Für 600.000 $ müssen die EU finanzierten Palmen an der Autobahn Durres- Tirana entfernt werden

25 Jahre Skandal Bau: Autobahn: Durres – Tirana! Die EU finanzierten a 5.000 € (normal 500,- €) geflanzten Palmen müssen nun wieder entfernt werden, im Spektakel der korrupten Inkompetenz. Riecht wieder mal stark nach Italienischer Mafia, welche EU Gelder stehlen will. Jetzt will man die Autobahn 3-Spurig bauen, wo Autobahnen das Betrugs Projekt vor allem auch von der US Department of State Firma: BECHTEL im Balkan war.

http://www.lapsi.al/sites/default/files/styles/diaporama_home_450_260/public/21740408_689915057880961_5463782503091833021_n_0.jpg?itok=hXhtbMdD

FP: Die Berufs Kriminellen US Botschafter rund um die „Bechtel“ Bestechungs Orgien in Albanien und dem Kosovo

Tausende illegaler Zufahrten, schlechteste Betrugs Bau Qualtität, keine Drainage, sind seit 25 Jahren das Haupt Problem im Spektakel, wenn EU, Weltbank, KfW, Weltbank Gelder in den „Schwarzen Löchern“ der Albaner Mafia verschwinden.

Palmen zerstört, weil sie durch Unfugs Bauten ohne Drainage unter Wasser länger und mehrfach standen.

Palmen Durres - Tirana EU

Kashar: die EU finanzierten Wasser Dämme, werden zerstört: 8.11.2016

Palmen Non-Stop unter Wasser, wo niemand auf der Welt in 2 Meter Abstand Palmen an eine National Strasse pflanzt.

EU Projekt mit Lefter Koka, Edmond Haxhinastor

Kaum zu glauben, was die EU finanziert: Das totale Wild-Chaos! Schon die erste Autobahn musste dreimal finanziert werden, ab 1995, wo jede Ordnung durch private Mafia Grundstücks Geschäfte der Amerikaner Alles zerstörte.

Illegale Bauten ohne Ende, und die Bau Polizei, Lebensmittel Kontrolle wurden weg rationalisiert, auf Grund der Welt Verbrecher Organisationen IMF, Weltbank, der Rest an Kriminelle Clans verkauft.

http://news.albania.de/wp-content/uploads/2013/03/aaef-neu.png
Der Albanian American Enterprise Fund AAEF, verkaufte wie hier mit einem Foto aus 2001 bewiesen ist, illegal Grundstücke, machte enerme Profite, im Gegenzug wurde der Drogen Schmuggel von Ilir Meta, Edi Rama, Fatos Nano damals schon geduldet.

22.000 illegale Bauten allein an der Küste, an der Autobahn Tirana – Durres durch Kriminelle von USAID, dem AAEF Fund entwickelt, durch Michael Granoff, wie Fotos beweisen.
Nächster Mafia Auftritt der EBRD, IFC, EIB Bank Abstell Kammer für korrupten Inkompetende Banken Gangster, wo ebenso das Aufforstungs Debakel ein Symbol, für eine Idiotie Verbrecher Kaste ist.Eine neu auftretende Italienische Mafia Consult SPEA Engineegin Albania, hat das Projekt entwickelt, direkt mit Edmond Haxhinasto und dem Transport Ministerium verbunden, um Geld in Tradition zustehlen. wo alle Strassenbau Projekte, Bau Qualitäts Betrugs Projekte sind.
Direkte Vorstellung des Projektes mit 3 Spuren durch die italienische Firma, deren Website im Moment nicht aufrufbar ist. Albania – Widening project of 3 lane of Tiranë – Durrës Highway …

Die Autobahn Durres – Tirana ist vollkommen ausreichend, nur 6 Wochen im Jahr gut ausgelastet, das Problem die illegalen Zufahrten (97 % in Albanien) überall sind und Tausende von illegalen Bauten. Die Zerstörung der früheren Eisenbahn Verbindung von Tirana nach Durres, eines der Grund Problem, identisches Verbrecher Modell wie „Stuttgart 21“, wenn Ratten auftreten.

