6 Präfekte kanditieren für das Parlament und der Chef der Finanzen in Korce: Mirjeta Setallari, versteigert Tender zu 90 % Anteil

Made by Germany, die absolute Korruption in Korce, wo viele Botschafter, hohe Reise Spesen ständig absetzen konnten und der GTZ, KFW Tross als Bestechungs Lehrmeister, über viele Jahre. Vize Vize-Präsident Peleshi, kommt aus Korce, was seine Finanz Quelle ist. Verfassungswidrig, leitet Peleshi die Regierungs Sitzungen, auf Grund von Absprachen mit dem Gangster Edi Rama. Jede Stadt, wo die GTZ, KfW, BMZ aktiv sind und waren, ist in Folge zu 100 % korrupt, von Kriminellen übernommen worden.

Am 4. Mai wurde auch per Regierungs Beschluß der vollkommen korrupte Präfekt von Korce: Ardit Konomi (bekannte Politik und Richter Mafia) abesetzt, weil er für die Regierungs Partei SP des Edi Rama, als Kandidat bei den Parlmaents Wahlen am 18.6..2017 antritt. Dann drehte der Chef der Finanzen der Präfektur Mirjeta Setallari (50 Jahre)vollkommen durch, verlangte nicht mehr 10-20 % Anteil für die Präfektur als Bestechungsgeld bei Tender Vergabe, sondern 90 % im voraus, weil er jeden Augenblick, spätesdens im September mit Antritt der neuen Regierung, seinen Posten verliert.
V E N D I M PËR
LIRIMIN NGA DETYRA TË PREFEKTIT TË QARKUT TË KORÇËS

Në mbështetje të neneve 100 e 114, të Kushtetutës dhe të nenit 5, të ligjit nr.107/2016, “Për prefektin e qarkut”, me propozimin e ministrit të Punëve të Brendshme, Këshilli i Ministrave

V E N D O S I: Z. Ardit Konomi, prefekt i Qarkut të Korçës, lirohet nga kjo detyrë.

Chef der Finanzen: Mirjeta Setallari Korce Präfektur, hier im abgehörten Telefon Gespräch, wie er den Rekord Anteil von 90 % Mirjeta SetallariMirjeta Setallarieiner Tender Vergabe am Telefon versteigert und fordert. Eine Folge der korrupten Desaster Politik der EU, von Berlin (die GTZ, KFW waren dort sehr aktiv mit Wasser Projekten, Phantom Betrugs Flüchtlings Camps in 1999 usw.). Weitere Präfekte mit dem selben korrupten Chaos System des Edi Rama aus Dibre, Durres, Tirana, Berat, Elbasan wurden ebenso abgesetzt, weil die Gestalten nun Parlaments Kandidaten sind, was es zuvor noch nie gab, weil es sich um die Funktion der Gesetze, eigentlich vor Ort handelt sollte, was Edi Rama, ebenso vollständig zerstört hat Landesweit.

Deutschland war dort sehr aktiv, mit Wasser Projekten, was die absolute Korruption, den System Betrug erklärt**

Die Dumm Reklame der BMZ über angebliche Projekte!

Fakt ist, worüber die Österreicher sich halt tod lachten: Das A) Nie etwas funktionert, nur die PR des BMZ B) In Pogeradec, schwatzte man dem Rathaus eine neue teure Kanalisation auf,welche eingeweiht wurde. Danach, haben die Bürgermeister die alte Mirjeta SetallariKanalisation wieder in Betrieb genommen, weil dort die meisten Haushalte schon angeschlossen waren C) Kavaja, ist sowieso das absolute Desaster.
cool cool cool cool
Die Bundesrepublik unterstützt Albanien bei der Reform des Wassersektors.

