Schlagwort-Archive: Kredite

ungelöste Kredit Banken Probleme unverändert bei mit 20 % Ausfälle

Bank Direktoren erzählten vor Jahren, das 100 % aller Firmen Kredite durch gefälschte Dokumente zustande kommen und oft mit Bestechungsgeld. Deshalb gibt es praktisch keine Firmen Kredite, angelegte Gelder werden ins Ausland transferiert, wobei das Kredite Volumen seit Jahren abnimmt.

Grosse Kredit Ausfälle, wie der Salih Berisha Betrüger Rezart Taci, die bankrotte Skandal Firma Kurum, bankrotte Joint Venture Geschäfte rund um die Weltbank inzenierten Betrugs Privatisierungen oft mit Phantom und Offshore Firmen zerstörten die Finanzen von Albanien und den Banken. Praktisch alle Kredite an Hotels und Touristik Firmen endeten im im Bodenlosen Nichts, weil Kriminelle die Regierung und Touristik Politik bis heute übernahmen.

Drogen Export soll das fehlende Wirtschafts Modell ersetzen. von den USA, Steinmeier und Joschka Fischer, schon in 2000 geduldet, als Partner im OK System
Drogen Export soll das fehlende Wirtschafts Modell ersetzen. von den USA, Steinmeier und Joschka Fischer, schon in 2000 geduldet, als Partner im OK System

Vor allem Griechische und Bulgarische Banken benutzten Albanien als Geldwäsche Standort, liessen Milliarden verschwinden, oder arbeiteten nur mit Verbrechern, zur Geldwäsche für US Albanische Gangster, wie der AAEF, Gründer der grössten Betrugs Bank American Bank of Albania, welche dann schnell an eine Italienische Sparkasse  verkauft wurde. US Gangster AAEF welche Albanien ruinierten.

Spiro Brumbulli, General Secretary of the Bank Association, says that the loan stalemate is related to big businesses that are dormant, without projects, while small and middle businesses are moving .

Der korrupte „Bock“ die EBRD Bank, kritisiert den Gärnter:

Bank of Albania, EBRD, criticize private bank managers large bonuses

Bildung auf Albanisch
1 Jun 2016
Kreditë e këqija në rritje, depozitat në stanjacion, fitimet e bankave të bollshme

Volumi i kredive të këqija në sistemin bankar pësoi një rritje tjetër në muajin prill, duke arritur në 20 për qind të totalit të portofolit, duke pasqyruar vështirësitë ekonomike në rritje.

Autor:Gjergj Erebara BIRN Tiranë

Përkundër shpresave për reduktim të kredive të këqija dhe rigjallërim të kreditimit në ekonomi, përqindja e kredive të këqija në portofolin e kredive të bankave pësoi një rritje të re në prill 2016, muaji i pestë rradhazi me përkeqësim, duke sugjeruar se planet e qeverisë për të përmirësuar situatën ekonomike të vendit nuk po ecin siç shpresohej.

Të dhënat statistikore të publikuara nga Shoqata e Bankave tregojnë se kreditë e këqija arritën në 20 për qind në prill nga 19.3 për qind në mars, ndërkohë që totali i kreditimit në ekonomi shënoi një rritje të papërfillshme.

Kreditë e këqija përfshijnë kreditë të cilat janë ndërprerë së paguari prej muajsh.

Gjatë vitit të kaluar, rregullat e reja të imponuara nga Banka e Shqipërisë detyruan bankat të fshijnë nga portofoli i kredive një pjesë të kredive të këqija që kishin vite që nuk pagueshin, duke i detyruar bankat efektivisht të pranojnë humbjet nga këto kredi. Për rrjedhojë, përqindja e kredive të këqija në totalin e portofolit ra nga 22.8 për qind që qe në janar 2015 në 18.2 për qind në dhjetor. Por nga janari 2016, kreditë e këqija filluan të rriten sërish, duke shënuar nivelin më të lartë këtë vit në prill dhe duke treguar se kriza e kredive të këqija, e cila besohet se po mban peng kreditimin në tërësi dhe rritjen ekonomike të Shqipërisë, është larg të qenit e zgjidhur.

Bankat i klasifikojnë kreditë në pesë kategori të mëdha: Kredi standarde, kredi me vonesa, kredi nënstandarde, kredi të dyshimta dhe kredi të humbura. Kredia e keqe përbëhet nga tre kategoritë e fundit.

Aktualisht, 74 për qind e portofolit të kredive janë standarde ndërsa 6.5 për qind kanë kredi me vonesa, të cilat në të ardhmen mund të rikthehen në kredi standarde ose të bien në kredi të këqija.

