Vjollca Hoxha verkauft die Mehrheit an „Lori Caffee“

Ihr verunglückter Ehemann vor 10 Jahren, hatte 60 % des Top Channel Imperiums an Albert Cinound Aurel Baci, verkauft, wo Frau Vjollca Hoxha, mit Hilfe korrupter Richter, Politiker die Übernahme des Medien Imperiums über 10 Jahre verhinderte, die Geschäftsführung mit immer neuen Anwälten und Richtern erst 2016 abgeben musste. Während dessen fuhr die Tochter mit Lamborgini durch Tirana. Grosse Medien Imperien in Tirana, dienten immer vor allem grossen Drogen Clans, als Geldwäsche Maschine, wie ORA News,  mit Ylli Ndroqi, identisch angebliche Chrom Bergwerke von Sahit Muja in New York in Tropoje.

Lori Hoxha

Die „Frangaj“ Mafia baut illegal in Golem, Edi Rama im Null Funktion Bereich und Luxus Autos der Albaner Mafia

Vjollca Hoxha shet 51 % të aksioneve, zbulohet blerësi dhe shuma

Postuar më: 15 December 2017 12:15

Valtelina, një nga përpunuesit më të mëdhenj të kafesë në vend, tregtues i markës Lori Caffe ka ndryshuar strukturën e aksionerëve.

Sipas të dhënave zyrtare të regjistruara në Qendrën Kombëtare të Biznesit, Familja Hoxha, ka shitur 51% të aksioneve, duke e ulur zotërimin e saj në 49% dhe duke lëshuar në këtë mënyrë kontrollin e kompanisë.

Transaksioni është regjistruar në 12 dhjetor dhe blerësi i 51% të aksioneve është kompania ALB-ERK. Sipas kontratës së shitblerjes, çmimi i shitjes së 51% të aksioneve është 153 milionë lekë, ose rreth 1.2 milionë euro.

5 aksionerët e familjes Hoxha, që më parë kishin secili nga 20% të aksioneve (Vjollca Hoxha, Lorela Hoxha, Redia Hoxha, Sara Hoxha, Itan Hoxha) kanë shitur secili nga 12.75% të kuotave dhe kanë mbajtur secili nga 7.25%.

Blerësi ALB-ERK, i krijuar në vitin 2009, ka si aktivitet import-eksport, tregti me shumicë e pakicë të artikujve të ndryshëm, kryesisht kafe dhe aksionerë janë me nga 50% secili Eduart Hoxha dhe Artan Hoxha.

Shitësit kanë ruajtur sipas kontratës të drejtën e riblerjes së aksioneve. “Kjo kontratë shitje kuotash i nënshtrohet kushtit të rishitësisht dhe shitësit kaë të drejtë të riblejnënga blerësi kuotat e tyre repsketive, sipas kushteve të përcaktuara në kontratë”, thuhet në kontratën e shit-blerjes.

Lori Caffe (Valtelina) është krijuar që në vitin 1995 dhe sipas faqes së saj në internet është prodhuesi më i madh i kafesë në vend. “Hapat e parë nisën me një pjekëse të thjeshtë, por pak kohë pas krijimit të saj, u vërtetuan vlerat e vërteta, çka bëri që dhe objektivi për të kapur majat në tregun shqiptar por edhe më gjerë, të kthehej në realitet”, thuhet në faqen e internetit.

Për vitin 2016 kompania realizoi të ardhura prej 526 milionë lekësh dhe fitim para taksave prej 94 milionë lekësh.

Blerësi ALB-ERK kishte të ardhura prej 323 milionë lekësh në vitin 2016, ndërsa fitimet para taksave ishin 21 milionë lekë, sipas të dhënave të deklaruara në bilancin e dorëzuar në QKB./Monitor

http://www.pamfleti.com/wp-content/uploads/lori-kaf.png

Vjollca Hoxha humbet gjyqin për Top Channel

vjollca_1462788933-9334265

Vjollca Hoxha humbet gjyqin në lidhje me aksionet e kompanisë Top Channel. Gjykata e Faktit, e cila ka marrë në shqyrtim cështjen në themel, i ka dhënë të drejtë aksionerëve të shumicës, thanë burime nga Gjykata per citynews.  Gjykata ka hedhur poshtë pretendimet e administratores të përkohshme në Top Channel, Vjollca Hoxha, sot me vendimin e dhene ne oren 10 e 30 minuta. Albert Cino dhe Aurel Baci aktualisht zotërojnë 60% të aksioneve të kompanisë mediatike, Top Channel, ndërsa Vjollca Hoxha është pronare e vetëm 8% të aksioneve të kësaj kompanie mediatike. Gjykata e Faktit sapo ka dhënë vendimin kundër Vjollca Çështja ka filluar në muajin janar pas largimit të administratorit Enkelejd Joti. Pas largimit të këtij aksionerët e shumicës emëruan me konsensus Vjollca Hoxhën si administratore, e cila pasi mori firmat e shumicës i paditi duke kërkuar aksionet të cilët ata i kishin blerë nga themeluesi i kompanisë mediatike Top Channel, i ndjeri Artan Hoxha. Ditën e sotme, Gjykata e Faktit ju ka dhënë të drejtë aksionerëve të shumicës, duke hedhur poshtë pretendimet e Vjollca Hoxhës. http://www.revistawho.com/breakingnews/vjollca-hoxha-humbet-gjyqin-per-top-channel/

Schreibe einen Kommentar