Territorial Reform: Das Verfassungs Gericht lehnt die Einwände des Präsidenten und Opposition zurück

Die wichtige Terrorital Reform kann nun in Kraft treten, nachdem Hirnlose und korrupte Zirkel der EU, der Weltbank mit der Dezentralisierung Albanien vollkommen ruiniert hatten, identisch in Spanien, Griechenland, Italien wo nur noch korrupte Kommunale Einheiten von kriminellen Clans übernommen wurden und die Länder in Anarchie umwandelten.
Die verrückten DP Berisha Anhänger, planen nun Landesweite Proteste, weil ihre Finanz Basis, illegaler Bau Genehmigung, oder Duldung von Bauten auf Antiken Stätten, an der Küste, wie die Super Geschäfte der Politik Mafia wegfallen würden, der Verkauf von Grundstücke, welche den Banditen nie gehört haben.*
Über 350 selbstständige Kommunale Einheiten ist eine verrückte Idee der EU gewesen, welche nun gestrafft wird, auf ca. 61 Kommunale Verwaltungs Bezirke. Teilweise gab es Bezirke, wo unter 2.000 Personen lebten, aber einen Verwaltungs Apparat aufbauen sollten , der diesen Personen Kreis übertrag.
Promotet durch die EU: Assembly of European Regions

Aktuell in Durres: man demonstriert erneut gegen den Choaten der Beton Mafia, dümmer wie ein Taliban: Vangjush Dako, der seit Jahren die Antiken Stätten zubetoniert (270 Antike Stätten), aktuell den Rathaus Platz, wo er vor den letzten Wahlen schon alle Bäume auf der West Seite zerstörte, ebenso für ein Beton Projekt.

The Constitutional Court left in power the verdict for dividing the country in 61 municipalities, The members of the Supreme Court rejected the request of the Democratic Party, who claimed that this decision was anti-constitutional.


/ Top Channel

Gjykata rrëzon kërkesën e PPKD-së për reformën territoriale, argumente të njëjta si të PD-së
Publikuar më 12.12.2014 | 17:35

 0  0

Gjykata Kushtetuese rrëzoi pretendimet e Partisë Popullore Kristiandemokrate të Shqipërisë, e cila kërkoi nga Gjykata shfuqizimin e ligjit për reformën territoriale. PPKD ka pretentuar se ligji është hartuar me procedurë të përshpejtuar dhe çon në krijimin e grupimeve të mëdha, duke krijuar një qeverisje joeficente. Po ashtu, në ankimimin e PPKD-së, thuhet se kjo reformë cenon parimin e decentralizimit dhe është në shkelje të nenit 108 të Kushtetutës, i cili thotë se reforma duhet të konsultohet me popullsinë.

Por duke rrëzuar këtë kërkesë me vendimin nr. 190, datë 20 nëntor 2014, në pikën 9, Gjykata shpjegon se “në këndvështrimin e mësipërm, Kolegji vëren se kërkuesi ka detyrimin të provojë interesin e tij në lidhje me çështjen, lidhjen e domosdoshme që ekziston ndërmjet misionit që ka dhe marrëdhënies juridike të cenuar nga dispozitat përkatëse të ligjit nr. 101/2014, datë 31.7.2014 “Për ndarjen administrativo-territoriale të njësive të qeverisjes vendore në Republikën e Shqipërisë”.

Po ashtu, argumentohet se, kërkuesi “përveç referimit në nenet 13 dhe 108/2 të Kushtetutës, nuk ka arritur të argumentojë në nivel kushtetues se në ç’mënyrë ligji objekt kërkese ndikon në pozicionin e tij si subjekt politik, në raport me zgjedhjet dhe cilat janë pasojat negative të ardhura për të“.

Kushtetuesja shprehet se, për këto arsye, është rrëzuar kërkesa dhe nuk është kaluar për shqyrtim në seancë. Pas zbardhjes së vendimit, rezulton se argumentet janë të njëjtat me ato që 1/5 e deputetëve të Partisë Demokratike kanë paraqitur në Gjykatën Kushtetuese për të shpallur antikushtetues ligjin për ndarjen e re territoriale.

 

Kërkesat e Partisë Demokratike për të rrëzuar “Territorialen” 

Pretendimet e PD-së të paraqitura në Kushtetuese nga deputeti Oerd Bylykbashi

U shkelën procedurat parlamentare

Ligji “Për Reformën Territoriale” është antikushtetues sepse është miratuar me procedurë të përshpejtuar dhe nuk ka respektuar procedurat parlamentare.

