Schlagwort-Archive: Ina Rama

EU Delegation in Tirana statement for implementation of the Justice Reform – 7 Members of Appeals College Nominated

 


EU Idiotie Mafia:

Show Programm der Albaner Mafia, denn Nichts wird implemtiert

7 Members of Appeals College Nominated

3 hours ago

7 Members of Appeals College Nominated

One of the two parliamentary ad-hoc committees has nominated the seven members of the Appeals College (KA) as well as two reserve members. The KA will review any complaints against the decisions of the Independent Qualification Commission (KPK), which will be chosen by the other parliamentary ad-hoc committee.

The ad-hoc committee consisted of Vasilika Hysi (PS), Ervin Bushati (PS), Vangjel Tavo (LSI), Eduard Halimi (PD), Flamur Noka (PD), andAlbana Vokshi (PD).

The first six members of the KA were each chosen by one of the six deputies:

The seventh member was chosen with a majority of votes, but as two candidates received equal votes, the matter was settled by lot:

  • Rezarta Schuetz (former legal officer for the OSCE in Skopje)

As two reserve members Etleva Papleka and Mimoza Tasi were elected by a majority of votes.

The members of the KA are elected for a period of 9 years. Parliament has to confirm their nomination within ten days.

http://www.exit.al/en/2017/06/14/7-members-of-appeals-college-nominated/

OLAF hat ein Betrugs Ermittlungs Verfahren eröffnet, gegen die EU Botschaft in Tirana und Romana Vlahutin

BE për Reformën në Drejtësi: Zbatojeni siç keni rënë dakord, varet anëtarësimi në BE

EU Delegation in Tirana statement for implementation of the Justice Reform

17:53, 13/06/2017

EU Member States Embassies and the EU Delegation in Tirana call on all relevant authorities to adhere to their full commitment to the implementation of the Justice Reform, which was unanimously voted in the Albanian Parliament almost a year ago. Vetting of judges and prosecutors, as envisaged in the legislation that has already been reviewed both by the Venice Commission and the Constitutional Court of Albania, needs to start. The EU recalls that credible and tangible progress on all five key priorities, the implementation of the Justice Reform, and in particular the vetting, are essential for the opening of accession negotiations with Albania.

http://www.syri.net/politike/72205/be-per-reformen-ne-drejtesi-zbatojeni-sic-keni-rene-dakord-varet-anetaresimi-ne-be/?gjuha=En

Das kriminelle Enterprise der Ex-General Staatsanwältin Ina Rama mit: Sokol Malaj, Paskal Nesturi und Kollegen

 Nicht Justiz ist die Haupt Beschäftigung der Generalstaatsanwalt in Albanien, sondern die eigene private Bereicherung, Erpressung, Geldanlage und Betreuung eigener Offshore Firmen und Bankkonten. Lehrmeister: ausl. Lobby und Demokratie Aufbau Institutionen, inklusive Weltbank.

General Staatsanwälte in Albanien bauten immer eigene kriminelle Netzwerke des Verbrechens auf, was bei dem Ehepaar Theodor Shullaku schon deutlich wurde. Der in 2002 entlassene General Staatsanwalt Rakipi, feierte mit Familie des Gross Drogen Schmugglers Sokol Kociu (8 Tonne Kokain) die Jahr Tausend Feier in Athen.

Eine der peinlichsten Richterinnen, wie Fatmir Hajdari: Richterin Zegjine Sollaku, oder die Richterin in Durres: Dhurata Bilo, die keinerlei Gesetze kennt, wo ein Absetzungs Verfahren läuft, wie bei 10 anderen Richtern. Der Mafia Justiz Minister Nasic Naco, trat freiwillig ab.

der Deutsche Botschafter spricht Klartext: „noch nie gewann eine Deutsche Firma, einen Prozeß in Albanien“

Die Ehefrau des frühreren Generalstaatanwaltes Shullaku, einem korrupten Enterprise, wurde Firmen Inhaberin, als ein Phantom Verkauf bei einem Notar geschah, einer griechischen Firma, wo es solche Vorgänge auch in der Ukraine gibt.

