Non Stop Weltbank Betrugs Projekte rund um die Durres Kanalisation, Urbanistik Pläne, Wasser, Strassen und Grün Anlagen

Schon wieder eine neue Firma, will Abwasser Probleme lösen, mit neuen Sammlern. Ein rein Mafiösen Projekt der Weltbank, denn offiziell ist der Abriss vo über 100 illegalen Bauten und Lokalen versprochen, aber Nichts geschieht,und Anzeigen wegen illegalem Bauen sind Luftnummern bei einer vollkommen kriminellen Staats- und Bau Polizei. das 10te Projekt in 20 Jahren. Man finanziert also weiter die Zerstörung des Landes, belohnt die Verbrecher mit neuen Geldern. Edi Rama: Durres – Wahlkampf Leiterin „Natasho Paco“ eine langzeit Kriminelle schon als Präfektin

Eine vollkommen kriminelle und korrupte Bau Polizei, zuständige Polizei Direktoren: Dalleadyshe BICI – Polizei Direktor: Ervin Hasrama

Wasser das alte Problem in Durres die vom BMZ, KfW, GTZ finanzierte Mafia erlebte vor 10 Jahren schon ein Desaster, wurden rausgeworfen und jetzt kommt die Pseudo Betrugs und Bestechungs Firma PWT Consult im korrupten System der Weltbank nochmal nach Durres, wo mit Garantie vor über 10 Jahren nur Geld verschwand und heute identisch.

Und dann Umwelt Probleme i Shiak – Shkozet, mit dem Alt Batterie aufbereiten, einem uralt Problem im Umweltschutz. *

Prezantohet sistemi i ri i kanalizimeve të ujërave të zeza për Durrësin

Postuar: 28/10/2016 – 15:52

Në prani të përfaqësuesve të Bankës Botërore, në Bashkinë e Durrësit është prezantuar projekti i ndërhyrjes në sistemin e kanalizimeve të ujërave të ndotura për qytetin. Projekti në fjalë është hartuar nga firma “Spectrum Engineering Consultants S.a.r.l” dhe synon përmirësimin e gjendjes higjienike dhe mjedisore kryesisht për zonën e vjetër të qytetit të Durrësit përmes ndërtimit të një sistemi të përshtatshëm të transportit të ujërave  të ndotura si dhe ndërtimin e dy stacioneve të pompimit. Financimin e këtij projekti e ka marrë përsipër Banka Botërore, përfaqësuesit e së cilës kanë qenë të pranishëm gjatë prezantimit së bashku me drejtues të drejtorisë së përgjithshme të Ujësjellës Kanalizime si dhe Ujësjellës Kanalizime Durrës. Projekti në fjalë, pasi të zbatohet në terren, pritet të zgjidhë përfundimisht edhe problemin e përmbytjeve të shpeshta që ndodhin gjatë reshjeve me intensitet të lartë në zona të ndryshme të qytetit. Kjo pritet të arrihet pasi projekti i ri ka planifikuar ndarjen e sistemit të ujërave të shiut nga ai i ujërave të ndotura që është edhe problemi kryesor i kanalizimeve në qytetin bregdetar. Projekti i ri ka parashikuar ndërtimin e kolektorit kryesor të ujërave të ndotura nën nivelin e kanalizimeve të ujërave të shiut, çka do të thotë se punime më të thjeshta në të ardhmen për kanalizimet e ujërave të shiut. Nga ana tjetër kolektorët e rinj janë projektuar në thellësi më të mëdha se ata ekzistues që mundësojnë kapjen e shkarkimeve dytësore.

Projekti

Seksioni numër 1 i projektit lidhet me kolektorin e ri (CO-1) fillon në zonën e Brrylit, pranë restorant “2 Kitarat”. Ai mbledh ujërat e ndotura që vijnë nga zona e Currilave dhe zona pranë bregut të detit. Ky kolektor përbëhet nga tre tuba me diametra 500, 560 dhe 630 mm. Gjatësia totale e tij shkon në 1080 metër linear. Kolektori në fjalë përfundon tek stacioni i pompimit nr 8, pas dy kullave në fillim të shëtitores “Taulantia”. Në këtë zonë mbledh ujërat që vijnë nga linjat sekondare të tubacioneve që derdhen në këtë vend. Thellësia mesatare e pusetave është 4.87 m dhe minimalja 2.8 m. Kolektori përfundon tek stacioni i pompimit nr 8, i cili është parashikuar që të ndërtohet i ri.

