Uralte Mafia Familie „Trashaj“: Firma „Alb Garden“ im Aufforstung Betrugs Spektakel des Lefter Koka

Vor 2 Jahren wurde die Vergabe Praxis allgemein schon kritisiert. Selbst Bedienung, Familien Intern, in einem Ministerium, wo kein Konkurrent, wegen Sinnlosigkeit an Ausschreibungen teilnimmt. Qualifikation im Skandal Null Bereich um solche Aufträge, sogar im Idiotie Bereich der Inkompetenz, wie das Currilla Projekt zeigte.

Das Aufforstungs Projekt des National Parks Lure. Umwelt Kathastrophen ohne Ende (in der Lagune „Kunes), weil ein Ministerium, nur Sammelplatz für Dumm Kriminelle ist, was den Neanderthaler Status noch nicht kapiert hat. 500.000 illegale Kosovo Häuser, eine Art Ratten Invasion von noch Dümmeren ab 1997, gab Albanien den Rest. Uralte Lefter Koka Partner, auch diese extrem kriminelle Mord Familie inklusive grosser Grundstücks Räubereien in Golem.

Aus dem Durres Verbrecher Kartell, wurde Leonhard Tragaj – Bruder des Adrian Tragaj, wegen Mord verhaftet.

Das US-EU „Failed-States-Building-Programm“ – Albania Drive Against Corrupt Mayors Yields Few Results

Experten erklären. Je schlimmer das Verbrechen, umso mehr Millionen gab es von den EU, US und Weltbank Kriminellen, als Bonus für die Vernichtung eines Landes.

Das dreiste Betrugs Projekt des Lefter Koka erneut, mit die uralten Durres Mafia Familie: Trashaj, liegt im Rekord Bereich der Dreistigkeit, Dummheit (wie Durres Projekte schon zeigte) denn von den 2 Millionen angeblichen angepflanzten Bäumen, existiert fast Nichts, auch nicht der neue Weg.

Um möblichst viel Geld zustehlen, wurden aus Holland Kiefern importiert, welche nicht Klima angepasst sind, sehr Feuer empfindlich ist, was an das EBRD Betrugs Projekt mit den Palmen an der Autobahn ebenso erinnert, wo Palmen plötzlich 5.000 € kosteten, 10 fach überhöht und falsch gepflanzt. EIB und EBRD Bank, sind die ordinärsten Betrugs Insitutionen in Albanien, übertrafen die Weltbank und AAEF Projekte von USAID.

Noch schlimmer das Durres Projekt, was Edi Rama als Strategisches Projekte verkaufte, nicht einmal ein Jahr halbswegs in Funktion war.
Immer EU, Weltbank und auch von Hirnlosen SPD Lehrerinnen bezahlt, welche darauf abfahren mit Super Mafia Bossen (siehe wikileaks)ein paar Millionen zuvernichten. 50-70 % der Wälder wurden inzwischen abgeholzt, wo im Kommunismus, die Aufforstung sehr gut funktionierte. Verbrecher Übernahmen das Ministerium, was Tradition ist.

Ender Trashaj, uralte Gangster Familie rund um Lefter Koka ist verantwortlicher Direktor im Umwelt Ministerium, Forst Behörde und der Adminstrator der Gewinner Firma: „Alb Garden“, für die Aufforstung ist: Pjetër Trashaj: 2 Millionen Bäume wurde versprochen anzupflanzen.

Einmalig die Verblödung dieser Durres Mafia Gruppe, welche alle Hinweise aus der Bevölkerung ebenso ignorierte.

Kriminelle Energie mit totaler Ignoranz und Inkompetenz und schon sind wieder ein paar Millionen weg.

Aufforstung, durch Rodung der Hänge. Eine einmalige Blödheit in der Welt, Welt Premiere, was im Desaster endete.

Currilla Lefter Koka

Die Lehm angepassten Gräser, Sträucher mit tiefen Wurzeln und Wasser speichernd, wurden entfernt, billiger Grassamen zur Show ausgestreut.

Auffforstung der Verbrecher Gruppe sieht dann so aus, in der Currilla – Durres, wo man nicht einmal Drainage Rohre einbaute, in einem Wettlauf der Total Verblödung. Der neue Weg, Laternen total zerstört, denn in Lehm Bergen einen Beton Weg bauen mit Laternen, ist schon Idiotie, wo der Minister, nur 4 Jahre Schul Bildung hat, real sind es aber 1 Jahr. Wie bei allen Dumm Politikern: Dumm umgibt sich mit noch Dümmeres, was das Deutsche Modell ist, wenn Inkompetenz siegt.

Digital Camera
2/2015: Alles nach einem Jahr zerstört: Currila – Durres
Lefter Koka, Barbara Hendricks Umwelt Minister unter sich
Lefter Koka, Barbara Hendricks Umwelt Minister unter sich

 

Ein 10-jähriges Moratorium der Bäume zufällen.

 Die Bezirks Direktoren der Forst Behörde von Durres, Mallakastre wurden gerade verhaftet, welche die Wälder abholzen liessen, und zugleich ds Holz verkaufte, identisch bei Fiere.

Fidanët e brishtë të projektit për rehabilitimin e Lurës përndiqen nga akuza

Një projekt i ministrisë së Mjedisit për rehabilitimin e Lurës, i shoqëruar nga akuza për nepotizëm dhe abuzime me fondet, ka dështuar t’i ndryshojë pamjen parkut kombëtar – skenë e një masakre mjedisore të konsumuar gjatë dy dekadave të fundit.

……..

estigim23 Jun 2016

Një projekt i ministrisë së Mjedisit për rehabilitimin e Lurës, i shoqëruar nga akuza për nepotizëm dhe abuzime me fondet, ka dështuar t’i ndryshojë pamjen parkut kombëtar – skenë e një masakre mjedisore të konsumuar gjatë dy dekadave të fundit.

Autor:Lindita Çela Tiranë

Parku kombëtar Lurë | Foto nga : Lindita Çela

Liqeni i Luleve në parkun kombëtar Lurë | Foto nga : Lindita Çela

Parku kombëtar i Lurës-dikur një nga zonat më të bukura të Shqipërisë së Veriut ngjan sot me fushë-betejën e një shfarosjeje masive. Në shpatin e zverdhur të malit dergjen mijëra trungje pemësh, të djegura shkrumb ose të prera dhunshëm përgjatë dekadës së fundit,  ndërsa liqenjtë akullnajorë janë kthyer në moçale pa jetë.

I shtrirë rreth malit Kurona e Lurës në qarkun e Dibrës dhe me një largësi prej 137 kilometrash nga Tirana, parku kombëtar arrihet pas gjashtë orësh të mundimshme udhëtimi, vetëm me një automjet fuoristradë.

