Schlagwort-Archive: Edmond Panariti

LSI Mafia mit Edmond Panariti: Die Mehl Import Mafia, welche zu 50 % nur als Tierfutter geeignetes Mehl importiert

Uralt bekannt, das für den Menschlichen Verzehr verbotenes Mehl importiert wird, die Lebensmittel Kontrolle (AKU), von diesen Banditen und Verbrechern in Albanien kontrolliert wird, was offiziell schon mit Genc Juka anfing, der auch entsprechende Fleich Waren importierte, umetikitierte. Seitdem die Kosovo Mafia auch noch viele Bäckereien oft illegal in Albanien eröffneten ist die Lage noch schlimmer geworden, wo der Deutschen Politiker: Michael Steiner (SPD) natürlich, UNMIK Chef im Kosovo, von Hashim Thaci, der Super Drogen Mafia Gashi, Zoll Chef, einfach eine 25 Jahre jüngere Frau zur Verfügung gestellt bekam, und Alles lief Super im „Deutsche Werte System“ mit unzähligen solcher korrupter Diplomaten und Politiker in der Welt und im Balkan. Aktuell ist Rezzo Schlauch, Vize Aufsichtsrat Chef, der neuen Offshore, Geldwäsche,  Betrugs Bank: „ABI“ in Tirana, ein identisch eingekaufter Fall, wie die EU Botschafterin in Tirana.

Edmond Panariti und die „Mehl“ Import Mafia, mit „zum Verzehr“ verbotenen Getreide Importen

Die EU Mafia, will nur zur Show, ein Labor bezahlen, Labors auch wie bei der Kontrolle der Treibstoffe, Diesel Qualität, welche nie eine Funktion hatten. Treibstoff Betrug, man ist im Balkan, vor allem in Albanien.

Das Labor der Nationalen Umwelt Agentur, ein Betrugs Projekt des Edi Rama

 

Mielli i bukës që hanë gjysma e shqiptarëve zhdoganohet si ushqim kafshësh

March 18, 2017 00:41

Mielli i bukës që hanë gjysma e shqiptarëve zhdoganohet si ushqim kafshësh

Një lloj mielli serb i rezervave të shtetit të atjeshme i magazinuar prej vitesh po importohet nga Kosova në Shqipëri dhe po  përhapet masivisht tek ne për shkak të çmimit të ulët. Aktualisht ai ka zënë gati 50% të tregut të prodhimit të bukës në Shqipëri, sipas të dhënave.

Buka është ende ushqim bazë në Shqipëri, pasi konsumi për person në ditë llogaritet në rreth 300 gramë.

Bëhet fjalë për miell pa fortifikimet minimale ushqimore. Fortifikimi i miellit nënkupton një nivel të caktuar proteinash në miell. Mielli serb për të cilin po flasim që hyn në Shqipëri nga Kosova ka një nivel proteinash 7 përqind, kur norma minimale e pranueshme është 12-13 përqind.

10,5% proteinë është për kafshët.

Adi Haxhiymeri nga Fabrika Bloja thotë për revistën Monitor:

“Po të shkosh në Serbi, diferenca nga mielli në grurë, kushdo që të shkojë të blejë, është 10 euro, që duhet të jetë minimumi 100 euro, sepse është puna, ambalazhi, himja etj. Kjo ka bërë që të pastrohen gjithë magazinat e Serbisë, gjithë rezervat e Serbisë, nuk ka ngelur grurë mizerabël pa hyrë nga atje dhe të vetmet shtete ku ato po ecin fort, sepse të gjitha të tjerat reaguan, janë Bosnja, Kosova dhe Shqipëria”.

Greqia, edhe Maqedonia, edhe Mali i Zi, e kanë ndaluar tashmë këtë lloj mielli duke konkluduar se ai e cënon rëndë sigurinë ushqimore të popullatës.

Por veç problemeve shëndetësore tek konsumatori, industria shqiptare e përpunimit të miellit është në kolaps.

Të gjendur në një situatë të vështirë për të mbuluar humbjet që po krijojnë importet e lira, importuesit shqiptarë kanë nisur të përshtaten. Ata vit pas viti kanë ulur importet e drithërave nga Italia, Spanja dhe Rusia dhe kanë nisur të furnizohen nga Serbia.

Në vitin 2016, Serbia ishte furnizuesi më i madh i tregut të Shqipërisë me drithëra.

Aktualisht Serbia dhe Rusia furnizojnë mbi 86% të tregut shqiptar me drithëra, me çmime dy herë më të lira se vendet e tjera partnere që kanë 14% të tregut.

Një ton grurë nga Serbia kushton, sipas të dhënave nga INSTAT 206 euro, ndërsa nga Rusia është 188 euro. Një ton grurë nga Italia kushtoi 666 euro dhe nga Spanja 756 euro mesatarisht për 2016.

Tregtarët e Kosovës e importojnë këtë miell si “lëndë e parë për blegtori” nga Serbia me tarifa dhe taksa zero. E bluajnë në fabrikat e Kosovës dhe më pas e eksportojnë në Shqipëri. Pra jo vetëm e blejnë lirë grurin nga Serbia, por fitojnë edhe në taksa, pasi nuk paguajnë TVSH. Në këtë mënyrë, ky miell hyn shumë herë më lirë se importet e këtij produkti nga vendet e tjera. Duke qenë se kjo manovër u shtri gati në tre vite, mielli serb ka pushtuar tashmë tregun.

Një paketim miell në një thes 20 kilogramë në tregun me pakicë të Kukësit kushton 500 lekë më lirë se në Tiranë. Ndaj shumë tregtarë, pasi kanë pikasur këtë diferencë, furnizohen në qytetin verilindor, duke e çuar miellin pa standarde të Serbisë deri në Jug të vendit.

“Vetë serbët këtë grurë e përdorin vetëm për kafshë”

Në një intervistë për gazetën kosovare Express, Misin Voci, kryetar i Shoqatës së Mullisëve të Kosovës, thotë se “kompania Devolli, e ndihmuar nga Dogana e Kosovës, po i ushqen shqiptarët, andej e këndej kufirit, me miell që prodhohet nga gruri i dedikuar për ushqim të kafshëve”.

Sipas Vocit, gruri që Devollët importojnë nga Serbia është i rezervave serbe shtetërore, pa vlera ushqyese dhe vetë serbët e përdorin vetëm për kafshë.Sipas Vocit krimi është i shumëfishtë. Padyshim që Dogana e Kosovës është e përfshirë me të dyja këmbët. Ai shton se Devollët e shesin tonin e miellit më lirë se sa kushton toni i grurit. Kjo është absurde. Por, sipas tij, kjo ndodh sepse Devollët po e blejnë kilogramin e grurit në Serbi me 6 cent, kur në treg kushton 23-25 cent.

“Ata po blejnë nga rezervat shtetërore serbe. Ai grurë është shumë i vjetër dhe tashmë i ka humbur të gjitha vlerat ushqimore”, tregon Misini dhe shpjegon se importin ‘Dogana e Kosovës’ e konsideron si

Duke qenë ushqim i kafshëve, gruri nuk i nënshtrohet obligimeve financiare doganore. “Por problemi është se këtë grurë për kafshë po e hanë shqiptarët në Kosovë dhe Shqipëri”.

 

Zu inkompetend ein mordernes Jagd Gesetz zu organisieren, die Umsetzung der „Güle“ Verordnungen, aber Super Mafia Vertreter in Berlin empfangen. Das ist die Deutsche „Wertegemeinschaft“ der Politik Allgemein bekannt, UNICEF warnt erneut!