Seksioni nr 2, ose kolektori (CO-2) nis nga stacioni nr 8 dhe përfundon tek stacioni nr 7 me gjatësi totale 2241 metër linear. Ky kolektor nis nga zona pas dy kullave, ecën anash godinës së BKT-së. Në këtë pikë tubi me presion shkarkon në kolektorin e dytë kryesor (CO-2), i cili me gravitet dhe pjerrësi vazhdon deri në stacionin e ri të pompave nr 7. Kolektori me gravitet kalon përmes linjës në rrugën “Myfti Kodra”-Stacioni i Trenit-rruga “Jahja Ballhysa”-rruga “Abdyl Ypi”-stacioni nr 7 në rrugën “Hysen Kërtusha” në afërsi të stadiumit. Ky kolektor përbëhet nga 5 tuba të dimensioneve të ndryshme që variojnë nga 400 mm deri 1200 mm. Në këtë kolektor thellësia maksimale e pusetave është 5.18 m dhe minimalja 2.7 m.

Seksioni nr 3, ose kolektori (CO-3) përbëhet nga një tub me presion me diametër 710 mm. Ai fillon tek stacioni nr 7 dhe përmes rrugës “Vllazërimi” në zonën e ish-Kënetës, përfundon në stacionin e pompimit nr 9, i cili ndodhet në fillim të rrugës “Jezerca”. Thellësia maksimale e pusetave përgjatë këtij kolektori është 2.96 m dhe minimalja 1.83 m. Gjatësia totale e tij është 1340 metër linear. Nga kjo pikë ujërat e ndotura shkojnë tek impianti i trajtimit në Shënavlash, ku pas procesit të pastrimit, me rrjedhje të lirë shkojnë në det në zonën e Porto Romanos.

Stacionet e pompimit

Stacionet aktuale kanë pësuar dëmtime të shumta të mureve mbajtëse dhe strukturave prej betoni. Për këtë arsye stacionet e pompave ekzistuese do të shemben dhe do të ndërtohen stacione të reja prej betoni të armuar. Stacionet nr 7 dhe nr 8 do jenë të reja dhe në ta do të instalohen pompa zhytëse. Stacionet do të pajisen me sensor niveli për të kontrolluar punën e pompave të zhytura bazuar në nivelin e ujit të ndotur që ndodhet në këto stacione.

Projekti në fjalë është hartuar duke  marrë parasysh rritjen e popullsisë së Durrësit deri në vitin 2040. Pasi të miratohet në të gjitha instancat që parashikon ligji, projekti në fjalë pritet që të nisi për t’u zbatuar në muajin mars të vitit të ardhshëm.

http://durreslajm.com/sociale/prezantohet-sistemi-i-ri-i-kanalizimeve-te-ujerave-te-zeza-durresin


Invasion Truppe der Kosovo und Mazedonischen, Rumänischen wie Bulgarischen Mafia hat Albanien den Rest gegeben.Verbrecher, welche die Politik finanzieren, wie die Kriminellen rund um die „Vollga“, oder „Splendid“ Lokale und Disco zerstörten Vieles.
Die Wasser Behörde von Durres holzt die letzten Bäume dort ab vor wenigen Jahren im Auftrage der Regierungs Mafia mit Ourel Bykylbashi, Salih Berisha, Agim Hoxha im Bezirksrat von Durres
Die Wasser Behörde von Durres holzt die letzten Bäume dort ab vor wenigen Jahren im Auftrage der Regierungs Mafia mit Ourel Bykylbashi, Salih Berisha, Agim Hoxha im Bezirksrat von Durres

Ndotja e rrezikshme që shkakton fabrika e riciklimit të baterive në Durrës

Postuar: 29/10/2016 – 08:41

Banorët e lagjes 14 në Shkozet të Durrësit, ankohen prej vitesh për ndotjen mjedisore që u sjell një fabrikë e cila riciklon bateri makinash.