Megjithatë, 18 kilometrat e fundit që nisin prej lartësisë 1600 metra mbi nivelin e detit mund të përshkohen vetëm nga një ZIS i vjetër, i mbijetuar prej kohës së komunizmit.

Rruga gjithashtu është trashëgimi e asaj kohe, ndërsa banorët ankohen se në të nuk është vënë dorë prej dekadash.

Mijëra hektarë pyje, të përbërë nga ahu, pisha e zezë, pisha e bardhë apo arneni janë zhdukur.

“Është një masakër e kryer 10 vitet e fundit e për fat të keq, nuk u mjaftuan me rrënimin e Lurës, por tani edhe po e zhvasin,” ankohet Hasan Hoti, administratori i Fushë-Lurës.

Me zhvatje, Hoti nënkupton një projekt të ri të Ministrisë së Mjedisit, të nisur prej vitit 2014 për rigjallërimin e parkut kombëtar të Lurës përmes premtimit për mbjelljen e 2 milionë fidanëve të rinj.

Megjithatë, projekti është shoqëruar nga akuzat për nepotizëm në përzgjedhjen e kompanisë zbatuese, abuzim me fondet dhe mbjellje fidanësh të papërshtatshëm për klimën e zonës.

Përfaqësues të shoqërisë civile, të angazhuar me çështjet mjedisore i thanë BIRN se përgjatë 2 viteve të projektit në Lurë janë mbjellë një numër i kufizuar  fidanësh. Ata pretendojnë se edhe në këto raste, fidanët e blerë në Holandë nuk kanë zënë, pasi janë të papërshtatshëm me klimën e zonës.

Ened Mato, i cili ka drejtuar një sërë fushatash vullnetare për mbjelljen e fidanëve në Lurë i tha BIRN se nuk ka parë pisha të mbjella rishtazi. Ai kritikon gjithashtu se nuk është vënë dorë në pastrimin e trungjeve të prera apo në ndërtim rrugësh, siç thuhej në projekt.

“Këto pisha do dalloheshin kollaj, se nuk janë pisha të vendit por të ardhura nga Hollanda që sipas specialisteve ishte gabim të mbilleshin. Nuk pamë as të ishte pastruar nga trungjet dhe degët e pishave të prera për t’u mbrojtur nga zjarri, për të cilën janë paguar rreth 100.000 euro,” thotë Mato.

Kompania fituese e tenderit, Albgarden i hedh poshtë këto pretendime.

Administratori Pjetër Trashaj i tha BIRN se kompania e tij ka mbjellë mijëra fidanë në Lurë, 90 për qind e të cilëve sipas tij janë në gjendje të mirë.

Gjatë vizitës në Lurë, BIRN identifikoi vetëm një parcelë të mbjellë me pisha pranë liqenit të Luleve.  Megjithatë, fidanët ende të brishtë ngjallnin pak shpresë për mundësinë e rigjallërimit të parkut të Lurës pas përfundimit të këtij projekti.

Debatet për projektin

Malësia e Lurës, e shtrirë në 1300 hektarë tokë u shpall park kombëtar me një vendim të Këshillit të Ministrave në vitin 1966.  Statusi për mbrojtjen e tij u trashëgua edhe gjatë 2 dekadave e gjysmë tranzicion, por që nuk shërbeu realisht për ta mbrojtur Lurën nga shkretimi.

Në ndjekje të premtimeve elektorale të vitit 2013 që e sollën në pushtet, qeveria e majtë prezantoi një plan ambicioz për rikthimin në gjendjen e mëparshme të parkut kombëtar të Lurës.

Në qershor 2014, ministri i Mjedisit, Lefter Koka njoftoi nisjen e projektit që synonte rehabilitimin e 20 km rrugë të Parkut dhe ripyllëzimin e tij me 2 milionë fidanë si dhe ndriçim për rrugët e Parkun Kombëtar të Lurës.

“Projekti fillon me rehabilitimin e 20 km rrugë për ta bërë udhëtimin e çdo vizitori,  të qetë dhe të sigurtë…. Do të fillojë ripyllëzimi i Parkut Kombëtar gjatë të cilit do të mbillen 2 milionë fidanë,” tha në atë kohë ministri Koka.   “Rehabilitimi do të përfshijë edhe peizazhin natyror të 7 liqeneve të Lurës. Liqenit të Luleve do t’i kthehet pamja e dikurshme duke rehabilituar pasqyrën ujore të tij,” premtoi ai.

Në qershor 2014, u shpall edhe tenderi i parë për projektin e Lurës, që kushtoi 11.4 milionë lek dhe u fitua nga kompania “Alb Garden”.

Erald Buçi tregon një nga fidanët e mbjelluar nga Albgarden | Foto nga : Lindita Çela

Erald Buçi tregon një nga fidanët e mbjelluar nga Albgarden | Foto nga : Lindita Çela

Menjëherë pas shpalljes së fituesit, opozita denoncoi procedurat e tenderimit, duke akuzuar shpërdorim fondesh dhe konflikt interesi  drejtuesit e Ministrisë së Mjedisit.

Sipas akuzave të opozitës, kryetari i komisionit të tenderave për pyllëzimet në Ministrinë e Mjedisit, Ender Trashaj është i biri i administratorit të kompanisë fituese “Alb Garden”.

Administratori Pjetër Trashaj tha për BIRN se kompania e tij paraqiti ofertën më të ulët, ndaj u shpall fituese. Sipas Trashaj, asnjë nga konkurrentët në garë nuk kundërshtoi më pas procedurat.

“Nga shqyrtimi i ofertave është arritur në përfundimin që firma fituese të shpallet “Alb Garden” pasi ka ofruar ofertën më të ulët dhe ka paraqitur dokumentacionin përkatës me kapacitetin teknik, organizativ, financiar, teknologji e mjete si dhe bazën mbjellëse, (fidane pyjore),” shpjegon Trashaj.  Kontrata mes Alb Garden dhe Ministrisë së Mjedisit u lidh më 16 gusht të vitit 2014, me objekt  kryerjen e punimeve në  “Pyllëzimeve me ngastër nr 7/a në parkun kombetar Lurë”, me fond limit 11.457.471 lekë.

Trashaj i tha BIRN se punimet në një sipërfaqe prej 20.64 ha në parkun Kombëtar të Lurës kanë filluar në periudhën shtator-tetor 2014, ndërsa në nëntor ka filluar dhe përfunduar mbjellja e 45, 862 copë fidanëve pyjore .

“Me zbatimin rigoroz të teknikës së punimeve, gjendja e fidanit aktualisht paraqitet e mirë me  zënie 90%  të sasisë së mbjellë,” tregon Trashaj.