U shkri komuna, e përcaktuar në Kushtetutë

Ligji ka shkelur hierarkinë e normave kushtetuese dhe nuk respekton nenin 108, pika 1 të Kushtetutës, që përcakton komunën si njësinë bazë të qeverisjes vendore, e cila në ligjin e ri nuk ekziston më.

Cenohet parimi i barazisë së votës

Ligji ka cenuar parimin e barazisë së votës dhe të përfaqësimit të të zgjedhurve. Kriter për ndarjen e re komisioni i posaçëm ka marrë të dhënat e censusit të vitit 2011, dhe jo të dhënat e Gjendjes Civile, dhe është bazuar te banorët rezidentë. Diku një këshilltar përfaqëson 6 mijë banorë dhe diku përfaqëson një mijë banorë. Kjo bashkë me hartën e ndarjes bëhet për të ndikuar në votën e qytetarëve, ky është kriter politik.

U shkel Kushtetuta, nuk u pyetën komunitetet

Ligji ka shkelur nenin 108, pika 2 të Kushtetutës, ku thuhet se “kufijtë e tyre nuk mund të ndryshohen pa u marrë me parë mendimi i popullsisë që banon në to”. Sondazhi i paraqitur si i rrallë, me 16 mijë qytetarë, nuk duhej konsideruar nga Kuvendi si standard për konsultimin me popullatën.

Cenon parimin e sigurisë juridike

Ligji i ri ka shfuqizuar ligjin ekzistues të organizimit dhe funksionimit të qeverisjes vendore duke cenuar dhe funksionimin e pushtetit vendor. Ligji ka prishur dhe strukturën e ZAZ-ve, që është baza e elektorale e zgjedhjeve, duke futur në kolaps zgjedhjet e ardhshme vendore.

/Shekulli Online/L.B./

Wenn ein Mafia Präsident: Bujar Nishani von Transparenz spricht: Ablehnung des Gebiets Reform

– See more at: http://shqiptarja.com/home/1/territorialja-kushtetuesja-rr-zoi-ppkd-argumente-t–nj-jta-si-pd-259114.html#sthash.ulUAoYJG.dpuf

von dieser Pyschopatin des Nichts eingesetzt.
http://jpg.euractiv.com/files/styles/x-large/public/gallery/de/ashton30598.jpg?itok=F3T53bNl

Die Pyscho gestörte Verrückte: Caterin Ashton auf dem Maidan, was ein Internationales Verbrechen ist, wenn man im Ausland Demonstrationen finanziert und unterstützt.

* Oposition in Albania, is preparing for large protests, after the Constitutional Court of Albania, decided for the New Territorial Division

3 Gedanken zu „Territorial Reform: Das Verfassungs Gericht lehnt die Einwände des Präsidenten und Opposition zurück“

 1.  

   

  Die Internationalen sind überdrüssig, von den Albanischen Spinnern, wie mit dem neuen Boykott der Salih Berisha, Lulzim Basha Mafia. Edi Rama ist nicht einmal ein gewählter Partei Führer, ebenso nicht Lulzim Basha, ein selbst ernannter Bürgermeister von Tirana usw..

  Alle Jahre wieder: Die EU, OSCE Show im Kampf gegen die Korruption und Nichts passiert, seit 15 Jahren

  IKËN…përse ikën; ERDHËN…përse erdhën

  Bedri Islami

  Postuar më: 14 Dhjetor, 2014 tek Kopertina

  1

  Fakti që opozita e sotme për plot pesë muaj u largua nga Kuvendi nuk përbën asnjë lajm. E po ashtu, edhe fakti tjetër, që më në fund, vendosën të kthehen, përsëri nuk përbën asnjë veçanti. Pas trukut politik që desh përdorën me ardhjen në Tiranë të presidentes së Kosovës, e cila, ndoshta edhe pa dashje, për pak u bë pjesë e lojës së prapshtë të opozitës, duke u bërë palë në një shfaqje të shëmtuar të përdorimit të personalitetit, opozitës nuk i mbeti asgjë tjetër, veçse të kthehet përsëri. Loja e kungulleshkave” e ke, nuk e ke, do të vij e nuk do të vij”, tashmë nuk mund të ecë më tej, aq më tepër se çdo gjë ishte në pragun e skadimit të mandatave. Sado e pamarrur vesh që është kjo opozitë dhe sado mospërfillëse ndaj të gjitha ligjeve të shtetit që është shfaqur, edhe kur ishte në pushtet, ajo e dinte krejt mirë se profili i saj politik, jo vetëm brenda, ku është nën nivelin e detit, por edhe jashtë, atje ku është qarë me ditë e me netë, do të kishte një akullzim të skajshëm. Bota e qytetëruar, e konstruktuar në strukturat legjislative europiane, e cila është lodhur tej mase me të gjithë atë që ndodh në politikën shqiptare, kishte kohë që kërkonte një modus vivendi, një zgjidhje të përkohshme e të nevojshme, që mendjet e lodhura të opozitës të ktheheshin në vendin që u ishte caktuar. Tani që gjetën një kompromis me pesë pika, për zgjidhjen e disa problemeve,të cilat ishin të krijuara në shumicën e tyre nga qeverisja e mëhershme, opozita duket sikur ia hodhi lumit dhe, megjithëse kali i tyre duket i plakur, dhëmbët i skërmit sa herë që të mundet. Kohët e fundit i skërmit edhe përmes dhëndurëve, por kjo është një temë tjetër.

