Schlagwort-Archive: Vehbi Veliaj

Betrug, Fälschung von Testamenten: Der Fall Anna Nordstrom / Vehbi Veliaj gegen 11 Richter, 7 Staatsanwälte

Ein besonders prominenter Fall des Justiz Betruges, in Verantwortung der Internationalen, welche mit Auch als Scheckbuch Diplomatie bekannt, wo es dann Foto Termine ständig gibt.  Gelder in den Schwarzen Löchern des Nepotismus, verschwinden zu lassen, die einzige Aussenpolitik, wie ein billiger Bank Räuber. 2009: Nato-Experte Hamilton: „Deutscher Trend zur Scheckbuch-Diplomatie macht Sorgen“

Geht es noch deutlicher im Lande, wo Ausl. Firmen, als Opfer für Beutezüge nur benutzt werden: der Deutsche Botschafter spricht Klartext: „noch nie gewann eine Deutsche Firma, einen Prozeß in Albanien“  wobei auch in der Berufung der Vertreter der ältesten Deutschen Firma in Albanien einen Prozeß gewann.

Anna Nordstrom, Tochter des Prominenten Vehbi Veliaj, wurde um ihr Erbe (1/2) betrogen durch die Tirana Justiz, zeigt nun 11 Richter, 7 Staatsanwälte an, bei der neuen Generalstaatsanwältin, aber es wird in Tradition Nichts geschehen, denn es gibt andere Fälle, wo die Generalstaatsanwaltschaft an Regionale Staatsanwälte die Fälle weiter gab, zur Ermittlung und dann im üblichen Chaos vergass. Ihr Bruder Ferik Veliaj, erbte Alles, trotz unendlicher Prozesse.
Angezeigt wurde auch Eduard Halimi, als Justizminister ein Schmall Spur Gangster im Solde von Berisha, Ivo Kaso, Ex-Direktor für Anti-Korruption, einem der Show Projekte der EU, ständig derart und immer neue Nonsens Institiutionen zufinanzieren mit Kriminellen zubestücken, wie bei der GIZ, KFW, EU, Weltbank ein Standard Modell

Firmen Verkäufe mit Notar Stempel, gefälschte Testamente sind eine Spezialität der Albanischen Justiz Mafia, wo ausländische Kapital Firmen, plötzlich im Wildwest Stile verkauft werden, und so ging 70 % einer Griechischen Firma in den Besitz der Ehefrau des Generalstaatsanwaltes Th. Shollaku über, welche selbst Richterin ist.

Korrupte Mafia Richterin Zegjine Sollaku, Ehefrau von Theodhori Sollaku

2 Dhjetor 2017 – 07:34 | përditesuar në 10:27

Vajza e Vehbi Veliajt kallëzon
15 gjyqtarë dhe 7 prokurorë

Anna Nordstrom, vajza e biznesmenit të ndjerë Vehbi Veliaj, ka kallëzuar penalisht në prokurori 15 gjyqtarë dhe 7 prokurorë, duke i akuzuar ata si personat përgjegjës, të cilët, duke shpërdoruar detyrën, kanë penguar dhe zvaritur në mënyrë të qëllimshme proceset ligjore që ajo ka marrë për të fituar “Dëshminë e trashëgimisë” në masën ½ të babait të saj.

Kallëzimi i shtetases suedeze i është dërguar drejtpërdrejt kryeprokurores së re Arta Marku, të cilën Anna Nordstrom e ve në dijeni për këtë çështje, njëkohësisht me drejtuesen e ONM-së Ginovefa Calavera, drejtuesen e Komisionit të “Vettingut” Genta Bungo dhe dy amabasadorë të huaj në Tiranë: Donald Lu dhe Romana Vlahutin. Sipas kallëzimit, që Shqiptarja.com e disponon të plotë, mes personave të kallëzuar është dhe vëllai nga babai i Nordstrim, shtetasi Ferik Veliaj, ish-ministri i Drejtësisë Eduart Halimi, ish-drejtorin e antikorrupsionit Ivi Kaso.

Shqiptarja.com mëson se, mes gjyqtarëve të kallëzuar në prokurori, janë Shkëlqim Miri, i arrestuar për korrupsion, Agim Bendo, Elona Muça etj, ndërsa mes prokurorëve janë Sokol Malaj, Besim Hajdërmataj, Enkeleda Millonaj, Daniela Sula etj. Nordstrom kërkon nga prokuroria që ndaj këtyre njerëzve të drejtësisë të nisë hetim penal dhe disiplinor.

