Kompensierungs Grundstücks Dokumente von „Resul Piro“, in Sarande – Ksamli total gefälscht

Altes System lange bekannt im NATO Land!

Vor über 15 Jahren bekannt, deshalb wird das kriminelle Rattenloch von der EU, Weltbank, NATO, installiert und finanziert wurde, denn nur dort kann man neben Afrika und im Pentagon, soviel Geld stehlen. Amerikas fürchterliche Korruption – besonders in der Armee

 

http://previews.123rf.com/images/danomyte/danomyte1005/danomyte100500010/6944677-Big-Dieb-eine-Menge-Geld-zu-stehlen--Lizenzfreie-Bilder.jpg

Alles gefälscht, 50 Hektar Land bei den Ksmali Inseln, inklusive Gerichts Entscheidungen aus 1996,und teilweise wurden die Grundstücke schon verkauft.

Die Orginal Gerichts Unterlagen sind nicht existend. Ebenso nur Kopien der Fälschungen und keine Orginal Dokumente aus 1995 schon.

Andere Dokumenten Fälscher, deren Personen nie in Albanien waren: Phantom Personen bei Notaren und Gerichten.

Zanmir Hasa, Florenc Kola Grundstücks Dokumenten Fälschungs Maschine in Albanien

U përfitua me dokumente false, prokuroria sekuestron 500 hektarë tokë në Ksamil

Prokuroria e Vlorës ka vendosur nën sekuestron rreth 500 mijë metra katrorë tokë kullotë në Ksamil, Sarandë, e dyshuar se është përfituar nëpërmjet dokumentave të fallsifikuar nga trashëgimtarët e ish-pronarit Resul Piro.

Prokuroria e Vlorës nisi hetimin, në bazë të materialit të referuar nga ana e Agjencia e Kthimit dhe Kompensimit të Pronave. Në bazë të veprimeve hetimore të deritanishme, Prokuroria ka krijuar dyshime të arsyeshme se kjo sipërfaqe tokë pranë bregut është përfituar, duke fallsifikuar dokumentat e pronësisë, si edhe duke fallsifikuar një vendim gjykate të vitit 1996. Në bazë të të dhënave të siguruara nga hetimi, Prokuroria e Vlorës paraqiti kërkesën për sekuestron të këtij trualli, kërkesë e cila u pranua.

Nga veprimet e deritanishme hetimore të Prokurorisë Vlorë, rezulton se:

Zyra Rajonale e Kthimit dhe Kompensimit të Pronave Qarku Vlorë, ka vendosur në vitin 2007 të njohë si pronarë të kësaj sipërfaqe trashëgimtarët e ish-pronarit Resul Piro. Ky vendim është kundërshtuar në gjykatë nga ana e Zyrës së Hipotekës së Sarandës, e cila nuk ka pranuar të regjistrojë këtë pronë në emër të përfituesve sipas listës së AKKP-së, Vlorë. Por gjykata e Vlorës, në vitin 2008, ka urdhëruar Hipotekën e Sarandës të regjistrojë tokën kullotë në emër të trashëgimtarëve. Gjykata e Sarandës, në vitin 2008, është bazuar në vendimmarrjen e saj në një tjetër vendim të po kësaj gjykate, të vitit 1996, ku familjarët Piro ishin njohur si pronarë të asaj toke. Pasi e regjistruan tokën në Hipotekë, në vitin 2008, pronarët e rinj nisën të shisnin një pjesë të saj tek persona të tretë.

Në vitin 2015, Agjencia e Kthimit dhe Kompensimit të Pronave në Tiranë kishte konstatuar parregullsi në dosjen e kthimit të kësaj pasurie dhe dorëzoi një kallëzim penal në Prokurorinë e Vlorës.

Nga veprimet hetimore të kryera, Prokuroria e Vlorës ka krijuar dyshime të arsyeshme se, për përfitimin e kësaj prone, janë përdorur dokumenta të fallsifikuara.

Në dosjen e aplikimit tek Agjencia e Kthimit dhe Kompensimit të Pronave Vlorë, Prokuroria evidentoi se gjendej një vërtetim i Hipotekës së Sarandës së vitit 1995, jo origjinal (fotokopje e njehsuar me origjinalin), në bazë të të cilit vërtetohet fakti se kjo pronë figuron e regjistruar në emër të shtetasit Resul Piro.

Gjithashtu, në dosjen e aplikimit gjendet edhe një vendim i Gjykatës së Sarandës, të vitit 1996, në bazë të të cilit, njihej si pronar Resul Piro.

Por, nga hetimi i kryer nga Prokuroria e Vlorës rezulton se, të paktën vendimi i gjykatës, është tërësisht i fallsifikuar. Nga ana e Prokurorisë u kryer ekspertimi grafik mbi firmat e gjyqtarëve dhe sekretarëve që ishin shënuar si të pranishëm në seancën për njohjen e pronës familjarëve Piro. Ekspertimi grafik u krye tek firmat e të të njëjtit gjyqtar dhe sekretarë në vendime të ndryshme të asaj kohe. Kjo, për faktin se dosja origjinale që pretendohej se ekzistonte në gjykatën e Sarandës, nuk u gjet. Në bazë të ekspertizës grafike, rezultoi se vendimi i gjykatës i vitit 1996 është tërësisht i fallsifikuar. Duke qenë se ky vendim gjykate ka shërbyer për veprimet e mëtejshme për njohjen, regjistrimin dhe tjetërsimin e pronës nga ana e familjarëve Piro, Prokuroria e Vlorës sekuestroi e të gjithë sipërfaqes së saj, e cila është rreth 500 hektarë./a.m.

U përfitua me dokumente false, prokuroria sekuestron 500 hektarë tokë në Ksamil

Nadire Qinami – Ferdinand Brahimaj Skandal in Vlore mit illegalem Hochhaus

medieve italiane

8 Gedanken zu „Kompensierungs Grundstücks Dokumente von „Resul Piro“, in Sarande – Ksamli total gefälscht“

 1. Langzeit Skandale in Albanien

  40 % aller Grundstücks Dokumente sind gefälscht, wovon 123.000 Personen profitiert haben in einem geschlossenen Kreislauf krimineller Clans, krimineller Grundstücks Beamter, korrupter Politiker, Banker, Anwälte und krimineller Richter, wobei eine unzählige Anzahl von Notar Urkunden, Testamente gefälscht direkt von höchsten Richtern wie Thimjo Kondi, oder Bamir Topi.

  Erben, durch gefälschte Gerichts Entscheidungen, eine besonders beliebte Methode mit korrupten Notaren, wo die Familie des Llulzim Basha,(Partner der KAS – CDU) ebenso sehr aktiv ist, inklusive Kredit Betrug bei Banken.

