Schlagwort-Archive: Skenderbe Platz

die unendliche Diebstahls Geschichte rund um den Skenderberg Platz Tirana

Das korrupte Weltbank Ausschreibungs Modell aus 1996 wurde 1 : 1 übernommen, die Gewinner vorab bestimmt. Ein Modell was korrrupte Deutsche Politiker erpressten, u.a. bei Ausschreibungen für Fahrzeuge der Polizei, des Zolls vür VW Autos mit den Betrugs gefälschten Abgass Zahlen. siehe Stuttgart 21, BER Flugpaltz, praktisch jedes Öffentliche Bauprojekt von Stuttgart, NRW, Nord Deutschland und in Berlin seit 20 Jahren: der totale Betrug, korrupter Politiker in Deutschland, wie die Privatisierungen der Bundesdruckerei, Berlinwasser usw..

Tirana Skandale:  7 Müll Entsorgungs Lizenzen ohne Ausschreibung in Tirana.

Bestechungs und Betrugs Experten in Hamuburg: 10.10.2016:Hamburg: Hans Jürgen Müller, Edi Rama
Bestechungs und Betrugs Experten in Hamuburg: 10.10.2016:Hamburg: Hans Jürgen Müller, Edi Rama

Erion Veliaj hat seinen ersten grossen Skandal. Die Verträge mit der Müll Entsorgung von „Sharre“

Belgische, Italienische, Kuvaiti sogar Japanische Pläne gab es für den Skenderberg Platz, wo nun 10 Jahre herum gebaut wird, es real nur um Betrug und Geld Unterschlagung geht und immer ohne System.

Sheshi “Skënderbej”/ Ndërtim, prishje, rindërtim. Si u humbën miliona dhe si po “mbulohen” miliarda

1

 

Mban emrin e heroit tonë kombëtar, simbol i bashkimit të shqiptarëve. Por krejt në kundërshtim me mesazhin e Gjergj Kastriot Skënderbeut, sheshi qendror i kryeqytetit të vendit, ka sjellë vetëm përçarje mes palëve të përfshira në drejtimin e vendit. Akuza, kundër akuza, plane betonizimi, plane pa plan, ndërtime, shembje e më pas rindërtime. Kjo është me pak fjalë fabula e sheshit “Skënderbej”. Një masakrim që askush më mirë se politikanët shqiptarë, nuk mund t’ia bënte kryesheshit të metropolit shqiptar. Planet, ndërtimet dhe rindërtimet që kanë ndodhur në këtë shesh këto 6 vitet e fundit kanë lënë pa fjalë jo vetëm qytetarë shqiptarë që i jetojnë mbi kurrizin e tyre këto “vepra” , por edhe vizitorët e huaj. “What a nightmare , again is square rebuild?”. Kjo ishte deklarata që dëgjova vetëm pak ditë më parë kur po kaloja pranë zonës së “Muzeut Kombëtar”, nga një prej turisteve të huaja që dukej se e kishte vizituar shpesh Tiranën përgjatë viteve të fundit. Sipas të gjitha gjasave, turistja do ketë qenë prezente në Tiranë gjatë nisjes së punimeve të famshme të sheshit në vitin 2010 sipas planit francez, ku pritej të transformohej qendra e metropolit në një arenë gjigante të mbushur rreth e qark me gradaçela. Po ashtu me shumë mundësi, turistja e huaj do ketë qenë vizitore në Tiranë edhe kur nisën punimet në fillim vitin e 2011-ës sipas planit belg me parkingun nëntokësor, i cili vetëm pak muaj më pas u mbulua me dhe. Ndoshta turistja e huaj do ketë parë nga afër edhe rindërtimin e përkohshëm të sheshit në mesin e vitit 2011 deri në 2012, i cili nuk mori asnjëherë variantin final. Dhe kjo vizitë e fundit në Tiranë e turistes në vitin 2016, kur sërish sheshi ishte kthyer përmbys dhe po i rifutej rindërtimit të radhës duke rimarrë për bazë një plan të lënë përgjysmë 5 vite më parë, nuk ka mundur të mos përcillet me habi dhe skepticizëm.  Pse kjo kapardisje 6-vjeçare për  sheshin qendror të Tiranës? Cilat ishin planet që sollën “gjullurdinë” e kryeqendrës? Çfarë fshihej pas tyre? Dhe në fund pyetja më e rëndësishme e gjithë këtij diskutimi: Sa kanë humbur realisht qytetarët e Tiranës në veçanti dhe shqiptarët në tërësi nga rindërtimet e sheshit “Skënderbej” në këto vitet e fundit?

Planet e sheshit dhe kosto e tyre……

http://www.standard.al/2016/10/15/sheshi-skenderbej-ndertim-prishje-rindertim-si-u-humben-miliona-dhe-si-po-mbulohen-miliarda/