Im Lande ohne Justiz, zerstören die Weltbank, die korrupte EBRD Bank den Balkan

Die Deutschen, KfW, Weltbank und vor allem die vollkommen korrupte EBRD Bank, finanzieren die Zerstoerung des Landes. Von Wasser Kraftwerken hat Albanien gar NIchts, denn der Oeko Strom fliesst in die EU Netze, was enorm subventioniert wird.

Ein Artikel des Guardian, spricht ganz offen, von der vollstaedigen Zerstoerung des Landes, wo der Tourismus bereits durch die Weltbank und EBRD Mafia zerstoert wurde, denn Infrastruktur Projekte sind der Motor der Zerstoerung. Neue Kredite ohne Ende, von der Weltbank, welche ihre eigenen Regeln über Bord geworfen hat, u.a. eine Gesetzliche Staatsverschuldung von max. 60 % des BIP. Man liegt heute bei über 75 %, und Steuer Einnahmen unter dem Soll.

Neue 250 Millionen $ gibt es trotzdem von der Weltbank und wie immer wie bei der KfW, BMZ, ohne jede Projekt Kontrolle.

Die korrupte Weltbank – IFC, EBRD, KfW Mafia finanziert mit Österreichern (ENSO) ein Wasser Kraftwerk im Natur National Park

Balkan dam boom threatens Europe’s last wild waterways

Environmental concerns have pushed one flagship dam project to the brink of cancellation but a ‘gold rush on the rivers’ of south-east Europe puts these unique ecosystems and their wildlife, including the critically endangered Balkan lynx, in jeopardy

Vjosa river, Albania
Albania’s Vjosa river, one of Europe’s last intact waterways, is threatened by eight potential dam developments. Photograph: Arthur Neslen

4 Gedanken zu „Im Lande ohne Justiz, zerstören die Weltbank, die korrupte EBRD Bank den Balkan“

 1. Diese ebenfalls vollkommen unnuetze Organisation SEECP, tag nach 20 Jahren immer noch, denn Unfug abzuschaffen, ist in der EU nicht moeglich

  Nis takimi i ministrave të SEECP, Rama: BE-ja pa Shqipërinë, e brishtë

  Eva Hoxha
  24 Shkurt 2015, 10:12
  Përditësuar 10:35

  Temat Kryesore

  Kreu i qeverisë shqiptarë Edi Rama përshëndeti këtë takim dhe theksoi se Shqipëria mbetet një vend i rëndësishëm për rajonin

  Ka nisur sot takimi i ministrave të Punëve të Jashtme të vendeve të Evropës Juglindore (SEECP). Në takim do të marrin pjesë përfaqësues të Bashkimit Evropian, Presidencës letoneze të BE-së dhe të Këshillit të Bashkëpunimit Rajonal.

  Kreu i qeverisë shqiptare Edi Rama përshëndeti këtë takim dhe theksoi se Shqipëria mbetet një vend i rëndësishëm për rajonin, dhe se BE pa Shqipërinë, mbetet një vend i brishtë.

  “Shqipëria është e angazhuar në integrimin në BE dhe ne do ta dëshmojmë me veprime se jemi të aftë me kontribute”, tha ai.

  Kryeministri nënvizoi si shumë të rëndësishëm faktin që, BE-së i duhet dëshmuar se rajoni është një partner i besueshëm për Evropën e bashkuar.

  „Ne ditën që shkoi, festuam 100-vjetorin e përfundimit të Luftës së Dytë Botërore. Pas 100 vjetësh rajoni po kalon një periudhë tjetër, që do të kërkojë përpjekje dhe angazhime të tjera. Të bashkojmë forcat për të kontribuar në një Evropë të bashkuar. Përballë një unioni në vetvete që po përpiqet dhe lufton, ne duhet të përpiqemi që zëri jonë të dëgjohet, dhe të dëshmojmë me vepra se duhet të jemi pjesë e Evropës së bashkuar.“ tha kryeministri Rama.

  [source: imgur.com]

  „Siguria, e rëndësishme për rajonin“

  Rama theksoi se bashkëpunimi nuk duhet të jetë vetëm në aspektin ekonomik, por edhe në atë të sigurisë. Kjo pasi terrorizmi vijon të mbetet një kërcënim i vazhdueshëm për vendet e lira demokratike dhe në këtë kontekst, kryeministri theksoi rëndësinë e deklaratës së përbashkët kundër terrorizmit, që do të firmoset në përfundim të samitit nga vendet anëtare.

  “Siguria është mjaft e rëndësishme për rajonin tonë. Duke bërë gjithë këtë avancim në drejtim të BE, ne do të jemi më të bashkuar. Jemi të vendosur për sigurinë. Për rezultat ne në rajon kemi pasur kriza të shumta financiare. Deklarata e përbashkët kundër terrorizmit që do të miratohet në këtë takim, vërteton synimin tonë për të forcuar luftën ndaj terrorizmit, dhe bashkëpunimin e mëtejshëm ekonomik.” tha Rama.

  „Shqipëria, partner i BE-së“

  Kreu i qeverisë shqiptare tha se rajoni duhet të punojë fort, që Ballkani të jetë sa më afër BE-së. Rama nënvizoi rolin e Shqipërisë, si një partner i rëndësishëm i Bashkimit Evropian:

  “Së pari duhet të sigurojmë pozicionin tonë si partner i besueshëm për BE. Në mënyrë që këto sfida të përballen si duhet, ky rajon i duhet BE, po aq sa BE i duhet këtij rajoni. Nëse ne ia dalim, harmonia dhe prosperiteti në këtë diversitet do të çojnë në hapa përpara. Shqipëria do të jetë një partner shumë i rëndësishëm i Bashkimit Evropian”. tha Rama

  /Shekulli Online/
  http://shekulli.com.al/p.php?id=221195

 2. Extreme Umwelt Zerstörung einer kriminellen und korrupten Organisation.

  Massenhafte Vertreibung durch Weltbank-Projekte

  Trotz des Postulats, die Rechte indigener Völker zu schützen, sind durch Entwicklungsprojekte der Weltbank allein in den letzten zehn Jahren mehr als drei Millionen Menschen weltweit umgesiedelt worden oder haben ihre Lebensgrundlage verloren. Dabei wurden die zahlreichen Betroffenen oft Opfer gewaltsamer Vertreibungen oder Menschenrechtsverletzungen.

  http://www.rtdeutsch.com/17351/headline/massenhafte-vertreibung-durch-weltbank-projekte/

Schreibe einen Kommentar