Grundstücks Mafia des Timotheo Dhimolea und Ardian Gjonboçari: gefälschte Dokumente mit 128.000 qm Grund + 44.000 qm wurden beschlagnahmt

Die üblichen Fälschungen der Kompensierungs Agenturen der Z.R.K.K.P, welche unter Berisha, aber auch seit der Ilir Meta Regierung in 2000 rein kriminelle Institutionen wurden. Gefälschte Dokumente und wurden 128.000 am Grund bei Himari beschlagnahmt des Timotheo Dhimolea.

Gefälschte Notar Urkunden, Dokumente durch Ardian Gjonboçari, mit Hilfe krimineller Grundstücks Beamter, es wurden 44.000 qm beschlagnahmt an der Küste von Jonufrës (Süd Albanien)

Ebenso ein Dokument der Kompensierungs Agentur, welche für die echten uralt Eigentümer zuständig war, wo praktisch 95 % gefälscht ist.

128.000 square meters of illegally registered land seized in Vlore
04/12/2015 13:55
128.000 square meters of illegally registered land seized in Vlore

The Court of Vlore accepted the Prosecution’s request and decided to seize 128.000 square meters of forest land in Palasa, Himara, with a total value of 280.000 EUR, which citizen Timotheo Dhimolea has received through falsified documents and was sentenced with two years in prison.

The Vlore Prosecution is investigating a series of decisions given by the Vlore Real estate Registration, and other actions committed by people involved.

 

http://www.top-channel.tv/lajme/english/artikull.php?id=15759&ref=fp#.VmGyeHqLelM

Prokuroria sekuestron tokën me vlerë 280 mijë Euro në Palasë, në pronësi të të dënuarit Timotheo Dhimolea

gjykata vlore

Gjykata e Vlorës ka pranuar kërkesën e Prokurorisë dhe ka konfiskuar pronën prej 128 mijë metra katrorë tokë pyjore në zonën e Palasës në Himarë dhe kalimin e saj në pronësi të shtetit. Vlera e pronës llogaritet të jetë rreht 280 mijë Euro e përfituar në bazë të dokumentave të fallsifikuara nga shtetasi  Timotheo Dhimolea, i cili u dënua me 2 vjet burgim.

 

Prokuroria pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Vlorë, mbi bazen e kallëzimit penal të kryer nga Agjensia e Kthimit dhe Kompesimit të Pronave Vlorë, ka rregjistruar procedimin penal në vitin 2014, për veprat penale “falsifikimi i dokumentave” dhe “shpërdorimi i detyrës”, të parashikuara nga nenet 186 dhe 248 të K.Penal. Objekt i hetimeve të këtij procedimi penal janë një sërë vendimesh të dhëna nga Z.R.P.P Vlorë, si dhe veprimet e kryera nga personat e interesuar në lidhje me dokumentacionin e depozituar për njohjen e kthimin e pronës, si dhe rregjistrimin e tyre në Z.Rr.P.P apo veprimet e tjera të mëtejshme për kryerjen e transaksioneve për pronën e paluajtshme të fituar.

Midis të tjerave, nga hetimet ka rezultuar se emër të trashëgimtarëve të Petro Dhimolea, në Z.Rr.P.P Vlorë është rregjistruar në rregjistrin hipotekor, në numërin rendor nr.186, datë 06.06.2012 pasuria e paluajtshme prej 12.8 ha tokë pyjore, e ndodhur në vëndin e quajtur Maitka, fshati Palasë, Bashkia Himarë. Ky rregjistrim është kryer mbi bazën e aplikimit të datës 01.03.2012 të kryer nga shtetasi Timotheo Dhimolea, i cili është një trashëgimtarët e subjektit Petro Dhimolea. Si titull i pronësisë në këtë rast është përdorur dokumenti “vendim nr.425, datë 30.12.2008 i Z.R.K.K.P Vlorë”, i shoqëruar me planvendosjen e pronës, sipas të cilit është vendosur njohja e pronësisë dhe kthimi i një sipërfaqe prej 12.8 ha, ndodhur në vëndin e quajtur Maitka, fshati Palasë. Nga hetimet e kryera si dhe nga akti i ekspertimit tekniko grafik me nr.8295, datë 24.08.2015 i Drejtorisë së Policisë Shkencore Tiranë ka rezultuar se, vendimi me nr.425, datë 30.12.2008 i Z.R.K.K.P Vlorë, i si dhe planvendosja e pronës bashkëngjitur këtij vendimi, janë dokumenta me përmbajtje të falsifikuar.

Nga veprimet hetimore të kryera rezulton e provuar tërësisht se sipërfaqeja e pasurisë së paluajtshme me sipërfaqe totale prej 128.000 m² tokë pyjore është rregjistruar në emër të trashëgimtarëve të Petro Dhimoleo me anë të dokumentave të falsifikuara. Lidhur me rrethanat e mësipërme, i pandehuri Timotheo Dhimolea është akuzuar se ka kryer veprën penale “falsifikimi i dokumentave”, më shumë se një herë, të parashikuar nga neni 186/2 i K.Penal dhe cështja penale në lidhje me këtë të pandehur është dërguar për gjykim në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Vlorë.