Korrupte Mafia Richterin Zegjine Sollaku, Ehefrau von Theodhori Sollaku
Korrupte Mafia Richterin Zegjine Sollaku, Ehefrau von Theodhori Sollaku

Die Nachfolgerin Ina Rama, war aber noch viel schlimmer, denn ihre Rechte Hand, der vollkommen kriminelle Sokol Malaj, gründete für 1 Million € Handels Firmen mit LKW’s, was auch in Albanien wegen Interessen Konflikt verboten ist. Ihr Sprecher Paskal Nesturi fälschte sich Grundstücks Urkunden zusammen, ihr Studien Freund als Generalstaatsanwalt in Durres eingesetzt, wurde mit 70.000 € im Büro erwischt.

seit 1992, wil man Vermögens Erklärungen von Richtern und Staatsanwälten und nun gibt es neue Fristen. Ob Rheinhard Priebe ,im von kriminellen US, EU, Deutschen Politikern aufgebauten Verbrecher Justiz System aufräumen kann, ist wohl wenig glaubhaft. Es gibt wieder einmal eine 30-tägige Frist, wo der Mafia Genralstaatsanwalt Adriatik Lalla, seine Luxus Tochter und Familie  schon nach Karlsruhe gebracht hat.

Europa’s Geldwäsche Staat: Deutschland ist gerne behilflich: der aktuelle Skandal: Deutschland und der Generall Staatsanwalt „Adriatik Llalla“, ein Skandal

Die Vorgängerin und Generalstaatsanwältin Ina Rama baute ebendso ein vollkommen kriminelles Enterprise auf, wie unzählige Skandale zeigen. Für die Bestellung zum EU Menschenrechtshof, lehnte die EU Commission am 6.10.2016, sogar ein Vorstellungs Gespräch von Ina Rama ab, was nur bei kriminellen und vollkommen korrupten und inkompetenden Personen passiert.

Jorgo Goro : Klientel Politik fuer: Paskal Nesturi (Ex- Sprecher der Generalstaatsanwaeltin Ina Rama) – AlbNews Bearbeiten

Für illegal erklärt, dieser Verkauf von Grundstücken:

Gerichts Urteil: Die Gangster Alexander Meksi, Safet Zhulali (Aldo Bumci) Peter Arbnori verkauften Grundstücke Tirana

Ebenso gefälscht, aber auch hier sitzen die Politik Verbrecher bis heute auf ihren gestohlenen Grundstücken.

Die Familien Bamir Topi und Fatmira Hajdari (Witwe von Azem Hajdari) wurden Grundstücks Legalisierung in Tirana abgelehnt

A do i ndëshkojë vetingu prokurorët milionerë si Sokol Malaj?

A do i ndëshkojë vetingu prokurorët milionerë si Sokol Malaj?