Gemeinsame Projekte, dienen der persönlichen Bereicherung, durch Kick-Back Geschäfte, wie andere Projekte zeigen, dienen direkt der Parteien Finanzierung auch in Belgien.

Panariti 2

Edmond Panariti, Christian Schmidt in Berlin

Mafia LSI Minister der Skandale: Edmond Panariti in Berlin bei Minister Christian Schmidt, MdB: Kordula Kovac (CDU)

Alarmi/ Mielli serb gjunjëzon industrinë shqiptare

Klement Balili „State Caputure“ und nur der US Botschafter fordert die Verhaftung

Edmond PanaritiKordula Kovac

Edmond Panariti

Gangster Treffen in Bari: Edmond Panariti, EU Commissar: Phil Gangster Treffen in Bari: Edmond Panariti, EU Commissar: Phil HoganHogan
Balili Mafia: Mitte Albanischer Gross Gangster und Rechts mit dem Rücken: Edmond Panariti, LSI Gangster Agar Minister

Bei der Einweihung des illegalen Mafia Hotels des Klement Balili dabei. ebenso Verantwortlicher des Super Skandals mit dem Neuen Fischerei Hafen, wo er nur Politik Show machte.

Minister Mafisoi LSI Edmond Panariti, traf die Entscheidung, für den Kriminellen Armando Prenga, welche Albanische Gerichte inzwischen für ungültig erklärt haben.
Luxus Leben der Tochter des Generalstaatanwaltes! Inklusive Auslands Schulen und Studium nun in Deutschland. Jusitz Aufbau im Ausland nennt man es, der Deutschen IRZ-Stiftung, welche man längst schliessen hätte müssen.

Die 17-jährige Tochter: Eni Llalla, Luxus Leben, ist bereits Immobilien Besitzerin in Albanien.

Der Mafia Generalstaatsanwalt Adriatik Llalla und Kollegen, missbrauchte US Visa

Gangster Treffen in Bari: Edmond Panariti, EU Commissar: Phil Hogan

Panariti në Itali: Mbështetje për administrimin e efektshëm të burimeve ujore

MINISTRI PANARITI TAKON KOMISIONERIN HOGAN (1)

  TIRANË, 20 Shkurt /ATSH/-Ministri i Bujqësisë,  Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujrave, Edmond Panariti, gjatë një vizite në Bari, Itali, u takua me Komisionerin e lartë Evropian të Bujqësisë, Phil Hogan. Në qendër të bisedimeve të ministrit dhe komisionerit, ishin ujitja dhe parandalimi i përmbytjeve, si dhe parandalimi i sëmundjeve në bujqësi, të lidhura këto me ndryshimet klimatike. Në një …

Edmond Panariti und die „Mehl“ Import Mafia, mit „zum Verzehr“ verbotenen Getreide Importen

Nichts Neues, das die Mafia kontrollirte „Mehl“ und Lebensmittel Aufsicht und Kontrolle bis zum Minister, im Welthandel für den Verzehr verbotenes Mehl einführt, oft aus der Ukraine, das minderwertig ist, zuwenig Protein hat, Chemisch verseucht ist.

Allgemein bekannt, das die Albaner inzwischen schauen, woher ihr Bäcker das Mehl hat, so schlecht und minderwertig ist das Mehl

Allgemein bekannt, UNICEF warnt erneut und die EU Mafia auch als Georg Soros Hofschranzen Mafia bekannt) ,finanziert wie immer den ganzen kriminellen Müll. Im Kosovo das selbe Problem.

Alle 5 Jahre, finanziert die EU neue Labors, auch technische Einrichtungen für Treibstoff Qualitäts Kontrollen, und für Geld gibt es dann jedes Gutachten. Ausgebildete Leute werden entlassen, Parteibuch Idioten erhalten die Posten und die Labor Einrichtungen verschwinden spurlos! Das Labor der Nationalen Umwelt Agentur, ein Betrugs Projekt des Edi Rama

Ein endloser Kreislauf, auch bei Krankenhäusern, damit korrupten und inkompetende  EU Gestalten Arbeit haben.

Von Arthur Kuko. genannt Botschafter in Berlin, gut dokumentierter Drogen Boss, als NATO Botschafter schon in 2002 und Partner von Lefter und Nard Koka bei Geldwäsche Projekten werden diese Berliner Termine organisiert. Dann gibt es ein paar Millionen für Pseudo Projekte (ein Anteil der hält der Deutsche Minister, für seinen Wahlkampf) und die Gelder verschwinden im „Schwarzen Loch“ des Balkans.

Afghanistan und unsere christliche Verantwortung

Drei Tage nachdem die afghanische Ärztin Sima Samar mit dem Alternativen Nobelpreis geehrt wurde, richtete sie sich am 10. Dezember 2012 an die … …mehr lesen

Zu inkompetend ein mordernes Jagd Gesetz zu organisieren, die Umsetzung der „Güle“ Verordnungen, aber Super Mafia Vertreter in Berlin empfangen. Das ist die Deutsche „Wertegemeinschaft“ der PolitikAllgemein bekannt, UNICEF warnt erneut

Panariti 2

Edmond Panariti, Christian Schmidt in Berlin

Mafia LSI Minister der Skandale: Edmond Panariti in Berlin bei Minister Christian Schmidt, MdB: Kordula Kovac (CDU)

 

Postuar: 26/02/2017 – 22:17

Industria vendase e blojës po punon me 40% të kapacitetit aktualisht, për shkak se mielli serb pa standarde që po importohet nga Kosova po konkurron me çmime qesharake. Administratorët e fabrikave Bloja dhe Atlas japin alarmin se po punojnë me humbje dhe siguria ushqimore po cenohet rëndë.

Die Dezentralisierungs Mafia der EU und Weltbank, und die Desaströsen Umwelt Folgen in Albanien

Wenn korrupte Hirnlose EU Gestalten Demokratie bringen wollen und Aufbau Hilfe leisten, kann Nichts dabei herauskommen.

EBRD finanzierte Umwelt Verbrechen des Betruges, als man die 10´ te Zement Fabrik finanzierte

Parasitäre Ratten der Inkompetenz, Korruption haben diesen Schwachsinn im kleinen Land Albanien installiert, organisiert. Albanien hatte bis vor kurzen noch über 450 Verwaltungs Einheiten und Kommunen, wo keine einzige Kommune je eine Minimal Funktion der Gesetze hatte. Ein heute bekannter Umwelt und Gesundheits Skandal, im Dezentralisierungs Modell des „failed State“ Albanien, ist Rekord verdächtig: 200 Schweine Köpfe, Schlacht Abfälle der Kosovo, Fuschne-Kruje Mafia, entsorgt direkt am Fluss Ishme, ist erneut ein Super Europa Skandal.

Der Umwelt Minister Lefter Koka, wundert sich das Bürgermeister im Dezentralisierungs Modell, Gemeinden (nun nur noch 61 Bezirke), illegale Baum Fäll Genehmigungen geben, trotz gesetzlicher Verbote. Die Geschichte zeigt, da solche Minister Anweisung, im Papier Korb landen, weil die Meisten Adminstraten, vorbestrafte Kriminelle sind ohne Schul Bildung und functional illerate. Die Frage ist nur: Wer ist dümmer und korrupter. Die EU und Weltbank Profi Gangster rund um Goldman & Sachs, Georg Soros, oder die eingekauften Albanischen Gangster Syndikate.

