Schlagwort-Archive: Jagd

„State Capture“: Wenn Kriminelle erneut jedes Gesetz ignorieren: Jagd in Naturschutz Reservaten und illegales Bauen

Überall die selbe Situation mit illegalem Bauen, illegalem jagden in Albanien, vor allem in den Lagunen, denn die EU gibt sogar neue Millionen, für Fischerei Phantom Projekte des Betruges, neue Gelder wird es für den Aufforstungs Betrug geben usw.. Der „Tomorri“ National Park wird ebenso wie die Küste zerstört, und Edi Rama, Bushati sind in New York, auf Reise Round Trip. Der Super Gangster Tom Doshi, baut auch wild im National Park Vermorsh herum, was System ist.

Inkompetenz Verbrechen als System eines Volks Terrorismus, finanziert von korrupten Banden der EU, Berlin, KfW, Weltbank.

Nördlich von Durres, im Rrushkullit Reservat, im Golf von Laze, wird wie überall in Albanien wird wieder gejagt, alle Vogel Schutz Gesetze, ebenso wie die Fischerei Gesetze ignoriert, wie das Jagd Verbot. Identisch die Wälder weiter geholzt. Durch neue illegale Bauten überall an der Küste, der Null Funktion der vielen kriminellen Institutionen weiter die Umwelt und die Natur vernichtet und zerstört.

Schon in 2016:Edi Rama, Lefter Koka Pleite Veranstaltung: nicht einmal das Moratorium fuer das Jagd Verbot funktioniert in Durres

Wälder sinnlos durch die Politik Verbrecher Banden abgeholzt. National Parks wie Tomorri im illegalen Steinbrüchen zerstört.

Skandal der Fischerei Gesetze: 1995, 2002, 2005, 2007 Albania: Fishery Directorate – DREJTORIA E POLITIKAVE TE PESHKIMIT

Die Dümmsten respräsentieren den Albanischen Staat, finanziert von der korrupten EU vor allem.

Ein neues Vogel Schutz Gesetz soll 170 noch existierende Arten in Albanien schützen!

Die Skhoder Mafia: 36.000 tode geschützte Vögel pro Jahr in Albanien, durch illegalen Handel

Kjo është parajsa e Durrësit, e rrezikuar nga gjuetia dhe ndërtimet (FOTO)

Postuar: 19/09/2017 – 18:11

   Vetëm pak kilometra larg kryeqytetit në veri të qytetit të Durrësit, gjendet një nga ligatinat me interesante të Shqipërisë. Banorët e zonës e njohin me emrin “Sektori Rinia – Fllakë”.

Ligatina shtrihet në pjesën më jugore të Gjirit të Lalzit duke u kufizuar nga Rezervati i Rrushkullit në veri, nga Kepi i Bishtit të Pallës në jug, në lindje nga një rrip i gjelbër pishash dhe në perëndim nga Deti Adriatik

Kjo zonë karakterizohet nga një peizazh i larmishëm dhe tejet tërheqës si dhe nga një biodiversitet shumë i pasur.

Shumë pak njerëz kanë dijeni për potencialin që ofron kjo zonë për turizimin e kundrimit të shpendëve. Mirjan Topi, ornitolog pranë Shoqatës së Ruajtjes dhe Mbrojtjes së Mjedisit Natyror në Shqipëri (PPNEA), shprehet për Citizens Channel se bazuar në eksperiencën e tij, kjo ligatinë përbën një ndër zonat më të rëndësishme në Shqipëri përsa i përket larmisë së llojeve të shpendëve të ujit që hasen në të.

Gjatë kundrimit të shpendëve paraditen e së enjtes (13.9.2017), u konstatua prania e disa llojeve të veçanta si: Dallëndyshja e detit, Kojliku i madh, Çafka e bardhë e vogël, Gjelëzi i madh bishtvijëzuar, Shqipja e kënetës, Vrapuesi gushëbardhë, Vrapuesi i vogël, Kllinza e vogël, Luftëtari, Gjelaçi i artë, si edhe shumë lloje të tjerë.

Laguna mbushet me ujë të ëmbël nëpërmjet Lumit të Durrësit dhe të kripur nga Deti Adriatik. Sezoni i verës sjell uljen e konsiderueshme të nivelit të ujit, ndërsa në dimër mbulohen edhe disa prej rrugëve automobilistike që përshkojnë lagunën. Muaji shtator përkon me periudhën e shtegtimit të disa prej llojeve të shpendëve të kësaj zone, dhe ofron mundësinë për të kundruar disa prej më të rrallëve prej tyre, siç është edhe Gjelëzi i madh bishtvijëzuar.

