Schlagwort-Archive: Envi Hicka

Regierungs Memo, warnt vor Forderungen, von bis 2 Milliarden € aus ICSID, Abitrage Verfahren und Staatsgarantien

Folgen oft einer Betrugs Privatisierung, der sogenannten „Internationalen Wertegemeinschaft“ und totaler Inkompetenz, der Albanischen Regierungen.

Ein Dokument, vom Ex-Justizminister Petrit Vasili, unterschrieben, erstellt durch die Regierungs Beauftragte, für Abitrage Verfahren, warnt vor einer Finanz Kathastrophe, weil nie Verträge eingehalten werden, Grundlage des Bestechungs Motoren überall.

Die Entschädigungs Summen, können durch diverse Ansprüche auch bei bis zu 2 Milliarden € liegen, vertrauliche Dokumente belegen und auch warnen. Einige Verfahren konnte Albanien gewinnen, vor allem gegen Profi Betrüger wie Kastriot Ismailaj, oder Vergleiche im CEZ Debakel erreichen.

Zu 70 Millionen € ist bereits Albanien verurteilt worden, nur in Abitrage Verfahren. Hinzu kommen hohe Millionen Summen, über Urteile des EU Menschenrechtshofes, für besetzte, verkaufte Immobilien der Albaner Mafia, was sich Regierung nennt. Die meisten Verfahren sind noch offen, überwiegend Verfahren, welche Edi Rama verursacht hat, durch seine Langzeit Verbrecherischen Partner, auch weil er jedes Gesetzt, wie Ilir Meta, die Ehefrau Monika ignorieren.

Jeder Ministerpräsident (Ausnahme Pantelji Majko) hat die Verantwortung für das Desaster, wie Investoren terrorisiert werden, trotz Staatsverträge, was ein Eprressungs System ist, auf Teilhaberschaft, oder Verkauf.

ICSID, Abitrage Verfahren sind extrem teuer, die Albanische Regierung verlor Etliche inzwischen, denn einige Investoren, haben derartige Garantien per Vertrag: Einer sogar per Gesetz. Das Staatsgarantien vorliegen, ignoriert praktisch die korrupten und inkompetenden Präfekten, Minister, Ministerpräsidenten total. Und nun haben inkompetende  Esotheriker, ohne Kompetenz auch noch Justiz Ministerium unter Kontrolle.

Abitrage Verfahren des Staates: Reiner Betrug und Interessenkonflikte: Envi Hicka, Alma Hicka: Haxhia & Hajdari

Dokumenti konfidencial i MD: Shqipëria rrezikon të humbasë 2 miliardë euro në arbitrazh

Shqipëria rrezikon të humbasë 2 miliardë euro nga gjyqet në Arbitrazhin Ndërkombëtar. Një dokument konfidencial që Ministria e Drejtësisë i dërgon kryeministrit Edi Rama zbulon fakte tronditëse mbi rreziqet financiare që po i kanosen vendin nga paditë e kompanive të huaja kundër qeverisë.

Dokumenti, i cili mban datën 10 prill të këtij viti, zbulon se aktualisht në Arbitrazhin Ndërkombëtar po zhvillohen katër procese kundër Shqipërisë. “Vlera totale e dëmshpërblimit që kërkohet nga palët, vetëm për këto katër procese shkon mbi 2 miliardë euro” thuhet në shkresën konfidenciale që Ministria e Drejtësisë i dërgon Kryeministrit.

Këto padi janë rrjedhojë e prishjes së njëanshme të kontratave nga qeveria shqiptare me kompanitë e huaja, edhe pse disa prej tyre kanë qenë të miratuara nga Parlamenti, çka u jep paditësve pozita shumë të forta në gjyq.

Situatë alarmante

Edhe pse në shkresë nuk zbulohen emrat e kompanive, që kanë paditur Shqipërinë, burime nga Ministria e Drejtësisë, thonë se një prej çështjeve është ajo e biznesmenit italian Francesco Beccheti, i cili ka paditur qeverinë shqiptare për hidrocentalin e Kalivaçit, por edhe disa çështje të tjera.