Eines der Super Idiotie Skandale war die Palmen Bepflanzung an der Autobahn, wo 6 Meter Abstand Vorschrift ist ,alle Drainage Kanäle verschüttet wurden und Palmen sind sowieso totale Idiotie an einer Autobahn, wo danach die Geschwindigkeits Begrenzung auf 90 km gesenkt werden musste. Sonder Ermittler wurden zur Show eingesetzt und der English Dolmetscher der US Mafia:  Edmond Haxhinasto, trat zurück.

In 2015. Der erfahrene Ex-hohe Polizei Direktor ist nun Krisen Stabs Manager (Kreu i Shtabit të Emergjencave Civile) Shemsi Prençi und wird für den gesamten Betrug mit den Palmen an der Autobahn der Zuschüttung der Kanäle Strafanzeige nun erstatten, wie der Krisen Stab beschlossen hat.

palma tirane durres

Skandale rund um EU Gelder bei der Aufforstung an der Autobahn und in Durres

Postuar: 03/09/2016 – 09:25

Qeveria ka gati projektin për zgjerimin e autostradës Tiranë – Durrës me 3 korsi, ku parashikohet shtim i trafikut të makinave dhe lejim i shpejtësisë deri në 140 km/orë.

Zgjerimi i rrugës ishte planifikuar nga qeveria që në zbatimin e projektit për gjelbërimin në Tiranë-Durrës, shkruan “Panorama”. Për mbjelljen e palmave u shpenzuan 600 mijë dollarë, në një kohë që qeveria e dinte se autostrada do të zgjerohej dhe se projekti i gjelbërimit ishte i përkohshëm.

Në të njëjtën kohë që qeveria realizoi projektin për mbjelljen e palmave, u zhvillua tenderi për kryerjen e studimit dhe projektimit të zgjerimit të rrugës, ku fituese u shpall kompania “Spea Engineering s.p.a.”.

Në emër të qeverisë shqiptare tashmë kompania italiane i ka dorëzuar Autoritetit Rrugor Shqiptar projektin për zgjerimin e rrugës me 3 korsi, zbatimi i të cilit kushton 120 milionë dollarë. Gazeta zbardh projektin e ri, zbatimi i të cilit është parashikuar i ndarë në 3 lote, ndërsa trafiku i makinave do të rritet nga 24 mijë në ditë në 67 mijë.

PROJEKTI

Projekti parashikon 3 korsi kalimi për secilën anë të rrugës dhe një zonë me trafikndarëse 2,6 metra e gjerë. Në total, gjerësia e rrugës do të jetë 35.10 metra dhe kjo bëhet për shkak të trafikut të lartë të makinave në këtë rrugë, duke e shndërruar Tiranë- Durrës në superstradë të kategorisë A1.

Studim-projektimi për zgjerimin e superstradës Tiranë-Durrës ka për objektiv kryesor projektimin e një infrastrukture të kategorisë “A”, e cila duhet të ketë karakteristikat për të përballuar volumet gjithnjë e në rritje të trafikut në këtë arterie kryesore të vendit, si dhe të përmirësojë gjendjen e shtresave rrugore ekzistuese, tashmë tejet të amortizuara në një pjesë të madhe të superstradës, duke ofruar kështu një nivel të përshtatshëm shërbimi për këtë kategori rruge”, thuhet në projektin e qeverisë.

Në të dyja anët e secilit drejtim do të jenë dy korsi emergjence dhe dy bankina të paveshura, me gjerësi prej 1.3 metrash në secilin krah. Gjerësia e korsisë së kalimit do të jetë 3.75 metra, ndërsa gjerësia e korsisë së emergjencës do të jetë 3 metra. Shpejtësia e lejuar do të jetë deri në 140 kilometra në orë, kurse trafiku i makinave parashikohet të rritet në 67 mijë makina në ditë, nga 24 mijë që llogaritet aktualisht.