Kallëzimi i Suedezes
Në kallëzimin e saj drejtuar kryeprokurores Arta Marku, shtetësja Anna Nordstrom thotë se ”…po ju drejtohemi me këtë kallëzim, për një çështje civile me objekt “Padi trashëgimie” e cila zvarritet me dashje nga ana e gjyqtarëve në bashkëpunim me prokurorët, që nuk i hetojnë për arsye korruptive të dukshme. …unë, qytetarja Suedeze Anna Vebi Nordstrom duhet të sorollatem 7 vite për një “Dëshmi Trashëgimie” të babait tim. Një veprim i tillë mendoj se nuk ndodh as në Zimbabve, Zambia apo Kongo. Madje edhe vetë ligji i xhunglës e respekton të drejtën hyjnore për të patur një nënë dhe një baba, ndërsa gjyqtarët shqiptarë kanë 7 vite që më sorollatin, duke më mohuar babanë dhe për të më vjedhur pasurinë, që lind nga e drejta e trashëgimisë…”-thotë në kallëzim vajza e Vehbi Veliajt.“Asnjëherë prokuroria e shtetit nuk ka denjuar të hetojë këtë grup gjyqtarësh të korruptuar, të cilët, jo vetëm që e zvarrisin procesin, duke u dorëhequr njëri pas tjetrit, por japin edhe vendime në mashtrim të ligjit, kur ata i detyron Gjykata Kushtetuese”-thotë më tej Anna Nordstrom në kallëzimin e saj paraqitur kryeprokurores Arta Marku.

Në fund, kallëzimin e saj Nordstrom e mbyll duke pyetur se edhe sa vite jetë duhet të humbasë për njohjen e babait të saj, të cilin ia ka njohur Gjykata Suedeze në vitin 1973, por që, në vitin 2013 e në vazhdim, ja kanë mohuar gjykatat Shqiptare, pasi janë tërhequr me dhjetëra gjyqtarë nga gjykimi i kësaj çështje?

Fitimi i gjyqit e zvaritja në apel
Në 27 mars të këtij viti gjyqtari Artan Lazaj i Gjykatës së Tiranës ka vendosur të njohë Anna Nordstrom si vajzën e biznesmenit Vehbi Veliaj, i cili ka ndërruar jetë pak vite më parë. Nordstrom, që pretendon se është vajza ilegale e biznesmenit të njohur Vehbi Veliaj, ka mundur të fitojë gjyqin për njohjen e atësisë dhe futjen si trashëgimtare në pjesën 1/2. Përgjatë 7 viteve këtë çështje e kanë shqyrtuan 45 gjyqtare të ndryshëm të Gjykatës Kushtetuese, të Gjykatës së Lartë, Apelit dhe Gjykatës së Shkallës së Parë në Tiranë. Pas shumë seancash gjyqësore, Nordstrom ka arritur të fitojë në shkallën e parë gjyqin kundër shtetasit Ferik Veliaj, i cili është djali i ligjshëm i biznesmenit Vehbi Veliaj.

Suedezja Anna Nordstrom pretendon se ka ardhur në jetë nga një lidhje jashtëmartesore e biznesmenit dhe prej tij i është njohur atësia. Pas vdekjes së Veliajt, në vitin 2011, Nordstrom depozitoi një padi në Gjykatën e Tiranës kundër djalit të biznesmenit Veliaj, Ferik Veliaj. Përmes kësaj padie, ajo kërkon të njihej si trashëgimtare e biznesmenit Vehbi Veliaj, si edhe të njihej si bashkëpronare në një të dytën e pasurisë së lënë trashëgim prej tij. Në atë kohë, pas shumë seancash gjyqësore, “Gjykata e gjeti kërkimin e padisë për detyrimin e të paditurit Ferik Velija që të njohë paditësen Anna Nordstrom si trashëgimtare ligjore të Vehbi Velisë të drejtë”-thuhet në vendim. Por ky i fundit i është drejtuar Gjykatës së Apelit Tiranë, ky gjyqtarja Elona Stavri, sipas kallëzimit penal, po e shtyn në mënyrë të qëllimshme dhe zvarit me vendime të ndërmjetme procesin gjyqësor. Pavarësisht kësaj, Nordstrom i është drejtuar tashmë me një ankim vendimit të ndërmjetëm të Gjykatës së Apelit, me qëllim rrëzimin e tij.

Gjyqtarët e paditur
ILIR ÇELIKU
BLERINA MUÇA
ARBEN MULLAI
REZARTA VIGANI (BALLIU)
TEUTA HOXHA
KRESHNIK OMARI
AGIM BENDO
MANJOLA BEJLERI
ELBANA LLURI
ALAUDIN MALAJ
FATOS QATO
SHKËLQIM MIRI
ELONA TORO (STAVRI)
MARIE QIRJAZI
ARTAN BROCI

Er.K/Shqiptarja.com