Vangjush Dako immer mit Kriminellen unterwegs: neue Küsten Bauschutt Ablagerungen

Die Sinnlosigkeit von Institutionen, Gesetzen in Albanien.

Komplett erneut total illegale Bauten, ohne Ausschreibung un für 6 Millionen €. Durres: Wasser Leitung zerstört, keine Genehmigung, keine Bau Tafel, neue Blumen Beete – Bäume werden zerstört

Vangjush Dako, stellt seine Betrugs Projekte in 2011 vor, was zu Wild West Zuständen führte in der Rruga Taulantia und Currilla

80 % des jetzigen Bau Schutts, sind Lehm, Erde, Abfall der die Küste mit Millionen Tonnen schon bis 2006 zerstörte, inklusive der Hafen Kanal Zufahrt einem anderem Langzeit Problem.

Partei Kollege Ben Blushi, sagt über Vangjush Dako: „er ist ein Proffesioneller Betrüger“

Deputeti i larguar nga rradhet e Partisë Socialiste Ben Blushi, duket pikërisht që pas largimit të tij nga kjo parti është bashkuar me retorikën…

Durres Mafia Stadt, ohne Justiz, was die dümmste Mafia sogar kritisiert

Umwelt Skandale des Vangjush Dako, dessen Firma „EVERST“, erneu tnur Bauschrott produziert und trotz Gesetlichen Verbot, Bauschutt, am Meer an der Küste ablagert, was die Hafen Einfahrt nur noch mehr zuschüttet, ebenso die Küste zerstört und Fisch Gründe. Und der zuständige Umwelt Inspektor Jurgen Dashi, macht Aktions Show, das er die Firma zwingt den Bauschutt wieder weg zuräumen und ein Hohes Bußgled verteilt. Real ist er vollkommen inkompetend, sieht überall an der Küste Tatenlos zu, wie Alles zerstört wird, kapiert auch nicht Ansätze seines Jobs, seiner Aufgabe und der Vorgänger Genc Balla, erpresste nur Geld und wurde verurteilt. Keine Aktion gegen illegale Bauten des Lefter Koka, oder von Natasho Paco.

Null Aktion gegen die „Splendid“ Mafia, Abwässer, Küsten Zersötrung:Chris Brown Konzert: am 8. Juli in Durres und Idotie, Mafia Umwelt Zerstörung durch Vangjush Dako ohne Ende

Vangjush Dako, war Bau Polizist, als die Klein Appartment Häuser, Lokale des Lulzim Berisha in Durres geduldet wurden, für Bestechungsgeld. Das System besteht bis heute in Albanien. Kriminelle kaufen sich Posten vor allem in der Bau Polizei und Grundstücks Behörden, oder gleich als Adviser des Premier Ministers, oder von Ministern.

Von Vangjush Dako (Bau Polizist) wurden die illegalen Bauten des Lulzim Berisha: Rruga „Adria“ Ecke Rruga „Stefan Kaculini„schon in 2000 geduldet.

Lul Berisha

Partner der Stadt Durres Mafia seit 1998 in vielen kriminellen Geschäften: Lulzim Berisha, Vangjush Dako, Lefter Koka und Nard Koka, die Familie Spartak Braho.

Kaum zu glauben, wie er diese Mord und Drogen Familie lobt, der in Rimini in 2001 von Geheimdiensten verhaftet wurde, auch noch Deutschland überstellt wurde, 2003 wieder in Durres war.

Die LSI ist sogar Motor für illegales Bauen inklusive Lefter Koka dokumentiert.

Lobes Hynme /11.7.2016)auf die Familie des Lulzim Berisha, aus dem Kosovo, der sich illegal in Durres ansiedelte, ein Verbrecher Imperium aufbaute und 1994 erstmalig in Deutschland verhaftet war.