Hasan Hoti nuk është i një mendjeje me Trashajn për zbatimin e kontratës dhe efikasitetin e saj në Lurë.

“Në vitin 2014, këtu nisi një projekt për ripyllëzimin e zonës dhe shtrimin e rrugës.  Fakt është që rruga nuk ekziston, ndërsa punëtorët që punuan në mbjelljen e pemëve kanë pasur probleme me pagesat nga firmat zbatuese,” tregon administratori i Lurës.

Hamdi Buci, një prej 30 banorët që punuan për “Alb Garden” në këtë projekt i tha BIRN se fidanët e sjellë nuk mbinë fillimisht, sepse nuk ishin malorë. Për këtë fakt, banorët u përballën me vonesa pagash.

“Fillimisht na thanë se nuk do na paguanin, sepse nuk kishim bërë punë të mirë, por e vërteta është se fidanët që sollën nuk ishin malorë dhe nuk mbinë. Më pas sollën të rrinj, por për këtë na fajësuan ne, ndaj dhe nuk donin të na paguanin”, tregon Hamdiu.

Problematikën  me punëtorët e pranon edhe administratori i kompanisë ”Alb Garden”, por arsyet sipas tij janë të tjera. Trashaj i tha BIRN se punëtorët janë paguar 100 për qind pas përmirësimit të parcelave të mbjella.

“Me pagesat e punëtorëve, ata lokalë që janë përfshirë në këtë projekt, përjashtojmë ndonjë rast kur punimet janë kryer me cilësi të dobët dhe mbas  përmirësimit tyre janë marrë në dorëzim dhe janë likujduar 100%,” tha Trashaj.

Në kërkim të fidanëve

Përreth liqenit të Luleve në Lurë, është e pamundur që fidanët e mbjellë me pisha të dallohen me sy të lirë. Dy vjet pas mbjelljes, ata janë rritur vetëm pak centimetra nga toka.

Erald Buci, një 18 vjeçar i përfshirë në procesin e mbjelljes së fidanëve i tha BIRN se kompania punoi 40 ditë në këtë zonë, por pati edhe peripeci.

“Në disa vende u detyruam t’i mbillnim fidanë të rinj, pasi ata të parët nuk mbinë,” tregon 18 vjeçari.

Parku kombëtar Lurë | Foto nga : Lindita Çela

Parku kombëtar Lurë | Foto nga : Lindita Çela

Zona rreth liqenit të Luleve ka qenë mjaft e pasur me arnen dhe rrobull, pemë karakteristike për klimën. Megjithatë, ato u zevënduan vetëm nga fidanët e vegjël të pishës………………..

http://www.reporter.al/fidanet-e-brishte-te-projektit-per-rehabilitimin-e-lures-perndiqen-nga-akuza/

Ministrisë së Mjedisit për Lurën?

5

Parku Kombëtar i Lurës, dikur një nga zonat më të bukura të Shqipërisë së Veriut ngjan sot me fushë-betejën e një shfarosjeje masive. Në shpatin e zverdhur të malit dergjen mijëra trungje pemësh, të djegura shkrumb ose të prera dhunshëm përgjatë dekadës së fundit, ndërsa liqenet akullnajorë janë kthyer në moçale pa jetë.

http://www.rd.al/2016/06/ku-shkuan-2-milione-fidanet-e-ministrise-se-mjedisit-per-luren/

Umwelt Terrorist und Anarchist Lefter Koka zerstört die Lehm Berge an der Küste in Durres

8 Gedanken zu „Uralte Mafia Familie „Trashaj“: Firma „Alb Garden“ im Aufforstung Betrugs Spektakel des Lefter Koka“

 1. Das Umwelt Ministerium ist so verrottet und kriminell, das nun Militär Polizei unter Anleitung der Verteidigungs Ministeriums, LKW’s kontrolliert auf den Zufahrts Strassen nach Tirana, ob man gestohlenes Holz transportiert.
  Wo sind die Inspektoren? Kriminelle kauften sich die Posten und verkaufen zugleich die Wälder und das Holz und das als System, diverser Umwelt Minister


  Politi Show, mit TV natürlich. Wahrscheinlich werden keine LKW’s kontrolliert und dann ab nach Hause und an die Strände

 2. Alles EU finanziert, denn die EU Banden sind Hofschranzen der perversen Inkomptenz und haben im Leben noch nie in einer Firma gearbeitet. Klientel Partei Buch Banden: „Camorra“ identisches auftreten nur noch duemmer und dreister.
  Rruga Deshamore - Durres: Illegale Lokale Rruga Deshamore – Durres: Illegale Lokale[

  Digital Camera

  Digital Camera
  illegaler Hochhaus Bau, ohne Beton Ruettler der Peloshi Mafia, steht zum Verkauf illegaler Hochhaus Bau, ohne Beton Ruettler der Peloshi Mafia, steht zum Verkauf

  Noch nie wurde ein Gesetz, oder eine Verorndung rund um Straende und Tourismus umgesetzt, aber Millionen verschwanden im Sumpf der Pseudo Ganster und Touristik Foerderer, ebenso im Sumpf einer dummen Regierung, wo man fragen muss, was die Duemmste Regierung je war. 39,7 % der Straende sind verseucht, 22.000 illegale Bauten, Geldwaesche und Mafia Projekte ueberall.

  Die angebliche Umwelt- ebenso Tourismus Task Force hat man Dumm Kriminellen uebergeben, wie es ueberall ueblich ist.
  Alkohol Feiern mit mhr wie 4 Personen ist nun verboten, ebenso Abfall wegwerfen, was besonders beliebt ist bei der Albaner Kultur, das man seinen privaten Muell inklusive Windel am Strand entsorgt.

  Noch nie wurde ein Gesetz, oder eine Verorndung rund um Straende und Tourismus umgesetzt, aber Millionen verschwanden im Sumpf der Pseudo Ganster und Touristik Foerderer, ebenso im Sumpf einer dummen Regierung, wo man fragen muss, was die Duemmste Regierung je war. 39,7 % der Straende sind verseucht, 22.000 illegale Bauten, Geldwaesche und Mafia Projekte ueberall.

  Die angebliche Umwelt- ebenso Tourismus Task Force hat man Dumm Kriminellen uebergeben, wie es ueberall ueblich ist.

  Alkohol Feiern mit mhr wie 4 Personen ist nun verboten, ebenso Abfall wegwerfen, was besonders beliebt ist bei der Albaner Kultur, das man seinen privaten Muell inklusive Windel am Strand entsorgt.

  Publikohet „rregullorja“: Çfarë të mos bëni në plazhin e Durrësit!

  Postuar: 20/07/2016 – 19:29

  Ndërkohë që pjesa më e madhe ankohen për papastërtinë në plazhin e Durrësit, këto rregulla e bëjnë akoma edhe më të vështirë turizmin atje.

