Schlagwort-Archive: Naim Hasa

Die vorbestraften Mafia Paten, die sich Kandidaten Posten kauften bei der LSI: Bardhi Meli

Von Öl Betrugs Gangstern finanziert, geschmiert über Jahre von Bankers Petroleum: Das Gangster Imperium von Naim Kasa, wo ja dokumentiert ist, das Ilir Meta, direkt 700.000 € erpresste, für solche Öl Lizensen, wo man dann Zoll Betrug ohne Ende machen kann, wenn die Zöllner auch noch gut bestochen werden.

Im hier dargestellten Einzelfall in 2011, geht es um ein privates Gespräch, der Minister Ilir Meta und Dritan Prifti, wieviel Ilir Meta, vom Bestechungs Geld beansprucht, mit anschliessender Preis Verhandlung mit der Firma “Egnatia”, von Agim Çupi und andere Personen und Firmen. Video vom FBI wieder hergestellt.

Mafia Bürgermeister von Fierre: Bardi Meli

image Kryetari i Bashkise Patos, Bardhi Meli

Phoenix Petroleum Ltd.

100 % Aktionär: Steuer Nr.: K92927401K

Administratorë: Naim Kasa

http://www.gazetatema.net/web/wp-content/uploads/2016/04/naim-540x540.jpg
Steuer Nummer:

Naim Hasa, und seine Geldwäsche und Betrugs Geschäfte

Një transaksion që Albpetrol nuk duhet ta firmosë

Naim Kasa

Naim Kasa

Nëndrejtori i AKBN-së bën biznes me firmën nën hetim për kontrabandë

Dy kompani nën pronësi të nëndrejtorit të AKBN-së, Bardhi Meli – kandidat për deputet i LSI-së në zgjedhjet parlamentare – përfituan dhjetra mijëra dollarë nga një kompani nafte, e cila është nën hetim nga Prokuroria për kontrabandë, pastrim parash dhe evazion fiskal.

Autor:Lindita Çela BIRN Tiranë

Printo

Nëdrejtori i AKBN-së Bardhi Meli, gjatë fushatës si kandidat për për LSI në 2013-tën

Dokumentet e siguruara nga BIRN tregojnë se kompanitë e nëndrejtorit të Agjencisë Kombëtare të Burimeve Natyrore, Bardhi Meli kanë përfituar të paktën dy kontrata në vlera të mëdha nga kompania hidrokarbure “Phoenix Petroleum.”

Dy kompanitë Kesi Sha dhe Superstar-WB, ku Meli zotëron 50 përqind të aksioneve dhe administrohen nga vëllai i tij, Neshat Meli kanë lidhur dy kontrata shërbimi afatgjatë me “Phoenix Petroleum” për pastrimin e puseve dhe përpunimin e mbetjeve të naftës, duke krijuar shqetësime për një marrëdhënie në kushtet e konfliktit të interesit.

Kompania Phoenix Petroleum ka pasur një kontratë koncesionare me Albpetrol për zhvillimin dhe prodhimin e hidrokarbureve në vendburimin e Armonicës në jug të Shqipërisë.

Kjo kontratë u prish përpara kohe në Mars 2017, pasi kompania kishte akumuluar detyrime financiare dhe ato të naftës bruto ndaj Albpetrol-ndërsa akuzohet se nuk ka kryer investimet e kërkuara në përputhje me kontratën dypalëshe dhe ka keqmenaxhuar vendburimin.

Sipas Albpetrol, kompania Phoenix Petroleum “nё shumё raste ka dorёzuar dokumenta false, ka kryer kontrabandё dhe ka mashtruar me garancitё bankare.”

BIRN ka mësuar që kjo kompani është aktualisht nën hetim nga Prokuroria e Fierit për kontrabandë, evazion fiskal dhe pastrim parash.

I pyetur nga BIRN mbi kontratat, Meli u shpreh që ai i posedonte aksionet në formë pasive dhe nuk kishte rol në vendimmarrjen e kompanive.

“Është e vërtetë që këto kompani i kam krijuar me tim vëlla, por unë në përputhje me ligjin kam deklaruar pozicionin tim dhe tashmë statusi im në zotërimin e këtyre kompanive është ai pasiv,” tha Meli.

