspräsident Bujar Nishani, selbst ein Verbrecher, der Justiz und Polizei zerstörte, die Adminstration rund um Zoll ebenso mit wie Experten der Adminstration feuerte, erklärt wie Edi Rama, die neuen Grundstücks Gesetze fälschte, indem es eine Version für das Parlament gab, eine für die EU Organisation VENICE, um weiter Grundstücks Raub mit Klientel und gegen die echten Grundstücks Stücks Eigentümer zuorgansieren. Übersetzungen werden gefälscht, wie es mit Hilfe der korrupten EU Banden, schon Standard ist.

  December 10, 2017

  ISH PRESIDENTI NISHANI: LIGJI I PRONES NE SHQIPERI, GJYKOHET SIPAS NJE LIGJI, VLERESIMI PER TE CILIN KOMISIONI I VENECIAS, ESHTE DERGUAR MBI NJE VERSION TE FALLSIFIKUAR, NGA INSTITUCIONET E SHTETIT SHQIPTAR.

  Image result for bujar nishani

  Me rastin e Dites Nderkombetare te Lirive dhe te Drejtave te Njeriut, ish Presidenti i Shqiperise, Bujar Nishani, hedh drite mbi nje skandal te permasave te medha, ate te fallsifikimit dhe grabitjes se te drejtes se prones.

  Nishani shkruan ne rjetin Social Facebook, se Institucionet e Shqiperise, ato te Drejtesise dhe te Qeverise, kane derguar ne Komisionin e Venecias per Shqyrtim te Ligjit te Pronave ne Shqiperi, nje version te fallsifikuar, i cili ka te beje me te Drejten Huridike Kushtetonjese te prones ne Shqiperi.

  Dhe mos harrojme, Qeveria Shqiptare dhe Parlameni i Shjqiperise, kane miratuar nje seri aktesh nenligjore per pronat, te cilat sot perbejne, konfliktet me madhore ne Shqiperi, ndersa pjese te madhe te Territorit nga keto Prona, po grabiten nga Oligareket dhe Mafia.

  Ex-Staatspräsident Bujar Nishani, selbst ein Verbrecher, der Justiz und Polizei zerstörte, die Adminstration rund um Zoll ebenso mit wie Experten der Adminstration feuerte, erklärt wie Edi Rama, die neuen Grundstücks Gesetze fälschte, indem es eine Version für das Parlament gab, eine für die EU Organisation VENICE, um weiter Grundstücks Raub mit Klientel und gegen die echten Grundstücks Stücks Eigentümer zuorgansieren. Übersetzungen werden gefälscht, wie es mit Hilfe der korrupten EU Banden, schon Standard ist.

   

  Vollkommen korrupt Lulzim Basha (siehe wikileaks, Bechtel), als Innenminister der in 2010, Klement Balili das Grundstück (der ehemaligen Gewerkschaft) in Sarande gab, als „Spende“, wozu ein Innenminister nicht einmal berechtigt war. Wild West, das komplette Kabinett damals von Berisha mit Ilir Meta******

  December 10, 2017

  ISH PRESIDENTI NISHANI: LIGJI I PRONES NE SHQIPERI, GJYKOHET SIPAS NJE LIGJI, VLERESIMI PER TE CILIN KOMISIONI I VENECIAS, ESHTE DERGUAR MBI NJE VERSION TE FALLSIFIKUAR, NGA INSTITUCIONET E SHTETIT SHQIPTAR.

  Image result for bujar nishani

  Me rastin e Dites Nderkombetare te Lirive dhe te Drejtave te Njeriut, ish Presidenti i Shqiperise, Bujar Nishani, hedh drite mbi nje skandal te permasave te medha, ate te fallsifikimit dhe grabitjes se te drejtes se prones.

  Nishani shkruan ne rjetin Social Facebook, se Institucionet e Shqiperise, ato te Drejtesise dhe te Qeverise, kane derguar ne Komisionin e Venecias per Shqyrtim te Ligjit te Pronave ne Shqiperi, nje version te fallsifikuar, i cili ka te beje me te Drejten Huridike Kushtetonjese te prones ne Shqiperi.

  Dhe mos harrojme, Qeveria Shqiptare dhe Parlameni i Shjqiperise, kane miratuar nje seri aktesh nenligjore per pronat, te cilat sot perbejne, konfliktet me madhore ne Shqiperi, ndersa pjese te madhe te Territorit nga keto Prona, po grabiten nga Oligareket dhe Mafia.