70 % der Wälder sind inzwischen vernichtet, Aufforstungs Geld wird direkt von Lefter Koka, der Familie Tragaj gestohlen. Gesundheits Minister Edmond Panariti hat ebenso viele Skandale. Peinlich wird es, wenn Lefter Koka, seine bei wikileaks gut dokumentierte Top Verbrecher Familie mit gefälschten Grundstücks Dokumenten am Fuss der Villa Zogu in Durres, selbst Bäume fällt, illegal baut.

Im TV schwafelt Lefter Koka Unfug, wo die Frage ist, was seine „Inspektoren“ real machen?

Der neue Durres Fischereihafen ein Super Skandal, wurde von der Super Mafia besetzt und wird als Privat Hafen in diesem Baubetrug der STRABAG betrieben nie an die Regierung übergeben.

Nie implementiert, wie alle anderen Gesetze ebenso nicht.

Skandal der Fischerei Gesetze: 1995, 2002, 2005, 2007 Albania: Fishery Directorate – DREJTORIA E POLITIKAVE TE PESHKIMIT

Edmond Panariti, ist auch für diesen Skandal verantwortlich, wie für den heutigen Skandal mit den Schweine Köpfen, oder das kranke Tiere, ohne Problem in den Handel kommen, weil man den Impfstoff im Privatisierungs Modell gestohlen hat.

Fischerei Hafen
Fischerei Hafen Durres besetzt von der Mafia

Aber das ist Comedy Show der Inkompetenz und Hirnlosen, denn Nichts Anderes war zu erwarten bei diesem System, das nur Geldwäsche, Betrug, Bestechung kennt auch der Ausländischen Diplomaten und selbst ernannten EU und Weltbank Experten.

Mit der Territoral Reform gibt es nur noch:  61 Verwaltungs Bezirke, wo ebenso kein Bezirk funktioniert man in Durres, erneut Taliban Kultur organisiert, Antike Stätten zubetoniert und in Tirana gibt neue Betrugs Projekte rund um die Stadt Gestaltung.

Real übernahmen Mafia Clans, oft ohne jede Schule und Bildung, den Bürgermeister Posten mit einem eigenen Verbrecher Clan. 70 % der Posten in den Albanischen Regierungen heute, werden auch nur verkauft für Geld und Klientel Politik und immer Straffrei. Das System, was nie funktionieren kann, wird mit Milliarden aus der korrupten EU, Deutschland, Weltbank finanziert, wo es keine Projekt Kontrollen und Mittel Verwendung gibt. Privatisierungs Betrug seit 25 Jahren, und das als System.

Lefter Koka, zerstört erneut Durres, Wälder, Parks mit seinen illegalen Bauten

Tourismus, EU und Weltbank Mafia zerstören Albanien: 60 % der Wälder sind vernichtet

Koka: Padi bashkive. Dhanë liçenca për prerjen e pyjeve

Koka: Padi bashkive. Dhanë liçenca për prerjen e pyjeve

Postuar: 27/01/2017 – 18:20

Ministri i Mjedisit, Lefter Koka pranon se disa bashki në vend vazhdojnë t’u japin kompanive leje shfrytëzimi, duke shkelur moratoriumin e pyjeve.
Pa dhënë detaje se cilat janë këto bashki, ministri Koka thotë se ndaj tyre do të kryhet kallëzim penal.
“Kemi konstatuar papërgjegjshmëri të disa drejtuesve vendorë. Ka kryetarë bashkish që vazhdojnë u japin kompanive private leje shfrytëzimi. Është diçka që është në kundërshtim me ligjin. Shumë shpejt do të bëjmë të ditur disa prej tyre dhe do të kenë kallëzimet penale përkatëse”, deklaroi Koka.
Përveç rasteve të shkeljes së ligjit, ministri Koka kritikon pushtetin lokal se nuk po e merr seriozisht administrimin e pyjeve.
“Kanë parashikuar fare, apo shumë pak fonde për administrimin e pyjeve. Duhet të kenë një numër të caktuar inxhinierësh pyjorë, një shifër buxheti për administrimin e pyjeve dhe nuk munden dot kurrësesi të parashikojnë vetëm rrugë, pallate dhe beton”, tha Koka.
Sipas moratoriumit 10 vjecar të pyjeve, është pushteti lokal që administron prerjen e pyjeve vetëm për nevojat e qytetarëve të saj ndërsa paratë nga ky aktivitet duhet të shkojnë për rehabilitimin e pyjeve.

Die gut bekannten Mafia Minister wollen die Sache aufklären was die übliche Show ist.
Die Mafia Minister der LSI Partei schlugen wieder zu: Umwelt Minister Lefter Koka, und Edmond Panariti, haben das korrupte System der Deutschen rund um Geldwäsche, Betrug direkt 1 : ! übernommen, was Hillary Clinton mit ihren Partner der Verbrecher Familie Gambino, Meyer Lanski eingeführt hat in die Deutsche Aussenpolitik: immer mit Verbrechern und Terroristen.

Barbara Hendriks – Gangster Boss: Lefter Koka

EXCLUSIVE: Hillary Clinton’s ties to the MOB: How former Secretary of State met with Mafia heir at his pizzeria where he asked for father’s release from prison (in return for an offer she couldn’t refuse)

White House hopeful met Giovanni Gambino at a Charleston, SC pizzeria in 2007 during her previous presidential primary bid
Published on Jan 27, 2017

FUSHË-KRUJË-Ndotjes se lumit Ishëm nga mbetjet e ndryshme i shtohet dhe ajo e hedhjes në këtë lumë dhe në brigjet e tij e kafshëve dhe shpendëve te ngordhur siç është rasti i sotëm ku në brigjet e këtij lumi janë hedhur rreth 200 koka derrash se bashku me të brendshmet e tyre.

Kokat e derrave janë hedhur në fshatin Ura e Gjoles dhe shumica e tyre janë të matrikulluara gjë kjo që mundëson identifikimin e prejardhjes së tyre.

Ka qenë një banorë i zonës që ka zbuluar ngjarjen pasi qeni i tij i ka çuar në shtëpi një kokë derri.

Duhet theksuar se kokat janë në dekompozim e sipër e paraqesin rrezik serioz për shpërndarjen e ndonjë epidemie pasi po konsumohen e po shpërndahen gjithandej nga qentë dhe kafshët e egra.

Banorët kërkojnë nga shteti të marrë masa per parandalimin e ndonjë epidemie si dhe ndëshkimin e personave që kanë kryer këtë akt.

Bei Fushen Kruje: 200 Schweine Köpfe und Schlacht Abfälle direkt am Fluss Ishem

Keine Antwort, wer die Verantwortung trägt, was dafür spricht, das es erneut ein LSI Partei Mitglied ist.

Tmerr në Krujë, lumi Ishëm 'pushtohet' nga 200 koka derri

Fluss Ishme: Schweine Köpfe,

Schweigen über das Betrugs Desaster Projekt des Lefter Koka in der Currilla und auch bei Edi Rama

Edi Rama: Durres – Wahlkampf Leiterin „Natasho Paco“ eine langzeit Kriminelle schon als Präfektin

Mafia Gerichts Präsidentin von Durres: Joana Qeleshi, wo man Grundstücke kaufen kann

“Sarajet e Lefter Kokës që po ndërtohen te Vila e Zogut në Durrës”

Postuar: 03/11/2016 – 14:10

‚Nën sarajet e mbretit Zog po ngrihen dhe lartësohen çdo ditë sarajet e ministrit Koka!‘

Kështu ka denoncuar në faqen e tij në “Facebook” ish-kryeministri Sali Berisha, për një objekt të madh që po ndërtohet në një nga zonat më të mira të qytetit të Durrësit, rrëzë asaj që nihet nga të gjithë durrsakët si Vila e Zogut.