  12.12.2106

  Hajdutëria e pronave, 40% janë hipotekuar me vendime gjykate të falsifikuar

  Përparim HALILI

  Ka qenë e shfrenuar dhe e pa kontrolluar, hajdutëria e bërë me pronat pasuri publike e private në 25 vitet pas daljes së ligjit për rikthimin e tyre, sidomos pas futjes në veprim të Ligjit 7501 me formë e përmbajtje të plotë “reforme agrare”, me të cilin toka iu dhurua atyre që e punonin dhe jo atyre që e kishin pronësi historike, të trashëguar e të sekuestruar me reformën agrare të vitit 1946. Kjo zhvatje pronash me përmbajtje “krimi me tokat”, nuk është bërë me “magji”, por me dosje false, të sajuara e të “zografisura” nga falsifikatorët me kërkesa e pagesa të përfituesve të paligjshëm. Ata kanë përgatitur dosje e akte vendimore e trashëgimi pronësie, gjoja sikur kanë qenë pronarë të mijëra hektarëve toka, pyje, kullota, ullishte, pemëtore, vije bregdetare e të mijëra metër katrorë troje. Vetëm në 10 vitet e fundit, janë zbuluar 376 raste abuzimi me objekt përfitim tokash, pyjesh, kullotash e trojesh në sipërfaqe të mëdha, pa qenë as pronarë blerës, as pronarë faktikë direkt e as trashëgimtarë. Po kështu, sipas organeve të drejtësisë, janë evidentuar 123 mijë raste individësh e familjesh, të cilët kanë përfituar ose kanë qenë në proces përfitimi tokash e trojesh me letra të falsifikuara, duke i hipotekuar ato edhe me vendime gjykate të falsifikuara, gjoja sikur këto prona janë përfituar me vendime gjykate! Ky falsifikim është bërë me qark të mbyllur me pak duar, për të mos u zbuluar. Çfarë ka ndodhur? Duke mos qenë pronarë realë tokash e trojesh, hajdutët falsifikatorë të dosjeve të pronave, në bashkëveprim me duart e pista brenda zyrave hipotekore në zonat ku gjenden trojet e tokat, kanë sajuar vendime gjykatash me numër, me dëshmitarë, me vula e firma false të tyre. Ata kanë përdorur emra gjyqtarësh të zonës, madje edhe vendime të Gjykatave të Apelit e të shkallëve të larta të gjykatave dhe i kanë paraqitur në hipotekë si “të rregullta” këto vendime. Zyrtarët dhe specialistët e hipotekave të lidhur me ta në këto falsifikime, kanë bërë regjistrimet e pasurive dhe me certifikata të lëshuara prej tyre, hajdutët e pronave kanë zaptuar qindra hektarë toka, troje, pyje, kullota, sipërfaqe në bregdet, madje edhe male! Rasti i fundit i kësaj hajdutërie të tokave u zbulua në Ksamil, ky me vendime gjykate të falsifikuara ishin zaptuar e kthyer në pronësi personale 50 hektarë tokë, regjistruar në zyra hipotekore pa verifikuar as vendimin fals të gjykatës, as statusin e pronës në institucionet që merren me pronat, as në pushtetin lokal e askund, tashmë e sekuestruar nga prokuroria. I tillë ishte edhe rasti i vjedhjes së 220 hektarëve tokë në Gadishullin e Karaburunit në Vlorë, regjistruar prej noteres dhe hipotekës me një vendim gjykate të falsifikuar. Po kështu në Korçë, në disa ish-komuna e bashki Tepelenë, Lushnjë, Tiranë, Fier, Berat, Shëngjin e në ish-komunën Bushat. Sipas dosjeve që disponon drejtësia, rezulton se 40% e sipërfaqeve të tokave, pyjeve, maleve, sipërfaqeve bregdetare, tokave bujqësore, trojeve publike të ish-ndërmarrjeve shtetërore e ish-fermave bujqësore, janë përfituar nga individë e familje me vendime gjykatash të falsifikuara prej tyre.

  http://telegraf.al/politike/hajduteria-e-pronave-40-jane-hipotekuar-me-vendime-gjykate-te-falsifikuar

   

  Flag of Albania

  Albania: Under The Yoke Of Rising Oligarchs – OpEd

  11 Dec 2016 in 1 , Opinion

  The New Year will bring elections for Albania and its people, meanwhile Mr. Edi Rama and his confidants have allocated large sums of money and plan to feast a large number of staffers in the…

   

  Location of Albania. Source: CIA World Factbook.

  Albania Succumbed Into Neo-Communist Cruelty – OpEd

  08 Dec 2016 in 1 , Opinion

  Two weeks ago, walking in Tirana’s semi-lucid main boulevard, I met for the first time with Maks Velo, a distinguished painter and architect whose art has genuinely promoted and strengthened the Albanian school of visual…

  Perhaps it is time to encourage International and Albanian Institutions to conduct an in-depth investigation into how public funds are handled and administered by the Minister of Foreign Affairs Ditmir Bushati – the son of a former high-ranking Albanian Communist official – and his cronies. Based on a number of reliable sources, Mr. Bushati has broken the law of procurement when it comes to awarding public funds to a so-called company that is expected to administer a global health insurance policy for Albania’s diplomats and their families, while serving abroad.

  Mr. Bushati has abused with his legal duties when awarding this contract – without conducting any open, proper procurement practice whatsoever – to Mr. Kadri Morina, (his private mentor and a principal financial sponsor) an illegal procedure that could send behind bars Mr. Bushati and his corrupt associates.

  An order signed by his obedient subordinate, Mrs. Blerda Kadzadei (who has recently been cited on reliable Albanian News Media for her corrupt handlings), forces every Albanian diplomat worldwide to take a health insurance package from Eurosig. There is no single hospital in the globe that recognizes such a health insurance company; however it is evident that Mr. Bushati gets his fair share from this corruption affair.

  Albanian Attorney General’s Office needs to conduct a serious investigation over this mega scandal, as well as European Union Institutions, national and international public in general deserve candid answers to the following questions: What is the procedure of purchasing health insurance plans for Albanian diplomats and their families while in foreign service abroad? What is the amount of money allocated in the health insurance program by the Ministry of Foreign Affairs since 2013? What is the price of this health insurance package for every Albanian diplomat and their respective family while living abroad? What is the total cost of health insurance allocated to every diplomatic post of Albania?

  Moreover, Mr. Bushati’s cousin and Deputy Minister of Foreign Affairs, Mrs. Odeta Barbullushi, as a George Soros’ student has ample time to undertake extensive entertainment trips and beauty treatment sessions abroad while using government’s assets, such as: cars, living allowance, per diem expenses, airfare and paid vacation; at a time when everyone at the Ministry of Foreign Affairs continues to suffer from a prevailing arrogance and lack of respect that characterizes the leadership of Albania’s home of diplomacy.

  While Mrs. Barbullushi enjoys spa treatments, nail polishing, body massages thanks to the generosity of Albanian tax payers, social segregation in Albania persists, economic discrimination in Tirana is ever more apparent, at the same time drug trade and massive marijuana farming has ruined Albania’s agriculture sector, bolstered informal economy, increased the level of weapons trade, is slowly killing Albania’s teenagers and certainly its future……

  Class struggle in Edi Rama’s Albania

  By Armir Shkurti Almost half of Albanian population has said that Enver Hoxha’s dictatorship was a good system but its implementation had many mistake… Read more

  By Armir Shkurti

  Almost half of Albanian population has said that Enver Hoxha’s dictatorship was a good system but its implementation had many mistakes!