  ****

  Aktualitet
  14 Dhjetor 2017 – 12:52 | përditesuar në 13:01
  Faksimile/Basha i dhuroi Balilit
  tokën ku është ‚Santa Quaranta‘

  Lulzim Basha, illegale Grundstücks Spende für Klement Balili

  Gjatë interpelancës me ministrin e Bujqësisë Niko Peleshi, kryetari i Komisionit të Ekonomisë, Erion Braçe ka denoncuar dy kontrata të lidhura nga ish-ministri i Bujqësisë, Edmond Panariti me familjarë të Klement Balilit. Braçe ka bërë publike dy kontratat e lidhura mes ministrisë së Bujqësisë dhe kompanive të familjes Balili në vitin 2016, kur ky dikaster drejtohej nga ministri i LSI, Edmond Panariti.
  Sipas Braçes kjo është një qokë e pastër kriminale dhe korruptive e LSI, pasi kontratat janë lidhur pasi Klement Balili ishte shpallur në kërkim nga policia për trafik ndërkombëtar droge. “Unë nuk di të bëj teatër Lulzim Basha e Monika Kryemadhi. LSI ka lidhur kontrat toke me familjarët e Balilit pasi ai ishte shpallur në kërkim për trafik droge. Kjo është një qokë e pastër kriminale dhe korruptive e LSI, pasi kontratat janë lidhur pasi Klement Balili ishte shpallur në kërkim nga policia për trafik ndërkombëtar droge”– u shpreh Braçe në Parlament.

  Lidhja midis Balilit dhe LSI është e njohur edhe më parë. Ilir Meta ishte I pranishëm në inagurimin e restortit të “”-s, si i ftuar nderi, ndërsa kushëriri I tyre, Rigers Balili, është aktualisht kryetar i Bashkisë së Delvinës, ku konkurroi nën siglën e LSI. Megjithatë, një investigim i “Lexo.al” ka zbuluar një lidhje të dytë, midis personit më të kërkuar në Shqipëri dhe kreut aktual të opozitës, Lulzim Bashës. Sipas dokumentave të siguruara prej nesh, në qershor 2010, në kohën kur Lulzim Basha ishte ministër i Brendshëm, ai urdhëroi që ish-kampi i punëtorëve dhe pionerëve në Sarandë t’i hiqej nga pronësia sindikatës, për t’iu dhuruar Balilit.

  dokumenti
  dokumenti1
  (Dokumentet për tokën ku u ndërtua Santa Quaranta me firmën e Bashës)

  Dokumentat tregojnë se në mbledhjen e Këshillit të Ministrave të datës 2 qershor 2010 u miratua inventari i 145 pronave të sindikatave, të cilat u shtetëzuan për t’u shpërndanë më pas nga qeveria e mëparshme në mënyrë klienteliste. Ky inventarizim ishte urdhëruar nga ministri i Brendshëm Basha, në 1 shkurt të atij viti, me urdhërin numër 27. Në bazë të programit të punës të hartuar sipas Urdhërit nr.27. datë 1.02.2010 të Ministrit të Brendshëm, Lulzim Basha u krye inventarizimi i pasurive të sindikatave në Republikën e Shqipërisë, duke u hapur rrugë shtetëzimit të të gjithë këtyre pronave.

   

  http://shqiptarja.com/aktualitet/2731/faksimile-basha-i-dhuroi-balilit-tok-n-ku–sht—-39-santa-quaranta–39–458876.html

 4. Man will nun eine Kommission einsetzten, welche das komplette Immobilien Vermögen zurückholt, was mit gefälschten Dokumenten, korrupten Notaren, Anwälten oft spurlos verschwand und das nach heutigem Wert: Vermögen von 2,3 Milliarden €, denn Gewerksachaften, hatten vor allem an der Küste gut gepflegte Grundstücke, Lokale, Hotels, oder in den Häfen die Kantinen, oft mit eigenen Weinbergen und Fabriken.Wo sind die Grundstücke, Gebäude der Gewerkschaften verschwunden?