Me tone alarmuese Ministria e Drejtësisë kërkon nga Kryeministri që të marrë masa urgjente për të parandaluar një krizë, e cila do të kishte pasoja të rënda për financat e shtetit.

‘Sipas komunikimeve me Avokaten e Përgjithshme të Shtetit ka shumë çështje të tjera në ministritë e linjës, kur kontratat janë zgjidhur në mënyrë të njëanshme nga pala shtetërore,” thuhet në shkresën e Ministrisë së Drejtësisë.

Sipas të dhënave konfidenciale nga Avokatura e Shtetit, vetëm vitin e kaluar Shqipëria u dënua me 70 milionë euro në Gjykatën Ndërkombëtare të Arbitrazhit.

“Një situatë e tillë është shumë shqetësuese dhe me pasoja tepër të rënda, të paparashikuara për financat e shtetit dhe pasurinë publike, e cila kërkon një analizë të thellë për çdo institucion shtetëror,” sugjeron Ministria e Drejtësisë.

Rekomandimet

Për shkak të situatës tepër të rënduar dhe pasojave katastrofike që i kanosen ekonomisë kombëtare nga humbja e këtyre gjyqeve, Ministria e Drejtësisë i kërkon qeverisë marrjen e një sërë masave.

“Kjo situatë kërkon analizë të thellë dhe nxjerrjen e përgjegjësive, sidomos në rastin e humbjes së proceseve të arbitrazhit, pasi mund të përbëjnë elementë të veprave penale dhe personat përgjegjës duhet të vihen para përgjegjësisë,” propozon Ministria e Drejtësisë.

Po kështu ajo i rekomandon kryeministrit që të mos lejojë asnjë kontratë të zgjidhet në mënyrë të njëanshme, pa u konsultuar më parë me Avokaten e Shtetit.

Për ato kontrata për të cilat ka filluar zgjidhja, Ministria rekomandon pezullimin e menjëhershme dhe hartimin e një plani specifik të koordinuar, ndërsa koncesionet e reja që lidhen të trajtohen me kujdes të shtuar.

“Sa më sipër është urgjente marrja e masave dhe adresimi i situatës për angazhimin me përgjegjshmëri jo vetëm të Avokaturës së Shtetit dhe ministrive të linjës për përfaqësimin dhe mbrojtjen e interesave të shtetit shqiptar,” përfundon dokumenti konfidencial. /Syri.net

Abitrage Verfahren des Staates: Reiner Betrug und Interessenkonflikte: Envi Hicka, Alma Hicka: Haxhia & Hajdari

Wenn eine Firma gegen den Staat Albanien ein Internationales Gerichts Verfahren anstrengt, auch als Abitrage oder ICSIS bzw. UNICITRAL Verfahren bekannt, werden beide Seiten überwiegend von einer Familie als Anwälte vertreten. Peinlicher und absurder geht es nicht mehr, wo Millionen gestohlen werden.
Vertuscht durch die Partner der IRZ-Stiftung der vollkommen korrupten EU Justiz Mission vor Ort, seit Jahren.
Korrupt und Inkompetend bis auf die Wurzel: die Volks Staatsanwältin des Justiz Ministeriums: Alma Hicka
AKTUALITET
Skandali me Avokaten e Shtetit/ Gjyqet ndërkombëtare të Shqipërisë i kthen në biznes familjar

alma hicka

Në nëntor të vitit 2015, qeveria shqiptare u dënua nga Gjykata Europiane e të Drejtave të Njeriut të paguajë mbi 2 milionë euro për tre familje të shpronësuara nga regjimi komunist. Në gjyq, shteti shqiptar mbrohej nga Avokatja e Shtetit, Alma Hiçka. Paditësi ishte bashkëshorti i saj, Envi Hiçka, me studion e tij, Haxhia & Hajdari.

Gjyqi për këtë çështje ka nisur në dhjetor të vitit 2013. Në atë kohë, bashkëshorti i avokates së Shtetit, përveçse një nga avokatët kryesorë të studios Haxhia & Hajdari, ishte aksioner i saj duke zotëruar 5 për qind të kuotave.

Ai i Sharrës kundër Shqipërisë nuk është një rast i izoluar. Syri.net publikon dokumentat ekskluzivë që faktojnë se si gjyqet kundër Shqipërisë në Arbitrazhin Ndërkombëtar janë shndërruar në biznesin familjar të Avokates së Shtetit.