“Kjo do të thotë se unë as nuk kontrolloj dhe as nuk menaxhoj më këto kompani. Unë ia kam besuar dikujt tjetër të menaxhojë  aksionet e mija, kështu që unë nuk e ndiej veten në konflikt interesi,” shtoi Meli.

Në komunikim me BIRN, drejtori i AKBN-së Vitor Tushaj mohoi gjithashtu të kishte informacion për ndonjë konflikt të mundshëm interesi të zëvendësit të tij.

“Unë nuk jam në dijeni të këtyre fakteve, por ju garantoj që do të ndërhyj dhe zbatoj ligjin për çdokënd që vepron në kundërshtim me të,” tha Tushaj.

“Nëse ju paraqisni fakte që vërtetojnë që qoftë dhe nëndrejtori i AKBN-së  është në konflikt të hapur me ligjin, ju garantoj që do të veproj,” shtoi ai.

Një koncesion me probleme

Me 16 Gusht 2013, qeveria në ikje e ish kryeministrit Sali Berisha i dha kompanisë Phoenix Petroleum një kontratë 25-vjeçare për shfrytëzimin e vendburimeve naftës në Amonicë, Drashovicë e Pekisht-Murriz, si dhe vendburimet e gazit në Panaja, Frakull, Povelçë, Divjakë, Ballaj-Kryevidh dhe Finiq-Krane.

Sipas kontratës koncesionare, kompania shqiptare – në pronësi të biznesmenëve Naim Kasa dhe Isuf Berberi- merrte përsipër të kryente një investim prej 2.7 milionë USD, e cila mbulohej nga një garanci bankare e depozituar në AKBN.

Por sipas Albpetrol, kompania Phoenix Petroleum jo vetëm që nuk e ka zbatuar marrëveshjen, por është përfshirë gjithashtu në aktiviteve të paligjshme si kontrabanda dhe pastrimi i parave.

Aktiviteti i dyshuar si i paligjshëm si dhe detyrimet e akumuluara ndaj Albpetrol, e shtynë këtë të fundit që të prishte kontratën koncesionare me Phoenix Petroleum me 9 Mars 2017, si dhe të depozitonte një padi penale kundër drejtuesve të saj.

“Situata e gjetur nё momentin e marrjes sё vendburimit qё ishte nё pёrdorim nga kompania Phoenix Petroleum ishte katastrofike,” tha Albpetrol në një njoftim për shtyp në 27 Prill.

“Jo vetёm qё nuk ishin kryer investimet e premtuara, por edhe gjendja e aseteve tё trashёguara nga Albpetrol sh.a kishte degjeneruar rёndshёm,” shtoi ajo.

Sipas Albpetrol, kompania Phoenix Petroleum ka akumuluar më shumë se 1.3 milionë euro detyrime, “për shkak se është toleruar nga zyrtarë të AKBN-së në konflikt interesi”.

“Shprehim keqardhjen qё disa institucione shtetёrore bёhen palё me njё kontraktor qё nё shumё raste ka dorёzuar dokumenta false, ka kryer kontrabandё, ka mashtruar me garancitё bankare duke pёrfituar nё mёnyrё tё padrejtё nga AKBN mbi 1,300,000 USD dhe shumё vepra tё tjera, pёr tё cilat Albpetrol, nё mungesё tё reagimit nga ana e AKBN, i ёshtё drejtuar Prokurorisё duke kallёzuar shtetasit Isuf Berberi dhe Naim Kasa, pёrfaqёsues tё shoqёrisë Phoenix Petroleum,” tha Albpetrol.

“Pёr mё tepёr, Albpetrol ka konstatuar se titullarё tё AKBN janё tё pёrfshirё nё konflikt interesi me kёtё shoqёri pasi, ndonёse e kanё tё ndaluar me ligj, pёrfitojnё kontrata dhe naftё bruto nga shoqёria Phoenix Petroleum nё mёnyrё direkte pёrmes disa shoqёrive ku janё aksionerё,” përfundoi ajo.

Naim Kasa, administratori i Phoenix Petroleum nuk ishte i arritshëm për koment mbi akuzat.

Dy kontrata në një ditë

I diplomuar si inxhinier nafte dhe gazi në Universitetin e Tiranës, nëndrejtori i AKBN-së, Bardhi Meli ka një karrierë të gjatë si biznesmen, kryetar bashkie dhe zyrtar i Lëvizjes Socialiste për Integrim.