Sipas Berishës, objekti në këtë foto të publikuar, i përket kreut të LSI-së për degën e Durrësit, dhe njëherazi ministrit të Mjedisit, Lefter Koka.

http://durreslajm.com/politike/sarajet-e-lefter-kokes

Edi Rama und sein „Strategisches“ Projekt mit Lefter Koka und Vangjush Dako in Durres. Welt Premiere der Idiotie

Lefter Koka, Rodung der Haenge, als Aufforstung verkauft
Lefter Koka, Rodung der Haenge, als Aufforstung verkauft

Vangjush Dako – Edi Rama: von Skandal zu Skandal: Durres Grundstücks heute und die Skandale 2004

Wettlauf von Dumm und Inkompetend:

Lefter Koka – Mafia mit der Deutschen Umwelt MInisterin.

Lefter Koka, Barbara Hendricks Umwelt Minister unter sich
Lefter Koka, Barbara Hendricks Umwelt Minister unter sich

 

Albanische Minister Garantien, als „Mafiöses“ System auch bei Schlachtungen von Rindern

Deutschland hat auch die Super Skandale rund um Schlachthöfe, aber dieser identisch mit der Top Albanischen Mafia verbundene Minister Edmond Panariti, hat ein typisches LSI Niveau. 25 % des Fleisches wird aus Brasilien importiert, oft verseuchtes Fleisch, wie die jüngsten Skandale zeigen.

Die Albanische Lebensmittel Kontrole AKU, identisch technische Kontrollen wurden mit EU Geldern, als reine Erpressungs Kartelle der Inkompetenz gegründet.

Seit einigen Jahren sind Döner- oder Schnell Imbiss Buden, Eis Diele hoch gefährliche Hygiene Gefahren Herde geworden, wo es noch 2010 Erstklassige Qualitäten gab.

Dieser Minister gab Garantien das nur kontrolliertes Fleisch in Albanien verkauft. Persönliche Bekannte, wie Genc Juka usw.. haben nicht für den Verzehr geeignetes Fleisch aus Argentinien importiert, umediketiert. Identisch mit Hühner Fleisch aus Griechenland usw..

1944 schildert bereits ein abschliessender Wehrmachts Bericht, die “Arbeits Unfähigkeit” der Albanischen Verwaltung –> sprich strohdumm! Primitive Idioten regieren Albanien, während die Intelligenz erneut auswandert. 

Er ist durch viel illegale Super Skandal bekannt auch mit dem neuen Fischerhei Hafen in Durres, von der Mafia heute betrieben, ohne Fischer.

xhelali1
Xhelal Mziu, Bürgermeister der Kamze, dessen Ehefrau einen Hehler Schmuckladen betreibt in der Kamze.

Jetzt gibt es trotz der üblichen Minister Garantien, nachdem die Gelder für Tier Impfungen unterschlagen wurden unverändert Wild West Schlachtungen, weil beim Ziegenhirten des ordinären Betruges dem Bürgermeister Mziu, natürlich Nichts funktioniert. Wild West Schlachtereien, inklusive Steuer Betrug. Verseuchtea Fleisch in Lokalen, Restaurants, auch in prominenten Restaurants, sind Standard, wie verseuchte Eiswürfel und Speise Eis.

„Edmond Panariti: LSI Skandal der billigen Räuberei, als man die Gelder vom Fund für Tier Impfungen stahl“ ist gesperrt

Edmond Panariti: LSI Skandal der billigen Räuberei, als man die Gelder vom Fund für Tier Impfungen stahl

EU Banditen Modell: Justiz unerwünscht und Xhelal Mziu und Eduard Halimi in Paris
Dem Berisha; Ziegenhirten und Neanderthaler „Xhelal Mziu“, wurden alle Bank Konten gepfändet, weil die Gemeinde nie Wasser bezahlte
Schwerpunkt von Festnahmen der Albanischen Staatsanwaltschaft: Vangjush Dako und Xhelal Mziu, stehen vor der Verhaftung

Fiks Fare/ Festat e fundvitit, kafshët theren në rrugë në mes të pluhurit
26/12/2016
Fiks Fare/ Festat e fundvitit, kafshët theren në rrugë në mes të pluhurit

Kafshët theren në rrugë, në mes të pluhurit! Mishi transportohet më pas me makina jofrigoriferike, ndërsa dyqanet e shesin pa pullë.

Në vigjilje të natës së ndërrimit të viteve, emisioni investigativ Fiks Fare iu rikthye temës së sigurisë ushqimore. Nëpërmjet disa kamerave të fshehta, gazetarët dokumentuan sërish kushtet e këqija higjeno-sanitare të mishit, apo nënprodukteve të tij. Në „pyetje“ u morën disa kasapë, të cilët treguan edhe „hiletë“ e zanatit të tyre, apo mënyrave për t’iu shpëtuar kontrolleve nga institucionet shtetërore.

Gazetarët shkuan në një kasap në zonën e Laknasit në Tiranë. Kasapi u thotë se një kilogram mish është 7500 lekë, ndërsa shton se kafshët i ther në rrugë, para së t’a çojë mishin në dyqan. Gazetarët pyesin një blerës, pasi mishi nuk është me vulë. „Ky është një vend që e njohin të gjithë dhe të gjithë vijnë“ i thotë blerësi, ndërsa një tjetër thotë se „janë mësuar fshatarët këtej, e rrjepin e marrin. E therin lopë, marrin lopë e bëjnë pastërma. Ky është me dokumente, me licenca, vetëm vula mungon“.

Më pas, bashkëpunëtorët e Fiksit shkojnë në një kasap tjetër pranë Institutit Bujqësor në Kamzë. Gjatë bisedës, kasapi thotë se „vulën e kam vetëm në shkresa“, ndërsa shton se do të therë kafshë, kryesisht viça, më 30 dhe 31 dhjetor. Ai u thotë gazetarëve se kafshët i ther në orën 08.00 të mëngjesit. I pyetur për rënien e sëmundjes së lopëve, kasapi u thotë bashkëpunëtorëve se „E ha, unë s’ja ndal hiç. U bllokun të gjithë, unë nuk jam ndal. Ec mor vula, vula. Vula të merr 2000 lekë. Iku cofi (viçi i ngordhur) dhe ai e vulosi. E kam merak vetë“ thotë kasapi.

Ndërkohë, në Pezë Helms, bashkëpunëtorët e Fiksit i kërkojnë një kasapi një qengj, por mishi të ketë vulat. „Vulën me thënë drejtën nuk i kanë. Na kanë thënë, me fol drejtë me pastërti, me i ther në thertore, po ne i therim vetë këtu“ i thotë kasapi. Më pas, ai shton se i ther pas dyqanit. ……..http://top-channel.tv/lajme/artikull.php?id=344158&ref=ngj

Edmond Panariti, war gerade ebenso die anderen Banditen in den USA, um den Mentoren des Internationlen Verbrechens: Hillary Clinton sich anzubiedern, für 30.000 $ Lobby Geld im Monat, wo es ein FBI Skandal ist, das Edi Rama, für ein Foto mit Obama in 2012, :: 80.000 $ bezahlte.

Albanischer Promi Gross Gangster mit Edmond Panariti: Agrar Minister
Albanischer Promi Gross Gangster mit Edmond Panariti: Agrar Minister (Rücken)

Einer der aktuellen Skandale: Das Mafia Transport Ministerium, mit „Klement Balili“, der in Griechischen Medien als „Paplo Escobar“ des Balkans erwähnt wird

Man kennt keine Gesetze, Null Standards und Kompetenz und wird AKU Tourismus Lokal Inspektor

Business owners ignore temporary government ban on local meat
30/07/2016
Business owners ignore temporary government ban on local meat

Despite the Ministry’s order to ban sales of local meat, merchants are not respecting it. Several butchers in Tirana are selling it normally.