 2. Langzeit Skandale in Albanien, es gibt unendliche Weltbank Berichter hierüber. Viele Millionen wurden sinnlos verschwendet, als man Kriminelle ausbildete, die Personal, die technschen Kosten übernahm für Grundstücks Registrierungen

  40 % aller Grundstücks Dokumente sind gefälscht, wovon 123.000 Personen profitiert haben in einem geschlossenen Kreislauf krimineller Clans, krimineller Grundstücks Beamter, korrupter Politiker, Banker, Anwälte und krimineller Richter, wobei eine unzählige Anzahl von Notar Urkunden, Testamente gefälscht direkt von höchsten Richtern wie Thimjo Kondi, oder Bamir Topi.

  Erben, durch gefälschte Gerichts Entscheidungen, eine besonders beliebte Methode mit korrupten Notaren, wo die Familie des Llulzim Basha,(Partner der KAS – CDU) ebenso sehr aktiv ist, inklusive Kredit Betrug bei Banken.

  12.12.2106

  Hajdutëria e pronave, 40% janë hipotekuar me vendime gjykate të falsifikuar

  Përparim HALILI

  Ka qenë e shfrenuar dhe e pa kontrolluar, hajdutëria e bërë me pronat pasuri publike e private në 25 vitet pas daljes së ligjit për rikthimin e tyre, sidomos pas futjes në veprim të Ligjit 7501 me formë e përmbajtje të plotë “reforme agrare”, me të cilin toka iu dhurua atyre që e punonin dhe jo atyre që e kishin pronësi historike, të trashëguar e të sekuestruar me reformën agrare të vitit 1946. Kjo zhvatje pronash me përmbajtje “krimi me tokat”, nuk është bërë me “magji”, por me dosje false, të sajuara e të “zografisura” nga falsifikatorët me kërkesa e pagesa të përfituesve të paligjshëm. Ata kanë përgatitur dosje e akte vendimore e trashëgimi pronësie, gjoja sikur kanë qenë pronarë të mijëra hektarëve toka, pyje, kullota, ullishte, pemëtore, vije bregdetare e të mijëra metër katrorë troje. Vetëm në 10 vitet e fundit, janë zbuluar 376 raste abuzimi me objekt përfitim tokash, pyjesh, kullotash e trojesh në sipërfaqe të mëdha, pa qenë as pronarë blerës, as pronarë faktikë direkt e as trashëgimtarë. Po kështu, sipas organeve të drejtësisë, janë evidentuar 123 mijë raste individësh e familjesh, të cilët kanë përfituar ose kanë qenë në proces përfitimi tokash e trojesh me letra të falsifikuara, duke i hipotekuar ato edhe me vendime gjykate të falsifikuara, gjoja sikur këto prona janë përfituar me vendime gjykate! Ky falsifikim është bërë me qark të mbyllur me pak duar, për të mos u zbuluar. Çfarë ka ndodhur? Duke mos qenë pronarë realë tokash e trojesh, hajdutët falsifikatorë të dosjeve të pronave, në bashkëveprim me duart e pista brenda zyrave hipotekore në zonat ku gjenden trojet e tokat, kanë sajuar vendime gjykatash me numër, me dëshmitarë, me vula e firma false të tyre. Ata kanë përdorur emra gjyqtarësh të zonës, madje edhe vendime të Gjykatave të Apelit e të shkallëve të larta të gjykatave dhe i kanë paraqitur në hipotekë si “të rregullta” këto vendime. Zyrtarët dhe specialistët e hipotekave të lidhur me ta në këto falsifikime, kanë bërë regjistrimet e pasurive dhe me certifikata të lëshuara prej tyre, hajdutët e pronave kanë zaptuar qindra hektarë toka, troje, pyje, kullota, sipërfaqe në bregdet, madje edhe male! Rasti i fundit i kësaj hajdutërie të tokave u zbulua në Ksamil, ky me vendime gjykate të falsifikuara ishin zaptuar e kthyer në pronësi personale 50 hektarë tokë, regjistruar në zyra hipotekore pa verifikuar as vendimin fals të gjykatës, as statusin e pronës në institucionet që merren me pronat, as në pushtetin lokal e askund, tashmë e sekuestruar nga prokuroria. I tillë ishte edhe rasti i vjedhjes së 220 hektarëve tokë në Gadishullin e Karaburunit në Vlorë, regjistruar prej noteres dhe hipotekës me një vendim gjykate të falsifikuar. Po kështu në Korçë, në disa ish-komuna e bashki Tepelenë, Lushnjë, Tiranë, Fier, Berat, Shëngjin e në ish-komunën Bushat. Sipas dosjeve që disponon drejtësia, rezulton se 40% e sipërfaqeve të tokave, pyjeve, maleve, sipërfaqeve bregdetare, tokave bujqësore, trojeve publike të ish-ndërmarrjeve shtetërore e ish-fermave bujqësore, janë përfituar nga individë e familje me vendime gjykatash të falsifikuara prej tyre.

  http://telegraf.al/politike/hajduteria-e-pronave-40-jane-hipotekuar-me-vendime-gjykate-te-falsifikuar

   

  Flag of Albania

  Albania: Under The Yoke Of Rising Oligarchs – OpEd

  11 Dec 2016 in 1 , Opinion

  The New Year will bring elections for Albania and its people, meanwhile Mr. Edi Rama and his confidants have allocated large sums of money and plan to feast a large number of staffers in the…

   

  Location of Albania. Source: CIA World Factbook.

  Albania Succumbed Into Neo-Communist Cruelty – OpEd

  08 Dec 2016 in 1 , Opinion

  Two weeks ago, walking in Tirana’s semi-lucid main boulevard, I met for the first time with Maks Velo, a distinguished painter and architect whose art has genuinely promoted and strengthened the Albanian school of visual…

  Perhaps it is time to encourage International and Albanian Institutions to conduct an in-depth investigation into how public funds are handled and administered by the Minister of Foreign Affairs Ditmir Bushati – the son of a former high-ranking Albanian Communist official – and his cronies. Based on a number of reliable sources, Mr. Bushati has broken the law of procurement when it comes to awarding public funds to a so-called company that is expected to administer a global health insurance policy for Albania’s diplomats and their families, while serving abroad.

  Mr. Bushati has abused with his legal duties when awarding this contract – without conducting any open, proper procurement practice whatsoever – to Mr. Kadri Morina, (his private mentor and a principal financial sponsor) an illegal procedure that could send behind bars Mr. Bushati and his corrupt associates.

  An order signed by his obedient subordinate, Mrs. Blerda Kadzadei (who has recently been cited on reliable Albanian News Media for her corrupt handlings), forces every Albanian diplomat worldwide to take a health insurance package from Eurosig. There is no single hospital in the globe that recognizes such a health insurance company; however it is evident that Mr. Bushati gets his fair share from this corruption affair.