  Newsbomb ka publikuar një listë me rregulla që nuk duhet të shkelen në atë plazh, disa prej tyre janë në rregull me të drejtë, por disa të tjera kanë nevrikosur pushuesit.

  Bëni kujdes nëse nuk doni që të gjobiteni ose që dikush t’ju shikojë shtrembër.

   

  Idiotie feierte seinen Mega Abtrug in EU finanzierten Aufforstung Programmen und die Deutsche Dumm Ministerin der SPD machte da mit: Babara Hendricks natuerlich SPD Lehrerin, da braucht man keinen Verstand mehr.
  Barbara Hendricks - Lefter Koka
  Lefter Koka, Barbara Hendricks Umwelt Minister unter sich: wikileaks: Lefter Koka „most crime family of albania“

  Niemand bewaessert die Baeume, welche oft gestohlen wurden, ebenso Pflastersteine und nach einem Jahr ist Alles zerstoert im Strategischen Projekt des Edir Rama und Lefter Koko in einem gigantischen Betrugs Geschaeft. Das nennt sich EU finanzierte Aufforstung, wenn man Haenge rodet, wo kriminelle Idiotie der EU Banden Rekorde feierte.

  Dümmer und Krimineller, was jeder weiss und deshalb ebenso auswandert. Über 50.000 Albaner hatten in 2015 allein Asyl in Deutschland beantragt.

  Keine Drainage in den euen unnuetzen Beton Waenden, was zur Zerstoerung in wenigen Monaten fuehrte.

  http://durreslajm.com/sites/default/files/artikuj/fotogaleri/IMG-20160310-WA0015.jpg

  Heutige Minister, hier mit der Deutschen Umwelt Ministerin, die identisch Hirnlos ist. siehe wikileaks über Lefter Koka. Verwandte erhielten natürlich als angebliche Experten den Auftrag, aber Experten von was?

  Shëtitorja e kodrës së Currilave pa ndërhyrje. Vidhen pllakat e trotuarit, thahen për një pikë ujë pemët (VIDEO)

  Postuar: 21/07/2016 – 16:46

  49 milionë lekë ishte fondi që u miratua nga Këshilli Bashkiak i Durrësit për kryerjen e punimeve emergjente nga rrëshqitjet e dherave në Kodër Vilë në mbledhjen e 4 Qershorti të 2016.

  2014:

  Currilla Lefter Koka

  Die Lehm angepassten Gräser, Sträucher mit tiefen Wurzeln und Wasser speichernd, wurden entfernt, billiger Grassamen zur Show ausgestreut. Niemand wagt den Namen Lefter Koka, für das Idioten Projekt zunennen, ebenso will niemand sagen, warum gerodet wurde, welchen billigen Schrott an neuen Rasen Grün dort verstreut wurde, der nicht einmal ein Jahr hielt.

  Nun im Juli 2016
  Lefter Koka - Edi Rama Aufforstung 1 Jahr danach Lefter Koka – Edi Rama Aufforstung 1 Jahr danach: Juli 2016

  Schlimmer denn je bei diesem Strategischen Projekt des Lefter Koka und Edi Rama, sehen die Haenge aus. Weitgehend durch die Bagger, Rodung, und den Unfug der neuen Wege zerstoert.

  uralte Mafia Familie „Trashaj“: Firma „Alb Garden“ im Aufforstung Betrugs Spektakel des Lefter Koka

  Die korrupten EU Kader stahlen schon mit dem Vorgaenger MInister: Fatmir Mediu, vorbestraft in Italien wegen Drogen Hande: 140 Millionen Euro

 3. Aufforsten, sofort abholzen
  Man wanted in Lura for cutting trees

  30/07/2016
  Man wanted in Lura for cutting trees
  The “Green Guard” operation continues in Lura, with one man under prosecution and another one on the run from police.

  The Diber Police Special Crime Department cooperated with the Forest Police and rushed to an area where a man was reported cutting pines near the Gurelure village, a protected area.

  They found seven trees that were cut by citizen A.H, who disappeared into the forest right after noticing the presence of the authorities.

  Another person was arrested at that night, after he was caught transporting 9 cubic meters of lumber without respective documentation.
  http://top-channel.tv/lajme/english/artikull.php?id=17705&ref=fp#.V5zyKJ71GlM

 4. Man kann ein Land auch zerstörten, wenn die eigenen Inspektoren und Direktoren nur Kriminelle sind, überall Geld erpressen, und Umwelt Zertifikate für kriminelle Banden in Ksmali gab und Strom und Wasser Bauarbeiten.

  Endri Fuga, gibt die Schuld für das Ksmali Desaster den Umwelt Genehmigungen des Lefter Koka, obwohl er nie etwas kontrollierte, bekanntlich sehr kriminelle Inspektoren hatte, wo viele verhaftet wurde.

  Er sagt auch, das Edi Rama in Holland ist, was noch peinlicher ist, wenn Edi Rama, wegen seinen Mafia Geschäften nicht erreichbar ist.

  Ausserdem missbrauchte lefter Koka viele Millionen für die Aufforstung bekanntlich für kriminelle Programme, leitete Gelder um

  “ANTENA JASHTË FAMILJES”, Endri Fuga: Lefter Koka shpërtheu ujërat e zeza në Ksamil
  Publikuar më: 28-07-2017, 07:40
  “ANTENA JASHTË FAMILJES”, Endri Fuga: Lefter Koka shpërtheu ujërat e zeza në Ksamil
  “ANTENA JASHTË FAMILJES”

  EKSKLUZIVISHT PËR GAZETËN “ALBANIAN FREE PRESS”

  „Antena jashtë Familjes“ është rubrika që sjell muaji i përvëluar i korrikut e në vazhdim, ekskluzivisht në gazetën “Albanian Free Press”. Në këtë rubrikë të përditshme, Antena jonë do të transmetojë për ju, çdo sinjal që do të kapë nga çdo anë, majtas apo djathtas qoftë, pa dallim klani politik.

  Endri Fuga, letër redaksisë: Lefter Koka shpërtheu ujërat e zeza në Ksamil

  E nderuar „Antena Jashtë Familjes“!

  Po hyj menjëherë në temë, pasi kam edhe letra të tjera për t’iu drejtuar mediave.

  Një ngjarje e paprecedentë, siç edhe e keni marrë vesh, na ka ndodhur në Ksamil.

  U mbush deti, më falni për shprehjen, me mut. Kur ma thanë, u habita. Si është e mundur, thashë. Pastaj u kujtova se përse ndodhi ajo ngjarje.