Pas ankesave të tyre, “Fiks Fare” u drejtua drejt Shkozetit, ku sipas banorëve, furrat e kësaj fabrike gjatë shkrirjes së mbetjeve të baterive shkaktojnë një ndotje të lartë, shumë të rrezikshme për shëndetin e tyre.

Ata gjithashtu pohojnë para kamerës së “Fiks Fare” se ky subjekt punon më së shumti natën dhe të shtunë e të diel, kur dhe institucionet shtetërore janë pushim. Gazetarët mësuan se kjo fabrikë është në pronësi të subjektit “Somet” Sh.p.k me administrator Aldo Gaeta. Në bazë të dokumentacioneve të paraqitura nga subjekti “Somet” Sh.p.k pranë ISHMT-së Durrës, parametrat mjedisorë të ndotjes janë brenda kufijve të lejuar. Këtë dokument e ka lëshuar një studio e ngarkuar nga vetë subjekti Eko-Studio-Projekt, pasi këto matje bëhen me vetëmonitorim në bazë të rregullave.

Në filmimet që bënë gazetarët e “Fiksit”, shihen qartë punonjës që punojnë pa veshjet e duhura të punës edhe pse kanë të bëjnë me helme. Por në Drejtorinë e Mjedisit në bashkinë Durrës, kryeinspektori i Mjedisit shprehet se në bazë të dokumentacionit që ky subjekt ka paraqitur me ekspertizën, e cila vjen nga një studio e licencuar nga shteti, nuk mund të merret asnjë masë. Por kryeinspektori shprehet se pas ankesave të banorëve do të bëjnë sërish kontrolle në këtë subjekt.

Kështu më datë 26.10.2016, Drejtoria Rajonale e Mjedisit Durrës së bashku me Inspektoratin Shtetëror të Mjedisit dhe Pyjeve ushtruan një kontroll mbi subjektin në fjalë. Siç pohon edhe Kontjana Kuçi, drejtoresha e DRM-së, Durrës nga kontrolli rezultoi se subjekti “Somet” Sh.p.k ka aplikuar për rishikim të kushteve të lejes ekzistuese, aplikim i cili është refuzuar ne QKB. Duke parë faktin se subjekti në fjalë në vazhdim nuk ka marrë asnjë masë për riaplikim, përfaqësuesit e ISHMP-së Durrës urdhëruan pezullimin e menjëhershëm të aktivitetit të subjektit “Somet” Sh.p.k deri në pajisjen sipas ligjeve në fuqi me Leje mjedisi të tipit B. /Top Channel

/portali DurresLajm/

Noch mehr Millionen für die Weltbank und Albaner Mafia

The World Bank will fund 63.8 million EUR o urban infrastructure projects in southern Albania, from the Coastline and to cities such as Gjirokastra, Berat, Permet, to assist the local tourism.

kjo

Investimet 4 herë në të njëjtën rrugë dhe miliardat e çuara dëm

HULUMTIM/

 

Rruga “Pavarësia” në zonën e Plazhit në Durrës, i është nënshtruar prej disa muajsh ndërhyrjeve për rehabilitimin e saj, ku po realizohen 3 investime të njëherëshme.

I pari është zbatimi i projektit për “Rikualifikimin e hapësirave në dy anët e rrugës “Pavarësia” (Loti 2)”; i dyti është projekti prej 1.5 milion euro, i qeverisë shqiptare për ujin e pijshëm; i treti është projekti i Bankës Botërore, prej 5 milion euro, që do të disiplinojë ujërat e zeza.

Këto punime vijnë pas ndërtimit të korsive të biçikletave, gjelbërimit dhe ndriçimit në këtë rrugë, në vitin 2014, si dhe pas realizimit të lotit të parë të projektit për “Rikualifikimin e hapësirave në dy anët e rrugës “Pavarësia”, nisur në vitin 2015.