Skema funksionon përmes një qarku të mbyllur, ku interesat kombëtare të shtetit shqiptar tregtohen brenda një familje. Shqipëria paditet në gjykatat ndërkombëtare nga bashkëshorti i Avokates së Shtetit dhe mbrohet nga Avokatja e Shtetit.

Faktet tronditëse dëshmojnë se përmes kësaj skeme, shteti shqiptar është dënuar me dhjetëra milionë euro nga gjykatat ndërkombëtare. Dokumenti më poshtë është vendimi në çështjen Sharra dhe të tjerë, ku Shqipëria humbi mbi 2 milionë euro. Por ky nuk është i vetmi.

Image

Një tjetër rast i bujshëm është ai i çështjes Delijorgji kundër Shqipërisë. Në këtë rast studio përfaqësuese e Mihal Delijorgjit ishte sërish Haxhia&Hajdari, respektivisht me avokatët Elira Kokona dhe Maks Haxhia, ndërsa shteti shqiptar mbrohej nga avokatja e shtetit Alma Hiçka.

Në atë kohë, Elira Kokona ishte sekretarja e përgjithshme në Ministrinë e Kulturës çka përbën një tjetër skandal, ku një nëpunës i lartë i shtetit padit shtetin. Por skandali thellohet më tej, pasi avokati tjetër, Maks Haxhia, ishte ortak me bashkëshortin e Avokates së Shtetit, Alma Hiçka. Kjo e fundit mbronte shtetin shqiptar nga padia e studios së bashkëshortit të saj. Edhe këtë herë çështja u humb. Qytetarët paguan kosto jo të vogla, ndërsa gjykata i ktheu të gjitha pronat e sekuestruara biznesmenit Delijorgji.

Image

Biznesi miliarder

Në 60 çështje të komunikuara në Janar të vitit 2014 kundër Shqipërisë në Gjykatën Europiane të të Drejtave të Njeriut, 15 prej tyre përfaqësoheshin nga studio ligjore, me ortak bashkëshortin e Zonjës Hiçka, pavarësisht se nuk përfaqësonte vetë personalisht. Mjaftoi vetëm një vit për të parë rezultatet.

Në rastin Sharra kundër Shqipërisë ( Nëntor 2015) , Delijorgji kundër Shqipërisë( Prill 2015) e shumë e shumë çështje të tjera në GJEDNJ, qytetarët shqiptar kanë paguar miliona euro, të paditura nga Envi Hiçka dhe të pambrojtura nga Alma Hiçka.

Image

Por çështja më e bujshme e familjes Hiçka mbetet marrëveshja me CEZ. Envi Hicka, i shoqi i Avokates së Shtetit ishte avokat i kontraktuar nga CEZ Shpërndarje në çështje, që kjo kompani kishte ngritur kundër Drejtorisë së Tatimeve për një vlerë prej 8 milionë euro.

Bëhet fjalë për abuzime dhe evazion fiskal që kompania çeke kishte kryer gjatë kohës që zotëronte rrjetin e shpërndarjes së energjisë. Të gjitha këto vepra më vonë u amnistuan në marrëveshjen për zgjidhjen me mirëkuptim. Personi që formuloi nenin 9 të marrëveshjes që amnistoi penalisht drejtuesit e CEZ ishte Alma Hiçka, Avokatja e Shtetit Shqiptar dhe Bashkëshortja e avokatit të CEZ.

Syri.net

Korrupt und Inkompetend bis auf die Wurzel: die Volks Staatsanwältin des Justiz Ministeriums: Alma Hicka

Erinnert an Wolfgang Schäuble, die Bestechungs Transatlaniker mit der Atlanik Brücke e.V., wenn man in einem der grössten Betrugs und Bestechungs Fälle plötzlich Nichts weiß und was der Eheman: Envi Hicka, für eine Rolle spielte, obwohl Dokumente vorliegen. Extrem viele prominente Anwalts Kanzleien, sind in Betrug, Bestechungs verwickelt in Tirana und oft treten Familien auch bei den Notaren und in der Justiz Rudel Weise auf, obwohl keinerlei Kompetenz vorliegt. Etliche Super Skandale der Anwalts Kanzleien in Tirana gibt es, wo die Opfer oft ausl. Firmen sind, man vor Erpressung nicht zurückschreckt, wie die Kanzlei von Argita Berisha mit der korrupten heutigen Gerichtspräsidentin von Durres: Joana Qeleshi, welche alle Gesetze und Institutionen auch in 2016 ignoriet, jeder Kriminelle Grundstücke kaufen kann.