Në projekt parashikohet edhe shtimi i mbikalimeve, nënkalimeve, ndërsa përfshin një strukturë ure, atë mbi lumin Erzen. Zbatimi i punimeve planifikohet të ndahet në 3 lote, si për mbikalimin e Kamzë- Vorë, Vorë –Sukth dhe Sukth –Durrës.

Programi i propozuar i punimeve është bazuar në 5 ditë punë për javë dhe në 8 orë punë për ditë. Për të shmangur kostot e shpronësimeve, gjatë punimeve trafiku nuk do të devijohet, por do të rregullohet brenda rrugëve ekzistuese.

SHPRONËSIMET

Gjurma e projektit prek 19 fshatra të përfshira në zonat kadastrale të Tiranës dhe 3 zona kadastrale të përfshira në qytetin e Durrësit. Kompania italiane në projekt paraqet edhe vlerat e gjurmës së projektit mbi zonat kadastrale të prekura.

Sipas projektit, zgjerimi i autostradës do të kalojë në një sipërfaqe tokë bujqësore prej rreth 752 mijë metrash katrorë, me vlerë rreth 3.5 milionë euro. Po ashtu, gjurma e projektit llogaritet të shtrihet në rreth 68 mijë metra katror tokë truall, me vlerë 4 milionë euro, e cila do të shpronësohet nga qeveria. /“Panorama”

7 Gedanken zu „Für 600.000 $ müssen die EU finanzierten Palmen an der Autobahn Durres- Tirana entfernt werden“

 1. Identische EU finanzierte Betrugs Projekte. der Elbasan Bürgeremeister gehört zu den Top 5 korrupten Bürgermeistern

  Erst werden neuen Bulevards, Strassen Bäume finanziert und schon wieder nieder gemetzelt.

 2. Der EU Wahsinn, dummer LSI Politiker wie Edmond Haxhinasto (billiger Dolmetscher für US Ganoven der NATO) und Lefter Koka mit 4 Jahren Schule des Nichts!

  Betrug und ein Super Skandal, wer so eine dumme Idee hatte, an der Autobahn, mit 2 Meter Abstand Palmen zu pflanzen, welche nun entferten werden müssen

  Edi Rama und sein „Strategisches“ Projekt mit Lefter Koka und Vangjush Dako in Durres. Welt Premiere der Idiotie

  Palmat u mbollën. Palmat do të shkulen. Po paratë e këtyre trilleve kush i paguan?

  Postuar në 05 Tetor, 2016 20:25

  Po flitet se do të shkulen palmat që u mbollën dy vjet më parë në rrugën Tiranë-Durrës. Do hiqen, pasi në vend të tyre do të ndërtohet një korsi e tretë. Kjo korsi e tretë, në fakt, ka qenë e nevojshme që në momentin që dikush vendosi të mbjellë palmat. Dhe nëse është e vërtetë, kjo do të thotë se investimi i palmave ka qenë i kotë. Sa ka kushtuar ai investim? Sa do kushtojë investimi i ri për korsinë e tretë? Kush i hedh në erë kështu paratë e taksapaguesve shqiptarë? Mustafa Nano ka kërkuar që pyetjeve të tilla t’ua gjejë përgjigjen në zyrat e shtetit, por nga ato nuk ka dalë asnjë informacion. Ndaj edhe rruga e vetme mbetet terreni.

  Skandal

 3. Jetzt werden die Palmen entfernt, in diesem Betrugs Projekt der EU, mit Lefter Koka, Transport Minister Edmond Haxhinasto nach 1,5 Jahren, einem Idiotie Projekt, wo man mit fatalen Unfug auch jede Drainage der Autobahn zerstörte, so das viele Palmen abstarben und weil zu dicht an der Autobahn gepflanzt. Das nächste Betrugs Projekt der EU: man will die Autobahn nun 4-spurig ausbauen, obwohl kein Bedard notwendig ist, mit Ausnahme von 6 Wochen im Sommer

   

  Shkulen palmat 600 mijë euroshe në autostradën Tiranë-Durrës (VIDEO)

  Postuar: 09/02/2017 – 13:49

  Palmat përgjatë autostradës Tiranë-Durrës, të vendosura dy vite më parë, kanë nisur të shkulen gjatë ditës së sotme.

