Gangster Duo: Adrian Cela, Edi Rama planen weitere 4,2 Millionen € zustehlen

Sogar Phantom Umwelts Überprüfungen sollen jetzt finanziert werden. Alles ohne Ausschreibung ein reines Diebstahl und Banditen Räuberungs Programm im alten Stile von Adrian Cela.

Die Westliche erpresste Übernahme des CEZ Konzern, war ein identisches Betrugs System, was beim damaligen Tschechischen Ministerpräsidenten und den EU Ganoven anfing,bis das Modell scheiterte.

Gefakte Ausschreibungen zu 100 % um die Funds des Staates zustehlen, identisch als Edi Rama Minister in der Fatos Nano Regierung war und mit dem Gangster Adrian Cela, vor dem wir scon Ende 2013 warnten der nun Leiter der Energie Behörde OSHEE ist.

Der Elektric Skandal um den Operations General Direktor Adrian Cela und der Tropoje Direktor Rustem Gjonaj wurde verhaftet

Alte Methoden, vor allem bei Handy Tarif Abrechnungen, schon damals vor 15 Jahren mit der selben Bande:

OSHEE-Strom Abrechnungs Betrug

Mafia Duo: Edi Rama - Adrian Cela
Mafia Duo: Edi Rama – Adrian Cela

Das Auto des Adrian Cela, wurde in der Verbrecher Zentrale „Rruga Taulantia“ abgefackelt.

GJAKU I SHQIPTARËVE/ OSHEE hap thesin për oligarkët, mbi 6.2 miliard lek tendera për 40 ditë

Rama-Cela

Nga Boldnews.al

Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike (OSHEE) ka hapur mirë thesin e parave për ti shpërndarë te oligarkët e pushtetit. Nga një hulumtim i Boldnews.al në Agjencinë e Prokurimit Publik rezulton se OSHEE ka vendosur të shpenzoj mbi 6.2 miliard lek për tendera publikë.

Do të jenë pikërisht 18 tendera që do tu shpërndahen kompanive si dhe do të “justifikojnë” këtë shifër galopante për ekonominë e vendit tonë. OSHEE i ka shpërndarë këto para në 8 qytetete, përkatësisht në Berat, Burrel, Shkodër, Durrës, Tiranë, Fier, Kavajë dhe Gjirokastër.

Këto 6.2 miliard lekë, ose përafaërsisht 4.6 milion euro kanë nisur të shpërndahen për kompanitë fituese që në fillim të muajit tetor ndërsa do të paratë do të shkojnë të gjitha në denstinacion brenda 11 nëntorit të këtij viti.

Në një përllogaritje të thjeshtë, OSHEE përdor mbi 150 mijë euro në ditë nga paratë e konsumatorëve shqiptarë për tenderave që shkojnë kryesisht për oligarkët pranë pushtetit. fondet publike për të hapur tendera.

Edhe pse në listën fituese ka qytete të mëdha, për çudi pjesën më të madhe të tortës e merr Burreli, ku OSHEE ka alokuar mbi 2.9 miliard lek për rikonstruksion të rrjeteve elektrike.

Në qytetin bregdetar, aty ku Administratori i OSHEE Ardian Çela ka mbajtur postin e zv. Kryetarit të Bashkisë së Durrësit, janë zhvilluar edhe tendera për vlerësimin e ndikimit në mjedis të investimeve në energjitik. Janë rreth 25 milion lek që do të shkojnë për studime, ndërkohë që sot ka me mijëra shqiptarë që nuk janë në gjendje të paguajnë energji elektrike qoftë edhe për një poç të vetëm.

Boldnews.al ka denoncuar edhe muaj më parë këtë praktikë të OSHEE për të bërë qoka me fondet publike nëpërmjet tenderave për vlerësimin e ndikimit në mjedisi. Ardian Çela ka zgjedhur vetëm qytetin e Durrësit për të shpallur herë pas here tendera të këtij lloji. Kjo edhe për shkak të lidhjeve të tij në të kaluarën, por edhe në të tashmen.

Duket se Durrësi do të vijojë të mbetet destinacioni ku mund të realizohen tendera të dyshimtë dhe të zhduken fondet publike të OSHEE.

Më poshtë të gjitha tenderat e OSHEE nga 3 tetor – 11 nëntor:

OSHEE Berat – 12 964 214 lekë për ndërtim rrjeti dhe kabina elektrike – Tenderi më 7 nëntor

OSHEE Berat – 91 476 787 lekë për ndërtim rrjeti TU me kabëll ABC në kabinat e Fiderit – Tenderi më 11 nëntor

OSHEE Burrel – 51 405 099 lekë për rikonstruksionin e rrjetit të ri elektrik në Agjensinë Burrel dhe Njësinë Laç – Tenderi më 8 nëntor

OSHEE Burrel – 237 391 834 lekë për ndërtim i rrjetit të ri elektrik në autostradën Laç – Mamurras, Loti I – Tenderi më 11 nëntor