Laguna nën mëshirën e çifteve dhe betonit

Moratoriumi 5 vjeçar i gjuetisë, miratuar vitin e kaluar, ofron mbrojtje për të gjithë shpendët. Shkeljet e këtij ligji, kur nuk përbëjnë vepër penale, përbëjnë kundërvajtje administrative dhe dënohen me gjoba që variojnë sipas llojit të shkeljes.

Pamjen e bukur dhe tingujt e mrekullueshëm që lëshojnë zogjtë e shumtë ujorë, e prish vetëm një shikim përtokë. Kudo ka gëzhoja armësh gjuetie. Disa janë mbuluar nga ndryshku e të tjera duket sikur sapo janë shkrepur.  Në zonë konstatohen mbejtje(pupla) shpendësh,  çka do të thotë se gjuetia e tyre është një fenomen aktual e i pandëshkuar.

Megjithë distancën e shkurtër nga qyteti i Durrësit, agjencitë dhe institucionet e ngarkuara për zbatimin e moratoriumit të gjuetisë nuk ndërmarrin veprimet e duhura për ndalimin e këtij fenomeni. Gjahtarët kanë ngritur në mes të barishteve edhe “fushëza gjuetie” (pjesë e ngritur me dërrasa, mbuluar me bar dhe që ofron mundësinë e shtrirjes mbi të) për të mos u pikasur nga shpendët.

Laguna gëzon edhe një mbrojtje tjetër. Me ligjin e ri për Zonat e Mbrojtura, miratuar këtë vit, kjo zonë klasifikohet si “Zonë e rëndësishme për zogjtë” (IBA). Në nenin 26, pika 4 të këtij ligji, shkruhet se ligatinat dhe tokat e lagëta si ekosisteme të trashëgimisë natyrore janë të patjetërsueshme dhe në to ushtrohen vetëm veprimtaritë tradicionale të bujqësisë, peshkimit, pyjeve dhe turizmit mjedisor, me miratim edhe të Agjencisë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura.

Ndërsa në pikën 5, shkruhet se në “zonën veçanërisht të mbrojtur mjedisore si habitat i shpendëve ujorë” (mund të kryhet):

a) çdo lloj ndërhyrjeje me karakter ndërtimor ose veprimtari të tjera të çfarëdolloji në një largësi 1500 m nga vija e ujit, duke përjashtuar ndërtimet me konstruksion të lehtë druri apo materiali tjetër miqësor ndaj mjedisit, duhet miratuar me vendim të Këshillit Kombëtar të Territorit;

b) janë të ndaluara veprimtaritë që sjellin dëmtime apo shqetësime për llojet e kafshëve e të shpendëve të egra dhe të peshqve me banim të përhershëm, të përkohshëm dhe në rrugëkalimet e shpendëve shtegtarë e të emigrimit të peshqve.

Por në terren rezulton se ndërtimet pa leje “shkojnë e vijnë” çdo verë. Plazhi lakmohet nga subjektet private që kanë ndërtuar objekte me elementë si hekuri dhe betoni vetëm pak metra larg bregut të detit.

Shkarkimet e ujërave të zeza duket se përbëjnë një tjetër element në dëmtimin e ekosistemit. Kanalet që mundësojnë qarkullimin e ujit në lagunë janë të mbushur me inerte.

Menaxhimi i mbeturinave përbën sfidën më të madhe gjatë muajve të verës. Përveç faktit se ato i gjen në formë pirgjesh, nuk mungojnë dhe lëndët e rrezikshme, si ambalazhe vajrash të automjeteve etj.

Kundrimi i shpendëve në këtë lagunë, u bë në kuadër të projektit të quajtur “Krijimi i një rrjeti rojtarësh për mbrojtjen e mjedisit dhe rritja e ndërgjegjësimit në zonat me rëndësi të lartë për biodiversitetin” dhe ka si qëllim të rrisë ndërgjegjësimin, të forcojë zbatimin e ligjit si dhe të sigurojë një impakt të qëndrueshëm në çështjet e ruajtjes dhe mbrojtjes së mjedisit.

Koordinatori i këtij projekti nga Shoqata për Ruajtjen dhe Mbrojtjen e Mjedisit Natyror në Shqipëri, Xhemal Xherri, tha se do të organizohen disa takime ndërgjegjësuese rreth mjedisit me gjimnazistët të fshatrave përreth lagunës.