Mit deutscher Unterstützung wurde erstmalig in einigen Städten Albaniens eine ganztägige Wasserversorgung sichergestellt, indem neue Wasserwerke gebaut, Versorgungsnetze repariert und Verantwortliche im Management beraten wurden. In Kavaja wurde 2007 die erste Kläranlage Albaniens in Betrieb genommen, die zweite wurde Anfang 2009 in Pogradec fertig gestellt. Weitere Programme zur Abwasserentsorgung werden in Zusammenarbeit mit der Schweiz und Österreich verwirklicht.

http://www.bmz.de/de/was_wir_machen/laender_regionen/europa_udssr/albanien/zusammenarbeit.html

 

“Fiks Fare”, skandal në Prefekturën e Korçës. Ryshfeti, 90% e vlerës së tenderit
04/05/2017
“Fiks Fare”, skandal në Prefekturën e Korçës. Ryshfeti, 90% e vlerës së tenderit

“Fiks Fare” denoncoi këtë të enjte një tjetër skandal me tenderët e qeverisjes vendore, ku shefja e Financës së Prefektit të Korçës, Mirjeta Setallari kërkon një shumë marramendëse parash si ryshfet nga një kompani, me qëllim që ta shpallte fituese.

Ndryshe nga rastet e dëgjuara më parë, ku për një tender kërkohet 10 apo 20 për qind e vlerëssë tij, madje ka drejtorë që kërkojnë edhe 30 për qind, Setallari ka kërkuar 90 për qind të vlerës së tenderit nga kompania që ajo do të shpallte fituese.

E nuk bëhet fjalë për një tender, por për 4 të tillë, të cilët janë realizuar të enjten nga institucioni i Prefektit të Korçës, me qëllim blerjen e pjesëve të këmbimit dhe mirëmbajtjen e dy makinave. Madje, shefja e Financës e justifikon kërkesën e saj me faktin se shërbimet dhe mallrat për këto dy mjete janë kryer dhe blerë më parë, duke të lënë të mendosh se tenderët janë thjesht fiktivë.

Vlera totale e këtyre tenderëve të shpallur nga Prefektura e Korçës është 450.400 lekë për blerje pjesësh këmbimi dhe riparim të dy makinave në përdorim të këtij institucioni. Sipas informacioneve zyrtare, në Agjencinë e Prokurimeve Publike, njoftimi për hapjen e tenderëve ishte dhënë një ditë më parë, pikërisht më 3 maj, ndërkohë që data e mbylljes ishte sot.

Dy nga tenderët ishin futur si një i vetëm. Por ky tender ishte ndarë me dy zëra, përkatësisht 200.700 lekë dhe 161.500 lekë, pikërisht për blerje pjesësh këmbimi për automjetet e institucionit. Këto dy tenderë u zhvilluan në orën 12 të ditës së sotme dhe fitues u shpall subjekti Arben Abasllari.Spastiker

Sipas APP-së, ky subjekt ka paraqitur ofertën prej 168.000 lekësh për tenderin e parë, ku vlera limit për blerjen e pjesëve të këmbimit të dy mjeteve “Jeep” dhe “Mercedes Benz” ishte 200.700 lekë. Ndërsa për tenderin e dytë, ku fondi limit ishte 161.500 lekë, nuk ka informacion sesa ka qenë oferta e subjektit Arben Abasllari, duke qenë se ende nuk janë publikuar dokumentet e fituesit.

Tenderi i tretë, i realizuar po sot për të njëjtat makina, u mbyll në orën 12:30 dhe fitues u shpall subjekti “Tech Invest”. Ky tender me fond limit 38.200 lekë kishte objekt blerjeje vajin për dy automjetet e përmendura më lart të institucionit. Oferta fituese e “Tech Invest” për këtë tender ishte 17.750 lekë.

Spastiker Tenderi i katërt u mbyll në orën 13:30 dhe fitues u shpall subjekti “NOVAKTI”. Ky tender kishte objekt riparimin dhe mirëmbajtjen për dy automjetet e institucionit, me një fond limit prej 50.000 lekësh. Subjekti fitues paraqiti një ofertë prej 48.000 lekësh.

Pra të katërt tenderët për dy makina janë realizuar brenda 24 orëve dhe tashmë fituesit duhet të plotësojnë kushtet e kërkuara nga autoriteti kontraktues, kundrejt shpërblimit për realizimin e të gjithë shërbimeve dhe blerjen e mallrave sipas specifikimeve teknike.

Pas publikimit të këtyre tenderëve në faqen zyrtare të APP-së, “Fiksi” kontaktoi edhe me shefen e Financës së Prefektit të Korçës, e cila konfirmoi se “sot janë hapur zarfet dhe është shpallur fituesi”.