Postuar: 20/10/2016 – 20:32

Nga GJERGJ THANASI  Procesi i vetingut si përbërës thelbësor i reformës për drejtësi po trajtohet si një fishek argjendi (silver bullet) i aftë të vrasë cdo “vampir” të gjyqsorit shqiptar. Faktikisht shteti shqiptar edhe pa vetinguin dhe reformën në drejtësi ka pasur mjaft instrumenta ligjorë për ta gozhduar në shtyllën e turpit lukuninë e prokurorëve dhe gjykatësve hajdutë e rryshfetxhinj. Thjesht ka munguar vullneti politik ose dëshira e zotërinjve të ILDKPkI-së (aq të sponzorizuar e mbrojtur nga amerikanët) për të dokumentuar me prova të pakundërshtueshme pasuritë e paligjshme të gjykatësve e prokurorëve të korruptuar.
Fatmirësisht të tillë kreatyra pjesë e “korporatës” së gjyqësorit shqiptar e kanë konsideruar vehten si të paprekshëm nga drejtësia. Ata kanë vjedhur vëndshe pa u merakosur se një ditë hajdutëria dhe rryshfeti i tyre mund të zbulohet dhe mund të përfundojnë pas hekurave. Të tillë prokurorë në rastin më të mirë kanë lënë gjurmë elefanti të korrupsionit të tyre galopant. Në rastin më të keq ata as nuk e kanë vrarë mendjen fare ta mbulojnë korrupsionin, qoftë edhe me gjethe fiku. Ata thjesht kanë shkelur ligjin në mënyrë flagrante, ditën për diell, pa ua bërë syri tërr. Ndihma amerikane do të ishte e nevojshme, nëse këta myteberë do t’i kishin fshehur gjurmët e parave të tyre të pista duke i kaluar nëpër 3-4 banka të huaja, apo duke përdorur shoqëri finaciare të tipit “front company” për t’i drëguar në parajsa fiskale nga Ishujt Kajman në Atlantik në Ishujt Sejshell në Oqenin Indian. Absolutisht jo! Prokurorët e gjykatësit tanë në shumicën dërrmuese të tyre preferojnë t’i pastrojnë paratë e tyre në Shqipëri me forma dhe metoda foshnjërake, që bëjnë mu një kilometër larg. Në shkrimin tonë për të ilustruar idetë e mësipërme do të marrim si rast studimor (case study) mënyrën sesi prokurori Sokol Malaj në shkelje të drejtpërdrejtë e flagrante të disa ligjeve sidomos të Ligjit Nr. 9367 Dt. 7.4.2005 ka investuar në një firmë në pronësi të tij shuma parash mbi një million euro (kuptohet të fituara me djersën e b….allit) pa pasur frikë se një ditë ligji mund ta shndërrojë prokurorin në fjalë nga instrument të dhënies së drejtësisë në një subjekt mbi të cilin do godasë shpata e mprehtë e drejtësisë .
Rasti studimor i prokurorit Sokol Malaj
Në nenin 3 pika 1 të Ligjit Nr.  9367 Dt. 7.4.2005 përshkruhet fare qartë se cfarë është konflikti i interesit. Ligji organik për organizimin dhe funksionimin e prokurorisë në Republikën e Shqipërisë (ligji Nr.8737 i ndryshuar me ligjin Nr. 9101 Dt. 10.7.2003) e përcakton në mënyrë taksative, që personat, që kryejnë funksionin e prokurorit, nuk mund të kryejnë asnjë veprimtari private, nuk mund të jenë pronarë aktivitetesh private me përjashtim të pjesëmarrjes në jetën akademike, që për lexuesin e thjeshtë përkthehet, që prokurorëve tanë u lejohet vetëm mësimdhënia në arsimin e lartë universitar, por jo pasja në pronësi apo menaxhimi i bizneseve të ndryshme. Z. Prokuror për të kuptuar se ka shkelur ligjin në bazë të të cilit organizohet dhe funksionon prokuroria, pjesë e së cilës është ai vetë, mund të kosultojë pikat 2 dhe 3 të nenit 39- Papajtueshmëritë: Prokurorit i ndalohet dypunësimi, me përjashtim të veprimtarive të lejuara në pikën 2 të këtij neni.
Prokuror Sokoli në kundërshtim flagrant me ligjin e mësipërm për organizim-funksionimin e prokurorisë, në kundërshtim me ligjin për konfliktin e interesit, ndërsa ushtronte funsionin e prokurorit ishte pronar me 100% të kapitalit, më vonë me 50% të kapitalit në firmën Oleum Trasporti (me NIUS L464202081). Z. Sokol si shtetas shqiptar është i lirë te jetë pronar jo i një kompanie private, por edhe i 100 apo 200 kompanive, por si prokuror, si pjesë e pushtetit gjyqësor e ka rreptësisht të ndaluar një aktivitet të tillë. Z. Sokol duhet të zgjidhte midis biznesit privat dhe postit të prokurorit. Është me të vërtet mëkat, që ILDKPKI-ja e drejtuar nga z. Shkëlqim Ganaj nuk ka mundur ta pikasë një shkelje të tillë të ligjit. Le të shpresojmë, që vartësit e z. Shkëlqim thjesht kanë qënë të pakujdeshmë në detyrë dhe nuk kanë konsumuar veprën penale të shpërdorimit të detyrës, kur kanë kontrolluar vetëdeklarimet pasurore të prokurorit Sokol Malaj.