Sipas CV-së së tij, përpara se të bëhej nëndrejtor i AKBN-së në vitin 2013, Meli ka shërbyer si kryetar bashkie i Patosit nga viti 2007 deri në vitin 2011, si dhe administrator i kompanive Kesi Sha, Superstar-WB dhe Muho-Meli. [Kliko këtu për CV e Bardhi Meli]

Ai ka kandiduar katër herë për deputet në listat e LSI-së – përfshirë në zgjedhjet parlamentare të këtij viti ku renditet i nënti në listën e LSI-së për qarkun e Fierit.

Aktualisht Meli zotëron 50 përqind të aksioneve në kompanitë Superstar-WB dhe Kesi Sha, të cilat drejtohen nga i vëllai Neshat Meli.

Me datë 1 Janar 2015, “Kesi’ Sha ka nënshkruar një kontratë me kompaninë hidrokarbure Phoenix Petroleum, e cila është e motivuar si e domosdoshme për kryerjen e operacioneve  hidrokarbure në vendburimin e naftës Amonicë, Pekish, Finiq, në bazë të marrëveshjes koncesionare. [kliko këtu për kontratën]

Objekti i kontratës është kryerja e shërbimeve, për “grumbullimin, transportin, ruajtjen e depozitimit, përpunimit dhe asgjësimit të mbetjeve të naftës.”

Sipas aneksit 1 të kësaj kontrate, kompania “Kesi” sha, e themeluar në vitin 2002 nga Bardhi Meli, merr përsipër kryerjen e këtyre shërbimeve kundrejt tarifave që janë të përcaktuara.

Për pastrimin dhe transportin e dherave të kontaminuar, kompania merr 50 USD për metër kub dhe për evadimin, transportin dhe injektimin e ujërave të dala nga procesi i dekantimin të puseve, 8 USD për m3. Këto shërbime, një kompani që shfrytëzon vendburimet e  naftës është e detyruar t’i kryejë  të paktën një herë në muaj.

Ekspertë të hidrokarbureve i thanë BIRN se Kesi sh.a është ndër të paktat kompani që kryen shërbime të tilla në industrinë e naftës.  Fitimi i kompanisë për vitin 2015, sipas dokumenteve të dorëzuara në Regjistrin Kombëtar të Bizneseve është 6.9 milionë lekë, ndërsa për vitin 2016 kompania nuk i ka deklaruar ende bilancet.

Në 1 Janar 2015, Phoenix Petroleum ka nënshkrua gjithashtu një kontratë shërbimi me një tjetër kompani që është krijuar nga vëllezërit Meli, “SUPERSTAR-WB”,  ku nëndrejtori i AKBN-së zotëron gjithashtu 50 % të aksioneve.  [kliko këtu për kontratën]

Bëhet fjalë për një kontratë për kryerjen e shërbimeve të remontit nëntokësor dhe likuidim avarish në vendburimet e gazit të naftës Amonicë. Kjo kontratë, ngjashëm me kontratën e sigluar me ‘Kesi’ Sha ka një kohëzgjatje 20 vjet, ndërkohë që çmimet e shërbimit janë rinegociuar mes palëve më 11 Nëntor 2015.

Çmimet e kontratës me “SUPERSTAR-WB”,  janë përcaktuar në njësi dhe orë pune. Kontrata është ndarë në zëra, ku për 1 orë pune remonti me sondë është përcaktuar çmimi 18, 000 lekë, si dhe punimet gjeofizike për matjen e temperaturës dhe kontaktit ujë naftë 84,000 lekë. Autobotet me ujë të pastër paguhen me 5,000 lekë për orë pune ndërsa agregatet e çimentimit me 376,800 lekë.

https://www.reporter.al/nendrejtori-i-akbn-se-ben-biznes-me-firmen-nen-hetim-per-kontrabande/

Das US Mafia Imperium des „Naim Hasa“, mit Phantom Öl Firmen registriert in der US Steuer Oase „Delaware“ verkaufte Alles

Das US Mafia Imperium des „Naim Hasa“, mit Phantom Öl Firmen registriert in der US Steuer Oase „Delaware“ verkaufte Alles

FBI Leute kommen erneut nach Tirana, werden wohl ein festes Büro eröffnen, welche schon in 2006, 2007 praktisch viele gefälschte alten Grundstücks Urkunden enttarnten, der Albaner Mafia Familien. 100 % Fälschungen, bei allen Firmen Krediten für Bank Kredite, lt. Auskunft eines zuständigen Bank Direktors.