Por Mirjeta Setallari, vetëm një ditë më parë kishte bërë pazaret për këta tenderë me biznesmenë, të cilëve u kishte shpjeguar që tenderi është fiktiv, pasi punimet për të cilat është shpallur procedura janë kryer më parë.

“Fiks Fare” transmetoi dy nga bisedat telefonike të saj me një nga biznesmenët e ofruar për të marrë pjesë në tender, ku ajo shprehet se 90% të vlerës totale të fituesit e donte për vete, ndërsa 10 për qind do i kalonte atij, pasi nuk kishte nevojë për të kryer shërbime për dy mjetet. Madje, ajo thotë se nëse do të ketë ofertues të tjerë, me kushte më të favorshme, ajo do të bisedonte me ta për të shpallur fitues biznesmenin me të cilin kishte rënë dakord më parë për vlerën e ryshfetit.

Emisioni investigativ transmetoi bisedat korruptive, ndërkohë që sot, para hapjes së ofertave, shefja e Financës, për të arritur qëllimin e saj, i ka dërguar SMS biznesmenit që foli në telefon me të, duke i kërkuar emrin e subjektit të tij.

Telefonata e parë ndërmjet biznesmenit dhe shefes së Financës në Prefekturën Korçë, Mirjeta Setallari

Biznesmeni: Më fal, si e ke emrin ti, se ta harrova
Shefja e Financës: Mirjeta.
Biznesmeni:  Mirjeta.
Shefja e Financës: Po
Biznesmeni:  Unë mund, kam qejf të marr pjesë në atë tenderin e juaj.
Shefja e Financës: Ja një sekondë se ka shumë zhurmë, edhe njëherë.
Biznesmeni: Kam qejf të marr në atë tenderin që folëm, që të thashë nuk do marr pjesë. Mund të marr pjesë.
Shefja e Financës: Ehë.
Biznesmeni:  Dhe jam dakord që ju të merrni 90 për qind, ne të marrim 10 përqindëshin.
Shefja e Financës: Po në rregull atëherë.
Biznesmeni:  Në rregull ë?
Shefja e Financës: Në rregull.
Biznesmeni: Po mirë, po vlera është 400 mijë lekë të reja, unë sa ta nxjerr vlerën se mos nuk fitoj unë dhe atëherë çfarë kuptimi kot? Sa ta çoj vlerën unë dmth, ta lë te 300 mijë të reja, apo ta shtoj një çikë.
Shefja e Financës: Po ti shtoje edhe një çikë, por kam hall mos…
Biznesmeni: Se mos nuk e fitoj unë ë?
Shefja e Financës: Eee, del ndonjë tjetër.
Biznesmeni:  E megjithatë unë po e çoj ke 350 mijë të reja…
Shefja e Financës: Ok
Biznesmeni: Edhe pastaj 90 përqindëshin e lekëve do t’i marrësh ti, se meqë ti, ti thua që mjetet i ke riparuar, se mos më thua pastaj do riparosh mjetet.
Shefja e Financës: Po pra po, ajo është tërë vitin.
Biznesmeni: Pa më thuaj, mjetet i ke riparuar?
Shefja e Financës: Po janë me riparime, janë bërë të gjitha.
Biznesmeni: I ke bërë dmth, s’kanë defekte të tjera dmth mjetet.
Shefja e Financës: Jooo, asgjë.
Biznesmeni: Dmth, çdo gjë është në rregull?
Shefja e Financës: Është në rregull
Biznesmeni:  Atëherë shumë mirë, unë do të jap 90 për qind të shumës të lekëve kur t’i marr unë, atëherë ti do më ashtu (japësh) 10 përqindëshin. Ok?

Shefja e Financës: Ok.
Biznesmeni: Hajde ia kalofsh mirë.
Shefja e Financës: Në rregull, mirupafshim.

