Über das vollständige Staatsversagen von Albanien: Plator Nesturi (Mitglied der Generalstaatsanwaltschaft unter Ina Rama)

Auch das Polizei Vetting beginnt nun erst Anfang Januar 2018, wo die Finger Abdrücke der Polizei Beamten zur Überprüfung an Interpol gesandt werden, was auf den Kathastrophalen Zustand der Polizei hinweist, nachdem die US Polizei Missionen ICTAP, ein vor Jahren bekanntes Desaster darstellten, wie überall in der Welt.
Die Wald- und Umwelt Vernichtung: Beispielos in der Welt. – Studimi i të drejtës për tokën, pjesë e shkencës dhe politikave pyjore
Tourismus, EU und Weltbank Mafia zerstören Albanien: 60 % der Wälder sind vernichtet
 Tuesday, November 7, 2017

 

TASK FORCË DHE DËSHTIMI I SHTETIT

 

TASK FORCË DHE DËSHTIMI I SHTETIT – OPINION NGA PLATOR NESTURI

OPINION NGA PLATOR NESTURI Nga Plator Nesturi

“Albanian Free Press”

Siç ishte parashikuar, në ditët e para të nëntorit, një njësi nga FBI, ekspertë gjermanë dhe italianë, do të atashohen në Shqipëri, për të ndihmuar në ngritjen e institucioneve të prokurorisë Speciale, si dhe strukturat mbështetëse për hetimin dhe vënien para drejtësisë të krimit dhe korrupsionit në vend. Këtë e lajmëroi dhe kryeministri Rama në daljen javore, kur njoftoi se fillon të funksionojë Task Forca me ekspertë të huaj. Gjithë kjo paraqitet si sukses dhe krimi tashmë duhet të dridhet. Ndërkohë, nga ana e opozitës vijnë të tjera deklarata, se skandale të reja do të dalin në dritë në javët në vijim, që do të lëkundin kështu vetë qeverinë dhe shumicën e majtë. Këto pritet të vijnë nga shërbimet e huaja ama, se për këto tonat, vështirë se i merr njeri seriozisht. Pra, të gjithë, majtas e djathtas, gëzojnë për ekspertët e huaj që do t’i bëjnë gjëmën kundërshtarit e që, më në fund, do të vendosin drejtësi, rregull e besueshmëri tek institucionet ligjzbatuese.

Harrohet veç një fakt i vogël. Ardhja e specialistëve të huaj për të vënë rregull këtu, dëshmoi se shteti ka dështuar. Kanë dështuar institucionet përkatëse, nga policia, prokuroria dhe gjykata, kontrolli i Pasurive e me radhë. Pra, gjithçka qe përbën kolonën e drejtësisë e ku mbështetet ngrehina e shtetit. Ka dështuar shteti që kanë ngritur të gjithë bashkë këta që po e përshëndesin sot, si një zgjidhje për të drejtën e drejtësinë, të majtë e të djathtë, që kanë marrë votat e qytetarëve dhe kanë drejtuar vendin në rokadë me njëri-tjetrin.

Le ta etiketojmë si të duam, gjithçka çfarë po ndodh: ndihmë, asistencë, përkujdesje apo tutelim. Ardhja e ekspertëve të huaj për të monitoruar e mbështetur strukturat e reja të hetimit, është së pari dështim. Dështim i një klase politike për të ndërtuar shtet me standarde. Ndaj duhet thënë se, shyqyr që vijnë, pasi me këtë ritëm të intolerancës, të korrupsionit e të padrejtësisë në sentencat e kësaj drejtësie të kamur, do të nisim të hamë dhe njëri-tjetrin. Të kësaj “drejtësie”, që e kemi peshqesh po nga kjo klasë politike, e cila sot duket e gëzuar se po vijnë të venë rregull të huajt. Ndërkohë që, këta ekspertë të huaj së pari, dalin si garantë që vet politika të mos futë më hundët në drejtësi, duke promovuar shërbëtorët e saj e duke intimiduar të drejtët. Duke mbyllur sytë ndaj çdo abuzimi, korrupsioni të dyanshëm e duke shndërruar vetë drejtësinë, në një kënetë ku nuk ndodh asgjë, ku e drejta zhytet në llumin e saj.