Null Funktion der Justiz, Straffreiheit, Immunitäts Verträge für Amerikaner, hat viele teilweise gesuchte Kriminelle mit US Pass angezogen, wie der Speck die Ratten, ebenso Deutsche Politiker wie Ludgar Vollmer, Lobbyisten und andere Berufs Kriminelle.

Die grössten Betrüger waren die Amerikaner, USAID mit ihrer American Bank of Albania, dem AAEF Fund (auch am Flugplatz beteiligt), der einfach Grundstücke verkaufte, ohne jede Vollmacht, ohne Eigentum zu besitzen an der Autobahn Durres – Tirana, wo damals die Mercedes Niederlassung gebaut wurde. Tom Ridge, Frank Wisner, Alexander Dell, US Gangster des US Departmen of State, verliessen das Land, US Botschafter Josef Limprecht wurde Mitte Mai 2002 eliminiert, erhielt kein Ehren Begräbniss in Arlington.

http://news.albania.de/wp-content/uploads/2013/03/aaef-neu.png
Der Albanian American Enterprise Fund, verkaufte wie hier mit einem Foto aus 2001 bewiesen ist, iillegal Gewerbe Grundstücke direkt an der Autobahn Durres- Tirana!

Jetzt wird viel schnell verkauft angefangen den Damir Faclic Firmen, Wesley Clarks Bankers Petroleum, Tirana Airport Firma der Deutschen, Öl Firmen usw. Kredite und Firmen lösen sich in Luft auf, seit Jahren, in einem Spektakulären Banken Betrug. Der IMF warnte vor der schlechten Wirtschaftslage in Albanien, die Deutsche Industrie Vertretung bestätigte es mit einer Umfrage.

DIHA: der System Betrugs Terror gegen Investoren in Albanien und dem Kosovo

Continental Oil & Gas  mit derTochter Firma – GBC Oil, wurden verkauft, inklusive der üblichen Raiffeisenbank Kredit Schulden von 29,2 Millionen $.

Wie man einer Phantom Firma, ohne jede Substanz, derartige Kredite geben kann, erinnert an viele Fälle zuletzt auch die Insolvente Türkische Firma „Kurum“, Phantom Chrom Firmen des Sait Muja, zur Geldwäsche aus Internationalen Drogen Geschäfte usw..

Die Firma ist natürlich im Steuer Paradies „Delaware“ registriert in den USA, Steuer Oase Nr. 1 in der Welt inzwischen. Andere Tochter Firmen u.a. Bermuda Registrierung.

Stream Öl, eine weitere Öl Firmen, arbeitete mit der Alban Vohksi Mafia rund um Artan Tartari, mit gefälschten Öl Bohr Lizensen, Börsen Betrug usw.. gefälschten Grundstücks Urkunden und direkten Öl Schmuggel (auch mit der Alban Vokshi Mafia) im Hafen von Durres. Der gesuchte US Albanische Gangster Adrian Xhilden Leuten,   gehört zu  Öl-Schmuggler,  Geldwäsche- und Immobilien Betrüger. Von dem US Gangster und Befehlsgeber für Frank Walter Steinmeier für die Mafia Republik Kosovo: Frank Wisner, Tom Ridge oder einem Damir Fazlic, der für den Britischen MI6 arbeitet, verliessen viele Gangster das Land.

Stream Öl und Naim Hasa, verursachte auch in Tirana in 2006, einen schweren Verkehrs Unfall, (Die Phantom Auto Versicherung Atlantik Sh.A,), wo das Opfer auch in ein Krankenhaus nach Rom gebracht wurde, wo Gerichts Entscheidungen auf Zahlung einer Entschädigung ignoriert wurden auch nach über 7 Jahren.
als Kandidat für den Rrogozhinë Bezirk, wo Politische Morde und Verbrecher aller Art zu Hause ist.

Die Albanische Regierung macht weiter im Verbrecher Sumpf der Offshore Firmen, unbekannter Eigentümer: Betrug rund um Öl und Gas. Steuern bezahlte praktisch nie jemand, dieser Firmen, weil Bilanzen, mit Phantom Ausgaben an die Mutter Gesellschaften gefälscht werden.