Telefonata e dytë ndërmjet biznesmenit dhe shefes së Financës në Prefekturën Korçë, Mirjeta Setallari

Biznesmeni: Më dëgjon se ke çik zhurmë aty, më dëgjon?
Shefja e Financës: Po ja dola jashtë me.
Biznesmeni: Po
Shefja e Financës: Më thuaj?
Biznesmeni: Se mos ka dhënë ndonjëri 95% dhe unë vij vërdallë kot, bëj dokumente…
Shefja e Financës: Jo jo jo, s’kam folur me asnjë njeri, përveç teje. Unë të thashë që në fillim, të fola drejt, me 10 për qind të kemi llogaritur, që kur bëmë llogaritjet. Jo nuk kam fol me asnjë.
Biznesmeni: Sa e ke llogaritur?
Shefja e Financës: Me 10 % dmth, siç e folëm bashkë.
Biznesmeni: Po. Me tjetër njeri nuk ke folur e?
Shefja e Financës: Jo nuk kam komunikuar, vetëm në ardhshin nesër, më kupton? Nesër kur të…
Biznesmeni: Epo…
Shefja e Financës: Kur të dali.
Biznesmeni: Po në rast se e fiton dikush tjetër? Si do bëhet?. Ti e ke në dorë atë punë se lekët i ke ti apo jo, s’i kam unë lekët.
Shefja e Financës: Po jo, lekët unë i kam.
Biznesmeni: Po……………………..
http://top-channel.tv/lajme/artikull.php?id=354386

 

** Rehabilitierung des Kanalnetzes

Das Vorhaben knüpft an verschiedene von der Bundesregierung finanzierte Wasserversorgungsvorhaben an, die in den Jahren 1998 bis 2003 durchgeführt wurden und Korça zur ersten albanischen Stadt mit einer „Rund-um-die-Uhr“ Wasserversorgung gemacht haben. Inzwischen werden jedoch auch die Abwassermaßnahmen in Angriff genommen, teilweise in Kooperation mit der Europäischen Investitionsbank (EIB) und LuxDevelopment .
Für die Abwasservorhaben Korca stellt die Bunderregierung insgesamt 20 Mio EUR über die KfW Entwicklungsbank zur Verfügung. In einer ersten Phase rund 5 Millionen Euro für die Rehabilitierung des Kanalnetzes, den Anschluss neuer Stadtteile an das Kanalnetz, den Bau eines Ringsammlers sowie einer Kläranlage zur Verfügung, In einer weiteren Phase rd. 15 Mio EUR für die Erweiterung der Kläranlage, die Vervollständigung des Systems der Mischwasserbehandlung durch einen Regenüberlauf, den Bau eines Hauptsammlers und die Erhöhung des Anschlussgrades an die Kläranlage.
Abwasserentsorgung Korca
Land Albanien
Sektor / BMZ-Förderbereich Trinkwasser u. Abwasser – Grundlegende Versorgung
BMZ-Projektnummer 2003 66 609 und 2007 65 958
Status Durchführung
FZ-Mittel in Mio. Euro 5 und 15

http://www.kfw-entwicklungsbank.de/DE_Home/Laender_Programme_und_Projekte/Europa/Albanien/Leuchtturmprojekt_1.jsp

Urbanistic Pläne, von Deutschland bezahlt, nie umgesetzt

Man spricht auf der Website der Stadt Korce von einer idee

http://www.bashkiakorce.gov.al/frontend/index.php

In Korce ist der Not Stand ausgerufen, wegen Umwelt Verseuchung durch die hoch gefährliche Müll Deponie! Gut das 11 Jahre dort die GTZ Spinner und Betrüger tätig sind.

Korcë, alarm për mbeturinat

http://www.youtube.com/watch?v=kcLu6h9et1A&playnext=1&videos=8N-vXm1g8v0

siehe auch Afghanistan!

Heute ist es Standard Wissen, das nicht nur der angebliche Zivile Aufbau deströs gescheitert ist, sondern ein Milliarden Betrug der Profi Verbrecher aus Berlin ist, wie im Kosovo ebenso! Dumm und kriminelle, das kann Nichts werden! Es trägt vor allem Rot-Grünes Partei Buch!