Mit solchen Leuten, die tief in die grossen Betrugs und Bestechungs Skandale verwickelt sind, will man Justiz aufbauen.

Original Nonsens Hirnleute, direkt von Nasci Naco eingesetzt, mit Diplom aus 2001 also im Nichts, weiß Nichts, als es zur Befragung im Untersuchungs Ausschuss (durch Edmond Spaho und Frau Tobacco ) rund um den CEZ Skandal kommt. Also ist man arogant, aber zu dumm um sich kundig zumachen. Edmond Spaho kritisiert diese Arroganz, der Frau, natürlich aus dem Hause Georg Soros, wo lauter Idioten in Staatsstellungen gehievt wurden.
Edmond Spaho: Die Weltbank hat die Verantwortung für das Energie Debakel, durch ihre falsche Beratung bei dem CEZ Desaster

Jetzt weiß die Dame das Alles nicht, das der Ehemann: Envi Hicka, als Haupt Aktionär einer Anwalts Kanzlei (Haxhia & Hajdari), praktisch alle Verträge und Steuerfragen mit dem Finanzamt vor Gericht für die CEZ regelte.
Die Kanzlei residiert in den Büro Türmen, welche unter der Ilir Mafia Regierung gebaut wurden durch den Bin Laden Finanzier: Yassin Kadi und Alles war bis 2012 beschlagnahmt. Die Kanzlei, vertritt auch den Mafia Fussball Verband, der in Tradition nur von Skandalen, Wett Betrug, Mord. Geldwäsche und Drogen Handel lebt. Ebenso diverse Betrugs Baufirmen und im Interessen Konfligt mit der CEZ nun für den Super Betrüger: Kastrioti Ismalaj, wo man ein Abitrage Prozess, über eine Münchner Kanzlei, gegen die CEZ verlor. Über einen Kanzlei Kollegen des Ehemannes: Av. Armer Juka, wurde ein gefaktes Gutachten produziert, das es keinen Grund für eine Strafanzeige gibt.

Envi Hicka

Envi Hicka

Haxhia & Hajdari Attorneys at Law

Mr. Hicka started practising law in 2001; he was admitted to the Albanian Bar Association in 2002.  Mr. Hicka has a degree in Law from the Faculty of Law, University of Tirana, Albania.  He has participated actively in numerous cases of national and international arbitration.  Mr. Hicka is an expert in the resolution of civil disputes, whether through arbitration, amicable settlement or litigation.  His areas of practice include civil law, litigation, tax law and labour law.

Mr. Hicka is President of the Appeal Disciplinary Commission of the Albanian Football Assocation.

Mr. Hicka speaks Albanian, English and Italian.

Email: envihicka@lawfirmh-h.com.al

Blvd. Deshmoret e Kombit
Twin Towers, Tower 2, 9th Floor
Tirana
Albania

Tel: +355 4 22 80 170
http://www.lawfirmh-h.com.al

Ein enormer Interessen Konflikt, weil Envi Hicka, die Kanzlei Zeitgleich auch den Gangster und Inkasso Vertreter der CEZ vertrat.