Ekspertët e huaj vijnë në Shqipëri, pas një ligji që vetë ndërkombëtarët i imponuan Parlamenti shqiptar, i cili doli i kriminalizuar dhe ku vetë “baballarët e kombit” na dolën me rekorde kriminale, brenda e jashtë vendit. Ekspertët e huaj vijnë kur nga ligji për dekriminalizimin nga drejtuesit në organet shtetërore dhe ato të pushtetit lokal, doli një radhë e madhe me precedentë penalë. Kur një pjesë e ekonomisë është e kriminalizuar nga paratë që vijnë nga trafiqet apo dhe paratë e pista të pushtetarëve të djeshëm e të sotëm. Kur njerëzit po vrasin njëri-tjetrin nga vendimet e padrejta të gjykatave dhe kur prona që ende nuk regjistrohet, përbën shkak për abuzim dhe grabitje.

Jemi vërtet në pikë të hallit! Ndaj ka një farë shprese te qytetarët se, mbase diçka do të ndryshojë në marrjen e drejtësisë pas angazhimit të ekspertëve të huaj në organet e reja ligjzbatuese. Pak i intereson shtetasit më të thjeshtë, si do të zgjidhet çështja e mandatit të prokurorit të Përgjithshëm apo nëse Visho Ajazi e ka dhënë për qejfin e vet dorëheqjen apo e shtrënguan ta bëjë. Për të ka aq pak vlerë kur vetë këto institucione kanë bërë aq pak, në mos e kanë bërë keq, gjithë këtë situatë pandëshkueshmërie. Sot, një ish-drejtues i hekurudhës na del si pjesë e trafikut të drogës, e po kështu raste të ngjashme nuk mungojnë dhe në të shkuarën. Për këtë takëm dhe për ata që i kanë vënë në këto poste, mund të ketë vlerë fati i kryeprokurorit apo i gjykatësve, pasi me ata kanë mbyllur dosje e kanë dhënë vendime pastruese, por qytetarit të thjeshtë, jo. Nuk i intereson aspak.

Ndaj, për gjithë këtë klasë politike që sot del dhe bën deklarata mbështetjeje për krijimin e Task Forcës dhe për zgjidhje të problemit, ju lutem, mos flisni! ishit ju që e çuat drejtësinë në këtë gjendje! Heshtni njëherë, kokulur!
http://smarkos.blogspot.al/2017/11/task-force-dhe-deshtimi-i-shtetit.html

**
Studimi i të drejtës për tokën, pjesë e shkencës dhe politikave pyjore
Postuar në 07 Nëntor, 2017 12:45

Haki Kola/Specialist për pyjet

Zhveshja e Shqipërisë tonë vazhdon me ritme të shpejta e të pabesueshme. Duket se ata që kanë qeverisur kombin shqiptar në mijëvjecarin e fundit, ja kanë dalë të mos vihen në tehun e kritikave për këtë krim që ka filluar herët dhe po vazhdon pa pushuar të na shëmtojë peisazhet, djegë e masakrojë drurët e bimët dhe të humbasë pa pushim tokën. Ish presidenti amerikan Rusvelt pati lënë një amanet që mund të përmblidhet: “Cdo gjeneratë e ka për detyre që ti lerë asaj në vijim tokën në një gjendje më të mirë se sa e kanë gjetur”. Evropa e dendur dhe e zhvilluar duket që pas një vuajtje të gjatë disa shekullore, e gjeti zgjidhjen rreth dy shekuj më parë. Neve e humbën atë shans, dhe historinë nuk mund ta gjykojmë.