  Albanian Attorney General’s Office needs to conduct a serious investigation over this mega scandal, as well as European Union Institutions, national and international public in general deserve candid answers to the following questions: What is the procedure of purchasing health insurance plans for Albanian diplomats and their families while in foreign service abroad? What is the amount of money allocated in the health insurance program by the Ministry of Foreign Affairs since 2013? What is the price of this health insurance package for every Albanian diplomat and their respective family while living abroad? What is the total cost of health insurance allocated to every diplomatic post of Albania?

  Moreover, Mr. Bushati’s cousin and Deputy Minister of Foreign Affairs, Mrs. Odeta Barbullushi, as a George Soros’ student has ample time to undertake extensive entertainment trips and beauty treatment sessions abroad while using government’s assets, such as: cars, living allowance, per diem expenses, airfare and paid vacation; at a time when everyone at the Ministry of Foreign Affairs continues to suffer from a prevailing arrogance and lack of respect that characterizes the leadership of Albania’s home of diplomacy.

  While Mrs. Barbullushi enjoys spa treatments, nail polishing, body massages thanks to the generosity of Albanian tax payers, social segregation in Albania persists, economic discrimination in Tirana is ever more apparent, at the same time drug trade and massive marijuana farming has ruined Albania’s agriculture sector, bolstered informal economy, increased the level of weapons trade, is slowly killing Albania’s teenagers and certainly its future……

  Class struggle in Edi Rama’s Albania

  By Armir Shkurti Almost half of Albanian population has said that Enver Hoxha’s dictatorship was a good system but its implementation had many mistake… Read more

  By Armir Shkurti

  Almost half of Albanian population has said that Enver Hoxha’s dictatorship was a good system but its implementation had many mistakes!

 3. Sarande, Wild West Baugenehmigungen von Salih Berisah Banditen aus 2010, machen neue Probleme. Einfach Chaos wurde damals produziert und jedes Gesetz erneut ausgehebelt. jeder erhielt für Geld Baugenehmigungen mit gefälschten Grundstücks Unterlagen. Andere Grundstücks Urkunden sind total gefälscht, wie bei den Ksamli Insel, oft schon überwiegend verkauft.

  Hunderttausende illegaler Baugenehmigungen, oder gefälschter Genehmigungen zerstörten das Land, wo es bis heute keine Verurteilungen der Verantwortlichen gibt. Wie in diesem Falle, wird dann die Baugenehmigung ebenso wenig eingehalten, wenn es um Abstände, oder Stockwerke geht.

  Masakra me lejet e ndërtimit në Sarandë

  March 21, 2017 21:41

  Masakra me lejet e ndërtimit në Sarandë

  Fluksi i ndërtimeve, sidomos në zonat bregdetare, ka nxjerrë në pah edhe batërdinë me lejet e ndërtimit. Një rast i tillë çon stafin e emisionit “STOP” në Sarandë, në zonën e Çukës. Fare pranë hotelit 6-katësh “Sea Side”, po mbin një ndërtim, jo vetëm jashtë kritereve të distancës, por mbi të gjitha me shkelje të lejes së ndërtimit.

  Subjekti A.E.S kishte marrë lejen në vitin 2010, duke e lënë të pashfrytëzuar për 6 vjet. Shtyrja e lejes nuk mund të bëhej, pasi punimet nuk kishin nisur. Por në këtë pikë, ndërhyn Gjykata Administrative e Gjirokastrës, që rrëzon Bashkinë e Sarandës. Kjo e fundit nuk e apelon vendimin edhe pse e ka detyrim ligjor. Gjithçka në mënyrë, që ndërtuesi të shmangë taksën, që është bërë 8% e të punojë me 2%, që ka qenë kur u mor leja.

  Pronari – Bashkia më ktheu përgjigje negative, unë e hodha në gjykatë. Në rregull! Më dha të drejtë gjykata.

  Gazetari – E rrëzoi gjykata vendimin e Bashkisë? E Shkallës së Parë është ajo?

  Pronari – Po, po! Shkallë e Parë.

  Gazetari – Ka marrë formën e prerë. Jo ideja është, që kur merr formë të prerë, nuk e apelon institucioni?

  Pronari – Nuk e apeloi…

  Ndërkohë Kryetarja e Bashkisë Sarandë, Florjana Koka lë takim me gazetarin në orën 13.00 për të biseduar në lidhje me këtë problem.

  Gazetari – Mirëmëngjes! Si jeni?

  Kryetarja – Si jeni ju?

  Gazetari – Si kanë shkuar punët?

  Kryetarja – Mirë, mirë! Ju?

  Gazetari – Jemi për një problem të vogël këtu.

  Kryetarja – çfarë problemi është?

  Gazetari – Me një leje, që nuk e keni dhënë.

  Kryetarja – Vetëm emrin e subjektit, që ka kërkuar leje, që ta verifikojmë në Urbanistikë. Ndërkohë, unë kam një takim me një drejtoreshë të rëndësishme.

  Gazetari – Pastaj më vonë?

  Kryetarja – Po, më vonë do flasim.

  Gazetari – Nga ora 11?

  Kryetarja – Jo, më vonë. Deri nga ora 1 besoj, do jem e angazhuar.

  Menjëherë pas takimit me Kryetaren, gazetarin e emisionit “STOP” nuk e lenë të hyjë në Bashki me urdhër nga lart, por gjithsesi në fund arrin të hyjë.

  Roja – Te zyra e informacionit.

  http://www.gazetadita.al/masakra-me-lejet-e-ndertimit-ne-sarande/

 4. System: Vatë Lari, gefälschte Dokumente und Verkauf der Grundstücke

  Sekuestrohen 23 mijë metra katrorë tokë në Velipojë. Ja emri i pronarit

  Al
  En

  Shkodër Court decides the sequester of 23000 square meters of land
  13:54, 24/03/2017

  The Court of Shkodër has decided – after a Prosecution request – the sequester of 23.000 square meters of land in the village Baks Rrjoll, suspected to be illicitly taken through forged documents from the citizen Vatë Lari.

  The Prosecution of Shkodër started the investigation after a tip from a citizen and has had serious suspicions that Vatë Lari became owner of the land in 2013 by forging the official papers of the commune and the Commission of Land Return.

  After taking the land under his ownership, Lari sold it immediately and left to France.
  http://www.syri.net/kronike/50594/sekuestrohen-23-mije-metra-katrore-toke-ne-velipoje-ja-emri-i-pronarit/?gjuha=En

 5. Auron Tare, schwätzt daher, das es illegal sei, wenn jemand Nachts Sand bei den Ksmali Inseln ins Meer kippt und es geschieht aktuell Nichts. Alle Grundstücks Papiere sind gefälscht dort, nur Mafia Clans haben dort Lokale, vor wenigen Jahren die Berisha Banden auch auf den Inseln, welche in 2014 in die Luft gesprengt wurden

  Alte Skandale, nie aufgearbeitet und die Bauschrott Immobilien will auch niemand kaufen.
  Alte Skandale der Bau Mafia

  Die absoluten Grundstücke nach Gesetz 7665 Priorty Zone Touristik, wo alle anderen Dokumente lt. Grundstücks Gesetz Artikel 30 automatisch ungültig sind. Nur das interessiert wegen total Verblödung weder einen Richter, Präfekten, Bürgermeister, Polizei Behörden noch Staatsanwälte.