Sic do të pasqyrohet edhe në dokumentet në vijim z. Sokol preferon të ketë një dorë në bakllava (biznesin e vet privat) dhe një dorë në “kadaifin” e prokurorisë shqiptare. Theksojmë se kur flasim për  prokurorin, që ka pronësi 100% apo 50% të një kompanie, nuk bëhet fjalë për ndonjë kioskë modeste, por për një kompani, që nga kapitali, që zotëron, nga xhiroja, që kryen dhe nga fitimi që ka gjeneruar për vitet 2014 dhe 2014 bën pjesë në atë që klasifikohet si biznes VIP nga organet tatimore shqiptare. Konflikti i interesit është evident në rastin e z. Sokol, që pretendon të jetë edhe biznesmen VIP edhe prokuror VIP.
Oleum Transporti
Kompania Oleum Transporti (për më shumë mund të konsultoni linkun: http://ëëë.oleumtransporti.com/) është kompani pronë e z. Malaj me  100% të aksioneve deri në vitin 2014  dhe 50% të aksioneve në vitin 2015, kur 50% të aksioneve tashmë i ka ortaku Kujtim Kale. Z. Malaj, që nga janari i vitit 2008 ka qenë drejtues në Prokurorinë e Rrethit gjyqësor Vlorë. Në tetor 2008 është dekretuar drejtues i Prokurorisë së Tiranës. Këtë detyrë e ka mbajtur deri në vitin 2012. Më pas ai ka qenë prokuror i thjeshtë d.m.th. gjatë gjithë kohës, kur ka qenë pronar i Kompanisë Oleum Trasporti ai ka qenë edhe në detyrën e prokurorit, ipso facto ai ka pasur konflikt interesi duke qenë edhe prokuror edhe pronar kompanie. Për rrjedhojë ai ka shkelur në mënyrë flagrante pikën 3 të nenit 39 të ligjit Nr. 10051 Dt. 29.12.2008.
Vepra penale e pastrimit të parave.
Kompania Oleum Trasporti me NUIS L 42522401P, kur është regjistruar në QKR në datë 20 shkurt 2014 ka pasur në pronësi të saj 27 mjete trasporti të tipave kamion, gjysëm rimorkio, tërheqës, rimorkio etj. të markave MAN, Viberti, Cardi, OMT etj. Të tilla mjete trasporti edhe sikur të bliheshin me cmime të lira okazion do ta kalonin shifrën një milion euro. Natyrshëm lind pyetja se ku i gjeti prokurori Sokol Malaj minimum 1 milion euro për të blerë këto mjete trasporti? Themi vetëm një milion euro, sepse që kompania të zhvillojë aktivitet, para se të arkëtojë të ardhura ka edhe shpenzime të tjera si shpenzime regjistrimi, blerje karburanti për automjetet në pronë ë saj, parapagim qiraje për ndërtesat etj. etj.
Drejtoria e përgjithshme e parandalimit të pastrimit të parave bën namin, kur një emigrant shqiptar nëpërmjet bankave europiane dërgon edhe një shumë prej 100 000 eurosh në Shqipëri. Prokurorëtdhe OPGJ-të shqiptare kërkojnë rryshfete marramendëse për të zhbllokuar paratë edhe ,kur ato janë të pastra, vetëm e vetëm se kjo drejtori ka bërë kallzim penal. Në rastin e minimumit 1 milion euro mjete transporti të kompanisë në pronësi të prokurorit Malaj nuk ndodh asgjë. Nuk bëhet as pyetja minimale: Ku e kanë burimin këto 1 milion euro? Si ka mundësi që një i ri 25-26 vjecar si z. Malaj pas 12 vitesh punë në prokurori ka arritur të kursejë minimum 1 milion euro? Sa na paska qenë rroga mujore e prokurorit Malaj në Prokurorinë e Vlorës dhe në atë të Tiranës, që ka mundësuar kursmin e minimumit 1 milion euro për të kryer blerjen e mjeteve të trasportit të kompanisë Oleum Trasporti?
Deri tani kemi ofruar indicie të qarta që prokurori Malaj ka shkelur dy ligje të shtetit shqiptar, përkatësisht atë të konfliktit të interesit dhe atë të shpëlarjes së parave të pista.