Në muajin prill të këtij viti, kryebashkiaku i Durrësit bëri me dije në mbledhjen e Këshillit Bashkiak, se investimi i vitit të kaluar nuk prishet. Të vetmet prishje sipas tij, do të ishin bandat e trotuareve anash rrugës së pemëve, që do të dërgoheshin për përdorim në një vend tjetër.

Ndërkohë në fotografitë e realizuara nga Ishull.com, në po këtë muaj, ndryshe nga deklarata e kryebashkiakut, tregojnë se rruga nuk ishte çarë vetëm anash trotuareve, por edhe në mesin e saj, duke u kthyer në tërësisht të pakalueshme, e duke pasuar me shkuljen e bordurave anës trotuareve, prishjen e kuadrateve të gjelbra të lulishteve dhe vendet e parkimit, si dhe të korsisë së biçikletave, të ndërtuara vetëm pak muaj më parë.

 

 

Korsitë e biçikletave paraqesin edhe një prbolematikë tjetër, atë të mungesës së gjërësisë dhe shtrimit të saj me pllaka dhe jo asfalt, çka sjell dëmtimin e biçikletave nga tronditja që krijon kalimi mbi kanalet e pllakave.

A ishte në dijeni të projekteve që do të zbatoheshin në këtë rrugë qeveria shqiptare dhe Bashkia Durrës?

 • 20 dhejtor 2013, Banka Botërore i miratoi një kredi prej 85.3 milionë dollarë amerikanë Shqipërisë, për investime në Ujësjellës-Kanalizimet e Durrësit.

Projekti kishte si qëllim përmirësimin e rrjetit ekzistues të ujësjellës-kanalizimeve në rajonin e Durrësit, përfshirë zonën problematike të plazhit, duke filluar nga Ura e Dajlanit deri në Plepa.

 • 16 janar 2015, kryeministri, ministri i transporteve dhe financave, së bashku me kryebashkiakun, u takuan në Bashkinë e Durrësit, ku u firmos kredia e marrë nga Banka Botërore.
 • Nisja e punimeve për rikualifikimin e rrugës “Pavarësia” në Plazh, u bë me nxitim në qershor të vitit 2015, vetëm pak ditë para zgjedhjeve lokale.

Më herët, më 14 qershor 2015, kandidati për mandatin e tretë në krye të bashkisë Durrës, prezantoi përpara banorëve të zonës së plazhit, tre projekte.

“Në muajt e ardhshëm nis projekti prej 3.5 milionë dollarë, për rikualifikimin e të gjitha daljeve drejt detit si dhe ndërtimin e shëtitoreve të reja, parqeve dhe këndeve të lojërave për fëmijë.

Një projekt tjetër prej 1 milion dollarë për mbylljen e kanalit të hapur ka filluar dhe sipër kanalit ne do të ndërtojmë një rrugë të re për zonën tuaj.

Projekti më i ri për ujin e pijshëm me fonde të Bankës Botërore nis shumë shpejt, që në muajin shtator të këtij viti. Nga ana tjetër në të njëjtën periudhë nis edhe investimi për kanalizimet e ujërave të zeza me vlerë 4 milion euro për zonën e banuar, janë kanalet sekondare dhe terciale që do të lidhen me kolektorin kryesor për të shkuar në impiantin e trajtimit të ujërave të zeza në Shënavlash”, ishin këto premtimet që dha kryebashkiaku në detyrë përpara banorëve.

Në fakt këto projekte po realizohen të gjitha, por pasi u bë një investim për krijimin e korsive të biçikletave, gjelbërimin dhe ndriçimin, si edhe një prej fazave të rikualifikimit të rrugës “Pavarësia”, megjithëse qeveria e dinte se do të kryheshin punime në të, e si pasojë sot kemi çarjen e rrugës së rikonstruktuar dhe punimet me ritme të ngadalta.

 

Sa kushtoi realizimi i korsive të biçikletave, gjelbërimit dhe ndriçimit të rrugës?