Das Ende der Geschichte kann man jetzt schon lesen und hören: dass Afghanistan einfach nicht zu befrieden sei, die Afghanen einfach nicht zu modernisieren seien. Diese Geschichtsklitterung ignoriert geflissentlich, dass eine andere, erfolgreichere Entwicklung möglich war. Der so oft besungene zivile Aufbau des Landes stellt das traurigste Kapitel des Afghanistankrieges dar. In den entscheidenden Jahren unmittelbar nach dem Sturz der Taliban passierte fast nichts, später dann kamen mehr Versprechen als Gelder, und die landeten zu einem großen Teil in den Taschen ausländischer Berater und korrupter Behörden.
…………………………………..
http://www.zeit.de/2010/31/01-Afghanistan-WikiLeaks?page=2

Der Verfassungbruch geht weiter, denn erneut werden Regierungs Entscheidungen wie seit Monaten getroffen, obwohl Peleshi lt. Verfassung nicht dazu berechtigt ist, denn Edi Rama ist gesund und Einsatz fähig. Die korrupte Mafiös operierende EU, Berlin finanzieren mit Infrastruktur Projekten Non-Stop die Verbrecher Kartelle, ihre Geldwäsche, und das über 50 % der Gelder für Bauschrott gestohlen wird,. Vorsätzlich werden von den Hirnlosen EU und Berliner Banden rund um die KfW, BMZ, GIZ nur noch Verbrecher Kartelle finanziert, in Deutschland etabliert, auch als Wirtschafts Programm, für Geistig behinderte SPD, Grünen, CDU Parteigänger.
Etliche Präfekte werden entlassen, weil sie als Abgeordnete kanditieren und so kann man verstehen, das diese Banden illegale Bauten, Grundstücks Raub, Bebauung Antiker Stätten, Zerstörung der Küste dulden, weil diese Banden den Wahlkampf der jeweiligen Präfekte finanzieren.
25 Jahre keine Justiz, Betrug und Mafia Politiker: Letter from Albania: Why I want to leave

***
Vendimet e qeverisë për lirimin nga detyra të 6 prefektëve

LIRIMIN NGA DETYRA TË PREFEKTIT TË QARKUT TË ELBASANIT

Në mbështetje të neneve 100 e 114, të Kushtetutës dhe të nenit 5, të ligjit nr.107/2016, “Për prefektin e qarkut”, me propozimin e ministrit të Punëve të Brendshme, Këshilli i Ministrave

V E N D O S I:

Z. Arben Kamami, prefekt i Qarkut të Elbasanit, lirohet nga kjo detyrë.

Ky vendim hyn në fuqi menjëherë.

K R Y E M I N I S T R I

EDI RAMA

Në mungesë dhe me porosi
ZËVENDËSKRYEMINISTRI
NIKO PELESHI

***

V E N D I M

PËR

LIRIMIN NGA DETYRA TË PREFEKTIT TË QARKUT TË KORÇËS

Në mbështetje të neneve 100 e 114, të Kushtetutës dhe të nenit 5, të ligjit nr.107/2016, “Për prefektin e qarkut”, me propozimin e ministrit të Punëve të Brendshme, Këshilli i Ministrave

V E N D O S I:

Z. Ardit Konomi, prefekt i Qarkut të Korçës, lirohet nga kjo detyrë.

Ky vendim hyn në fuqi menjëherë.

K R Y E M I N I S T R I

EDI RAMA

Në mungesë dhe me porosi
ZËVENDËSKRYEMINISTRI
NIKO PELESHI

***

V E N D I M

PËR

LIRIMIN NGA DETYRA TË PREFEKTIT TË QARKUT TË BERATIT

Në mbështetje të neneve 100 e 114, të Kushtetutës dhe të nenit 5, të ligjit nr.107/2016, “Për prefektin e qarkut”, me propozimin e ministrit të Punëve të Brendshme, Këshilli i Ministrave

V E N D O S I:

Z. Fadil Nasufi, prefekt i Qarkut të Beratit, lirohet nga kjo detyrë.

Ky vendim hyn në fuqi menjëherë.

K R Y E M I N I S T R I

EDI RAMA

Në mungesë dhe me porosi
ZËVENDËSKRYEMINISTRI
NIKO PELESHI

***

V E N D I M

PËR

LIRIMIN NGA DETYRA TË PREFEKTIT TË QARKUT TË DIBRËS

Në mbështetje të neneve 100 e 114, të Kushtetutës dhe të nenit 5, të ligjit nr.107/2016, “Për prefektin e qarkut”, me propozimin e ministrit të Punëve të Brendshme, Këshilli i Ministrave

V E N D O S I:

Z. Halit Palamani, prefekt i Qarkut të Dibrës, lirohet nga kjo detyrë.

Ky vendim hyn në fuqi menjëherë.