  Shoku Kryeministër ishte në Holandë. Le t’ia mbajë po të dojë m…it që të dalë kur është këtu vetë Kryeministri. Pse s’del kur është ai këtu, por del kur ai ikën?

  Kur më raportuan ngjarjen më erdhi për të vjellë, në fakt. Imagjinova atë bregdet të mrekullueshëm, mbuluar me nevojërat e njerëzve. Apo nuk janë të shumta ato tani, që kemi rritur edhe ekonominë. Kam frike se do kemi shpërthime të tjera, me këtë bum turistësh që po vijnë në vendin tonë. Nga çdo vend po vijnë. Durrësin „e mbytën“ polakët. Saranda po mbushet dëng me rusë. Inshallah nuk shkojnë polakë dhe rusë në të njëjtin vend, se do fillojnë do zihen për nacionalizma me sho-shoqin. Nejse, se e kisha llafin te nevojërat që shpërthyen në Ksamil.

  „Media e kazanit“ tha që shpërtheu tubacioni që ishte vendosur një vit më parë.

  Medemek, ne, Rilindja, paskemi vendosur tubacion të dobët në cilësi, apo të panevojshëm për nevojërat e njerëzve. E tillë është „media e kazanit“. Na nxin punën e mirë, që po bën Edi Rama. Kot nuk e kam quajtur „media kazani“ unë. E, pas meje, edhe i pari im.

  Asnjë media nuk pati mirësinë të shkruante faktorët që ndikuan në shpërthimin e atij kanali nevojërash. Ato po i bëj publike unë, te rubrika juaj;

  E dyta (sepse e para ishte siç thashë rritja e konsumit ushqimor dhe numrit të turistëve, si asnjëherë tjetër me parë): Në rrugën e nisur nga Saliu, Kardhiq-Delvinë, nisur që në vitin 2007, por e pa bitisur, banorët e zonës panë të ecte një mjet i rëndë tip fadromë.

  Mbi pesë mijë vetë, banorë të asaj treve, kujtuan se qeveria jonë po rifillonte punimet e rrugës. U gabuan të shkretet.

  Ne s’kemi prioritet rrugët. E shumta që ne bëjmë, është ndonjë shesh, ku të rinjtë të ulen bashkë me pleqtë dhe të luajnë domino, se punë s’kanë. Ama sheshet që bëjmë ne, forcojnë lidhjen i ri me plak. Ne s’jemi si Saliu që bënte rrugë pa rrugë.

  U gabuan banorët e zonës rreth Delvinës, e na bënë proçkën në Ksamil. Filluan të këndonin dhe hidhnin valle nga gëzimi për rifillimin e punimeve në atë rrugë, sa u tund vendi.

  Deri në Ksamil vajti tundja. Tundeshin hotelet e Ksamilit, nga qejfi i delvinjotëve. S’kishin të mbaruar këngët. „Moj Saranda, moj Delvinë, kush ta shtoi ty bukurinë. Edi Rama me partinë“, thoshin. Ata kërce, e Ksamili lëkundej.

  -Ç’po ndodh vallë, thoshin në Ksamil? -Po gëzojnë banorët e Delvinës, thoshin ata që dinin të vërtetën. -E pse po gëzojnë?- pyeste tjetri. Se kanë parë një fadromë që kaloi në rrugën që është lënë pa përfunduar, thoshte ky tjetri. Si duket, do të nisë qeveria punimet…

  E kështu… Nga gëzimi për delvinjotët, filluan të gëzoheshin edhe ksamiljotët. Dolën në plazh dhe hidheshin. Ca hidheshin në ujë, e ca në rërë. Në një moment, njëri që ka një lokal aty, vendosi këngët e Albanos. Atij që kishte alamet gruaje, atë Rominën.

  -„Saranda“, thoshte ai. -„Okinava“, ja kthente ajo. Sa tha Okinava ajo, apo ai, nuk e mbaj mend mirë, „bbbbbaaaaauuuu“ u dëgjua një shpërthim. Ksamilasit, me ç’më raportuan burimet policore, kujtuan se shpërtheu bombë atomike, si ajo bomba që e shkatërroi, „e bëri mut“ atë Okinavën. Hodhën sytë poshtë dhe panë që vërtet Ksamilin e kishte mbuluar, më falni për shprehjen, nevojërat. Ikën të lebetitur disa.

  Disa ndenjën dhe shkelnin mbi të, se kanë dëgjuar që kush shkel nevojërat, ka fat.

  E kështu që mos ta zgjas. Kjo ishte e vërteta e ngjarjes në Ksamil. Ah po, nuk shpjegova rolin e shokut Lefter Koka. Shoku Koka, që i ka dalë kundër Edit në shumë raste, ta dijë mirë:

  Ai e ka fajin në këtë rast, pasi ai jepte leje mjedisore pa kriter. Si mund të ndërtohet lokali nga e cila erdhi zhurma e këngës, në atë zonë ku ka turistë. E për më tepër, kaq vjet që ishte në krye të Ministrisë së Mjedisit, nuk krijoi mundësi që të ndërpriste zhurmat. Përhapen pa teklif të dridhurat, nga Delvina në Sarandë dhe e patë. Bënë atë që bënë. Lekët që i jepnim neve për të mbjellë pemë, ja jepte Ilirit ai.

  Tani që timonin e ka vetëm Edi, s’kanë për të ndodhur të tilla gjera. Këtë katërvjeçarin e dytë tonin, do ndodhin, me thënë të vërtetën. Katërvjeçarin tonë të pestë, jam i bindur, jo shumë.

  Po iki tani t’ju jap një drekë atyre këshilltarëve bashkiakë të LSI-së, PDIU-së dhe asaj çupës që ka partia e Bamirit në Këshill, që votuan „për ujë 24 orë“. Ajo e meriton, se më kënaqi. „Nuk e kam studiuar atë projektin për punën e ngritjes së çmimit të ujit-tha, por do e votoj“. Pale ata të Shpëtim Idrizit. Ata e votuan pa folur fare. Si duket do të jetë zënë Shpëtimi me ata shitësit e tregut çam që shesin legenë plastikë, ku mban mileti ujin.

  Faleminderit për botimin e kësaj letre. Çdo të premte, do përpiqem t’ju dërgoj një të tillë,

  me përmbledhjen e ngjarjeve të javës, të para ndryshe nga ç’i japin „mediat e kazanit“…

  Rubrika e përditshme satirike e “Albanian Free Press”, “Antena Jashtë Familjes”, përgatitet nga Helidon Tahiraj

  http://afp.al/news/2017/07/antena-jashte-familjes-endri-fuga-lefter-koka-shpertheu-ujerat-e-zeza-ne-ksamil-39948/

 5. EU finanzierte Bäume an der Strasse Kamze, Kashari, Rhinas, wurden für umgerechnet 400.000 € gepflanzt, viel zu nahe an der Strasse, ohne Stützen, ohne Wasser im Juli 2014, sind längst vertrocknet. Die Idiotie Projekte mit diesen Verbrecher Banden sind eine Legende, wie die Super Mafia Verbindungen.