Sa herë trajtohet kjo temë, pyetja e parë që të shkon në mëndje, është nëse ata që marrin vendime dhe na drejtojnë, kanë informacion, apo e njohin zgjidhjen, që e shpëtoi pyllin e tokën europiane nga prerja apo gërryerjet. E di sene kurrikulën e Fakultetit të Pyjeve, kjo deri vonë nuk është trajtuar. Një shkencëtar nga Akademia e Shkencave Suedeze, që ishte pjesëmarrës në konferencën shkencore për të sotmen e të ardhmen e pylltarisë Shqiptare të 1-2 Nëntorit 2011, organizuar nga Akademia e Shkencave Bujqësore te Suedisë, në bashkëpunim me Akademinë Shqiptare të Shkencave, rekomandoi me këmbëngulje që çështja e pronësisë dhe të drejtës së përdorimit të tokës pyjore të përfshihet në kurrikulën e fakultetit të pyjeve.

http://www.respublica.al/2017/11/07/studimi-i-t%C3%AB-drejt%C3%ABs-p%C3%ABr-tok%C3%ABn-pjes%C3%AB-e-shkenc%C3%ABs-dhe-politikave-pyjore

7 Gedanken zu „Über das vollständige Staatsversagen von Albanien: Plator Nesturi (Mitglied der Generalstaatsanwaltschaft unter Ina Rama)“

 1. Vetting wird nun auf Anfang 2018 verschoben, weil die EU Leute einfach zu korrupt sind, vor allem rund um Knut Fleckenstein,“ Genoveva Ruiz Cavalera“, welche als Super Idiotin nur Geld abkassiert und wie immer Nichts macht, was auch geplant ist, weil die EU Geschäfte in Gefahr sind.

  EU Show: das neue „Vetting Büro“ und kein Gesetz ist implementiert in 25 Jahren

  Knut Fleckenstein – Etilda Gjonaj

  Eine Einweihungs Show der EU Ratten, die um ihre hohen Gehälter fürchten, wo Inkompetenz und Betrug Programm ist.

  „Al Capone“: Edi Rama sabotiert den „Vetting“ Prozess und schwafelt mit neuen Forderungen an die EU herum.

  Politike
  09 Nentor 2017 – 11:55 | përditesuar në 12:02

  Brukseli kërkon nga Shqipëria rezultate nga Vettingu që në Janar. Komisioneri për Zgjerimin deklaroi sot nga Tirana se ligji i Vettingut është vendimtar për hapjen e negociatave të anëtarësimit në Bashkimin Europian.
  Johannes Hahn vlerësoi luftën ndaj drogës, por kërkoi nga qeveria fakte konkrete për arritjet, ndërsa kërkoi që të gjitha palët në Shqipëri të bëhen bashkë kur vjen puna për procesin e integrimit, pasi vendi është në rrugën e duhur…..

  Die EU „Vetting“ und Justiz Reform Show der EU im Desaster der EU, EBRD und US Betrügereien in Albanien.

  „Waterloo“ der EU mit der Justiz Reform: lt. Gesetz müssen heute die neuen Justiz Institutionen am 31.8.2017 in voller Funktion sein

 2. Ursache für die Katastrophe in Albanien ist die hoch kriminelle Privatisierungs Mafia, rund um Georg Soros: „Schock Therapie“, wo alle Arbeitsplätze mit korruptenn Politikern und Pseudo Experten zerstört wurden.
  Also musste man kriminell werden, was wohl auch geplant war, von den kriminellen Rot-Grün Banden ab 1999

  Aktuelle Aktion der Stad Polizei in Tirana, gegen einen der armen illegalen Verkäufer, der versucht seine Familie über wasser zuhalten

  1/3 der EU Banden sind gekauft von Georg Soros

 3. Deshalb dauert nun Alles solange, weil man die Polizei Offizier ueberpruefen muss, wer bereits vorbestraft ist, auch neue Idenit’ten hat. Samir Tahiri ist schon einmalig in der Welt des Verbrechens

  V

  etting wird nun auf Anfang 2018 verschoben, weil die EU Leute einfach zu korrupt sind, vor allem rund um Knut Fleckenstein,“ Genoveva Ruiz Cavalera“, welche als Super Idiotin nur Geld abkassiert und wie immer Nichts macht, was auch geplant ist, weil die EU Geschäfte in Gefahr sind.

  Der Bruder des Vize Kommandent der Grenzschutz Polizei in Skhoder organisierte Drogen SChmuggel wurde nun festgenommen.