Kranke Tiere, Schwer kranke Kühe werden trotzdem verkauft an die Metzgereien und vor allem Fleisch und Wurst Hersteller, wie Bauern bestätigen, die einfach auch kein Geld haben


475768789 von revistaime

Deutsche Schlachthöfe der Super Skandal der Tier Quälerei,

nun geht es um die Schau in Albanien des Ministers, über Tier Transport

Klement Balili „State Caputure“ und nur der US Botschafter fordert die Verhaftung

Klement Balili, läuft vollkommen frei herum, trotz Haft Befehles, feiert Fest in seinem illegal gebauten Hotel in Sarande. Seine Akte wurde im Polizei Computer, über frühere Festnahmen gesäubert, Polizei Aktionen werden vorab mitgeteilt, das er das jeweilige Haus verlassen soll.

Uralt bekannt. das seit Ludgar Vollmer’s Bundesdruckerei Paaport Geschäfte mit der Albaner Mafia, sich jeder gesuchte Kriminelle neue Identitäten kaufen kann, ein zentrales Geschäft seit der Ilir Meta Regierung in 2001. siehe der Deutsche Visa Skandal und über 4,3 Millionen ID Karten wurden ausgegeben, bei nur 2,9 Millionen Bevölkerungs Personen inklusive Kinder und Alte.

Fimes Report, der im Oktober 2014, schon über das Desaster auch dieser Mafia Regierungs schrieb, das alle Ausschreibungen manipuliert sind. Bei Grundstücks Diebstahl, der Dokumenten Fälschung machen Alle mit.

Der US Botschafter wirft der Albanischen Politik vor, das man die Verhaftung des „Escobar des Balkan’s verhindert, weil er von den kriminellen Kreisen um Edi Rama, Ilir Meta, Arben Ahmeti, Edmond Panariti, Sami Tahiri geschützt wird. Partner der kriminellen Mafia Politiker: Angela Merkel, Martin Schulz und diverse korrupte CDU und SPD Ratten. Man braucht diese Kriminelllen als EU Parnter, für gemeinsame Projekte des hohen Millionen Diebstahles, wie es Dana Rohrabacher gerade im Kongroess erklärte.

Nicht erfreut> Ilir Meta nimmt Befehle des US Botschafter Donald Lu entgegen, vernichtet die Anweisung anschliessend

siehe Kommentar / Video

Klement Balili’s arrest, US Ambassador: Police and Albanian justice failedThe US Ambassador, Donald Lu, issued strong accusations today against both left and right wing politicians, who he charged with supporting incriminated people such as Klement Balili, the former Director of Transportation in Saranda, who has been internationally wanted since

Alter Partner der SP Mafia Partei und Partner von Spartak Braho, Lefter und Nard Koka: Der Kosovo Gangster „Lulzim Berisha kommt frei

“Santa Quaranta“ Ilir Meta, Arben Ahmeti, Klement Balili: Albanias Mafia und Koko Kokodhemi

Fatos Lobonja: “because Rama is associated with the oligarchs and organized crim” siehe auch: Fatos Lobonja im Standard

Im Mai 2016: Nach Edi Rama’s, Ilir Meta Drogen Monopol mit „Klement Balili, wurde die Familie „Lame“ verhaftet in Italien

Drogen Baron: Klement Balili (Mitte)- Edi Rama: Rhodos: Mafia Treffen, wo man nicht gleich abgehört wird

Meetings, Fotos mit Obama, Jo Biden sind alle gekauft. Fotos, auch mit Jo Biden

14 Dhjetor 2016 – 10:42 | përditesuar në 12:59

TIRANE-Mosarrestimi i i të kërkuarit Kelmend Balili është dështim i Drejtësi dhe Policisë. Ambasadori amerikan Donald Lu ka qenë i ashpër në qëndrimin e tij sa i përket luftës ndaj trafiqeve.

Sipas tij, Prokuroria vonoi urdhërin për arrestimin e Balilit ndërsa policia dështoi në operacionin për kapjen e tij. “Nëse Shqipëria nuk mund të kapë Kelmend Balilin, si mund të shkojë pas peshqve të tjerë të mëdhenj”- u shpreh Lu.

Foto ekskluzive/ Klement Balili duke festuar në dasëm

Që Klement Balili ka patur mbështetje të plotë nga nivele të larta politike, kjo është thënë disa herë si nga mediat shqiptare ashtu edhe ato greke.

Fotot që lapsi.al po sjell sot janë një dëshmi e pastër se i ashtuquajturi Eskobar i Ballkanit, jo vetëm ka lëvizur lirshëm pasi ishte shpallur gjoja në kërkim, por ai ka qenë shpesh në shoqërinë e inidvidëve të veshur me pushtet që do të duhej ta denonconin si një person i dyshuar për aktivitet kriminal.

Rreth dy muaj më parë, lapsi.al botoi një lajm sipas të cilit, Balili, shëtiste i lirë në Sarandë, i pashqetësuar nga policia dhe agjensitë ligjzbatuese në Shqipëri, ndonëse ndaj tij ekzistonte një urdhër- arresti nga policia greke. Madje lapsi.al raportoi atëherë se Balili kishte festuar deri në orët e para të mëngjesit në resortin e tij “Santa Quaranta”, ku ishte i ftuar në një dasëm.

Personi që martohej është aktualisht drejtori i Transporteve në Sarandë, pozicion që më parë e mbante vetë Kel Balili, përpara se të shkarkohej kur u shpall në kërkim nga policia greke si kreu i një bande që trafikonte drogë në Evropë. Gjatë gjithë kohës, ai ka qenë i ulur në tavolinën e dasmës bashkë me kreun e Partisë Socialiste në Tepelenë, Dino Selimi që mban edhe postin e drejtorit të Drejtorisë Rajonale të Transporteve në Gjirokastër. Në fotot më poshtë, bashkë me Balilin është shënuar me rreth të kuq edhe Selimi, zyrtari i lartë i Transporteve në Gjirokastër.

Këto foto vërtetojnë më së miri faktin se Klement Balili, ashtu siç raportohej nga agjensitë ndërkombëtare të antidrogës, ka patur mbështetje politike si gjatë aktivitetit të tij të dyshuar kriminal, ashtu edhe në mosveprimet për ndalimin e tij.

Ditët e fundit, segmente të ministrisë së Brendshme, duke përdorur media të ndryshme pranë qeverisë dhe Balilit, kanë tentuar që përgjegjësinë ligjore për mosveprim ndaj Balilit, t’ia kalojnë minsitrisë së Drejtësisë duke aluduar për lidhjet e personit në fjalë me LSI. Në fakt, në këtë aferë të ngjashme me vende të Amerikës Latine, nuk bëhet fjalë për implikimin e një institucioni të veçantë, por të strukturave të tëra shtetërore të kapura nga krimi dhe korrupsioni. Rasti Balili është vetëm një shembull i degradimit të qeverisë dhe drejtësisë. /lapsi.al/

http://www.lapsi.al/lajme/2016/12/12/

„Paplo Escopar“ des Balkans: Klement Balili, als Distrikt Vertreter, des LSI Mafia Partei des Ilir Meta

„Sacra Corana Unita“ die Apulische Mafia, Langzeit Partner Albanischer Regierungstellen, seit über 40 Jahren im Zigaretten Schmuggel damals

Das Desaster mit der Albanischen Fischerei

Nur noch 39 Fischerei Boote (über 12 Meter) fahren in Albanien.