Luft Nummern von Bestätigungen über illegale Bauten durch Minister, Bau Polizei Chef und Nichts geschieht bis heute:Edi Rama’s Mafia Polizei: Dalleadyshe BICI – Polizei Direktor: Ervin Hasrama in Durres

Currilla: Berisha Mafia mit Agim Hoxha: Die Wasser Behörde von Durres holzt die letzten Bäume dort ab vor wenigen Jahren im Auftrage der Regierungs Mafia mit Ourel Bykylbashi, Salih Berisha, Agim Hoxha im Bezirksrat von Durres
Bledi Shuairpi Mafia, 100 Bäume zerstört, darunter 3 grosse alte Bäume: Currilla – Durres

Të dhënat e siguruara nga BIRN tregojnë që liria e parakohshme e Lulzim Berishës erdhi  si pasojë e vendimeve të debatueshme të gjykatave, por edhe nga garancia për punësim që ofroi kryetari i bashkisë së Durrësit, Vangjush Dako për të.

http://www.panorama.com.al/dokumenti-vangjush-dako-lironi-lul-berishen-e-punesojme-ne-bashki/

Die Firma „EVEREST“ hat ohne Genehmigung ebenso denn totalen Schrott des neuen Rathaus Platzes gebaut, wo die Boden Platten für Öffentlichen Verkehr vollkommen ungeeignet sind und waren.


cc

Pa leje mjedisi, në det hidhen tonelata dherash të sheshit “Veliera” (VIDEO)

Postuar: 13/12/2016 – 16:15

Tonelata dherash që po gërmohen nga sheshi i „Velierës“ po hidhen pak metra më tutje në breg të detit, nga firma e cila kryen punimet, si fituese e tenderit. Pothuajse e gjithë sipërfaqja e tokës në pjesën veriore të portit të ri të peshkimit, është tejmbushur me dherat që kanë përfunduar edhe në det.

Jo vetëm për t’i rënë sa më shkurt e pa shpenzime, por edhe për të përfituar tokë në kurriz të detit firma ka marrë leje për të depozituar aty tonelata të tëra me dhera.

Një praktikë e tillë është konsideruar më herët e paligjshme nga ana e mjedisorëve për shkak të efekteve që jep në det, por as firma nuk ka leje mjedisore për të kryer depozitimin e mbetjeve në detin Adriatik.

Më herët kreu i bashkisë ka thënë se i ka dhënë leje vetë firmës t’i depozitojë në det të gjitha dherat me qëllim të përfitohet terren në kurriz të detit.

/portali DurresLajm/

Video:
Na bëni like në facebook!:
j

Thellohet skandali/ Projekti „Veliera“ pa leje mjedisore, firma në Durrës gjobë 1 mln lekë

Postuar: 16/12/2016 – 21:23

Thellohet skandali i projektit “Veliera” në bregdetin e Durrësit. Pas transmetimit në “STOP” të hedhjes së inerteve në det, rezulton se as Bashkia e Durrësit dhe as firma “Everest shpk” nuk kanë leje mjedisore.

Kryeinspektori i Mjedisit, Jurgen Dashi deklaron se ka gjobitur firmën në fjalë me 1 milionë lekë të reja, duke e detyruar atë të rehabilitojë të gjitha inertet e depozituara në bregdet dhe të përcaktojë në tjetër vend të përshtatshëm për to.

Situatën e quajnë skandaloze dhe krim mjedisor edhe ambientalisti Sazan Guri dhe eksperti Klodian Aliaj. Ndërsa Drejtori i Agjencisë Kombëtare të Bregdetit Auron Tare, shpjegon se ndalohet me ligj depozitimi i inerteve përgjatë vijës bregdetare.

Pak kohë më parë ishte Kryebashkiaku i Durrësit, Vangjush Dako, që përuroi projektin 6 milionë dollarësh “Veliera”. Në hyrjen e portit të Durrësit pranë Torres Veneziane, fadromat kanë shembur gjithçka. Por ajo, që është vërtet shqetësuese është derdhja e kamionëve me inerte në bregdetin e Durrësit.

I pyetur për këtë skandal ekologjik, Kryebashkiaku Dako thotë se inertet do të grumbullohen si pjesë e një projekti për shesh publik, rrugë apo parkim. Sipas Dakos, kjo gjë ul kostot. Por qytetari i parë i Durrësit nuk përmend kostot e ndotjes në bregdet.

Për ambientalistin Sazan Guri, ky është një krim mjedisor, që vret me qindra e mijëra jetë qytetarësh.

……………Në të njëjtën linjë është edhe eksperti mjedisit Klodian Aliaj. Ai sjell në vëmendje se legjislacioni mjedisor i viteve të fundit, të paktën janë 3 akte ligjore të cilat rregullojnë menaxhimin e mbetjeve inerte.

