US Politik Gangster erpressten als Lobbyisten 2,4 Millionen € von der Albanischen Politikern

Die gesamte US Politik ist der Betrug des 20 und 21 Jahrhundert, was nur möglich war, durch die vollkommen korrupte Bonner-Berliner-Brüssler Politik.*

Die US Lobby Mafia, die auch für die Aserbeischanische und andere Balkan Mafia arbeitet

Im Balkan Null Glaubwürdigkeit haben die Amerikaner, inklusive bei den Albanern. Der Privatisierungs Betrug des IMF, Weltbank hat Vielen die Augen geöffnet. Eine der ehemaligen höchsten US Department of State Direktoren: Frau Bay Fang, arbeitet heute für die Gangster Organisation Podesta, war in Tirana. Andere übernahmen die Leitung im Familien und Klientel Betrieb: die Weltbank, WFP, HRW Leitung.

US Department of State, heute eine kriminelle Organisation wie Frank Wisner, Bechtel Skandale, die Waffen und Munition Betrugs Geschäfte rund um AEY, die Gerdec Kathastrophe. Man erpresst Aufträge wo im Falle von Bechtel der US Botschafter Alexander Dell, 1 Million $ Provision erhielt und den Posten des Afrika Lobbyisten. Lockheed Martin, GE, Podesta, oder die Hillary Clinton Stiftung sind Alles Gangster Syndikate wie die Lobbyisten mit Frank Wisner oder Podesta. Besonders übel kassiert Bill Clinton u.a. die Haiti Hilfen, oder Hillary Clinton Foundation, welche von den Saudis mit zweistelligen Millionen Beträgen gesponsert wird. Zur der Gruppe gehört Podesta wie Frank Wisner, als besonders üble Banden, wie Tony Blair. Deshalb wird ganz offiziell, Waffen, Frauen, Drogen Schmuggel der Albanischen Politiker geduldet, wo Hashim Thaci eine besondere Note hat, wo man mit Todesschwadronen (unter dem eliminierten US Botschafter Josef Limprecht) solche Gestalten installiert.

Rekord Werte, bei dem Ehemann von Victory Nuland, aber nur an Dummheit, wie bei Hillary Clinton, welche mit krimineller Energie, jeden Realitäs Sinn verloren hat. Der Lobbyist Tom Ridge, kassierte 500.000 € von Salih Berisha, brachte dann als Super Lobbyist die MEK Terroristen nach Tirana mit Hillary Clinton, sorgte dafür das die MEK Terroristen, als extrem grosse Drogen Schmuggler Organisation der USA, Kurden von der Internationalen Terroristen Liste gestrichen wurde, wie Yassin Kadi in 2012.

How Neocons Banished Realism

Prominent neocon intellectual Robert Kagan. (Photo credit: Mariusz Kubik, http://www.mariuszkubik.pl)

The grip that neocons and liberal interventionists have on Official Washington’s opinion circles is now so strong that “realists” who once provided an important counterbalance have been almost banished from foreign policy debates, a dangerous dilemma that James W Carden explores.

 

Neu heraus kommt in Tirana die
SunlightFoundationLogo 500wide.gif

https://en.wikipedia.org/wiki/Sunlight_Foundation

Von der Georg Soros Mafia finanziert: The Sunlight Foundation’s donors include the Open Society Foundations,

Die Amerikanische Lobby Mafia: 2,4 Millionen $ kassierte man in Albanien ab, vom Gangster Syndikate des Salih Berisha, damit man in Washington über die kriminelle Umtriebe hinwegsieht. Es gibt immer Lobby Geschäfte, Betrugs Geschäfte der Privatisierung als Kick Back Geschäfte, KfW Geschäfte mit eigenen Consults, welche eine Legende sind, vollkommen überteuert, identisch wie bei den Amerikanern. Luft- und Phantom Geschäfte der Geld Unterschlagung, oder Justiz Missionen als Diebstahls Kommandos die zur Selbst Bedienung der Inkompetenz der Hofschranzen Abteilung wurden.