  Ein Experte und Artan Lame erklärt

  Doku über die Verbrecher und Edi Rama, wird aktiv dort die Mafia schützen und gar Nichts machen

  Artan Lame, die Kriminellen in den Grundstücks Agenturen machen so weiter, wer Artan Lame es in 2003-2005 schon machte, die selben Leute oft, Berufs Kriminelle. Albanien ist nicht gewillt, nach einfachsten Gesetzen zuarbeiten und die vollständige Lächerlichkeit der Staatlichen Institutionen, auf dem Niveau von kleinen Kindern, oder extrem dummen Leute ist System. Bei den Kasmali Inseln, schütten erneut Kriminelle Nachts Sand ins Meer, zerstören Alles und niemand vertreibt die Leute mit ihren illegalen Küsten Lokalen. Einzige Aktion des Auron Tare: das sei illegal, zerstört die Meeres Biologie. Strände sind von Kriminellen besetzt, Illegale Klein Verkäufer, bevölkern die Strände, Abwasser wie immer usw. Die Albanische Küsten Agentur. Wenn man einmal Anzeige mit dem Bürgermeister macht, wie in Durres, gegen Natasho Paco, geschieht Nichts, weil die POlizei und Baupolizei wie immer an Kriminelle verkauft wurde. Überall illegale Grossbauten von Enver Shala südlich Durres, bis Klement Balili in Sarande und Ksmali ist eine Orgie von Kriminellen, wo die WEltbank einmal Ordnung schaffen wollte auch über 200 GEbäude. abgerissen und zerstört wurden. Deutschland finanziert die Geldwäsche mit Verbrecher Banden dort.
  Kompensierungs Grundstücks Dokumente von „Resul Piro“, in Sarande – Ksamli total gefälscht

  76 Hektar Küsten Land gestohlen, mit gefälschten Dokumenten: Ex-Bürgermeister von Gose / Kavaje: Sinan Shala, Grundstuecks Direktor: Nezir Leçini.

  Die Staats Aufsicht: Albanien macht nicht einmal Ansätze nach Gesetz, oder EU Vorlagen irgendwas zu regeln, weil man die Posten an Kriminelle erneut verkauft hat. Die Skandale gehen inzwischen in die Unendlichkeit.

  Das US Modell des AAEF Fund: Grundstücke stehlen, verkaufen: 36 Hektar wurden nun in der Bucht von Spille beschlagnahmt

  11 Kriminelle der Grundstücks Agentur ALUIZI, haben 31 Projekte in Verbots Zonen, wie UNESCO Innenstadt Gjorokastre Reliöse historische Zentren in Elbasan legalisiert, obwohl es Mafiöse illegale Grundstücks Räubereien in Stadt Zentren:

  Artan Lame, die Kriminellen in den Grundstücks Agenturen machen so weiter wer Artan Lame es in 2003-2005 schon machte, die selben Leute oft, Berufs Kriminelle. Albanien ist nicht gewillt, nach einfachsten Gesetzen zuarbeiten und die vollständige Lächerlichkeit der Staatlichen Institutionen, auf dem Niveau von kleinen Kindern, oder extrem dummen Leute ist System

  Die Staats Aufsicht: Albanien macht nicht einmal Ansätze nach Gesetz, oder EU Vorlagen irgendwas zu regeln, weil man die Posten an Kriminelle erneut verkauft hat. Die Skandale gehen inzwischen in die Unendlichkeit.

  11 Kriminelle der Grundstücks Agentur ALUIZI, haben 31 Projekte in Verbots Zonen, wie UNESCO Innenstadt Gjorokastre Religöse historische Zentren in Elbasan legalisiert, obwohl es Mafiöse illegale Grundstücks Räubereien in Stadt Zentren:

  1. Das Chaos finanziert wie bewiesen seit langem die KFW und korrupte Deutsche, welche mit viel krimineller Energie auftauchen. 5 Grundstücks Direktoren, Mitarbeiter werden angeklagt, weil man Hunderte von Grundstücks Urkunden ausstellt, auch illegal Baugenehmigungen, ohne das die Grundstücke je registriert wurden, was unter Berisha zum System wurde. Der Bürgermeister von Tropoje: Margegaj , gehört zu der Bande. Berisha versprach damals, das jeder Nord Albaner ein Küsten Grundstück erhielt, zuvor wurde in 1993 schon ein Dekret erlassen, das Nord Albaner siedeln können, wo es günstiger ist. Zeitdem gilt Wild West in Albanien und wer schneller schiesst hat Recht.

   Butrint National Park, geschütze Küsten- , Antike- oder Antike Stätten. Zu dicht an der Küste gebaut, das hat einen enormen Schaden durch die Tropoje Banden verursacht.

   09 Dhjetor 2017 – 11:11 | përditesuar në 11:22
   Legalizuan objekte në Butrint
   padi 5 zyrtarëve të ALUIZNI-t
   Padi edhe ish-kryetarit të komunës në Tropojë
   Të tjera rreth shkrimit
   Padi edhe ish-kryetarit të komunës në Tropojë
   KLSH kallëzon në prokurori ish-drejtorin, 2 ish-përgjegjës sektori dhe 2 specialistë të drejtorisë rajonale të ALUIZNI-t Sarandë.

   Ata akuzohen se kanë kryer legalizime në zona të ndaluara me ligj, në zonën arkeologjike të Butrintit dhe në zona të mbrojtura mjedisore, afër rrugës kryesore, afër bregdetit, lumenjve, kanaleve kryesore, pa dokumentacion, duke shmangur pagesat e detyrimeve financiare, si dhe duke mos arkëtuar të ardhura të taksës për infrastrukturën, në vlerën 48.9 milionë lekë.

   Gjithashtu KLSH ka kallëzuar në prokurori ish-kryetarin e komunës Margegaj në Tropojë, përgjegjësen e financës dhe një specialiste. Sipas KLSH ata kanë shkaktuar një dëm ekonomik të konsiderueshëm prej 12.5 milionë lekë financave të ish-komunës.

   KLSH deklaron se gjatë auditimit u konstatuan shkelje dhe parregullsi të dispozitave ligjore në fuqi në fushën e prokurimit publik me vlera të vogla dhe pagesa të paargumentuara e të pajustifikuara me dokumentacion.

