Mafia Banker und ihre faulen Kredit Sicherheiten: Straffrei

die privaten Gerichtsvollzieher berichten, das die Banker nicht vor Gericht gestellt werde, für die vielen faulen Kredite, ohne jede Sicherheit. Eine Kredit Ausfall Qoute von 23 % spricht Bände, vor allem von Firmen Krediten, über 50 % von Mafia Baufirmen. Die Weltbank wieder Lehrmeister: Offshore Firmen, als Investoren, die nur Millionen an Betrugs Krediten, Steuerschulden hinterlassen mit ihren 3-fach Bilanz Systemen.

Adrian Fullani, Ex-Präsident der Bank ist so ein Beispiel, wie die Verbrecher Clan sich selbst bedienen, nicht einmal einfachste Sicherheits Maßnahmen funktionierten. Skandale auf Skandale. Die Mafia Familie Collaku, dabei in vielen Positionen: Dorian Collaku, Ex-Sicherheits Chef der Bank,ist der Ehemann von der Nichte des Adrian Fullani und so konnte man ungehindert stehlen.

Ariane Fullani, Mafia Richterin der grossen Verbrecher Kartelle

Beispiele: nachdem Credins Bank System, oder

Der Betrugs Müll von USAID, Michael Granoff, AAEF Fund wurde beschlagnahmt: Das Mafia Hotel „Imperial“ des Agron Xeka

Werden Kredit Sicherheiten gepfändet, stellt sich in Hunderten von Fällen heraus, das es die Kredit Sicherheiten, Grundstücke, Fahrzeuge, nicht gibt, es fiktive Vermögen waren mit gefälschten Dokumenten, was nahezu 100 % vor allem bei Firmen Krediten ist, wie Banker vor Jahren schon in privaten Gesprächen mitteilten. Bei Krediten verlangten Banker immer 10 % private Provision, unter Berisha die eigenen Mafia Adviser 20 %.

Banken System Betrugs Fall: Freispruch im Kredit Betrugs Fall der Firma: „Floryhen“ von Sami Gjergji

Kreditë e këqija/Dhoma e Përmbaruesve Privatë: Bankat janë bërë të paprekshme!

f6

Nga Boldnews.al

Vetëm pak ditë përpara seancës parlamentare, Dhoma e Përmbaruesve Privatë në një thirrje të fundit apelon për anullimin e projektligjit që zhvlerëson kolateralin e kredimarrësve dhe që favorizon indirekt bankat e nivelit të dytë.

Në një tryezë të organizuar nga Dhoma e Përmbaruesve Privat, kryetari i saj, Tedi Malaveci shprehu shqetësimin për lobimin që bankat e nivelit të dytë po i bëjnë qeverisë për miratimin e këtij ligji. Sipas Malavecit, bankat e nivelit të dytë janë përgjegjëset për rritjen e kredive të këqija, dhe në pamundësi për t’i mbledhur ato, po ia faturojnë klientëve.

“Askush nuk flet për shkakun kryesor dhe që është keqmenaxhimi që i është bërë portofolit të kredive nga vetë institucionet bankare për mëse 1 dekadë. Ne kemi hasur me qindra raste huadhëniesh me shkallë garancie inekzistente, madje qesharake apo kolaterale fiktive. Janë dhënë kredi me kolateral “det” ndërsa nga ne përmbaruesit është kërkuar që ta rikuperonim këtë kredi sikur të ishte në tokë!”– u shpreh Malaveci.

Kryetari i përmbaruesve privat shkoi edhe më tej duke thënë se bankierët janë të paprekshëm pasi sipas tij, për kreditë e këqija të gjithë mbajnë përgjegjësi përveç bankave.

“Çuditërisht, duket sikur vetëm bankat janë të përjashtuara nga përgjegjësia që mund të kenë të gjithë aktorët e kësaj situate. Në asnjë rast nuk kemi dëgjuar ndonjë problematikë që shfaq apo i atribuohet vetë sistemit bankar në këtë vend. Shumë prej nesh këtu por edhe jashtë kësaj salle janë të kompleksuar prej një perceptimi shumë të rëndë publik ku dëgjohet vetëm për gjyqtarë, avokatë, politikanë, mjekë apo edhe gazetarë të korruptuar por në asnjë rast nuk kemi dëgjuar për një bankier të tillë. Nuk kemi dëgjuar ende një bankier, psh. Drejtues të lartë banke të korruptuar (CEO) apo një bankier të nivelit të kredidhënies ose kredindjekjes së tyre, që është i tillë.”- thekson Malaveci i cili shton gjithashtu se bankat i ruajnë fitimet e tyre, pavarësisht rënies së ekonomisë.