OSHEE Shkodër – 3 221 373 lekë për rikonstruksionin e rrjetit TU në kabinën Shelqet 1, Fidri Lavatriçe Vau-Dejes – Tenderi më 31 tetor

OSHEE Shkodër – 9 328 762 lekë për ndërtimin e rrjeteve ajrore TM, Kabinës Shtyllore Gropa e Portës, fidri Zagore, Bogë, Koplik – Tenderi më 31 tetor

OSHEE Shkodër – 8 776 970 lekë për rikonstruksionin e dy kabinave Qendër Balldre dhe rikonstruksioni i Rrjetit TU me kabëll ABC Balldre Lezhë – Tenderi më 31 tetor

OSHEE Shkodër – 35 523 784 lekë për ndërtimin e Fidrit të Ri”Mes” kabllore 20 kV – Tenderi është fituar më 6 tetor

OSHEE Shkodër – 39 918 720 lekë për rikonstruksionin e fidrit 2 Gurra nga linje ajrore ne kabllore 20 kV – Tenderi është fituar më 6 tetor

OSHEE Shkodër – 4 500 000 lekë për blerje kabëll TM Al 3x(1x185mm2 ) dhe mufte kabëlli të Thatë 20 kV – Tenderi është fituar më 3 tetor

OSHEE Durrës – 1 200 000 lekë për vlerësimin e ndikimit në mjedis – Tenderi më 31 tetor

OSHEE Durrës – 1 380 000 lekë për vlerësimin e ndikimit në mjedis – Tenderi është fituar më 4 tetor

OSHEE Durrës – 8 750 122 lekë për rikonstruksionin nga ana ndërtimore të kabinave Agjencia Durrës – Tenderi është fituar më 17 tetor

OSHEE Tiranë – 9 775 370 lekë për rikonstruksionin dhe kalimin nga 6 KV ne 20 KV i Kabinës Elektrike Duhani – Tenderi është fituar më 10 tetor

OSHEE Fier – 3 923 474 lekë për ndërtimin e rrjetit TU me kabëll me vetëmbajtje ABC – Tenderi është fituar më 24 tetor

OSHEE Fier – 49 990 200 lekë për blerje matësash elektronik 50-300 Volt Monofazë – Tenderi është fituar më 12 tetor

OSHEE Kavajë – 51 534 911 lekë për investim në rrjetin elektrik në qytetin e Kavajës – Tenderi është fituar më 12 tetor

OSHEE Gjirokastër – 2 314 022 për ruajtjen dhe shoqërimin e vlerave monetare gjatë transportit nga KNK drejt filialeve të Bankave për Qarkun Vlorë –  Tenderi është fituar më 14 tetor

GJAKU I SHQIPTARËVE/ OSHEE hap thesin për oligarkët, mbi 6.2 miliard lek tendera për 40 ditë

2 Gedanken zu „Gangster Duo: Adrian Cela, Edi Rama planen weitere 4,2 Millionen € zustehlen“

 1. Der Bruder von dem entlassenen Elvis Rroshi, Bürgermeister von Kavaje, einem Berufs Gangster der mehrfach vorbestraft ist, wurde Chef der Kavaje Strom Versorgung, was bei Adrian Cela nicht verwundern kann.

  21:23-16/03/2017


  Vëllai i Elvis Rroshit nuk lejon drejtorin e OSHEE të hyjë në zyrë

  Ndërkohë që qyteti i Kavajës pret zgjedhje të reja, pasi Elvis Rroshi është zyrtarisht i shkarkuar me institucionet e këtij qyteti vijon të bëhet pazar ende. Prej gushtit të vitit 2015 në krye të shpërndarjse së OSHE-së për Kavajën qëndron vëllai i Elvis Roshit, Saimiri.

  Zgjedhja e tij që në momentet e para u quajt e paligjshme dhe se ka qenë vendim i të vëllait të tij kryebashkiak.

  Ndërkohë që burime për ‘’Shuplakën’’ thonë se prej 6 muajsh OSHE Kavaje është pa drejtues dhe të gjitha vendimet janë marrë nga Sajmir Rroshi, vëllai i Elvis Rroshit, me detyrë shef i sektorit të shpërndarjes.

  Me urdhër të drejtorit të përgjithshëm të OSHE Ardian Cela në postin Vakant është emëruar që prej ditës së premte Dorian Murati ish drejtues i ALUIZMIT Kavajë. Por edhe pse i emëruar prej tre ditësh Kodra nuk ka mundur dot të hyjë në zyrën e tij pasi nuk lejohet nga vllai i Rroshit i cili i bën presion OSHE që të jetë ai drejtor për Kavajën.

  Duhet thënë se vëllai i Rroshit edhe më parë ka pasur precedentë pasi është akuzuar se ka rrahur keq një nga punonjësit e OSHE-së.

  http://www.citynews.al/2017/03/vellai-i-elvis-rroshit-nuk-lejon-drejtorin-e-oshee-te-hyje-ne-zyre/1

Schreibe einen Kommentar