   PADIA E KLSH PER ZYRTART NE SARANDE
   Kontrolli i Lartë të Shtetit, në zbatim të programit të tij të auditimit nr. 513/1, datë 17.10.2016 ka përfunduar auditimin në Drejtorinë Rajonale të Legalizimit, Urbanizimit dhe Integrimit të Zonave/ Ndërtimeve Informale (ALUIZNI), Sarandë, me objekt: “Auditimi i zbatimit të ligjshmërisë dhe rregullshmërisë financiare për vitin 2014-6 mujori i I-rë i vitit 2017”.

   Me Vendimin nr. 138, datë 30.09.2017 të Kryetarit të KLSH-së është miratuar Raporti Përfundimtar i Auditimit dhe për përmirësimin e gjendjes, me shkresën nr. 513/6 datë 30.09.2017, i janë rekomanduar Drejtorisë Rajonale të ALUIZNI-t Sarandë masa me karakter organizativ dhe shpërblimin e dëmit të shkaktuar në vlerën totale 48.852 milionë lekë.

   Nga ky auditim, u konstatuan një sërë shkeljesh dhe parregullsi të dispozitave ligjore në fuqi, ndër të cilat, ndër më kryesoret rendisim:

   1. Në 10 raste për sipërfaqen 15216 m2, është arkëtuar më pak në shumën prej 9.696 milionë lekё, si diferencë e pagesës së sipërfaqes së parcelës ndërtimore të paguar, me sipërfaqen e vetëdeklaruar të përcaktuar në Vendimin e Këshillit të Ministrave (VKM) dhe që zotëron poseduesi i ndërtimit informal në fakt, sipas dosjeve, nuk është kërkuar masë kufizimi në ZVRPP Sarandë, deri në arkëtimin e detyrimit nga përfituesit.

   2. Në 940 raste, në marrjen e vendimeve “Për kualifikimin për legalizim të objektit informal”, Drejtoria e ALUIZNI-t Sarandë ka vepruar në kundërshtim me ligjin nr. 9482, datë 03.04.2006 “Për legalizimin, urbanizimin dhe integrimin e ndërtimeve pa leje”, neni 27, pika “ç”, duke mos kërkuar nga njësitë e vetëqeverisjes vendore vërtetimet mbi llogaritjen e likuidimit të taksës së ndikimit në infrastrukturë, në vlerën prej 38.228 milion lekë.

   3. Për 45 objekte të ndërtuara në zonën historike, turistike dhe arkeologjike A, si dhe për 97 objekte të ndërtura në zonën e mbrojtjes mjedisore “A” Parku Kombëtar i Butrintit miratuar me VKM nr. 693, datë 10.11.2005 “Për shpalljen kompleksit ligatinor të Butrintit Park Kombëtar”, ndryshuar me VKM nr. 134, datë 20.02.2013, Drejtoria e ALUIZNI-t Sarandë nuk ka administruar dokumentacionin shkresor për skualifikimin ose jo.

   4. 1,853 dosje objektesh janë rikthyer në arshivë, pa u dokumentuar mbi përfundimin apo jo të procedurave të terrenit dhe dokumentare, pa u dokumentuar arsyet e rikthimit në arshivë, dhe pa u selektuar më parë si subjekte që duheshin skualifikuar apo jo.

   5. Në 49 raste, legalizimi i objekteve informale është kryer në kundërshtim me dispozitat e ligjit të legalizimit dhe akteve nënligjore të dala në zbatim të tij, pasi:

   – në 9 raste përsipërfaqen prej 2674 m2, rezultoi se sipas dokumentacionit të pronësisë lëshuar nga ZVRPP Sarandë, parcela ndërtimore e zënë, ndodhet e regjistruar në pasurinë e llojit “Arë, ullishte, pemëtore”, zona jo informale, pra legalizimi është kryer në zona “Territore të tjera”, duke ndryshuar zërin kadastral, regjimin e tokës në llojin e pasurisë “Truall”.

   – në 3 raste, për ndërtimit pa leje me adresë Borsh, Drejtoria e ALUIZNI Sarandë ka miratuar lejet e legalizimit për këto objekte ndërkohë që për zonën e Borshit, si pjesë e vijës bregdetare nuk lejohet legalizimi i objekteve deri në hartimin e planit të integruar sektorial për vijën bregdetare, veprime këto që bien në kundërshtim me vendimin e KKT-së nr. 1, datë 08.10.2013 “Për masat emergjente të ndërhyrjes mbrojtëse dhe rehabilituese mjedisore në disa zona me rëndësi kombëtare dhe procedurën e hartimit të Planit të integruar sektorial për brezin bregdetar”.

   – në 9 raste rezultoi se janë kryer legalizime të objekteve pa respektuar distancat nga brigjet, rezulton se objektet ndodhen në një distancë prej buzës së detit me pak se 100 metra ,veprime këto në kundërshtim me ligjin nr. 9482, datë 03.04.2006, të ndryshuar, ligjin nr. 111/2012 „Për menaxhimin e integruar të burimeve ujore“, i ndryshuar.

   – në 17 raste janë pajisur me leje legalizimi objekte të ndërtuara brenda zonës së mbrojtjes mjedisore “A” Parku kombëtar i Butrintit, miratuar me VKM nr. 693, datë 10.11.2005 “ Për shpalljen kompleksit ligatinor të Butrintit- Park kombëtar” ndryshuar me VKM nr. 134, datë 20.02.2013.

   – në 2 raste është dhënë leje legalizimi godinë banimi 5 kate, pa u administruar më parë në dosje akt-ekspertiza për ndërtimin mbi 4 kate .

   – në 2 raste, me adresë Ksamil, Sarandë për deklarimin e ndërtimit informal në pronë shtet, me sipërfaqe të zënë 1000 m2 dhe sipërfaqe ndërtimi 144 m2, një kat, rezulton se nga ALUIZNI Sarandë është proceduar me dhënien e lejes së legalizimit, pa u ankimuar vendimet e gjykatave të shkallës së parë, të cilat kanë marrë formë të prerë pas kalimit të afateve të ankimimit.

   – në 1 rast është miratuar leje legalizimi në Zonën “B” Muzeale me nr. 1040149, datë 31.08.2016, “Godinë e kombinuar 4 kate”, me adresë lagje nr. 3 Sarandë, ZK nr. 8641.

   – në 1 rast për dosjen nr. 759, datë 23.05.2005, godinë banimi 5 kat +1 papafingo, nga ALUIZNI Sarandë nuk është nxjerrë dosja për punim, e për pasojë nuk është proceduar me skualifikimin e objektit informal si dhe njoftimin e institucioneve kompetente për ndërtimin pa leje, pasi objekti është ndërtuar në Zonën “A” arkeologjike Sarandë.

   – në 1 rast për dosjen nr. 918, datë 01.08.2006, në zonë të studiuar jashtë zonës informale, blloku H2, parcela nr. 36 në pronë publike, me sipërfaqe të zënë 510 m2, sipërfaqe ndërtimi 125 m2, në zërin kadastral truall, me pronar shtet, pra 114 m2 më shumë së leja e legalizimit.