Besonders übel: Tom Ridge mit 500.000 $ oder die CIA Frank Wisner Bande, die sich tief in die Deutsche Politik, oder was sich so nennt, erstreckt bis zur Steuerfinanzierten Kriegs und Faschisten Welt Eroberungs Konferenz durch Kriminelle der Münchner Sicherheits Konferenz erstreckt. Der Steuerzahler finanziert also den Bomben Terror, Mord Aufträge, Staaten Zerstörung, Ermordung von gewählten Regierungs Chefs auf dieser Konferenz, damit die NATO Verbrecher Organisation eine erfunden Aufgabe hat, mit der Lüge: „Kampf gegen den Terrorismus“! Es gibt ganz Batallone gekaufter Deutscher sogenannter Politker rund um die Atlantik Brücke, Aspen Institut und vielen dubiosen Institute für angebliche Sicherheit, damit die Hirnlosen Hofschranzen, der Finanz- Rüstungs- oder Pharma Mafia eine Aufgabe haben.

Lobuesit e Berishës, pagesë edhe në 9 shtator, ditën e fundit të tij në zyrë

Postuar më: 17 Janar, 2016 tek Kopertina

1

“Influence Explorer” është pjesë e Sunlight Foundation, burimi qendror i të dhënave për paratë dhe influencën në politikën amerikane.

Sipas dokumenteve të publikuara nga IE një pagesë prej 180 mijë dollarësh nga ish-qeveria shqiptare është kryer në datën 9 Shtator të 2013-s.

Një ditë më vonë, presidenti Bujar Nishani dekretoi qeverinë e re të majtë, që doli fituese në zgjedhjet e Qershorit.

Kjo pagesë është vetëm njëri nga këstet, që ish-qeveria shqiptare ka paguar për lobim në 2013.

Sipas “Influence Explorer”, janë paguar 560 mijë dollarë të tjerë nga prilli në shtator.

Të gjitha janë përfituar nga grupi “Podesta”, kompania lobuese e Toni Podestës.

Këto pagesa janë vazhdim i një historie, që ka nisur kohë më parë, në vitin 2007, kur u nënshkrua kontrata e parë e lobimit me kompaninë “Euro Ridge”, në pronësi të ish-sekretarit për Sigurinë e Brendshme në SHBA, Tom Ridge.

Tom Ridge e Damir Fazllic në Tiranë

Tom Ridge e Damir Fazllic në Tiranë

Që nga ajo kohë, kontratat për lobim dhe për kurimin e imazhit të Berishës në sallonet e politikës amerikane kanë vazhduar vit pas viti.

Në 2009 del në skenë “Patton Boggs” dhe më vonë “Podesta”.

Nuk dihet sa para janë paguar prej 2007-s.

Por vetëm për periudhën 2011-2013 firmat e sipërcituara kanë marrë nga qeveria shqiptare rreth 2,4 milionë dollarë për shërbime lobimi, sipas “Sunlight Foundation”.

“Podesta” ka një angazhim vërtet mbresëlënës në Tiranë.

Grupi kryesor i kësaj firme lobuese ka qenë thuajse rezident në Tiranë në mujat para dhe pas zgjedhjeve të 2013-s.

Më 16-18 qershor të këtij viti kanë qenë prezent në Tiranë John Anderson, ndërsa nga data 16 deri më 28 qershor, ka qëndruar në Tiranë dhe Bay Fang, ish-zyrtare e DASH,  që sapo ishte bërë pjesë e kompanisë së madhe të lobimit.

Bay Fang

Bay Fang

Ajo është punësuar si konsulente më 14 maj të atij viti.

Ndërsa gjatë periudhës së fushatës zgjedhore, një tjetër VIP i “Podesta”-s ka zbritur në Tiranë.

Sipas dokumenteve, vetë Anthony (Tony) Podesta ka udhëtuar drejt Tiranës më 26 maj të atij viti dhe ka qëndruar për dy ditë në kryeqytetin shqiptar.

Interesant është që ekspertët e “Podesta”-s ndërkohë nuk kanë kryer asnjë udhëtim në shtetet e tjera ku kanë pasur klientë, si në Hong-Kong, Indi, Irak, Japoni, Azerbajxhan apo Qipro.

3

Anthony (Tony) Podesta dhe ekipi i ekspertëve të Podesta Grup duke pozuar në momente suksesi profesional

********

SHËNIM / Ku është kufiri moral i lobimit?