Aktualisht interesat e kredive të ofruara nga bankat janë në nivelin më të ulët historik. Për muajin prill, interesi mesatar i kredive të reja në lekë qe 6 për qind nga 8.9 për qind që qe në prill 2015, duke shënuar kështu një rënie të konsiderueshme. Interesi i kredive të reja në euro qe 5.5 për qind nga rreth 6 për qind që qe një vit më parë. Pavarësisht rënies kaq të fortë të interesit të kredive, aktualisht nuk ka shumë kërkesa për kredi dhe portofoli i kredive të bankave është në rënie.

Problemet e stërmëdha të kredive të këqija nuk kanë shkaktuar ndonjë problem për shëndetin e bankave. Fitimi i sistemit bankar për periudhën katërmujore janar-prill 2016 qe 2.2 miliardë lekë, (rreth 16 milionë euro).

Nga ana tjetër, totali i depozitave në sistemin bankar qe 1.1 trilionë lekë në prill 2016, (7.9 miliardë euro), duke shënuar një rritje minimale prej 2.2 për qind në krahasim me një vit më parë. Nga këto, depozitat e kompanive u rritën me gati 10 për qind ndërsa depozitat e konsumatorëve u rritën me vetëm 1 për qind.

Kreditë e këqija në rritje, depozitat në stanjacion, fitimet e bankave të bollshme

4 Banker in Korce verhaftet, welche mit falschen ID Karten Konten eröffneten und Geld wuschen

Uraltes System des Ex-Finanzminister Ridvan Bode, (bekannt als Wurzel Zwerg) der von der Korce Mafia schon vor 25 Jahren finanziert wurde, rund um den Berisha Schmuggel schon damals im Süd Balkan. Normal Zustand eines NATO Staates, von der EU und Weltbank Kriminellen finanziert.

10 % der Pässe und ID Karten gehen an Kriminelle mit falschen Identitäten: Der Skandal der „Sagem“ Druckerei

Deshalb gibt es keine Firmen Kredite mehr, denn mit 100 % gefälschten Dokumenten eröffnete man Konten, schmierte die Banker mit 10-20 % der Kredit Summe und dann ging das Projekt in die Insolvenz. Ein System der Berisha Regierungs Adviser vor allem

In diesem Falle wurden Bankkonten mit den üblichen falschen ID’s eröffnet, Gelder eingezahlt, von den Bankern dann abgehoben, was nur der Geldwäsche diente.

Vodhën 2.8 milionë euro kursime të klientëve, pranga 4 bankierëve në Korçë

Redaksia Online December 7, 2013 12:09

Vodhën 2.8 milionë euro kursime të klientëve, pranga 4 bankierëve në Korçë

Pesë persona kanë rënë në pranga pas hetimeve të policisë së Korçës, e cila zbuloi një skemë mashtrimi me llogaritë bankare. Abuzimi konsistonte në hapjen e llogarive të kursimit për qytetarët, të cilëve i jepeshin libreza false, pasi depozitonin paratë e tyre. Shumat shkonin më pas në xhepat e katër bankierëve të një filiali banke dhe një pronari lojërash fati, të përfshirë në mashtrim.

Sipas hetimeve të kryera përgjatë tre muajsh, me anë të kësaj skeme janë grabitur 2.8 milionë euro nga filial i “Raiffeisen Bank” në Bilisht të Korçës.


Të arrestuarit janë:

1 – Lorent Vladimir Ballco, 26 vjeç, banues në qytetin e Korçës, me detyrë bankier personal

2 – Kimet Selim Hoxha, 56 vieç, banues në Cangonj Devoll, me detyre arkëtar pranë filialit të bankës
3 – Fjoralba Koço Andrea, 29 vjeç, banuese në Korçë, me detyre arkëtare
4 – Julian Paskal Kosho, 39 vjeç, banues në Korçë, me detyrë përgjegjës agjencie
5 – Ervin Osman Xhaci, 32 vjeç, banues në Bilisht, i vetëpunësuar në një subjekt lojërash fati

Hetimet nisën më 4 shtator 2013, me arrestimin e drejtorit të filialit në Bilisht të Korçës, Blendi Andrea Topalli. Topalli u arrestua për akuzën e vjedhjes me anë të shpërdorimit të detyrës të 13 milionë lekëve nga llogaria e një klienti banke, të cilat sipas policisë thuhej se i kishte përdorur për blerjen e një pasurie të paluajtshme. Të gjithë punonjësit e filialit të bankës u vunë në hetim dhe u zbulua se me anë të falsifikimit shuma e vjedhur është 2.8 milionë euro. Të arrestuarit e sotëm dyshohet se ishin bashkëpunëtorë me drejtorin për fshehjen e kësaj megavjedhjeje. Ata akuzohen për “Pastrimi i produkteve te vepres penale” dhe “Vjedhja e kryer duke shpërdoruar detyrën”.

Vodhën 2.8 milionë euro kursime të klientëve, pranga 4 bankierëve në Korçë