   – në 1 rast për dosjen nr. 979, datë 17.06.2016, Ksamil zk. 2297, është proceduar me dhënien e lejes së legalizimit kur kofirmimi i statusit juridik nga ZVRPP Sarandë cilëson se parcela bie mbi rrugë .

   – në 4 raste në dosje nuk është administruar deklarata noteriale për përjashtimin nga leja e legalizimit, gjithashtu dhe miratimi i pjesëtarëve të tjerë për shtesën në lartësi, pasi është pjesë e ambienteve të përbashkëta dhe zgjidhje e mosmarrëveshjeve nëpërmjet rrugëve gjyqësore.

   – në 6 raste për dosjet e legalizimit në favor të shtetasve Z.V dhe E.P, është proceduar me dhënien e lejes së legalizimit, pa u ankimuar vendimi i gjykatës së shkallës së parë dhe apelit, që ka marrë formë të prerë pas kalimit të afateve të ankimit dhe nuk është nxjerrë urdhër për pezullimin e procedurave të legalizimit deri në përfundimin e procesit gjyqësor .

   – në 14 raste për sipërfaqen totale prej 430 m2, ka rezultuar se ka mos përputhje të sipërfaqeve të katit përdhes me sipërfaqen për banim dhe janë miratuar leje legalizimi me mospërputhje të sipërfaqeve të miratuara me VKM.

   Për këto dhe për shkelje të tjera, KLSH i ka kërkuar Drejtorisë së Aluiznit Sarandë dhe Drejtorisë së Përgjithshme të ALUIZNI-t në Tiranë, fillimin e procedurave administrative për masa disiplinore për 11 punonjës aktualë të Aluiznit Sarandë

   Duke i konsideruar veprimet e kryera nga ish drejtuesit dhe specialistët e Drejtorisë Rajonale të ALUIZNI-t Sarandë, të cilët, në mospërmbushje të detyrës së tyre funksionale dhe në shkelje të ligjit nr. 9482, datë 03.04.2006 “Për legalizimin, urbanizimin dhe integrimin e ndërtimeve pa leje” i ndryshuar dhe akteve të tjera nënligjore dalë në zbatim të tij, kanë konsumuar elementë të veprës penale të “Shpërdorimit të detyrës”, të parashikuar nga neni 248 i Kodit Penal, KLSH i ka dërguar Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor, Sarandë, me shkresën nr. 513/9, datë 10.10.2017 Raportin Përfundimtar të Auditimit si indicie, pasi janë kryer shkelje të disiplinës financiare në vlerë 48.852 milionë lekë dhe janë cënuar interesat publike. Për pasojë, KLSH gjykon se duhet të kryhen hetime të mëtejshme, duke i dërguar Prokurorisë të gjitha provat dhe dokumentet përkatëse.

   PADIA E KLSH PER ISH-KRYETARIN E KOMUNES NE TROPOJE
   Kontrolli i Lartë të Shtetit, në zbatim të programit të tij të auditimit nr. 495/1, datë 16.5.2017, ka përfunduar auditimin në Bashkinë Tropojë dhe Njësitë Administrative ish-Komunat Margegaj, Tropojë Fshat, Bujan, Llugaj, Fierzë, Bytyç e Lekbibaj, për veprimtarinë nga data 01.07.2014 deri më 31.12.2016 për Bashkinë Tropojë dhe nga data 01.01.2013 deri më 31.07.2015 për 7-ish Komunat për periudhën 01.01.2013 deri më 31.7.2015, me objekt auditimi: “Për zbatimin e përputhshmërisë, ligjshmërisë dhe rregullshmërisë së veprimtarisë ekonomiko-financiare”.

   Me Vendimin nr. 136, datë 30.09.2017 të Kryetarit të KLSH-së, është miratuar Raporti Përfundimtar i Auditimit dhe me shkresën nr. 495/26, datë 30.09.2017, me qëllim përmirësimin e gjendjes, i janë rekomanduar Bashkisë Tropojë, masa me karakter organizativ, masa për shpërblimin e dëmit ekonomik të shkaktuar në vlerën totale 24.7 milion lekë, si dhe të ardhura të munguara në vlerën prej 20.7 milion lekë.

   Gjatë auditimit u konstatuan shkelje dhe parregullsi të dispozitave ligjore në fuqi në fushën e prokurimit publik me vlera të vogla dhe pagesa të paargumentuara e të pajustifikuara me dokumentacion, ndër të cilat më kryesoret janë:

   1. Në 1 rast për pagesën e vlerës prej 2,000,000 lekë për 34 qytetarë, procedura të kryera me dokumente fotokopje, listë përfituesish të pa miratuar në këshillin e komunës, pa urdhër titullari për realizimin e transaksionit si dhe pa mandat pagese të arkës, ku të kenë nënshkruar punonjësit e njësisë dhe personat përfitues të vlerës së mësipërme, duke mos u dokumentuar përfitimi i shumave nga personat përkatës.

   2. Në 5 raste janë kryer pagesa në vlerën totale 1,985,171 lekë për blerje mallrash dhe kryerje punimesh për mirëmbajtje, blerje fiktive, pra e pa kryer, pasi dokumentet financiare urdhërues dhe vërtetues, mbështetës të praktikës nuk argumentojnë nevojën e kryerjes së punimeve dhe kryerjen e tyre http://shqiptarja.com/aktualitet/2731/legalizuan-objekte-ne-butrint-padi-5-zyrtareve-te-aluizni-t-458108.html

 6.  

  2 Elektriker wurden mit dem Baseball Schläger von einem illegalen Lokal Besitzer bei den Ksmali Inseln zusammengeschlagen, wo die illegalen Strom Kabel gekappt werden sollten.

  Man kommt nicht aus dem Staunen heraus, was der Drogenboss Edi Rama, vollkommen korrupt und kriminell erzählt und macht. Kümmert er sich um die Zustände in Sarande, wo Alles gefälscht ist, nur Kriminelle Geschäfte machen, inklusive den Mafiösen Auftreten der KfW mit Kriminellen und Einweihungsfeiern mit der Deutschen Botschafterin.

  Kompensierungs Grundstücks Dokumente von „Resul Piro“, in Sarande – Ksamli total gefälscht

  13 Korrik 2017 – 20:04 | përditesuar në 20:38
  Ksamil, pronarët e lokalit rrahin me shkop bejsbolli 2 elektricistë
  FOTO/ Dy elektricistët që u dhunuan

  KSAMIL-Dy elektricistë të OSHEE Gjirokastër janë rrahur barbarisht me shkop bejsbolli nga dy pronarë të një lokali në një nga ishujt, pasi tentuan që të ndërprisnin lidhjet e paligjshme të energjisë elektrike.

  Elektricistët e dhunuar janë Qani Sulejmani dhe Elton Proko, ndërsa aktualisht pas marrjes së ndihmës mjekësore janë larguar nga spitali.

  Ata u qëlluan në pjesë të ndryshme të trupit nga të dy pronarët e lokalit, ndërsa dy elektricistët pas ngjarjes deklaruan se policia po e mban të fshehtë ngjarjen.