(Apo mjafton të paguash për gjithçka dhe merr atë që do?)

 

Ka një lidhje organike ndërmjet kufirit moral të lobimit dhe kufirit legal të tij. Në vendet të cilat më shumë se dy dekada më parë hynë në rrugën e transformimit të sistemit politik dhe ekonomik lobimi është parë si mënyrë e fshehjes së sofistikuar të korrupsionit. Kjo është mjaft tipike dhe për Shqipërinë, ku fatkeqësisht lobimi shihet si një mjet socialo-politik i atyre pak njerëzve që kanë fituar pandershmërisht pushtet të pakufizuar ekonomik e politik.

Edhe pse në pikëpamje konceptesh hendeku midis lobimit dhe mitmarrjes është mjaft i thellë, në kushtet e mungesës së plotë të etikës dhe moralit ai ngushtohet aq shumë sa e bën mjaft të vështirë dallimin.

Në kohët ku jetojmë, janë të pakta gjërat që paraja nuk mund të blejë. Ndaj kufiri moral i lobimit vështirë se ekziston. Duhet konsideruar që përmes lobimit tentohet influencimi i individit, dhe jo i institucionit, por reagimi më pas nuk vjen individual. Individët, qofshin këta senatorë, kongresmenë, përfaqësues të BE-së e kështu me radhë, janë të “prekshëm e të aksesueshëm”. Rrjedhoja negative e lobimit është se ata ‘manipulohen’ personalisht por pasoja e manipulimit është institucionale. Pra, lobimi i drejtohet individit, por rezultati i lobimit është institucional.

Kjo është arsyeja pse sot, edhe në vende si SHBA-të, ku lobimi është i njohur e i garantuar me ligj, po bëhet një betejë e madhe ligjore për të limituar aksesin dhe nivelin e aksesit të firmave lobuese tek individët vendimmarrës.

A është e mundur që një vend si Shqipëria, me nivel të lartë korrupsioni dhe pandëshkueshmëri, një kompani prestigjioze nga Brukseli ose SHBA ta paraqesin Berishën ndryshe nga ai që është dhe ta ndihmojnë PD-në e diskredituar e të pandëshkuar të kthehet në pushtet? Sigurisht që është e mundur.

Një kongresmen USA ose një zyrtar i lartë i BE-së mund të jetë i informuar dhe i interesuar në mënyrë periferike për ngjarjet dhe situatat në Shqipëri; dhe kompanitë prestigjoze të lobimit e kanë aftësinë reale që të influencojnë tek mendimi që këta zyrtarë kanë.

Të mos harrojmë që zyrtarët amerikanë apo të BE-së nuk fokusohen vetëm tek Shqipëria; ata kanë prioritete lokale e ndërkombëtare, kanë fushata elektorale, kanë angazhime të shumëfishta, dhe sigurisht që vëmendja që ata i dedikojnë Shqipërisë mund të ‘zhvendoset’ lehtësisht përmes një procesi lobimi.

Përderisa Berisha dikur nuk ndalej duke “lobuar” edhe përpara nxënësve të shkollave fillore me shpresën që ata do të influencojnë prindërit e tyre a mundet të pritet që ai nuk do të përdorë mekanizmin e lobimit që ofron sot tregu i huaj?

Fakt i pakundërshtueshëm është se Berisha e disponon fuqinë ekonomike që kërkon lobimi dhe është lehtësisht e besueshme që jo vetëm ai por edhe një klan i tërë që qëndron pas tij ushtrojnë trysninë e duhur për të propaganduar e lobuar lëvizjet e tij.

Firma Podesta për të cilën flitet në artikullin e kësja faqeje, drejtohet nga Tony Podesta, që shet ligjërisht influencën e tij tek politikanët e Partisë Demokratike për t’i dhënë formë ligjeve që u duhen kompanive si BP Oil, General Dynamics, Ëalmart dhe Banka e Amerikës.

Gazeta “The Neë York Times” e quan atë një nga superlobistët më të fuqishëm në Uashington, duke përshkruar rritjen eksplozive të firmës së tij që kur demokratët morën kontrollin e Kongresit në vitin 2006 dhe të Shtëpisë së Bardhë në vitin 2008.

Ata punojnë përmes një numri aleatësh demokratë në pozicione të larta në dy dhomat e parlamentit.