“Përveç takimeve që do të bëjmë në zonë, menduam që edhe ta promovonim në nivel mediatik për rëndësinë e lartë të biodiversitetit që zona ka, duke e kthyer në një atraksion turistik për dashamirësit e kundrimit të shpendëve dhe jo në një lagunë të preferuar nga gjuetarët e paligjshëm”,u shpreh ai për Citizens Channel.

Autor: Geri Emiri*

Autori është kryeredaktor i Blog-ut Amfora.al

Ein illegaler Jäger bei Librazhe wurde erwischt mit 2 toden Rehen

Edi Rama, Lefter Koka Pleite Veranstaltung: nicht einmal das Moratorium fuer das Jagd Verbot funktioniert in Durres

Alles normal in Albanien in jeder zweiten Amts Zeit aller kriminellen Premier Minister inzwischen.

Wenn sich schon Einwohner beschweren, das ist die Situation schlimm. Die Vernichtung der Waelder, Natur ist die einzige Funktion der Regierung, wo der Vorgaenger Umwelt Minister Fatmir Mediu, verurteilter Drogen Gangster 140 Millionen Euro von der EU erhielt, mit besten Verbindungen zur Prominemz korrupter Deutscher Politiker. Immer dabei mit der Mafia: Hirnlose, korrupte SPD Leherinnen, die ihre Profil Neurose befriedigen, denn zu mehr reicht es nicht.

Lefter Koka, Barbara Hendricks Umswelt Minister unter sich
Lefter Koka, Barbara Hendricks Umswelt Minister unter sich

Top Mafia Treffen in Berlin, eine Art Korruptions Experten Club Treffen.

Manipulation und Lügen: http://www.heise.de/tp/bild/43/43237/43237_1x.jpg
Fatmir Mediu, Dr. Fatmir Mediu, Franz Jung. Agron Duka,

Das Jagd Verbot wird missbraucht, deutlich sind Schuesse in den Bergen zu hoeren rund um Durres. Durres Leute beschweren sich, die Mafia Polizei ist mit eigenen Geschaeften beschaeftigt, vor allem die Gangster aus dem Umwelt Ministerium des Lefter Koka, Innenministeriums, uns sonstiger abstruser Institutionen, welche man an die Mafia verkauft hat. Nachdem die Posten an Kriminelle verkauft werden, sobald eine Institution minmal Funktion hat, geht das System wie immer weiter. Das Erpressungs Modell des Lefter Koka war ja schon 2014 bekannt mit Genc Balla und Kollegen. Edi Rama, Arben Ahmeti, haben Lupenreine Erpressungs und Betrugs Modelle in Aktion gesetzt, wo EU und Erpressung Privater Investoren, zum Grund System gehoert, wie der Chinesische Investor „Hayer“ zeigte.

Einwohner berichten, wobei Nachts durch die Illegalen Lokal Besitzer, Alles oft gesuchte Verbrecher, ebenso in der „Kallmi“ geschossen wird.

Durrës, gjuetarët kundërshtojnë moratoriumin: Nuk dha rezultat, solli abuzime – See more at: http://durreslajm.com/web-tv/durr%C3%ABs-gjuetar%C3%ABt-kund%C3%ABrshtojn%C3%AB-moratoriumin-nuk-dha-rezultat-solli-abuzime#sthash.oAVSSHnl.dpuf

Wo EU Gelder verschwinden, einem Kathastrophalen Strassen Bau durch Ziegenhirten, immer ohne Drainage, Stahl, oder wo die Schwerkraft wegen Regen nicht einmal beruecksichtigt wird.

Edi Rama, will mehr Geld fuer den Ausbau der Bergstrassen, welche aber real so aussehen, wenn Albaner etwas bauen.

Cannabis Hochburg Nord Albanien, vor allem der Tschechen, inklusive Morden muss ausgebaut werden, eine alte Forderung des Minister Direktor Papunje schon vor Jahren.

 

– See more at: http://shqiptarja.com/fotogaleri/index.php?id=17389&imgid=3#sthash.5tFOXZgu.dpuf

Ku kanë shkuar paratë e dhëna për këtë rrugë në Gramsh?

– See more at: http://shqiptarja.com/fotogaleri/index.php?id=17389&imgid=1#sthash.xv1u29wI.dpuf