“Legjislacioni mjedisor i viteve të fundit, të paktën janë 3 akte ligjore të cilat rregullojnë menaxhimin e mbetjeve inerte. Të treja këto akte synojnë të parandalojnë dëmet në mjedis dhe ndalojnë hedhjen dhe depozitimin e mbetjeve inerte jo vetëm në mjedise ujore, por edhe në zona arkeologjike dhe turistike. Njëkohësisht ndalojnë hedhjen e mbetjeve inerte dhe në brigje dhe në zonat e vërshimit apo të përmbytjes.

Bashkia e Durrësit paraprakisht duhet ta kishte përcaktuar një mandat për hedhjen dhe depozitimin e mbetjeve inerte përpara se të fillonte zbatimin e projekteve, sidomos atyre që gjenerojnë sasi të mëdha të mbetjeve inerte që zbatohen në zona të ndjeshme mjedisore, siç është bregu i detit apo zonat arkeologjike.

Depozitimi i mbetjeve në det shkakton dëme në ekosistemin detar, në fundin e detit. Ai mund të varrosë gjallesa nëse ato janë të pranishme aty. Pastaj në varësi të përmbajtjes që mund të kenë mbetjet inerte, nëse janë të ndotura me substanca toksike, vajra lubrifikante apo metale të tjera të rënda që treten në ujë. Mund të bëhen pastaj shkak për sëmundje ndaj atyre që përdorin ujin e detit apo kanë kontakt me të”.

Ndërsa Drejtori i Agjencisë Kombëtare të Bregdetit, Auron Tare thotë se asnjë ligj nuk lejon hedhjen e inerteve në asnjë vend të vijës bregdetare.

“Në asnjë vend të vijës bregdetare nuk duhet hedhja e inerteve në këto lloj zonash. Është e ndaluar me ligj, kudo qoftë hedhja e inerteve. Nëse për projekte të caktuara duhen hedhur. Duke marrë parasysh krijimin e porteve të jashtme, të gjitha këto rregullohen me ligj. Të gërmosh vijën bregdetare, sidomos në jug të gjirit të Durrësit, me ligj është e ndaluar. Unë mund t’ju citoj ligjin për menaxhimin e integruar të mbetjeve ujore, pika dhe hedhja, depozitimi i materialeve që dalin nga prishja e objekteve ndërtimore në gërmime të ndryshme, veprimtari të tjera që gjenerojnë mbetje, është e ndaluar. Të gjitha këto fenomene siç thashë janë të ndaluara”.

Ndërsa Jurgen Dashi, Kryeinspektor i Inspektoratit Shtetëror të Mjedisit thotë se Bashkia dhe firma nënkontraktore nuk kanë leje mjedisore. Për këtë arsye, ky inspektorat do të gjobisë firmën në fjalë dhe do ta detyrojë atë të rehabilitojë të gjitha inertet e depozituara në bregdet

Sein Boss:

SUBJECT: CRIMINALS MAKING THE LAWS IN ALBANIA'S PARLIAMENT
.................................
-- Lefter Koka: Representing LSI from Durres, Koka is a
member of perhaps the most notorious organized crime family
in Albania, with ties to narcotics and human trafficking and
other illicit activities.
………………….
http://wikileaks.org/cable/2009/08/09TIRANA552.html

Zoti Jurgen Dashi, në cilësinë e Kryeinspektorit, tek Inspektorati Shtetëror i Mjedisit, dega Durrës keni informacione, Bashkia e Durrësit bashkë me firmën nënkontraktore “Everest”, ka një leje mjedisore për hedhjen e këtyre inerteve në bregdet?

“Ne kemi konstatuar që si Bashkia dhe firma nënkontraktore nuk kanë leje mjedisore. Në Inspektoriat po rishikojmë situatën dhe do marrim masat tona në bazë të legjislacionit në fuqi për subjektin dhe për Bashkinë e Durrësit”.

Sa parashikohet masa ndëshkuese?

“Çdo subjekt që nuk është i pajisur me leje mjedisore, Inspektorati i Mjedisit ka të drejtën e gjobës 3-5 mln lekë. Inspektoriati i Mjedisit do marrë dënim administrativ”.

Po me inertet çfarë do të bëhet aty?