Këto investime nisën pranë fundit të vitit 2014 dhe sipas dokumentit të Qendrës së Botimeve Zyrtare, vlera e plotë e projektit ishte 204.528.312 lekë, dhe në vitin 2014 u investuan 141.769.818 lekë.

Nuk dihet nëse vlera e mbetur e projektit u investua në vitin 2015, pra 62.758.494 lekë.

Sa kushtoi faza e parë (Loti 1) e projektit?

Rikualifikim i hapësirave në të dy anët e rrugës Pavarësia dhe sistemimet e rrugëve dalëse në plazh, sipas Agjencisë së Prokurimit Publik, kushtoi 291,612,000 lekë.

Ndërkohë tabela e punimeve, vendosur në fillim të rrugës, shkruan se vlera e objektit është 228.271.305 lekë me TVSH.

 

screenshot_1g

Sa kushtoi faza e dytë (Loti 2) e projektit?

Rikualifikimi i hapësirave në të 2 anët e rrugës “Pavarësia”, kap vlerën 142,667,000 lekë.

Pra sipas institucioneve publike, një total që shkon në mbi 6 miliard lekë investim (638.807.312 lekë).

A ka pasur parregullsi?

Raportin Përfundimtar të Auditimit të kryer në Bashkinë Durrës nga Kontrolli i Lartë i Shtetit, për periudhën e veprimtarisë 1 janar 2013, deri më 31 dhjetor 2014, konstatohet dhe rekomandohet;

Gjetje: Për 4 prokurime me vlerë mbi 100 milion lekë secili, me fond limit total 751,450,468 lekë, për objektet “Rikualifikimi i Nënkalimit dhe Rotondës tek Ura e Dajlanit dhe në Plepa Durrës”…“Realizimi i korsive të biçikletave, gjelbërimit dhe ndriçimit në rrugën “Pavarësia”, nuk ka kryer oponencë teknike, në kundërshtim me ligjin nr. 8402, datë 10.09.1998, i ndryshuar, neni 6;

Ankesat nga kompanitë pjesëmarrëse në tender

 1. Në projektin për “Realizimin e korsive të biçikletave, gjelbërimin dhe ndriçimin e rrugës “Pavarësia”, sipas publikimit të materialit të Komisionit të Prokurimit Publik (KPP), më 11 korrik 2014, në këtë institucion është protokolluar ankimimi i operatorëve ekonomik privat “Nika” shpk & “Gjikuria” shpk, ndaj prokurimit publik të Bashkisë së Durrësit.

Gjithashtu po për këtë prokurim operatori ekonomik “Currishpk, e ka ankimuar në KPP vendimin e Bashkisë Durrës për t’i skualifikuar nga gara.

Aktualisht na rezulton se ndryshe nga vendimet e tjera që publikohen në kuadër të transparencës së dhënies së fondeve publike, ky vendim është fshirë nga faqja e Komisionit të Prokurimit Publik.

 1. Në fazën e parë (Loti I) të projektit për “Rikualifikimin e hapësirave në dy anët e rrugës “Pavarësia”, në vitin 2015, operatori ekonomik “Vler-Invest” sh.p.k. ka kërkuar në Komisionin e Prokurimit Publik (KPP) shfuqizimin e vendimit të Bashkisë Durrës për skualifikimin nga gara, me argumentin se ka paraqitur një ofertë anomalisht të ulët.

Për këto ankimime Komisioni i Prokurimit Publik i dha të drejtë Bashkisë Durrës, duke mbështetur argumentin se këta operatorë kanë pasur mangësi në dokumentacionin e paraqitur.

Vendimi mbi ankimimin e operatorit ekonomik “Vler-Invest” sh.p.k., gjendet në faqen online të Komisionit të Prokurimit Publik.

Reagimi i qytetarëve, biznesit dhe opozitës mbi investimin

Sipas përfaqësuesve të biznesit, punimet krijuan pengesa në qarkullimin e mjeteve dhe si rrjedhojë numri i pushuesve ka qenë i ulët. Kjo solli që për rreth dy muaj përgjatë kësaj vere, të ndërpriteshin punimet.