Podesta bashkëthemeloi Podesta Group me vëllain e tij, John Podesta: shefin e stafit të Shtëpisë së Bardhë në kohën e Bill Clinton, shefin e ekipit tranzicional të Obamës dhe tani kreu i Qendrës për Progres Amerikan, një think- tank që mbështet Obamën.

Podesta njihet për shkak të marrëdhënieve të boss-it Tony Podesta me demokratët e rëndësishëm- përfshi zëvendëspresidentin Biden. Podesta po ashtu ka një marrëdhënie të gjatë me Clinton-ët.

“Njerëz me lidhje të mira politike bëhen të pasur duke avancuar interesat e regjimeve shtypëse, autoritare dhe brutale. Kur Shtëpia e Bardhë në kohën e Obamës lëshoi të parën listë të vizitorëve në vitin 2009, “US Neës and Ëorld Report” vuri re diçka:

“Këshilltari i Obamës dhe ish- shefi i stafit të Clinton-it, John Podesta, vëllai i tij, Tony Podesta dhe gruaja lobiste e Tony-t, Heather, kishin bërë në total 25 vizita në zyrën e Obamës. Sa për krahasim, kryetarja e Dhomës së Përfaqësuesve, Nancy Pelosi kishte bërë… një vizitë” – shkruan gazetari Glenn Greenëald i “The Guardian”./DITA

Lobuesit e Berishës, pagesë edhe në 9 shtator, ditën e fundit të tij në zyrë

Wer nicht zahlt wird gefoltert und ermordet.

Lookheed Martin erhielt keine Rüstungs Aufträge, für den Militär Schrott von Saddam. Ermordet.

Bechtel erhielt keine  Bau Aufträge von Gaddafi: Ermordet durch Hillary Clinton.

US-Hinhaltebericht zu tausenden Folterbildern, noch schlimmer als die von Abu Ghraib

Von Kit O’Connell *)

Der Amerikanischen Bürgerrechtsunion (ACLU) zufolge stellt ein Bild „den Leichnam von Muhamad Husain Kadir, eines irakischen Hirten, dar, der in Handschellen von einem US-amerikanischen Soldaten aus kürzester Entfernung erschossen wurde.“

http://www.info-direkt.eu/us-hinhaltebericht-zu-tausenden-folterbildern-noch-schlimmer-als-die-von-abu-ghraib/

Kinder Schändung, Vergewaltigung, Banken und sonstiger Betrug ohne Ende und Erpressung, das blieb übrig von der US Demokratie.

 • The 21st Century: An Era Of Fraud

  In the last years of the 20th century fraud entered US foreign policy in a new way.  On false pretenses Washington dismantled Yugoslavia and Serbia in order to advance an undeclared agenda.  In the 21st century this fraud multiplied many times. Afghanistan, Iraq, Somalia, and Libya were destroyed, and Iran and Syria would also have been destroyed if the President of Russia had not prevented it.  Washington is also behind the current destruction of Yemen, and Washington has enabled and financed the Israeli destruction of Palestine.  Additionally, Washington operated militarily within Pakistan without declaring war, murdering many women, children, and village elders under the guise of “combating terrorism.”  Washington’s war crimes rival those of any country in history.

  Paul Craig ROBERTS | 18.01.2016

5 Gedanken zu „US Politik Gangster erpressten als Lobbyisten 2,4 Millionen € von der Albanischen Politikern“

 1. Die USA sind inzwischen das Geldwäsche Paradies Nr. 1 in der Welt, vor allem Delawada, oder Las Vegas, wo viele Politiker und kriminelle aus Albanien schon waren, für ihre Geldwäsche GEschäfte, inklusive von GE bezahlten Spiel Casina Aufenthalt von Fatos Nano. Deshalb musste Ilir Meta, bei den Non Stop Skandalen schnell mal in die USA, bezahlt pro Monate 30.000 $ an Lobby Firmen.