  Niemand pflanzt Bäume im Juli, denn nur mit hohen Auwand können die Bäume überleben, wenn Wasser Monate fehlt.

  Für 600.000 $ müssen die EU finanzierten Palmen an der Autobahn Durres- Tirana entfernt werden

  Skandale rund um EU Gelder bei der Aufforstung an der Autobahn und in Durres

  Uralte Mafia Familie „Trashaj“: Firma „Alb Garden“ im Aufforstung Betrugs Spektakel des Lefter Koka

  Mungesa e mirëmbajtjes, thahen pemët në aksin Tiranë- Rinas
  26/08/2017
  68 milion lekë janë paguar nga taksat e shqiptarëve për vendosjen e pemëve në aksin Qafë – Kashar- Rinas, por Ministria e Mjedisit, e cila ka bërë tenderin s’ka vendosur asnjë qindarkë për mirëmbajtjen e tyre. Sot kur kanë kaluar tre vite nga shpallja e fituesit të tenderit dhe mbjelljes së pemëve situata është e trishtë, asnjë pemë s’është më e gjelbër dhe të gjitha janë tharë. Ajo ç’ka duket me sy të lirë është se këto pemë janë tharë dhe mungesa e ujit apo mos mirëmbajta janë shkaqet që kanë prodhuar këtë pasojë. Sipas kësaj kontrate që disponon Report Tv, në korrik të 2014 Ministria e Mjedisit ka tenderuar 68 396 651 lekë për “Gjelbërimin dhe sistemin anësor të aksit rrugor, mbikalimi i Kazmës – Qafa e Kasharit – Rinas”.

   

  2.700 Tonnen der Muschel Zucht im Butrint See starben, als der See biologisch umkippte. Ein Klement Balili Geschäft, wo Geld gewaschen wird.

  Edmond Panariti der die Lagunen und Fischzucht Gebiete den bekannten Verbrecher wie auch Arben Ndoka übergab, illegal und von Gericht wieder gekippt.


  Meta dhe hajdutët e tij në qeveri, po lënë pas kiametin: Ngordhin rreth 2700 ton midhje në Butrint. Milionat u përdorën në fushatën e LSI

  June 29, 2017
  0

  null

  Ndokush mund të thotë se nuk është faji i Ministrisë së Bujqësisë për katastrofat që po ndodhin me pasurinë e shqiptarëve. Disa mund të thonë se janë mllefe kundër Ilir Metës ose Like Floririt të gjitha akuzat ndaj tij. Fakt është se vetëm dy ditë pas daljes së rezultatit të zgjedhje, ku LSI në qarkun e Vlorës mori vetëm një mandat deputeti, duke lënë jashtë ministrin Sokol Dervishi, moti papritmas është “nxehur” aq shumë. Eshtë nxehur aq shumë sa ka shkaktuar dhe një katastrofë në Liqenin e Butrintit por dhe në biznesin në këtë liqen. Që përkon dhe me daljen e LSI dhe të Like Metës në opozitë.

  Kështu, në liqenin e Butrintit për shkak të temperaturave të larta, kanë ngordhur rreth 2700 ton midhje. Një ekip i Ministrisë së Bujqësisë, ka shkuar në Butrint për të inspektuar situatën. Të cilën mund ta kishte inspektuar kohë më parë, mos ti kishte futur lekët të gjitha në fushatë, por të kishte subvesionuar bizneset në këtë zonë, dhe të kishte bërë të mundur ruajtjen e prodhimit të midhjeve. Pasi kohë të nxehtë ka pasur gjithmonë në Shqipëri dhe në Butrint, por ministri më të “nxehtë” se sa ministria e Bujqësisë e komanduar nga Ilir Meta përmes kamikazit të tij Edmond Panariti nuk ka pasur ndonjëherë. Kjo nxehtësi përvëloi tërë prodhimin e midhjeve në Butrint, por dhe paratë e përcaktuara për këtë qëllim për Ministrinë e Bujqësisë. Të cilat në vend që të shkonin tek kultivuesit e midhjeve, shkuan në xhepin e Ilir Metës për t’u përdorur për fushatë dhe blerë vota në favor të LSI. Si të gjitha fondet e tjera në të gjitha dikasteret e drejtuara nga LSI. Dikush duhet të merret me këtë krim të ministrave në ikje të Ilir Metës, pasi nga kryeprokurori Llalla mos e prisni këtë gjë./Pamfleti.com
  http://www.pamfleti.com/meta-dhe-hajdutet-e-tij-ne-qeveri-po-lene-pas-kiametin-ngordhin-rreth-2700-ton-midhje-ne-butrint-milionat-u-perdoren-ne-fushaten-e-lsi

 6. Vangjush Dako(sein Sohn fährt nun Porsche PAMEGA – 200.000 €) macht erstmalig etwas richtig, auf Grund der Fehde mit Lefter Koka, der sich nun auch offiziell weigert irgendein Geld in die Lehm Berge von Durres in der Currilla zu investieren, weil es zu teuer ist, das Betrugs Chaos der selbst ernannten Experten Mafia Clans: Lefter Koka, Traschaj angerichtet haben, als man mit den üblichen EU Idioten Projekten, auch noch die Hänge rodete, identisch Mafiös wie das Lungomare Projekt, was zu einem ECHR Urteil in Strassburg führte.

  Im Rahmen der Deutschen Betrugs Projekte, wird die Umwelt und wichtige Biotope und Wälder zerstört in Albanien

  Bezeichnung: Schutz der Agrobiodiversität im ländlichen Raum Albaniens
  Auftraggeber: Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung (BMZ)
  Land: Albanien
  Politischer Träger: Umweltministerium der Republik Albanien
  Gesamtlaufzeit: 2012 bis 2017

  „GIZ-Projekt: „Biologische Vielfalt“ real Zerstörung des National Parks Dajit, durch neue Steinbrüche“

  30 € pro qm würde es kosten diesen Wahnsinn von kriminellen Clans zu reparieren, und das ist zu teuer. Vor allem wurden die Dumm Banden gewarnt, als man mit der Rodung begann, oder mit Beton Mauern, ohne Drainage: Markenzeichen der Dümmsten.

  Das Lefter Koka, Edi Rama Strategische Skandal Projekt in den Lehm Bergen der Currilla.

  Currilla Lefter Koka

  Die Lehm angepassten Gräser, Sträucher mit tiefen Wurzeln und Wasser speichernd, wurden entfernt, billiger Grassamen zur Show ausgestreut.