Ein ordinäer Gangster als LSI Minister, der nur seine kriminellen Geschäfte macht. Edmond Panariti.

Edmond Panariti, erpresst die Fischer neue Transponder zukaufen

Es gibt bis heute keine Fischerei Managment in Albanien und über 4 Millionen € werden für Reparaturen im Ausland gegeben, weil Alles ein Deasaster ist.

Der neue Durres Fischereihafen ein Super Skandal, wurde von der Super Mafia besetzt und wird als Privat Hafen in diesem Baubetrug der STRABAG betrieben nie an die Regierung übergeben.

Fischerei Hafen
Fischerei Hafen Durres besetzt von der Mafia

Kühl Häuser wurden nie gebaut, Reparatur Möglichkeiten auch nicht, und der Hafen wurde im Vorsatz Betrug ebenso 50 Meter schmäler gebaut. Ein Welt Skandal. Trotz unendlicher Skandale, geben die korrupte Weltbank, EU, KfW, neue Gross Kredite.

Skandal der Fischerei Gesetze: 1995, 2002, 2005, 2007 Albania: Fishery Directorate – DREJTORIA E POLITIKAVE TE PESHKIMIT
Aktualitet
03 Nentor 2016 – 14:10 | përditesuar në 14:24

Mosha mesatare e anijeve shqiptare të peshkimit është 39-vjeçare dhe ato janë në gjendje mjaft të keqe teknike.

Ato kanë një performancë shumë të dobët ekonomike, dhe aktualisht vetëm gjysma e tyre janë në gjendje pune.

Të dhënat vijnë përmes një analize të Ministrisë së Bujqësisë për këtë sektor, e cila thekson se një prej probleme më madhore me të cilat përballet ky sektor është peshkimi informal.

Ndërkaq ka një mungesë qartësie për agjencitë shtetërore që duhet të mbikëqyrin katër portet, gjë që sjell mungesë të plotë menaxhimi të peshkimit.
Sipas analizës, në total numërohen 213 anije të licencuara mbi 12 metra, por vetëm 118 prej tyre janë aktive.

Portet gjithashtu paraqesin një situatë të varfër. Mbetjet e anijeve të mbytura nuk janë larguar, duke sjellë rreziqe në lundrim.

Bankinat dhe infrastrukturat kanë nevojë për riparime të shumta, gjë që sjell probleme me sigurinë, por dhe me higjienën, kur vjen fjala te magazinimi dhe trajtimi i peshkut.

Mungesa e strukturave të riparimit i detyron shqiptarët t’i dërgojnë anijet në Itali e Greqi, me një kosto vjetore prej rreth 4.3 milionë eurosh.
Në analizë merren parasysh vetëm anijet e peshkimit me gjatësi mbi 12 metra, ndërkohë që shumë më e rëndë paraqitet situata e peshkimit artizanal me barka nën 12 metra të gjata.

Sipas Ministrisë, peshkimi artizanal vuan nga një informalitet shume i lartë, dhe ç’është më e keqja nga një mjedis lokal i degraduar. Brenda distancës prej tre miljesh nga bregu raportohet përdorimi i tratave të jashtëligjshme fundore, të cilat shkulin bimët dhe lenë të ç’veshur shtratin detar.

Edmond Panariti, erpresst die Fischer neue Transponder zukaufen

Skandal auf Skandal, wobei Edmond Haxhinasto sich durch Dummheit auszeichnete, als einfacher Dolmetscher, Edmond Panariti, aber dreisteste LSI Gangster ist, der sich nicht einmal bemüht, seriös zuarbeiten.
Kaum funktionieren die teuren Transponder, erpresst der Gangster Boos Edmond Panariti, die Fischer neue Transponder zukaufen. es wird demonstriert.
Welt Rekord ist aber die Dreistigkeit des Ministers, das er die Zweck Entfremdung des Fischereihafen duldet, durch eine Durres Mafia Gruppe, welche Nichts dafür bezahlt. Begründung des Edmond Panariti, das der Fischereihafen nicht technisch übergeben wurde, er nicht nach den Plänen gebaut wurde.
Super Geschäft, für die prominente Verbrecher Gruppe, rund um „Ben“ Hasani – Hasanbeliu.
Minister Mafisoi LSI Edmond Panariti, traf die Entscheidung, für den Kriminellen Armando Prenga, welche Albanische Gerichte inzwischen für ungültig erklärt haben.
andere Skandale:
Albanischer Promi Gross Gangster mit Edmond Panariti: Agrar Minister
Albanischer Promi Gross Gangster mit Edmond Panariti: Agrar Minister

Das Mafia Transport Ministerium, mit „Klement Balili“, der in Griechischen Medien als „Paplo Escobar“ des Balkans erwähnt wird

Ausschnitte jüngst von Foreign Policy  „ came to power thanks to his deep connections with criminal factions„–

Balili Mafia: Mitte Albanischer Gross Gangster und Recht mit dem Rücken: Edmond Panariti, LSI Gangster Agar Minister
Balili Mafia: Mitte Albanischer Gross Gangster und Recht mit dem Rücken: Edmond Panariti, LSI Gangster Agar Minister

Gelder für Betrugs Geschäfte, 500 % und mehr überhöht, sinnlos, stehen von der EBRD zur Verfügung und die Ratten kommen sofort. 6/2015 Erpressung und Betrug im Hafen von Durres und die EU Mafia mit der EIB und EBRD Bank geben neue Kredite

Peshkatarët e Durrësit nxehen keq: Ministria e Bujqësisë e përlyer me tenderin e “BlueBox”-it

Postuar: 20/10/2016 – 14:16

Peshkatarët e Durrësit janë nxehur keq me ministrin Edmond Panariti. “Nëse ministri ka ndonjë “zagar” atje që kërkon të fitojë para nga peshkatarët, ne iu themi që ky është një rast tërësisht abuziv. Ata të Ministrisë së Bujqësisë janë të përlyer me tenderin e “BlueBox”-it, që është rast i pastër korrupsioni. Aparaturat tona punojnë e janë funksionale” janë këto deklaratat e peshkatarëve të Durrësit, që sulmojnë e shigjetojnë në mënyrë të hapur zyrtarët e Ministrisë së Bujqësisë e cila ka në varësi sektorin e peshkimit.

U bë gati një javë që peshkatarët e Durrësit kanë lidhur anijet në mol, duke u pezulluar i gjithë aktiviteti i peshkimit. Shkak është kërkesa e autoriteteve për pajisjen e anijeve peshkatore me pajisjen identifikuese “Bluebox” ose GPS. Peshkatarët deklarojnë se janë të gjitha pajisjet funksionale në mjetet e tyre të lundrimit, por Ministria e linjës ka zhvilluar një tender për shpërndarjen e aparaturave të reja për anijet peshkatore. Kjo kërkesë ka sjellë reagim nga pronarët e anijeve, të cilët deklarojnë se pajisjet janë, por iu kërkohet që të blejnë me çmime 2 deri në 3 mijë euro pajisje të tjera.

Peshkatarët deklarojnë se protesta e tyre do të përshkallëzohet në të gjithë portet e peshkimit në vend, nëse nuk gjen zgjidhje kjo problematikë. Pezullimi i punës ka kosto të madhe financiare si për pronarët e anijeve ashtu edhe për punëtorët e marinarët që merren me peshkim.

Ndjekim deklaratat.

K.H.

Video:

Edmond Panariti: LSI Skandal der billigen Räuberei, als man die Gelder vom Fund für Tier Impfungen stahl

620.000 € erhielt das Landwirtschafts Ministerium, für vorsorgliche Impfungen von Rindern, gegen eine Krankheit und es wurde vorläufig verboten, einheimische Rinder in den Verkehr zubringen.