K R Y E M I N I S T R I

EDI RAMA

Në mungesë dhe me porosi
ZËVENDËSKRYEMINISTRI
NIKO PELESHI

***

V E N D I M

PËR

LIRIMIN NGA DETYRA TË PREFEKTIT TË QARKUT TË DURRËSIT

Në mbështetje të neneve 100 e 114, të Kushtetutës dhe të nenit 5, të ligjit nr.107/2016, “Për prefektin e qarkut”, me propozimin e ministrit të Punëve të Brendshme, Këshilli i Ministrave

V E N D O S I:

Z. Rolant Xhelilaj, prefekt i Qarkut të Durrësit, lirohet nga kjo detyrë.

Ky vendim hyn në fuqi menjëherë.

K R Y E M I N I S T R I

EDI RAMA

Në mungesë dhe me porosi
ZËVENDËSKRYEMINISTRI
NIKO PELESHI

***

V E N D I M

PËR

LIRIMIN NGA DETYRA TË PREFEKTIT TË QARKUT TË TIRANËS

Në mbështetje të neneve 100 e 114, të Kushtetutës dhe të nenit 5, të ligjit nr.107/2016, “Për prefektin e qarkut”, me propozimin e ministrit të Punëve të Brendshme, Këshilli i Ministrave

V E N D O S I:

Z. Sadi Vorpsi, prefekt i Qarkut të Tiranës, lirohet nga kjo detyrë.

Ky vendim hyn në fuqi menjëherë.

/portali DurresLajm/
https://durreslajm.al/aktualitet/lajm-i-fundit-lirohet-nga-detyra-prefekti-i-durr%C3%ABsit-roland-xhelilaj

Ein Gedanke zu „6 Präfekte kanditieren für das Parlament und der Chef der Finanzen in Korce: Mirjeta Setallari, versteigert Tender zu 90 % Anteil“

 1. Führend als Korruptions Lehrmeister, denn in Korce, werden inklusive Visa, Pässe, Alles gefälscht. Zentraler Drogen Umschlags Platz rund um Ridvan Bode und Freunde, schon vor 1996.

  Rehabilitierung des Kanalnetzes

  Das Vorhaben knüpft an verschiedene von der Bundesregierung finanzierte Wasserversorgungsvorhaben an, die in den Jahren 1998 bis 2003 durchgeführt wurden und Korça zur ersten albanischen Stadt mit einer „Rund-um-die-Uhr“ Wasserversorgung gemacht haben. Inzwischen werden jedoch auch die Abwassermaßnahmen in Angriff genommen, teilweise in Kooperation mit der Europäischen Investitionsbank (EIB) und LuxDevelopment .
  Für die Abwasservorhaben Korca stellt die Bunderregierung insgesamt 20 Mio EUR über die KfW Entwicklungsbank zur Verfügung. In einer ersten Phase rund 5 Millionen Euro für die Rehabilitierung des Kanalnetzes, den Anschluss neuer Stadtteile an das Kanalnetz, den Bau eines Ringsammlers sowie einer Kläranlage zur Verfügung, In einer weiteren Phase rd. 15 Mio EUR für die Erweiterung der Kläranlage, die Vervollständigung des Systems der Mischwasserbehandlung durch einen Regenüberlauf, den Bau eines Hauptsammlers und die Erhöhung des Anschlussgrades an die Kläranlage.
  Abwasserentsorgung Korca
  Land Albanien
  Sektor / BMZ-Förderbereich Trinkwasser u. Abwasser – Grundlegende Versorgung
  BMZ-Projektnummer 2003 66 609 und 2007 65 958
  Status Durchführung
  FZ-Mittel in Mio. Euro 5 und 15

  http://www.kfw-entwicklungsbank.de/DE_Home/Laender_Programme_und_Projekte/Europa/Albanien/Leuchtturmprojekt_1.jsp

Schreibe einen Kommentar