Schlagwort-Archive: Chirs Brown

Chris Brown Konzert: am 8. Juli in Durres und Idotie, Mafia Umwelt Zerstörung durch Vangjush Dako ohne Ende

Skandale ohne Ende:
Top Italienische Medien, Italienische Polizei Behörden berichten über diese Geldwäsche über Konzerte, Hotels, Lokale in den Tourismus der Top Albanischen bis ganz Oben in der Politik und Edir Rama, Vangjush Dako waren in illegalen Lokalen an der Küste ebenso vor Ort.

Umwelt Vernichtung fuer ein Konzert, mit Abwaesser ins Meer, in die Fischerhei Schutz Zone, in die Zone Touristik. Zerstoerung von Wald und Umwelt fuer Parkplaetze wo Genc Balla der inzwischen verurteilte Inspektor des Umwelt Ministeriums viel Geld kassierte in 2014 als die illegale „Splendid“ Disco in einem Biotopt errichtet wurde und die Regen Baeche, Strassen Untertunnelung zugeschuettet wurden in Lehm Boeden, und direkt an der Kueste.

Aktiv dabei der Verbrecher und Buergermeister Vangjush Dako (anwesend bei dem Konzert), in Veranwortung des Umwelt Ministers Lefter Koka. Die zerstoerten Antiken Staetten in Durres eine Legende, durch die verrueckten Buergermeister und Politiker.

Heute entfernte die Stadt Reinigung mit 3 Personen, Muell aus der Zone Touristik mit einem kleinen LKW, stellte eine grosse Muell Tonne auf.

EU Umwelt Behörde 2016 39,7 % der Bade Strände sind verseucht
EU Umwelt Behörde 2016
39,7 % der Bade Strände sind verseucht

lt. EU Umwelt Amt, hat Albanien den Welt Rekord an verseuchten Straenden mit 39,7 %, was der Taliban Mafia Buergermeister Vangjush Dako, als Elite Tourismus verkauft.

Digital Camera
Digital Camera
Digital Camera
Fischerei Schutz Zone
Digital Camera
Digital Camera
Digital Camera
Digital Camera
Digital Camera
Digital Camera

Chris Brown on July 8 in Albania

Chris Brown on July 8 in Albania

 Chris Brown announced on his social network on Instagram the dates of concerts he will hold this summer.

Between these dates the American singer will also come in Albania.

Brown will be on July 8 in Durres, but so far there has been no promo of where the singer will perform.

Chris Brown has collaborated with the Albanian songstress, Rita Ora,  with the song Body On Me.

Das Konzert, wo 10 Euro Eintritt verlangt wurde

b 0:50 die legendäre Abwässer Einleitung über eine Private Zone Touristik, gut dokumentiert und es geschieht Nichts, die Genc Balla, der Umwelt Inspektor kassierte viel Geld vor aller Augen

Abfall ohne Ende, was an dem Mafia Umwelt und Forst Ministerium des Lefter Koka, krimineller Inspektoren wie Genc Balla so weiter geht

Altes Thema, weil komplette Öffentliche Gehewege, Park Zugänge, Parks wie hier in dem in 2011 neuen Öffentlichen Parks mit illegalen Lokalen zugebaut wurden im Schnell Gang, andere illegale Lokale in der Currilla, Rruga Taulantia, Rruga Deshmore nicht abgerissen wurden, weil in der Hand von der Shullazi, Kodra, Splendid Mafia, krimineller Gangs wie Shuaipi usw. und obwohl es Edi Rama versprochen hat.

Verbrecher Stadt Durres mit Vangjush Dako, wo Alle Posten der Stadt Polizei an Kriminelle verkauft werden.

Real Rathaus Durres Mafia (Vangjush Dako), wo sich Dumm Kriminelle eingekauft haben und ihre illegalen Lokale, Appartment Häuser promoten an der Küste, inklusive Abwasser Einleitung ins Meer, von 22.000 illegalen Küsten Bauten der Albaner Mafia: Achurim Qehajaji, Einer von 40 % vorbestraften Kriminellen im Rathaus und der 90 % die vollkommen inkompetend sind, mit gefälschten Schulzeugnissen und Diplomenen. Sturzdumme Politik Kreise, wo 39,7 % der Strände verseucht sind ein einmaliges Desaster was die kriminellen Rathaus Verwaltungen verursacht haben, kriminelle Tourismus Minister und direkt Edi Rama, Ilir Meta, Arben Ahmeti, Florinje Koka u.a. mit dem illegalen Hotel Bau in 2014-2015 des „Pablo Escobar“ des Balkans: Klement Balili.