Ndërsa banorët ngritën shqetësimin se po rikonstruktohet një rrugë e cila nuk kishte disa muaj që e kishte përfunduar këtë proces, duke i bërë apel bashkisë të mos abuzojë me fondet publike.

Përfaqësuesi i opozitës në Këshillin Bashkiak, Armand Teliti, deklaroi në muajin prill se e gjithë rruga po çahet për të vjedhur fonde, por kjo bën që të dështojë turizmi dhe të pengohet puna e biznesit.

Po në këtë muaj, kreu i Partisë Demokratike në Durrës, deklaroi se e ka denoncuar në Prokurori kryetarin e bashkisë, për shpërdorim të fondeve për investime publike në rrugës “Pavarësia”.  

 

 

Investimet 4 herë në të njëjtën rrugë dhe miliardat e çuara dëm

Eine Tradition: Betrugs Entwicklungs-, Infrastruktur Projekte, wo man auch schnell mal Libyen, Kosovo, Syrien, Irak kaputt bombt, um danach hohe Milliarden Summen stehlen zukönnen. Die KfW ist ebenso sehr aktiv dabei, die EBRD, EIB, IFC und USAID Banken. Tourismus, EU und Weltbank Mafia zerstören Albanien: 60 % der Wälder sind vernichtet

Trotz 100 % Betrug und Bauschrott in den UNESCO geschützen Städten, gibt es nochmal Millionen, welche direkt in den Mafia Kanälen der Weltbank und krimineler Clans verschwindet.

World Bank, 63.8 million EUR for Berat, Gjirokastra and Permet

6 Gedanken zu „Non Stop Weltbank Betrugs Projekte rund um die Durres Kanalisation, Urbanistik Pläne, Wasser, Strassen und Grün Anlagen“

 1. der Chef der Wasser Werke in Durres, erklärt eigentlich Nichts, erklärt nur wie eine billige PR Maschine, das die Weltbank die neuen Betrugs Projekte ebenso finanziert, wo dann wie im Hafen Alles im Chaos der Korruption, desBetruges ausl. Consults untergeht. 3 Millionen $ gibt es diesmal. 1,5 Millionen wandert in die Taschen der Weltbank Mafia, 1 Million an die Albaner Mafia und für 0,5 Millionen wird Bauschrott der übelsten Art abgeliefert.


  die Qualifikations eines Alb. Direktors liegt irgendwo im Nirvana, weil es weder eine Ausbildung noch ein richtiges Studium gibt.

 2. Alles ein Idiotie Chaos

  Idiotie Projekt der Durres Rathaus Mafia, wo man durch das Mafia Projekt, jeden Abfluss blockiert hat, so das nun rund um die zentrale und erhöhte Lage, die Rruga Alexander Goga, Antike Tempel, Theater, Präfektur Alles bei nur 5 Minuten Regen auch durch die vielen illeglan Bauten an den Hänfen überschwemmt ist.

  Einfacher Baustandard, den noch Jeder vor 20 Jahren beherrschte, Drainage usw.. ist längst im Idioten Reich der dümmsten Mafia verloren gegangen

  5 minuta shi, përmbytet Durrësi. A do të veshë Rama çizme llastiku sot? (FOTO, VIDEO)

  Postuar: 11/10/2016 – 15:45

  Kanë mjaftuar vetëm pesë minuta shi që rrugët e Durrësit të përmbyten. Siç duket edhe në video pusetat gurgullojnë duke e nxjerrë lart ujin pasi janë të tejmbushura. Në këtë mënyrë sa herë që bie shi, qytetatët e kanë të pamundur të lëvizin, pasi uji u shkon deri në gju.

  Ky është në fakt një refren i përsëritur me të cilin qytetarët përballen sa herë ka reshje. Nga Pallati i Kulturës, tek Mauzoleumi i Dëshmorëve, zonat rreth spitalit, plazhi e për të mos folur për zonat më periferike, mbulohen nga uji.