  Ikën nga parlamenti…po përse ikën? Cili shkak madhor i detyroi ata të braktisin sallat e Kuvendit, komisionet parlamentare, diskutimet, çfarë kishte ndodhur që të mos ishin pjesë në diskutimin e ligjeve dhe përcaktimin e tyre? Mos vallë, gjithë ajo shpullë që i u dha një deputeti, Strazimiri quhej më duket, ishte gjithë çka kishte mbushur kupën e durimit dhe nuk mund të durohej më tej se kaq?

  …………..

  http://www.gazetadita.al/ikenperse-iken-erdhenperse-erdhen/

  Für die Mitarbeiter des gescheiterten korrupten ausländischen Energie Konzern CEZ, fordert der Gangster Eduard Halimi nun eine Amnestie, weil es die eigene Klientel ist, die ein kriminelles Enterprise im Energie Geschäfte aufbaute und Geld für die Exklusive Verträge der Inkasso Firmen erpressten, bis Alles sich in Luft im Weltbank Privatisierungs Debakel auflöste.

  – Gazeta Telegraf – http://gazetatelegraf.com

  Marrëveshja me CEZ, Halimi: Qeveria amnistoi punonjësit çek

  Posted By Gazeta Telegraf On 11/08/2014 @ 11:32 In Politike | No Comments

  eduard-halimiPartia Demokratike ka vazhduar akuzat e saj ndaj qeverisë mbi atë që e konsiderojnë skandalin e shekullit, në lidhje me marrëveshjen me kompaninë CEZ, duke ritheksuar edhe njëherë dëmet financiare që i janë shkaktuar shtetit shqiptar. Sipas PD-së gjobat do të detyrohen t’i paguajnë shqiptarët. Deputeti i PD-së, Eduard Halimi ka bërë të ditur se janë amnistuar edhe punonjësit e CEZ, të cilët kanë shkelur ligjet në të kaluarën. “Deri tani u kemi faktuar shqiptarëve se marrëveshja me CEZ është firmosur në mungesë të plotë të transparencës dhe kundër ligjit e interesave të Shqipërisë e shqiptarëve, duke iu falur 500 mln euro të papaguara, 3 mld dollarë dëme të shkaktuara shtetit, e për më tepër do t’u paguajmë edhe 95 mln euro, që do të dalin nga xhepat e shqiptarëve. Shqiptarët do ta ndiejnë marrëveshjen, kur të detyrohen të paguajnë jo vetëm konsumimin mujor të energjisë, por edhe gjobën që do t’u sjellë kjo marrëveshje korruptive. Sot duam të bëjmë të ditur se vec skandalit financiar e publik me marrëveshjen, u është dhënë amnisti e përgjithshme të gjithë punonjësve të CEZ-it që kanë kryer shkelje të ndryshme. Raportet e ndërkombëtarëve që thonë se është abuzuar financiarisht nag CEZ me riparimet dhe mirëmbajtjen e rrjetit, duke iu thënë shqiptarëve se janë bërë investime, gjë që nuk është bërë kurrë, vetëm sa kanë mashtruar shqiptarët. Raportet flasin edhe për pagesa që u janë bërë kompanive në parajsa fiskale, duke hedhur dyshime për ligjshmërinë e tyre, duke i rekomanduar qeverisë shqiptare të hetojnë. CEZ ka humbur 3 raste gjyqësore ndaj Tatim-Taksave, për shkak të gjobave të jashtëligjshme të vëna ndaj tyre, por qeveria e tanishme i fal këto pagesa. Punonjësit marrin amnisti për cdo shkelje administrative apo penale të bërë me vjedhjen e parave të shqiptarëve, pavarësisht se ato përbëjnë një krim penal. Marrëveshja, për të cilën Rama është kaq shumë krenar, u ofron falje të përjetshme atyre punonjësve, pavarësisht nga shkeljet apo vjedhjet e bëra ndër vite. PD deklaron sot se nuk do të ketë kurrë falje për ta, do të ndjekim cdo hap ligjor për të cuar para përgjegjësive ligjore të gjithë ata që kanë shkelur ligjin”, tha Eduard Halimi, deputet i PD.


  Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

  URL to article: http://gazetatelegraf.com/marreveshja-me-cez-halimi-qeveria-amnistoi-punonjesit-cek/

 2. Im aufgeblähten EU Apparat der Korrupten und der Inkompetenz, wird Nichts getan, obwohl es neue funktionierende Verbindungen zwischen den neuen nun grossen Kommunen geben muss, und der Regierung. Dezentralierung ein Wort für Dumme in der EU, die nie etwas kapieren, was sie tun.

  Die Amerikaner bereiten nun ein neuen Verwaltungs Gesetz vor, für die Funktion der Kommunen nach den Kommunal Wahlen am 21. Juni 2015..

  Aktualitet
  09 Mars 2015 – 17:42
  USAID nis konsultimet për
  ligjin e ri për qeverisjen vendore
  TIRANË – Ministri i Shtetit për Çështjet Vendore, Bledi Çuçi dhe Përfaqësuesi i USAID-it në Shqipëri, Marcus Johnson, morën pjesë sot në tryezën e parë konsultative të organizuar për të diskutuar Ligjin e ri „Për Organizimin dhe Funksionimin e Qeverisjes Vendore“ në Shqipëri.

  Me anë të një njoftimi për shtyp, USAID thekon se, po mbështet qeverinë e Shqipërisë për hartimin e ligjit për të reflektuar ndryshimet aktuale ekonomike dhe territoriale, i cili do të – See more at: http://shqiptarja.com/aktualitet/2731/usaid-nis-konsultimet-per-ligjin-e-ri-per-qeverisjen-vendore-277692.html#sthash.2J47EUOf.dpuf

  1. Das Nichts funktioniert, wenn EU Dumm Gestalten Vorschläge machen, etwas organisieren ist System!

   Die Terroriorital Reform, funktioniert nicht, weil man wie immer nur die Dümmsten EU Leute nach Tirana entsendet und dann geschieht Nichts.

   24 Mar 16
   Albanian Territorial Reform Has Created Confusion, Report

   European mission says reform of local government in Albania has proceeded unevenly amid confusion over competences and accusations of bias and favouritism.
   Fatjona Mejdini
   BIRN
   Tirana

   Territorial and administrative reform in Albania, which has changed the map of the country, reducing 400 local units to 61, is proceeding slowly and has created confusion, a mission of Congress of Local and Regional Authorities that visited Albania in February says.

   The mission – part of the Council of Europe – visited the country to observe the progress of the reform enacted in July 2014 and the situation after the July 2015 local elections when 61 mayors of the new units were elected.

   The report of the mission led by Dutch rapporteur Jos Wienen, vice-president of the Congress‘ Monitoring Committee, which BIRN has seen, said: „Despite efforts to provide support to the newly elected representatives through the ‚Territorial Reform Implementation Agency‘ the implementation process at local level seems to be slow and at times cumbersome.

   „Confusion about competencies and financial resources still seem to be widespread among local elected officials, threatening the smooth and timely implementation of the reform,“ the report continued.

   The report is also critical when it comes to the financial resources allocated to support the reform. Although the government has allocated 3.2 per cent of GDP in 2016 for local government, the highest level ever, it is is still considered insufficient.

   „Due to the delegation of the new competencies and the new administrative-territorial structure, the 2016 budget does not correspond to a net increase in the local authorities‘ resources,“ the report reads.

   The delegation also noted accusations of bias in the the way that grants to finance specific projects at local level are selected.

   „The transparency of the grants-awarding process is a matter of concern because the ‚Regional Development Fund‘ is essentially managed by the central government and thus suspected of political favouritism,“ the report said.

   The report notes opposition concerns about the way the boundaries of the new territorial units were drawn and says accusations of gerrymandering have been rejected by the government.

   „Still, certain electoral district boundaries seem somehow strangely distorted (notably in Tirana and Shkodra Municipalities) without apparent empirical reason,“ the report reads.

   Overall, the report considers Albanian local government reform to be in a transitional and difficult phase.

   http://www.balkaninsight.com/en/article/albanian-territorial-reform-slow-and-confusing-03-23-2016

Schreibe einen Kommentar