  Wild West Vorgänge schon damals der CDU und KAS vor allem mit Salih Berisha, als per Dekret (1992)regiert wurde, das Gewerkschafts Vermögen nur durch ein Dekret geregelt wurde, wo das Eigentum aber beim Staat blieb. Heute sind die ganzen Grundstücke, Gebäude, spurlos im Sumpf von Kriminellen illegal verschwunden, angeeignet und verkauft von Politik Kriminellen, wie auch Lulzim Basha, Ilir Meta, und der Drogen Boss Klement Balili erhielt ebenso ein Grundstück vollkommen illegal.

  http://telegraf.al/aktualitet/agallaret-e-sindikatave-kane-grabitur-23-miliarde-euro-pasuri

  Langzeit Skandal: Garantierte Staats Grundstücke, welche im Wild West Stile gestohlen werden

  The scandal unfolded by former President Nishani

  The scandal unfolded by former President Nishani

  This article has been written for Albanian Free Press newspaper and http://www.afp.alBy Plator Nesturi

  The problem relating to the unlawful occupation of lands has been solved. We just need to take a look at the lists that newspapers publish with the names of those who are granted property titles for lands belonging to others. Everything is handled normally based on the respective law. The only thing which cannot find a solution is the process of giving back lands to their legitimate owners, even when these lands are free. It is hard to predict the time when this process will end. Meanwhile, new government incentives and laws are not a good sign. While we get ready to take further steps toward the process of EU integration, we would surprise everyone in the old continent once we make an inventory of the lands, because these lands will belong to three categories: owners, former owners and those who use the lands of other people.

  Several years ago, residents of Orikum held a protest. In Orikum, we didn’t have a clash between a community and the state, but a clash between different categories of people, where each category claiming to be owners of the land. There, we didn’t have a legal conflict between public property and property belonging to the community, but a social conflict as to who will benefit from the numerous laws which are passed and which often contradict each other.

  Political class provokes conflicts through chaotic laws

  For as long as they have been in opposition, both the right wing and the left wing have pledged that they would solve the problems with properties. But, they have forgotten their promises as soon as they have seized power. Now, the problem has become even bigger, by expanding further south in a very attractive sea coast area, Himara.

  After finishing in Orikum, the grasshoppers’ armies seemed to have headed to the Riviera, in an attempt to occupy more tourist areas, while this is causing many social tensions. Now, all the new laws on the ownership of land and the law on the development of tourism, approved by the left wing, seem to have just one aim: to appropriate coastal areas in the name of the development of tourism. The fact that properties remain unregistered has not prevented authorities to issue permits for tourist resorts, which are being built on lands the origin of which doesn’t appear on paper.

  The ones who will benefit out of this legislative chaos will be those who have secured properties through forged documents or abuse with power. There are many cases like this along the coast, where the interest is greater.

  The scandal unfolded by the former president

  What seems to make the situation caused by law 7501 even gloomier is the declaration maded by former president Bujar Nishani. Nishani unfolded a scandal where the law on properties, which has been approved by the Venice Commission, is different to the one approved by Parliament, meaning it’s been forged and it doesn’t comply with international law on property. We still don’t have an official reaction on this, although it is a very serious thing, given that it is a violation of the rights of a number of people. One of the most basic constitutional rights for which Albania has pledged to respect, being one of the key criteria to start the EU accession talks. If this is true, then this would be a big scandal, not only in relations with the EU, but also in the relations with the citizens, who will not see any other solutions by the protest.

  http://afp.al/en/news/2017/12/the-scandal-unfolded-by-former-president-nishani-65823/

  Tom Doshi verkaufte illegal ein altes Gewerkschaft Haus in Tirana an den Gangster Mark Frroku.

  Man baute ein neues Stockwerk dazu, und es läuft wegen illegalem ein Prozess. Vor Gericht sagt Tom Doshi, das man ein neues Dach nur baute, weil es oben hinein regnete.

  Albanische Show Prozesse für Nichts

  Gefälschte Grundstücks Dokumente durch den Buergermeister: Jorgo Goro : Klientel Politik fuer: Paskal Nesturi (Ex- Sprecher der Generalstaatsanwaeltin Ina Rama)

  Illegale Wald Nutzungs Dokumente, dann Verkauf der Grundstücke und Bebauung, auch in Durres, Sarande

  Faksimile/Basha i dhuroi Balilit tokën ku është ‚Santa Quaranta‘

  Lulzim Basha, illegale Grundstücks Spende für Klement Balili[/caption]

  Typisch bei der Edi Rama Regierung:Verhaftungen im „Spille“, Betrugsfall darunter der Vize Praefekt von Tirana: Fatos Kaja, wegen Dokumenten Faelschungen

Schreibe einen Kommentar