“Po të marrim të mirëqënë faktin se, bankat që ushtrojnë aktivitetin sot në vendin tonë operojnë nën një liri absolute, është se ato i transferojnë humbjet diku brenda sistemit të tyre dhe pikërisht tek klientët e tyre, tek kredimarrësit. Pra tek ata që më vonë mund të kthehen shumë shpejt ose janë kthyer në debitorë”– tha Malaveci i cili publikoi edhe tabelat e analizave ku Shqipëria renditet e fundit në rajon për nivelin e lartë të “kredive të këqija”.

grafi-2grafi-1

Por kjo deklaratë e Malavecit që shprehte qëndrimin kundër projektligjit të qeverisë për zhvlerësimin e kolateralit, nuk u prit mirë nga zv. Ministri i Drejtësisë Eridian Salianji. Ky i fundit u shpreh i sigurtë që ligji do të marrë votat e nevojshme në parlament, ndërsa nuk la më hapësira për diskutim.

“Ta bëjmë njëhërë ligjin, pastaj të mendojmë zgjidhjet. Ne si ministri jemi për tju kontrolluar juve. Përmbarimi i shëndosh sjell edhe një bankë të sigurtë. Hajde të ulim kreditë e këqija bashkarisht”– u shpreh Salinanji i cili u rreshtua në krahë të bankave të nivelit të dytë.

Ndërkohë i vetmi përfaqësus nga sektori i bankave ishte zyrtari i lartë i Bankës së Shqipërisë, Denis Dërralla. Ky i fundit në fjalën e tij justifikoi rritjen e “kredive të këqija” duke kundërshtuar çdo argument të Dhomës së Përmbaruesve Privatë.

http://boldnews.al/2016/10/24/kredite-e

Hunderte illegaler Hotel- Appartment  Bauten auch erneut unter Edi Rama, Ilir Meta, mit Klement Balili, dienen nur dem Kredit Betrug der Geldwäsche. Alles war im Detail in 2000 auch schon bekannt mit dem AAEF Fund der American Bank of Albania.

Ministerin E. Gjermeni über illegale Bau Genehmigungen und 425.000 illegale Bauten

3 Gedanken zu „Mafia Banker und ihre faulen Kredit Sicherheiten: Straffrei“

 1. 30 % aller illegalen Appartment Häuser, von Verbrecher Banden, die schon vor 2009 Edi Rama finanzierten will man in Tirana legalisieren, inklusive aller Betrüger, welche oft unfertige Häuser verkauften, denn Alles ist 100 % Betrug, inklusive Kredit Betrug ohne Ende. Straffrei in Albanien, diese Immobilien Betrügereien, wo praktisch 80 % alle Politiker daran und 90 % aller Staatsanwälte, Richter: 100 % der Baupolizei daran beteiligt sind.

  Der falsche Weg, denn in 2016 ging es unter dem Schutz krimineller und zuständiger Bau Polizei und Staatspolizei Direktoren weiter, wie der Fall Natasho Paco in Durres zeigt.

   

  Aktualitet
  30 Tetor 2016 – 12:26 | përditesuar në 13:33
  Veliaj-qytetarëve: Përfitoni nga
  amnistia dhe hipotekoni pallatet

  Banorëve të Njësisë 7 në Tiranë u është shtuar edhe një tjetër bllok i rikualifikuar urban. Banorët që jetojnë përgjatë Rr. “Shefqet Musaraj” kanë tashmë, jo vetëm një rrugë të re, por edhe hapësira tërësisht të sistemuara, që ofrojnë mundësi dhe standarde më të mira urbane. Bashkia e Tiranës përfundoi investimin për ndërtimin e rrugës, si dhe të gjithë bllokut të banimit nr. 22, i cili përbëhet nga banesa 5 katëshe të ndërtuara para viteve ‘80 dhe disa pallate të reja.

  Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, i cili shoqërohej edhe nga deputetja e PS, Vasilika Hysi, vlerësoi faktin se falë vendosmërisë së administratës së re, edhe në këtë lagje u bë prishja e ndërtimeve pa leje që nuk lejonin një komunikim normal të mjeteve dhe njerëzve. “Falenderoj qytetarët të cilët janë treguar të duruar teksa kemi prishur shumë prej ndërtimeve pa leje. Pas gjithë histerive që dëgjojmë, ja ku jemi sot, jetohet më mirë kur prishen pengesat, kur prishen muret, hiqen zaptimet dhe fitohet hapësirë publike, lulishte dhe kënde çlodhëse për qytetarët. Jemi një bashki që ndërton ura dhe hap dyer, e jo mure dhe pengesa”, tha Veliaj.

