Wegen Preis Absprachen, wird nun gegen Vodafone, Telekom Albania und Albtelekom ermittelt

Identische Tarife, seit kurzem, identische Leistungen, nur andere Namens Nennungen für die Tarife

Investigim
Vodafone, Telekom Albania dhe Albtelekom nën hetim për manipulim çmimesh

Rritja e menjëhershme e tarifave për shërbimet me parapagesë të tri kompanive celulare si dhe unifikimi i ofertave për paketat me parapagesë nga Albtelekom, Telekom Albania dhe Vodafone, e shtyu Autoritetin e Konkurrencës të hapë hetime të thelluara për krijimin e oligopolit në tregun më fitimprurës në Shqipëri.

Link: Shkresa e AKEP për Qendrën “Konsumatori Shqiptar”

 

Çmime identike për produkte identike
Paketabazë Çmimi GB Minuta kombëtare SMS kombëtare
Vodafone 800 0.5 200 200
Telekom Albania 800 0.5 200 200
Albtelekom 800 0.5 300 300
Burimi: AKEP, përpunuar nga BIRN
Paketa 1100 Çmimi GB Minuta kombëtare SMS kombëtare
Vodafone 1100 2 2000 200
Telekom Albania 1100 2 2000 200
Albtelekom 1100 3 2000 200
Burimi: AKEP, përpunuar nga BIRN
Paketa 1400 Çmimi GB Minuta kombëtare SMS kombëtare
Vodafone 1400 4 2500 300
Telekom Albania 1400 4 2500 300
Albtelekom 1400 6 2500 400
Burimi: AKEP, përpunuar nga BIRN

 

Ein Gedanke zu „Wegen Preis Absprachen, wird nun gegen Vodafone, Telekom Albania und Albtelekom ermittelt“

 1. Extrem Dumme haben die Telekom Regulierungs Behörde unter Kontrolle im Stile der Edi Rama idioten.

  Jetzt beschweren sich die Telekom, Vodofon die zwei Grossen, das die Aufsichts Behörde 2 Standards einführen wollen, einen Türkischen Klein Betreiber bevorzugen will mit allen Mitteln.
  Beschwerde Briefe an die Aufsichts Behörde AKEP, blieben im System der Hirnlosen aber ohne Antwort. Einfach ein Skandal, das die Ministereien, Institututionen, keinerlei Verwaltung mehr haben, auch keine Briefe beantworten nur noch PR machen

  Telekom për AKEP: Do të mbrojmë interesat tona!

  Pas Vodafone, edhe Telekom Albania reagoi për vendimin e AKEP, i cili sipas dy kompanive bën dallim mes kompanive telefonike në zbatimin e masave rregulluese, çka favorizon dukshëm kompaninë Albtelecom.

  Nëpërmjet një njoftimi për mediat, Telekom zbulon se i ka kërkuar AKEP të zbatojë standartet, duke u konsultuar me të gjitha palët që preken nga vendimet për vendosjen e masave të reja rregulluese.

  Telekom thekson se bën habi si nuk ka ende një reagim nga AKEP. Njoftimi mbyllet me një deklaratë paralajmëruese se Telekom do të mbrojë interesat e saj dhe të abonentëve duke ndërmarrë çdo hap të nevojshëm.

  Prononcim nga Telekom Albania mbi situatën me AKEP:

  Telekom Albania është përballur këto ditë me disa artikuj në medien e shkruar dhe atë elektronike, sipas të cilave AKEP po përgatit vendimin e analizës së tregut të shërbimeve celulare në lidhje me tarifat e terminimit të interkoneksionit mes operatorëve. Ky vendim përcakton asimetri (pra nivel jo të barabartë tarifimi mes operatorëve) dhe bën dallim në zbatimin e masave rregulluese, jo-diskriminuese për çmimet e telefonatave brenda dhe jashtë rrjetit mes operatorëve, duke favorizuar dukshëm kompaninë Albtelecom.

  Telekom Albania i kërkoi menjëherë AKEP, nëpërmjet një komunikimi zyrtar, të zbatojë standardin ligjor të konsultimeve publike me të gjitha palët e interesuara, duke gjykuar se projekt-vendimi në formën e raportuar, dëmton interesat e ligjshme ekonomike të kompanisë tonë, që padyshim është një faktor i rëndësishëm në treg dhe një nga investitorët më të mëdhenj, afatgjatë në vend.

  Në këtë kuadër, jemi të befasuar nga mungesa e një reagimi nga ana e AKEP, siç do të pritej normalisht nga një institucion publik, ku informimi dhe transparenca ndaj publikut është detyrim themelor.

  Megjithatë, presim një qëndrim më bashkëpunues dhe konstruktiv, për të rivendosur komunikimin sipas praktikave ndërkombëtare, në të mirë të interesit të përgjithshëm.

  Telekom Albania deklaron se do të mbrojë interesat e ligjshme të kompanisë, e mbi të gjitha të abonentëve tanë besnikë, duke ndërmarrë çdo hap të nevojshëm.
  http://lapsi.al/2018/02/14/telekom-per-akep-do-te-mbrojme-interesat-tona/

Schreibe einen Kommentar