Geimpft wurde Nichts, das Geld ist weg im Mafia Minister der LSI mit Edmond Panariti, hier mit einem Gross Gangster bei der Einweihungs Party, des illegalen Geldwäsche Hotel in Sarande, von dem „Pablo Escobar“ des Balkans: Klement Balili.

Noch schlimmer im Spektakel des Verbrechens ist Edmond Panariti, das er den Diebstahl des komplette neuen Fischereihafen von Durres akzeptiert, der von der kriminellen Prominenz privat als geraubter Hafen betrieben wird, Italienische Verbindungen ausgebaut werden. Zitate von Edmond Panariti, über den neuen Fischereihafen: „der Hafen wurde noch nicht übergeben, wichtige bezahlte Infraktur wie die Kühl Anlage und Fisch Markt nie gebaut und installiert. 50 Meter schmäler wurde der Hafen gebaut, entgegen den Verträgen und Bauplänen von STRABAG, das Geld gestohlen und von der Prominenz der Mafia nun geraubt, vom Minister geduldet.

Edmond Panariti, war gerade ebenso die anderen Banditen in den USA, um den Mentoren des Internationlen Verbrechens: Hillary Clinton sich anzubiedern, für 30.000 $ Lobby Geld im Monat, wo es ein FBI Skandal ist, das Edi Rama, für ein Foto mit Obama in 2012, :: 80.000 $ bezahlte.

Albanischer Promi Gross Gangster mit Edmond Panariti: Agrar Minister
Albanischer Promi Gross Gangster mit Edmond Panariti: Agrar Minister (Rücken)

Einer der aktuellen Skandale: Das Mafia Transport Ministerium, mit „Klement Balili“, der in Griechischen Medien als „Paplo Escobar“ des Balkans erwähnt wird

Jetzt reiste  „Phantom Reformern“ Ilir Meta, überstürzt zu einem Termin im Justiz Ministerium nach Washington!

Edi Rama verschwindet auch schnell aus dem Lande, zu einer Hochzeit der Familie Recep Erdogan und im Albanischen Wunderland ist die Akte: des „Pablo Escobar des Balkans“: Klement Balili, vollkommen leer und gelöscht im Polizei System TIMS !

Man kennt keine Gesetze, Null Standards und Kompetenz und wird AKU Tourismus Lokal Inspektor

Business owners ignore temporary government ban on local meat
30/07/2016
Business owners ignore temporary government ban on local meat

Despite the Ministry’s order to ban sales of local meat, merchants are not respecting it. Several butchers in Tirana are selling it normally.

Business owners admit outside cameras the meat they sell is outside the government’s control grid.

The Ministry has banned it to prevent the spread of nodular dermatosis, a disease that doesn’t affect people but is fatal for animals and spreads rapidly.

The Veterinary Director at the Ministry of Agriculture says the government has acted on time, and the animals will keep being healthy. But footage in the market show the order is not being implemented, and meat is being sold wherever salesmen see it fit.