Gjykata e Rrethit Gjyqësor Vlorë, në përfundim të gjykimit të kësaj cështje penale, me vendimin nr.659, datë 03.12.2015, vendosi deklarimin fajtor të të pandehurit Timotheo Dhimolea për veprën penale “falsifikimi i dokumentave”, të parashikuar nga neni 186/2 i K.Penal dhe dënimin e tij me 2 (dy) vjet burgim, duke zbritur më pas edhe 1/3 e masës së dënimit për shkak të gjykimit të shkurtuar. Po kështu, Gjykata e Rrethit Gjyqësor Vlorë me vendimin nr.659, datë 03.12.2015 vendosi edhe dënimin plotësues, konfiskimin dhe kalimin në favor të shtetit të pasurisë së paluajtshme me sipërfaqe totale prej 128.000 m², ndodhur në fshatin Palasë, Bashkia Himarë. Duke marrë në konsideratë vlerat e përcaktuara në hartën e cmimeve zyrtare në këtë zonë, vlera e kësaj pasurie është rreth 280.000 euro.

http://www.syri.net/2015/12/04/prokuroria-sekuestron-token-me-vlere-280-mije-euro-ne-palase-ne-pronesi-te-te-denuarit-timotheo-dhimolea/

Abuzimi me pronat, Prokuroria e Vlorës sekuestron 44 mijë m2 tokë
05/12/2015 11:00
Abuzimi me pronat, Prokuroria e Vlorës sekuestron 44 mijë m2 tokë

Prokuroria e Vlorës ka vendosur në sekuestro preventive një sipërfaqe tokësore prej 44 mijë metra katrorë, në zonën bregdetare të Jonufrës.

Sipas një njoftimi për shtyp, sekuestrimi ka ardhur pasi dyshohet se toka, me vlerë tregu rreth 4.4 milionë euro, është përfituar ilegalisht nga një familje.

Sipas njoftimit, bëhet fjalë për familjen Gjonboçari, e cila e ka siguruar sipërfaqen përmes dokumentave të falsifikuara, nisur nga fakti se në letra ajo konsiderohet “tokë bujqësore”, ndërkohë që ndodhet në zonën bregdetare të Vlorës.

Për këtë rast prokuroria e qytetit bregdetar kishte nisur hetimet në muajin shkurt, duke përfshirë në to edhe disa funksionarë të zyrës së Hipotekës.

Bëhet fjalë për shtetasit Blerina Dhami, ish-juriste e Hipotekës dhe Kujtim Sulçe, ish-kryeregjistrues i institucionit. Ata dyshohet se kanë favorizuar familjen Gjonboçari, duke pranuar dokumenta të falsifikuara prej saj për të marrë nën kontroll tokën.

Nga hetimet ka rezultuar se shtetasi Ardian Gjonboçari ka depozituar në vitin 2009 në Hipotekë një fotokopje të njehësuar me origjinalin e një akti të marrjes së tokës në pronësi të lëshuar në vitin 1996.

Kjo është zbuluar pasi gjatë kërkimeve të prokurorisë, dokumenti origjinal i vitit 1996 nuk është gjetur në asnjë institucion dhe për rrjedhojë hetuesit kanë ngritur dyshime të arsyeshme se dokumenti i shtetasit Gjonboçari është i falsifikuar, duke urdhëruar kështu konfiskimin e tokës, kërkesë që është pranuar nga Gjykata e Vlorës.

/ Top Channel

2 Gedanken zu „Grundstücks Mafia des Timotheo Dhimolea und Ardian Gjonboçari: gefälschte Dokumente mit 128.000 qm Grund + 44.000 qm wurden beschlagnahmt“

 1. Alte Tradition der Albaner: Gross Drogen Schmuggel, aus den alten Sokol Kociu Kartelen. 400 kg Kokain in Italien bei Venedig beschlagnahmt, 2 Neu Mafiosi aus Durres verhaftet.

  Man hat zur Tarnung ein Restaurant, was zur Ausstattung jeder Albanischen Verbrecher Familie gehört, was der Tarnung dient. Oft hat man in meheren Ländern, Städten Restaurants, was zur Transport Tarnung dient.

  Das System beitreibt die Nghradeta und die Albaner Mafia Familien auch aus dem Kosovo, Mazedonien. der verhaftete „Ballist“: Ismail Morina und die „DRENICA“ Albaner Mafia mit 6 Lokalen in Augsburg

  Venedig

  Trafikonin për “Ndraghetan”, arrestohen 2 vëllezërit shqiptarë, sekuestrohen 400 kg kokainë

  5 dhjetor 2015 – Policia italiane në qytetin Venecias ka finalizuar një operacion antidrogë ku është sekuestruar një sasi prej 400 kg kokainë të pastër, e transportuar nga Amerika e Jugut në qytetin e Venecias për llogari të një celule të mafies kalabareze Ndragheta. 9 persona kanë rënë në pranga, në mesin e të cilëve janë dhe dy vëllezër shqiptarë, Gazmend e Azem Tahiraj.

  Mediet italiane shkruajanë se në katin e parë të lokalit “La Lanterna” në pronësi të vëllezërve Tahiraj, që ndodhet në Venecia, janë gjetur disa kg kokainë e marijuanë e përgatitur për t’u trafikuar.

  Kokaina transportohej nga Amerika Latine me anë të një shoqërie import-eksporti, e lënda narkotike fshihej mes ngarkesave me banane e ananas, që në fakt ishin fruta plastike.

  Hetimet e operacionit të policisë italiane kanë vazhduar për dy vjet rresht. përgjatë të cilave janë dokumentuar rreth 410 kg kokainë e ardhur nga Amerika Latine, e trafikuar në pak muaj.

  (Gazmend Tahiraj)

  (Azem Tahiraj)

  Në videon e mëposhtme, arrestimi në flagrancë i trafikantëve:

  ajm/

  /S.L. portali DurresLajm/

 2. IN lezhe-Shengin finanzieren die Idioten eine Strasse durch den Strand Pinien Wald, den Zerstörung nennt man Investition in den Tourismus. Immer der selbe Bau Ing. der auch Golem zerstörte. Nun ist Himari dran, es wird eine Beton Wüste werden, wie andere Strand Programme mit den Mafia Palmen.

Schreibe einen Kommentar