  Në orën 17.00 në qytetin bregdetar pritet të vijë kryeministri Edi Rama. Niveli i ujit në disa rrugë të Durrësit ishte rreth 40 centimetra. Nëse edhe gjatë pasdites regjistrohen sërish reshje shiu, me shumë gjasa kjo situatë do të përsëritet. A do të veshë vallë Rama çizme llastiku për të kaluar në rrugët e përmbytura nëse bie shi?

  /portali DurresLajm/

  Wenn Idioten überall illegal Bauen und Kriminelle die Rathäuser übernehmen und die Weltbank, Deutsche Wasser Infrastrukur finanzieren 20 Jahre, wird Alles unter Wasser gesetzt, weil Albaner nicht einmal die Schwerkraft kennen, sich jeder Drainage, Kanalisation verweigern mit ihren illegalen Bauten.

  Video:
 3. 3 Innenstadt Teile mit praktisch keiner Wasser Versorgung, weil kontaminiert, durch Bruch der Rohre.

  Uji i ndotur në 3 lagje të Durrësit, zgjidhet përfundimisht problemi shumëvjeçar (VIDEO)

  Postuar: 26/01/2017 – 14:54

  Ujësjellësi i Durrësit zgjidh përfundimisht problematikën e ujit të pijshëm që shkonte i ndotur në tre lagje të ndryshme, konkretisht në lagjet, 5, 6 e 9.

  Falë një investimi me të ardhurat e veta, ndërmarrja për gati një javë punoi në një prej segmenteve më të mbingarkuara duke zëvendësuar tubin 50-vjeçar të dëmtuar me një tub të ri gize. Kjo për shkak se amortizimi nga vitet ka krijuar shumë të çara dhe në këtë mënyrë ujërat e zeza bashkohen në këto tubacione. Sipas inxhinierit Gerald Dautaj, me këto ndërhyrje u jepet zgjidhje përfundimtare me ndotjen e ujit të pijshëm katër zonave të qytetit.

  Ndërmarrja e Ujësjellësit pritet të zhvendoset në lagjen numër 4 në të cilën ka mjaft ankesa nga qytetarët në drejtim të cilësisë së ujit.

  Rrjeti i ujësjellësit është ndërtuar në vitet 1970, dhe prej asaj kohe rrjeti është amortizuar mjaft, ndërsa investimet kanë qenë kryesisht në zonat e reja urbane të qytetit. Pjesa e vjetër vuan më së shumti problematikën e ujit të ndotur, për shkak të këtij rrjeti 50-vjeçar.

  K.H.

  /portali DurresLajm/

  Video:
  Na bëni like në facebook!:
 4. Weniger wie 6 Monate, als die Rruga Taulantia, verbreitert wurde, und schon reisst man Alles wieder auf.

  Weltbank finanziert wieder einmal, im Solde der Berufs Verbrecher von Durres, und Internationalen Drogen und Verbrecher Kartelle.

  Hunderte illegaler Bauten, Hotels, Appartment Häuser bis 24 Stockwerke wurden dort illegal gebaut, oft von Politikern, und technischer Schrott, weil ohne Beton Rüttler. Europas Verbrecher Zentrale inklusive Vernichtung des National Parks Tourismus, der anliegenden Hügel, Wälder, inklusive Abfall Entsorgung an der Küste in Touristik Zonen, der Verbrecher Bauten bis in den November 2017, direkt durch die Familie Lefter Koka. siehe wikileaks, über die Familie Lefter Koka: „wahrscheinlich die grösste Verbrecher Familie von Albanien“
  Lefter Koka Mafia: der neue Skandal: Bau- Abfall wird in Touristischen Zonen abgelagert in der Currilla – Kallmi

  Diesmal finanziert die Betrugs Maschine Weltbank, nochmal eine neue Kanalisation in Durres, in der Rruga Taulantia mit neuen Sammler, weil die Alten von Kriminellen mit Hilfe von Vangjush Dako überbaut wurden.