  in der Regierungs Zeit des Ilir Meta, duldete ausdrücklich die US Regierung alle Verbrechen und den Drogen Schmuggel der Ilir Meta Verbrecher Kartelle und nun lotet man aus wie Edi Rama im Septembre 2015 schon, wieweit man seine privaten Verbrecher Kartelle weiter betreiben kann.
  Einfach lächerlich, wenn nun der Gangster Ilir Meta, Washington besucht, u.a. sich einen Termin im Justiz Ministerium kaufte, denn für Geld bekommt man Alles in Washington auch die Foto Termine: u.a. mit Bruce Swartz

  Politike
  13 Maj 2016 – 11:47 | përditesuar në 13:10
  Meta në Washington DC:‘Drejtësia’ i jep fund pandëshkueshmërisë

  Ilir Meta, Washington - Bruce Swartz
  Kryetari i Kuvendit z. Ilir Meta u prit sot nga zyrtarë të lartë të Departamentit të Drejtësisë në Washington DC Në kuadër të vizitës së tij në SHBA, Kryetari i Kuvendit të Shqipërisë z. Ilir Meta u prit nga zyrtarë të lartë të Departamentit të Drejtësisë, me të cilët bisedoi mbi përpjekjet e përbashkëta për një sistem të drejtësisë të paanshëm, të besueshëm dhe efikas në Shqipëri. Meta shprehu mirënjohjen për bashkëpunimin dhe mbështetjen e vazhdueshme që SHBA japin për forcimin e kapaciteteve të institucioneve të zbatimit të ligjit në Shqipëri dhe i informoi për ecurinë e reformës në drejtësi, duke vënë në dukje se kjo reformë është në fazën e saj përfundimtare, atë të miratimit të saj.

  Meta rikonfirmoi angazhimin e tij për miratimin sa më të shpejtë të paketës kushtetuese për reformimin e sistemit të drejtësisë në Kuvend dhe duke vlerësuar opinionin përfundimtar të Komisionit të Venecias, si dhe punën e paanshme dhe profesionale të misioneve EURALIUS dhe OPDAT, theksoi se: “Kjo reformë e thellë do të shërbejë për rritjen e profesionalizmit dhe integritetit të sistemit të drejtësisë, rritjen e besimit të publikut si dhe përmirësimit të klimës së biznesit në vend. Ne jemi të vendosur ta çojmë përpara këtë reformë edhe me plotësimin e akteve të tjera ligjore, si një domosdoshmëri për të luftuar me efikasitet korrupsionin, krimin e organizuar dhe për t’i dhënë fund kulturës së pandëshkueshmerisë në Shqipëri”.

  Ndihmës Asistent Prokurori i Përgjithshëm i SHBA-së për Bashkëpunimin Ndërkombëtar, z. Bruce Swartz shprehu rëndësinë e veçantë që SHBA-të i kushtojnë miratimit të reformës në drejtësi dhe theksoi se Departamenti i Drejtësisë dhe misionet e asistencës OPDAT dhe ICITAP do të vazhdojnë të kontribuojnë dhe të mbështesin forcimin e agjencive të zbatimit të ligjit në Shqipëri. Z. Swatz shprehu gjithashtu vlerësimin për bashkëpunimin e ngushtë mes Shqipërisë dhe SHBA-ve në kuadër të luftës kundër terrorizmit dhe krimit të organizuar.
  Redaksia Online

  Der US-Bundestaat Nevada ist beliebt für Steuersünder. (Foto: dpa)

  Der US-Bundestaat Nevada ist beliebt bei Steuersündern. (Foto: dpa)

  Grüne fordern Transparenz

  Studie: USA sind ein Paradies für Steuerflüchtlinge aus aller Welt

  Eine Studie der Grünen zeigt, dass die USA ein Paradies für Steuerflüchtlinge sind. Die USA befinden sich im globalen Wettbewerb mit anderen Steuer-Oasen. Zuletzt ist Panama durch den Leak der Panama Papers als Konkurrent in schwere Bedrängnis geraten.

 2. Wie korrupt die Westlichen Politiker sind:

  Nicht nur das Erpressungs Geschäfte der CEZ, durch den Tschechischen PM, für die Zustimmung bei der NATO Mitgliedschaft und Lobbying für den Kandidaten Status, Die Meeres Grenzen Verträge mit Griechenland identisch. und 78 Millionen € Vertrag für Helikopter für einen Foto und Staats Empfang in Paris. Edi Rama:Edi Rama, Obama: 80.000 $ Foto FBI 80.000 $ für ein ‚Obama Foto in 2012,wo das FBI bereits die Fakten festgehalten hat, mit einer hoch kriminellen Auslands Finanzierung im US Wahlkampf was vollkommen verboten ist. Teure Fotos.