   

  destroying the clay mountians of durres
  destroying the clay mountians of durres

   

  Digital Camera Lefter Koka, Rodung der Haenge, als Aufforstung verkauft Lefter Koka, Rodung der Haenge, als Aufforstung verkauft

  Niemand wagt den Namen Lefter Koka, für das Idioten Projekt zunennen, ebenso will niemand sagen, warum gerodet wurde, welchen billigen Schrott an neuen Rasen Grün dort verstreut wurde, der nicht einmal ein Jahr hielt. Einen Weg, quer in einen Lehmberg zubauen, mit Laternen, ist vollständige Idiotie.


  Die Idiotie feiert sich am 22.3.2015 auf dem youtube canal des Councel der Regierung. Edi Rama, Lefter Koka, Vangjush Dako. Albanern dürfte man kein Geld für Projekte geben, wo die Weltbank schon in 2010 ebenso vor den Bau Ingenieuren warnte, man weder Lot, Wasserwaage noch die Schwerkraft in der Regel kennt. Falls Grund Kenntnisse vorliegen, ist man Dipl. Ingenineur.

  update: 10.3.2017 Alles ist vollkommen zerstört. https://www.youtube.com/watch?v=E40dFnQsZsM

  Aber diverse Minister, haben dort illegale Lokale, oder Ex-Präfekten wie die Gangster Braut: Natasho Paschko, mit dem AURORA. Video vom September 2014, wo das Desaster schon deutlich war, wie die EU Gelder von der Durres Mafia versenckt werden.


  Lefter Koka Idiotie Projekt: Umwelt Kathastrophe Durres Currilla

  Uralte Mafia Familie „Trashaj“: Firma „Alb Garden“ im Aufforstung Betrugs Spektakel des Lefter Koka

  tregues3

  Aufforstung vor 30 Jahren der Currilla, heute weitgehenst zerstört.

  Ender Trashaj, uralte Gangster Familie rund um Lefter Koka ist verantwortlicher Direktor im Umwelt Ministerium, Forst Behörde und der Adminstrator der Gewinner Firma: „Alb Garden“, für die Aufforstung ist: Pjetër Trashaj: 2 Millionen Bäume wurde versprochen anzupflanzen.

  rreshqitja ne currila...01

  Lefter Koka Mafia: der neue Skandal: Bau- Abfall wird in Touristischen Zonen abgelagert in der Currilla – Kallmi

  Rrëshqitjet e dherave, Dako: Nuk kemi asnjë investim për Kodrën e Currilave (VIDEO)

  Postuar: 18/01/2018 – 17:07

  Kreu i bashkisë së Durrësit, Vangjush Dako për herë të parë ka folur për investimin e kryer disa vite më parë me iniciativë të ish-ministrit të Mjedisit, Lefter Koka. Në Kodër Vilë u investuan rreth 2.3 milionë euro për rehabilitimin e kodrës me mbjelljen e pemëve dhe vendosjen e rrjetave të telit, si dhe ndërtimin e një shëtitoreje e cila përshkonte të gjithë këtë zonë.

  Por ky investim nuk ishte jetë gjatë, pasi pa mbushur një vit, rrëshqitjet e dherave e prishën të gjithë strukturën e tarracimeve dhe të disiplinimit të ujrave, rrëshqitjet e dherave dëmtuan në mënyrë të pariparueshme shtratin e shëtitores por edhe muret mbajtëse dhe gjithçka tjetër.

  Kreu i bashkisë së Durrësit para gazetarëve tha se bashkia nuk do të financojë rehabilitimin e Kodrës por vetëm do ta mirëmbajë atë. „Kodra ka një sipërfaqe prej mijëra metrash katrorë dhe nga studimi i fizibilitetit rezulton se duhen 30 euro për metër katrorë për rehabilitimin e saj. Vlera e rehabilitimit është shumë e madhe e nuk ja vlen të investojmë për Kodër Vilën e cila ka terren të rrëshqitshëm,“ tha Dako.

  „Bashkia e Durrësit nuk ka parashikuar asnjë investim për kodrën e Currilave për vitin 2018 sepse është i kushtueshëm. Investimi i kryer pak vite më parë ishte vetëm një zgjidhje për momentin. Rehabilitimi i kodrës së Currilave është shumë i kushtueshëm,“ e mbylli fjalën e tij Dako.

  Dako dhe Koka për një kohë të gjatë ndërmjet tyre patën një “luftë” jo të heshtur që duket se është mbyllur pas zgjedhjeve të 2017.

  K.H.

  /portali DurresLajm/

  Video:

  https://durreslajm.al/aktualitet/rreshqitjet-e-dherave-dako-nuk-kemi-asnje-investim-kodren-e-currilave-video

  Wenn Idioten ein Land regieren, die vollkommen korrupt und kriminell sind.

  . Wenmn Vangjush Dako dabei ist, weiss man wenigstens das die totale Idiotie Fortschritte macht und gut für die Familien Zement und Beton Firma ist.

  Strategisches Projekt sagt Edi Rama

  Oerd Bylykbashi Mafia: drugs, money laundering, false documents: taliban terrorist ambiente, land mafia
  Oerd Bylykbashi Mafia: drugs, money laundering, false documents: taliban terrorist ambiente, land mafia
 7. Wenige Monate nach diesem Betrugs Manöver der Idiotie, begannen die Erdrutsche, denn wer rodet Lehm Hänge, baut sogar mehrere Wege in den Hänge, statt gründlich aufzuforsten mit Tausenden von Bäumen. Die Betrugs Mafia Familie: „Trashaj“ des Lefter Koka, trat als Experten Firma auf: Andere Aktionen mit EU Geldern überall das selbe Betrugs Desaster in Albnaien, wenn man Geld erhielt um National Parks aufzuforsten, aber nur wenige Bäuem pflanzte, identisch bei dem EU Betrugs Projekt: lungomare.

  Einwohner bestätigen das solch ein Desaster mit den Hängen und Hügeln in Durres, diese Überschwemmungen es niemals gab. Von korrupten Politikern mit EU Geldern verursacht

  Die Splendid Mafia, rodete dort ebenso nachdem man der Lefter Koka Mafia vor aller Augen, ein besonders wertvolles Biotop zerstörtte und eine Disco in Lehm Untergrund baute, mit allen Folgen erneut.