Rathaus Mafia, mit Achurim Qehajaji: verkauft Umwelt Zerstörung der Kallmi - Currilla Küste als Tourismus Politik: praktisch ist jedes Lokal, Appartment Gebäude in Mafia Hand und illegal
Rathaus Mafia, mit Achurim Qehajaji: verkauft Umwelt Zerstörung der Kallmi – Currilla Küste als Tourismus Politik: praktisch ist jedes Lokal, Appartment Gebäude in Mafia Hand und illegal

Heutige Abriss in Durres, aber wie lange? von 20 Lokalen.

Nis prishja e lokaleve në hyrje të Durrësit (Video)

Postuar: 30/05/2016 – 13:46

20 lokale që kanë zaptuar lulishten e fëmijëve në hyrje të Durrësit, kanë nisur të prishen nga Inspektorati Ndërtimor Urbanistik i bashkisë së Durrësit.

Duke zaptuar pak nga pak lulishten, lokalet kishin mbërritur deri në trotuar, me karriget e me tavolinat e tyre.

Këtë të hënë, pasi ishin lajmëruar pesë ditë më parë, nisi aksioni, ndërsa ishin vetë pronarët e lokaleve luksoze që kanë nisur prishjen e çative e largimin e materialeve dhe orendive. Në mbështetje të inspektoratit ishte edhe policia e rendit, megjithëse nuk është dashur ndërhyrja e policisë pasi nuk pati reagim kundërshtues nga ana e pronarëve të lokaleve”, tha Artur Çela, drejtor i Inspektoratit Ndërtimor Urbanistik në Durrës.

I fortë ka qenë reagimi qytetar në lidhje me prishjen e lokaleve.

“Më herët duhet të ishin prishur. Janë të vonuar. Lokalet na zunë fillimisht vendin tonë të pensionistëve e nuk na lanë ku të rimë. Lulishtja u ndërtua për qytetarët, jo për lokalet”, shprehen të moshuarit.

Prindërit e fëmijëve thonë se kur u zaptuan nga lokalet, u hoqën lodrat e fëmijëve.

“Hoqën lodrat dhe vit pas viti rrëmbyen çfarë u doli përpara. Erdhën me karrige deri në trotuar. Na zunë frymën lokalet”.

“Faleminderit që po i prishin, më shpejt t’i kishin prishur. Pronarë grykës, që morën lulishten e qytetarëve, e bënë me karrige sikur ta kishin të babait. E harruam që kjo ishte lulishte që u ndërtua për qytetarët”, thanë banorët.

Bregu i detit në plazh, lulishtja në hyrje të Durrësit, dhe shëtitorja “Taulantia”, janë tri vendet e vetme ku fëmijët e qytetit të Durrësit kanë mundësi të argëtohen e të luajnë me njëri- tjetrin, në fëmijërinë e tyre. Prindërit ankohen vazhdimisht se fëmijët nuk kanë ku të argëtohen, sepse edhe ato pak vende që ishin, janë zënë e nuk ka mbetur asgjë nga hapësirat e dikurshme.

K.H.

/portali DurresLajm/

Video:
Bashkia e Durrësit prezanton strategjinë e planifikimit të territorit 2015-2030