http://top-channel.tv/lajme/english/artikull.php?id=17700&ref=fp#.V5zyV571GlN

Megaskandali qeveritar me vaksinimin e bagëtive

Qeveria shqiptare nuk i është përgjigjur nevojës reale emergjente që paraqiti Ministria e Bujqësisë, për të përballuar parandalimin e sëmundjes së Gjedhit të quajtur “Dermatoza Nudelare” Capripoxvirus bovis nodularis, sëmundje e “importuar” nga vendet kufitare me Shqipërinë. Jo vetëm që qeveria shqiptare nuk i dha Ministrisë së Bujqësisë asnjë qindarkë financim shtesë, për të bërë mbrojtjen paraprake të Gjedhit nga kjo sëmundje shkatërruese për ekzistencën e blegtorisë, por me një vendim të posaçëm e absurd sa për të krijuar imazhin fiktiv sikur “e financoi këtë emergjencë veterinare”, bëri ndryshimin e destinacionit të disa fondeve buxhet shtetëror, që i kishte akorduar bujqësisë shqiptare dhe ushqimit për sektorë të tjerë!
“Rilindja” bëri “akrobaci” antikushtetuese me buxhetin, nuk dha asnjë qindarkë fond emergjence
Ministria e Bujqësisë, paçka se dha alarmin e bëri kërkesa këmbëngulëse, nuk u mbështet nga qeveria me asnjë qindarkë fonde emergjence, për përballimin dhe menaxhimin e situatës së krijuar prej sëmundjes së pritshme të Gjedhit, të skeduar si “Dermatoza Nudelare”. E jo vetëm kaq, por i hoqi kësaj ministrie edhe një fond të madh me vlerë 620 mijë euro, nga një sektor tjetër i rëndësishëm dhe ia kaloi për menaxhimin e kësaj sëmundjeje. Në mungesë të mbështetjes prej qeverisë shqiptare, BE dërgoi 25 mijë doza vaksine për sëmundjen “Dermatoza Nudelare”. Në fakt, buxheti i shtetit ka të parashikuar fonde emergjence “gati” për sektorin e blegtorisë, i cili siç dihet përballet në çdo stinë të vitit me sëmundje e problematika të tjera, deri ekzistenciale për këtë sektor por edhe me sëmundje që transmetohen tek njerëzit nëpërmjet kontaktit me bagëtitë e imëta e Gjedhët edhe nëpërmjet konsumit të mishit e qumështit të tyre, duke u përcjell rreziku edhe në gjatë përpunimit në stabilimente industriale e linja produktesh ushqimore në njësinë më të vogël në familje! Çfarë ka ndodhur? Konkretisht, me VKM Nr. 508, datë 6.7.2016 “Për rishpërndarje fondesh ndërmjet programeve brenda buxhetit të vitit 2016, miratuar për Ministrinë e Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujërave, për marrjen e masave urgjente për parandalimin e sëmundjeve “Dermatoza Nudelare të Gjedhit”, qeveria ka bërë një “akrobaci” anti-kushtetuese me fondet e buxhetit të shtetit të akorduara për Ministrinë e Bujqësisë. I hoqi fondet një sektori, duke ia kaluar një sektori tjetër. Sipas burimeve të gazetës “Telegraf”, kjo ndërhyrje me përmbajtje skandal shtetëror në buxhet është bërë, për faktin se qeveria nuk ka asnjë “kacidhe” në arkën e saj për të përballuar situatat që kanë lidhje me sigurinë jetike të blegtorisë për sëmundjet e pritshme të pa parashikuara që mund të prekin këtë sektor ushqimor jetik edhe për njerëzit. Duke qenë se për vendimet abuzive e koncesionet në ekonomi kryeministri Rama tregohet “i zgjuar” dhe nuk firmos vetë, por ngarkon “bedelin” Niko Peleshi, ky i fundit ka firmosur në rastin konkret të këtij abuzimi me ligjin për buxhetin e shtetit, ndoshta për të pasur emrin në “Fletore Zyrtare” e për të kujtuar opinionin që është “nr. 2 i qeverisë”. Zv/Kryeministri Peleshi ka firmosur VKM Nr. 508, datë 6. 7. 2016, që qarkullon fondet e buxhetit të shtetit. Nëpërmjet këtij vendimi, Ministria e Bujqësisë detyrohet të heq 840 milionë lekë fonde nga sektori “Zhvillimi rural duke mbështetur bujqësinë, blegtorinë, agro-industrinë dhe marketingun” me planifikim “shpenzime korrente nga skema mbështetëse për bujqësinë” dhe t’ia kaloj si “fond i rishpërndarë” me objekt “Siguria ushqimore dhe mbrojtja e konsumatorit”, në llogarinë “shpenzime korrente”. Kujtojmë, që me këtë vendim, qeveria ka lënë pa fonde financimin e 5 projekteve emergjente në sektorin e agro-industrisë, të cilat kanë lidhje me standardet e reja të përpunim-prodhimit, të diktuara nga BE!
Nga 400 mijë krerë gjedhë, vaksinohen vetëm 25 mijë (6%) me vlerë 840 milionë lekë
Fondi 840 milionë lekë që iu hoq sektorit të agro-industrisë dhe iu akordua procesit të evitimit të sëmundjes “Dermatoza Nodulare e gjedhit”, nuk është i mjaftueshëm për të përballuar plotësisht këtë emergjencë. Ministria e Bujqësisë ka hartuar një strategji konkrete e efiçente për këtë proces, por për të kryer aq volum vaksinimi sa fonde ka. Sipas informacionit zyrtar të Ministrisë së Bujqësisë, pas ndërhyrjes së ministrit Panariti në strukturat përkatëse të BE, u siguruan 25 mijë doza vaksine. Janë doza vaksine, që blegtorisë shqiptare i janë ofruar nga fondi i emergjencës së BE-së. Çudia është se ndërsa BE ka fond emergjence për sëmundjet blegtorale, qeveria shqiptare nuk ka planifikuar asnjë qindarkë në buxhetin e shtetit, ndërkohë që planifikon fonde deri edhe 300, 500, 700 milionë lekë e deri 1 milionë euro për “netë të bardha” e “festa dritash”, për koncerte elektorale, për bileta avionësh për ministrat, për marrje makinash të blinduara me qira për shtetarët, për mobilime zyrash, për pagesa hotelesh e restorantesh për konferenca shtypi. ndërsa për sëmundjet e bagëtive që prodhojnë ushqime për popullatën, nuk planifikon asnjë qindarkë, duke pritur lëmoshë nga BE dhe bota. Në rastin konkret, institucionet ndërkombëtare, konkretisht BE dha një ndihmë me 25 mijë doza vaksine, por realisht në Shqipëri janë 400 mijë krerë Gjedhë të regjistruar në drejtoritë rajonale të bujqësisë. Kjo sasi vaksinash nuk është e mjaftueshme, mbasi nuk mjafton për të trajtuar me mjekim as 10% të krerëve Gjedhë që ka Shqipëria e që duhen vaksinuar të gjithë e jo me “tufa” të përzgjedhura, mbasi edhe sëmundja “Dermatoza Nodulare e gjedhit” nuk bën përzgjedhje, por infekton kudo ku gjen terren veprimi!
Vaksinim, vetëm në fermat e shtetarëve, 219 mini-ferma dhe 285 mijë krerë familjarë mbeten pa mjekim
Kur mendon, që në total janë 400 mijë krerë Gjedhë të regjistruar me “letra” zyrtare e matrikuj në vesh, por në dispozicion për luftën kundër sëmundjes “Dermatozës Nodulare të gjedhit” ka vetëm 25 mijë vaksina, bëhen këto pyetje: Po me 375 mijë krerët e Gjedhëve që nuk do të vaksinohen, çfarë do të behet, apo ato nuk janë prekur e nuk mund të preken nga sëmundja“Dermatoza Nodulare e gjedhit”? Thuhet se janë planifikuar të vaksinohen fermat me mbi 20 krerë? Po ato ferma, komplekse e njësi blegtorale me 20, 19 e më pak krerë, përse nuk vaksinohen? Në fermat me 20 krerë, a përfshihen të gjithë fermat, apo vetëm disa që janë përzgjedhur me klientelizëm e preferenca interesash deri familjare, nga drejtuesit e bujqësisë të qarqeve ose me ‘referenca” nga ”lartë”? A janë futur të parat në listat e vaksinimit fermat e disa politikanëve, ish-politikanëve, shtetarëve e ish-shtetarëve dhe të familjarëve të tyre? Po fermat që nuk kanë “mik” e lidhje me shtetarë e politikanë, kur do të vaksinohen? Po Gjedhët që mbahen nga 1, 2, 3 e 5 krerë nga familjarët nëpër kasolle, a do të vaksinohen dhe a përbëjnë rrezik për përhapjen e sëmundjes, gjersa lihen jashtë kontrollit e trajtimit? Këto përgjigje mund të jepen nga ata që kanë bërë këtë skemë vaksinimi që përballon vetëm 6% të numrit të Gjedhëve që ka Shqipëria. Për korrektesë, po citojmë lajmin zyrtar, në lidhje me këtë aksion vaksinimi, që sipas informacioneve që na kanë ardhur është kryer vetëm në fermat, komplekset, njësit blegtorale e madje edhe për të afërm të shtetarëve e zyrtarëve të bujqësisë dhe veterinarisë në qarqe e rrethe. Konkretisht, në sipas deklarimit të Drejtorit të Veterinarisë në Ministrinë e Bujqësisë, zotit Edi Ferro, pranohet se janë në vëmendje si fillim, vetëm fermat me mbi 20 krerë dhe më pas do të nisë vaksinimi edhe për fermerët e vegjël. Sipas llogarive të bëra, mbeten pa mjekim 208 mini-ferma zonale dhe 295 mijë krerë Gjedhë familjarë, të cilët nuk dihet se kur do të trajtohen, por dihet që janë të ekspozuar përballë sëmundjes“Dermatoza Nodulare e Gjedhit”, sidomos në ato zona që gjenden në kufi me Maqedoninë, Kosovën, malin e ZI e Greqinë, prej nga është futur kjo sëmundje!
Ja VKM Nr. 508, datë 6.7.2016, që i heq 840 milionë lekë fond agro-industrisë
VKM Nr. 508, datë 6.7.2016 “Për rishpërndarje fondesh ndërmjet programeve brenda buxhetit të vitit 2016, miratuar për Ministrinë e Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujërave, për marrjen e masave urgjente për parandalimin e sëmundjeve “Dermatoza Nudelare të Gjedhit”
Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës, të ligjit nr. 147/2015, “Për buxhetin e vitit 2016”, dhe të pikës 1, të nenit 46, të ligjit nr. 10465, datë 29.9.2011, “Për shërbimin veterinar në Republikën e Shqipërisë”, të ndryshuar, me propozimin e ministrit të Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujërave, Këshilli i Ministrave VENDOSI:
1. Rishpërndarje fondesh ndërmjet programeve brenda buxhetit të vitit 2016, miratuar për Ministrinë e Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujërave, për marrjen e masave urgjente për parandalimin e sëmundjes së “Dermatozës Nodulare të gjedhit”, si më poshtë vijon:
a) Në programin buxhetor “Siguria ushqimore dhe mbrojtja e konsumatorit” shtohen 84 000 000 (tetëdhjetë e katër milionë) lekë, shpenzime korrente;
b) Në programin buxhetor “Zhvillimi rural duke mbështetur bujqësinë, blegtorinë, agro-industrinë dhe marketingun”, pakësohen 84 000 000 (tetëdhjetë e katër milionë) lekë, shpenzime korrente nga skema mbështetëse për bujqësinë.
2. Ngarkohen Ministria e Financave dhe Ministria e Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujërave për zbatimin e këtij vendimi.
Ky vendim hyn në fuqi menjëherë dhe botohet në Fletoren Zyrtare.
ZËVENDËSKRYEMINISTRI
Niko Peleshi

http://telegraf.al/aktualitet/megaskandali-qeveritar-me-vaksinimin-e-bagetive