Interesant është edhe fitimi që ka krijuar kjo “up start” kompani në pronësi (më pas bashkëpronësi ) të prokurorit Malaj. Sipas deklaratës së bërë në QKR kjo kompani në vitin 2014 ka pasur një fitim prej 40 872 531 lekë të reja, ndërsa në vitin 2015 kompania ka deklaruar një fitim 29 036 521 lekë të reja. Nga këto shifra të larta fitimi për një kompani të sapo krijuar, fitim përgjithsisht më i lartë se i firmave të trasportit me park të ngjashëm automjetesh me atë të Oleum Trasporti mund të arrijmë në dy përfundime. Së pari është fryrë fitimi i kompanisë për të shpëlarë para të pista. Së dyti z. Shkëlqim, ndonëse shumë i zënë me detyrën e prokurorit pranë Prokurorisë Tiranë është gjeni në administrimin e kompanisë në pronësi të tij, ndonëse punon part time pranë saj, sepse paraditen është i detyruar t’ia kushtojë detyrës shtetërore si prokuror.
Interesant është fakti se z. Malaj, kur ka deklaruar pasurinë, ka shkruar, që 50% e aksioneve të kompanisë së vet janë shitur në vitin 2015 për 3 milion lekë të reja d.m.th. gjysma e vlerës së 27 kamionëve, tërheqësve të kamioneve (kokë kamioni), rimorkiove etj. është vetëm 3 milion lekë të reja. Sikur me vlerë skrapi pra rreth 20 lekë të reja për kile të vlerësoheshin këto mjete nuk mund të shkonte 50% e vlerës së tyre 3 milion lekë të reja. Të tilla shitblerje lënë vend për dyshime të arsyeshme, që duhet të ishin hetuar më thellë si nga ILDKPKI-ja,  si nga Drejtoria e përgjithshme e parandalimit të pastrimit të parave. Një kompanie, që gjeneron fitim mbi 48 milion lekë të reja në vitin 2014, nuk mund t’i shitet 50% e kapitalit për 3 milion lekë të reja. Topi në këtë rast kuptohet që mbetet në fushën e dy organeve të mësipërme për të bërë hetime më të thelluara në këtë drejtim. Nëse të tilla hetime nuk do të bëhen, atëhere dy drejtorët përkatës mund të akuzohen si të  dyshuar se kanë konsumuar veprën penale të shpërdorimit të detyrës të parashikuar nga neni 248 i Kodit Penal!
Në shkrimin tonë ne nuk do të merremi hollësisht me një klinikë dentare në pronësi të prokurorit Sokol Malaj, e cila sipas vetëdeklarimit të prokurorit për vitin 2015 ka realizuar një fitim prej 3 744 880 lekë të reja. Tashmë për lexuesin është krijuar bindja, që bizneset në pronësi të prokuror Sokolit janë biznese, që gjenerojnë fitime jo të vogla. Thjesht prokurori ynë është si mbreti mitik i antikitetit, Mida, që kishte vetinë që cdo gjë, që prekte, e shndërronte në flori.
Rrethi familjar i z. Malaj rreth biznesmenësh të sukseshëm
Anesti Malaj, vëllai i prokuror Sokolit në nëntor 2011 ka themeluar si person juridik kompaninë ALSTEMA me NUIS L 12325008H me emrin e vjetër tregtar ALSTEMA Malaj (deri në mars 2016). Z. Anesti rreth 8 muaj para nëntorit të vitit 2011 e kishte firmën në formën e personit fizik para se ta shndërronte në person juridik. Për koincidencë, kur z. Anesti rregjistronte këtë kompani në KQR, vëllai i tij Sokoli ushtronte detyrën e Prokurorit të Tiranës!
Vjerri i z. Sokol i quajtur Namik Pllaha së bashku me djalin e tij z. Alban Pllaha po ashtu janë biznesmenë të sukseshëm me kompaninë e tyre të quajtur Choose Balkans.Si përfundim mund të themi se rrethi familjar i prokuror Sokolit shquhet për dhunti të shquara për sa i përket marrjes me biznes.
Në tërë këtë histori mbetet të pozicionohet Prokurori i Përgjithshëm i Republikës z. Adriatik Llalla. I takon atij dhe vetëm atij të shqyrtojë mundësinë e konsumimit të paktën të dy veprave penale nga vartësi i vet prokurori Malaj. Shpresojmë, që Prokurori i Përgjithshëm Llalla, i cili është shquar si luftëtar i paepur anti korrupsion, të verë dorë e mos të presë deri sa të hyjnë në fuqi e të zbatohen ligjet e Reformës së drejtësisë duke filluar nga Ligji i Vetingut.
Llalla amerikanët jo më kot thonë: It is time to act! Ka ardhur koha për të veprurar z. Prokuror i Përgjithshëm!