Im CEZ Betrug, wurden 3,65 Millionen € auf Bank Konten des LSI Gangsters: Kastriot Ismailaj beschlagnahmt

Avokati i Përgjithshëm i Shtetit

Alma HickaAvokate e Përgjithshme e Shtetit, Znj. Alma Hicka

Znj. Alma Hicka lindi në Lushnjë, më 11 prill 1979. Ajo u diplomua në Fakultetin e Drejtësisë në Universitetin e Tiranës me rezultate të shkëlqyera në vitin 2001. Në

Envi Hicka

Avokate e Përgjithshme e Shtetit, Znj. Alma Hicka

Znj. Alma Hicka lindi në Lushnjë, më 11 prill 1979. Ajo u diplomua në Fakultetin e Drejtësisë në Universitetin e Tiranës me rezultate të shkëlqyera në vitin 2001. Në vitin 2004, znj. Hicka u diplomua  në Shkollën e Lartë të Magjistraturës, duke u renditur në vendin e parë me rezultatet më të mira mes studentëve të kursit përkatës. Gjatë viteve 2009-2011, znj. Hicka kreu dhe studimet Master të nivelit të dytë në të drejtën civile pranë Fakultetit të Drejtësisë, Universiteti i Tiranës.

Në vitet 2003-2004, znj. Hicka ka qënë gjyqtare pranë Gjykatës së Shkallës së Parë në Tiranë. Më pas, ajo u emërua gjyqtare në Gjykatën e Shkallës së Parë në Kavajë, detyrë të cilën e ushtroi për 6 vjet. Në vitet 2010-2014, znj. Hicka ushtroi detyrën e Inspektores pranë Këshillit të Lartë të Drejtësisë. Në nëntor 2014, ajo u emërua nga Kryeministri i Shqipërisë në detyrën e Avokates së Përgjithshme të Shtetit.

Znj. Hicka ka qënë lektore dhe pedagoge e drejtës së punës dhe asaj familjare në një sërë institucionesh të arsimit të lartë në Shqipëri, përfshirë këtu edhe Shkollën e Magjistraturës. Ajo ka marrë pjesë në seminare e trajnime me tematika të larmishme rreth të drejtës civile, funksionimit të ligjit dhe çështje të tjera të drejtësisë të organizuara nga Universiteti i Tiranës, Fondacioni SOROS,OSBE, USAID, Gjykata Europiane për të Drejtat e Njeriut si dhe organizma të tjerë jashtë vendit në Çeki, Itali, Francë, Belgjikë, Maqedoni e Holandë.

Znj. Hicka është njohëse e gjuhës angleze dhe italiane.

http://www.avokaturashtetit.gov.al/struktura-3/avokati-i-pergjithshem-i-shtetit

Avokatja e Shtetit “tërbon” deputetët, Spaho: Je arrogante

Postuar më: 08 February 2017 20:54

spaho-640x348_1486582912-8803440

 

Tashmë mesa duket është bërë e zakonshme që në Komisionet parlamentare, temë kryesore të jenë debatet dhe replikat që deputetët e mazhorancës dhe të opozitës bëjnë me njëri tjetrin.

Këtë radhë sherri është zhvendosur në Komisionin Hetimor për CEZ, ku protagonistë të replikave u bënë kreu i këtij komisioni Edmond Spaho dhe Avokatja e Shtetit Alma Hicka.

Sipas Spahos, Avokatja Hicka po tregohej arrogante, duke qenë se kjo e fundit jepte të njëjtën përgjigje për të gjitha pyetjete që iu drejtuan.

Duke parë këtë reagim, deputetët e djathtë kanë shpërthyer në akuza, Hicka është larguar duke thënë se nuk do të vinte më.

Debati: 

Spaho: Jeni arrogante dhe vini këtu nga pozicioni që mbani. Mos harroni se do të përgjigjeni personalisht ju sepse jeni Avokate e Përgjithshme e Shtetit dhe i keni vënë një barrë prej 108 mln euro Republikës së Shqipërisë.

Hicka: Zt. kryetar mos fyeni dhe jeni duke fyer dëshmitarin..

Spaho: Ka mundësi të dëgjoni?

Hicka: Jo nuk do të dëgjoj për sa kohë ju më fyeni…absolutisht jo!

Spaho: Ju tregoj ju me dokumente se nuk po thoni të vërtetën… Do të dëgjosh se s’bën. Nuk ke të drejtë të paraqitësh fakte të rreme.

Hicka: Nuk keni të drejtë t’i drejtoheni me këtë gjuhë dëshmitarit. Jeni duke shkelur, Kushtetutën ligjin dhe Kodin e Procedurës. Në detyrën time si gjyqtare kurrë ndonjë nuk i jam drejtuar dëshmitarit në këtë mënyrë.