  Shkak është bërë zgjerimi i autostradës me më shumë se katër korsi se aktualisht, punime të cilat pritet të nisin së shpejti.

  Siç duket edhe këtë video, disa prej palmave janë krejtësisht të thara për shkak të motit të ftohtë që pushtoi vendin gjatë muajit janar.

  Qeveria shpenzoi rreth 600 mijë euro dy vite më parë për të mbjellë këto palma në anë të autostradës.

  /portali DurresLajm/

  Video:
  Zuvor:
  Palmen zerstört, weil sie durch Unfugs Bauten ohne Drainage unter Wasser länger und mehrfach standen.

  Palmen Durres - Tirana EU

  Kashar: die EU finanzierten Wasser Dämme, werden zerstört: 8.11.2016Palmen Non-Stop unter Wasser, wo niemand auf der Welt in 2 Meter Abstand Palmen an eine National Strasse pflanzt.

  EU Projekt mit Lefter Koka, Edmond Haxhinastor

  Kaum zu glauben, was die EU finanziert: Das totale Wild-Chaos! Schon die erste Autobahn musste dreimal finanziert werden, ab 1995, wo jede Ordnung durch private Mafia Grundstücks Geschäfte der Amerikaner Alles zerstörte.

  Illegale Bauten ohne Ende, und die Bau Polizei, Lebensmittel Kontrolle wurden weg rationalisiert, auf Grund der Welt Verbrecher Organisationen IMF, Weltbank, der Rest an Kriminelle Clans verkauft.

  IM September 2016

  Für 600.000 $ müssen die EU finanzierten Palmen an der Autobahn Durres- Tirana entfernt werden

 4. 15 Jahre zu spät, kontrolliert man die vielen illegalen Bauten an der Autobahn, oder was sich so nennt, ob Verträge für Wasser vorliegen, und man sucht illegale Anschlüsse (90 % haben illegale Anschlüsse) was aber auch vor Jahren bekannt war. Nichts geschah, nur PR Show

  Aksioni/ Ujësjellësi i Durrësit kontroll bizneseve në autostradë (VIDEO)

  Postuar: 12/12/2017 – 09:23

  Ujësjellës Kanalizime Durrës në kuadër të fushatës së verifikimit të gjendjes së abonentëve ka kryer kontrollin e bizneseve që shtrihen përgjatë autostradës Durrës-Tranë. Një grup i verifikimit të ujësjellësit verifikon të gjitha lidhjet që furnizojnë me ujë të pijshëm bizneset e llojeve të ndryshme, ndërkohë që pronarët e këtyre bizneseve firmosin në një formular vetëdeklarimi nëse kanë ose jo lidhje të paligjshme.

  Përgjegjësi i repartit të Shijakut Ivo Doçi, shprehet se me anë të këtij aksioni synohet që të ndërgjegjësohen ata abonentë që kanë probleme dhe deri më 1 shkurt të vitit të ardhshëm të kenë mundësi për të rregulluar gjendjen e tyre për sa i përket ligjshmërisë së furnizimit me ujë të pijshëm.

  Përfaqësues të ujësjellësit iu kanë bërë thirrje të gjithë abonenteve që kanë probleme në lidhje me kontratat e ujit apo mungesën e matësve që të paraqiten pranë zyrave të marrëdhënieve me klientin për të bërë kërkesë për hapjen e kontratës dhe vendosjen e matësve. Pas 1 shkurtit të vitit të ardhshëm, kush kapet pa kontratë apo matës uji, do të gjobitet.

Schreibe einen Kommentar