Bis heute verschwunden, Hajri Hajredin Elezaj, der mit Stream Öl, Exklusive Treibstoff Lieferungen für das Militärt erhielt, aber nur den üblichen geschmuggelten und gepantschten Treibstoff vertrieb. Neue Identitäten erhielt er wie einige Tausend Albaner um untertauchen zukönnen.

Gegen den Öl Betrugs Geschäftsmann: Hajri Hajredin Elezaj, wurde Interpol Haftbefehl ausgestellt

Andere Namen, welche auf Fahndungs Listen stehen, rund um Betrug damals in 2011:

Lista e plotë e personave të arrestuar, si më poshtë :
1. Hajri Hajredin Elezaj
2. Ilias Isa Fisheku
3. Martin Ilias Fisheku
4. Bajram Isa Fisheku
5. Dashamir Veiz Kasaj
6. Edmond Kaso Ferraj
7. Flamur Rexhep Merkaj
8. Vladimir Kilo Koteci
9. Gani Llazar Prence
10. Reshat Hamza Aleksi
11. Kadri Rakip Hajredini

Ein Abitrage Gerichts Verfahren wo die Gangster von Stream Öl, Milliarden Entschädigungen forderten, verlor man, weil nicht einmal die Eigentümer klar waren, vor allem weil die angeblichen Erd Öl Lizensen sich als Fälschungen herausstellten, nie Rechtsgültig durch den Albanischen Staat ausgestellt und genehmigt wurden. Investoren- Börsen Betrug, Standard Offshore Betrugs Geschäft in Albanien. siehe auch Frank Wisner, Rezart Taci, oder der Österreichischen GFI, mit Ismail Mulleti.

Phoenix Petroleum Ltd.

100 % Aktionär: Steuer Nr.: K92927401K

Administratorë: Naim Kasa

http://www.gazetatema.net/web/wp-content/uploads/2016/04/naim-540x540.jpg
Steuer Nummer:

Naim Hasa, und seine Geldwäsche und Betrugs Geschäfte

Një transaksion që Albpetrol nuk duhet ta firmosë

April 16, 2016 13:07

Një transaksion që Albpetrol nuk duhet ta firmosë

Në rast se ka diçka për të cilën skandali i “letrave të Panamasë” duhet të marrë meritat, ai është fakti që përmes shpjegimeve dhe sqarimeve në media, ky skandal ka ndriçuar diçka edhe për shqiptarët e thjeshtë: Se ç’janë dhe si funksionojnë kompanitë “matanë detit”, ose offshore. Minimalisht, përmes këtyre skemave pasanikët e fuqishëm fshehin dhe pastrojnë paratë e tyre, edhe kur i kanë bërë me punë, sepse ato i ndotin duke mos paguar taksat përkatëse në shtetin përkatës. Dhe dëmtojnë kësisoj komunitetin e gjerë që do merrte mbrapsht disa investime e shërbime publike më shumë. Këtu futen emrat e mëdhenj të artit, sportit, spektaklit etj, siç doli me përmendjen e Leo Mesit, çka në fakt pret ende të konfirmohet.

Rasti më klasik, dhe akoma më i rëndë, është se kompani fantazmë, të cilave nuk u dihen as aksionerët e as pronarët, themelohen në këto parajsa fiskale vetëm me një qëllim të caktuar: të marrin një koncesion, përgjithësisht një operacion ekonomiko-financiar me fitim të garantuar, dhe jo vetëm që të fitojnë, por edhe të mos kthejnë diçka mbrapsht, në arkën e shtetit. Dhe nuk është çudi se njerëzit që i ndërmarrin aksione të tilla janë brenda ose shumë pranë pushtetit, ndaj përmes njerëzve fasadë fshehin veten e tyre dhe hajdutërinë standarde të këso rasteve. Kompanitë mëma pjellin kompani bija, ato shiten e blihen, ndërrojnë disa duar dhe nuk ka “burrë nëne” që t’ja gjejë fillin se ku kanë përfuduar realisht paratë.

Dosja “Il Mulleti” dhe koncesioni i markimit të karburanteve duket një rast i tillë. Sipas studimeve nga ekspertë të fushës, gjetja e rrënjëve të vërteta të përfituesit fundor pas zhveshjes së shumë guackave offshore, kërkon 2, 4 e madje deri në 8 vjet për t’u zbuluar. Nëse gjendet.