Spaho: Mund të bëni ankesë për këtë. Duhet të dëgjoni dhe të ballafaqoheni me faktet.

Tabaku: Seancën e kaluar erdhët këtu dhe sikur jua shua zëri në fund, pas provave për lidhjet e juaja personale, pas provave për përfshirjen e bashkëshortit tuaj. Po flas dhe dëgjo. Një dëshmitare të tillë që flet me arrogancë që nuk pranon të përgjigjet ky komision nuk e ka parë ndonjëherë. Mua mu drejto zj. Tabaku. Me ti drejtohu diku tjetër. Këtu jemi të gjithë deputetë që të marrim ty në pyetje. Ke marrë ca zakone të mira të Rilindjes. Ne këtu po paraqesim fakte. Në qoftë se ke dëshirë të dëgjosh, dëgjo.

Spaho: Jepeni pak ujë të qetësohet…

Tabaku: Qetësohu 5 minuta dhe vazhdoni të përgjigjeni…

Spaho: Doni pak kohë të qetësoheni?

Tabaku: Këtu zbatojmë ligjin…më e shqetësuar më dukesh..

Spaho: E ndërpresim komisionin për 5 minuta sa të qetësohet zonja Hicka.

Në këtë gjyq CEZ kërkonte shfuqizimin e vendimit të Drejtorisë së Apelimit Tatimor, pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve Tiranë. Bëhet fjalë për një gjyq ku kërkohej që shteti të hiqte dorë nga gjoba në shuma të mëdha vendosur ndaj CEZ:

1.Detyrim për TVSH 151.865.307 lekë

2. dhe gjobë më vlerën 10.165.293 lekë.

3.Tatim fitimi gjobë në masën 1.353.699 lekë.

4.Gjobë në vlerën 1.000.000 lekë për moslejim kontrolli

hicka vendimi 1

Në foto, faksimile e vendimit të gjykatës ku avokat është Envi Hicka

Po ashtu edhe në një gjyq tjetër të zhvilluar më 27 prill 2012 në Gjykatën e Tiranës mes CEZ dhe Drejtorisë së Tatimeve sërish avokati Envi Hicka mbron kompaninë CEZ shpërndarje. Edhe kësja here cështja në gjykim lidhet me vlera të mëdha monetare, detyrim i CEZ ndaj tatimeve.

Kësaj here bëhet fjalë për shumën:
1. Detyrimin për TVSH-në për vitin 2010, për shumën 413.587.330 lekë

2. dhe gjobës në lidhje me këtë detyrim për shumën 129.532.280 lekë.

hicka vendim 2

Në foto, faksimile e vendimit të mësipërm gjykatës ku avokat është Envi Hicka

Por Hicka ka përfaqësues CEZ edhe gjatë vitit 2011. Në një gjyq që u zhvillua në Gjykatën e Tiranës më 3 nëntor 2011, sërish Envi Hicka, bashkëshorti i Avokates së Shtetit që aktualisht është në detyrë ishte avokat mbojtjës i kompanisë CEZ. Sërish i paditur është drejtoria e tatimeve në Tiranë dhe gjyq bën fjalë për detyrime të tjera që CEZ i ka tatimeve të Tiranës.

hicka vendim 3

Në foto, faksimile e vendimit tjetër të gjykatës ku avokat është Envi Hicka

Vec të tjerave, nga informacioni i dhenë nga vetë studio ligjore për Chambers Europe 2014, rezulton se nje nga përfaqësimet e studios ligjore Haxhija & Hajdari ka qenë dhe përfaqësimi I CEZ shpërndarje në projektin e mbledhjes së borxhit pëmes kontraktimit të kompanive të tjera. Përmes këtyre kontratave, është lejuar transferimi I shumave të mëdha monetare jashtë shtetit në vend që të investoheshin në kompani.

hicka katalog faqja

Faksimile e katalogut ku shihet se kontakt I CEZ tek studio Haxhia& Hajdari ishte edhe Envi Hicka

http://www.droni.al/web/EKSKLUZIVE_DOKUMENTAT_Avokatja_e_Shtetit_Alma_Hicka_ne_konflikt_interesi_i_shoqi_avokat_I_CEZ_33551_1.php