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Grundstücks Raub der Mafia Staatsanwaltschaft Durres mit Sokol NIshani

Bujar Nishani, niedrigster Sigurime Mann, der die Enver Hoxha Statuen abstauben durfte, als Kellner arbeiten durfte, weil er wegen Inkompetenz, von den Militär Offiziers Schulen und Karrieren ausgeschlossen wurde. Als einziger Schüler fuhr er mit dem Fahrrad zur Schule, was nur den Arbeitern vorbehalten war.

Der Raubzug der Verbrecher Familie Bujar und Sokol Nishani in Durres, Elbasan und in Albanien

Der Bruder Sokol Nishani Mitglied der Verbrecher Organisation:

Der Fall Ina Rama: Ohrfeige für die „Internationalen“ und dem „Malok“ Präsidenten: Bujar Nishani

Eine der Super Skandale einer korrupten EU, US Politik, denn weil die Fakten bekannt sind, hätte die EU und USA, alle Gelder sperren müssen. Die frühere Generalstaatsanwältin Ina Rama, hat ein durch die Verfassung geschütztes Recht, das man einen hochwertigen Posten erhält, nachdem die 5 Jahre Amts Zeit der Generalstaatsanwältin beendet sind.

Drejtësia e krimit apo krimi i drejtësisë? Drejtësia e krimit apo krimi i drejtësisë?
Justiz Albanien
Justiz auf Albanisch Justiz auf Albanisch

Und genau das hat des Profi Verbrecher aus der „Malok“ Abteilung der Richter Bestellung dem HCJ, verweigert und die Deppen der Justiz Bringer aus Deutschland schweigen dazu wie immer, weil man selbst ein kriminelles Enterprise ist, und die Ursache wie überall für das Debakel und die Zerstörung eines Staates.

Das US-EU “Failed-States-Building-Programm” – Albania Drive Against Corrupt Mayors Yields Few Results

Bujar Nishani, Polizei und Justiz Zerstörer in Albanien. Sokol Nishani, komplett korrupt im Falle der Mord Ermittlungen rund um Iso Copa
Bujar Nishani, Polizei und Justiz Zerstörer in Albanien. Sokol Nishani, komplett korrupt im Falle der Mord Ermittlungen rund um Iso Copa

Die nicht transparente Personal Politik von Bujar Nishani im Polizei Apparat, wurde hart von PAMECA II kritisiert, weil erfahrene Polizei Offiziere entlassen wurden, ohne Grund, inkompetende Gestalten plötzlich Direktoren wurden. Die EU Finanzierung der Polizei Akademie wurden dann beendet, bei soviel Willkür, als Lakai von Salih Berisha.

7/18/2007

PAMECA kritisiert das Innenministerum von Albanien

1:48 pm

Chef der PAMECA Organisation, Prof. Klaus Schmidt kritisiert das Innenministerium und das die Polizei Reform zu langsam vorwärts kommt.
2007
Albanian Police Academy Closes its Doors
03 09 2007 Tirana_ The Albanian police notified on Sunday that a year after its inception the Policy Academy will stop recruiting new cadets this year owing to the high number of officers currently active in the force.

The European Commission advisors to Albania’s police force criticized a government restructuring of the force, saying they were concerned over the way some officers were being forced out; opposition politicians say this was designed to advance police loyal to the ruling party.

…….

PAMECA said in a news release in July that the Interior Ministry needed to be more transparent on how and why officers were being hired, fired and promoted.

PAMECA provides strategic advice and specialized technical training to the Albanian police over crime prevention, organized crime, terrorism and border management.

“The moving of officers through the system should be made in a transparent and justified manner,” PAMECA said. “There have been a lot of transfers and firings of officers lately, which has struck key sectors of the state police, which are essential for the integration of the country with European institutions.”

The restructuring has led to the loss of officers that donors had spent considerable amounts of money on training, the European police advisors said.

Interior Minister Bujar Nishani in June defended changes to the organization of several police divisions, which he said “would make the force more productive in the fight against organized crime and trafficking”.

http://www.birn.eu.com/en/101/15/4006/

Former Prosecutor Ina Rama wins trial against High Council of Justice
26/10/2015 13:40
Former Prosecutor Ina Rama wins trial against High Council of Justice

Three years after the Prosecutor General left her office, she won the Second Degree trial at the Administrative Court. She had sued the HCJ for returning to the judiciary system.

The Court of Administrative Appeal ordered the HCJ to propose the President to appoint the former Prosecutor at the Court of Appeal.

The decision was communicated by judges Artur Malaj, Lindita Selmanaj and Alkelina Gazidede. The arguments for the verdict have not been clarified yet.

The former Prosecutor, Ina Rama, sued the HCJ in 2013 for not taking in consideration her request to return at the system.

http://www.top-channel.tv/lajme/artikull.php?id=311588#k2

Was für eine erbärmliche Gestalt: Bujar Nishani, der nicht einmal mit seinem richtigen Namen: Bujar Mehmeti auftritt, weil er aus alter Sigurime Familie ist.

Bujar Nishani, Lulzim Basha, traten als Schutzherr für Dash Aliku auf, dem Cannabis Drogen Baron in Lazarate, der DP Langzeit Freund des Salih Berisha ist.

Peinlichkeit der EU Polizei Mission PAMECA III: die dümmsten Kriminellen werden hohe Polizei Chefs in Albanien  

Chris Hedge: über Hirnlose und kriminelle NATO Aussenpolitik

(ICITAP) US Mafia – Albania-Kosovo Highway Costs Soar To 2 Billion Euros – Frank Wisner, Tom Rich, Christopher Dell,

Älteste Fotos zeigen schon Bujar Nishani, mit teuresten Uhren, einem Geschenck der Mafia, in alter Tradition.

das Narren Schiff der Inkompetenz der EU, versteht wie immer Nichts
das Narren Schiff der Inkompetenz der EU, versteht wie immer Nichts

Die Sicherheits Kommission des Parlmentes fordert schon lange die Absetzung des Staatspräsidenten Bujar Nishani, deren Langzeit kriminelle Banden mit Salih Berisha, Verbündete und Partner bei der als korruptes Construct auftretenden KAS und CDU hat.