  222

  Kryebashkiaku i Tiranës kërkoi mirëkuptimin e banorëve të Tiranës për vështirësitë që mund të hasin si pasojë e këtyre investimeve që po bëhen në gjithë qytetin, por theksoi se ato janë ndërhyrje të nevojshme që synojnë të përmirësojnë kushtet e jetesës në komunitet. “Kemi hapur 100 kantiere në qytet, ndaj i falenderoj qytetarët në të gjitha pjesët e qytetit, për mirëkuptimin. Janë punë që duhen bërë, të cilave në fakt u kishte kaluar koha”, shtoi Veliaj. Ai ka garantuar qytetarët, se është vetëm çështje kohe që investimet e lagjeve të fillojnë e të prekin edhe njësinë ku jetojnë. Veliaj theksoi se me ndryshimet ligjore, për çdo ndërtim të ri do të jetë përgjegjësi e firmave ndërtuese për të bërë urbanizimin e lagjes dhe zonës përreth.

  “Nëse sot, në kushtet e emergjencës, është bashkia ajo që po rehabiliton këto territore mes pallateve, nga tani e tutje, për të gjitha lejet që do jepen me planin e ri urbanistik, kjo do të jetë detyrë e zhvilluesve; pra, të paguajnë taksën e ndërtimit dhe të rregullojnë hapësirat që preken nga zhvillimi i tyre. Ai që ka pak do paguajë pak, por ai që fiton shumë apo që zhvillon shumë, sigurisht do kontribuojë më shumë, si në taksa, si në rehabilitimin e hapësirave publike”, tha kryebashkiaku Veliaj. Ai ka ftuar të gjithë qytetarët që për arsye apo shkaqe që nuk lidhen me ta, por që kanë të pahipetekuara apartamentet e tyre, të përfitojnë nga mundësia që ofron vendimi i Këshillit Bashkiak për t’i bërë këto prona pasuri të tyre të ligjshme…. http://shqiptarja.com/Aktualitet/2731/veliaj-qytetar-ve-p-rfitoni-nga–amnistia-dhe-hipotekoni-pallatet-382830.html

 2. Weitere Verschärfung für Kredite an Unternehmen, Erleichterungen für Privat Kredite

  Raporti, bankat shtrënguan kreditë për bizneset në 2016, ekspertët pesimistë dhe për 2017

  Postuar: 17/01/2017 – 08:02

  Bankat kanë shtrënguar kreditimin për bizneset dhe lehtësuar ato për individët në tremujorin e katërt të 2016. Në raportin e publikuar nga departamenti i Politikave Monetare të Bankës së Shqipërisë, mësohet se shtrëngimi i standardeve të kreditimit ka ndodhur kryesisht me ndërmarrjet e mëdha dhe faktorët që dikuan për këto masa janë problemet me kreditë e këqija dhe perceptimi i bankave mbi situatën makroekonomike. “Standardet e kredisë dhënë bizneseve janë shtrënguar në tremujorin e katërt të vitit. Ky shtrëngim është vënë re kryesisht në segmentin e ndërmarrjeve të mëdha, në linjë me pritjet e një tremujori më parë. Standardet e kredisë kanë mbetur thuajse të pandryshuara për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme. Prirja shtrënguese pritet të vijojë edhe në tremujorin e parë të vitit 2017 për ndërmarrjet e mëdha, ndërsa pritet lehtësim i standardeve për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme. Sipas qëllimit të përdorimit të kredisë, standardet e kredisë dhënë bizneseve janë shtrënguar si për investime, ashtu edhe për kapital qarkullues. Ato pritet të mbeten në të njëjtin kah edhe në tremujorin e ardhshëm”, thuhet në raportin e BSH. Ndërkohë konkurrenca në tregun bankar, niveli i likuiditetit të bankave dhe mjaftueshmëria e kapitalit, janë faktorë që kanë ndikuar në kahun lehtësues të standardeve të kredisë dhënë individëve. Politika shtrënguese e bankave ndaj kredive për bizneset konsistuan kryesisht në rritjen e kërkesave për kolateral, ndërsa lehtësimi i kushteve për individët u zbatua nëpërmjet ngushtimit të marzhit mesatar për kreditë, zvogëlimit të komisioneve dhe rritjes së raportit të kërkuar të këstit ndaj të ardhurave.

  Rritja e kërkesave për kredi
  http://www.sot.com.al/ekonomia/raporti-bankat-shtr%C3%ABnguan-kredit%C3%AB-p%C3%ABr-bizneset-n%C3%AB-2016-ekspert%C3%ABt-pesimist%C3%AB-dhe-p%C3%ABr-2017

Schreibe einen Kommentar