  Hauptgrund ist, das Spartak Braho, Vangjush Dako direkt an der neuen Strasse entlang des Hafens, eigene neue Appartment Hochhäuser bauen, welche nun besser kanalisiert werden müssen und die EU, KFW und Weltbank sind ja bekanntlich im Durres Betrug schon lange aktiv dabei, weil man soviel Geld stehlen kann.
  Abgerechnet wird doppelt und dreifach: Weltbank, KfW, EBRD, EIB usw.. immer für das selbe Projekt

  Funktioniert hat noch nie etwas in Durres, seit 17 Jahren

  VIDEO/ Nis investimi 4.2 milionë euro në Durrës për të shmangur përmbytjet

  Postuar: 09/12/2017 – 13:55

  Në Durrës, prej Torrës Veneciane, ka nisur investimi i bashkisë së Durrësit për ndërtimin e rrjetit të kanalizimeve i cili do u japë fund edhe përmbytjeve që shkaktohen në këtë zonë.

  Investimi ka nisur me hapjen e rrugës pikërisht aty ku u investua në fillim të verës për zgjerimin e saj në pjesën e lulishtes nga ana e shëtitores “Taulantia”. Ujësjellës Kanalizime Durrës ka nisur një investim të rëndësishëm për disiplinimin e ujërave të zeza në lagjen nr. 1 të qytetit , duke shmangur përfundimisht ndotjen e bregdetit përgjatë shëtitores “Taulantia” si dhe përmbytjet që ndodhin në stacionin e trenit dhe te hyrja nr. 2 e portit.

  * ÇFARË MUNDËSON PROJEKTI 4.2 MLN EURO

  Projekti ka vlerën e 4.2 milionë eurove që jepen në formën e kredisë nga Banka Botërore. Burime nga UKD-ja bëjnë të ditur për “DurrësLajm” se duke qenë se në zonën në fjalë kemi një rrjet kanalizimesh miks, pasi ujërat e zeza dhe të shiut janë në një kanalizim të vetëm, projekti i ri do të mundësojë ndarjen e tyre dhe shmangien e përmbytjeve dhe mbledhjen e ujërave të zeza nga “Aragosta” dhe që do përfundojnë në impiantin e ShënVlashit.

  Projekti në fjalë parashikon ndërtimin e një kolektori kryesor me gjatësi 4.2 km si dhe rikonstruksionin e stacioneve të pompimit nr. 7 dhe 8. Investimi pritet të përmirësojë ndjeshëm situatën e përmbytjeve në raste reshjesh, pasi janë vendosur dy pompa që të largojnë ujërat e shirave, njëra te stacioni i trenit dhe tjetra te projekti i “Velierës” që këto ujëra të derdhen në det. Inxhinierët e UKD-së shprehen se tashmë me këtë investim përfundimsht nuk ka më ndotje.

  Investimi në fjalë është investimi i dytë më i rëndësishëm që kryen ndërmarrja e Ujësjellës Kanalizimeve Durrës pas atij që po përfundon në zonën e plazhit, nga Ura e Dajlanit deri te Përroi i Agait.

  * SEGMENT I RËNDËSISHËM E PROBLEMATIK

  Ky segment që shërben jo vetëm për shëtitoren bregdetare por edhe si pikë lidhëse me muzeun arkeologjik, mbetet një prej më problematikeve për shkak të përmbytjeve sa herë bie shi. Në këtë segment shkaktohen mjaft përmbytje duke bërë që rruga të jetë e pakalueshme as për makinat e as për këmbësorët.

  Të gjitha investimet e kryera në vite që kanë qenë të planifikuara nuk i kanë dhënë zgjidhje deri tani këtij problemi madhor. Vendosja e tubave me diametër të madh do të shpëtonte një herë e mirë nga përmbytjet dhe bllokimin e kanalizimeve, të gjithë banorët e kësaj lagjeje që konsiderohet si pasqyra e turizmit në Durrës.

  Lagjja numër 1 në Durrës për pozicionin e saj gjeografik mbetet më e frekuentuara nga turistët vendas e të huaj, por që fatkeqësisht problemet me infrastrukturën kanë qenë të mëdha.

  K.H.

  /portali DurresLajm/

   

Schreibe einen Kommentar