Doris pack ohne
Natürlich gab es heimlich einen Orden für Doris Pack, in Skhoder von Bujar Nishani Anfang 2015.

Rückblick, über die Zustände!

09 Apr 15

Albania’s Judges Protect Each Other From the Law

The High Council of Justice turns a blind eye to judges’ misdeeds, perpetuating a culture of impunity in the corrupt justice system.
Flamur Vezaj
BIRN

Tirana

Albania President and head of the High Council of Justice Bujar Nishani | Photo by : LSA

A judge in the first-instance court of Shkodra, who had been diagnosed with multiple sclerosis, found himself between a rock and hard place after a number of citizens filed complaints against his rulings to Albania’s High Council of Justice, HCJ.
An administrative probe carried out by the HCJ revealed that Judge Albano Cepele breached articles of the constitution and the criminal and civil procedural code in 34 cases.
“My vision and balance were impaired and I was receiving treatment in a neurological hospital,” the judge said by way of defence to the HCJ.
On April 15, 2014, the Minister of Justice, Nasip Naco, asked the HCJ to fire him on the grounds that he “had seriously discredited the reputation of a judge”.
Although Cepele had been suffering from sclerosis for years, he was still handling up to 590 cases a year. Minutes from the HCJ meeting on April 15, 2014 described Cepele as “a time bomb for the system”.
The HCJ meeting approved the minister’s request to fire Cepele – one of the rare occasions on which the Council agreed to dismiss a judge.
However, the Supreme Court disagreed with the HCJ’s ruling and overturned it after the judge appealed.
The HCJ is a collegial institution, which acts as a governing body for the judicial system in Albania. Composed of 15 members, it is headed by the President of Albania, Bujar Nishani.
Like the President, the Minister of Justice and the head of the Supreme Court sit on the council ex-officio. Nine other members of the council are judges and three are nominated by parliament.
In 2014 and 2015, the Minister of Justice asked the HCJ to take administrative measures, ranging from dismissal to warnings, against 28 judges.
However, the Council turned down most of his requests.
One problem is that while the minister is the only official that can request disciplinary proceeding against judges in the HCJ, he has only one vote in the Council.
“The HCJ acts as corporation that protects judges,” Naco told BIRN. “They are notready to fire their own, as they think that if they take such rulings one day, they will be dismissed in turn,” he added.
Albania’s justice system is widely perceived as corrupt and many local and international actors accuse the HCJ of doing little to reform the system.
Minutes of HCJ meetings during the last two years, obtained by BIRN, show the Council often turns a blind eye to judges’ misdeeds.
The minutes reveal also that the Justice Minister changed his request for disciplinary actions against judges in half of the cases that he brought.
Over the last year, Naco asked the HCJ to actually dismiss seven judges. The Council approved only two requests, against Cepele and Shtjefen Lleshi, a judge arrested in late 2013 on corruption charges.
In 13 cases, the HCJ handed disciplinary measures against judges, ranging from warnings or downgrading their positions to lower courts.
In 15 cases it took no measures, even when inspections by the Ministry of Justice or the HCJ inspectorate uncovered serious breaches in judges’ work.
The minutes of the HCJ meetings reveal that in some cases the Council voted against the minister, while in the other cases, the minister himself changed his request to opt for a softer disciplinary measure.
Commonest breaches of the law:
HCJ meeting minutes analyzed by BIRN show the most common breaches of the law by Albanian judges concern filing arguments for verdicts late, procrastinating over cases for up to three years and breaching rulings of the Supreme Court.
The HCJ has also considered judges who turn off the audio system during court hearings and others who cannot justify their wealth and assets to the High Inspectorate for the Declaration and Audit of Assets.
Albanian law considers such breaches as serious, but the HCJ has often justified them, citing judges’ heavy workload or their “innocence” of procedure.
A former deputy head of the HCJ, Elvis Cefa, says a form of tacit agreement exists among the judges to protect each other.
Cefa also blames the poor inspections on the part of the Ministry of Justice, which he says help judges to escape disciplinary proceeding.
“Based on my experience, I would say that in front of a proper inspection and well structured proceeding, no judge found in breach of the law could defend himself, no matter how many friends he has in the HCJ,” Cefa told BIRN.
The records obtained by BIRN show that HCJ meetings often feature strong debates when the minister proposes the dismissal of a judge.
In some cases, it is the Minister of Justice who has been at the centre of the controversy.
In a HCJ meeting on February 4, 2014, Naco faced questions about a series of five inspections of judges that the ministry’s inspectorate conducted, which the Council had not been presented with.
According to the minutes, President Nishani, expressed concern that the deadline to file disciplinary proceedings against the judges was about to expire, and the inspections had still not been discussed in the Council.
“I can’t remember them all, but based on your concern Iwill inform the HCJ officially,” he said, during the meeting.
In the interview with BIRN, Naco blamed his predecessor, Eduard Halimi, for failing to hand him seven inspection reports about five judges, saying that after an administrative probe he had filed charges with the prosecutor’s office.
“Charges have been filed with the Tirana prosecutor’s office for all five cases to find the authors who hid the files, which made it possible for the timeframe for disciplinary proceedings to expire,” Naco said.
The minister complained that the HCJ is not living up to the government’s commitment to reform the justice system.
“In every case, the judges have the majority of votes in the Council,” he said. “These judges don’t want the status quo to change,” he added.
Not everyone agrees. Cefa, the former deputy head of the HCJ, blamed the minister for the failure of disciplinary proceeding against judges. “The concentration of power in the minister’s hand to initiate disciplinary proceedings does not help,” he said.
“Disciplinary proceedings are destroyed by the Minister of Justice himself, who has abused the executive power handed to him by the law,” he claimed.
Judges’ assets under investigation:
During 2014, eight judges were under criminal investigation by the prosecutor’s office. As with the HCJ’s administrative proceedings, the results of these investigations have been opaque.
Two judges were found guilty of corruption in first-instance rulings but they appealed and their cases await trial.
The two were Shtjefen Lleshi, from the court of Puke, who was jailed for three years, and Dhimiter Pojanaku, from the court of Pogradec, jailed for three years and six months.
The prosecutor’s office currently has six judges under investigation, accused of concealing their wealth. One who is a member of the HCJ, Gjin Gjoni.
Other judges under investigation are Ken Dhima and Herieta Cela, Osman Alia, Aridan Kaline dhe Qani Hasa.
The minister has asked the HCJ to fire most of the judges under investigation, but the Council has turned down all of his requests.
Albania’s High Inspectorate for the Declaration and Audit of Assets, HIDDA has referred the six judges being probed for hiding their wealth to the prosecutor’s office.
They are accused of hiding assets or cash ranging from a few thousands euro to as much as 2 million euro.
Naco says that the ministry is paying close attention to judges’ declarations of assets but again complains that the HCJ often rejects his attempts to bring disciplinary proceedings.
“The income that these judges pretend they secured from teaching or from publishing books would make even Albania’s best known writer, Ismail Kadare blush,” he concluded.
This article was produced as part of the initiative “Raising Awareness About Corruption Through Investigative Reporting,” supported by the National Endowment for Democracy.