  Sipas gazetarit të Report Tv, Piro Nase, dy elektricistë janë shprehur se pas njoftimit për një lidhje të paligjshme janë nisur në drejtim të ishullit në Ksmail, por kanë hasur në rezistencën e pronarëve që i kanë goditur disa herë me shkop bejsbolli.

   

  http://shqiptarja.com/home/1/ksamil-pronar-t-e-lokalit-rrahin-me-shkop-bejsbolli-2-elektricist–430436.html

  Das Spektakulären Scheitern des Albanischen Tourismus: Wie ein Paradies am Mittelmeer zerstört wird

  Zanmir Hasa, Florenc Kola Grundstücks Dokumenten Fälschungs Maschine in Albanien

 7. Wieder gefälschte GRundstückes Urkunden am „Canal von Cukes“ bei Sarande nach Butrint. Zusammen gefälschte, durch Zeugen Aussagen: zu Gunsten der berüchtigten Justiz und Drogen Verbrecher Familie: Ilmi Dizdari ! wertvollste Küsten Grundstücke

   

  70 Hektar Land gestohlen, aber es sind weit über 10.000 Hektar an der Küste.

  siehe die Grundstücks Urkunden des Reso Piro, für ungültig erklärt, in der selben Gegend.

   
  2004, der Super Skandal in Durres: Vasil Hila Skandal

  Wie im Falle des „Vasil Hila“ Skandales in Durres, wurde die Grundstücks Urkunden durch Gerichte mehrfach für ungültig erklärt und nach wenigen Jahren wird weiter verkauft, oder die Dokumenten tauchen wieder auf, weil Albaner auch so blöde sind, das man Alles, wie bei allen Degenerierten Gestalten mit Mittelmeer Anämie, oder durch Cousinen Heiraten, vergisst.

  22 Tetor 2017 – 07:43 | përditesuar në 07:53
  Dyshime për dokumentat, padi
  pronarëve të 70 ha në bregdet
  Lëmshi, qindra hektarë nën hetim

  Zbulohet një tjetër rast, i cili, sipas organeve shtetërore, duhet të jetë abuzimi i madh i radhës me pronat në bregdet. Fjala është për një pronë prej 70 hektarësh në territorin e Sarandës, në Berdenesh, një zonë jashtëzakonisht e favorshme për turizmin dhe ku tashmë janë ndërtuar edhe objekte të këtij karakteri, por Task Force për problemet e pronave pranë Kryeministrisë mendon se njohja e pronësisë dhe regjistrimi i saj është kryer me shkelje të rënda ligjore.
  Prona
  Toka “në shënjestër” ka qenë e kategorisë kullotë, ndodhet në brigjet e detit Jon, pak më poshtë se Kanali i Çukës, duke shkuar nga Saranda drejt Ksamilit, por jo nga ana e rrugës nacionale. Më datë 14.06.2006 Komisioni i Kthimit dhe Kompensimit të Pronave në Vlorë ka marrë një vendim, konfirmuar mëpas edhe nga AKKP Tiranë më 12.09.2007, sipas të cilit “U kthehet trashëgimtarëve të subjektit të shpronësuar Ilmi Dizdari, sipas dëshmisë së trashëgimisë 571 datë 7.11.1996, sipërfaqja prej 69.505 ha, tokë kullotë e ndodhur në Berdenesh, Sarandë, e kufizuar nga Lindja dhe Veriu me pjesën e kullotjes së Teqesë së Zallit; Jugu dhe Perëndimi – Deti”.

  Procedura
  Ka qenë Gjykata e Rrethit Gjyqësor Sarandë, institucioni i parë shtetëror, që ka hapur procesin e njohjes së pronësisë së familjes Dizdari mbi këtë tokë në bregdet. Me vendimin nr.112, datë 23.1.1997, në prag të rrëmujës së “vitit të mbrapshtë”, ajo ka pranuar kërkesën dhe vërtetimin e faktit juridik të ish-pronësisë së Ilmi Dizdarit mbi një sipërfaqe prej 700 stremësh, në bazë të provës – notë e transkriptimit me nr.85 i përgjithshëm dhe nr.94 i transkriptimit, të lëshuar nga hipoteka Delvinë më datë 12.10.1938.

  Më pas, Komisioni zonal i Pronave në Vlorë e konsideron edhe një herë të rregullt fotokopjen e transkriptimit të para-Luftës, të cilën noteri Arjan Haxhi, më datë 7.3.1996, e kishte deklaruar si të njejtë me origjinalin

  Kundërshtimi
  Në vitin 2014, Task Forca për problemet e pronave pranë Kryeministrisë ka zbuluar disa pika të dyshimta në marrjen dhe regjistrimin e pronës në fjalë, duke provokuar në janar 2015 fillimin e një çështjeje civile, me palë paditëse Këshillin e Ministrave, përfaqësuar nga Avokatura e Shtetit dhe të paditur Agjencinë e Kthimit e Kompensimit të Pronave, bashkë me Hipotekën Sarandë, si dhe gjashtë bashkëpronarë të fisit Dizdari.

  Qeveria ka kërkuar goditjen për falsitet të vërtetimit të pronësisë datë 9.2.1996, lëshuar nga ish-Hipoteka Delvinë, vërtetimin e Hipotekës Sarandë, vërtetimin e pronësisë të ish-Hipotekës Delvinë, si dhe notën e transkriptimit të lëshuar më datë 25.9.1940 në favor të qytetarit Ilmi Shyqyri Dizdari. Gjithashtu, shteti kërkon pavlefshmërinë e vendimit që u ka njohur trashëgimtarëve të drejtën e pronësisë, si dhe të gjitha veprimet e mëvonshme që janë kryer me pronën. Në përfundim, kërkohet nga gjykata fshirja e regjistrimit hipotekor të kryer në 10.12.2007 në emër të palëve të paditura dhe njohjen e shtetit si pronar të sipërfaqes në fjalë.

  Më datë 14 prill 2015 Gjykata e Sarandës ka marrë vendim për marrjen e masës së sigurimit të padisë, duke bllokuar çdo veprim mbi këtë pronë nga ana e pronarëve aktualë.

  Shkeljet
  Në Komisionin e Pronave të Vlorës, vendimi në favor të kërkuesve nuk është marrë njëzëri. Një anëtar i Komisionit në vitin 2006 është shprehur kundër, duke argumentuar se fotokopja e dokumentit hipotekor nuk është origjinale; kufiri jugor i pronës është bërë gabim, duke e cilësuar det, kur në fakt është tokë. Ndërkohë, vendimi binte në kundërshtim edhe me vendime të mëparshme, që ua njihnin të drejtën e pronësisë dy familjeve gjirokastrite. Këto vendime nuk ishin shfuqizuar ndonjëherë dhe kështu Komisioni krijonte përplasje proceduriale….

  http://shqiptarja.com/Ekonomi/2733/dyshime-p-r-dokumentat-padi-pronar-ve-t–70-ha-n–bregdet-447772.html

Schreibe einen Kommentar