DSC_0036Bashkia e Durrësit ka prezantuar në një dëgjesë publikë strategjinë e planifikimit të territrit 2015-2030. Në këtë dëgjesë kanë marrë pjesë kryetari i Bashkisë së Durrësit Vangjush Dako, ambasadori zviceran në Shqipëri Christof Graf, arkitektë, urbanistë, ambientalistë, anëtarë të këshillit bashkiak, përfaqësues të shoqërisë civile dhe institucioneve vendore e qëndrore, përfaqësues të të gjitha grupeve të interesit dhe qytetarë të Durrësit që kanë zhvilluar një dialog mbi përparësitë dhe investimet e parashikuara për bashkinë e sapozgjeruar. Në këtë dëgjesë Bashkia e Durrësit paraqiti dhe diskutoi një strategji të re territoriale të dizenjuar me mbështetje nga Programi i financuar nga Zvicra për Decentralizimin dhe Zhvillimin Vendor (DLDP) dhe me ndihmesën e Institutit për Bashkëpunim dhe Zhvillim(CDI). Kryebashkiaku i Durrësit Vangjush Dako foli mbi planet e ardhshme të zhvillimit për Durrësin. Ai deklaroi se vizioni afatgjatë i kësaj strategjie është që Durrësi do të rimarrë rolin e tij historik si platformë shkëmbimesh rajonale ndërsa vizioni afatshkurtër është shndërrimi i Durrësit në një qendër zhvillimi ekonomik tërheqëse për investimet e huaja si dhe shndërrimi në një qendër urbane policentrike që ofron shërbime cilësore ndaj qytetarëve të Durrësit dhe vizitorëve. Kryebashkiaku Dako deklaroi se Bashkia e Durrësit e ndërton strategjinë e zhvillimit me banorët e Durrësit dhe në shërbim të tyre dhe është prioritet i Bashkisë komunikimi i rregullt me qytetarët dhe mbështetja e iniciativave qytetare për zhvillimin socio-ekonomik të qytetit. Kryebashkiaku Dako deklaroi se ne vazhdojmë me intensitet të lartë punën për të realizuar qëllimin tonë të Durrësit të së ardhmes. Ambasadori zviceran në Shqipëri Christof Graf, shteti i të cilit mbështet këtë strategji, në fjalën e tij ju referua dëgjesave publike si një nga instrumentet e dobishëm për të rritur dialogun dhe që lejon qytetarët të shprehin pikëpamjet dhe shqetësimet e tyre: “Unë përsëris këtu atë që kam thënë në disa raste së fundmi: që një demokraci funksionon vetëm kur banorët vendorë dhe autoritetet përfshihen në dialog, komunikojnë hapur dhe ndërveprojnë vazhdimisht. Një vendim-marrje që konsideron opinionin publik çon në rezultate më të mira në afat të gjatë.”

Strategjia territoriale doli nga koncepti i Zonave Funksionale i cili i sheh bashkitë jo vetëm nga pikëpamja administrative por edhe nga ajo zhvillimore e cila konsideron faktorë socialë, ekonomikë dhe rajonalë. Ekspertiza zvicerane mbështeti draftin e parë të strategjisë që më pas u adaptua nga Bashkia Durrës. Një listë projektesh e cila mund të implementohet në zonën e Durrësit u identifikua dhe u propozua nga DLDP dhe Bashkia e Durrësit. Kjo listë e cila përfshin opinionin e ekspertëve dhe institucioneve u diskutua edhe me qytetarët. Si strategjia ashtu dhe lista e projekteve u konsultuan në Ministrinë e Zhvillimit Urban, Agjencinë Kombëtare të Planifikimit të Territorit dhe ekspertë të pavarur. Strategjia territoriale u prezantua më pas nga drejtori urbanistik i Bashkisë së Durrësit Adhurim Qehajaj dhe më pas u diskutua me pjesëmarrësit në formë pyetjesh e komentesh. Historikisht Durrësi ka ndjekur evolucionin e fluksit të shkëmbimeve Evropë – Bizant / Lindje. Territori shqiptar është bërë relevant vetëm 100 vitet e fundit. Porti si platformë shkëmbimesh i ka ofruar qytetit flukset jetësore: mallra, energji, ujë, burime natyrore, ushqime etj. Qyteti i ka ofruar këtyre flukseve, shërbimet e nevojshme për aktivitetet ekonomike përkatëse. Bashkia e Re, i shton Qytetit-Port edhe territorin bujqësor si dhe disa minizona urbane. Synimet kryesore të kësaj strategjie janë:

 

Strategjia Urbane për Durrësin synon:
1) Rrashbulli si lagje e Durrësit: tashmë një fakt në terren;
2) Qyteza KIS (Katund i Ri – Sukth): krijon kontinuitet urban, sinergji, ulje shpenzimesh, etj
3) Pol sub-urban Shkafane – Kullë: përgjigje ndaj zhvillimit të Shkafanes dhe pozitës gjeografike të Kullës në qendër të akseve lidhës të Bashkisë së Re;
4) ish këneta, si zonë mbështetëse e Zonës Industriale Porto Romano: zonë e urbanizuar për banim e shërbime mbështetëse për 30,000 të punësuarit e ZIPR;
5) Shën Pjetër – Lalez: për turizëm cilësor
6) Kallmi si turizëm elitar dhe mushkëri e blertë e Durrësit