  Furgoni qe po transportonte kanabisin ne Velipoje

  Vendi në fshatin Vilun në Velipojë ku do të nisej kanabisi për në Itali

  Vendi në fshatin Vilun në Velipojë ku do të nisej kanabisi për në Itali

  EU Show: das neue „Vetting Büro“ und kein Gesetz ist implementiert in 25 Jahren

  Knut Fleckenstein – Etilda Gjonaj

  Eine Einweihungs Show der EU Ratten, die um ihre hohen Gehälter fürchten, wo Inkompetenz und Betrug Programm ist.

  „Al Capone“: Edi Rama sabotiert den „Vetting“ Prozess und schwafelt mit neuen Forderungen an die EU herum.

  Politike
  09 Nentor 2017 – 11:55 | përditesuar në 12:02

  Brukseli kërkon nga Shqipëria rezultate nga Vettingu që në Janar. Komisioneri për Zgjerimin deklaroi sot nga Tirana se ligji i Vettingut është vendimtar për hapjen e negociatave të anëtarësimit në Bashkimin Europian.
  Johannes Hahn vlerësoi luftën ndaj drogës, por kërkoi nga qeveria fakte konkrete për arritjet, ndërsa kërkoi që të gjitha palët në Shqipëri të bëhen bashkë kur vjen puna për procesin e integrimit, pasi vendi është në rrugën e duhur…..

  Die EU „Vetting“ und Justiz Reform Show der EU im Desaster der EU, EBRD und US Betrügereien in Albanien.

  „Waterloo“ der EU mit der Justiz Reform: lt. Gesetz müssen heute die neuen Justiz Institutionen am 31.8.2017 in voller Funktion sein

  The Fraught Legal History of the “Special Task Force”

  The Fraught Legal History of the “Special Task Force”

  The legal history of the Special Task Force, introduced in public two days ago, is the history of a government trying systematically to set up an investigation bureau within the Ministry of Interior, under…

 4. Der Spille – Kavaje Fall, durch die Edi Rama Financiers.

  Spille and the greed in the theft of lands in the coastline

  Spille and the greed in the theft of lands in the coastline
  This article has been written for Albanian Free Press newspaper and http://www.afp.alBy Plator Nesturi

  The investigation of the Prosecution of Kavaja for the alienation of 36 hectares of land in the area of Spille has led to a big scandal of abuse revealing how officials and investors who have ties with the people in power, appropriate lands. The issuing of ownership documents for locals in the coastline and the fact that these local residents sell them at a very small price, shows a series of thefts in areas with the biggest potential for tourism. The scheme which is used is very simple and unscrupulous. Residents are notified they have been given land through law no. 7501, in the form support by their municipality or commune. These certificates continue to be distributed in the present, while law no. 7501 was applied at the beginning of the ‘90s. Without knowing where their land is, these locals are taken to the notary’s office where the sale of land is done to third parties, which ironically, happen to be local officials or construction investors. While their ownership certificate states that they have been given 3000 square meters, it now comes out that the actual area is 15 thousand square meters. And the lands for which the sale has been made, happens to be on the coast. And it’s not agricultural land, as law no. 7501 stipulates.

  Investigations show that a part of the residents who have been given agricultural land and have sold it to other people, were not aware of this fact. This is even more outrageous, because this is not merely a case of fraud. What makes this even more outrageous is the fact that the legitimate owners of these lands are not aware of the fact that lands have been sold on their behalf.

  Nevertheless, it’s hard to think that the case of Spille and the abuses made by officials in Kavaja are a sporadic case. The entire coastline is known to be subject of abuse with lands and appropriation by local officials or construction companies. There have been many cases where ownership documents have been seized and many of the officials working for property registration offices have either been discharged or prosecuted for abuse or incompetence. This phenomenon has become so widespread that the post of the head of the property registration office in Vlora has been considered like a curse, because the heads of this institution have not remained in office for more than a few months. Forced by higher places to sign property certificates or lured in by bribes, they have not been able to resist these temptations. But, the court is yet to convict any of them.

  Has the scheme that was used in Spille been used in other coastal areas too? If there’s a serious investigation in place, many dirty things will come to surface. We just need to see the number of new property certificates issued according to law no. 7501 in coastal areas. How many others have been issued in the form of agricultural land in the coast, where in fact there hasn’t been any agricultural land?