  Aktuell dann mit dem Terroristen Financier Recep Erdogan, inklusive Einladung bei einer privaten Hochzeit, oder Staats Empfang für die Einweihung einer Brücke in Izmir. Man wird sehen, was das für Geschäfte wieder waren.

  Oder die Einladungen von Ilir Meta nach Hamburg zur Osmani Mafia, einem korrupten Senat in 2001 oder aktueller nach NRW, sind kriminelle Kick Back Geschäfte, für dubiose Müll Mafia, oder sonstige Geschäfte der übelsten Art.

 3. Podesta vor allem auch eng mit der Albaner Mafia verbunden, manipuliert die korrupten US Medien, kauft Politiker, manipuliert die Wahlkämpfe. Obama, Hillary Clinton, rein kriminelle Enterprise des Wahl Betruges ebenso.

   

  Wikileaks-Enthüllung räumt letzte Zweifel aus

  Obamas Wahlkampf war vorsätzliche Täuschung der US-Öffentlichkeit

  Aufmerksamkeit: Sex schlägt Leaks

  Clintons Strategie scheint aufzugehen – Biden droht Russland

 4. Demokratie Modell, real ein Erpressungs Modell, wo man hohe Geldsummen an US Politiker bezahlt, vor allem auch die Saudi Terroristen, Drogen Barone an die Hillary Clinton Stiftung.

  Zuerst bezahlte er 80.000 $ für ein Foto mit Obama in 2012, dann finanzierte er das Verbrecher Kartell der „Hillary Clinton“, andere Gangster u.a. Frank Wisner usw..

  US Politik Gangster erpressten als Lobbyisten 2,4 Millionen € von der Albanischen Politikern

  Das ist die einzige US Politik und dann kann man Waffen-, Kinder-, Drogen Handel Straffrei betreiben, wie es Albanische Regierungs Leute schon in 2000 erklärten. Ilir Meta, finanziert auch eine Lobby Firma. Tom Ridge zockte ab, und die MEK Terroristen sind auch nur mit viel Geld in Albanien, wurden für Millionen von der Internationalen Terroristen Liste gestrichen.

  Lobbying, Lobbying and only Lobbying!… US Mafia in Tirana: „Diplomatic Mission Peace and Prosperity“

  Socialist Party of Prime Minister of Albania Edi Rama, lobbies with people close to Trump

  Image result for edi rama, usa

  Although the opposition accused the government of Rama, for that it has created an economy of drug money, than they will be used not only for elections, but also to lobby at the potency persons near of the President Trump.

  This system, have used by all governments in Albania, to obtain support from the USA. According to US media, tow years ago, Rama had privately paid 80 thousand dollars, to meet with Obama.

  “Ballard Partners”, a US firm tied to US President Donald Trump, has registered a second foreign government as their client.

  “The Socialist Party of Albania is requesting the services of this Florida company for consultation and assistance with the US administration”, say the documents filed at the US Department of Justice. The 1-year-long agreement foresees payments of 20.000 USD a month.

  The Albanian Parliament is preparing to vote the new President, a process which might take five rounds. On the other hand, there is a political crisis with the Albanian opposition refusing to be part of the elections.

  In this situation, an American company is being contracted for matters that need to be addressed, such as increasing the US-Albanian relations, reinforcing the democratic institutions and rule of law, promoting the Judiciary Reform, implementing the bilateral efforts about military cooperation and fight against terrorism, and advancing with initiatives which help Albania’s integrity in the Euro-Atlantic Structures.

  The founder of this firm, Brian Ballard, lobbied for Trump at the Florida legislature. He has served as Finance Chief for Trump during his campaign, and was an important element for collecting funds about the presidential oath taking ceremony.

  Ballard Partners has recently opened an office in Washington. Trump has established strict rules against former officials who lobby for foreign governments. In his first week at the Oval Office, he signed an executive order on this topic, but it doesn’t apply for people who have worked with him during the electoral campaign and for the transition period.

Schreibe einen Kommentar