“Ne do kërkojmë firmën që të bëhet rehabilitim zone, domethënë zhvendosja e inerteve, studimi për një zonë sa më normale”. /TVKLAN

/portali DurresLajm/

Video:
Die LSI ist sogar Motor für illegales Bauen inklusive Lefter Koka dokumentiert.

Man hatte viele Jahre den Hafen (mit der Bande e Durresi des Lulzim Berisha) unter Kontrolle, heute ebenso

Delon

Die “Delon”, das `berühmteste´ aller Schmugglerschiffe;(2002)

beschlagnahmt von den Italienern im Hafen von Durres. + Verhaftung der 4 Polizei Direktoren des Hafens im Februar 2002. Einer der im Gefängnis sitzenden Ex-Polizei Chefs ist Herr Rasmiz Braho, Neffe des sehr bekannten Albanischen Politiker Spartak Braho (Ex-Anwalt des Albanischen Militärs und schon Mitglied im Geheimdienst SIGURIME auch genannt der “Pate von Durres”, Vorsitzender verschiedener Parlaments Kommisionen über Jahre)

Der Pate von Durres: Spartak Braho ist ein Langzeit kriminelles Construkt schon als Militär Staatsanwalt in der Enver Hoxha Zeit, seine hoch krinminellen Söhne sind eine

illegale Bauten, Geldwäsche, Edi Rama’s Mafia Polizei: Dalleadyshe BICI – Polizei Direktor: Ervin Hasrama

Langzeit Legende des Verbrechens, des Drogen Handels, für Mord und vor allem als Haupt Täter und Anstifter den Polizei Präsidenten Gani Malushi in 2004 zu ermorden.

2 Gedanken zu „Vangjush Dako immer mit Kriminellen unterwegs: neue Küsten Bauschutt Ablagerungen“

 1. Für Tourismus zu blöde und korrupt!

  Dezentralisierungs Chaos dre EU: wie noch nie an der Küste! 5 Personen sind ertrunken: 1 mal Süd Durres, eine 14 jährige beim besten Strand von Vlore,
  Auron Tare erklärt das Dezentralisierungs Chaos wo Vlore einen Rettungs Dienst einrichten muss, aber die Rathaus Leute sind auch hier zu blöde, was es Alles schon einmal gab.

  Typische Phantom Bestimmungen, Gesetze und Dekrete, wie die Küste geregelt werden muss, die Strände und wer verantwortlich ist.

  Luft Nummer der Institutionen wie immer, schlimmer denn je.

  lungomare Opfer

  und 3 junge Leute . 2 Frauen und 1 Mann in einer Bucht bei Vlore Nord gelegenen Porto Noves – Zvernec

  http://balkanweb.com/site/identifikohen-te-rinjte-qe-u-mbyten-sot-ne-vlore-emrat/

  Die illegalen Schnellboote fahren immer noch an der Süd Küste, gefährden die Touristen und Schwimmer, wo ein Russe von einem Edi Rama Partner zu Tode gefahren wurde in 2016.
  Ein Strand Besitzer in Dhermei, wo Alles illegal ist, von Berisha Leuten besetzt erklärt die Situation

  http://shqiptarja.com/home/1/rreze-dielli-jug-sh-titje-n–nj–prej-resorteve-n–dh-rmi-430743.html

  Auron Tare erklärt die Situation wo in Vlore er die Schuld der Gemeinde gibt, weil keinerlei Rettungs Kräfte eingestellt wurden, aber ausgebildet wurden, was es ja Alles vor über 10 Jahren schon einmal gab.

 2. Wie beim Bau der Unterführung schon zuvor erkennbar war, wurden unter dem Wasserspiegel Beton Röhren gelegt, für einen angebliche Kanalisation. Danach ging es leicht bergauf mit den Röhren, der Abfluss ist bei normaler Meeres Wasserhöhe bereits am unteren Teil der Röhren,welche nicht einmal ins Meer mindestens 70 Meter weiter geführt werden (1996 wurde das noch gemacht an der selben Stelle). Also verstopft das Alles mit Sand und Meer Tang sehr schnell, bei Hochwasser drückt sogar die Welle ins Rohr mit grosser Kraft und keine Ablauf Möglichkeit besteht. Idiotie Projekt in Tradition, durch eine Phantom Firma des Vangjush Dako, wo am Anfang niemand Bauhelme trug.

Schreibe einen Kommentar