  The media has long been using the term the Land Mob. Perhaps, they don’t deal with cannabis, but the damage that they cause to the economy and land owners is greater. Is the state not supposed to investigate this criminal activity? This phenomenon not only alienates the lands of local residents, but it also corrupts state officials. To assess the damage which has been done, we just need to see how things are done in many coastal areas from Velopoja to Shengjin, Durres, coastline of Lushnja and Fier, Vlora, Himara and Saranda. We can see how hundreds of property certificates in the form of agricultural land have been issued in the coastline to people who have had no connection whatsoever with these lands. And it’s not a surprise that hotels and tourist resorts are being built on these territories. This sort of greed must be stopped at once, because this not only shows that we don’t have a functional state, but it also shows that we will increase social discontent.

  In many cases, these properties have been given in an abusive way as agricultural lands through law no. 7501, without being agricultural lands. What’s more, the owners of these lands were in the process of registering these properties. In this case, we are dealing with double theft: theft against the true owner and theft against the poor man who becomes the owner of a land in the coast and who sells it for a very cheap price. Spille revealed that we’re dealing with an organized theft. Authorities must investigate this phenomenon to make sure that tourist resorts and strategic investments in the coastline are not based on abuse, theft and corruption.

  Note: The views expressed in this article are the author’s own and do not necessarily reflect Albanian Free Press’ editorial policy

  http://afp.al/en/news/2017/11/spille-and-the-greed-in-the-theft-of-lands-in-the-coastline-62074/

 5. Asylum seekers and excess labor force
  Publikuar më: 01-12-2017, 10:39
  Asylum seekers and excess labor force
  This article has been written for Albanian Free Press newspaper and http://www.afp.al

  By Plator Nesturi

  Albanians continue to leave the country. This was once again brought to our attention by the deputy minister of Interior, while declaring that recently, France, Belgium and Germany have deported around 500 Albanian nationals. Meanwhile, the senior government official said that the ministry of Interior has prepared a lawsuit to send to the Prosecution against tour operators, as a measure to prevent people from leaving the country.

  Albanians have no chance to be granted the asylum status in the European Union countries, because the fact that the country has been classified as a safe country, doesn’t offer this possibility. However, people of this country continue to leave, by exploiting every opportunity that they get to travel to Europe or beyond. The statement issued by the deputy minister comes two days after Independence Day, when, on the occasion of the 105th anniversary of independence, a number of activities were hosted to make us feel proud that we managed to build this country, this state and that everything we need to do now is to build the future. However, Albanians continue to leave. They flee, although they know all too well that their chance of being granted a status is very slim, because they know we are considered a safe country and for this reason, they will be deported……………………………………..
  http://afp.al/en/news/2017/12/asylum-seekers-and-excess-labor-force-64256/

 6. How temporary will be the interim General Prosecutor
  Publikuar më: 15-12-2017, 09:13

  How temporary will be the interim General Prosecutor
  This article has been written for Albanian Free Press newspaper and http://www.afp.al

  By Plator Nesturi

  Many debates are taking place on the issue of the election of the general prosecutor who will replace Llalla. These debates are taking place in Parliament, on the media and in conferences with the international community, where foreign diplomats are providing directives as to what should be done and how the general prosecutor should be replaced. The debate is taking place by referring to the old or new law, the Venice Commission or the Kanun of Lek Dukagjini. In all cases, they are referring to him as interim General Prosecutor. Why all this hubbub? Or will this be temporary as well?

  If we consider the new head of the prosecution as temporary from the very outset, it means that he will be temporary in terms of time.
  ……………………..

  In the recent days, we’ve heard candidates for the post of the general prosecutor report in front of the parliamentary law committee. They are seven and this is no small number even when it comes to an interim prosecutor. What counts is the fact that we will soon have a new head of the institution. With the old law and the old powers, nevertheless, he will be appointed. What we don’t know is what will happen with the other part of the reform in justice and other institutions. Perhaps, they will remain temporary, although more than a year ago, 140 MPs voted the drastic amendments of the Constitution to have a new structure of the judicial domain. It seems that the voting has been done against their will, therefore we can postpone the temporary nature of our institutions indefinitely.
  http://afp.al/en/news/2017/12/how-temporary-will-be-the-interim-general-prosecutor-66343/

Schreibe einen Kommentar