http://www.balkaninsight.com/en/article/albania-s-judges-protect-each-other-from-the-law 
Selbst die US Department of State Reports sprechen nur von …. “Many judges issue rulings that do not appear to have any basis in law or fact…”

Warum die Deutschen nicht alle Projekte, Finanzierungen stoppen, wie man es 1998 noch tat, mit der Ausnahme von Kultur Projekten, zeigt einen Abgrund korrupter Auslands Tätigkeiten der Deutschen Politik, die im Sumpf sich Weltweit verabschiedet hat, weil man auch keine Investoren Weltweit mehr schützt, mit der Ausnahme eigener KfW und andere Betrugs Projekte.

HIrnlos, agiert man herum, weil nur die Dümmsten Hofschranzen Poltiiker werden.

der Deutsche Botschafter spricht Klartext: „noch nie gewann eine Deutsche Firma, einen Prozeß in Albanien“

Die EU Korruptions Motoren mit Romana Vlahutin und 3 Justiz Konferenzen zur Show

70 Jahre zurück:

Oft direkt von den Georg Soros Banden gefördert und installiert, für billige Bestechungs Privatisierungen. 1944 schildert bereits ein abschliessender Wehrmachts Bericht, die “Arbeits Unfähigkeit” der Albanischen Verwaltung –> sprich strohdumm! Primitive Idioten regieren Albanien, während die Intelligenz erneut auswandert.