Nuk është aspak larg kësaj skeme edhe investigimi i DITA-s lidhur me shitblerjet zinxhir të aseteve më të mira të naftës dhe gazit shqiptar, përmes gjithfarë kompanish që marrin fitimet e naftës por “ja ngecin” shtetit shqiptar borxhet që detyrohen. Si ja ngecin? Themelohet një kompani në Bermuda apo Delaware, fjala vjen. Kjo kompani krijon një kompani bijë për Shqipërinë. Bija merr koncesionin e naftës. Por një moment të caktuar, thënë ndryshe kur “nuk mban më ujë pilafi”, kompaninë mëmë e blen një tjetër fantazmë. Duke blerë mëmën, blen edhe bijën që ka liçencën shqiptare.

Naim Kasa

Naim Kasa

Por çfarë ndodh në këtë pikë? Rezulton një situatë si e mëposhtmja: Kompania Transatlantic Petroleum, që bleu Stream Oil, u bë operatori i dytë privat më i madh i naftës në Shqipëri. Por trashëgoi edhe borxhet e kësaj kompanie. Së fundi, Transatlantic iu shit kompanisë Continental Oil & Gas regjistruar në parajsën fiskale amerikane të shtetit Delaware, dhe bijës së saj GBC Oil. Bëhet fjalë për 13 vendburime nga më të mirat dhe cilësoret në Shqipëri, të cilat DITA ka zbuluar se tashmë bien në dorë të një personi të vetëm, njeriut që fshihet pas GBC Oil. Ai është shtetasi Naim Kasa. Sipas njoftimit të shitjes, Transatlantic po i kalon aksionet e saj tek GBC Oil në këmbim të pagimit të një huaje prej 2.3 milionë dollarë tek banka Raiffeisen dhe marrjes përsipër të 29.2 milionë dollarë detyrime të kompanisë, që përbëhen nga 23.1 milionë dollarë llogari të pagueshme dhe 6.1 milionë dollarë borxh. Përpos faktit që GBC Oil është një kompani anonime në fushën e naftës, e gjithë procedura e shitjes është tepër e dyshimtë. Transaksioni do të kryhet pa vlerë parash, por vetëm në këmbim të marrëveshjes për pagimin e borxheve. Nëse do të paguhen borxhet dhe kur, kjo nuk saktësohet. Ka vetëm një njoftim për transaksionin për dijeni të Autoritetit të Konkurrencës. Po kompania jonë shtetërore, Albpetrol, a ka dhënë miratim? Kompania në fjalë, e pyetur nga DITA, dha këtë përgjigje: “Ky është problemi me kompanitë offshore. Ato nuk marrin miratim nga ne pasi në fakt, nuk shitet kompania që ka licencën në Shqipëri, por kompania mëmë. Kjo shmang kontrollin, verifikimin dhe miratimin nga ana jonë”.

Pra, Albpetrol dhe rrjedhimisht, shteti, vetëm rri e vështron.

………………………
http://www.gazetadita.al/shenim-shteti-milionat-e-naftes-dhe-qindarkat-e-fukarait/

Öl Kathastrophe der südlichen Durres Strände, Standort der Geldwäsche und Verbrecher Clans und die Hinrichtung von dem „Gashait“ Banden Chef Enton Nika

Das der PM Edi Rama nur ein billiger Schmieren Komödiant, Geldwäsche Motor und Drogen Handel mit Partner betrieb, wussten viele Insider auch der Deutsche Chef der EU Polizei Mission: PAMECA II, der 10 Jahre in Albanien war. foreign policy erinnert an die kriminellen Clans, welche Edi Rama an die Macht brachten. nochmal in 8/2015 und es geschah erneut Nichts.

Comedy Show: Rama determined to establish rule of law in economic activities

Berufs Betrüger: Die „Phantom Reformer“ Ilir Meta und Edi Rama, Vertreter von kriminellen Enterprise’s

BUSINESS, CORRUPTION AND CRIME IN ALBANIA:
The impact of bribery and
other crime on private enterprise
…………………..

Business, Corruption and Crime in Albania: The impact of bribery and other crime on private enterprise

page 7 / from 80 page

Businesses in the Accommodation and Transportation sector s are those most affected by bribery, followed by businesses in the Construction sector.

http://www.unodc.org/documents/data-and-analysis/statistics/corruption/Albania_Business_Corruption_2013_EN.pdf