  Oerd Bylykbashi Mafia: drugs, money laundering, false documents: taliban terrorist ambiente, land mafia
  Oerd Bylykbashi Mafia: drugs, money laundering, false documents: taliban terrorist ambiente, land mafia

  6/3/2012

  Capo der Tirana Mafia: Aurel Bylykbashi – Schutzherr für Geldwäsche und Zerstörung der “Touristik Zone” in Albanien

  Fatos Lubonja: Albania, is in the hands of primitiv bandits

  Der höchste Bau Polizist und Aufseher Herr Oerd Bylykbashi wird der Korruption in Albanien bezichtigt

  tokes mafia bila

  09 Feb 16

  Digital Camera

  Digital Camera

  Digital Camera

  a href=“http://albania.de/wp-content/uploads/2016/02/PICT0434.jpg“ rel=“attachment wp-att-13048″>Digital Camera

  Digital Camera

  Digital Camera

  Alles illegal gebaut, durch die Ourel Bykylbashi Mafia: Wohnsitz in der Rruga Taulantia und links und rechta Alles illegal gebaut.
  Ourel Bykylbashi Mafia Gebaeude Ourel Bykylbashi Mafia Gebaeude

  Albanian MPs Face Criminal Records Quizzing

  MPs and many state officials will soon have to fill in a detailed questionnaire detailing whether they have criminal records or have had any brushes with the law in the past.

  Fatjona Mejdini
  BIRN

  Tirana

  The cross-party parliamentary commission tasked wth cleaning up politics | Photo: LSA

  Albanian officials and members of parliament will soon have to fill and sign the questionnaire as part of efforts to implement the law that bans people with past convictions from holding public office.

  The law came into force on January 6, and members of the cross-party parliamentary commission in charge of developing the questionnaire say they will have the mandatory form ready this month.

  On Friday, they had a meeting with experts from the United States who advised on how the questions intended to reveal any past wrongdoing by MPs and officials should be formulated.

  The chairman of the parliamentary commission, opposition MP Oerd Bylykbashi, told BIRN that everyone who fills in the questionnaire should be honest or they will be charged with perjury.

  „The form will be detailed, focused on taking information about any possible official’s encounter with justice in the past. They also cannot lie otherwise they will be charged with perjury in line with the Albanian criminal code,“ Bylykbashi said.

  The General Prosecutor’s Office will report to parliament each year about the progress made in implementing the law that aims to remove people with criminal records from Albanian politics and state institutions.

  „Parliament will have the role of a watchdog as well. We are going to ask the prosecutor to do the necessary checks for those people about whose pasts we have suspicions,“ Bylykbashi said.

  One of the new aspects of the law is that if 500 Albanian citizens ask for background checks on an official or lawmaker, they will be carried out.

  Bylykbashi believes that the law will oust criminals from public life.

  But many remain sseptical about the real effect that the law will have on politics and the state administration.

  All MPs, local politicians, government officials, civil servants and members of the military and police forces are subject to the law that will permanently ban people who have been convicted of serious offenses, including murder, rape, and genocide.

  Albania’s international allies have been a major force behind the law and European MPs Knut Fleckenstein and Eduard Kukan are currently visiting the country to discuss the need to get criminal elements out of politics, among other issues.

  – See more at: http://www.balkaninsight.com/en/article/albania-to-urge-officials-in-giving-past-records-02-08-2016#sthash.vvZp4Lzo.dpuf

  “ Lefter Koka: Representing LSI from Durres, Koka is a
  member of perhaps the most notorious organized crime family
  in Albania, with ties to narcotics and human trafficking and
  other illicit activities.“

  http://wikileaks.org/cable/2009/08/09TIRANA552.html

  So läuft das bei allen Regierungen hier unter Salih Berisha: man stellt einen Bulldozer vor ein Lokal, das einen Abriss Bescheid erhielt und verhandelt über die Erpressungs Summe, das man Nichts macht.
  Abriss Bulldozer

  Abriss auf Albanische, in der Currilla, in 2007 zur Show für die Weltbank und EU, hier das AURORA Lokal der

  Natasho Paco - Durres
  Mafia Lady Natasho Paco, Ec-Präfektin von Durres, welche komplette Wälder rund um Durres zerstörte und vollkommen korrupt ist: FES – SPD gefördert.

  Politike
  07 Mars 2016 – 07:45 | përditesuar në 12:05
  Bylykbashi: Jo komisione të
  depolitizuara, s’kemi besim

  Bashkëkryetari i komisionit të posacëm të reformës zgjedhore Bashkim Fino vlerësoi konsituimin e këtij komisioni, ndërsa deklaroi se në punën e tij do të reflektohen rekomandimet e OSBE ODIHR-it. Ai shprehu besimin se komisioni do të punojë fort për rritjen e standardeve të zgjedhjeve me konsesnus.

  “Do të mbajmë në konsideratë të gjitha rekomandimet e raporteve të OSBE/ODIHR të zgjedhjeve të fundit. Kha është e mjaftueshme dhe le të shpresojmë ky komision ta përfundojë reformën para se të nisemi me pushime. Do ishte mirë ta kishim kodin e ri shumë më përpara zgjedhjeve të ardhshme”, tha Fino.

  Por nuk duket kaq optimist bashkëkryetari tjetër nga radhët e PD, Oerd Bylykbashi.Në një prononcim për Report TV, Bylykbashi deklaron se në themlb Rama është kundër komisioneve të depolitizuara. Ai vuri në dukje se në vitin 2009, Partia Socialiste ishte kundër tyre dhe propozimi aktual nuk është i sinqertë.

  „Në 2012 përfaqësuesi ne komision i rmazhoran Gjiknuri u shpreh haptas kundër asaj që propozon sot Rama.Nuk besoj se ka ndryshuar gjë sa i përket aspektit të besimit politik që Rama ta cojë para këtë tezë sepse është për të cuar kapjen e sistemit.“-tha Bylykbashi

  Në mbledhjen etij të parë Komisioni i Posaçëm për Reformën Zgjedhore, i miratuar rreth një muaj më parë nga Kuvendi u kërkua bashkëpunimi dhe konsensusi mes palëve duke u vënë theksi tek rekomandimet e OSBE/ODIHR me qëllim arritjen e standardit më të lartë në zgjedhjet e ardhshme.

  Partitë politike kanë shprehur preferencat e tyre për ndryshimet që kërkojnë në Kodin Zgjedhor, ndonëse nuk janë deklaruar drejtpërdrejt për çështjen e sistemit elektoral.
  Ndryshe nga qëndrimi i partive të vogla ku kërkojnë korrektimin e sistemit zgjedhor me elementë kombëtarë……

  http://shqiptarja.com/home/1/bylykbashi-jo-komisione-t–depolitizuara-s–39-kemi-besim–345628.html

  Justiz und Generalstaatsanwaltschaft ein Ratten Nest.

   

  Gefälschte Grundstücks Dokumente durch den Buergermeister: Jorgo Goro : Klientel Politik fuer: Paskal Nesturi (Ex- Sprecher der Generalstaatsanwaeltin Ina Rama)

Schreibe einen Kommentar