 

Strategjia e Turizmit ka këto synime:
1) Durresi: vitrina e Shqipërise për vizitorët e krocierave;
2) Mbrojtja dhe promovimi i parqeve natyrore / valorizimi i hinterlandit për vizitorët lokalë dhe kombëtarë;

3) Turizmi i detit dhe rërës: cilësor në Lalëz dhe Kallm dhe popullor në pjesën tjetër;
4) Mbrojtja dhe valorizimi i pasurisë historike dhe arkeologjike
Strategjia për Ekonominë:
1) thjeshtimi i procedurave të regjistrimit të ndërmarrjeve (one-stop-shop / dixhitalizimi / etj) dhe mbulimi i gjithë territorit me to;
2) kontekst fiskal avantazhues dhe logjistikë mbështetëse bashkëkohore sidomos në aksin Durana, Shkozet, ZIPR dhe PI Rrashbull;
3) ngritja e Qendrave të Mbështetjes për NVM dhe promovimin e tyre (fokusuar në shitje, marketing, networking, shërbime administrative / financiare, etj)
4) ngritja e strukturave pritëse speciale dhe procedurave fast-track për investitorët e mëdhenj.

 

Strategjia për Bujqësinë
Toka bujqesore zë rreth 70% të territorit të Bashkisë së Re. Strategjia synon:
1) ruajtjen e fondit të tokës bujqësore nëpërmjet bllokimit të lejeve të ndërtimit dhe regjistrimit;
2) rritjen e eficiences së aktiviteteve bujqësore, nëpërmjet rritjes së rendimenteve, specializimin në kultura me vlerë të lartë, kompletimi i zinxhirit të vlerës, etj;
3) Krijimin e tregjeve dhe rrugëve lidhëse për inkurajimin dhe mbështetjen e zinxhirit të vlerës të produkteve bujqësore drejt aktiviteteve me vlerë të shtuar të lartë

 

Strategjia për Ujin
Durrësi është shumë i pasur me ujëra: deti, rezervuarët, lumenjtë, ujërat nëntokësore, por vuan nga problemet e ruajtjes dhe përdorimit eficient.
Strategjia synon:
1) mbrojtjen nga uji (vërshimet / erozioni lumor dhe detar / ngritje e nivelit të detit dhe ujërave nëntokësore;
2) promovimi i turizmit gjatë brigjeve ujore (det, lumej dhe rezervuare);
3) mbrojtja e ujërave nga ndotja;
4) furnizimi i popullatës me ujë të pijshëm: projekti i BB)

Strategjia për Infrastrukturën

Bashkia Durrës është në kryqëzim të akseve infrastrukturore evropiane të transportit dhe energjisë.
Strategjia synon:
1) shndërrimin e Durrësit në një nyje shkëmbimi moderne ku ndërthuren akset infrastrukturore evropiane, rajonale dhe kombëtare, nëpërmjet: – promovimit dhe lobimit në Qeveri, Rajon dhe BE, dhe – ndërtimit të infrastrukturës plotësuese / lidhëse / mbështetëse përgjate akseve dhe nyjeve evropiane;
2) lidhja dhe shërbimi i territorit me infrastrukturë bashkëkohore
3) ofrimin e një infrastrukture moderne urbane për të gjithë qytetarët e Bashkisë

 

Bashkia e Durrësit po e projekton të ardhmen e qytetit në nivel rajoni evropian ku prioritet do të jetë kontakti direkt me BE dhe me Komitetin Evropian të Rajoneve. Ajo do të ndërtojë strukturat, procedurat dhe ekipet përkatëse që do të mundësojnë vendosjen e Durrësit ne axhendën e zhvillimeve dhe projekteve kombëtare dhe ndërkombëtare që në dizenjimin e tyre si dhe të krijojë procedurat fast-track për këto shërbime.

 

 

 

Short URL: http://bulevardionline.com/?p=15851

Alles zerstört, besetzt, durch Kriminelle mit vielen falschen Dokumente, und sogar die alten gefakten Grundstücks Dokumente aus dem Vasil Hila Skandal sind wieder aufgetaucht. 3-fache Grundstücks Dokumente im Südteil.
in 2012 gabe es noch eine Uni Führung aus Tirana